28plk7b Wspólna trumna dla L.Kaczyńskiegi i Tuska ze świtą 29.08.08, 17:36 TU 154. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 17:40 "Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce" A moze by sie mscili na jakims tusku lub kaczynskim? Kogo oni w koncu reprezentuja?!? ________________________________ Ostatnie wybory prezydenckie: kaczyński: 54 proc. przy 51 proc. frekwencji - razem 27,5% ogółu uprawnionych Ostatnie wybory parlamentarne: po: 41.51% glosow przy frekwencji 53.88% - razem 22.37% ogółu uprawnionych Mozna dodac jeszcze koalicyjny PSL ale to jakies groszowe poparcie rzedu 4.8% (wyliczenie jak wczesniej). Poparcie na poziomie ponizej 30 proc. to niby reprezentacja narodu?!? Kon by sie usmial... Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 17:46 Tusk i Kaczyński reprezentują jakieś 95 % społeczeństwa pozostałe 5% to SLDowskie pachołki RosjiPutina Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 17:52 > Tusk i Kaczyński reprezentują jakieś 95 % społeczeństwa pozostałe 5% to > SLDowskie pachołki RosjiPutina Cos ciezko z czytaniem ze zrozumieniem, oj ciezko... Odpowiedz Link Zgłoś
minusn Być może... 29.08.08, 17:46 ...Wyrafinowany plan republikanów jakimś też cudem objął 3 miesięczną mobilizację sił rosyjskich przygotowujących się do wojny??? Po latach wszyscy są mądrzy, ale należy pamiętać, że tak jak dzisiaj Putin, tak kiedyś Hitler stwierdził że to Polska napadła na Niemcy, które się broni (słynne "seit 5.45 wird zurückgeschossen"). Także wtedy na Zachodzie Europy twierdzono że Polska sama jest sobie winna, a Niemcy chcą pokoju. Historia się powtarza a u nas wciąż tyle głupków, którzy tego nie dostrzegają pierdl'ąc cały czas o swoich frustracjach i nienawiści do Kaczyńskich i PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 Kaczyszwili jest bardzo wojowniczy 29.08.08, 17:52 niestety jest niewielkiego wzrostu, wątły, bardzo chorowity i o mało się nie zabił na nieogrzewanym, płaskim chodniku w drodze ze swojej klimatyzowanej limuzyny do drzwi Pałacu Namiestnikowskiego. Najpierw dureń, potem pijak, teraz on - kto k.. następny? Czy bohaterski naród w środku Europy z tak ciężką, acz chwalebną historią nie zasługuje na wyższego i mądrzejszego przywódcę? Odpowiedz Link Zgłoś
arkadiusz.knapik Re: Kaczyszwili jest bardzo wojowniczy 29.08.08, 17:58 to nie jest dobry moment żeby szczuć. w takich chwilach ludzie powinni stanąć murem za politykiem broniącym ideę, które definiują nasze człowieczeństwo. Możemy tez od razu wyrzucić cały dorobek zachodniej cywilizacji bazujący na wartości jednostki ludzkiej i sprzedać jakiś tam zasrany koniec świata za trochę ropy, której starczy na kilkadziesiąt lat a potem strzelić sobie w łeb, jak już ropy nie będzie bo przecież jest nie do zastąpienia, tak? Nawiasem to też nie poważam naszego rezydenta za całokształt i głosowałem na PO. Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Niech zakręcają kurki 29.08.08, 17:53 Zachodnia cywilizacja da sobie radę. Wyjdzie nam to tylko na dobre bo wreszcie przyspieszymy prace nad nie-olejowymi źródłami energii do których już jesteśmy blisko. Za dziesięć lat Putin będzie mógł już tylko chlać swą ropę razem z wódą bo innego popytu na nią nie będzie. My będziemy decydowali od kogo ropę kupimy i za ile a ruskim tego nie zapomnimy. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok Nie wiem czy zemści sie akurat w ten sposób ale,.. 29.08.08, 18:02 ...pewne jest, że uczyni to przy najbliższej okazji. Na USA, Wielką Brytanię, Niemcy Putin ponarzeka w CNN ale trzy razy zastanowią się nim podejmą jakikolwiek krok. Z Polska nie liczyli się nigdy i nie liczą się nadal więc przy najbliższej okazji podejmą kroki pewnie bardziej dotkliwe niż embargo na mięso , zaś zachód pomoże nam równie skutecznie jak zawsze. Ja to wiem, wiekszość społeczeństwa to wie. Czemu nie myśli o tym Prezydent to zostanie już jego tajemnicą. Jedynym wytłumaczeniem jest fakt, że tak naprawdę nie chodzi o naszą rację stanu a jesteśmy świadkami PRowskiej akcji "oto mamy męża stanu". Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 18:02 Potencjalne rosyjskie dzialania godzace w polskie interesy polityczne i ekonomiczne znajduja swoje uzasadnienie moralne i racjonalne.Trudno oczekiwac ,by Rosja okazywala nam laskawosc, gdy polski prezydent lzy Rosje i jej wladze ,gdy podzega do politycznego i militarnego awanturnictwa.Lech Kaczynski , prawowierny katolik polski,nie jest chyba az tak naiwny by plujac w twarz Rosji mogl liczyc na nadstawianie przez nia drugiego policzka.Przebaczenie ze strony Rosji (w imie Milosierdzia )tez w gre nie wchodzi.Polska musi sie liczyc z retorsjami ,ktore nie sa obce miedzynarodowemu prawu publicznemu. Te retorsje niewatpliwie negatywnie zawaza na zyciu Polakow. Kaczynscy sobie poradza ( w ostatecznosci Bush znajdzie dla nich jakies zajecie na swoim rancho ; choc boje sie ,ze dlugo z blizniakami w zgodzie nie wytrwa). Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok W to że nie podskoczycie USA, Chinom i 29.08.08, 18:17 i UE akurat nie wątpię. Wyżyć się możecie akurat na Polsce więc dlatego najbardziej urażeni będziecie postawą Polski. Ja nie mam pretensji do Kaczyńskiego ,że nisko ocenia Rosję i jej imperializm. Ja tylko mam pretensję, że z Rosją walczy głupio. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Rosyjscy głupcy... 29.08.08, 18:04 Chiny Rosji nie poparły, co wprawiło kreml w osłupienie... ale Pekinowi kurka z ropą Moskwa nie zakręci, jeszcze by skośnoocy zajęli Syberię... Tymczasem najzupełniej realnie patrząc, wystarczy Rosjan zapytać, komu tę ropę i gaz sprzedadzą ?! My, czyli Zachód, jesteśmy najważniejszym kierunkiem zbytu ich surowców, bez naszej kasy nie będą mieli niczego. Ponadto od nas, od Zachodu, kupują niemalże wszystko, na Zachodzie tez trzymają pieniądze, kupują majątki i kształcą dzieci, jeżdżą tez na wakacje... gdzie pojadą i co zrobią jak autentycznie będą w samoizolacji i z embargiem handlowym itp itd ?! Nie ma się czego bać, bardziej jest Rosja zależna od nas niż my od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Podobno kancelaria adwokacka 29.08.08, 21:24 Rosenbaum i Cohen z Nowego Jorku zaoferowała swe usługi Polsce. W przypadku wstrzymania dostaw ropy z Rosji złożą przeciwko Rosji w sądzie (nowojorskim, rzecz jasna) pozew z żądaniem zabezpieczenia powództwa. Komornik zajmie konta bankowe rosyjskiej nomenklatury na całym świecie (kancelaria zapewniła, że dogada się z bankami). Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Podobno kancelaria adwokacka 29.08.08, 21:28 Piszesz jak zwykle bzdury.Jezeli Roja zajmnie wlasnosci Zachodu na swoim terenie-zwroci sie to z nawiazka.Zreszta o czym mowimy?Zachod i USA to bankruci globalizacji.To nedza. Odpowiedz Link Zgłoś
