cyberbatat 23.09.08, 10:08 no cóż to dość typowe w dla tego zdegenerowanego środowiska lekarskiego! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
presentation1 ..Zlikwidowac CBA........... 23.09.08, 10:12 PO nie moze krecic lodow. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Kukiz zaś list napisze, do Ćwiakalskiego tym razem 23.09.08, 10:14 lekarzom krzywda sie dzieje! umieralnośc wzrośnie!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kukiz zaś list napisze, do Ćwiakalskiego tym 23.09.08, 10:22 Ziobro odpowiedzial Kukizowi. Szanowny Panie Pawle! Cieszę się, że Pańska córka pomyślnie przeszła operację i czuje się dobrze. Wiem z własnego doświadczenia, jakie emocje towarzyszą każdemu, kto drży o życie najbliższych. Wierzę, że walcząc o zdrowie córki trafili Państwo do uczciwych lekarzy, niosących z poświęceniem bezinteresowną pomoc. Na pewno potrafi Pan sobie wyobrazić co czują rodziny, od których lekarz żąda łapówek za leczenie ich bliskich. Zapewne zgodzi się Pan ze mną, że takie zachowanie jest niemoralne i zasługuje na potępienie. Na doktorze G. ciąży ponad czterdzieści zarzutów przestępstw o charakterze korupcyjnym. Wierzę, że prokuratura powinna służyć ujawnianiu i ściganiu zła. Działalność tych lekarzy, którzy uzależniają od łapówek zabiegi ratujące zdrowie i życie, nie tylko zagraża pacjentom, ale również niezasłużenie podkopuje zaufanie do środowiska lekarskiego. Zaufanie to na pewno zostało podważone, kiedy „Gazeta Wyborcza” opisała aferę łódzkich „łowców skór”. Słyszałem o wielu sytuacjach i sam znam taki przypadek, kiedy po ujawnieniu makabrycznych praktyk lekarzy i sanitariuszy strach przed wezwaniem pogotowia skończył się śmiercią chorego. Czy należy za te wszystkie sytuacje obwiniać dziennikarzy „Gazety Wyborczej”, którzy ujawnili prawdę, czy raczej sprawców potwornego zła? Jak zareagowałby Pan, panie Pawle, wiedząc z zeznań, że doktor G. pozostawił sześciocentymetrową gazę w komorze serca pacjenta? Jak wytłumaczyłby Pan swojej córce, że kardiochirurg nie podejmuje akcji ratunkowej, choć błagają go o to inni lekarze? Czy potrafiłby Pan zrozumieć i usprawiedliwić człowieka, który już po tym zdarzeniu przyjmuje od niezamożnej rodziny chorego łapówkę i chowa ją ukradkiem do kieszeni fartucha? Jak ocenić wymuszenia seksualne od podwładnych czy kobiet, które w ręce dr G. oddawały życie swoich bliskich. Podobnych dramatycznych przykładów było znacznie więcej w ustaleniach prokuratury, które relacjonowano mi przed konferencją. Jestem pewien, że lektura tych materiałów byłaby dla Pana, dzielnie walczącego o zdrowie córki, prawdziwym szokiem. Przeczytałby Pan liczne zeznania lekarzy i pielęgniarek, nad którymi dr G. znęcał się w pracy. Jak również wyznania, żony, której życie z premedytacją zamieniał w koszmar. Co ważniejsze przeczytałby Pan relacje ludzi, którzy, niestety, przegrali dramatyczną walkę o życie bliskich, choć ich historia wcale nie musiała być tragiczną. Czy słowa prawdy o postępkach doktora G. nie należą się rodzinom, wciąż pogrążonym w bólu i cierpieniu? I wreszcie, panie Pawle, kilka faktów co do liczby przeszczepów. Wyraźny spadek tej liczby nastąpił już rok przed moją i szefa CBA konferencją prasową. W 2006 roku wykonano o 143 przeszczepy mniej niż w 2005. Po konferencji dotyczącej kardiochirurga – wbrew wielokrotnym medialnym doniesieniom, które mogły wprowadzić w błąd również Pana – nie zmalała liczba przeszczepów serca. W styczniu 2007 (przed naszą konferencją) wykonano trzy przeszczepy. W lutym (już po konferencji ) cztery, w marcu siedem, a od kwietnia do lipca kolejne dwadzieścia cztery. Skąd wzięła się informacja, że przeszczepów było mniej? Otóż znacznie zmalała w tym