asasello_krakow 22.09.08, 13:35 ciekawy co na to pan Kalwas. faktycznie, niezwykle spokojny kraj... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=84760724&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lechucz Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 13:36 I gdzie ten pan od Kiepskich twierdzący, że w Egipcie jest super bezpiecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
der.die.das Panu Kalwasowi gratulujemy wyboru 22.09.08, 14:10 ...i jakże przekonującej argumentacji :) Buhahaha! www.youtube.com/watch?v=CtsqHQ8nGTk Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.krajewska Re: Panu Kalwasowi gratulujemy wyboru 22.09.08, 20:41 Pan Kawalas będzie mieszkał w Aleksandrii, w mieście, nie na pustyni. To po pierwsze. A po drugie, jak znam realia tamtejszej turystyki, to ludzie Ci wybrali tańsze, egipskie biuro podrózy i wyruszyli w pustynie. Przeciez wszystkie zorganizowane wycieczki (Kair, Luxor) odbywają sie w konwojach wojskowych. Jesli jest inaczej, to tuz przed wyjazdem nalezy zadzwonic do policji turystycznej. Chcieli taniej sie zabawić, zaryzykowali, to..... . Przykre jest tylko to, ze teraz wszystkich Egipcjan będą wrzucać do jednego worka, nawet jesli porywacze mieliby się okazać Sudańczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Panu Kalwasowi gratulujemy wyboru 22.09.08, 20:49 P.KATERZYNO....w jaki sposob pani sobie wyobraza rozroznic recznika z ktorego kraju on jest????...Kawalas pewnie kupil sobie juz trzy nowe Agaty....kurde ale mu zazdroszcze,facet wie co robi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.krajewska Re: Panu Kalwasowi gratulujemy wyboru 22.09.08, 21:08 Nie bardzo zrozumialam wypowiedz..... Nie wazne, z jakiego kraju jest bandyta. Jest przestepcą i tyle. A poruszenie jest takie, ze zaczynają ludzie obrazac religie, ludzi itd. czy jak jakis oszołom gwałcił swoją corkę w podlaskim to mowilismy, ze religię wyznaje taką? Ze w Polsce niebezpiecznie, że pewnie gwalcą na ulicach jak sie da.... . Chciałam tylko zaznaczyć, ze nie nalezy ulegać zbyt szybko emocjom i pomysleć chwile. Prosze mi powiedzieć, kto o zdrowych zmyslach jedzie na wyprawę w 15 osob i nie wlicza w to ryzyka. 15 osob, w okolice Sudanu .... na pustyni .... , obcokrajowcy, Szaleństwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Panu Kalwasowi gratulujemy wyboru 22.09.08, 21:23 katarzyna.krajewska napisała: > Nie bardzo zrozumialam wypowiedz..... > Nie wazne, z jakiego kraju jest bandyta. Jest przestepcą i tyle. A > poruszenie jest takie, ze zaczynają ludzie obrazac religie, ludzi > itd. czy jak jakis oszołom gwałcił swoją corkę w podlaskim to > mowilismy, ze religię wyznaje taką? Ze w Polsce niebezpiecznie, że > pewnie gwalcą na ulicach jak sie da.... . Chciałam tylko zaznaczyć, > ze nie nalezy ulegać zbyt szybko emocjom i pomysleć chwile. > Prosze mi powiedzieć, kto o zdrowych zmyslach jedzie na wyprawę w 15 > osob i nie wlicza w to ryzyka. 15 osob, w okolice Sudanu .... na > pustyni .... , obcokrajowcy, Szaleństwo.... Przepraszam ze pani nie zrozumiala,wiec moze innaczej. Religia dla tyc chamow jest prawem,prawo panstwowe sie nie liczy. Kawalas posmial sie troche z nas Polakow i gdy zabraklo mu pomyslow na nowe scenariusze postanowil zrobic cos ekscentrycznego zeby bylo ciekawiej.Nie on pierwszy i nie ostatni z tzw."swiatka intelektualnego" zrobil to samo.Tam cpanie jest legalne,facet wie co robi. I tak mu zazdroszcze !!!!...kuzwa trzy Agaty,jesli koles ma wiecej kasy,moze nawet harlem..a jak.!!! P.Kasiu bo nie wiem, a ile bab wchodzi na harlem.? Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Niermożliwe. 22.09.08, 13:39 Egipt wg Piotra Ibrahima Kalwasa to kraj miodem płynący. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 słyszałem o pewnym gościu 22.09.08, 13:41 który tam z dzieckiem będzie mieszkał. faktycznie znakomity wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg dziwny zwyczaj z tymi wyjazdami do Egiptu 22.09.08, 13:49 Siedzieć w gettcie, w Polsce to już zdecydowanie trafiło pod strzechy :) co widać po uczestnikach wycieczek na lotnisku i po tym że Samoobronne posły tam jeżdżą, i jeszcze takie atrakcje. Ale może to i lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: dziwny zwyczaj z tymi wyjazdami do Egiptu 22.09.08, 15:26 > Siedzieć w gettcie, jak to po co tam jeździć? Polki doskonale wiedzą po co tam jeżdżą... Zresztą sam możesz te miłośniczki arabów zapytać forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24864 Odpowiedz Link Zgłoś
alighieri HEhehe 22.09.08, 13:57 Widzę, że się spóźniłem. Pan Kalwas od "Kiepskich" został zmieszany z błotem bez mojej pomocy;) A swoją drogą może to terroryści egipscy chcą dać sygnał Kalwasowi: "Widzieliśmy twój serial, nie przyjeżdżaj." Odpowiedz Link Zgłoś
libertyforall Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 14:03 Panu Kalwasowi nic się nie stanie. Ryzykuje dużo mniej niż ktokolwiek kto jedzie do Hurghady czy Sharm. Kto by tam porywał pojedynczego białasa, w dodatku zaprzyjaźnionego z miejscowymi. O wiele bardziej spektakularny jest atak na całą grupę, wtedy wielkie nagłówki gwarantowane. Zorganizowane wycieczki i turystyczne "getta" są do tego idealnym celem. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 14:40 Zebys sie nie wiem jak wysilal, to ci nie uwierza, ze Egipt jest niezwykle bezpiecznym i przyjaznym turystom panstwem. Nie dotrze do nich nawet, ze rdzenna ludnosc egipska, to Koptowie wyznający chrzescijanstwo w czystej postaci. Koptowie sa w Egipcie niezwykle szanowani, a koptyjskiej kobiety nie osmieli sie zaczepic zaden muzulmanin. Moje dzieciaki byly w Egipcie kilkanascie razy, zwiedzali, podrozowali i nigdy nie spotkala ich tam zadna przykrosc. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz jakaś arabistka po trzech 14-dniowych wczasach? 22.09.08, 16:08 a widziałaś ty Wandzie prawdziwą piramidę ? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: jakaś arabistka po trzech 14-dniowych wczasac 22.09.08, 16:57 a ty umiesz czytac? Odpowiedz Link Zgłoś
slavko.matejovic Piotrze Ibrahimie 22.09.08, 14:09 Wytłumacz mi proszę, bom ciemny Słowianin, jak to możliwe, że w tym pięknym muzułmańskim Jebipcie ([c] B.W.Rezun) zdarzają się takie rzeczy. Przecież ci piękni śniadolicy islamiści kochają wszystkich chrześcijan i są dla nich dobrzy? Odpowiedz Link Zgłoś
fruchtzwerg Re: Piotrze Ibrahimie 22.09.08, 14:17 zabije cie, jesli twierdzisz, ze islam nie jest relifgia pokoju :) Odpowiedz Link Zgłoś
honecker32 Re: Piotrze Ibrahimie 22.09.08, 14:18 Poczekaj chwilkę niedługo pojawia sie osobnicy , którzy będą wmawiać ze to wina USA , które w ten sposób chce wywołać wojnę z Iranem lub cos podobnego Odpowiedz Link Zgłoś
cgn Re: Piotrze Ibrahimie 22.09.08, 15:06 Ale co tu w ogóle ma do rzeczy Islam? Moją koleżankę z roku też niedawno porawali dla okupu - we Wrocławiu. I co w związku z tym? To wina katolików? Bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.krajewska Re: Piotrze Ibrahimie 22.09.08, 20:44 slavko.matejovic napisał: > Wytłumacz mi proszę, bom ciemny Słowianin, jak to możliwe, że w tym > pięknym muzułmańskim Jebipcie ([c] B.W.Rezun) zdarzają się takie > rzeczy. Przecież ci piękni śniadolicy islamiści kochają wszystkich > chrześcijan i są dla nich dobrzy? A co maja Muzulmanie do Islamistów. Czy kazdy Katolik jest zakochany w ks. Rydzyku i pluje w twarz dziennikarzom? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Jedenastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 14:27 No wiec gratulacje dla tego pana co niedawno wyjechal co najgorsze z rodzina(ten od tych przyglupow grabowski i cos tam...) Odpowiedz Link Zgłoś
frank.west Re: Jedenastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 14:38 o kocie nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
sheila.bronx Jedenastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 14:44 Nie rozumiem, skąd to zdziwienie. Takie czasy, taki region. Wyjeżdżając na Bliski Wschód, zawsze trzeba się liczyć z podwyższonym ryzykiem tego typu. A jak ktoś nie chce jechać, to nikt mu nie każe. Sheila Odpowiedz Link Zgłoś
asikzkrynicy Re: Jedenastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 15:27 Gdzie Bliski Wschod a gdzie Asuan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kobieto wroc do szkoly!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Jedenastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 15:45 Egipt to JEST Bliski Wschod, jak najbardziej. Inna sprawa, ze Asuan to juz Nubia, ktorej mieszkancy o podrozy do Kairu mowia "jedziemy do Egiptu"... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Funi możecie wierzyć bo Funia to egiptolożka.. 22.09.08, 16:10 Naprawdę tak jest... Funia powiedz im, że niewielu zostało w Egipcie Arabów, których ty byś nie znała... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Niech spadają. Nie pojadę więcej do Egiptu 22.09.08, 14:48 Mojej kasy już nie zobaczą... Jest tyle innych miejsc na Ziemi.... Odpowiedz Link Zgłoś
mowie_to_co_mysle ciekawa składnia zdania 22.09.08, 15:02 w czołówce na GW: "W Egipcie porwano jedenastu turystów, wywieziono do Sudanu". Czy oni sami nie czytają tego co wpisują nawet w celu sprawdzenia błędów stylistycznych (merytorycznych nie są w stanie zauważyć) Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak Re: Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 15:07 asasello_krakow napisał: > ciekawy co na to pan Kalwas. faktycznie, niezwykle spokojny kraj... > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=84760724&v=2&s=0 Pan Kalwas zyje wsrod tych dobrych Egipcjan. Oni sa z jego ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
andrew95 Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 15:10 Miejmy nadzieję, że wśród tych czterech Egipcjan nie ma naszego rodaka, serialowego 'Kiepskiego'/nazwiska nie pamiętam/, który wyjechał ostatnio do Egiptu wraz z żoną i synem po uprzednim przejściu na islam. A wydawało mu się, dość kiepsko jak widać,że Egipt to oaza spokoju jakiej pragnie dla swego kilkuletniego syna Hasana. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 15:46 Nie serialowy "Kiepski" wyjechal, tylko scenarzysta. "Kiepski" Grabowski ma sie doskonale i miesza w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 15:46 :-))) Oczywiscie "mieszKa w Polsce". f. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 16:13 jakaś projekcja Funia z tym "mieszaniem"? Zresztą tak czy inaczej; pierwsza wersja była lepsza :-) Odpowiedz Link Zgłoś
antypisiorek Polki poczułyby się jak w raju, marzą o czarnych 22.09.08, 15:56 i ich członkach rozkalibrowanych Odpowiedz Link Zgłoś
szuszwol Gazeto, kogo ty zatrudniasz? 22.09.08, 15:59 Nie zdarzają się praktycznie ataki na turystów. Zdarzają się co prawda na turystów izraelskich? Przepraszam to turyści izraelscy to jakiś unterturist? Co to w ogóle za styl myślenia i styl pisarski? Zróbcie coś z tym ku.... Czytać dalej takich bredni się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Re: Gazeto, kogo ty zatrudniasz? 22.09.08, 16:51 szuszwol napisał: > Nie zdarzają się praktycznie ataki na turystów. Zdarzają się co > prawda na turystów izraelskich? Przepraszam to turyści izraelscy to > jakiś unterturist? Co to w ogóle za styl myślenia i styl pisarski? > Zróbcie coś z tym ku.... Czytać dalej takich bredni się nie da. Zamiast robić aferę przeczytaj tekst dokładnie: "W dolinie Nilu ataki na turystów nie zdarzały się praktycznie wcale... Zdarzają się jednak ataki na izraelskich turystów na półwyspie Synaj." Półwysep Synaj i Dolina Nilu to 2 różne regiony Egiptu. W jednym ataki zdarzają się i ich celem są głównie Izraelczycy, w drugim do tej pory były rzadkością. Nie widzę w tym framgmencie tekstu żadnej próby traktowania Izraelczyków jako gorszej kategorii turystów. Odpowiedz Link Zgłoś
szuszwol Re: Gazeto, kogo ty zatrudniasz? 22.09.08, 18:40 Poprawili ten tekst panie mądraliński, najwidoczniej po mojej interwencji. No to żeś mi dał popisowy wykład z geografii Egiptu. Wzbogaciłeś mnie. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
soniablade Re: Gazeto, kogo ty zatrudniasz? 22.09.08, 21:18 za to Ty gosciu postanowiles zbluzgac kogos, zamiast przeczytac ze zrozumieniem: "W dolinie Nilu ataki na turystów nie zdarzały się praktycznie wcale (...) Zdarzają się jednak ataki na izraelskich turystów na półwyspie Synaj" dolina Nilu a Synaj to niestety 2 różne krainy Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te z dedykacja dla "kiepskiego" kalwasa... 22.09.08, 16:09 Nic dodac nic ujac:P , nie twierdze ze w pomrocznej nie porywaja dla okupu(vide syn Olewnika) ale jakos nie przypominam sobie by porywano grupy turystów lub tez dokonywano na nich masakr za pomoca mieczy i sztyletów jak ładnych kilka lat temu na grupie niemieckich bodajze turystów (zgineło wtedy kilkanascie osob ) , muslimy to muslimy i nikt mi nie bedzie mydlił oczu ze nagle sie ucywilizowali.... dzicz i tyle. Oswiecic ich mozna tylko atomówkami. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw32 Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 17:25 Wstyd przyznac ale porwania ludzi dla okupu zdarzaja sie rowniez w Polsce. Przeciez ostatnio byla glosna sprawa odbicia potrywaczom corki biznesmena. Turysci ktorzy zapuszczaja sie w takie regiony to ludzie bogaci i sa narazeni na porwania i w Egipcie i wszedzie indziej. To niewygoda bycia bogatym. Hiszpania np slynie z napasci na turystow w okolicach lotnisk Malaga czy Barcelona. Ostatnio ograbili znajomego ze wszystkiego. A Polska slynie z kradziezy samochodow (przynajmniej wsrod Niemcow). Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 21:11 > Turysci ktorzy zapuszczaja sie w takie regiony to ludzie bogaci i sa narazeni n > a > porwania i w Egipcie i wszedzie indziej. Tak - zaiste sami bogacze tam jeżdżą np. polscy sklepikarze i angielscy robotnicy - normalnie śmietanka tego świata. Głupcze - porywacze nie liczą na pieniądze rodzin tych ludzi, tylko na pieniadze rządów krajow z których ci ludzie pochodzą i na to że takie akcje oddalą Egipt od cywilizacji aby mógł wpaść w lapy fundamentalistów. . Odpowiedz Link Zgłoś
andrew95 Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 18:24 Swoją drogą ciekawe jak tym razem zareaguje Hosni Mubarak. Poprzednim, po krwawej każni Austriaków, Szwajcarów i Niemców pod świątynią Hatshepsut wyriezał wszystko miejscowe co się ruszało w promieniu 100 km. Zagwarantowal w ten sposób spokój i boom turystyczny na kilkanaście lat. No cóż, taki kraj, taka religia, takie zwyczaje. Ale żeby Kalwas z rozmysłem w to wchodził? Taki kiepski. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 19:02 "Jeden z Włochów zdążył zadzwonić do żony i powiedzieć jej, że porywacze wyglądają jak Afrykanie". No coś podobnego; w Afryce...? ;-P Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
warsawprincess Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 21:40 Wszyscy sa tacy zawistni, ze ktos podjal rozsadna decyzje i wyemigrowal do Aleksandrii. Zazdroszcze tego wyjazdu, a takze porwania. Chcialabym byc porwana i za "darmo" dostac sie do najwspanialszych ludzi, jacy sa Sudanczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
snellville Re: Piętnastu turystów porwanych w Egipcie 22.09.08, 21:52 warsawprincess napisała: > Wszyscy sa tacy zawistni, ze ktos podjal rozsadna decyzje i > wyemigrowal do Aleksandrii. Zazdroszcze tego wyjazdu, a takze > porwania. Chcialabym byc porwana i za "darmo" dostac sie do > najwspanialszych ludzi, jacy sa Sudanczycy. Nooooooo!!!.....fajnie kurde i za darmo.Polski taniec brzuszka jak im walniesz to sie sudanscy chlopaki w sztachetach podusza. Odpowiedz Link Zgłoś