kaczorowski Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s... 07.10.08, 21:51 Bukielowi wydaje się, że sprzątaczki to nie ludzie. Liczą sie tylko pieniądze, pieniądze i jeszcze raz pieniądze. Już sobie załatwił te "ukochane pieniądze". Ale myśli, że po prywatyzacji dostanie więcej, więcej i więcej. I tu się myli, bo po przejściu na "swój rachunek" szpitale ograniczą zarobki lekarzy i pozbędą się tzw. nieopłacalnych specjalności. A kogo ON - WIELKI LEKARZ zamierza leczyć, czyżby tych, co mają kasiorę? A plebs ma tylko płacić i zdychać? A Tuskowi wydaje się, że prywatyzacja zadowoli pacjentów. ON sobie oczywiście załatwi darmowe wejście do wszystkich szpitali. A wyborców traktują obaj jak głupków. Ja, gdyby to było możliwe, zydowałbym się na niepłacenie składki na zdrowie. Nie choruję, a płacę podwójnie chorą kasę. A jak zachoruję, na pewno nie doczekam się na leczenie. Albo załatwię sobie kilera i wejście do kolejki będę miał "za friko", po zapłaceniu "abonamentu" u tego (miłego) kilera. Odpowiedz Link Zgłoś
platfusyf Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s.. 07.10.08, 21:52 Ja Ja --to teraz dopiero będzie wielkie osiągnięcie .Hrrrr Tusk robi rozwolnienie pazdziernikowe z Paligłupem z Lublina .Ja Ja Hrrrr Tusk to trza opić sikaczem z firmy Paligłup i Ska z OO. Szetyna to jest gość ON to wszystko przygotował nawet PZPN wykończył .POprostu REWELACJA jigi sobie młody kwiat Polski rząd i Paligłupów wybrał.> Odpowiedz Link Zgłoś
marekkozlowski Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 22:09 prezydent jest idiota i ignorantem ekonomicznym Publicznie zniewazylem prezydenta. Czekam na wezwanie na przesluchanie Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 10:31 marekkozlowski napisał: > prezydent jest idiota i ignorantem ekonomicznym > > Publicznie zniewazylem prezydenta. Czekam na wezwanie na przesluchanie odkąd jęczące śmiecie mogą kogoś obrażać :P Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Takich degenaratów jak Bukiel powinno się pozbawić 07.10.08, 21:54 prawa do wykonywania zawodu. Sqrwysyn dla którego służba zdrowia to tylko biznes nie ma prawa nazywać siebie lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Takich degenaratów jak Bukiel powinno się poz 07.10.08, 23:27 ach ty guru... dla sprzątaczek... poczekam aż przypełzniesz do mojego gabinetu stękając z bólu i z duuużą kaską w pyszczku skarbie... to wtedy pogadamy... Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 słuchaj no klozet 07.10.08, 23:48 "robię" w tym interesie ładnych kilka lat, jestem właścicielem niemałego nzoz-u, w odróżnieniu od lekarzy jestem specjalistą od zarządzania. i powiem ci jedno. gdybyś na swoje nieszczęście trafił do mnie jako pracownik, posiadający aktualne prawo wykonywania zawodu, w co wątpię,, to z takim podejściem nie byłbyś w stanie wyciągnąć buta jakiego zapakowałbym ci na odchodne. komentować stanu umiejętności i moralności większości mi znanych, nie będę. całe szczęście, że są też normalni, którym szaleństwo nie przysłoniło do reszty rzeczywistości. nie podoba ci się praca? no to goń chłopino gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:02 carpaccio chlopie i specjalisto czy jestes pewien ze stac by cie bylo na zatrudnienie kzet?? bo na zatrudnienei mnie napewno nie :) i nie chodzi o pieniadze , po prostu jakos Cie nie polubilem :) Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:13 marcinoit napisał: > carpaccio chlopie i specjalisto czy jestes pewien ze stac by cie > bylo na zatrudnienie kzet?? bo na zatrudnienei mnie napewno nie :) > i nie chodzi o pieniadze , po prostu jakos Cie nie polubilem :) widzisz, sęk w tym, że to ja jestem tym, który decyduje. działam co prawda w poz-cie, ale nigdy nie wiadomo. i uwierz, nie znajdziesz u mnie osoby, która powie, że mało zarabia. w tym interesie nie chodzi o miłość, tylko o sprawność, która pozwoli na zarabianie kasy i uczciwe jej podzielenie pomiędzy personel. nie myl tego z szantażem czy płaczliwym wymuszaniem lub przejmowaniem w locie cudzych inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:16 carpaccio a pigułki wziąleś??? ja wiem że psychoza natręctw to brzydka choroba a urojenia sa męczące, współczuję Ci... Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:40 kzet69 napisał: > carpaccio a pigułki wziąleś??? ja wiem że psychoza natręctw to > brzydka choroba a urojenia sa męczące, współczuję Ci... ciężko uwierzyć, prawda? no to jeszcze aby cię pocieszyć dodam, że na przełomie 99-20000, przy okazji prywatyzoawania a w zasadzie rozwiązywania, spzoz-u "x" stanąłem kością w gardle kilku wyjadaczom, którzy do dzisiaj nie mogą sobie przestać pluć w brodę. mało tego nie mogą przestać liczyć moich pieniędzy. nie darują mi tego kontraktu aż do samej chyba śmierci. żółć normalnie im podroby zalewa. wiesz chyba jak było z kontraktami z kch na samym początku? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:46 carpaccio4 napisał: > kzet69 napisał: > > > carpaccio a pigułki wziąleś??? ja wiem że psychoza natręctw to > > brzydka choroba a urojenia sa męczące, współczuję Ci... > > ciężko uwierzyć, prawda? no to jeszcze aby cię pocieszyć dodam, że na przełomie > 99-20000, przy okazji prywatyzoawania a w zasadzie rozwiązywania, spzoz-u "x" > stanąłem kością w gardle kilku wyjadaczom, którzy do dzisiaj nie mogą sobie > przestać pluć w brodę. mało tego nie mogą przestać liczyć moich pieniędzy. nie > darują mi tego kontraktu aż do samej chyba śmierci. żółć normalnie im podroby > zalewa. wiesz chyba jak było z kontraktami z kch na samym początku? carpaccio, jezeli jestes taki bogaty to dlaczego wyjechales do Wloch zmywac gary? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:48 > carpaccio, jezeli jestes taki bogaty to dlaczego wyjechales do Wloch zmywac gary czepiasz sie :) moze On to po prostu lubi ? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:51 przeczytaj jego post on jest już w roku 20 000 to wszystko tłumaczy , zwłaszcza u gościa który nie przestrzega zaleceń psychiatry co do regularnej farmakoterapii... Odpowiedz Link Zgłoś
somatico Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 01:05 Carpaccio daj sobie spokój. Za subtelnie się wypowiadasz do poniższego towarzystwa tj. kzet69 i spółki. To wylgarnii psychopaci mieniący się lekarzami - Boże chroń nas przed tym tatałajstwem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 01:12 nio niby masz rację... a jeżeli pomimo modlitwy trafi cie na przykład banalna niedrożnośc przewodu pokarmowego albo zakrzepica naczyń głębokich nózxi to cio? i trafisz w łapcie kzet69 to cio? serdeńko? Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: słuchaj no klozet-kzet69 12.10.08, 11:13 kzet69 napisał: > nio niby masz rację... a jeżeli pomimo modlitwy trafi cie na > przykład banalna niedrożnośc przewodu pokarmowego albo zakrzepica > naczyń głębokich nózxi to cio? i trafisz w łapcie kzet69 to cio? > serdeńko? ..................................................................... Zalecałeś przeczytać carpaccio4 jego tekst,to ja zalecam tobie abyś przeczytał swój tekst.A po drugie gdybym trafił na takiego niby lekarza jak ty to napewno zrezygnowałbym z twoich usług i nie pisz mi że jesteś jedynym niby fachowcem w swojej dziedzinie.Ja na szczęście w swoim życiu trafiłem na prawdziwych lekarzy,którzy chcieli mnie wyleczyć a kasa u nich była na dalszym miejscu.Zdarzył się jeden taki jak ty,to już stracił co najmniej czterech pacjentów (moją rodzinę)a chyba wiesz że najszybszą pocztą jest poczta pantoflowa wśród pacjentów,więc spość trochę z tonu,bo możesz zostać tylko ze swoim zawodem ale bez pacjentów. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: słuchaj no klozet-kzet69 12.10.08, 22:15 A po drugie gdybym trafił na takiego niby > lekarza jak ty to napewno zrezygnowałbym z twoich usług i nie pisz > mi że jesteś jedynym niby fachowcem w swojej dziedzinie oj oj zebys sie przypadkiem nie przeliczyl :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 01:15 somatico napisał: > Carpaccio daj sobie spokój. Za subtelnie się wypowiadasz do poniższego towarzys > twa tj. kzet69 i spółki. To wylgarnii psychopaci mieniący się lekarzami - Boże > chroń nas przed tym tatałajstwem !!! Boga to ty rydzochlapie nie mieszaj do PiSiej nikczemnosci lajdaku...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:22 fakt w interesach nie ma ponoc sentymentow :) tym bardziej nie powinienes sie zastrzegac, bo kto wie... moze jednak interes bedzie wymagal przeproszenia sie z kzet??? a akurat w jej dzialce ,ostatnimi czasy, jest raczej wiecej miejsc pracy niz chetnych Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:57 te Marcinku jakiej "jej" BUUU.