ptr0 28.08.08, 15:27 Barack Obama o... dupie Maryniej. Dosyć tego człeka. Rzygam nim po stokroć. I to w Polsce. Amerykanom chyba wyskakuje z lodówki, albo z kibla. W kółko tylko Obama to Obama tamto. Jest za miękki wobec Rosji i się nie nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwina666 mowa-trawa - okrągła i bez treści, zupełnie 28.08.08, 16:24 jak u naszego byłego prezydenta Kwaśniewskiego. Widać, że standardy zawodowe PRowców są podobne na całym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
jakubowska100 nic nie powiedział o Rosji - czyli nic nie zrobi. 29.08.08, 09:21 a szkoda. McCain jaki jest taki jest, ale przynajmniej otwarcie się wypowiada o polityce swiatowej. Obama woli gadać o zwykłym zyciu Amerykanów, tak jakby tylko autobusami, podatkami i chodnikami miał się zajmować przez całą kadencję. A przecież Stany są o wiele większe niż tylko to co za Oceanem, są symbolem światowej Zachodniej cywilizacji, kto rządzi Stanami rządzi światem, a nie tylko kawałkiem infrastruktury za Oceanem. Odpowiedz Link Zgłoś
uzi4u Barack Obama o... 28.08.08, 16:28 Jestem przekonany, że Stany jako kraj, nie są gotowe na czarnego prezydenta. O ile jeszcze duże miasta jako tako, ale jestem gotów się założyć o piwo, że w stanach południowych będzie takie pospolite ruszenie, jak u nas na ostatnich wyborach. Pytanie tylko, czy cokolwiek to da, bo jak na razie McCain wydaje się mieć gorsze notowania. G. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Barack Obama o... 28.08.08, 17:16 Biała populacja jest obecnie w USA mniejszością - mówi się tu, że "majority is in fact a minority". Gdyby wszystkie pozostałe rasy zdecydowały się głosować na czarnego to Obama mógłby wygrać wyłącznie na podstawie "race vote". Jednakże wątpliwe jest czy np latynosi poprą Obamę, wyraźnie odczuwalne jest wrażenie, że pierwej woleliby widzieć latynosa w fotelu prezydenckim. W mentalności wielu, bynajmniej nie białych, Amerykanów pokutuje nadal przekonanie o wyższości białej rasy. Dziewięcioletni syn mego znajomego Hindusa unika słońca aby sie broń Boże nie opalić. Z tego powodu jego ojciec zamówił zaciemnianie szyb w nowo kupionym samochodzie. Podobnie postępuje również moja znajoma Koreanka - unika słońca bo, jak twierdzi, zbyt łatwo i zbyt mocno ciemnieje. Pomimo swoich 55 lat nadal wzoruje się na modzie i wyglądzie białych kobiet, a jej ideałem piękności jest wiotka długonoga blondynka. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Barack Obama o... 28.08.08, 17:26 Populacja USA: biali 70%, latynosi 13%, czarni 12%, inni 5%. Z resztą Twojej wypowiedzi się właściwie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
tojabanita Re: Barack Obama o... 28.08.08, 17:34 To sa dane o LEGANYCH rezydentach! Niewiele majace wspolnego z rzeczywistoscia! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: Barack Obama o... 28.08.08, 18:27 Faktem jest, że tuż przed wyborami najłatwiej jest otrzymać obywatelstwo. Głównie Demokraci uskuteczniają różne programy, polegające np na ominięciu obowiązku zdania egzaminu z historii i języka, i hurtowo przyznają obywatelstwo ludziom spełniającym określone kryteria jak np poprzeczka wiekowa, stałe miejsce zmieszkania, ukończenie kursu jęz. angielskiego (sponsorowane przez państwo kursy języka są nawiasem mówiąc dodatkowym źródłem utrzymania dla całej rzeszy nauczycieli), stała praca i regularne rozliczenie 'income tax', itp. Politycy zyskują w ten sposób rzesze nowego potencjalnego elektoratu. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Barack Obama o... 28.08.08, 18:37 Nielegalni nie moga głosować na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
diorissimo Niech żyje Barack OBAMA ! 28.08.08, 17:00 wszyscy którzy pragną więcej pokoju na świecie, mniej wojen, mniej zbrojeń, mają głosować na Barack Obama !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Niech żyje Barack OBAMA ! 28.08.08, 17:27 Barack Obama - duże nadzieje a po nich jeszcze większe rozczarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Niech żyje Barack OBAMA ! 05.11.08, 13:36 Twój nick nie pozwala myśleć, że mógłbyś uważać inaczej:) Odpowiedz Link Zgłoś
cityrunner84 jeden cytat jest przezabawny... 28.08.08, 17:02 "Wszyscy eksperci, który zapoznali się z naszym planem mówili, że dzięki niemu każdy, kto będzie potrzebował opieki zdrowotnej, otrzyma ją". Myślałem, że sie zadusze ze śmiechu Odpowiedz Link Zgłoś
tojabanita Barack H U SS E I N Obama! 28.08.08, 17:32 Wyglada NA TO, ze sa spore szanse dla US of A aby miec Baracka Husseina Obamae II (pronounced /bəˈrɑːk hʊˈseɪn oʊˈbɑːmə/) za swwgo CEO. Problem w tym, ze Barak Hussein jest glupi jak but. Nie ma to nic do rzeczy, ze jest czarny - taki Nelson Mandela tez jest czarny jak smola, ale przy tym sprytny jak diabel... Jako osoby wierzace modlcie sie wiec za Wielka Woda, zeby waszym szefem zostal republikanin McCain - co z tego ze popiera skomromitowana polityke GW Busha i ze jest w podeszlym wieku: przynajmniej ma inteligencje nie odbiegajaca za bardzo in minus od sredniej... I ja tez mam interes w tym, a by zatrzymac Baraka Husseina: po prostu nie mozna dopuscic, zeby taki glupek jak Barak Hussein mial dostep do kodow, ktore uzbrajaja (arm) bron jadrowa... Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek Niezaleznosc hipotezy Obamy 28.08.08, 18:19 Nie ma co sie podniecac. Oczywiscie, Hillary C. bylaby duzo lepszym figurantem, ale Obama szybko sie uczy sluchac skad wiatr wieje. Zludzenia ciemnych mas, nie tylko w amerykanskich ghettach, ale i w eurolandzie czy kacapim szejkanacie, co do "radykalizmu" jakiegokoliwek prezydenta sa - po prostu - zludzeniami. Realia polityki jedynego mocarstwa swiatowego nie pozwalaja na zadne manewry, zadne uniki i glupoty w stylu putina czy saddama. Jedyne, na co mogl sobie pozwolic Bill C., to bylo macanie damskiego personelu. GW tez nie moze podskoczyc prawom egzekwowania wladzy w Bialym Domu. Kazdy, kto wejdzie w kierat, musi zasuwac w kolko, bez ustanku. Czy McCain czy Obama w uprzezy, kierat musi sie krecic. Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.from.kremlin Re: Realia nie pozwalaja na zadne manewry 29.08.08, 06:03 Pozwalają jedynie - bagatela - zaatakować Irak (lub nie atakować), zaatakować Iran (lub nie atakować)...itd. Powiedziałbym (odkładając chwilowo na bok wszystkie inne możliwości jakie ma do dyspozycji prezydent USA) że to dość spore pole "manewru"... Odpowiedz Link Zgłoś
sapervodicka pan Obama nie powiedzial ansolutnie nic 29.08.08, 09:17 to jest dopiero sztuka, mowic mowic tak zeby nic z tego nie wynikalo, zeby byc za i przeciw, zeby zadnego konkretu nie podac, zeby nikt sie do niczego nie mogl przyczepic, a jak ktos z widowni zada glupie pytanie to go ochrona wyprowadzi jak to bylo przy kampanii Carry'ego, a najlepsze jest to ze chce leczyc dziure w sercu gangstera ktory robi przypadkowym ludziom dziury w sercach, ale jak sam zauwazyl kazdy z dziura w sercu dostanie opieke medyczna Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Re: jak to bylo przy kampanii Carry'ego 29.08.08, 17:54 Tego słynnego Casha Carry'ego ? ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
celast Barack Obama o... 05.11.08, 12:12 Dlaczego tak mało kultury prezentują forumowicze, przecież nie ma nakazu obserwowania wydarzeń,zabierania głosu na ich temat. Ja jestem zadowolona, że wygrał Barack Obama, ma prezencję,jest w odpowiednim wieku,podoba mi się jego styl i prostota w kontaktach z ludźmi, natomiast czy jego program jest dobry dla Amerykanów, świata, trudno powiedzieć, kierunek będzie determinować kryzys finansowy. Życzę Obamie wielu sukcesów i udanej prezydentury. Odpowiedz Link Zgłoś