czasie liczba transplantacji nerek i wątroby, których nasza konferencja nie dotyczyła!. Z czym to wiązać? Wiele gazet w dramatyczny sposób informowało wówczas o zarażeniu białaczką pacjentów, którym przeszczepiano właśnie nerki i wątroby w lubelskim szpitalu. Czy w takim razie należało ukryć fakty, a dziennikarzy, którzy je opisali, publicznie potępić? Jeżeli wykrycie i ujawnienie przestępstw, które prokuratura zarzuca doktorowi G. w jakikolwiek sposób wpłynęło na sytuację polskiej transplantologii – to stało się tak dlatego, że doktor G. mocno naruszył zaufanie opinii publicznej. Choć zarabiał ponad dwadzieścia tysięcy miesięcznie, nie miał żadnych zahamowań przed braniem ostatniego grosza od zdesperowanych i nierzadko biednych ludzi. Niestety, czarne owce zdarzają się wśród lekarzy, choć obaj zapewne wierzymy, że zdecydowana większość to ludzie ofiarni i szlachetni tak jak ci, którzy pomogli Pańskiej córce. Sprawiedliwe osądzenie doktora G. pozwoli pokazać wszystkim pacjentom, że niegodziwi ludzie nie mogą liczyć na bezkarność. Jestem przekonany, że i Pan, i ja chcemy, aby każdy pacjent mógł liczyć na pomoc uczciwych, zaangażowanych lekarzy. Nie oznacza to jednak, że ludzie, którzy doznali krzywdy od kogoś takiego jak doktor G., mogą być lekceważeni, a bolesna prawda zamieciona pod dywan. Nie może być kompromisów w pokazywaniu prawdy i nazywaniu zła po imieniu. Łączę najserdeczniejsze pozdrowienia dla Pana oraz Pańskiej rodziny! Z wyrazami szacunku, Zbigniew Ziobro Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kukiz zaś list napisze, do Ćwiakalskiego tym 23.09.08, 10:30 presentation1 napisał: > Ziobro odpowiedzial Kukizowi. > Szanowny Panie Pawle! ********************************* Ziobro w tym liście zrobił z siebie ultrakretyna. Po co go cytujesz? By przypomnieć, że nie nadaje się na żadne stanowisko? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kukiz zaś list napisze, do Ćwiakalskiego tym 23.09.08, 10:32 To Kukiz wyszedl na kretyna.fakty obronily Ziobro a szmatlawa propaganda Kukiza przegrala. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Kukiz zaś list napisze, do Ćwiakalskiego tym 23.09.08, 10:33 presentation1 napisał: > To Kukiz wyszedl na kretyna.fakty obronily Ziobro a szmatlawa propaganda Kukiza > przegrala. ********************************** Nie. Ziobro wyszedł na kretyna. Takiego steku bzdur już dawno nie czytałem. Ziobro przedstawił się jako śmieć, bez odrobiny honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kukiz zaś list napisze, do Ćwiakalskiego tym 23.09.08, 10:42 Jestes niedoswiecony przez Wyborcza.Otoz Ziobro podal liczby ktore sa faktyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 taak, "fakty" ziobru to fakt bez faktu 23.09.08, 10:55 z rozlicznych bzdur i bredni gloszonych prez fiuta umyslowego. Jedno jest pewne: tzw. "fakty" ziobru - sa jedynie odbiciem chorego stanu umyslowego ich wlasciciela. A ze sam nie wie co bredzi, najlepiej swiadcza wytoczone mu procesy oraz jego histeryczno- szczekliwe zapieranki, i kolejne brednie o skrotach myslowych i inne dyrdymalki chorego psychicznie dewiancika. Odpowiedz Link Zgłoś
konstanty52 Re: Kukiz zaś list napisze, do Ćwiakalskiego tym 23.09.08, 11:00 Do "marudy": twój wpis to oczywiście prowokacja? Niemożliwe, żebyś był aż tak głupi. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Dlaczego CBA nie schyla się po miliardy zł? 23.09.08, 10:37 Dlaczego CBA zajmuje się takimi pierdołami? Dlaczego nie schyla się po miliardy zł? Dlaczego nie sprawdzi, komu kopalnie wystawiają faktury na węgiel po zaniżonych cenach? Dlaczego nie sprawdzą komu ci kupujący wystawiają kolejne faktury? Dlaczego nie idą po łańcuszku faktur? Dlaczego nie idą po łańcuszku przelewów bankowych? Dlaczego nie pytają, co dzieje się z gotówką wypłacaną z kont? Przecież to jest takie proste i tanie dochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