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:40 carpaccio4 napisał: > marcinoit napisał: > > > carpaccio chlopie i specjalisto czy jestes pewien ze stac by cie > > bylo na zatrudnienie kzet?? bo na zatrudnienei mnie napewno nie :) > > i nie chodzi o pieniadze , po prostu jakos Cie nie polubilem :) > > widzisz, sęk w tym, że to ja jestem tym, który decyduje. działam co prawda w > poz-cie, ale nigdy nie wiadomo. i uwierz, nie znajdziesz u mnie osoby, która > powie, że mało zarabia. w tym interesie nie chodzi o miłość, tylko o sprawność, > która pozwoli na zarabianie kasy i uczciwe jej podzielenie pomiędzy personel. > nie myl tego z szantażem czy płaczliwym wymuszaniem lub przejmowaniem w locie > cudzych inwestycji. Jeszcze tydzien temu utrzymywales, ze mieszkasz we Wloszech, 2 dni temu choc niechetnie, przyznales, ze klamales i we Wloszech jednak nie mieszkasz, utrzymujesz sie z wklejania PiSich SMS-ow na forum gazety.pl...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:46 yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy czyzby carpaccio byl malym klamczuszkiem? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:51 marcinoit napisał: > yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy > czyzby carpaccio byl malym klamczuszkiem? :) ...czyzby to jest czyzyk, carrpacio jest malym klamczuszkiem z bardzo malym penisem i bardzo wielkim kompleksem...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 00:54 kralik111 napisał: > Jeszcze tydzien temu utrzymywales, ze mieszkasz we Wloszech, 2 dni temu choc > niechetnie, przyznales, ze klamales i we Wloszech jednak nie mieszkasz, > utrzymujesz sie z wklejania PiSich SMS-ow na forum > gazety.pl...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD kalik, a ty w ub pracujesz? nie rozumiesz, że ktoś może mieć więcej niż jeden dom, pieniądze i nie być przy okazji cwaniaczkiem wtykającym nos w nie swoje sprawy? ja nie polemizuję ze sprawą twojego wielbłąda, prostaku. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 01:03 carpaccio4 napisał: > kralik111 napisał: > > > Jeszcze tydzien temu utrzymywales, ze mieszkasz we Wloszech, 2 dni temu c > hoc > > niechetnie, przyznales, ze klamales i we Wloszech jednak nie mieszkasz, > > utrzymujesz sie z wklejania PiSich SMS-ow na forum > > gazety.pl...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > kalik, a ty w ub pracujesz? nie rozumiesz, że ktoś może mieć więcej niż jeden > dom, pieniądze i nie być przy okazji cwaniaczkiem wtykającym nos w nie swoje > sprawy? ja nie polemizuję ze sprawą twojego wielbłąda, prostaku. Carpaccio ja rozumiem, ze mozna miec wiecej niz jeden dom, ja mam nawet wiecej niz trzy, ale mniejsza o to, ty carpaccio klamiesz nagminnie, nie ma tygodnie zebys nie byl zlapany przez kogos na jakims wiekszym czy mnniejszym klamstwie, tak postepuja ludzie ktorzy w zyciu niczego nie osiagneli, jestem wiecej niz pewny, ze tak jest w twoim przypadku...:DDD P.S. A jaka jest twoja branza carpaccio, w czym robisz? ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tepicpo Re: słuchaj no klozet 08.10.08, 10:35 carpaccio4 napisał: > kralik111 napisał: > > > kalik, a ty w ub pracujesz? nie rozumiesz, że ktoś może mieć więcej niż jeden > dom, pieniądze i nie być przy okazji cwaniaczkiem wtykającym nos w nie swoje > sprawy? ja nie polemizuję ze sprawą twojego wielbłąda, prostaku. kralik może już nie w UB bo na jego nieszczeście rozwiązali :P, ale rodzinkę to muaiał mieć niezłą :) Ktoś tam miał rację. szkoda czasu na tych idiotów. Zaden z nich nie jest lekarzem, ale zgrywa etatowego debila na forum. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: Takich degenaratów jak Bukiel powinno się poz 08.10.08, 15:21 kzet69 napisał: > ach ty guru... dla sprzątaczek... poczekam aż przypełzniesz do > mojego gabinetu stękając z bólu i z duuużą kaską w pyszczku > skarbie... to wtedy pogadamy... Ja poczekam aż wylądujesz z wilczym biletem na bruku za sprzeniewierzenie się przysiędze Hipokratesa i będziesz żebrał w PUP o zasiłek i jakieś szkolenia by móc jakikolwiek zawód wykonywać. Odpowiedz Link Zgłoś
marcinoit Re: Takich degenaratów jak Bukiel powinno się poz 08.10.08, 18:20 > Ja poczekam aż wylądujesz z wilczym biletem na bruku za sprzeniewierzenie się > przysiędze Hipokratesa i będziesz żebrał w PUP o zasiłek i jakieś szkolenia by > móc jakikolwiek zawód wykonywać. a tos mnie stworku ubawil :) Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Takich degenaratów jak Bukiel powinno się poz 09.10.08, 21:45 mnie przyznam też :) Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 ...lekarze i szpitale to krwiopijcy 07.10.08, 21:57 Wystarczy zacząć chorować w tych "krajach wolnych", aby zobaczyć jak to smakuje ten ich "liberalizm" i wolnosć . Ale głupi Polak jest jak chochoł , a wasal z Polaka urodzony, więc łyka te kluchy jak gęś. Lekarze to wyrwigrosze , którzy ciągną z każdego pacjenta ile się da i ile ubezpieczenie pozwoli, a jak nie masz to zdychaj w poczekalni szpitali miejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
aquetil42 Widzę tu głos "eksperta" 07.10.08, 22:59 jan3211 napisał: > Wystarczy zacząć chorować w tych "krajach wolnych", aby zobaczyć jak > to smakuje ten ich "liberalizm" i wolnosć . Odpowiedz Link Zgłoś
adalberto3 Sam Bukiel niewiele moze powiedziec na temat .... 07.10.08, 21:57 .... efektywnosci w ochronie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s.. 07.10.08, 21:59 Z tymi sprzataczkami to Bukielowi wyszlo fatalnie, to bardzo potrzebna grupa zawodowa, szczegolnie w opiece zdrowotnej. Natomiast ma racje, ze ewentualni glosujacy nie wiedza, bo wiedziec nie moga, jakie skutki przyniosloby sprywatyzowanie podstawowej opieki medycznej. Do stworzenia opieki medycznej z prawdziwego zdarzenia powolani sa politycy, a proba z referendum to po prostu uciekanie od odpowiedzialnosci, tchorzowstwo polityczne, ktore powinno zdyskwalifikowac kazdego polityka, ktore swiadczy li tylko o poziomie jego niekompetencji do zajmowania swojego stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
sterniksen Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 00:59 Chyba nie chodzi o to że Mu to wyszło tak czy inaczej, ale o to jak przedstawili to w artykule. Zmieńmy tytuł na pokrewny, sięgający do tego samego zdania: "Bukiel: Historycy sztuki mają decydować o reformie służby zdrowia?" Nagle przestaje być tak agresywnie, "pan doktor" przestaje się wywyższać, a zostaje tylko sam absurd. Dlaczego tak przedstawia się tę sprawę? Może to głowy pustoszy komuna mentalna? Wpojone przez dziesięciolecia przekonanie że ten pracuje co młotem kuje, że robotnik kośćcem narodu i swą godność ma... Dlatego wspomnieć o sprzątaczce to coś niestosownego i powinno być napiętnowane, podczas kiedy nazwanie kogoś wykształciuchem uchodzi płazem. PS Pozornie bez związku z tym co napisałem: Powiedziałem tylko że ten kawałek halibuta jest godny sprzątaczki. Sprzątaczka, sprzątaczka, sprzątaczka! A teraz możecie mnie ukamienować. Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 Bukiel: kręcicie lody razem z Tuskiem? 07.10.08, 21:59 ale was jest tylko 5%, dlaczego chcecie okraść Naród. Odpowiedz Link Zgłoś
jaslon doktorzyna Bukiel wypowiada się w sprawie ... 07.10.08, 22:04 ... organizacji służby zdrowia? Może on się zna na oczyszczaniu czyraków, albo braniu łapówek :) Jak to lekarz ;) Ale organizacją służby zdrowia mają zajmować się lekarze? I to pokroju Bukla? Śmieszny człowieczek ... Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: doktorzyna Bukiel wypowiada się w sprawie ... 09.10.08, 21:49 > Może on się zna na oczyszczaniu czyraków, internista na czyrakach oj jasłoniu, jasłoniu albo braniu łapówek :) oj jasłoniu , jasłoniu, jeśli masz jakieś dowody że dr Bukiel wziął jakąś łapówke to szoruj do prokuratora, jeśli nie to szykuj się na proces i odkładaj kasę na odszkodowanie, IP cię wyda... hihihiiii A na marginesie dr Bukiel od 10 lat pracuje w prywtnej przychodni, łapówki u prywaciarza??? nie słyszałem Odpowiedz Link Zgłoś
czerwony7 Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s... 07.10.08, 22:06 Rzadko zabieram głos na forum,bo nie ma po co,popiszesz sobie a i tak dla samego pisani i nikt tego nie bierze pod uwagę.Na poprzedniej stronie jest sądaż za prywatyzacją szpitali,3/4 jest za,dziwne i to bardzo bo jak czytam wypowiedzi na forum,jest zupełnie odwrotnie.Jaki wniosek prosty,nie ma znaczenia referendum,bo bezwzględu na wynik to i tak okaże się ze jesteśmy za prywatyzacja,nawet w sądażach się manipuluje Odpowiedz Link Zgłoś
marekkozlowski Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 07.10.08, 22:11 Albo na forum siedza zaciezne internauty z regimentu Jacka Kur(w)skiego i PiSuja zgodnie z instrukcyja ciagle te same brednie Odpowiedz Link Zgłoś
pandora-online co tam sie martwic o szpitalale 07.10.08, 22:11 smierc glodowa to nie choroba martw sie co jutro wlozyc do gara a rudy i to POmyjostwowo to samo runie to i tak zlodziejska banda liberalokomunistow. Bukiel to szef zwiazkow zawodowych komunistow. Sprawdz i zapytaj jakiego majatku sie dorobil przy POmylencach podczas organizowania strajkow na zamowienie POmylencow jak rzadzilo PIS. Sprawdz majatek BUKLA galy ci wyleca. Komputer archiwum z przed roku,strajki bialego personelu w W-wa. Nagonka na PIS organizowana przez Michnika i GW,Tuska wraz ze swoja mafia i wiele wiele innego zydokomunistycznego gnojarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Trawestując klasyka 07.10.08, 22:23 można powiedzieć: pandora nie PiSkaj albo włącz sobie TVPiS tam jakiś dyżurny PiSolizus polepszy twoje samopoczucie, chociaż może lepiej nie bo jeszcze dostaniesz zawału przestraszony nadchodzącą apokalipsą kryzysu Odpowiedz Link Zgłoś
dokto Bukiel w Fakcie z miotłą i ścierą 07.10.08, 22:12 sam zasuwa sprzątając swój gabinecik Odpowiedz Link Zgłoś
zbinie cham i tupeciarz 07.10.08, 22:16 a odpowiedz na pytanie prosta jak prawa ekonomii - kto finansuje ten chce miec wpływ i decydowac. Jeśli temu panu wydaje się że o konstrukcji samochodu która wejdzie do produkcji decydują inżynierowie i technicy albo nawet eksperci od trendów rynku to jest chyba jeszcze bardziej ograniczony niz przeciętna sprzątaczka. Jak widac ani rodzaj wykonywanej pracy ani wykształcenie nie koniecznie maja wpływ na wyobraźnie i intelekt. Odpowiedz Link Zgłoś
aquetil42 Zbiniu, wiesz o czym piszesz? Wątpię. 07.10.08, 22:35 PiSowcy wraz z towarzyszami z lewicy nakłamali społeczeństwu, że prywatyzacja, to kręcenie lodów, leczenie tylko dla bogatych itp. i teraz liczą na to, że ogłupiałe społeczeństwo opowie się przeciw prywatyzacji. Przed rokiem sam tak myślałem. Ponieważ zaś miałem przeprowadzić niewielką operację, nieco ryzykowną jednak przy moim stanie serca, postanowiłem zrobić to na renomowanej chirurgii w krakowskim Szpitalu Bonifratrów, reprywatyzowanym na początku lat 90. Nastawiłem się na koszt, jako że szpital prywatny. Miła pani w recepcji zaskoczyła mnie. Jeśli pan koniecznie chce odpłatnie, może pan skorzystać szybko z tzw. chirurgii jednego dnia. Ale może pan wziąć papiery od lekarza pierwszego kontaktu i leczyć się u nas bezpłatnie, w trochę dłuższym terminie. Tak też zrobiłem, chirurg szpitalny przyjął mnie niezwłocznie i wyznaczył termin operacji za 2 miesiące. Taka jest prawda o szpitalach prywatnych. W szpitalu publicznym nie miałbym wyboru, w każdym razie musiałbym czekać. A przyspieszenie: cóż, też odpłatne, do kieszeni ordynatora w czasie prywatnej wizyty. Czy aby to jednak nie łapówka? Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Zbiniu, wiesz o czym piszesz? Wątpię. 07.10.08, 22:48 Niby masz rację. Tyle tylko, że taka wspaniała sytuacja może istnieć jedynie w przypadku dużej konkurencji, także z państwowymi podmiotami. NFZ ma możliwość wyboru tańszego oferenta danej usługi. A teraz wyobraź sobie, że jedyne dwa szpitale w danym rejonie należą do prywaciarzy, którzy stosują względem NFZ konkurencyjną zmowę. To tylko jedno z wielu potencjalnych zagrożeń jakie niesie prywatyzacja. Drugie jest chociażby takie jak upłynnianie nieruchomości w atrakcyjnych lokalizacjach i przenoszenie działalności medycznej na obrzeża, zadupia, tam gdzie po prostu jest taniej. Czy to jest w interesie pacjenta i państwa ? Przykro mi, ale świat usług medycznych nie dzieli się na dobry - prywatny i zły - państwowy. Odpowiedz Link Zgłoś
aquetil42 Re: Zbiniu, wiesz o czym piszesz? Wątpię. 07.10.08, 22:54 Dlatego trzeba powołać konkurujące kasy chorych, a nie wymysł Millera w postaci NFZ. Niech pieniądze idą za składkodawcą! Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Zbiniu, wiesz o czym piszesz? Wątpię. 07.10.08, 23:19 A w kontekście przytoczonych przeze mnie hipotetycznych przykładów co zmieni fakt, że będzie 4,16, czy 100 kas chorych ? Odpowiedz Link Zgłoś
aquetil42 Re: Zbiniu, wiesz o czym piszesz? Wątpię. 07.10.08, 23:26 dominik.olsztyn napisał: > A w kontekście przytoczonych przeze mnie hipotetycznych przykładów co zmieni > fakt, że będzie 4,16, czy 100 kas chorych ? No cóż w kapitalizmie zawsze możliwa jest zmowa kartelowa, ale istnieje coś takiego, jak urząd i sąd antymonopolistyczny - w Polsce bardzo sprawne. Natomiast socjalizm, cóż - ustrój dla aniołów. Jak on praktycznie wygląda, wiem nadto dobrze przy moich 66 latach życia. Zresztą widać go jeszcze dobrze w publicznych szpitalach. Chyba nie zaprzeczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
dominik.olsztyn Re: Zbiniu, wiesz o czym piszesz? Wątpię. 08.10.08, 00:11 Sądy i urzędy antymonopolowe są w stanie działać przeciw takim praktykom w przypadku, gdy nieprawidłowości dotyczą obszaru całego kraju. Ciężko jest udowodnić pozycję dominującą w ramach małego, lokalnego wycinka rynku. Jeszcze ciężej zmowę cenową. Ja co prawda mam połowę Twoich lat, za to dość bogate doświadczenie z państwową służbą zdrowia jako pacjent. I nie mogę powiedzieć na nią złego słowa, zwłaszcza że mam porównanie z opieką w UK. Porównanie (moje subiektywne) wypada jeszcze lepiej na korzyść Polski gdy weźmiemy pod uwagę ilość środków przeznaczanych na ochronę zdrowia w obydwu krajach. Nie będę polemizował z oczywistymi faktami, że państwowe znaczy niczyje, często służy do robienia wałków i upychania swojaków na stołkach. Tak po prostu już jest, ale alternatywa w postaci prywatyzowania wszystkiego co się da trochę mnie przeraża. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
punter Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s... 07.10.08, 22:22 Ten chooj z zaczesem a'la Adolf nazywa się Bukiel czy Bucket ? To by w pewnym sensie tłumaczyło pociąg do sprzątaczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
z1234567 znowu preparowana sonda - dla rudego Pinokia Tuska 07.10.08, 22:28 znowu preparowana sonda - dla rudego Pinokia Tuska wyborcza - kondom na myslenie... Odpowiedz Link Zgłoś
leeloo2002 Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s.. 07.10.08, 22:28 Ma chłop rację, że referendum wśród tego narodu na temat służby zdrowia nie ma sensu. Proszę pamiętać że ten naród wyniósł kiedyś A. Leppera do władzy Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Sprzątaczka, jak każdy inny obywatel tego kraju 07.10.08, 22:31 ma prawo wypowiedzieć się w sprawie ogólnego kierunku reformy służby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s... 07.10.08, 22:34 odezwał się specjalista bukiel, .... specjalist od zadym chyba? Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis NIE dla zlodziei z PO, ktorzy chca nam ukrasc 07.10.08, 22:40 szpitale. Precz z mafiokapitaklizmem, zlodi9ekjstwem i nedza w Polsce. Precz z zerowaniem przez mafie na Polakach. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aquetil42 Czy poza sloganami wiesz, o czym piszesz? 07.10.08, 22:43 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=85652250&a=85657708 Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Młody bojówkarz z PO? 07.10.08, 22:47 Schetyna kazał taki tekst propagandowy zamieścić? To Ty nie rozumiesz konsekwencji prywatyzacji szpitali. Poczytaj lepiej więcej na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
aquetil42 Bardzo mi miło, że tak młode robię wrażenie 07.10.08, 22:52 a le mam 66 lat, ponad 40 lat nienagannej pracy, a za sobą m.in. esbeckie więzienie z 1968 r. Siedziałem po to, byś dziś swobodnie na tym forum, bez cenzury, zarzucał mi kłamstwo. Ale jeśli mi zarzucasz propagandę, proszę bardzo, sprawdź w jakimkolwiek prywatnym szpitalu, jak to jest. Bo inaczej powiem, że głosisz moralność chrześcijańską na rozkaz tow. Gosiewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Bardzo mi miło, że tak młode robię wrażenie 07.10.08, 23:09 Jeśli nie jesteś bojówkarzem z PO, to przepraszam, ale propagandzistów z tej partii pełno na tym forum:) Prywatyzacja szpitali niesie ze sobą wiele zagrożeń. Reforma służby zdrowia jest oczywiście potrzebna, ale nigdy nie powierzyłabym jej przeprowadzenia oszustom z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s.. 07.10.08, 22:45 Pan Kaczyński postanowił wypełniać rolę prezydenta-szkodnika w imię odgrywki na społeczeństwie za przegraną głupkowatego brata i jakoś nie chce pamiętać że tamten mógł rządzić mniejszościowo ale jemu chciało się więcej, a więc dostał gó... Pan prezydent trzyma się swoich bolszewickich zasad bo widać nie stać go na nowoczesne myślenie, a to myślenie jest takie: wszyscy kiedyś krzyczeli że nie mogą być prywatne sklepy i co? dziś nie ma innych, a towarów wbród i ceny też różnorakie. Stomatologów też już praktycznie nie ma państwowych, a kto na nich liczyłby to będzie chodził szczerbaty, jakoś tego pan prezydent też nie zauważył. Tak samo jest ze służbą zdrowia jako całością, każdy pracownik ma w d... pracę, ordynator swoje łóżka, a każdy pacjent nawet na zabieg nie wymagający położenia w szpitalu musi do niego iść bo inaczej szpital nie otrzyma refundacji z NFZ. Tak więc, czasem drobne zabiegi kosztują nadmiernie drogo, albo też szpital odmawia ich wykonania bo mu się nie opłaci. A tu trzeba tylko dobrego gospodarza który by siedział na worku z pieniędzy w kasie chorych i sprawiedliwie płacił za faktycznie wykonane usługi..... tylko kto to musiałby być żeby było sprawiedliwie..... no może nie okradłby nas Chrystus? I tu jest problem jak uchronić worek przed złodziejami, bo kto będzie wykonywał usługi to jest dokładnie wszystko jedno jeśli tylko zostanie uczciwie rozliczony i wynagrodzony. Niech prezydent idzie zobaczyć do jakiegoś przeciętnego szpitala i obejrzy jaki tam syf i to na każdym odcinku. Ale to trzeba ruszyć dupę, a nie słuchać opowiadań uślinionego dworu. A jeśli pan prezydent tego nie wie i nie widzi to znaczy że jest zacofany i hamulcowy i powinien zrzecz się zajmowanego stanowiska i przestać szkodzić nam obywatelom. A co do działaności Tuska w tym temacie: to przyznam że ja nie wierzę że on cokolwiek zamierza w tym temacie zrobić.... bo on chce zostać prezydentem i cały czas będzie prowadził ruchy pozorne tak aby wytwarzać atmosferę działania; bo jeśli ktoś krzyczy że przedkłada hurtowo 140 ustaw w sejmie to znaczy że jest albo fałszywą wszą abo jest głupi ... bo taka rzecz nie jest możliwa do zrobienia, dobrego i solidnego zrobienia. A co do prezydentury, to będziesz pan oglądał ją panie Tusk, jak świnia niebo, podobnie zresztą jak L. Kaczyński. Na białym koniu wjedzie do pałacu Cimoszko, niestety. Tak więc: niedojdy wszystkich opcji łączcie się, bo i tak my społeczeństwo nie będziemy mieli z was żadnego pożytku. Same straty... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Powinno odbyc sie referendum, co robic z debilnymi 07.10.08, 22:58 ======================================= politykierami, takimi jak wlasnie Bukiel. Czy pognac ich do odwadniania Zulaw czy do kamieniolomow po nauke normalnego rozumowania? A moze odrazu na Kamczatke tudziez "zaprzyjaznione" terytoria najwiekszego sojusznika na Alasce? Odrazu widac, kto sie boi negatywnej odpowiedzi obywateli w referendum. W obliczu choroby, cierpien lub zagrozenia zycia (a nawet smierci) nie ma podzialu na grupy zawodowe, wiekowe, lub wyksztalceniowe. Jesli Bukiel tego nie wie, to niech lepiej schowa sie w mysia dziure i siedzi cicho, bo on tez w kazdej chwili moze stac sie pacjentem. Przyjdzie czas, ze mu to sie wypomni. Bukiel jeszcze o tym nie wie, ale nie bedzie on "zawodowym prezesem". Jego czas juz jest policzony, chociaz juz napewno zapewnil sobie dostep do prywatyzacyjnych konfitur, bo w efekcie nastapi lawinowa wyprzedaz "zbankrutowanych" placowek. To wcale nie jest trudne do przewidzenia. PS: czy lecznice rzadowe beda dotowane w takim samym stopniu, co cywilne placowki sluzby zdrowia i podlegaly takim samym zasadom rynkowym? Odpowiedz Link Zgłoś
aquetil42 Inaczej nie byloby prywatyzacji! 07.10.08, 23:01 darkraj napisał: > PS: czy lecznice rzadowe beda dotowane w takim samym stopniu, co > cywilne placowki sluzby zdrowia i podlegaly takim samym zasadom > rynkowym? Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Powinno odbyc sie referendum, co robic z debi 08.10.08, 00:14 widzisz debilku darkraj... szczekasz a nie wiesz o czym... akurat Bukiel od dobrych 10 lat pracuje na prywatnym... w prywatnej przychodni w Stargardzie Szczecinskim... Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 dno 07.10.08, 23:22 liczące pieniądze, których jeszcze nie ma. czy ma już promesę przejęcia udziałów w jakiejś niepowstałej jeszcze spółce? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dno 08.10.08, 00:27 carpaccio4 napisał: > liczące pieniądze, których jeszcze nie ma. czy ma już promesę przejęcia > udziałów w jakiejś niepowstałej jeszcze spółce? Szpitale beda wlasnoscia samorzadow a nie lekarzy, nie dotarlo to jeszcze do malej zaPiSdzialej paly? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: dno 08.10.08, 00:45 kralik111 napisał: > carpaccio4 napisał: > > > liczące pieniądze, których jeszcze nie ma. czy ma już promesę przejęcia > > udziałów w jakiejś niepowstałej jeszcze spółce? > > Szpitale beda wlasnoscia samorzadow a nie lekarzy, nie dotarlo to jeszcze do > malej zaPiSdzialej paly? > > :DDD słuchaj no zjadaczu kaszanki, spółka prawa handlowego może sprzedać, dać, zastawić (itd) swoje udziały, nie wspominając o majątku ruchomym i nieruchomym. bananie. bo to jest problem pomijany. i twierdzę, że tą drogą nastąpi ostra jazda. do upadku włącznie, przy wtórze chichotu napompowanych kasą niewiniątek. czyż nie? i nie wmawiaj mi, że lekarskiej grupie nacisku chodzi o zmianę fasady. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dno 08.10.08, 00:49 carpaccio4 napisał: > kralik111 napisał: > > > carpaccio4 napisał: > > > > > liczące pieniądze, których jeszcze nie ma. czy ma już promesę przej > ęcia > > > udziałów w jakiejś niepowstałej jeszcze spółce? > > > > Szpitale beda wlasnoscia samorzadow a nie lekarzy, nie dotarlo to jeszcze > do > > malej zaPiSdzialej paly? > > > > :DDD > > słuchaj no zjadaczu kaszanki, spółka prawa handlowego może sprzedać, dać, > zastawić (itd) swoje udziały, nie wspominając o majątku ruchomym i nieruchomym. > bananie. bo to jest problem pomijany. i twierdzę, że tą drogą nastąpi ostra > jazda. do upadku włącznie, przy wtórze chichotu napompowanych kasą niewiniątek. > czyż nie? i nie wmawiaj mi, że lekarskiej grupie nacisku chodzi o zmianę fasady > . No pieknie carpaccio zjadaczu moreli, czy tak bylo wlasnie przy prywatyzacji 63 szpitali przez jaroslawa kaczynskiego? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dno 08.10.08, 00:32 carpaccio4 napisał: > liczące pieniądze, których jeszcze nie ma. czy ma już promesę przejęcia > udziałów w jakiejś niepowstałej jeszcze spółce? A kto carpaccio liczy pieniadze 63 sprywatyzowanych szpitali przez jaroslawa kaczynskiego? Tak to jest carpaccio jak penis wypelnia ci wszystkie mysli...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: dno 08.10.08, 00:50 kralik111 napisał: > A kto carpaccio liczy pieniadze 63 sprywatyzowanych szpitali przez jaroslawa > kaczynskiego? > > Tak to jest carpaccio jak penis wypelnia ci wszystkie > mysli...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD a czy ja kiedykolwiek stwierdziłem, że mi się to podoba? otóż nie podoba mi się. z tego co pamiętam to gdzieś na północy jest prywatny szpital permanentnie oddłużany. a kto tam ma udziały to nikt chyba już nie wie. widać musi być kimś ważnym skoro pompują w niego kasę beznamiętnie. czyli nie swoją w prywatne kieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: dno 08.10.08, 00:56 carpaccio4 napisał: > kralik111 napisał: > > > > A kto carpaccio liczy pieniadze 63 sprywatyzowanych szpitali przez jarosl > awa > > kaczynskiego? > > > > Tak to jest carpaccio jak penis wypelnia ci wszystkie > > mysli...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD > > a czy ja kiedykolwiek stwierdziłem, że mi się to podoba? otóż nie podoba mi się > . > z tego co pamiętam to gdzieś na północy jest prywatny szpital permanentnie > oddłużany. a kto tam ma udziały to nikt chyba już nie wie. widać musi być kimś > ważnym skoro pompują w niego kasę beznamiętnie. czyli nie swoją w prywatne > kieszenie. > carpaccio, wynika z tego, ze ty jestes malym socjalista, ale musze cie zmartwic, socjalizm jest znacznie drozszy od kapitalizmu i bardzo nisprawiedliwy, bo w socjalizmie pieniadze ida w prywatne kieszenie urzednikow panstwowych w przeciwienstwie do kapitalizmu gdzie zyski ida do kieszeni tych ktorzy w interes zainwestowali...:DDDDDDDDD A tak przy okazji tych 63 szpitali, to napisz cos o blancie i penisie...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
anathesis USA maja czysto prywatna sluzbe zdrowia 07.10.08, 23:27 i jest ona najgorsza zw wszystkich krajow rozwinietych. Prywatna sluzba zdrowia to dno totalne. NIE dla grabiezy naszych szpitali przez mafie! Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop To nic, że wszystko rozkradną. 07.10.08, 23:28 Rozkradli już tyle po 1989 r., że trochę więcej albo trochę mniej nie ma już znaczenia. Jednak powinni znieść ograniczenia dostępu do leków przeciwbólowych. Jeśli są w tych lekarzach i posłach resztki przyzwoitości, powinni te ograniczenia znieść i nie pozwolić biednym ludziom zdychać jak psom. Chyba, że mają do bidoty taki uraz, że nawet tej łaski biednym nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
moped26 Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s.. 07.10.08, 23:53 Bzykać sprzątaczki, ja mam fryzjerkę. Odpowiedz Link Zgłoś
brescia1444 Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie s... 08.10.08, 00:21 Panie Bukiel: Ta sprzątaczka zapłaciła za pańskie wykształcenie i płaci za pańską (i pańskich kolesi) chałturę odwalaną w państwowych szpitalach. Płaci za pańską pogardę wobec innych ludzi i za słynne "pokaż lekarzu co masz w garażu". Cokolwiek człowiek robi zasługuje na szacunek, niezależnie czy jest sprzątaczką, prostytutką, rolnikiem, księdzem czy menadżerem. Przez takie publiczne pokazy chamstwa ludzie zniechęcają się do polityki i tracą nadzieję na poprawę losu, a później wielki płacz, że nie mamy "społeczeństwa obywatelskiego". W ten sposób ten kraj nigdy nie dojdzie do świetlnej przyszłości. A tak przy okazji to przy obecnym poziomie rozwoju technologicznego powinniśmy zacząć powoli dążyć wreszcie do wprowadzenia bezpośredniej demokracji plebiscytowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kzet69 Re: Bukiel: Sprzątaczki mają decydować o reformie 08.10.08, 00:55 brescia ty następna z tych co się dorwali do netu a nie wzięli pigułek, bo to co piszesz nadaje się na wywiad... chorobowy u psychiatry... Odpowiedz Link Zgłoś