ale_hale Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 18:12 Zarządzenie się pisze Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 18:16 Też tak uważam i szkoda,że tej dalekowzroczności zabrakło pRezydentowi - odpowiedzialnemu za stabilizację i współistnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 18:28 Ja tylko czekam na to zakręcenie kurka. To byłby fantastyczny prezent - i argument na faktyczne zrewidowanie polityki energetycznej UE. Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 20:10 jestem bardzo sceptyczny jeżeli chodzi o działanie pod wpływem "kopa". W normalnych warunkach było by to może i możliwe ale EU nie działa jednomyślnie i dlatego będzie wolała podkulić ogon i dalej żyć spokojnie i myśleć, że problem jest gdzieś daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 18:33 Ot i konieczność niezależności energetycznej . A co z przetwórstwem węgla na paliwa płynne albo inne chemikalia ? Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 18:37 Potrzeba jest matką wynalazków. Już niedługo świat będzie sobie lepiej radziła bez ropy. Odpowiedz Link Zgłoś
jarkoni Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 18:50 Troszeczkę off topic dla rozluźnienia, cytat: "Podobno Łukoil wydał równiez takie wewnętrzne zażądzenie swoim pracownikom." Autor artykułu skończył chyba "Marketing i zaŻądzanie" i była to bezwzględnie jedna z najlepszych polskich uczelni.. Po raz kolejny brawo Gazeta i jej matoły. No comments.. Odpowiedz Link Zgłoś
men190 Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 18:53 Rosja nie bardzo ma możliwość wstrzymania dostaw ropy rurociągiem "Przyjaźń" bez ograniczenia własnej produkcji, na co się raczej nie zanosi - uważa Marcin Jastrzębski, prezes spółki Sarmatia i były wiceprezes PERN "Przyjaźń". - Nie wierzę w możliwość ograniczenia dostaw ropy rurociągiem "Przyjaźń", bo Rosjanie nie mieliby którędy tej ropy wyeksportować, skoro wszystkie terminale morskie pracują na maksymalnych mocach przeładunkowych - mówi Marcin Jastrzębski. Jak dodaje, taki ruch byłby możliwy za dwa lata, jeśli powstanie rurociąg BTS-2, ale teraz raczej nie wchodzi w grę. - Jeśli Rosja nie zmniejszy produkcji, a to nie jest możliwe z dnia na dzień, jej magazyny wytrzymają zaledwie pięć dni takiego wstrzymania dostaw. Później producenci musieliby wylewać ropę na ulicę - przekonuje szef Sarmatii. W jego opinii możliwe jest ewentualnie coś w rodzaju "wydarzenia medialnego", polegającego na niewielkim ograniczeniu dostaw w danym miesiącu, a następnie powiększeniu w kolejnym, w celu nadrobienia strat, tylko po to, żeby pokazać, że Rosja jest do takiego kroku zdolna. - Jednak nawet gdyby ograniczenie dostaw rzeczywiście miało miejsce, nie będzie się to wiązało z poważnym zagrożeniem dla krajowych rafinerii - nie ma wątpliwości Marcin Jastrzębski. Szefowie obu polskich koncernów wielokrotnie przekonywali, że w razie potrzeby mogą szybko i bez problemów przestawić się na dostawy drogą morską za pośrednictwem Naftoportu i rurociągu Pomerania, które z nawiązką zaspokajają potrzeby obu zakładów. - I tak rzeczywiście jest. Biorąc pod uwagę fakt, że transport ropy tankowcem trwa 10-14 dni, a ropa zgromadzona w magazynach PERN wystarczyłaby na jakiś tydzień, problem mógłby dotyczyć ewentualnie tych kilku dni przed nadejściem pierwszego transportu do Trójmiasta - wylicza prezes Jastrzębski. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Na kurs ortografii matoły niedouczone z GW... 29.08.08, 18:54 Wygląda mi na to, że Gazeta Wyborcza chce znajomością ortografii swych genialnych redaktorów dorównać do poziomu manipulacji informacją jaką ta od lat uprawia. Czyżby to było "zażądzenie" samego naczelnego i chęć wyrównania do poziomu swych czytelników? __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Na kurs ortografii matoły niedouczone z GW... 29.08.08, 19:57 Oj, bydło, bydło, Ty to czepliwy czytelnik Gazety Wyborczej jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
herciak Jasne! Ten co się czepia ortografii to bydło! 29.08.08, 20:30 No i doczekałem tych czasów. Okazuje się, że ten co żąda, aby pisać poprawnie - to bydło. Czepia się i w ogóle. Hitler, Stalin i paru innych próbowało zniszczyć język polski, bo wiedzieli, że naród bez języka przestaje istnieć... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Jasne! Ten co się czepia ortografii to bydło! 29.08.08, 20:40 Ależ nie, to mój przyjaciel. A cóż ja mogę poradzić, że ma taki a nie inny nick. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Nadany zresztą przez samego Bartoszewskiego... 29.08.08, 21:58 naszą narodową dumę i autorytet medialny. W kwestii byków to mam nadzieję że hebrajskiego w GW tak nie kaleczą jak nasz ojczysty. No a jak tam u Ciebie przyjacielu z bykami. Jakieś postępy robisz czy jak zwykle nie masz się czym pochwalić? __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Nadany zresztą przez samego Bartoszewskiego.. 29.08.08, 22:10 Zawsze byłem matematyczno - fizyczny, ale się staram, Ty widzę też. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Nadany zresztą przez samego Bartoszewskiego.. 29.08.08, 22:13 Łukaszenko liże buty Putinowi i czy coś z tego ma? Benzyna na BIałorusi jest droższa w stosunku do średniej pensji niż w Polsce, a teraz jeszcze Putin zapowiedział że podniesie Białorusi ceny ropy i gazu. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb W kwestii Neandertalczyków to paru znam... 29.08.08, 22:26 nawet na tym forum bym potrafił wskazać. Co do reszty to nie widzę związku z moją wypowiedzią. Generalnie Białoruś interesuje mnie raczej średnio... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Zaś w kwestii ortograficznej... 29.08.08, 22:32 i już bardziej z niuansami, to matematyczno-fizyczny tak piszemy - bez spacji przed i po łączniku. Ja zaś jestem bardziej fizyczny ale i od matematyki nie stronię, a całki okrężne bym jeszcze też policzył. Poza tym będzie dobrze, tylko mnóż się z nieco mniejszą prędkością, trudno nadążyć za tymi mądrościami... __________ Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny (Zbigniew Herbert) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zaś w kwestii ortograficznej... 29.08.08, 23:31 Dzięki za cenne wskazówki. "...nadzieję że" przed wyrazem "że" powinieneś postawić przecinek, skoro już jesteśmy takimi "ortopurystami".....:) Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 18:54 hahahaha wolodzia putka powinien w programach satyrycznych wystepowac :-) rosja dostarcza zaledwie 20% surowcow do EU, za to tenze export to 80% przychodow rosji... bez kacapskiego gazu i ropy ceny w EU nieznacznie wzrosna, za to bez waluty z EU wolodzia putka bedzie musial na piechote chodzic... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pohjois Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 18:55 Niech się mszczą. Bardzo dobrze. To byłby koniec rurociągu północnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sonntag Rosyjskie media - polska ortografia 29.08.08, 19:01 Zanim się zacznie pracować jako żurnalista i pisać notatki, dobrze byłoby poznać zasady polskiej ortografii.... "Zarządzenie", a nie "zażądzenie". Po prostu wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
storima Re: Rosyjskie media - polska ortografia 29.08.08, 20:05 sonntag napisała: > Zanim się zacznie pracować jako żurnalista i pisać notatki, dobrze > byłoby poznać zasady polskiej ortografii.... > > "Zarządzenie", a nie "zażądzenie". > > Po prostu wstyd! Malo, ze wstyd!!! Praktycznie nie ma tygodnia bez bledu ortograficznego!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Koncepcja podpuszczenia przez administrację Busha 29.08.08, 19:43 Gruzinów do ataku na Osetię Płd. po to żeby wywołać napięcie i zwiększyć szanse republikańskiego kandydata na prezydenta, którego zapewne przedstawia jako jedynego do przyjęcia męża opatrznościowego, nie jest pozbawiona sensu. Nadzieja w tym że amerykańscy wyborcy nie dadzą się po raz trzeci wyrolować republikanom. Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online Brytyjskie media: Rosja zemści się i na Niemcach 29.08.08, 19:53 Kon by sie USMIAL:Prosze mi wskazac inne kraje jak Niemcy czy Francja ktore by tak kolaborowaly i zyly z sowietami w zazylych stosunkach jak Niemcy;Przeciez to odwieczni przyjaciele,co do Francji to wykonuje tylko rozkazy Berlina.Francja jest wielka ale tylko na mapie i mocna ale tylko w pysku. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się i na Niem 29.08.08, 20:01 ....i mocna ale tylko w pysku. Boże ty nasz... czyli nie ma dla nas ratunku jak nas Kaczyński wciągnie w gruzińską awanturę. Pewnie Putin przygotował na nas taką samą zasadzkę, jak na Gruzinów w Osetii. Najpierw nasz sprowokuje np. rosyjski Specnaz przebrany w polskie mundury zaatakuje nadajniki Radia Maryja w Rosji a później pancernik Aurora ostrzela Westerplatte. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się i na Niem 29.08.08, 20:03 Sarkozy już z góry powiedział ze w stosunku do Rosji nie będzie żadnych sankcji tylko będzie ostra nota sformowana z której będzie mógł Putin zaraz w toalecie użytek zrobić. Co za głupol ten kaczor, on myśli ze zachodnia Europa będzie mogla sobie na jakieś sankcje wobec Rosji pozwolić. Na jakim odosobnionym świecie żyją polscy politycy? Ani w ząb znajomości gospodarki światowej a o polityce zagranicznej to już lepiej nie wspominać, prostactwo i głupole. Zaopatrzcie się już w kufajki bo zimny okres już nadchodzi, kurek będzie na dniach dla Polski przykręcony (donoszą już media za granica), podziękujcie za to swoim politykom i polskiej głupocie. Wuj sam z za wielkiej kałuży powinien teraz wam pomóc.:-))) Niech jedzie pajac, niech go świat pozna i się z niego pośmieje. Dobra reklama dla Polski. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się i na Niem 29.08.08, 20:04 pandora-online napisał: > Kon by sie USMIAL:Francja > jest wielka ale tylko na mapie i mocna ale tylko w pysku. możemy przynajmniej się z nimi rownac :) Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 20:01 Rosja może wszystko. Czy ktoś pośpieszy z pomocą Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 20:04 ofellia napisała: > Rosja może wszystko. Czy ktoś pośpieszy z pomocą Polsce? Wszystko według zasług. Odpowiedz Link Zgłoś
preminger Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 20:07 ofellia napisała: > Rosja może wszystko. Czy ktoś pośpieszy z pomocą Polsce? jest już tak zle z nami ? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 20:22 Mamy wielu przyjaciół np. Czeczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 20:57 i pingwiny....;) :p Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 21:13 Dlaczego właśnie one? Może jednak nawiązać bliższe kontakty z Mongolią, oni już w przeszłości parę razy pokazali, że lubią i potrafią przemierzać bezkresne rosyjskie stepy. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 21:29 masz rację, prędzej misie koala, one są ciągle narąbane...;) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 21:57 ...już mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
skipper_ Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 30.08.08, 13:36 ofellia napisała: > Rosja może wszystko. Czy ktoś pośpieszy z pomocą Polsce? a konktretnie co moze? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
herciak W Wyborczej nie potrafią pisać po polsku! 29.08.08, 20:21 Przed przyjęciem do pracy na stanowisko dziennikarza warto sprawdzić, czy kandydat ma chociaż maturę. A nawet jak ma, zrobić mu sprawdzian w rodzaju: jak to się pisze - równo czy ruwno? Proponuję wprowadzić w Gazecie Wyborczej takie zaRZądzenie. Chyba że Gazeta Wyborcza nie chce pisać po polsku. Wstyd. Mój syn urodził się i spędził 10 lat za granicą, ma 12 lat i zna ortografię lepiej od waszych dziennikarzy i korektorów. Któregoś dnia napiszecie: "Gaseda wyporcza". I nikt nie zauważy błędów, bo to WY wychowujecie Czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: W Wyborczej nie potrafią pisać po polsku! 29.08.08, 20:46 news'y to nie jest gazeta Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: W Wyborczej nie potrafią pisać po polsku! 29.08.08, 21:04 herciak,ty jesteś jakiś zakręcony,przyczepiłeś się tej jednej literki jak menda do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
emigrant38 Re: W Wyborczej nie potrafią pisać po polsku! 29.08.08, 21:15 Albo to dziennikarze?Motłoch z ulicy,dzieci tatusiów na stanowiskach. We wszystkich korporacyjnych zawodach jest taka degrengolada.Ale najgorsze tatałajstwo opanowało zawody prawnicze-tam to dopiero jest dno dna. Biednaś Polsko z takim "narodkiem".Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: W Wyborczej nie potrafią pisać po polsku! 29.08.08, 21:19 Sa granice ludzkiej glupoty.Polska przekroczyla wszystkie.Przekroczyli ja politycy,media.Czy szykujecie sie na szturm przeciw Rosji?Wypijcie wode sodowa i zamknijcie sie w lodowkach.O glupocie mozna pisac wiele.Ale jezeli chodzi o spoleczenstwo polskie-wystarczy czytac media.Polska jest zalosnym krajem , lezacym w centrum Europy.Przykro mi to pisac, bo sam jestem Polakiem.Swoje niepowodzenia zyciowe Polska zrzuca na sasiadow.Jezeli tak wygladala polska polityka , przed zaborami-nie dziwie sie ze one byly.Przestaje dziwic sie ze byla II wojna swiatowa , ze byl PRL,ze mamy znowu cos innego.Do niczego nie doroslismy.Oto moj wniosek.Przepraszam swiat za Polske.Jest to przykre ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 [...] 29.08.08, 21:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: jakim prawem piszesz pod moim nickiem??? 29.08.08, 21:25 Widzisz.Mam zone blondynke.Komunistyczna przeszlosc robi swoje.Zmien foto bo jestes smieszny.Dzieki za reklame mojego blogu. Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: jakim prawem piszesz pod moim nickiem??? 29.08.08, 21:29 presentation1 napisał: > Widzisz.Mam zone blondynke.Komunistyczna przeszlosc robi swoje.Zmien foto bo je > stes smieszny.Dzieki za reklame mojego blogu. ---------------- ja twojego blogu nie reklamuje, bo to jest MOJ blog i zloze za chwile zazalenie do GW, twoja przeszlosc jest moim ostatnim zmartwieniem Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: W Wyborczej nie potrafią pisać po polsku! 29.08.08, 21:35 no właśnie - przecież to Polacy napadli na radiostację w Gliwicach. Jak mogliśmy o tym zapomnieć! II Wojna Światowa, podobnie jak wszystkie inne wojny to wina Polski. Globalne ocieplenie i ochłodzenie też. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: W Wyborczej nie potrafią pisać po polsku! 29.08.08, 21:36 presentation1, nie to tylko jest żałosne ale już niebezpieczne dla otoczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lampa_rd Re: W Wyborczej nie potrafią pisać po polsku! 30.08.08, 00:49 Od czystego krytykactwa gorsze jest tylko czepianie się na siłę, które zaprezentowałeś. Nie szkoda Ci czasu na napisanie posta, wytykającego JEDEN błąd ortograficzny? Nie pamiętam, bym gdzie indziej w Gazecie czy na Gazeta.pl zauważył błędy, to odosobniony przypadek, który jednak nie umknął Twemu czujnemu oku. Zaprawdę gratuluję, ale polecam nabrać dystansu i kilka razy powietrza nabrać, przed napisaniem posta. A co do syna, to gratuluję. Nie oczekiwałbym jednak, że już do końca życia będzie pisał bezbłędnie. Sam popełniam takie błędy, bardzo sporadycznie, ale zawsze. Dopiero po jakimś czasie wyłapuję...ale istnieje wiele okoliczności, w których autor i korekta po prostu przegapili... nie widzę w tym nic okropnego. Jesteś strasznym fatalistą, wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
drmw Re: W Wyborczej nie potrafią pisać po polsku! 12.11.09, 19:17 ,,dochodzi do głosu opcja nieudacznikow z nowego pokolenia, zastępują starą kadrę.Pełno tych z "amatematycznym"świadectwem maturalnym.To towarzystwo jest niedouczone,,i tak już będzie.,,(ad calendas grecas) Odpowiedz Link Zgłoś
herciak Palanty z Wyborczej nie potrafia pisac po polsku 29.08.08, 20:25 Przed przyjęciem do pracy na stanowisko dziennikarza warto sprawdzić, czy kandydat ma chociaż maturę. A nawet jak ma, zrobić mu sprawdzian w rodzaju: jak to się pisze - równo czy ruwno? Proponuję wprowadzić w Gazecie Wyborczej takie zaRZądzenie. Chyba że Gazeta Wyborcza nie chce pisać po polsku. Wstyd. Mój syn urodził się i spędził 10 lat za granicą, ma 12 lat i zna ortografię lepiej od waszych dziennikarzy i korektorów. Któregoś dnia napiszecie: "Gaseda wyporcza". I nikt nie zauważy błędów, bo to WY wychowujecie Czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne ciekawe czy przyglup z Palacu ma plan "b" 29.08.08, 20:51 bo jezeli prawda jest co pisze "DT" to "mundry inaczej" prezydencina- flaszka musi zapewnic opal polakom na zime bo inaczej utopia go w Wisle a do szyi przywiaza mu Syrenke zeby szybciej bulki puscil, bo kaczym pierzem i odpustami Rydzola dupy nie ogrzeje, chcialbym aby Rosja kurek zakrecila, oj jak chcialbym, skoro Donek nie ma mocy aby zlikwidowac "to" badziewie, to zrobia to za niego Polacy, oby...... Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: ciekawe czy przyglup z Palacu ma plan "b" 29.08.08, 20:56 a bo to mało lasów w Polsce mamy? Nie rozśmieszaj ludzi z tym opałem. Lasy w Dolinie Rospudy pierwsze pójdą do pieca. A jak ktoś zakładał sobie ogrzewanie na gaz to jest sam sobie winien. Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: ciekawe czy przyglup z Palacu ma plan "b" 29.08.08, 21:24 aron2004 napisał: > a bo to mało lasów w Polsce mamy? Nie rozśmieszaj ludzi z tym > opałem. Lasy w Dolinie Rospudy pierwsze pójdą do pieca. A jak ktoś > zakładał sobie ogrzewanie na gaz to jest sam sobie winien. > -------------- ha ha ha, jestes taki sam "mundry" jak twoj prezydent, a tych lasow na dlugo starczy???? Odpowiedz Link Zgłoś
kosidlo Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce 29.08.08, 21:04 Jesli na poscie sa Polacy to mozemy dyskutowac na dwoch płaszczyznach. I)Od wielu lat GB i Anglia poprzez koligacje z Rosją nie mialy interesu wystepowac contra;to sie utrzymuje do dzisiaj i bedzie z sympatii do Balszowo Miszki(fonetycznie). II)Sytuacja na Kaukazie - w tym rejonie jest zlożona to co nam podaja fałszywe media to czesc faktów manipulowanych.Znam ten rejon z dwoch stron i to jest złożone moze bardziej nizli na bliskim wschodzie. Pytanie:jesli dwie nacje-dwoch sasiadow (jak w Jugosławii)nawzajem sie nienawidzą i terroryzują to nie moga byc w tych czasach jako ludzie cywilizowani.Musi byc nadzor z zewnatrz.Zawierucha w Serbii i jej konsekwencje była niestety woda na ten młyn sytuacji na Kaukazie. Nasze pobrzękiwanie pałaszem!!tylko nas osmiesza.Hi! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Spytajcie sie rzadzacych w Polsce............... 29.08.08, 21:08 Maja pelna gebe rosyjskiej krwi.Dokonuja juz dzis zbrodni na narodzie rosyjskim jak Gruzini n Osetii Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: ..Spytajcie sie rzadzacych w Polsce.......... 29.08.08, 21:27 przestan podszywko pisac takie bzdury, bo wystawiasz mi opinie idioty, a ja jestem normalny i kocham pana Prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Spytajcie sie rzadzacych w Polsce.......... 29.08.08, 21:30 Nacisnij na mojego nika to zorientujesz sie ile lat jestem forumowiczem Gazety.Nie jak ty.Bez zdjecia, bez osobowosci, jak esbek.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
prezentation1 Re: ..Spytajcie sie rzadzacych w Polsce.......... 29.08.08, 21:51 presentation1 napisał: > Nacisnij na mojego nika to zorientujesz sie ile lat jestem forumowiczem Gazety. > Nie jak ty.Bez zdjecia, bez osobowosci, jak esbek.Powodzenia. ----------------- nie musze miec wizytowki skoro wszystko jest na moim blogu, odpiernicz sie od mojej osoby, chamie Odpowiedz Link Zgłoś
kosidlo Nasze położenie geo.no i -polska-obecnosc w EU 29.08.08, 21:25 Na zwiazkach Polska wyszla na swoje.Przez wieki. Czy wnioski kiedys sie wyciągnie?Wydusi?Wystrzela? Takie byly nasze zwiazki z kolorami:nieb.biały.czerwony.no i ptice rożnych rodzajow.Czy Polska miała?czy ma polityków(polskich)Hi! Odpowiedz Link Zgłoś
ka-wlad Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce- to 29.08.08, 21:35 mamy jak w banku, jeśli nie teraz na gorąco to trochę później, bo jak się ma gorącą głowę to trzeba nadstawić zimną d... a my już mamy w tym wprawę dzięki naszym gorącym wodzom. Niemców, Francuzów i innych, których Rosjanie określają jako zdroworozsądkowych, nie ruszą, natomiast "krzykaczom" utrą nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce- 29.08.08, 21:36 i bardzo dobrze niech Putin zakręca kurek już dziś. Rosyjska ropa i gaz są nam zupełnie niepotrzebne. Będziemy sprowadzać ropę tankowcami i wytniemy lasy w Dolinie Rospudy. A Rosjanie i tak będą żreć nasze mięso, tyle że sprzedawane za pośrednictwem Ukrainy i Białorusi, tak jak to było za Jarosława. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce- 29.08.08, 21:38 jak Rosja nie będzie chciała kupować naszych świń, to my sobie ogrzejemy domy za pomocą wydzielanego przez tylny koniec świni gazu cieplarnianego. Lepszy gaz świński niż putinowski. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce- 29.08.08, 21:39 moim zdaniem Putin powinien dać Olejniczakowi pracę w Gazpromie za wszystkie zasługi Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Brytyjskie media: Rosja zemści się na Polsce- 29.08.08, 21:43 Orlen sprowadza do Czech ropę od Arabów to może i do Polski Odpowiedz Link Zgłoś