thor.g Re: Dlaczego CBA nie schyla się po miliardy zł? 23.09.08, 10:40 Ale już nie tak spektakularne, a w dodatku wiadomo to do czego można sie dokopać? Nie daj bóg do jakichs polityków z poprzedniej kadencji... Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Dlaczego CBA nie schyla się po miliardy zł? 23.09.08, 12:45 300 zł łapówki, jakież to spektakularne... Odpowiedz Link Zgłoś
donaldu.tusku.ltd Re: Kukiz zaś list napisze, do Ćwiakalskiego tym 23.09.08, 10:44 presentation - UBEKU - szczekasz, szczekasz a 75% Polski sie z Ciebie śmieje, kiedys byłeś stróżem systemu, teraz jestes ciciem za euro, błagasz w myslach o powrocie do dawnych przywilejów, ale wiesz, że tylko w PiSoubecji bedzie Ci to dane.... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kukiz zaś list napisze, do Ćwiakalskiego tym 23.09.08, 10:48 koro smieja sie wyznawcy PO i jest ich az 75 procent-jak piszesz, to 25 procent ma podobne zdanie jak ja.PO to ZOMO .PO to korupcja i w koncu PO to antypolskie ugrupowanie ktore rzadzi dla kasy, zeby zniszczyc Polske.I tak oceni to historia.Przedtem polskie sady. Odpowiedz Link Zgłoś
donaldu.tusku.ltd Re: Kukiz zaś list napisze, do Ćwiakalskiego tym 23.09.08, 10:56 ciesze sie, że nie zaprzeczyłeś, iż jestes byłym ubekiem... no ale co bardziej spostrzegawczy bywalcy forum Gw juz o tym wiedza... gdyby PO było jak ZOMO to juz dawno byś razem ze swoimi post-PZPRowskimi kumplami z PiSu gryzł ziemie - a tu popatrz - niespodzianka - wolno wam wypowiadac swoje brednie, wolno wam mieć partie polityczna, wolno wam mieć swoje radio i telewizje... cos słaba ta twoja teza o ZONO... no ale nie oszukujmy sie inteligencji w PiSie to nie ma... 25% ma podobne zdanie jak ty, ale w demokracji rzadzi wiekszosc, wiec zapomnij o powrocie do koryta... 75% narodu wami gardzi... mówisz, ze PO chce zniszczyc Polske... no ciekawa teza - jak zawsze na waszym brukowym poziomie - i pewnie dlatego wiekszosc narodu nadal sie opowiada za taka partia :D :D :D żałosny jestes... Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina-monte-christo presentation1..Ziobro jest winien 54 zgonom !!! 23.09.08, 11:03 Jego kłamstwa i pomówienia doprowadziły do wielu zgonów chorych, oczekujących na przeszczepy !!! Ziobro jest ZBRODNIARZEM !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Kukiz zaś list napisze, do Ćwiakalskiego tym 23.09.08, 11:05 Zobacz w kim jest esbek? kumplami z PiSu gryzł ziemie To sa wasze marzenia.Walczycie z PiS jak komuchy po wojnie z AKowcami.Nienawidzicie Polski.Tusk zakonczy przed Trybunalem Stanu.To nie ulega watpliwosci.Chyba ze zwieje do Niemiec , gdzie po dziadku ma juz zaklepane obywatelstwo niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
donaldu.tusku.ltd Re: Kukiz zaś list napisze, do Ćwiakalskiego tym 23.09.08, 11:14 presentation - jak zwykle nie rozumiesz co czytasz - no ale nikt zaskoczony nie jest... my swoje marzenia mamy inne i je realizujemy - POLSKA bez intelektualnych miernot z PISu!!! popatrz - wszystko idzie w dobra strone :D a swoja droga skoro TUSK ma zwiewac do Niemiec - no to chyba Jarek z Lechcem uciekna do Rosji bo tam sa ich korzenie??? ich dziadek nawet nie mieszkał na Polskiej ziemi w przeciwienstwie do dziadka Tuska - moze napiszesz o krewnych Kaczyskiego którzy walczyli z Polska w armii carskiej zanim ich tutaj przywiało... Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno Odpuść sobie 23.09.08, 13:40 udajesz durnia czy nim jesteś? wiesz kim był Romuald Kaczyński i dlaczego związał się z PZPR? no to przestań wyć jak ZMSowski piesek na wiecach Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Kukiz robi z siebie błazna. 23.09.08, 10:42 Te typy spod znaku punks not dead tak mają.Vide Kalwas.Dużo szumu wokół własnej osoby. Poczekajmy. G. ma inne zarzuty, a Z. powiedział kilka słów za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki tego typa należało odstrzelić. myślę że wszyscy 23.09.08, 10:22 odetchnęli z ulgą, zarówno pacjenci jaki i personel szpitala i nikt po nim płakał nie będzie. gość miał wyjątkowo pojemne i zachłanne kieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jabo23 Czy strzelanie do pianisty podniesie poziom ... 23.09.08, 10:27 ... kultury muzycznej? Śmiem wątpić. Odpowiedz Link Zgłoś
jabo23 Ciekawe czy CBA użyło seksownej agentki 23.09.08, 10:23 No i oczywiście ile ta "akcja" kosztowała podatnika ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ciekawe czy CBA użyło seksownej agentki 23.09.08, 10:32 jabo23 napisał: > No i oczywiście ile ta "akcja" kosztowała podatnika ;-) *************************************** Na razie CBA poza aresztowaniami nie uzyskała znaczącego sukcesu w postaci wyroku skazującego. Pytanie o koszty jest więc jak najbardziej zasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 lekarze łapówkarze 23.09.08, 10:36 prawo karze i dobrze,teraz widać, że podwyżki nie zmieniły mentalności "brania" Odpowiedz Link Zgłoś
sialadenitis CBA zatrzymała wicedyrektora szpitala z łapówką... 23.09.08, 10:37 kilkaset złotych to rzeczywiście gigantyczna łapówka... Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy To niesamowite, że tylko jednego. 23.09.08, 10:47 Na cały kraj pełen lekarskiej mafii (tak i wszystki majątki mają z tych głodowych pensji...) Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 CBA zatrzymała wicedyrektora szpitala z łapówką... 23.09.08, 10:49 Polowanie na medykow trwa. CBA powinna sie zabrac za babcie klozetowe. Tam jednorazowo malo przeplywa z reki do reki ale w ciagu dnia moze sie zebrac wiecej niz tylko kilkaset zl. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabina-monte-christo Zagadka!..Kto daje ciała "honorowo" za 300 zł????? 23.09.08, 11:00 www.dziennik.pl/polityka/article241757/Brudzinski_krytykuje_klamcow_z_PiS.html wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/51,80271,5711781.html?i=2 Odpowiedz Link Zgłoś
ulap222 CBA zatrzymała wicedyrektora szpitala z łapówką.. 23.09.08, 11:17 A ja mam pytanie: co byłoby z osobą, która nie ma, nie da pieniędzy dr G., Dr Z. lub innym? Można sie domyślić, że nie ma dostepu do leczenia w przyzwoitym terminie. A za 1-2 lata (zgodnie z terminem) potrzebny już jest ksiądz i grabarz, a nie lekarz. Czy to nie jest narazenie pacjenta na śmierć? I czy Ziobro powiedział coś niezgodnego z prawdą, z rzeczywistością? Płaciśz - leczę, nie płacisz - won do kolejki! Odpowiedz Link Zgłoś
janptak Re: CBA zatrzymała wicedyrektora szpitala z łapów 23.09.08, 13:22 ulap222 napisała: > A ja mam pytanie: co byłoby z osobą, która nie ma, nie da pieniędzy > dr G., Dr Z. lub innym? Można sie domyślić, że nie ma dostepu do > leczenia w przyzwoitym terminie. A za 1-2 lata (zgodnie z terminem) > potrzebny już jest ksiądz i grabarz, a nie lekarz. Czy to nie jest > narazenie pacjenta na śmierć? I czy Ziobro powiedział coś > niezgodnego z prawdą, z rzeczywistością? Płaciśz - leczę, nie > płacisz - won do kolejki! Moge Ci opisac moja sytuacje. W miescie K... w Klinice Laryngologii do ktorej dostalem sie tylko przypadkiem ( co zauwazyl jeden z wyzej postawionych lekarzy, podczas obchodu pytajac sie pielegniarki donosnym glosem "kto go tu wpuscil" i pokazujac palcem na mnie jak na worek kartofli ) czekalem na sali przez 2 tygodnie. W tym czasie nikt nie zrobil nic. Zaniepokojony tym, ze nikt sie nie interesuje, dlaczego leze na sali, poradzilem sie starego bywalca. Ten dobry czlowiek poradzil mi do kogo isc i ile polozyc. Po tym stal sie cud. Pan doktor zdecydowal, ze moja operacja odbedzie sie za dwa dni, na tomografie zawiezli mnie karetka - protestowalem, czynny tomograf byl w sasiednim szpitalu, dzien byl cieply, chcialem sie przespacerowac - ale pani pielegniarka stwiedzila, ze dobry klient nie bedzie sie meczyc na piechote.... Po dwoch dniach pan doktor S.. zrobil mi operacje. Szkoda tylko ze i tak dokumentnie spie..dolil, bo za rok musialem sobie zrobic operacje znowu. Tym razem prywatnie. Ale to juz inna historia. Serdeczne pozdrowiena dla milosciwie nam panujacych lekarzy.... Odpowiedz Link Zgłoś
ulap222 CBA zatrzymała wicedyrektora szpitala z łapówką.. 23.09.08, 11:20 A ja mam pytanie: co byłoby z osobą, która nie ma, nie da pieniędzy dr G., Dr Z. lub innym? Można sie domyślić, że nie ma dostepu do leczenia w przyzwoitym terminie. A za 1-2 lata (zgodnie z terminem) potrzebny już jest ksiądz i grabarz, a nie lekarz. Czy to nie jest narazenie pacjenta na śmierć? I czy Ziobro powiedział coś niezgodnego z prawdą, z rzeczywistością? Płaciśz - leczę, nie płacisz -won do kolejki! Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Re: CBA zatrzymała wicedyrektora szpitala z łapów 23.09.08, 11:35 ulap222 napisała: > A ja mam pytanie: co byłoby z osobą, która nie ma, nie da pieniędzy > dr G., Dr Z. lub innym? Ulu - Istnieją jakieś ogólnie przyjęte hierarchie wartości. W cywilizowanym świecie najwyższą wartością jest życie człowieka. Pobieranie nienależnych pieniędzy za leczenie jest złe. Jednak uniemożliwienie leczenia (nawet z wadą pobierania za to pieniędzy) jest przestępstwem, draństwem czy jak to nazwać. Tego przestępstwa uniemożliwienia leczenia dopuścił się Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor1235 CBA zatrzymała wicedyrektora szpitala z łapówką.. 23.09.08, 11:51 w innej informacji jest podane, że chora już i tak otrzymała leczenie. Odpowiedź pana posła Ziobry jest krętacka, gdyż zestawia on miesiące, a zawsze w styczniu przeszczepień jest mniej niz w innych miesiącach. Jeśli zestawić lata to w 2006 roku wykonano (cytuję z pamięci 98 przeszczepień serca, a w roku 2007 65 przeszczepień. W roku 2006 dr Garlicki wykonał bodajże 33 przeszczepienia ratując życie 2/3 spośród leczonych przez siebie chorych. Takie są efekty netto sprawy dr G. Nie znam dr G i nie kwestionuję różnych zarzutów, chociaż zarzut przyjęcia butelki wina kwalifikuję za zakładu zamkniętego dla autora (zakładu psychiatrycznego). A to jest jeden z tych "oficjalnych zarzutów" przeciwko dr. G. Pan Ziobro nie powiedział "ten Pan już nigdy nie weźmie łapówki" czy "ten Pan już nigdy nie będzie krzyczał na pielęgniarki", ale mówił o pozbawianiu życia. Poza tym, o wpływie na liczbę przeszczepień było wiadomo niemal od razu, i rząd, w którym on był miał na to wpływ, żeby rozwiązać ten problem. Nawet episkopat starał się mu pomóc wydając we wrześniu 2008 oświadczenie w sprawie przeszczepów. Sprawa przeszczepień białaczki oczywiście też była problemem, ale nie dotyczył on przeszczepień serca, a jedynie nerek i wątroby. Natomiast zagrożenie dla dr Z. ośmioma latami więzienia za przyjęcie 300 złotych daje około 1 dzień więzienia za 1 grosz łapówki. We wszystkich tych sprawach najwyżej kwalifikowanych lekarzy najbardziej poszkodowani są chorzy, którzy zostają pozbawieni ich talentu, za co płacą życiem. A wtedy również pieniądze przestają być dla nich ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: CBA zatrzymała wicedyrektora szpitala z łapów 23.09.08, 13:47 Kwestia w twojej wypowiedzi jest jedna.Nie przeszkadza ci lamanie prawa(butelka wina czy koniaku), ale przeszkadza Ci ze Ziobro zlamal prawo.Jezeli zlamal-odpowie.Mysle ze dotyczyc to bedzie takze doktorka.I na zakonczenie.Jezeli ktos jest wybitny moze byc ponad prawem?To po co demokracja?Po co kodeksy?Dla motlochu?Po co bylo zamykac wybitnego dyrygenta choru dziecego ktory byl pedofilem?Przymknac oko?.Kodeks karny -jest jaki jest.Ale jest.Dlatego powinno sie go stosowac dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber CBA zatrzymała wicedyrektora z łapówką..300 zł? 23.09.08, 13:58 Gdzieś przemknęła informacja że dr AZ wziął od jakiejś pani 300,- zł. Przy obecnych zarobkach lekarzy łakomienie się na 300 zł to już zupełny upadek obyczajów. Zdaje się posłowie nienawidzącej współobywateli partii PiS też usiłowali wyłudzić po 300,- zł od Sejmu. Myślę że pan dr AZ jak i posłowie usiłujący wyłudzić takie kwoty zostaną ukarani przez właściwe sądy. My obywatele mamy szczęście że to było po 300,- zł, ponieważ przy kwocie poniżej 270,- zł prokuratura odmawia ścigania :-). Odpowiedz Link Zgłoś
wiktor1235 CBA zatrzymała wicedyrektora szpitala z łapówką.. 23.09.08, 14:33 to nie jest kwestia stawiania ponad prawem. Lekarze są aresztowani nie na skutek łamania prawa tylko w wyniku uchwały sędziów sądu najwyższego zgodnie z którą lekarz jest funkcjonariuszem publicznym również wtedy, kiedy osobiście udziela pomocy lekarskiej. W odróżnieniu od tych sędziów lekarz nie otrzymuje mundurowej emerytury i nie ma innych przywilejów bycia "funcjonariuszem publicznym". Powinni jeszcze wydać uchwałę, że szwcy też są funkcjonariuszami. Lekarz musi się ze swojego zawodu utrzymać, a jeśli wykonuje pracę to ma prawo do wynagrodzenia. Jeśli wykonuje więcej pracy to ma prawo do większego wynagrodzenia. Za butelkę wina nikt niczego nie załatwia. Butelkę wina to przynoszą w podziekowaniu bardziej kulturalni pacjenci. Mniej kulturalni przynoszą tzw. "tanią brendy dla lekarza", co nadaje się głównie do spryskiwacza wycieraczek w samochodzie. Na youtube jest dobry skecz kaberatu pod wydrwigroszem na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
twboolek Re: CBA zatrzymała wicedyrektora szpitala z łapów 23.09.08, 14:47 fajnie z wyjątkami 1. kup coś lepszego od spryskiwacza do szyb za 2400 na 3 albo może 5 osób w rodzinie + pies ;) a) z przejżanych statystyk wynika że to ludzie biedni chorują częściej ... hmmmm? 2. Dostrzegam pewną zależność jeśli lekarz doji krowę zwaną pacjentem to ten długo żyje i płaci jeśli lekarz doji pacjenta ponad jego możliwości pacjent umiera albo z głodu albo z nieleczonej choroby i lekarz zmienia na następne rękawiczki 3. Wychodzi mi że w kazdym wypadku pacjent jest przedmiotem np portfelem ... zakładam że częścią dojenia jest też składka na ZUS KRUS i inne podatki miłego dojenia Lekarze ;) może jeszcze nie wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr CBA zatrzymała wicedyrektora szpitala z łapówką... 23.09.08, 15:07 Nie zatrzymywać na litość boską! - zaraz znacząco spadnie liczba wyrwań zębów, operacji wyrostka robaczkowego czy lewatyw. Pan Kukiz będzie pisał i pisał i pisał listy zamiast śpiewać i nie starczy mu czasu na wychylenie kilku setk na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog CBA zatrzymała wicedyrektora szpitala z łapówką.. 23.09.08, 21:14 Spadł poziom korupcji w Polsce w 2008 roku. Polska awansowała o 3 miejsca w ciągu ostatniego roku. Zdaniem TI jest to efekt powołania do życia CBA przez poprzedni rząd. Gratulacje PiS. Dobrze że PO nie zlikwidowała tej służby i nie odwołała jej szefa. Jest nadzeja na lepsza przyszłość w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś