Dodaj do ulubionych

Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrzelony

31.08.08, 17:44
w Rosji bez zmian
www.youtube.com/watch?v=RpuEW7GUHtM
Obserwuj wątek
    • g_zn A potem przypadkowo... 31.08.08, 18:04
      funkcjonariusze wyrzucili go na pobocze, bo... przestraszyli się widoku krwi.
      • jakubowska100 Kreml to ZŁO 31.08.08, 19:25
        siedzą tam ludzie marzący w oparach wódki, prostytutek i narkotyków
        (wszystko petrodolary) o wielkiej Rosji i o tym że trzeba swiatu
        pokazać kto rządzi, ludzie zaślepieni władza i tym , że mogą w swoim
        kraju grać na nosie prawom człowieka mordując po kolei tych którym
        się to nie podoba. Kreml to zło, trzeba zrobić wszystko by dotrzeć
        do normalnych ludzi w Rosji, by wiedzieli kto nimi rządzi i
        wiedzieli jak można żyć w normalnym kraju.
        • mawt no a tę ropę to mają faktycznie przypadkowo 31.08.08, 20:17
          Rosję zmoże marskość wątroby i zespół Korsakowa... żadna ropa na to nie pomoże
          • www.openmind.desk.pl zabijają bez żenady,jak trzeba to trzeba 31.08.08, 20:37
            public relations nie mają znaczenia
            • mirmat1 Neonazisci z Der Spiegla zalatwiaja "public relati 01.09.08, 07:18
              ...relations"
              www.openmind.desk.pl napisał:
              > zabijają bez żenady,jak trzeba to trzeba, public relations nie
              mają znaczenia
              M: tak dlugo jak gadzinowki beda szczekac na zachodzie wypluwajac
              propagande Putina tak dlugo duch Monachium i Jalty bedzie unosil sie
              nad losem Gruzji. Polowanie na dzienikarzy stalo sie juz rutyna w
              Putinowskiej Rosji> Ale dla takiego Spiegla klamstwa Putina to
              biblijna prawda. No ale Der Spiegel potrafi klamac na wiele tematow.
              Sformułowanie "polskie obozy zagłady" w artykule w tygodniku "Der
              Spiegel" 27 marca 2006 pokazuje, ze klamstwa sa codziennoscia w
              uzyciu takich gadzinowek.

www.msz.gov.pl/Sformulowanie,polskie,obozy,zaglady,w,artykule,w,tygodniku,Der,Spiegel,27,marca,2006,r.,5292.html
    • ptr0 Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 31.08.08, 18:05
      przeciwko takiej władzy? A jak Putin pozabija trochę Gruzinów to jeszcze mu
      wzrasta poparcie? Czy tam mieszkają ludzie czy psychopaci?
      • zz26 Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 31.08.08, 18:07
        tr0 napisała:

> przeciwko takiej władzy? A jak Putin pozabija trochę Gruzinów to jeszcze mu
        > wzrasta poparcie? Czy tam mieszkają ludzie czy psychopaci?

czemu zbrojnie nie walczylas z komunistami jestes komunista czy psychopata?
        • warmi2 Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 31.08.08, 18:45
          Idiotyczne porownanie ...

Rosjanie sami taka wladze wybrali i popierali ... nikt z armia nad
          ich plecami nie czuwal.
          • maaac Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 31.08.08, 18:57
            A ktoś u nas czuwał z karabinami przy urnach jak Polacy głosowali 3
            razy TAK? Fakt byli tacy co się buntowali i "mieli pecha", większość
            jednak zrobiła to dobrowolnie.
            • puch4cz Po prostu 31.08.08, 19:19
              dzicz musi być trzymana krótko. Tak zawsze było i to już mają w genach. A agenci
              dalej na forach sieją zamęt :) Bandycki kraj i tyle.
              • jwojnar Aż takie proste to nic nie jest 01.09.08, 02:28
                Ja mam wrażenie, że chora na mocarstwowość Rosja jest jak
                alkoholik, który rzeczywiście musi upaść na samo dno, by zrozumieć,
                że trzeba się zmienić. Widocznie upadek ZSRR nie był wystarczającą
                lekcją. Najgorsze, że Rosja (jak alkoholik) zanim upadnie
                dostatecznie nisko, może zrujnować życie rodzinie i sąsiadom. W
                każdym razie głaskanie po głowie i wyrażanie zrozumienia dla
                złożoności problemów nic nie da.
                • landaverde Re: Aż takie proste to nic nie jest 01.09.08, 05:46
                  jwojnar napisał:

> Ja mam wrażenie, że chora na mocarstwowość Rosja jest jak
                  > alkoholik, który rzeczywiście musi upaść na samo dno, by
                  zrozumieć,
                  > że trzeba się zmienić. Widocznie upadek ZSRR nie był wystarczającą
                  > lekcją. Najgorsze, że Rosja (jak alkoholik) zanim upadnie
                  > dostatecznie nisko, może zrujnować życie rodzinie i sąsiadom. W
                  > każdym razie głaskanie po głowie i wyrażanie zrozumienia dla
                  > złożoności problemów nic nie da.

Świetne porównanie.
                  • czajnik75 Re: Aż takie proste to nic nie jest 05.09.08, 01:10
                    landaverde napisał:

> jwojnar napisał:
                    >
                    > > Ja mam wrażenie, że chora na mocarstwowość Rosja jest jak
                    > > alkoholik, który rzeczywiście musi upaść na samo dno, by
                    > zrozumieć,
                    > > że trzeba się zmienić. Widocznie upadek ZSRR nie był wystarczającą
                    > > lekcją. Najgorsze, że Rosja (jak alkoholik) zanim upadnie
                    > > dostatecznie nisko, może zrujnować życie rodzinie i sąsiadom. W
                    > > każdym razie głaskanie po głowie i wyrażanie zrozumienia dla
                    > > złożoności problemów nic nie da.
                    >
                    > Świetne porównanie.

Zgadzam się ;-)))))
            • mirmat1 Jak to możliwe że Der Spiegel pluje slina Putina 31.08.08, 19:34
              maaac napisał:

> A ktoś u nas czuwał z karabinami przy urnach jak Polacy głosowali
              3 razy TAK? Fakt byli tacy co się buntowali i "mieli pecha",
              większość jednak zrobiła to dobrowolnie.
              M: skad o tym wiesz? Moze twoj tatus sluzyl u komuchow w "komisji
              wyborczej" i ci opowiedzial bajki na dobranoc. Zgodnie z ocenami
              Patriotycznych ugrupowan Polacy odrzucili w tym
              zaklamanym "referendum" pozycje pacholkow Stalina.
              Co powinno zastanawiac dzis w obliczu regularnego mordowania
              niezaleznych dziennikarzy w Rosji jest niesamowita podlosc
              zachodnich mediow jak Der Spiegel, ktory bez zastanowienia powtarza
              najbardziej ochydne klamstwa Putinowcow.
              • mawt bo był sobie niejaki Schroeder 31.08.08, 20:22
                który działał na rzec rosyjskiej mafii naftowej jako szef państwa, by potem
                dostać od niej stołek

bo wojsko radzieckie wyjechało z NRD ale agentura została
              • maaac Re: Jak to możliwe że Der Spiegel pluje slina Put 31.08.08, 21:44
                "M: skad o tym wiesz? Moze twoj tatus sluzyl u komuchow w "komisji
                wyborczej" i ci opowiedzial bajki na dobranoc."

Nie. Opowiadał co innego. Jak latałeś i wszędzie agitowałeś by ludzie
                głosowali zgodnie z komuną. Potem zaś zwiałeś do Kanady jak nawet
                komuchy miały Ciebie dosyć bo byłeś zbyt czerwony na ich możliwości.
                Oni chcieli tylko kasy i władzy. Ty wierzyłeś i wierzysz dalej w
                socjalizm.
                • mirmat1 Jak to że POstKomuchy powtarzaja propagande PRL 01.09.08, 05:43
                  maaac napisał:

> "M: skad o tym wiesz? Moze twoj tatus sluzyl u komuchow w "komisji
                  > wyborczej" i ci opowiedzial bajki na dobranoc."
                  >
                  > Nie. Opowiadał co innego.
                  M: To kto ci twoj ptasi mozdzek spral, ze uwierzyles, ze Polacy
                  chcieli bolszewi?
                  > Jak latałeś i wszędzie agitowałeś by ludzie głosowali zgodnie z
                  komuną. Potem zaś zwiałeś do Kanady jak nawet
                  > komuchy miały Ciebie dosyć bo byłeś zbyt czerwony na ich
                  możliwości.
                  M: No i odowiedziales mi bo okazalo sie, ze taki czerwony prymityw
                  nie potrafi nawet breeeedzic! Twoj tatus widzial mnie
                  jak "agitowałem by ludzie głosowali zgodnie z komuną" kiedy bylem w
                  1947 3 miesiecznym niemowleciem. A fe, nie ladnie zaprzeczac swoim
                  PZPR-owskim mocodawcom bo pplk. Julian Sokol w 1982 opisywal jak to
                  pracowalem dla CIA.
                  > Oni chcieli tylko kasy i władzy. Ty wierzyłeś i wierzysz dalej w
                  > socjalizm.
                  M: Wlasnie przekonywalem CIA do socjalizmu kiedy ty zalatwiales
                  sobie wladze i kase.
                  • maaac Re: Jak to że POstKomuchy powtarzaja propagande P 01.09.08, 07:27
                    > M: To kto ci twoj ptasi mozdzek spral, ze uwierzyles, ze Polacy
                    > chcieli bolszewi?
                    Chcieli, chcieli. Byli głupi to chcieli. Nie wszyscy ale znacznie
                    więcej osób niż dziś się mówi. Ot chociażby rolnicy - bo im komuna
                    dawała skradzionom "kułakom" ziemię. Udowodnić ci że popierasz
                    komunę? Zgadzasz się na zwrot ziemi skradzionej "kułakom" czy nie?

> M: No i odowiedziales mi bo okazalo sie, ze taki czerwony prymityw
                    > nie potrafi nawet breeeedzic! Twoj tatus widzial mnie
                    > jak "agitowałem by ludzie głosowali zgodnie z komuną" kiedy bylem
                    > w 1947 3 miesiecznym niemowleciem. A fe, nie ladnie zaprzeczac
                    > swoim PZPR-owskim mocodawcom bo pplk. Julian Sokol w 1982 opisywal
                    > jak to pracowalem dla CIA.
                    Napisałem że w 1947? Mógłbyś przestać opowiadać tą bajkę o żekomej
                    współpracy z CIA. Nikt ci tu nie uwierzy. Widać jak "kochasz" USA.

> M: Wlasnie przekonywalem CIA do socjalizmu kiedy ty zalatwiales
                    > sobie wladze i kase.
                    Baju, baju. Fajną sobie legendę wymyśliłeś. Niestety nikt ci nie
                    wierzy. Za bardzo jesteś czerwony.
                    • mirmat1 Re: Jak to że POstKomuchy powtarzaja propagande P 03.09.08, 03:18
                      maaac napisał:

> > M: To kto ci twoj ptasi mozdzek spral, ze uwierzyles, ze Polacy
                      > > chcieli bolszewi?
                      > Chcieli, chcieli. Byli głupi to chcieli. Nie wszyscy ale znacznie
                      > więcej osób niż dziś się mówi. Ot chociażby rolnicy - bo im komuna
                      > dawała skradzionom "kułakom" ziemię. Udowodnić ci że popierasz
                      > komunę? Zgadzasz się na zwrot ziemi skradzionej "kułakom" czy nie?
                      M: no i bym "skrzywdzil" twojego tatusia, ktory robil kariere
                      kolektywizujac Polska wies. Odpowiedziec na takie pytanie czerwonej
                      gnidzie jest troche ublizajace ale niech tam. Oczywiscie odwrocilbym
                      zbrodnicze poczynania w czasach stalinowskich Gieremkow, Michnikow
                      czy innych polsko-jezycznych kanalii.
                      > > M: No i odowiedziales mi bo okazalo sie, ze taki czerwony
                      prymityw nie potrafi nawet breeeedzic! Twoj tatus widzial mnie
                      > > jak "agitowałem by ludzie głosowali zgodnie z komuną" kiedy
                      bylem w 1947 3 miesiecznym niemowleciem. A fe, nie ladnie zaprzeczac
                      > > swoim PZPR-owskim mocodawcom bo pplk. Julian Sokol w 1982
                      opisywal jak to pracowalem dla CIA.
                      > Napisałem że w 1947? Mógłbyś przestać opowiadać tą bajkę o
                      żekomej współpracy z CIA. Nikt ci tu nie uwierzy. Widać
                      jak "kochasz" USA.
                      M: Widac, ze wyksztalciles sie na bazgroleniu na scianach kibelkow
                      bo w bibliotece to materialow zrodlowych bys nie znalazl. Jest mi
                      kompletnie obojetnie czy czerwona gnida mi wierzy czy nie. Czerwona
                      gnioda wierzy UBekom, ktorzy twirdzili, ze w czasie
                      bierutowskiego "referendum" Polacy glosowali za komuna.
                      > > M: Wlasnie przekonywalem CIA do socjalizmu kiedy ty zalatwiales
                      > > sobie wladze i kase.
                      > Baju, baju. Fajną sobie legendę wymyśliłeś. Niestety nikt ci nie
                      > wierzy. Za bardzo jesteś czerwony.
                      M: widac, ze bolszewia wszystko widzi na czerwono. Ale bys nie
                      wierzyl Zolnierzowi "wolnosci" tego sie nie spodziewalem.
                      • maaac Re: Jak to że POstKomuchy powtarzaja propagande P 03.09.08, 16:15
                        > M: no i bym "skrzywdzil" twojego tatusia, ktory robil kariere
                        > kolektywizujac Polska wies. Odpowiedziec na takie pytanie
                        > czerwonej gnidzie jest troche ublizajace ale niech tam. Oczywiscie
                        > odwrocilbym zbrodnicze poczynania w czasach stalinowskich
                        > Gieremkow, Michnikow czy innych polsko-jezycznych kanalii.
                        No widzisz Mirmat jaki z Ciebie komuch. Nie potrafiłeś napisać że
                        ludziom należy się zwrot majątków. Napisałeś dużo by sprawę zamotać
                        ale tego jednego prostego zdania nie potrafisz z siebie wydusić.

> M: Widac, ze wyksztalciles sie na bazgroleniu na scianach kibelkow
                        > bo w bibliotece to materialow zrodlowych bys nie znalazl. Jest mi
                        > kompletnie obojetnie czy czerwona gnida mi wierzy czy nie.
                        > Czerwona gnioda wierzy UBekom, ktorzy twirdzili, ze w czasie
                        > bierutowskiego "referendum" Polacy glosowali za komuna.
                        Oczywiście że jest ci obojętne. Tak samo jak i innym komuchom co
                        teraz za "prawicę" robią.

> M: widac, ze bolszewia wszystko widzi na czerwono. Ale bys nie
                        > wierzyl Zolnierzowi "wolnosci" tego sie nie spodziewalem.
                        Mam wierzyć w wasze komunistyczne pisma? Mirmat - ja Cię oceniam po
                        tym co Ty piszesz. Piszesz zaś jak typowy komuch i wróg USA, więc
                        daruj sobie te bajki o tym jak niby miałeś być agentem CIA. Nikt Ci
                        nie uwierzy w to.
            • kosiasko Jak to możliwe że Polacy się nie buntują 31.08.08, 19:50
              i nie ida Rosjanom z odsiecza. W swietej obronie chrzescianstwa.
            • landaverde Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 01.09.08, 04:59
              maaac napisał:
              > 3 razy TAK?

maaac, nie kompromituj się, zajrzyj dotych swoich "źródeł", zanim
              coś chlapniesz: Referendum ludowe
              • maaac Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 01.09.08, 08:14
                1. Nagle wzrosło znaczenie Wikipedii w hierarchii twoich wartości?
                2. I co? Okazuje się że jednak NIE stali z karabinami. Obstawiali nie
                znaczy stali z karabinem przy głosujących - jedynie w wojsku było
                jawne.
                3. I co? Okazało się że nawet bez fałszowania ocenia się że sporo osób
                głosowało za komuną, a niby "cały naród był przeciw".

Mam rację, a Ty się mylisz. Dla mnie to już tradycja. Teraz
                przejdziesz na chamstwo albo udowadnianie że czarne jest białe.
                • landaverde Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 01.09.08, 14:57
                  Ad 1. Sugeruję byś przynajmniej tam zajrzał.

Ad 2. Zaraz każesz mi wykazać, że nad każdym głosującym dosłownie
                  stał ubek z karabinem....

Poczytaj więcej na ten temat to się dowiesz jak to naprawdę
                  wyglądało. Poczytaj choćby o PSL Mikołajczyka i jak potraktowano
                  członków tej partii.

Ad 3. Okazało się, że referendum było sfałszowane, o czym wyżej
                  zdajesz się zapominać, lub nie wiedzieć, i to po uprzednim fizycznym
                  zlikwidowaniu opozycji.

Łudziłem się, że przynajmniej tym razem podejdziesz do sprawy
                  uczciwie, ty jednak uskuteczniasz swoją ulubioną metodę "dowodzenia"
                  - zaprzeczanie faktom.

warmi2 napisał:
                  "Rosjanie sami taka wladze wybrali i popierali ... nikt z armia nad
                  ich plecami nie czuwal."

maaac napisał:
                  "A ktoś u nas czuwał z karabinami przy urnach jak Polacy głosowali 3
                  razy TAK? Fakt byli tacy co się buntowali i "mieli pecha", większość
                  jednak zrobiła to dobrowolnie."

Stawiasz więc tezę, że Polacy sami sobie wybrali i popierali
                  komunistyczną władzę, podczas gdy faktem jest, że była ona Narodowi
                  narzucona brutalną przemocą i oszustwem - zarówno referendum, jak i
                  późniejsze wybory do sejmu były sfałszowane.
                  • maaac Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 02.09.08, 08:13
                    Sugeruję że choć władza była narzucona siłą i fałszerstwem to była
                    wpierw przez sporą część, a potem nawet przez większość Polaków o ile
                    nie popierana to co najmniej akceptowana.
                    Protesty o ile się z czasem pojawiały nie były skierowane przeciw nie
                    spełnieniu obietnic, a nie przeciwko samej ideii komunizmu.
                    Następnych wyborów tak samo jak w Rosji już nie trzeba było
                    fałszować. Ludzie sami z siebie z mieszaniny strachu, wygodnictwa i
                    oprtunizmu głosowali tak jak władza każe.
                    Za to widzę że lubisz temu dość smutnemu faktowi zaprzeczać. Ten sam
                    efekt był w Niemczech hitlerowskich. Oni też poddali się i za
                    akceptowali nowe zbrodnicze władze. Polacy od Niemców wcale nie są
                    gorsi ani lepsi.

Ja się nie łudzę co do twojej "uczciwości". Kłamstwo i przeinaczenia
                    to Twoja normalna praktyka w dyskusji. A jak już inaczej nie potrafisz
                    schodzisz do poziomu zwykłego chamstwa.
                    • borys996 Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 02.09.08, 18:43
                      "Polacy od Niemców wcale nie są
                      gorsi ani lepsi."

Bredzisz. Była różnica między komunistami w Polsce a nazistami w
                      Niemczech. I to duża.
                      To samo można powiedzieć o stosunku do władzy; Niemców przed wojną i
                      Polaków po wojnie.
                      • maaac Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 03.09.08, 16:07
                        > Bredzisz. Była różnica między komunistami w Polsce a nazistami w
                        > Niemczech. I to duża.
                        > To samo można powiedzieć o stosunku do władzy; Niemców przed wojną
                        > i Polaków po wojnie.
                        Nie bredzę. Zbyt bardzo sprawę upraszczasz. Odnosiłem się tylko do
                        konkretnej sprawy - podejścia ludzi do władzy totalitarnej w stylu
                        opisanym przez Kruczkowskiego w "Niemcach". Postawy, które tam
                        występowały można było spokojnie znaleźć po wojnie i w Polsce. Jakby
                        sie przyjżęć dziś Rosjanom pewnie można było by spokojnie napisać
                        taką sama książkę. O tych co nie chcą wiedzieć mimo znanych im
                        faktów, o tych co są zafascynowani władzą, o tych którzy tak zajmują
                        się innymi sprawami, że naprawdę nie zauważają co się wokół nich
                        dzieje itd.
                        Z drugiej strony zarówno w Polsce jak i w Niemczech były osoby
                        gotowe walczyć z reżimem. W Polsce w zależności od lat różne sprawy
                        im za to groziły - w Niemczech jak się to kończyło jest dla
                        wszystkich jasne. Tu więc można mówić o różnicach. Jednak
                        powiedziałbym że były raczej "ilościowe" niż jakościowe.
                        Jakościowa różnica była w jednej sprawie prócz nagonki w 1968,
                        która jednak śmiercią się nie kończyła komuniści nigdy nie
                        występowali z "rasowych" pobudek w Polsce (Katyń jednak był typowo
                        może nie "rasowym" ale "narodowym" mordem).
                        Inną sprawą jest też ewolucja podejścia Polaków do komuny. Jeżeli
                        w '45 mogli traktowac jako okupantów to nikt mi nie wmówi że w
                        latach 70 też tak samo było.
                        • landaverde Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 04.09.08, 21:00
                          Bredzisz maaac. W przeciwieństwie do Nazistów w Niemczech władza
                          komunistów nigdy nie miała poparcia społecznego w Polsce. Była co
                          najwyżej tolerowana. Ci, którzy zapisywali się do partii zawsze byli
                          postrzegani przez resztę społeczeństwa jako, w najlepszym wypadku,
                          karierowicze. Partyjniak zawsze był kundlem, śmieciem. Zresztą
                          porównując w swoich postach PiS do PZPR sam powołujesz się ten
                          negatywny obraz komuny, więc nie wciskaj kitu. Owszem, na upartego
                          można znaleźć podobne (bo nie jednakowe) typy charakterologiczne jak
                          w "Niemcach", ale proporcje występowania tych typów w
                          społeczeństwie, jak i stosunek do nich były zgoła odmienne.
                          • maaac Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 05.09.08, 08:20
                            I tu Landaverde mylisz się. Bo może i dla częsci społeczeństwa to
                            była tylko tolerancja, ale sporo osób całkiem miło ich akceptowało.
                            Jakie to były procenty dziś można się tylko spierać bo trudno podac
                            konkretne dane ale trudno ukryć np liczbę członków PZPRu wynoszacą
                            ponad 3 mln osób w 1980r co do około 35mln ludności - a dorosłych
                            było jednak mniej, stanowi pokaźną część społeczeństwa.
                            Trudno też ukryć fakty, że ludzie nie protestowali przeciwko
                            złodziejskim metodom komuny. Prócz okradanych, chłopstwo np nie
                            wystapiło przeciwko otrzymywaniu ziemi od tzw. obszarników,
                            robotnicy nie protestowali przeciwko pracy w zawłaszczonych
                            fabrykach. Nikt nie miał pretensji że dostaje mieszkanie w
                            ukradzionej komuś kamienicy, a jego blok spółdzielczy wybudowano na
                            ukradzionym gruncie (kolega do dziś płaci podatek gruntowy za ziemię
                            na której stoi dom spółdzielczy, sądy ani rząd do tej pory nie
                            wykazują woli uregulowania takich spraw).
                            Jak obejrzysz transparenty w czasie kolejnych protestów ludności to
                            nawet w latach 80 brak haseł antykomunistycznych. Popatrz na listę
                            porozumień gdańskich po strajku w stoczni - typowy przykład
                            lewicowych rządań- SLD dziś pod nimi podpisała by się obydwoma
                            rękami.
                            Dzięki za poruszenie sprawy z PiSem. Zobacz jak mało osób
                            uświadamia sobie dziś negatywne cechy PiSu wywodzące się wprost z
                            komuny. Wtedy dokładnie tak samo mało osób widziało negatywne cechu
                            komuny. Nie wszyscy mieli ochotę naszczekać się, wiecej osób wolało
                            się najeść (stary kawał o psie latajacym przez granicę polsko-
                            czechosłowacką) i mieć "porządek". Zrozumienie zaś wad centralnie
                            sterowanej gospodarki i wyższyści kapitału w rękach prywatnych od
                            kapitału w rękach państwa, a defakto urzędników - to dalej dla 80%
                            Polaków czarna magia. Inaczej dawno by pogoniono "geniuszy" od
                            opowieści o "złodziejskich prywatyzacjach" i nikt by się nie da ł
                            oszukać na obietnice polityków że "państwo da". Mielibysmy już od
                            dawna też zreformowaną służbę zdrowia. A tak komuna w duszach dalej
                            wiecznie żywa.
                            • landaverde Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 05.09.08, 12:28
                              maaac napisał:
                              maaac napisał:

> I tu Landaverde mylisz się. Bo może i dla częsci społeczeństwa to
                              > była tylko tolerancja, ale sporo osób całkiem miło ich akceptowało.
                              > Jakie to były procenty dziś można się tylko spierać bo trudno
                              podac
                              > konkretne dane ale trudno ukryć np liczbę członków PZPRu wynoszacą
                              > ponad 3 mln osób w 1980r co do około 35mln ludności - a dorosłych
                              > było jednak mniej, stanowi pokaźną część społeczeństwa.

I tu maaac mylisz się. Bo może i dla jakiejś częsci społeczeństwa to
                              była już akceptacja, ale znacznie więcej osób całkiem wprost ich nie
                              tolerowało. Jakie to były procenty dziś można się tylko spierać bo
                              trudno podac konkretne dane ale trudno też ukryć liczbę członków
                              Solidarności wynoszacą ponad 9 mln osób w 1981r, co do około 35mln
                              ludności - a dorosłych było jednak mniej, stanowi pokaźną część
                              społeczeństwa.
                    • landaverde Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 05.09.08, 01:05
                      maaac napisał:

> Sugeruję że choć władza była narzucona siłą i fałszerstwem to była
                      > wpierw przez sporą część, a potem nawet przez większość Polaków o
                      > ile nie popierana to co najmniej akceptowana.

No widzisz, czyli była jednak narzucona siłą...
                      Akceptowany był fakt, że komuniści rządzą, bo z faktami się nie
                      dyskutuje, ale ich władza nie była akceptowana - była jedynie
                      TOLEROWANA. Akceptowana była przez jednostki, na pewno nie przez
                      większość.

> Protesty o ile się z czasem pojawiały nie były skierowane przeciw
                      > nie spełnieniu obietnic, a nie przeciwko samej ideii komunizmu.

Idea komunizmu sama w sobie jest wzniosła i utopijna, natomiast
                      praktyka to co innego, a chyba o to ci chodzi.
                      Ci, którzy otwarcie protestowali przeciwko władzy lub ustrojowi
                      komunistycznemu, kończyli w esbeckim więzieniu, o ile nie na
                      cmentarzu, np. zabici przez "nieznanych sprawców". Ludzie więc
                      stawiali opór w takich dziedzinach i w takiej formie, w jakiej było
                      to możliwe.

> Następnych wyborów tak samo jak w Rosji już nie trzeba było
                      > fałszować. Ludzie sami z siebie z mieszaniny strachu, wygodnictwa
                      > i oprtunizmu głosowali tak jak władza każe.

Powiedz mi więc maaac w którym roku w PRLu były wolne wybory?
                      Wszystkie wybory od wojny do 1989r były sfałszowane, co najmniej w
                      tym sensie, że były ustawione. Kandydaci zawsze byli wyznaczeni
                      przez "jedynie słuszną" partię. Wszyscy z góry wiedzieli, że jest to
                      szopka, więc o ile w ogóle głosowali to rzeczywiście robili to ze
                      strachu i oportunizmu. Zawsze wybrany "został ten co miał zostać", a
                      frekwencja wyborcza była "poprawiana". Nawet oportuniści (z samej
                      definicji oportunizmu) 'głosowali tak jak władza każe' nie z
                      przekonania, tylko dla doraźnych osobistych korzyści, więc uznawanie
                      tego za dowód na akceptację władzy komunistów przez społeczeństwo
                      jest nonsensem. Wybory kontraktowe 1989r były już wprost przyznaniem
                      się komuny, że nigdy nie miała społecznego poparcia, co zresztą
                      wynik wyborów potwierdził.

> Za to widzę że lubisz temu dość smutnemu faktowi zaprzeczać. Ten
                      > sam efekt był w Niemczech hitlerowskich. Oni też poddali się i za
                      > akceptowali nowe zbrodnicze władze.

maaac, zlituj się sam nad sobą i poczytaj o tym jak Hitler doszedł
                      do władzy, bo znowu się kompromitujesz.

> Polacy od Niemców wcale nie są gorsi ani lepsi.

Tutaj widzę znów chcesz przemycić tezy lansowane przez Michnika i
                      jego kumpla J. T. Grossa. Zaraz zapewne będziesz pisał o "polskich
                      obozach zagłady"?

> Ja się nie łudzę co do twojej "uczciwości". Kłamstwo i
                      > przeinaczenia to Twoja normalna praktyka w dyskusji.

Taki zarzut trzeba udowodnić - potrafisz? Mógłbyś zacytować jakieś
                      moje kłamstwo? Ja potrafię - patrz wyżej, chrzanisz takie
                      propagandowe pierdoły jak moja nauczycielka jęz. rosyjskiego z
                      podstawówki. Może zaraz zechcesz mnie zapisać do ZMS i TPPR?

> A jak już inaczej nie potrafisz schodzisz do poziomu zwykłego
                      chamstwa.

Dopasowuję się jedynie do poziomu rozmówcy, do niektórych inaczej
                      nie dociera. A propos - wykombinowałeś już jak wyegzekwować
                      przeprosiny?
            • alfalfa Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 06.09.08, 00:11
              maaac napisał:

3
              > razy TAK?

Czy znasz to: nieważne kto i jak głosuje, ważne kto liczy głosy?
              A.
      • saltowtyl Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 31.08.08, 18:39
        wiesz napewno ze się nie buntują? po co zadajesz takie kretynskie pytania? a
        co do ludzi to większość z nich to biedni zstraszeni . skołowani, i może czasem
        nie chcący znać prawdy . w rosji naprawde nie wiele się zmieniłoa fakt ze jest
        tam najwięcej miliarderow dla szarych obywateli nie znaczy nic
      • maaac Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 31.08.08, 18:55
        Policz ile w Polsce jest osób popierający partie polityczne budujące
        swój program na nienawiści do różnych grup osób czy nacji. Kto chciał
        budować w Polsce władze na szpiegowaniu obywateli, prowokacjom,
        fałszywym oskarżeniom i grzebaniu po SBeckich aktach.
        Na szczęście większość ludzi w Polsce odsunęła ich od władzy - ale
        dalej są silni. Gdyby mieli taką większość jak w Rosji miałbyś w
        Polsce dokładnie takie same "wypadki" jak w Rosji.
        • landaverde Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 01.09.08, 05:22
          maaac napisał:

> Policz ile w Polsce jest osób popierający partie polityczne
          > budujące swój program na nienawiści do różnych grup osób czy
          nacji.

Prawdziwa szkoła Michnika, maaac. Tak odwracać kota ogonem i
          komfabulować tylko on potrafi.

Nie na nienawiści tylko poczuciu krzywdy, niesprawiedliowości i
          potrzebie prawdy. Ludzie chcą prawdy, maaac, więc popierają tych,
          którzy tę prawdę przypominają. Natomiast partie, które
          przywłaszczały sobie prawo "kreowania" i reglamentowania prawdy
          (pomijając inne ich grzechy), jak SLD i Michniko-Geremkowska UW/UD
          przegrały w wyborach i odchodzą w niebyt.
          • maaac Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 01.09.08, 08:52
            > Prawdziwa szkoła Michnika, maaac. Tak odwracać kota ogonem i
            > komfabulować tylko on potrafi.
            Nie on a Ty. Ot na przykłąd poniżej mamy próbkę odwracania kota
            ogonem:

> Nie na nienawiści tylko poczuciu krzywdy, niesprawiedliowości i
            > potrzebie prawdy. Ludzie chcą prawdy, maaac, więc popierają tych,
            > którzy tę prawdę przypominają. Natomiast partie, które
            > przywłaszczały sobie prawo "kreowania" i reglamentowania prawdy
            > (pomijając inne ich grzechy), jak SLD i Michniko-Geremkowska UW/UD
            > przegrały w wyborach i odchodzą w niebyt.

Oczywiście dzisiejsi Polacy mają cholerne poczucie krzywdy wobec
            Niemców. Zwłaszcza ci 30-35 letni historycy IPN. Tak samo pamietają
            mordy na Wołyniu czy gwałty Armii Czerwonej. To jest to poczucie
            krzywdy? Za to poczucie krzywdy ludzi którym nasza kochana władza
            ludowa zabrała majątki, a obecne władze nie chcą oddac jakoś jest
            pomijane?
            A inne prawdy? Np ta o Wałęsie? Nagle robi się z Wałęsy WYŁĄCZNIE
            agenta SB. Chociaż jego działalność agenturalna jest palcem na
            wodzie pisana. W ogóle cała rola agentów jest demonizowana, za to
            zwykłych kapusiów donoszących do I Sekretarza się kryje.
            Itd. itp. Cała twoja "prawda" to półprawdy mieszane z całymi
            kłamstwami.

Co do UW/UD - no cóz właśnie partia która mówiła PRAWDĘ o sytuacji
            gospodarczej Polski musiała odejść w niebyt. Zostali sami
            bajkopisarze tacy jak PiS czy PO. Ciekaw jestem jak niby mieli
            oni "reglamentować prawdę" co cenzura była? Czy tylko za ich rządów
            kłamanie w żywe oczy tak łatwo nie wychodziło bo natychmiast
            kłamstwa były prostowane. Dziś dla dejkowników z PiS czy
            PO "prawdy" "antykomunistów" ostatniej sekundy są znacznie
            wygodniejsze. Bo pozwalają zapomnieć o tych co naprawdę
            przeciwstawiali się komunie.
            • landaverde Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 05.09.08, 21:35
              maaac napisał:
              > Oczywiście dzisiejsi Polacy mają cholerne poczucie krzywdy

Oczywiście, że mają poczucie krzywdy gdy sprawę mordu na Wołyniu
              pomija się milczeniem "w imię pojednania", a jednocześnie byłym
              mordercom dorabia się legendę ukraiskich bohaterów. Poczucie krzywdy
              i niesprawiedliwości Polacy mają zwłaszcza wobec tych którzy kłamią
              w żywe oczy tak jak część rosyjskich mediów w sprawie Katynia,
              Powierenictwo Pruskie w sprawie "wypędzeń", czy organizacje
              holocaust industry zajmujące się przenoszeniem winy za mordowanie
              Żydów z Niemców na Polaków i wyłudzaniem z tego tytułu odszkodowań.
              Pomija się natomisat fakt, że zanim był holokaust Żydów najpierw był
              holokaust Polaków, zarówno z rąk Niemców, jak i Rosjan, a wielu
              Żydów na początku wojny wstępowło do NKWD i działało przeciwko
              Polsce i Polakom, zaś po wojnie Żydzi stanowili trzon PPR i
              umacniali w polsce "władzę ludową".

> Za to poczucie krzywdy ludzi którym nasza kochana władza
              > ludowa zabrała majątki, a obecne władze nie chcą oddac jakoś jest
              > pomijane?

Co to znaczy "nasza"? Czyżby frojdowska pomyłka maaac? Wypowiadasz
              się o Polakach w trzeciej osobie, sympatyzujesz z Michnikiem i
              przebąkujesz coś o oddawaniu majątków - czyżbym, miał do czynienia z
              potomkiem stalinowskiej żydokomuny? Fakt - to własnie ubecja w
              Polsce przeprowadzała odkułaczanie.

O ile mi wiadomo wszyscy prawowici właściciele mogą odzyskać i
              odzyskali lub odzyskują swoją własność na drodze sądowej, na
              podstawie aktualnie obowiązującego prawa.
      • kaworu_nagisa poniewaz 31.08.08, 19:21
        aparat propagandy dziala u nich tak sprawnie, ze nie widza niczego zlego w
        dzialaniach rzadzacej elity.
      • 141288bs Re: Jak to możliwe że Rosjanie się nie buntują 01.09.08, 04:20
        ptr0 napisała:

> przeciwko takiej władzy? A jak Putin pozabija trochę Gruzinów to
        jeszcze mu
        > wzrasta poparcie? Czy tam mieszkają ludzie czy psychopaci?

Nie wszyscy,a FSB to dzicz.
    • warturek fiutin zrobił wiele by być postrzegany jak bandyta 31.08.08, 18:27
      Nie rozumiem zatem po co fiutki-matacze na polskich forach usilnie staraja się wmówić że jest odwrotnie? Przecież to nielogiczne. Być może w swoich chorobliwych myślach dopuszczają się możliwości zastraszania rosjan i równocześnie uspokajanie świata? Jeśli tak to wygląda, to ręce mi odpadają na skuteczność, tak się zapętlili że sami przestali kontrolować w którym kierunku idą.
    • patman Najlepsze wzorce rodem z CzK i NKWD 31.08.08, 18:29
      Tak, jak rozprawiano się z wrogami ludu za czasów Lenina i Stalina, tak czyni się za Miedwiediewa. Najwyraźniej Rosjanie kochają tych, którzy nimi pomiatają.
    • asd616 Re: Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrz 31.08.08, 18:54
      Zaraz eva pojawi się z usprawiedliwieniem rosyjskiej milicji i zacznie wychwalać tamtejszą demokrację.
      • maaac Re: Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrz 31.08.08, 19:01
        Mogę za nią:
        1. Po pierwsze to kłamliwe plotki nic takiego się nie wydażyło GW to
        szmatławiec i kłamie.
        2. Po drugie to sam się postrzelił, a potem sam wyskoczył. Co mogli
        zrobić?
        3. Po trzecie milicjanci to byli agenci CIA. Specjalnie to zrobili
        by Rosję skompromitować.
        4. Po czwarte ile Polacy zamordowali ludzi w Afganistanie? A ile USA
        ma na swoim koncie zabitych?

:P No i teraz nie dostanie wypłaty.
        • asmall4 Re: Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrz 31.08.08, 19:07
          :)))))))))))))))))))))))
        • rusek11 bardzo dobrze maaacie,he 31.08.08, 20:39
          1."GW to
          > szmatławiec i kłamie." ktory manipuluje, przekreca fakty i jest
          tania podroba sowietskiej prawdy.
          2. byles tam czy wyslales bieleckiego z tym zezowatym?he
          3.naturalnie, takie same jak policjanci z calej polski, bierace
          lapowy i gwalcace konfidenki,he
          4.ostatnia ze sto dziesiakow i kobiet rozwalili dzielne amerykance i
          kochajace inaczej afganskie wioski polacy,hehe

wyplatke dostaniesz na bank, dulary som,hehe
          • maaac Re: bardzo dobrze maaacie,he 31.08.08, 21:14
            :) Nie dolary tylko ruble. Chyba że w Rosji już tak cieńko że nawet
            FSB musi płacić dolarami.

Jak widze idealnie trafiłem w sposób tłumaczenia. W sumie tylko
            przepisałeś to co napisałem. Hehehehehehehehehehehehe
            • rusek11 Re: bardzo dobrze maaacie,he 31.08.08, 21:34
              Chyba że w Rosji już tak cieńko że nawet
              > FSB musi płacić dolarami.

co do rosji to dularow juz niedlugo beda miec wiecej niz rubli,
              co do prostytutek politycznych typu politkowska czy inny kasparow to
              napewno dostaja te same papierki co bohatery od "wolnosci waszej i
              naszej".

> Jak widze idealnie trafiłem w sposób tłumaczenia

martwie sie o ciebie maaacie, czyzbys swiadomie bronil klamczuszkow
              i propagandzistow, wolalbym cie widziec jako nieswiadoma ofiare
              dzisiejszej propagandy jakich to bylo sporo za komuny i dzis jest,he

W sumie tylko
              > przepisałeś to co napisałem. Hehehehehehehehehehehehe

aha, razem nas bohato i nas nie podolaty (himn z pomaranczowego
              burdelu)hehe
              • maaac Re: bardzo dobrze maaacie,he 31.08.08, 21:41
                > co do rosji to dularow juz niedlugo beda miec wiecej niz rubli,
                > co do prostytutek politycznych typu politkowska czy inny kasparow
                > to napewno dostaja te same papierki co bohatery od "wolnosci
                > waszej i naszej".
                Nabijam się z "bicia Murzynów w Ameryce" a Ty dalej z takimi
                przykładami???!!!!!!!!! Rany jak trzeba być głupim by dalej brnąć w
                coś z czego się wszyscy śmieją.

> martwie sie o ciebie maaacie, czyzbys swiadomie bronil
                > klamczuszkow i propagandzistow, wolalbym cie widziec jako
                > nieswiadoma ofiare dzisiejszej propagandy jakich to bylo sporo za
                > komuny i dzis jest,he
                Martw się o siebie i o swoją pensję. O mnie się nie martw, ja sobie
                rade dam.

> aha, razem nas bohato i nas nie podolaty (himn z pomaranczowego
                > burdelu)hehe
                ????????????????????? Naprawde masz już lekki odpał. Powinnieneś
                wziaść się za siebie. Piszesz kompletnie bez sensu. Naprawdę czas
                byś zaczął się o siebie martwić.
                • rusek11 Re: bardzo dobrze maaacie,he 31.08.08, 22:00
                  Nabijam się z "bicia Murzynów w Ameryce" a Ty dalej z takimi
                  > przykładami???!!!!!!!!! Rany jak trzeba być głupim by dalej brnąć
                  w
                  > coś z czego się wszyscy śmieją.

maaacie ja z faktami, pl.wikipedia.org/wiki/Fakt
                  ze sie smiejesz to dobrze, bo ja tez sie swietnie bawie czytajac
                  wypoczyny gw i jej obroncow (zauwaz dobry czlowieku ze nie sugeruje
                  ze te obroncy to nudzace sie weglarczyki nadgodziny klepia,he)

> Martw się o siebie i o swoją pensję. O mnie się nie martw, ja
                  sobie
                  > rade dam.

wierze ze dasz rade i dlatego twa pensja mnie nie interesuje, ale
                  juz twoj sposob rozumowania moze budzic watpliwosci gdyz pisanie
                  ewidentnych bzdur o ruskich jest domena bezportkowych moskalozercow
                  i zigowatych boryskow.

> ????????????????????? Naprawde masz już lekki odpał. Powinnieneś
                  > wziaść się za siebie. Piszesz kompletnie bez sensu. Naprawdę czas
                  > byś zaczął się o siebie martwić.

czegos ty nie pojal?
                  ty piszesz ja przepisuje, to juz jestesmy "razem" czyz nie?
                  a reszta hymenku to jest kwintesencja dzisiejszego rezymu zwanego
                  potocznie demokracja, ponial?
                  • maaac Re: bardzo dobrze maaacie,he 31.08.08, 23:03
                    > maaacie ja z faktami, pl.wikipedia.org/wiki/Fakt
                    > ze sie smiejesz to dobrze, bo ja tez sie swietnie bawie czytajac
                    > wypoczyny gw i jej obroncow (zauwaz dobry czlowieku ze nie
                    sugeruje
                    > ze te obroncy to nudzace sie weglarczyki nadgodziny klepia,he)
                    Nie. Nie bawisz się. Bawiąć byś takich bzdur nie wypisywał.

> wierze ze dasz rade i dlatego twa pensja mnie nie interesuje, ale
                    > juz twoj sposob rozumowania moze budzic watpliwosci gdyz pisanie
                    > ewidentnych bzdur o ruskich jest domena bezportkowych
                    > moskalozercow i zigowatych boryskow.
                    Pomyłka..... ja nic do Rosjan nie mam. Za to do pracowników Kremla,
                    a i owszem. Zwłaszcza takich co głupoty za ruble klepią zamiast
                    pomyśleć. Jak ktoś się nabija z "bica Murzynów w Ameryce" to NIE
                    należy mu w odpowiedzi używać takiego argumentu. Co innego jak ktoś
                    ma na kartce napisane - "jak zaatakuje służby Kremla - napisać o
                    zdrajcach Rosji". No i piszesz mimo że jest to śmieszne, ośmieszając
                    siebie i swoich pracodawców. Rusz człowieku raz swoją głową. Nawet w
                    służbie władzy.

> czegos ty nie pojal?
                    > ty piszesz ja przepisuje, to juz jestesmy "razem" czyz nie?
                    > a reszta hymenku to jest kwintesencja dzisiejszego rezymu zwanego
                    > potocznie demokracja, ponial?
                    Nie. Nie jesteśmy razem. Ja z pewnych zachowań się nabijam Ty
                    robisz to z pełną powagą. To nie jest "bycie razem".
                    Wiem że tym co Kremlowi służą demokracja śmieszy. Ja ją jednak
                    traktuję poważnie.
                    • wmordehaj ludzie, w Rosji daja... 01.09.08, 00:07
                      ci to sie maaaja, a u nas to same komuchy i nic nie dadza.
                    • rusek11 Re: bardzo dobrze maaacie,he 01.09.08, 13:00
                      > Nie. Nie bawisz się. Bawiąć byś takich bzdur nie wypisywał

jakich? tych o wypoczynach gw czy o "weglarczykach"?

> Pomyłka..... ja nic do Rosjan nie mam. Za to do pracowników
                      Kremla,
                      > a i owszem. Zwłaszcza takich co głupoty za ruble klepią zamiast
                      > pomyśleć. Jak ktoś się nabija z "bica Murzynów w Ameryce" to NIE
                      > należy mu w odpowiedzi używać takiego argumentu. Co innego jak
                      ktoś
                      > ma na kartce napisane - "jak zaatakuje służby Kremla - napisać o
                      > zdrajcach Rosji". No i piszesz mimo że jest to śmieszne,
                      ośmieszając
                      > siebie i swoich pracodawców. Rusz człowieku raz swoją głową. Nawet
                      w
                      > służbie władzy.

maaacie, piszac o t.z. brygadach automatycznie ladujesz w kregu
                      syfopisiastych zigioboryskow.
                      sprobuj se logicznie odpowiedzic na pytanie "czy sa na gazeta.pl
                      jakis pismaki za obce pieniadze?"
                      odpowiedz sie nasuwa sama-nie oplaca sie kremlowi(czy komus innemu,
                      np. israelowi czy iranowi) zatrudniac(placic) za pisanie w
                      internecie na portalu w kraju NIC nie znaczacego w swiecie, o
                      angielsko-niemieckich forach juz nie byl by tego pewen, ale tez w to
                      watpie gdyz udzielajace sie na forach jankiesi czy niemcy roznia sie
                      od wiekszosci swych rodakow ze oprocz telefonowania i zakupow,
                      weryfikuja informacji z roznych zrodel, a zatem wciskania im kitu
                      roznego rodzaju jest pracochlonne i nieoplacalne.
                      a tera troche prehistorii tej pieknej (dla uszy glupkow i rusofobow)
                      bajki.
                      moge ci podac link z 2002 czy 4 roku gdzie trojka dermokratycznych
                      opozycjonerow (od zdrowego rozsadku,he) "wykryla" te kgbeszne
                      brygady i poza glupim gdybaniem i niezdrowymi hipotezjami nic gosci
                      nie maja, moze ty masz to sie podziel bo inaczej jestes mitomanem
                      kompromitujacym sie calkowicie.
                      ale mozna domniemywac, ze ta bajeczka powstala dla podniesienia
                      swego ego bo zwolennikow tychze dermokratow w rosji jest nie wiecej
                      niz 5-8%.
                      dla ulatwienia twego rozumowania powiem ci, ze obecnie fsb czy inny
                      gru nie potrzebuja takich brygad gdyz w ostatnie czasy zbyt duzo
                      osob sie wzbogacilo i wielu sie poprawilo zycie i one (te
                      niewdziecznnicy hamerykanskiego dobrobytu w wydaniu rosyjskim) nie
                      potrzebuja kasy od fsb zeby obsmiac czy rzeczowo udowodnic bzdury
                      pisane przez a la gw.
                      aha, pewnie sie myle i nie miales mnie na mysli "No i piszesz mimo
                      że jest to śmieszne, ośmieszając
                      > siebie i swoich pracodawców" bo akurat mieszkam w breslau i moj
                      dochod nie jest zwiazany z komputerami czy internetem,he

> Nie. Nie jesteśmy razem. Ja z pewnych zachowań się nabijam Ty
                      > robisz to z pełną powagą. To nie jest "bycie razem".

nie jestesmy? szkoda, bo imho kazdy kto lubi doczekiwac sie
                      rzeczywistych i najblizszych prawdzie faktow, nawet majac inne
                      poglady polityczne i upodobania kulinarne, sa "razem", ale spoko
                      jesli komus wystarcza papka propagandowa ktora zwalnia od myslenia
                      to moge to rozumiec.
                      aha, z czego sie tak smiejesz?
                      ze 100 polskich i amerykanskich ofiar w afganistanie?
                      ze skorumpowanych rosyjskich milicjantow czy polskich a moze i z
                      tych i z tych?he
                      a moze z przekreconych i nieprawdziwych "faktow" rodem z
                      prawdziwszej gw?

> Wiem że tym co Kremlowi służą demokracja śmieszy. Ja ją jednak
                      > traktuję poważnie.

zakladajac ze "sluzace kremlowi" smieja sie z demokracji to mam
                      pytanie komu ty "traktujacy powaznie" demokracje sluzysz?

bo ja nikomu,hehe
                      • maaac Re: bardzo dobrze maaacie,he 02.09.08, 08:20
                        odpowiedz sie nasuwa sama-nie oplaca sie kremlowi(czy komus innemu,
                        np. israelowi czy iranowi) zatrudniac(placic) za pisanie w
                        internecie na portalu w kraju NIC nie znaczacego w swiecie"

Baju, baju będziesz w raju. Jak na "nic nie znaczący w świecie"
                        kraj Rosja Polsce poświęca kuuuuupę czasu. Ba nawet święto narodowe
                        Rosji jest pamiątką wywalenia Polaków z Kremla.
                        Ośmieszacie się tylko jak wasze słowa nie mają nic wspólnego z
                        działaniami.
                        • rusek11 Re: bardzo dobrze maaacie,he 03.09.08, 12:13
                          Jak na "nic nie znaczący w świecie"
                          > kraj Rosja Polsce poświęca kuuuuupę czasu.

chyba w twojej wyobrazni (chorej?)

> Ośmieszacie się tylko jak wasze słowa nie mają nic wspólnego z
                          > działaniami

przypominsz mi antysymitow i rasistow, jestes tak samo ograniczony w
                          swym mysleniu.

idz w xuj GoWniany trolu,hehe
                          • maaac Re: bardzo dobrze maaacie,he 03.09.08, 15:49
                            > chyba w twojej wyobrazni (chorej?)
                            Myślisz że obrażając mnie zaprzeczysz faktom?

> przypominsz mi antysymitow i rasistow, jestes tak samo ograniczony
                            > w swym mysleniu.
                            W którym miejscu? Potrafisz wskazać mi choć jedną moją wypowiedź
                            przeciwko zwykłym Rosjanom? Kremla nie lubię dokładnie tak samo jak
                            naszego Ukochanego Prezydenta, w dodatku za dokładnie te same cechy
                            charakteru, poglądy i działania. Tak samo nie lubię podejścia które
                            występuje u osób wspierających zarówno jedną jak i drugą władzę.
                            Jedniak nie lubię ich, nie za to kim są ale za to co robią.

> idz w xuj GoWniany trolu,hehe
                            No i jak zwykle, jak brak argumentów to zaczynają się wyzwiska. To
                            samo u fanów PiSu jak i u fanów Putina.
    • ja.ja222 Re: Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrz 31.08.08, 19:06
      Bo tam nigdy do żadnych zmian nie dojdzie. Zachodzie przestań
      wierzyć w jakiekolwiek ucywilizowanie rosji. Zachodzie zacznij dbać
      o swoje bezpieczeństwo bo smród machorki szybko do Berlina, Paryża
      itd dotrze.
    • tia666 Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrzelon 31.08.08, 19:07
      przypadkowo postrzelili i zostawili na poboczu, hmm kacapom zaczyna brakowac
      wyobrazni...
    • kosiasko Rosja broni Chrzescianstwo 31.08.08, 19:47
      przed muzulmaskimi hordami. Polska powinna wyslac do Czeczeni Kaczynskiego, by
      bronil jedynej prawdziwej wiary.
      • tymon99 Re: Rosja broni Chrzescianstwo 02.09.08, 09:39
        rosja nikogo przed niczym nie broni. sama jest głównym zagrożeniem w dzisiejszym
        świecie - po stokroć wolę 'muzułmańskie hordy'
    • ewswr Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrzelony 31.08.08, 19:57
      "założyciel krytycznej wobec Kremla strony internetowej"

jakis bot pisze te artykuły.

1.Oni są krytyczni wobec dzisiejszego prezydenta Inguszetii Ziazikowa.
      2. Do Kremla ciągle apeluja by Ziazikowa wywalił i poparł własnie ich.

Gdzie tu opozycyjnosc wc Kremla?
    • darmen987 Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrzelon 31.08.08, 19:59
      Rosjanie to dzicz.Kto był w Egipcie, ten wie.
      • ambl Re: Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrz 31.08.08, 20:03
        A co takiego bylo w Egipcie???
        • darmen987 Re: Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrz 31.08.08, 21:41
          Wakacje.
          • ewswr Re: Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrz 31.08.08, 23:23
            Widzaiłem Polaków w Egipcie. Zachukana, zakompleksiona masa. Dużo ich jest, ale arabusy nie chcą nawet pary słów po polsku się nauczyc. Pieniedzy nie wydaja, nie bawia sie, siedza po kątach i zerkaja z pode łba na boki.
    • beatrix13 to typowe w Putinlandzie 31.08.08, 20:05
      Chdorkowski, Politkowska i inne ofiary tego KGB-sty,
      a człowiek radziecko potulnie to znosi,żenujący kraj
      • ewswr Re: to typowe w Putinlandzie 31.08.08, 20:18
        jesli sie jutro cos stanie z Kulczykiem, L. Bublem czy Rydzykiem, ludzie w Polsce wyjda na ulice?
        • xs550 Re: to typowe w Putinlandzie 01.09.08, 08:25
          Na szczescie roznica miedzy Polska a Rosja jest taka, ze u nas znani ludzie raczej moga spac spokojnie. Przepasc cywilizacyjna miedzy tymi dwoma krajami jest ogromna i ciagle sie rozszerza.
    • kodem_pl A gdzie eva15 i presentation1? 31.08.08, 20:28
      Moze maja dla nas jakies ciekaowstki o tym, ze w USA bija murzynow?
      • lubat Re: A gdzie eva15 i presentation1? 31.08.08, 20:39
        kodem_pl napisał:

> Moze maja dla nas jakies ciekaowstki o tym, ze w USA bija murzynow?

kodemie, twoja wiedza jest naprawdę z lat 60-tych ubiegłego wieku, kiedy jeszcze
        rzeczywiście bito murzynów.
        Informuję cię, że w USA trochę się w tej sprawie zmieniło. Teraz to murzyni biją.

Ucz się, ucz.
        • kodem_pl Re: A gdzie eva15 i presentation1? 31.08.08, 20:53
          LoL, alez ja o tym wszystkim wiem. Po prostu wspomniane w temacie osoby lubia
          przeciwstawiac faktom z Rosji jakies ciekawe historie z USA, zeby nie bylo, ze
          tam lepiej niz w Rosji...
      • yanhowah Re: A gdzie eva15 i presentation1? 31.08.08, 20:45
        TAKIE CIEKAWOSTKI BYLY 20 -25 LAT TEMU DZIS MOZESZ SIE DOWIEDZIEC
        JAK MURZYNI BIJA MORDUJA I GWALCA KOBIETY,,,NA JAKIM TY SWIECIE
        ZYJESZ OBUDZ SIE
        • maaac Re: A gdzie eva15 i presentation1? 31.08.08, 21:34
          Tak? "rosjanie" o tym piszą ilekroć wytknie się im ilość butów per
          capita w Rosji? Jakoś nigdy nie widziałem.
          Przestępczość afro-amerykanów w USA to żadna nowość. I to nie
          zmieniło się 20 czy 25 lat temu. Zawsze było.
          • fifion do kodem_pl 31.08.08, 21:56
            odpowiedzi, które się posypały na Twój pomysł trochę nie
            zdruzgotały. nie chce być złośliwy wobec ich autorów, chcę tylko
            powiedzieć, że zwyczajnie żal się robi... jak można żyć będąc aż tak
            głupim?
            • kodem_pl Re: do kodem_pl 01.09.08, 01:30
              Bo ludzie to w wiekszosci matoly. Ba, nawet ja czesto zachowuje sie jak matol!
              Ale fakt, ze tak duzo matolow jest online podoba mi sie: w Polsce coraz lepiej i
              poziom zycia sie podnosi. Co z tego, ze matolow, ktorzy nie rozumieja tekstu
              pisanego coraz wiecej? Nam sie to nie podoba, ale oni sa szczesliwi, maja wszak
              na wakacje, auta i nowe telewizory. I kreci sie swiat:-)
      • ontos2 Eva 15 to już 31.08.08, 22:27
        nie Polka a jeszcze nie Niemka.Pewnie opiekuje sie jakimś
        zgorzkniałym hitlerowcem.
      • wlodzimierz.ilicz A ciągle jeszcze biją? 31.08.08, 23:07
        Tak, z ciekawości?
        • kodem_pl Re: A ciągle jeszcze biją? 01.09.08, 01:24
          Dzisiaj nie musza, Gustav sie nimi zajal.
      • 12.12a1 Re: A gdzie eva15 i presentation1? 31.08.08, 23:11
        kodem_pl napisał:

> Moze maja dla nas jakies ciekaowstki o tym, ze w USA bija murzynow?
        ---------------------------------------------------------------------
        • edek47 Przepraszam bardzo... 01.09.08, 08:15
          EVA 15 JEST EKSPERTEM W BICIU AMERYKANSKICH MURZYNOW I OD BICIA
          PIANY NA CZESC WOWKI FIUTINA.
    • lubat Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrzelony 31.08.08, 20:33
      "Milicja wyciągnęła opozycjonistę z samolotu, wsadziła go do radiowozu, po
      czym wyrzuciła na drodze z raną postrzałową głowy - twierdzi Rusłan Chautijew
      z Ingushetiya.ru, cytowany przez AFP."

Rusłan C. nie dodał (pewnie z braku miejsca), że te ludojady najpierw
      zgwałciły opozycjonistę, potem pobrali wszystkie możliwe narządy do
      przeszczepów, i dopiero wtedy zastrzelili. Ale jeszcze nie od razu wyrzucili
      go z radiowozu. Przedtem wykroili z jego zwłok solidne golonki, bo przecież
      coś trzeba jeść, a im żołdu nie płacą.

Brednie? Pewnie, że brednie, ale w móżdżkach po polsku nie takie idiotyzmy się
      przyjmują bez najmniejszego oporu.
      • ukos Tak, Kacapy z KGB wysłały go do sanatorium 31.08.08, 20:44
        lubat napisał:

> (...)
        > Brednie? Pewnie, że brednie, ale w móżdżkach po polsku nie takie
        idiotyzmy się
        > przyjmują bez najmniejszego oporu.

A że nie żyje, to się pewnie sam zabił. Jeszcze przywall sobie sam
        nahajem na cześć Fiutina, ruski rabie.
    • fields1 Dobre :| 31.08.08, 20:34
      Tłumaczenia KGB są tak niedorzeczne, że nawet ci biedni skołowani Rosjanie w to
      nie uwierzą.
    • kacap_z_moskwy Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrzelony 31.08.08, 20:54
      A mamy nie "rosyjski" sad w Rosji?

Czym byla strona krytyczna wobec Kremla?

Ewlojew zyl w Moskwie, tak dla nie wiedzacych. Duzy kolega Ruslana Auszewa, bylego prezydenta Inguszeti. I walczyl z tejpem obecnym przy wladzy. A chronienia od dzisejszej wladzy w Magasie szukal w Moskwie. I mu sie kilka razy udalo przyciagnac na swoja strone wladze federalna. Ale mial kilka bledow nie do poprawienia. Napadal na osetynczykow, wzywala jego strona do walki z nimi. Napadal na czeczenow w sprawie granicy, maja oni sporny kawalek. Napadal na wladze, zarzucajac jej wszystko co sie da, ale nie majac zadnych dowodow na to (to sie nauczyli pewnie u GW). Wiec w koncu strone kazali zamknac. Sam Jewlojew walczyl o swoe. Ale jak widac oonenci poszli na calego. Teraz pewnie zabija jakiegos krewnego tych, co go zabili. I tak w nieskaczonosc.
      • edek47 Rosjanie to dobrzy ludzie,a nie jacys partacze.. 01.09.08, 08:07
        PACJENTOWI ZWIAZUJA LAPKI i strzelaja mu w potylice.Szybko ,
        sprawnie i co najwazniejsze ; zgodnie z historyczna sprawiedliwoscia.
    • bandycki.uklad.po.wrocil Re: Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrz 31.08.08, 21:28
      Dla paru dolarów więcej wspierajcie ten bandycki kraj a niedługo powtórzy się
      historia tylko zamiast Hitlera będziemy mieli Putina. Antypolskie medium jakim
      jest GW powołuje się na demokracje tylko wówczas kiedy zachodzi konieczność
      bronienia bandytów z SB.
    • rokets_w Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrzelon 31.08.08, 21:42
      Przypadkowo tez na terenach Gruzji mieszkali rosjanie,przypadkowo armia rosyjska
      wkroczyła na teren Gruzji, przypadkowo zaczęli strzelać do Gruzinów, Przypadkowo
      mordowali kobiety i dzieci,przypadkowo palili domu Gruzinów,Przypadkowo kradli
      ci się dało. Przypadkowo wkroczą na Ukrainę,przypadkowo wkroczą do Estonii,Litwy
      i Polski.A na końcu przypadkowo zamkną kurki wkroczą do Berlina i Paryża.
      Przypadkowo będą gwałcić Niemki i Francuzki. I będą władać cala Europą. A to
      wszystko dzięki głupocie rządów państw europejskich
    • maximus999 Rosja: Właściciel zastrzelony 31.08.08, 22:21
      Tam sie nic nie zmienia .Jest jak za Stalina tylko sceneria inna.Juz nawet kult
      Putina maja.Wystarczy pocztac chocby posty agentury sowieckiej piszacej tutaj.
      Samouwielbienie i wpatrzenie w wodza.
      Jeszce troche tylko czekac okrzyku "Wodzu prowadz!"

Panowanie nad swiatem sie mazry (do dzis to sie nikomu nie udalo ale Rosjanie
      wierza w to jak w swojego wodza).Juz probowali i czym sie skonczylo to wiadomo
      ,teraz bedzie podobnie tylko gorzej historia lubi sie powtarzac tylko jako farsa.
      Austro-Wegry probowaly zawladnac Europa i dzis Austria to nic nie znaczacy maly
      kraj.Niemcy probowaly 2 razy i tez znacznie sie skurczyly.Rosja chciala opanowac
      swiat i upadla a teraz znow sie marzy ...
      "Rosja nigdy nie zaakceptuje sytuacji, w której o losach świata decydować będzie
      tylko jedno państwo - USA."

tak na marginesie USA tez maja powazne klopoty z panowaniem .
      • 12.12a1 Re: Rosja: Właściciel zastrzelony 31.08.08, 22:41
        maximus999 napisał:

> Tam sie nic nie zmienia .Jest jak za Stalina tylko sceneria inna.Juz nawet kult
        > Putina maja.Wystarczy pocztac chocby posty agentury sowieckiej piszacej tutaj.
        > Samouwielbienie i wpatrzenie w wodza.
        > Jeszce troche tylko czekac okrzyku "Wodzu prowadz!"
        >
        > Panowanie nad swiatem sie mazry (do dzis to sie nikomu nie udalo ale Rosjanie
        > wierza w to jak w swojego wodza).Juz probowali i czym sie skonczylo to wiadomo
        > ,teraz bedzie podobnie tylko gorzej historia lubi sie powtarzac tylko jako fars
        > a.
        > Austro-Wegry probowaly zawladnac Europa i dzis Austria to nic nie znaczacy maly
        > kraj.Niemcy probowaly 2 razy i tez znacznie sie skurczyly.Rosja chciala opanowa
        > c
        > swiat i upadla a teraz znow sie marzy ...
        > "Rosja nigdy nie zaakceptuje sytuacji, w której o losach świata decydować będzi
        > e
        > tylko jedno państwo - USA."
        >
        > tak na marginesie USA tez maja powazne klopoty z panowaniem .
        -------------------------------------------------------------------
    • sineguanon CZY naprawde w Polsce jest lepiej 31.08.08, 22:22
      Zyjecie w kraju, w którym można bezkarnie zabić Komendanta Głównego Policji i
      piszecie że w Rosji jest bezprawie. Trochę krytycyzmu proszę.
      • 12.12a1 Re: CZY naprawde w Polsce jest lepiej 31.08.08, 22:30
        sineguanon napisał:

> Zyjecie w kraju, w którym można bezkarnie zabić Komendanta Głównego Policji i
        > piszecie że w Rosji jest bezprawie. Trochę krytycyzmu proszę.
        ---------------------------------------------------------------------
    • 12.12a1 Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrzelon 31.08.08, 22:23
      To nie jest żaden przypadek tylko składnik rosyjskiej tzw demokracji.
    • wlodzimierz.ilicz No to Putin ma problem - jak się z takiej 31.08.08, 22:53
      milicji wytłumaczyć....
      • edek47 Jak mozesz tak myslec ?!! 01.09.08, 08:48
        Da wiecej polonu milicjantom, to sami sie wytruja.
    • 12.12a1 Dlaczego normalny człowiek ma się temu dziwić? 31.08.08, 23:03
      Przecież to jest normą w carskiej,sowieckiej i rosyjskiej tzw.demokracji.Oni
      zawsze fizycznie eliminowali swoich przeciwników.Zgrozą jest,obrazą Boską i
      zezwierzęceniem,żeby niewygodnych dziennikarzy mordować.Tu nie da się nic więcej
      powiedzieć bo zawsze będzie brakować właściwych słów.Rządzący bandyci nigdy nie
      doprowadzą swoich społeczeństw do normalności,a bandyci dlatego,że w ich
      imieniu/za ich przyczyną giną ludzie,którzy poszukują prawdy w tym zakłamanym
      świecie.
      • wlodzimierz.ilicz Masz wełbie zdrowo narąbane.To Polak Leon Czolgosz 31.08.08, 23:18
        zastrzelił prezydenta USA McKinleya.
        Eligiusz Niewiadomki zastrzelił prezydenta Narutowicza.
        Marszałek Piłsudski zlikwidował generała Zagórskiego.
        Czy jesteśmy narodem morderców?
        A ilu polityków USA zostało zlikwidowanych z prez. Lincolnem, prez.
        Kennedym, z jego bratem, z pastorem Kingiem?
        Gdzie i jak zginął John Lennon?
        Czy Amerykanie są narodem morderców?
        Daj sobie spokój chamskiej, rusofobicznej propagandzie.
        • buj_w_chucie Re: Masz wełbie zdrowo narąbane.To Polak Leon Czo 01.09.08, 00:39
          Czy ci, ktorych wymieniles pracowali w milicji tych krajow?

Chodzi o to, ze Kreml zaprzagl aparat panstwowy do fizycznej
          eliminacji swych przeciwnikow. A to co innego niz zamachowiec z
          kalafiorem zamiast mozgu.
        • edek47 Nie podszywaj sie pod Polakow... 01.09.08, 08:23
          ruski idioto.Zaden ruski car nie zdechl smiercia naturalna,kazdego
          ubili.
        • xs550 Nobel za wywod logiczny! 01.09.08, 08:39
          Nio tak... Skoro Niewiadomski zabil Narutowicza przed prawie wiekiem to to co dzieje sie wzgledem opozycyjnych dziennikarzy w dzisiejszej Rosji jest usprawiedliwione... Twoja logika mnie przerasta.
    • wmordehaj tani manipulatorzy 31.08.08, 23:12
      Licza ze Polacy sa takimi durniami, ze nie zauwaza ze tytul oryginalnego tekstu
      BBC brzmial.

Ingushetia: website owner killed

www.reddit.com/r/worldnews/comments/6yxe2/russia_website_owner_and_government_critic/
    • palec1 Rosja: Właściciel opozycyjnego portalu zastrzelony 01.09.08, 01:13
      Przypadek, ze milicjanci wyrzucili go
      z rozwalona glowa z samochodu, po "wypadku" ?????
      Ruska tzw. logika, no ale dyktatury maja swoja specyficzna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka