canx 08.10.08, 10:25 ach jak strasznie chcielibyscie byc Nasza Klasa... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g00rek Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 10:30 Ojej. Znowu NK jest be! A czy na Be(bo) ktoś w ogóle wchodzi? :D Odpowiedz Link Zgłoś
wrocfaaan odkryłem strategie GW & Agory 08.10.08, 12:49 Witam, aby nie zabierać czasu - Wyborczej nie pasuje żadna incjatywa, której nie kontrolują a która skupia wokół swojej idei Polaków. Dlatego też, głównymi wrogami Polski i Polaków są w/g GW: 1. Nasza-klasa 2. Ojciec Dyr. ... ktoś rozwinie tę listę ? Odpowiedz Link Zgłoś
hekatombajon Re: odkryłem strategie GW & Agory 08.10.08, 12:56 No ojciec dyrektor, to największy wróg polskości jak do tej pory - co gorsza wyraża niezdrowe zainteresowanie starymi ludźmi. Czy jego przepisy anty-zboczeńcowe PO też obejmą? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier [...] 08.10.08, 10:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
macrac1068 banda kretynów i prymitywów 08.10.08, 10:35 na głupotę najlepszym środkiem jest aborcja Odpowiedz Link Zgłoś
shonah Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 10:39 Szanowna redakcjo. Ja rozumiem - trzeba mieć temat jakiś. Rozumiem - czasami trzeba wyolbrzymiać problem... ale polska to nie jest Finalndia czy USA. Spójrzcie sobie na którym miejscu w dostępności do broni jest Polska, na którym USA, a na którym Finlandia. Coś podchodzi do głowy? Na 99% tych zdjęć osoby pojawiające się na zdjęciachz bronią posiadają repliki ASG - tak ASG czyli air soft gun i nie paintball, jak to ślicznie napisaliście "pamiątkowe zdjęcie z paintballa" przy zdjęciu na którym chłopaczek dzierży w ręce AK47. Dlaczego postanowiłem się odezwać? Ano, sam się bawie w ASG ze znajomymi. Czasami również na naszej klasie zamieszczamy zdjęcia z naszych spotkań i co? Zamierzamy zrobić druga finlandie? Nie demonizujmy problemu, chociaż oczywiście jeśli są oczywiste sygnały niebezpieczeństwa powinniśmy reagować, a Wam drodzy dziennikarze życzę więcej profesjonalizmu i badaniu sprawy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 10:53 Pewnie, Polska to nie Finlandia czy Stany, u nas broń mogą mieć tylko przestępcy (prawie wszystkie skazane Pruszkowy, masy, kiełbasy i inne salcefixy miały pozwolenia na broń wydane przez policję), politycy (po co blidzie był taki gnat??) i członkowie rodzin policjantów. Zwykli ludzie nie powinni mieć nawet markerów do paintballa na nk, w ogóle powinni przyjmować chlebem i solą każdego rzezimieszka obrabiającego im mieszkanie. Pomijając Stany i Finlandię najwięcej legalnej broni jest w Szwajcarii i Kanadzie - krajach z silnie rozwiniętymi społeczeństwami obywatelskimi, o jakich narazie postkomusza Polska może tylko pomarzyć. Polskie prawo o broni zbliża nas dalej do komuszych reliktów typu Korea czy Białoruś, gdzie broń może mieć tylko ćwok w mundurze albo lokalny kacyk z legitymacją partyjną. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
shonah Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 10:59 No to chyba mam niedokładne dane, byłem przekonany, że na pierwszym miejscu jest USA, na drugim Kanada a na trzecim Finlandia. Jednak prawdą pozostaje fakt, że największe masakry z użyciem broni palnej miały miejsce w USA no i w Finlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 11:46 Masakry, fajnie pasuje taki temat na okładkę każdej gazety, o pojedynczych morderstwach już trudniej pisać. W każdym kraju znajdzie się jakiś debil, jak nie ma Walthera to zadowoli się podpaleniem szkoły czy domu handlowego, z resztą jakby nie mógł legalnie kupić broni to pewnie kupił by ją nielegalnie mając w rzyci wszelkie zakazy. W Rosji czy Brazylii nie ma oficjalnie masakr w szkołach (no chyba że zrobi je Specnaz w Biesłanie), jest za to średnio rocznie ponad 50 tys. ofiar zabójstw - ha!! o tym lewak M. Moore w czasie kolejnych tyrad przeciw Stanom już się nie wypowiadał. Ciekawe gdzie autor artykułu wolał by spacerować po zmierzchu, w Stanach czy Finalndii z ich liberalnym prawem do broni czy np. po Petersburgu czy Rio gdzie prawo posiadania broni jest znacznie bardziej restrykcyjne. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 15:10 bf109 napisał: Polskie prawo o broni zbliża nas dalej do > komuszych reliktów typu Korea czy Białoruś, gdzie broń może mieć > tylko ćwok w mundurze albo lokalny kacyk z legitymacją partyjną. > Amen DOKŁADNIE!!!! kiedys był projekt "broni domowej" czyli miałbys prawo do posiadania broni ale nie do noszenia jej-głownie tyczylo to broni gładkolufowej srutowej ktora byłaby tylko w domu do potencjalnej obrony przed napadem. Badz broni małokalibrowej 5,6 mm na naboj kbks (nie natowski kbak lol)..i co ? i g..o ..to tez sie nie podobało naszym szanownym decydentom. A bron gładkolufowa(dubeltówki ,"pompy") mozna bez jakiegokolwiek pozwolenia kupic w kazdym sklepie z bronia w zach.europie..-podobnie jak bron gazowa na która cały czas wymagane jest u nas pozwolenie -co juz zatraca o jakis totalny obłed. Odpowiedz Link Zgłoś
bradley12 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 13.06.09, 21:36 shonah napisał: > Szanowna redakcjo. Ja rozumiem - trzeba mieć temat jakiś. Rozumiem - > czasami trzeba wyolbrzymiać problem... ale polska to nie jest > Finalndia czy USA. Spójrzcie sobie na którym miejscu w dostępności do > broni jest Polska, na którym USA, a na którym Finlandia. Coś > podchodzi do głowy? Na 99% tych zdjęć osoby pojawiające się na > zdjęciachz bronią posiadają repliki ASG - tak ASG czyli air soft gun > i nie paintball, jak to ślicznie napisaliście "pamiątkowe zdjęcie z > paintballa" przy zdjęciu na którym chłopaczek dzierży w ręce AK47. > Dlaczego postanowiłem się odezwać? Ano, sam się bawie w ASG ze > znajomymi. Czasami również na naszej klasie zamieszczamy zdjęcia z > naszych spotkań i co? Zamierzamy zrobić druga finlandie? Nie > demonizujmy problemu, chociaż oczywiście jeśli są oczywiste sygnały > niebezpieczeństwa powinniśmy reagować, a Wam drodzy dziennikarze > życzę więcej profesjonalizmu i badaniu sprawy. Pozdrawiam. Tak, popieram autora powyrzszego posta porównują legalne posiadane replik asg z bronią, która praktycznie wogóle nie jest dostępna w Polsce. I jakbyście mieli podejżewać wszystkie profile użytkowników nk, którzy mają zdjęcie o tematyce asg, to by się 'trochę' (bardzo dużo) zebrało :] Odpowiedz Link Zgłoś
kawitator Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 10:46 Kolejny piszący na zamówienie Pokazane zdjęcie jest oczywiście przejawem skrajnej głupoty niezależnie ot tego za „karabin” to lipna chińska wiatrówka którą większą szkodę można wyrządzić waląc kolba niż strzelając Poparańcy zawsze się znajdą w każdym możliwym aspekcie Może się nam podobać to lub nie ale nie mamy możliwości tego cenzurować I na całe szczęście Cichym celem autora jest oczywiście absolutne zakazanie wszystkiego co choć trochę przypomina broń mimo że najbardziej niebezpieczne narzędzia w Polsce to kołek w płocie i nóż kuchenny. Przy ich pomocy zadaje sie najwięcej ran i popełnia najwięcej zabójstw Zakazać posiadania ? Autor chce objąć nadzorem i leczyć każdego kto ma fotografie z bronią co samo w sobie jest jeszcze większą dewiacją niż reprezentują pokazani na zdjęciach. Taką dewiację tez trzeba by było leczyć bo to chyba mania prześladowcza Znam kilka środowisk strzeleckich Ludzie sportowo strzelający są obyci z bronią i traktują ją zgodnie w wszystkimi regułami bezpieczeństwa i z szacunkiem Co więcej w swojej masie to najbardziej spokojni opanowani ludzie jakich udało mi sie spotkać Zapraszam autora na Priw to pokaże i poznam z ludźmi którzy własnym przykładem wyleczą go z jego kompleksów i obaw Odpowiedz Link Zgłoś
shonah Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 10:54 Po części się zgodze, ale te "chińskie podróby" kosztują często gęsto 4000 zł. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ichmordy Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 10:56 Wśród ochroniarzy psycholi nie brakuje , wśród policji i zołnierzy również . Broń palną należy zastąpić mniej szkodliwymi metodami . Ale tortury na komisariacie i łamanie praw człowieka w Polsce sa normą. Więc niech lepiej od razu zastrzelą zamiast torturować Polków. Odpowiedz Link Zgłoś
poohdrummer Popieram w calej rozciaglosci 08.10.08, 11:29 Bo sam uprawiam strzelectwo (w tym IPSC, ktore jak wiadomo, bardzo nawiazuje do przeszkolenia bojowego). A co do wiatrowek chinskich za rzekome "4000zl" (jedna z odpowiedzi) to proponuje sprawdzic najpierw ceny chinszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
shonah Re: Popieram w calej rozciaglosci 08.10.08, 11:36 Chińszczyzna w cudzysłowiu szerloku, poza tym jestem w tym na bieżąco więc nooo, sprawdzam ceny, prosze bardzo jak nie wieżysz: www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152190140-M249-Para-CA007M.html Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Popieram w calej rozciaglosci 08.10.08, 14:39 shonah napisał: > Chińszczyzna w cudzysłowiu szerloku, poza tym jestem w tym na bieżąco > więc nooo, sprawdzam ceny, prosze bardzo jak nie wieżysz: > > www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152190140-M249-Para-CA007M.html Ja też jestem na bierząco ale mam wrażenie że bardziej !!! www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1144793020-Kalasznikow-AK47-CM028-metalowy-gearbox-v3.html Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Otóż to 08.10.08, 11:34 Redaktorek, to typowy polski broniofob odrzucający wszelkie logiczne argumenty i będący na "nie" dla samej zasady. W Polsce władze komunistyczne celowo zniszczyły kulturę strzelecką i zaszczepiły ludziom w głowach bzdurę, że każdy kto ma broń to bandyta. Jak widać echa stalinowskiej propagandy wciąż niektórym brzmią w głowach. Odpowiedz Link Zgłoś
floyd13 [...] 08.10.08, 12:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Otóż to 08.10.08, 14:34 > Być może broniofob, ale na pewno żydowski. Wolę stu Żydowskich, stu polaczkowatych i jednego, codziennie nowego Stalinowskiego broniofoba, niż jednego sprawcę masakry. Szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Otóż to 08.10.08, 14:36 co ma piernik do wiatraka ?? Z tego powodu że ktoś może kogoś zgwałcić należy wszystkich wykastrować ??!! Odpowiedz Link Zgłoś
floyd13 Re: Otóż to 08.10.08, 16:20 Cenzura widzę w gazietce koszernej działa, nie ma co. Do jock.x: a propos cenzury, widzę, że jesteś za tym, żeby jacyś panowie przyszli do Twojego domu i zabrali Ci noże, nożyczki, młotek i butelki szklane (przecież mógłbyś zrobić tulipana)... Naprawdę...dajcie sobie spokój z tą nagonką na Naszą Klasę. Bebo nie wypaliło? Dlatego opieracie się na 13 złotych zasadach Sun Tzu i próbujecie ich zniszczyć. Leczćie się. Nie wszystko musi być w żydowskich rękach. Acha, a jak się nazywał tatuś Michnika? Czego uczyła jego mama w szkole? Co robił jego brat w PRL-u? Dlaczego Michnik przejął nazwisko po matce? Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Otóż to 08.10.08, 17:06 floyd13 napisał: > Do jock.x: a propos cenzury, widzę, że jesteś za tym, żeby jacyś > panowie przyszli do Twojego domu i zabrali Ci noże, nożyczki, młotek > i butelki szklane (przecież mógłbyś zrobić tulipana)... Nie. Ale wolę jakby mi mieli o tym truć z każdego medium, niż żeby nawet jeden taki incydent jak w Finlandii miał się wydarzyć w Polsce. Nie jestem zwolennikiem posiadania broni palnej (nie mówię przecież o białej)Uważam, że w cywilizowanym społeczeństwie nie jest ona potrzebna cywilom. Nie mówię o cenzurze. Mówię tylko, że wolę słuchać, że broń jest be, niż że była strzelanina. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Otóż to 08.10.08, 21:24 jock.x napisał: Nie jestem > zwolennikiem posiadania broni palnej (nie mówię przecież o białej)Uważam, że w > cywilizowanym społeczeństwie nie jest ona potrzebna cywilom. > a ja menelu jestem zwolennikiem broni palnej!!! i uwazam ze dorosłemu ,niekaranemu sądownie ,zdrowemu na umysle obywatelowi wolnego demokratycznego kraju w UE nalezy sie bardziej ułatwiony dostep do broni palnej niz obecnie w Polsce gdzie obowiazuja przepisy rodem ze stalinowskich lat 50!!! Nie chcesz? nie kupuj.. twoja sprawa...a ja chce miec pod łozkiem załadowana 6 strzałówke srutowa i to moje pie...ne prawo jak kazdego mieszkanca UE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Otóż to 08.10.08, 21:27 floyd13 napisał: > Cenzura widzę w gazietce koszernej działa, nie ma co. > > Do jock.x: a propos cenzury, widzę, że jesteś za tym, żeby jacyś > panowie przyszli do Twojego domu i zabrali Ci noże, nożyczki, młotek > i butelki szklane (przecież mógłbyś zrobić tulipana)... powinni jego najlepiej zabrac do domu bez klamek...tam miejsce psycholi. Odpowiedz Link Zgłoś
7eki Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 11:01 ojejku ! wszyscy się pozabijają bo jakichś dwóch oszołomów wmontowało na naszą klasę zdjęcia z replikami do ASG. Odpowiedz Link Zgłoś
krolmrowek Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 11:05 Te ataki na naszą klasę stają się już żałosne. Cały czas szukanie dziury w całym- jaka to nasza klasa zła, jaka niedobra, jaka demoralizująca. Rozumię, że strata kasy wpompowanej w Bebo boli, ale Państwo dziennikarze mogliby chociaż czasem sobie przypomnieć, że istnieje podobno coś takiego jak misja dziennikarska- czyli zobowiązanie do pisania prawdy, a nie tylko szmal, interesy, wykańczanie konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Szczyt skretynienia 08.10.08, 11:30 Głupota przekraczająca ruskie normy! Stawianie znaku równości pomiędzy chłopakiem bawiącym się w ASG czy też strzelającym z wiatrówki do puszek a masowym psychopatycznym mordercą to już naprawdę szczyt skretynienia. Panie redaktorze proszę teraz napisać artykuł o ludziach, którzy na NK pozują obok swoich samochodów i napisać, że to pijani kierowcy. Albo nie. Znaleźć tych, co mają fotki z dziećmi i określić ich jako pedofilów! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Masz racxje 0 szczyt z idiocenia. Z twojej strony 08.10.08, 11:43 wielki_czarownik napisał: > Głupota przekraczająca ruskie normy! Stawianie znaku równości pomiędzy chłopaki > em bawiącym się w ASG czy też strzelającym z wiatrówki do puszek a masowym psyc > hopatycznym mordercą to już naprawdę szczyt skretynienia. > Panie redaktorze proszę teraz napisać artykuł o ludziach, którzy na NK pozują o > bok swoich samochodów i napisać, że to pijani kierowcy. Albo nie. Znaleźć tych, > co mają fotki z dziećmi i określić ich jako pedofilów! > proponuje Ci sesje zdjeciową, w ktorej ty wystapisz w roli tego ktoremu 5 gosci bedzie z pół metra celowalo w Łeb. Z jakiejkolwiek broni, bohjowej, czy sportowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Masz racxje 0 szczyt z idiocenia. Z twojej st 08.10.08, 12:55 Przyjrzyj się temu zdjęciu. Nie zauważyłeś, że "ofiara" się śmieje? Stała się komuś krzywda? Jak nie i jak wszyscy robili to dobrowolnie (inaczej by się nie śmiał) to się odwal, bo to nie twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kodem_pl Re: Masz racxje 0 szczyt z idiocenia. Z twojej st 08.10.08, 12:58 Ciekawe jak on podchodzi do filmow, przeciez tam wszystko dzieje sie na serio;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Masz racxje 0 szczyt z idiocenia. Z twojej st 08.10.08, 13:10 > Stała się komuś krzywda? Jak nie i jak wszyscy robili to dobrowolnie (inaczej b > y się nie śmiał) to się odwal, bo to nie twoja sprawa. BRAWO! Dokładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Masz racxje 0 szczyt z idiocenia. Z twojej st 08.10.08, 13:19 wielki_czarownik napisał: > Przyjrzyj się temu zdjęciu. Nie zauważyłeś, że "ofiara" się śmieje? > Stała się komuś krzywda? Jak nie i jak wszyscy robili to dobrowolnie (inaczej b > y się nie śmiał) to się odwal, bo to nie twoja sprawa. Osobiscie z roznych powodów jestem za wieksza dostepnoscia broni w Polsce. Ale Ty pomysl przez chwile dalej niz czubkiem wlasnego nosa. Publicznie promowac zabawy z bronia? To nieodpowiedzialnosc i wlasnie z powodu takich imbecyli umieszczajacych takei zdjecia w internecie czasami mam watpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
ramyus Trudno zaprzeczyc 08.10.08, 13:22 bmc3i napisał: > wielki_czarownik napisał: > > > Przyjrzyj się temu zdjęciu. Nie zauważyłeś, że "ofiara" się śmieje? > > Stała się komuś krzywda? Jak nie i jak wszyscy robili to dobrowolnie (ina > czej b > > y się nie śmiał) to się odwal, bo to nie twoja sprawa. > > > Osobiscie z roznych powodów jestem za wieksza dostepnoscia broni w Polsce. Ale > Ty pomysl przez chwile dalej niz czubkiem wlasnego nosa. Publicznie promowac > zabawy z bronia? To nieodpowiedzialnosc i wlasnie z powodu takich imbecyli > umieszczajacych takei zdjecia w internecie czasami mam watpliwosci. ... ze tylko skonczeni kretyni ze wskaznikime IQ na poziomie 70, moga wykorzystywac bron do takich zabaw. Odpowiedz Link Zgłoś
shonah Re: Trudno zaprzeczyc 08.10.08, 13:53 Masz pewność, ze to była broń? Nie możemy mówić, że to była broń skoro mogło jej tam nie być. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Trudno zaprzeczyc 08.10.08, 14:54 ramyus napisał: > ... ze tylko skonczeni kretyni ze wskaznikime IQ na poziomie 70, moga > wykorzystywac bron do takich zabaw. rozumiem iz chodzi ci o "mały pistolecik" kaczorka??? no tu sie zgadzam :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Masz racxje 0 szczyt z idiocenia. Z twojej st 08.10.08, 13:22 Na głupotę nie ma lekarstwa. A chęć "uchronienia" wszystkich przed wszystkim MUSI doprowadzić do tego, że nie wolno będzie móc robić nic i niczym. Bo wiesz... generalnie życie jest niebezpieczne. I to w dodatku zawsze kończy się śmiercią. Odpowiedz Link Zgłoś
doodie222 Re: Masz racxje 0 szczyt z idiocenia. Z twojej st 08.10.08, 13:36 bmc3i napisał: > wielki_czarownik napisał: > > > Przyjrzyj się temu zdjęciu. Nie zauważyłeś, że "ofiara" się śmieje? > > Stała się komuś krzywda? Jak nie i jak wszyscy robili to dobrowolnie (ina > czej b > > y się nie śmiał) to się odwal, bo to nie twoja sprawa. > > > Osobiscie z roznych powodów jestem za wieksza dostepnoscia broni w Polsce. Ale > Ty pomysl przez chwile dalej niz czubkiem wlasnego nosa. Publicznie promowac > zabawy z bronia? To nieodpowiedzialnosc i wlasnie z powodu takich imbecyli > umieszczajacych takei zdjecia w internecie czasami mam watpliwosci. Obaj macie racje - pax, pax. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Masz racxje 0 szczyt z idiocenia. Z twojej st 08.10.08, 17:31 Uważasz, że zdjęcie na którym człowiek trzyma pistolet to promowanie niebezpiecznych zabaw z bronią? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Masz racxje 0 szczyt z idiocenia. Z twojej st 09.10.08, 00:24 wielki_czarownik napisał: > Uważasz, że zdjęcie na którym człowiek trzyma pistolet to promowanie niebezpiec > znych zabaw z bronią? Nie, mowiac wprost, takie zdjecie opublikowane w internecie, to promowanie takich wlasnie zabaw z bronia. Swirów i 17-letnich dzieciakow nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Masz racxje 0 szczyt z idiocenia. Z twojej st 08.10.08, 14:45 bmc3i napisał: > proponuje Ci sesje zdjeciową, w ktorej ty wystapisz w roli tego ktoremu 5 gosci > bedzie z pół metra celowalo w Łeb. Z jakiejkolwiek broni, bohjowej, czy sportow > ej. jak mi zapłacisz z 5 stówek za sesje to nie ma problemu..w kazdej chwili :D Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 11:30 Ludzie ..litosci ,kilka fotek z atrapami broni i wielkie hallo?? juz naprawde nie ma o czym pisac?? fucking gryzipiory... Odpowiedz Link Zgłoś
liqier Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 11:32 dziwię się piszącym. W kraju, w którym zginęło tyle ludzi, takie zabawy powinny wzbudzić choć odrobinę niesmaku, a tu proszę, pełna ignorancja. Pogratulować. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Nie rozumiem 08.10.08, 11:37 Jaki niesmak i dlaczego ma wzbudzać zdjęcie chłopaka mierzącego z repliki AK? Równie dobrze można powiedzieć, że skoro w Polsce na przejazdach kolejowych ginie tyle osób, to miłośnicy zabawkowych kolejek PIKO to zwyrodnialcy i psychopaci, a miłośnicy prawdziwych pociągów... Gorsi od Stalina! Odpowiedz Link Zgłoś
bf109 Re: Nie rozumiem 08.10.08, 11:54 Za ro ja rozumiem, w naszym piękym kraju nie można ganiać po lesie z markerem, można tylko manifestować ze związkowcami, manifestować z paradzie gejów albo paradować z moherami przeciw gejom. Możesz zalać ryja na manifie, obrzucać brukiem siedzibę premiera, naćpać się na dyskotece i pobić gliniarza, pójść na mecz i przewracać radiowocy ale już nie możesz postrzelać z wiatrówki za domem. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Nie rozumiem 08.10.08, 13:08 Dokładnie! A następny artykuł będzie o tym, że na NK ludzie fotografują się z samochodami - a wiadomo ile wypadków jest na drogach xD Policja powinna ich wszystkich profilaktycznie przesłuchać w obecności psychologa aby ustalić czy stanowią zagrożenie xD Odpowiedz Link Zgłoś
liqier Re: Nie rozumiem 08.10.08, 14:29 nie dyskutuje się z niemającymi wyobraźni. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Nie rozumiem 08.10.08, 15:54 Ależ mam wyobraźnię. I sugeruję abyś wyłączył komputer, bo prąd może Cię porazić xD Jest różnica pomiędzy brakiem wyobraźni a ZDROWYM ROZSĄDKIEM. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 15:00 liqier napisała: > dziwię się piszącym. W kraju, w którym zginęło tyle ludzi, takie zabawy powinny > wzbudzić choć odrobinę niesmaku, a tu proszę, pełna ignorancja. Pogratulować. ilu ludzi??? kiedy?? idz sie leczyc czlowieku bo masz kuku na muniu (jak mawiała moja babcia)...tak jak pisało tu wielu forumowiczy: zacznijmy sie czepiac o fotki aut ..bo tysiace ludzi ginie w wypadkach, samoloty to dopost boży -wiadomo jak sie konczy wypadek . Pociagi sie wykolejaja,rekiny pozeraja ludzi wiec zabronmy wedkarzom sie przeentowac na NK..itd etc... , kompletny paranoik koles jestes ..niestety nie jedyny na tym forum i co gorsza wsrod dziennikarzy tez sa paranoicy. PS. Zapomniałem o zakazie pokazywania fotek z motocyklami ,papierosem i flaszka wódy . Odpowiedz Link Zgłoś
kakens Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 12:01 Coś mnie ominęło? Superekspres wykupił Agorę? Odpowiedz Link Zgłoś
doodie222 Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 12:09 Znowu "bron" na tapecie i histeria w lewackiej Wyborczej. Ludzie! Co ma wspolnego jeden czy drugi chlopak pozujacy z pistoletem-wiatrowka albo replika ASG z psychopata, ktory strzelal do ludzi? Czyzby autor artykulu nie widzial roznicy miedzy hobbistami a wariatami? Czyzby autor byl zdania, ze kazdy mezczyzna to gwalciciel (bo ma instrument), a kazdy kierowca to sprawca wypadku po pijanemu (bo ma narzedzie)? Przypominam, ze w kazdym cywilizowanym kraju Europy dziesiatki, a nawet setki tysiecy ludzi uprawiaja strzelectwo z roznych rodzajow broni - pneumatycznej, palnej sportowej, palnej bojowej, historycznej... Dlaczego wiec w Polsce bredzace trzy po trzy media musza organizowac nagonke? Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 13:12 Jeszcze kilka dni temu ten psychopata nie miał na koncie 10 zabójstw. Też był tylko entuzjastą broni, z czym obnosił się w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 13:25 Idąc Twoim tokiem rozumowania (a i autora) - należy się spodziewać, że dziś, któryś z przedstawionych na fotkach urządzi małą rzeźnię... Widziałem na NK masę ludzi siedzących w samochodach - oni pewnikiem dziś wjadą w przystanek pełen ludzi :> Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 13:29 Nie mówię, że zrobią rzeźnię, bo nie wiem. Mam szczerą nadzieję, że nic podobnego im w głowie nie siedzi. Sam fakt jest udawania mordercy jest niepokojący. A jeszcze ta ortografia. Co do kierowców, całkiem możliwe, że ktoś z NK wjechał kiedyś w przystanek, ale nie z żądzy mordu przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 15:58 Jasne - a fakt udawania, że się jest pijanym siedząc w samochodzie to dopiero powód do niepokoju. :> Po prostu - nie dawaj ponieść się sztucznie generowanej histerii. Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 17:13 nikodem_73 napisał: > Jasne - a fakt udawania, że się jest pijanym siedząc w samochodzie to dopiero > powód do niepokoju. :> > Wiem, że nie całkiem to miałeś na myśli, ale udawać pijanego PROWADZĄC samochód to już dokładnie to samo co mierzyć do kolegi z nabitej broni. Nie wiem czy broń na zdjęciach jest nabita, czy nawet prawdziwa, ale zgodzisz się chyba ze mną, że przykład podany przeze mnie na początku aż prosi się o finał w tragicznym wypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
doodie222 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 13:27 Ty tez nie odrozniasz chlopaka pozujacego z wiatrowka na NK od psychola, ktorego kazdy specjalista - po zapoznaniu sie z jego wynurzeniami w sieci - natychmiast rekomendowalby do zamkniecia u czubkow? Pogratulowac. Dlaczego w Polsce istnieje ciche przyzwolenie dla osob jezdzacych jak wariaci i po pijanemu (ok. 5-6 tysiecy osob zabitych kazdego roku na drogach) i powszechnie przymyka sie oko na meczowe chuliganstwo i bandytyzm, bo "mlodziez sie musi wyszumiec" (co roku setki rannych, czasem trup, policjanci w szpitalach, zniszczenia mienia publicznego i prywatnego za miliony PLN), a za wrogow publicznych uwaza sie ludzi uprawiajacych rozne rodzaje strzelectwa, pomimo ze przestepstwa popelniane rocznie przy uzyciu LEGALNIE POSIADANEJ broni mozna policzyc na palcach jednej reki? Boze, co komuna zrobila z tym krajem... Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 13:35 > Ty tez nie odrozniasz chlopaka pozujacego z wiatrowka na NK od > psychola, ktorego kazdy specjalista - po zapoznaniu sie z jego > wynurzeniami w sieci - natychmiast rekomendowalby do zamkniecia u > czubkow? Pogratulowac. Dokładnie o to chodzi. Nie da się odróżnić do momentu, gdy zwykle jest za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
doodie222 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 13:43 Zlituj sie, czlowieku. Odroznic sie da, ale niech sie tym zajma specjalisci, a nie pismaki. A bron to taki sam przedmiot, jak kazdy inny, tylko w Polsce nie ma kultury obchodzenia sie z nia i stad tendencja do fetyszyzacji z jednej strony, a histerycznych reakcji z drugiej. Stalin chichocze spod ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 13:57 Całe szczęście, ze nad naszym bezpieczeństwem czuwa cały sztab ekspertów w tej dziedzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
doodie222 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 14:05 No i pudlo, bo ja sie akurat na tym temacie co nieco znam... Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 14:11 W tym miejscu chciałbym już prywatnie zapytać, skoro jesteś w temacie, co uważasz powino spotkać tego "wojownika"? Wizyta policji? Usunięcie zdjęć z portalu? Co robić w takich sytuacjach, bo powiem ci szczerze, gdyby ktoś ze szkoły moich dzieci założył sobie TAKI profil zastanowiłbym się nad przeniesieniem ich (hipotetycznie. Nie mam dzieci:). Odpowiedz Link Zgłoś
doodie222 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 14:34 Usuniecie zdjec na pewno, bo portal nie panstwo i moze stosowac zasade "zero tolerancji". Reszta powinni zajac sie rodzice (kara i edukacja) i szkola (edukacja), a dopiero jak to nie pomoze - dzielnicowy. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 16:05 Prawo portalu - zgoda - ich cyrk i ich małpy. Nie obligowałbym ich do tego (z tego samego powodu), ale i nie potępiłbym za usunięcie. Rodzice - pełna zgoda - to na nich spoczywa odpowiedzialność za poczynania latorośli. Szkoła - hmmmm... No nie wiem w sumie co takiego mieliby mówić. Dzielnicowy? Przepraszam bardzo, ale niby dlaczego? Fotki te w ŻADEN SPOSÓB nie łamią prawa. Fotografowanie się z replikami (a nawet z legalnie posiadaną bronią) nie jest zabronione. Brak taktu, dobrego smaku czy nawet elementarnej inteligencji nie jest karalne. Tak samo nikt nie mógłby im zabronić puszczenia w obieg własnych fotek w koszulkach z napisem "jestem debilem". Odpowiedz Link Zgłoś
doodie222 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 17:23 Dzielnicowy w ostatecznosci, tylko w drastycznych przypadkach ocierajacych sie o lamanie prawa. Na takiej samej zasadzie, na jakiej gliniarz powinien zareagowac, widzac "na zywo" celowanie do ludzi z wiatrowki, chocby dla zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 17:33 doodie222 napisał: > Dzielnicowy w ostatecznosci, tylko w drastycznych przypadkach > ocierajacych sie o lamanie prawa. Na takiej samej zasadzie, na > jakiej gliniarz powinien zareagowac, widzac "na zywo" celowanie do > ludzi z wiatrowki, chocby dla zabawy. Więc jednak się zgadzamy. I chyba z autorem tekstu też się zgadzasz, co doodie222? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
doodie222 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 21:37 Ani troche. Pisalem "zareagowac" w sensie "opieprzyc". Nieprzypadkowo napisalem akurat o dzielnicowym... A autor artykulu miesza bron z zabawkami i najchetniej widzialby wlascicieli ukazanych zdjec za kratkami. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 09.10.08, 00:22 O widzisz. W wypadku celowania do ludzi to akurat jestem zdania, że policjant powinien reagować tak jakby miał do czynienia z kimś kto NAPRAWDĘ chce kogoś skrzywdzić. Czyli wyciągnąć swoją broń, wezwać do rozbrojenia, a jeśli nie poskutkuje - strzelić samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 14:34 Mam wrażenie że nie zyjesz nawet w wirtualnej rzeczywistości. Masz Web i go używasz. Może na gogle wpiszesz, strzelectwo sportowe, ASG, Mil-Sil, a przekonasz się ile ludzi tym się zajmuje, bawi. Broń jak sama etymologia jej nazwy pochodzi od słowa bronić a nie atakować. Jak przyjdą Ci źli i zaczną Ci rodzinę mordować, bo oni mają broń, to chciałabyś by był ktoś kto potrafi Cię obronić, kto wie jak "tego" używać ?? A tak naprawdę to większość osób głoszących uwagi w podobnym tonie jak Ty niestety charakteryzuje się strachem !! Który występuje zawsze przy spotkaniu z czymś nowym, nieznanym. Budzi to zawsze lęk, lecz niestety jest wynikiem mechanizmów człowieka, dosyć pierwotnymi występującymi z powodu braku wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 15:08 jock.x napisał: > W tym miejscu chciałbym już prywatnie zapytać, skoro jesteś w temacie, co > uważasz powino spotkać tego "wojownika"? Wizyta policji? Usunięcie zdjęć z > portalu? Co robić w takich sytuacjach, bo powiem ci szczerze, gdyby ktoś ze > szkoły moich dzieci założył sobie TAKI profil zastanowiłbym się nad > przeniesieniem ich (hipotetycznie. Nie mam dzieci:). a co zrobisz tym wszystkim i im podobnym ?? pl.youtube.com/watch?v=i4Hgd08ZpWc Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 16:08 Do obozu reedukacyjnego :> Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 13:19 Przy okazji, przyznaje nie znam się na tym, co sprawia frajdę hobbystom w zabawach z bronią? Strzelanie do puszek? OK, kupuję. Ale zabawa w egzekutora? Odgrywanie scen rodem z Al-Jazeery przypomina fascynację mordem, nie strzelectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 13:26 Ciekawa hipoteza. To pewnie uczestnicy takiego np. Castle Party są zafascynowani wampirami i po zmroku wysysają ludzką krew? Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 13:41 Pewnie wydam ci się zaściankowym człowieczkiem o ciasnym umyśle, ale ludzie przebierający się za wampiry też są dla mnie niepokojący. I nie mam przez to na myśli, że bałbym się podchodzić do nich po zmroku bez czosnku i krucyfiksu. I jeszcze raz dodam, nie znam się, ale chyba żaden rozsądny posiadacz broni, nawet dla szpanu i śmiechu nie mierzy z niej do nawet na niby związanych kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
doodie222 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 13:52 Zaden posiadacz broni nawet dla zabawy nie mierzy z niej do kolegow. Ale ASG i paintball to juz nie bron, tylko zabawki, z ktorych "strzela" sie wlasnie do ludzi. Na zdjeciach w artykule sa gowniarze z wiatrowka - ide o kazdy zaklad, ze u nich w domu nie bylo broni i nie zostali NAUCZENI wlasciwego stosunku nawet do takich jej namiastek, jak limitowa chinska wiatrowka. Wsciekam sie, bo artykul to klasyczne wrzucanie wszystkich do jednego wora z finskim psychopata. Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 14:05 Nie mam zamiaru bronić gazety, nie mój w tym interes, ale nie do końca wydaje mi się, że właśnie tak odniesiono się do posiadaczy broni. Artykuł wspomina właśnie takich różnych gó...arzy, którzy obok zdjęć siebie i kolegów, stylizowanych na plakaty z krwawych filmów wypisują brednie o konieczności śmierci i chcą zasnołć lub co gorsza uśpić innych. Nawet jeśli to żarty, to kiepskie w kontekście kolejnych autentycznych tragedii, do których wstęp był identyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 16:12 Tu nie chodzi o zaściankowość, lecz o poszanowanie wolności innych. Póki nikomu nie dzieje się krzywda to NIKOMU nic do tego jak ktoś sobie spędza czas. Bo jeśli zaczniesz sobie arbitralnie uznawać co jest "niepokojące", a co nie, to obudzisz się w kraju, gdzie anonimowy urzędnik będzie Ci mówił jak masz się ubierać (co na marginesie powoli ma miejsce w "nowoczesnej" Europie) Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 17:24 nikodem_73 napisał: > Tu nie chodzi o zaściankowość, lecz o poszanowanie wolności innych. Póki nikomu > nie dzieje się krzywda to NIKOMU nic do tego jak ktoś sobie spędza czas. > > Bo jeśli zaczniesz sobie arbitralnie uznawać co jest "niepokojące", a co nie, t > o > obudzisz się w kraju, gdzie anonimowy urzędnik będzie Ci mówił jak masz się > ubierać (co na marginesie powoli ma miejsce w "nowoczesnej" Europie) Ja mogę uważać na tej samej podstawie, że coś jest niepokojące. Taki już jestem, zaniepokojony. A propos Europy jaką znamy, i nie tylko Europy zresztą (właściwie szczególnie nie-Europy), zgadzam się z Tobą. Zwłaszcza czytając artykuły o Falloucie 3 w Australii. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 09.10.08, 00:20 Oczywiście. Uznawać sobie możesz co tam tylko zechcesz. Jeden warunek - nie może mieć to wpływu na wolność innych. Użyłem chyba zbytniego skrótu myślowego. Powinienem był napisać, że "Jeśli będąc decydentem zaczniesz sobie uznawać..." itd. Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 09.10.08, 00:35 Jak się to mówi, PEACE. Odpowiedz Link Zgłoś
julian9 Strzelam do Was na Naszej-Klasie 08.10.08, 12:15 Takich rzeczy nie powinno się umieszczać w sieci, a szczególnie na takich stronach jak nasza klasa. Takie osoby powinny być karane. Dla mnie to idioci i tyle, Nie maja co robic i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Strzelam do Was na Naszej-Klasie 08.10.08, 13:16 1. Za głupotę nie ma paragrafu (choć szkoda - łącza by odetchnęły ;)) 2. "A kim Ty, k*a, jesteś" aby dyktować innym z czym mogą sobie robić fotki? 3. "Wszystko co nie jest wprost zabronione jest dozwolone" 4. Państwo (w tym przypadku policja) nie jest od uczenia ludzi jak POWINNI się zachować. 5. To jest ICH sprawa jak sobie spędzają czas. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Strzelam do Was na Naszej-Klasie 08.10.08, 14:32 julian9 napisał: Takie osoby powinny być karane. Dla > mnie to idioci i tyle, Nie maja co robic i tyle. a za co idioto?????idz sie leczyc ! od kiedy to zrobienie sobie fotki z atrapa broni jest czynem karalnym ty bezmozgi menelu???? moze jeszcze zakazmy wstawiania zdjec z pojedynków bractwa rycerskiego i zzawodów łuczniczych??? banda kretynów odmózdzonych pismaków i ich durnych klakierów. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Strzelam do Was na Naszej-Klasie 08.10.08, 12:50 gazeta Wyborcza zaczyna mi przypominać Radio Erewań: "A w naszej klasie bija Murzynów". Odpowiedz Link Zgłoś
hekatombajon Strzelam do Was na Naszej-Klasie 08.10.08, 12:54 Do autora artykułu: FIND A JOB! Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na Naszej-Klasie 08.10.08, 18:00 hekatombajon napisał: > Do autora artykułu: > FIND A JOB! A czy pisanie tych artykułów to nie jest job autora? Jemu płacą, tobie nie musi się podobać:) Odpowiedz Link Zgłoś
nadgajowy Re: Strzelam do Was na Naszej-Klasie 08.10.08, 20:42 jock.x dlaczego nie odpowiadasz na niewygodne dla Ciebie pytania tylko dalej mędrkujesz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na Naszej-Klasie 08.10.08, 23:28 nadgajowy napisał: > jock.x dlaczego nie odpowiadasz na niewygodne dla Ciebie pytania tylko dalej > mędrkujesz ?? > a co zrobisz tym wszystkim i im podobnym ?? > pl.youtube.com/watch?v=i4Hgd08ZpWc Boże, nie wiem co zrobię. Co mam zrobić? Z kolesiem z NK też nic nie zrobię. Ja nigdzie wcześniej nie wspominałem, że chciałbym pozamykać posiadaczy broni w wariatkowie, sami takie pomysły wsadzaliście mi w usta. Poza tym widzę ogromną różnicę w grze-zabawie w wojnę, a ocierające się o autentyczną zapowiedź mordu głoszonego przez frustrata (nawet jeśli dla szpanu). Koledzy z filmiku (nie moi, żeby mi nikt nie wypomniał...) nie mają wpisane w polu "Czym się zajmuję" tekstów w stylu: śmierć mordowanie zasnołć. Odgrywanie wojny w lesie nie równa się masakrze w szkole, ale profil psychopaty z Finlandii nie odstaje już tak bardzo od profilu wyłowionego przez absurdy NK. Temat jest dla mnie jak najbardziej niewygodny, bo nie podoba mi się to, że ktoś pozuje na morderce i jeszcze spotyka się z powszechnym poparciem - dopóki komuś nie stanie się krzywda. Nie zamknę go, bo nie ma za co, ale nie będę udawał, że koleś robi dobrze. To jak z puszczaniem bąków w autobusie. Nie jest zakazane, ale nie chcę żeby działo się to w tym akurat, którym ja jadę. Odpowiedz Link Zgłoś
shonah Re: Proponuję zawsze się zalogować na NK po takim 08.10.08, 13:03 Ja proponuja aby gazeta w ramach zadośuczynienia napisała artykuł o pozytywnych stronach zabawy ASG jak i paintball oraz utrudnianiu życia przez straż leśną fanatyką takich zabaw. Swego czasu był program o tym na TVN ale oczywiście zbyt dużo ciekawego nie powiedzieli jak zwykle problemy, domysły i spekulacje, a szkoda. Potem tak jest, że redaktor nie rozróżnia markera od repliki asg. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
nextwhite [...] 08.10.08, 13:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
shonah Re: Strzelam do Was na Naszej-Klasie 08.10.08, 13:57 ON ZOSTANIE TERMIANTOREM! ;-) Wpadnei na komisariat policji w poszukiwaniu Sarry Connor, dobrze, że jeszcze nie stoi na tle samochodu bo można by powiedzieć, że zachowa się jak Mad Max... Odpowiedz Link Zgłoś
kamil40armia Żenujące pismactwo 08.10.08, 14:01 szukające taniej sensacji. Wstyd! :( Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Żenujące pismactwo 08.10.08, 14:19 10 ofiar śmiertelnych, 6 poprzednio, po kilka-kilkanaście raz na niestety parę miesięcy w stanach licząc TYLKO masakry w szkołach, bez pojedynczych incydentów zbrodni, gdzie ofiar było "za mało", żeby sprawa wyszła za granicę. Zbyt często wszystko to jest do siebie podobne. Artykuł wyżej to ani sensacja, ani tym bardziej tania. PS. Nie jestem Żydem, Masonem, Cyklistą, Komunistą, Socjalistą, Nacjonalistą, POwcem, PISowcem, Ligowcem, księdzem ani reprezentantem KK, Gazety, Agory, Superfaktu, Faktexpresu ani TVNu. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Żenujące pismactwo 08.10.08, 16:16 No dobra - to może być dla Ciebie szok - LUDZIE CZASEM UMIERAJĄ. Co gorsza ludzie czasem się mordują. W Finlandii, czy USA strzelają, w UK używają noży i śrubokrętów, a w Polsce noży kuchennych, siekier i sztachet. I ŻADNA "prewencyjna cenzura" fotek tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Żenujące pismactwo 08.10.08, 17:31 nikodem_73 napisał: > No dobra - to może być dla Ciebie szok - LUDZIE CZASEM UMIERAJĄ. > > Co gorsza ludzie czasem się mordują. W Finlandii, czy USA strzelają, w UK > używają noży i śrubokrętów, a w Polsce noży kuchennych, siekier i sztachet. > > I ŻADNA "prewencyjna cenzura" fotek tego nie zmieni. Ja nie o cenzurze, ale o użyciu określenia TANIA SENSACJA. Wg autora postu trochę wyżej to właśnie autocenzura byłaby wskazana, bo temat nie warty świeczki. TANIA SENSACJA to artykuł, w którym dowiadujemy się z niepotwierdzonych źródeł, że Doda tak naprawdę nie umie robić loda. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Żenujące pismactwo 08.10.08, 21:15 nikodem_73 napisał: > I ŻADNA "prewencyjna cenzura" fotek tego nie zmieni. człowieku ..daj spokoj..co bedziesz dyskutowac z tym skomuszałym sqwiałym trollem. to zjeb postkomuszy... oni tez cenzurowali ile wlezie ..bo jak nie ma wiadomosci to nie ma tematu. "masz goraczke/ stłucz pan termometr" ..jaki komuszy sługus to powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
mati999919 Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 14:25 Strach pomyśleć co go będzie bawiło za kilka lat. Faceta pogięło. A ten drugi głuptak to daje mierzyc w swoją głowę - tez faktycznie do kasacji bo juz jest dwóch kretynów. Nigdy tacy nie powinni dostac pozwolenia na broń. Ale najważniejsze, to administrator portalu "naszej Klasy" powinien natychmiast usunąć takiego głuptoka z portalu z zakazem wstępu dozywotnio. Dziwię się, że tego jeszcze nie zrobił.Ten portal mia służyc czemu innemu a nie pokazywaniem szlamiastych mózgów. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 16:19 A to Twoi znajomi? Nie? To po kiego grzyba oglądasz fotki przygłupów? Fotka, przedstawiająca markowaną egzekucję, zrobiona przez prywatną osobę to "szlam". Przez "artystę" to "sztuka". Przez dziennikarza to news (a nawet lepszy news jeśli nie będzie markowana). Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 17:40 nikodem_73 napisał: > Fotka, przedstawiająca markowaną egzekucję, zrobiona przez prywatną osobę to > "szlam". Przez "artystę" to "sztuka". Przez dziennikarza to news (a nawet lepsz > y > news jeśli nie będzie markowana). No LOL, tu trochę mnie zaginasz. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 09.10.08, 00:15 Ja? To rzeczywistość. Zrób fotkę ofierze napalmu i wrzuć na jakiś site to Cię odsądzą od czci i wiary. Wyślij na World Press Photo to dostaniesz Grand Prix. I mówiąc szczerze nie jest to zjawisko, które by mi odpowiadało. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Zdjęcia z bronią? Jaką? 08.10.08, 14:41 Bronią może być: rurka (hydraulika), kij (dziada), szczotka (sprzątaczki), wkrętak (montera), lina (linoskoczka), ręka (karateki), kamień (kamieniarza), młotek (stolarza, szewca i tapicera), kosa (żniwiarza i kościuszkowców), pięść (boksera), noga (kickboksera), dłuto (snycerza), nóż (masarza), chochla (kucharki), dowcip (satyryka)... Zdjęcia z bronią zakazane? ;> (tak, wiem o zakazanych zdjęciach z Bronią poniżej 15 roku życia...) Nauczcie się odróźniać broń od broni palnej, a tę, od przedmiotów przypominających broń palną... Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Dla kogo NK???? 08.10.08, 14:42 "nasza klasa" miał zdaje sie w pierwotnym załozeniu twórcow pomoc sie odnalezc ludziom którzy konczyli szkoły-kilka,kilkanascie czy kilkadziesiat lat temu. A nie gó...arstwu z obecnych gimnazjów !!!!!od tego maja smarkacze grona i inne portale. Jesli ktos publikuje swoje zdjecie z legii cudzoziemskiej bo wyjechał z polski lat temu 20 czy 30 to co do tego prokuraturze czy zasranym pismakom z G.W??? Jezeli nawet zdjecie z atrapa broni prezentuje jakis dzieciak czy koles 20 paroletni to tez co z tego???? wam juz sie zupełnie na mózgi rzuciło z ta poprawnoscia ????? jakas epidemia. Ja mam zdjecia z dziecinstwa jak sie bawilem w "4 pancernych" i latam po podwórku w hełmie z plastiku i jakas pepeszka "made in china" ..i co???? komus i czemus to zagraza durne pismaki ??? Normalnie nie wiem czy sie smiac czy płakac nad zidioceniem dziennikarzy i co poniektórych forumowiczy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Dla kogo NK???? 08.10.08, 16:23 Masz rację - nikomu nic do tego.... ale jak dodasz do tego podpisy typu "zabiję ich wszystkich" albo coś w tym guście to co? Jest faktem że większość masowych "szkolnych" morderców wcześniej "prezentowało" się w internecie. U nas taką "platformą" może być NK. Czy nalezy zrezygnować z wyłapywania takich ludzi przy jej pomocy? Czy jak się okaże że twoich bliskich zabił jakiś wariat, który miał na stronce w NK takie fotki i opisy to dalej nazwiesz "dziennikarzy i co poniektórych forumowiczy" zidiociałymi? Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Dla kogo NK???? 08.10.08, 21:13 maaac napisał: Czy jak się okaże że twoich bliskich zabił jakiś wariat, > który miał na stronce w NK takie fotki i opisy to dalej > nazwiesz "dziennikarzy i co poniektórych forumowiczy" zidiociałymi? przepraszam...kolega z dawnego M.O. czy fan filmów Bareji??? ..wiecej chyba dodawac nie musze ufajac iz posiadasz IQ wyzsze niz 70? Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Dla kogo NK???? 08.10.08, 17:47 mw-te napisał: > Ja mam zdjecia z dziecinstwa jak sie bawilem w "4 pancernych" i latam po > podwórku w hełmie z plastiku i jakas pepeszka "made in china" ..i co???? komus > i > czemus to zagraza durne pismaki ??? > Normalnie nie wiem czy sie smiac czy płakac nad zidioceniem dziennikarzy i co > poniektórych forumowiczy. Kiedy ja byłem mały wyciąłem sobie nożem ojca - byłego gestapowca - na czole swastykę, na klacie gwiazdę Dawida na szubienicy. Na lewym ramieniu miałem napisane śmierć na drugim miejsce na naklejki. Raz było tam "Żydom", raz "Komuchom" raz "Cyganom" raz "Pani Hani od Polskiego". W piórniku miałem bagnet wojskowy i zawsze przychodziłem z nim do szkoły, do momenty kiedy mi go nie zabrał dyrektor. Spaliłem mu za to opony w samochodzie. Niestety, w dniu, w którym chciałem przyjść do szkoły z pistoletem i wszystkich pozabijać niestety była klasówka z matematyki (z iksów, równania z jedną niewiadomą) więc na wszelki wypadek "rozchorowałem się" i zostałem w domu. Moje dzieciństwo to dopiero była zabawa. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś miał mi tego odmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Dla kogo NK???? 08.10.08, 21:11 jock.x napisał: . > Moje dzieciństwo to dopiero była zabawa. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś miał mi > tego odmawiać. rozumiem iz ojciec gestapowiec a matka cyganska (upsss...romska) qrwa??? i odstaw niebieskie pastylki trollu a zacznij brac zielone menelu . Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 16:19 1. I znów 1001 postów o złej Agorze atakującej Naszą Klasę :). No cóż - Nasza Klasa jest kawałkiem naszego zycia. GW piesze również np o Warszawie - czy to znaczy że i ją chce przejąć/zniszczyć? 2. Zdjęcia "z bronią" oczywiście nie mogą być zakazane. Niby dlaczego miały by być? Jednak Policja powinna by przemyśleć czy nie powinna przeprowadzić jakiego systemu monitorowania (tfu tfu inwigilacji) NK tak zapobiegawczy by wyłapywać osoby podchodzące pod potencjalny profil morderców. Fakt - pachnie to ciut "Wielkim Bratem" i "Raportem Mniejszości" ale... chyba lepiej by tak było niż oglądać swoje dziecko na liście zamordowanych przez jakiegoś szaleńca. Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 17:53 maaac napisał: > 1. I znów 1001 postów o złej Agorze atakującej Naszą Klasę :). No > cóż - Nasza Klasa jest kawałkiem naszego zycia. GW piesze również np > o Warszawie - czy to znaczy że i ją chce przejąć/zniszczyć? > > 2. Zdjęcia "z bronią" oczywiście nie mogą być zakazane. Niby > dlaczego miały by być? Jednak Policja powinna by przemyśleć czy nie > powinna przeprowadzić jakiego systemu monitorowania (tfu tfu > inwigilacji) Cii, nie tak głośno. Ktoś pomyśli, że przeprowadzasz zamach na wolność słowa. Zresztą, jak śmiesz nie obrażać Gazety.pl na ich własnym forum!? Odpowiedz Link Zgłoś
mw-te Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 21:18 maaac napisał: ale... chyba lepiej by tak było niż > oglądać swoje dziecko na liście zamordowanych przez jakiegoś > szaleńca. juz ci raz napisałem menelski popie...ncu: idz wez pigułke ...leki wspołczesnej psychiatrii ci pomoga , kiedys musieliby ci elektrowstrzasy trollu pie...ac...chociaz nie wiem czy pomogłyby komus kogo w dziecinstwie poddano lobotomii. Odpowiedz Link Zgłoś
jock.x Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 23:55 mw-te napisał: > juz ci raz napisałem menelski popie...ncu: idz wez pigułke ...leki > wspołczesnej psychiatrii ci pomoga , kiedys musieliby ci elektrowstrzasy trollu > pie...ac...chociaz nie wiem czy pomogłyby komus kogo w dziecinstwie poddano > lobotomii. > co bedziesz dyskutowac z tym skomuszałym sqwiałym > trollem. to zjeb postkomuszy... Próbowałem ale nie mogłe się powstrzymać i muszę zadać Ci to pytanie: To twój naturalny styl dyskusji? W rodzinie, gdy ktoś stanie do ciebie w opozycji to też dla tego, że jest (wstaw dowolny epitet z powyższych, lista długa i rośnie)? Nie czuję się trollem, zjebem ani skomuszałym, nie pamiętam tamtych czasów (rocznik '85), pigułek też nie zażywam. Nazwij mnie paranoikiem, bo nie zależy mi na rozpowszechnianiu broni. Ale widzieć wszędzie komuchów to prawdziwy powód do smutku. Gdybym każdego mojego rozmówcę uznał za menela, w dodatku sqrwiałego, i to z romskiej matki sam prosiłbym o te zielone tabletki, bo bałbym się oczy otworzyć. A może po to ta pukawka pod poduszką? Trochę uśmiechu i dystansu. Na prawdę nie każdego trzeba z błotem wymieszać. OBIE strony mają prawo do wolnej wypowiedzi, ŻADNA do oczerniania. Wystaw sobie, że na zachodzie też takie standardy obowiązują, to nie jakiś postkomunistyczny zabytek. To zwykła kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
tastronatomendy Strzelam do Was na Naszej-Klasie 08.10.08, 17:44 to bylo moje zdjecie z tymi dwiema wiatrowkami czy na tym zdjeciu widzicie przemoc poprostu chcialem pokazac znajomym jakie zajecia mam a z reszta pisalem to w opisie poprostu chcecie sie pozbyc konkurencji narazie sie to wam nie udaje zal mi was napiszcie cos lepiej o ochronie danych osobowych jak z was takie cwaniaki Odpowiedz Link Zgłoś
pdemb Re: Strzelam do Was na Naszej-Klasie 08.10.08, 17:51 Trzeba było zaatakować kolegę garścią świeżych malin. Odpowiedz Link Zgłoś
klonpvv Re: Strzelam do Was na Naszej-Klasie 09.10.08, 05:17 > Trzeba było zaatakować kolegę garścią świeżych malin. niezle Na budowach ludzie bawia sie mlotkami, ktorymi zamierzaja sie dla zabawy na innych, w labolatoriach wlewaja wode do próbówek zamiast kwasu solnego i udaja ze rozpuszczaja sobie dlon, inni przystawiaja sobie nienabita bron do glowy =zadna z tych rzeczy nie jest za madra to kwestia przyzwyczajenia do ekwipunku którego uzywa sie czesciej lub z ktorym mozna byc obytym. Z mlotkiem kazdy sie z nas spotkal i pewnie nie uwaza go za zbyt niebezpieczna rzecz, bron widujemy na filmach jak tylko zabija [strzelajac, dzgajac, uderzajac...]. Kwestia to nie siac paniki, albo nie przechodzic na czerwonym nawet jak nikogo nie widac, nie wychylac sie przez balkon, nie klasc ostrego noza czubkiem do góry :) bo to wszystko moze równie mocno zabolec. A przesluchiwac zawsze.... bo czemu nie. No i zgadzam sie z tym co musza teraz czuc ci gliniarze z Finlandii i ich przelozeni......... Odpowiedz Link Zgłoś
tastronatomendy Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 17:48 jestescie zalosni nie macie juz pomyslow na zarobienie kasy to jest wiatrowka a wiatrowka sluzy do celow sportowych a nie Odpowiedz Link Zgłoś
pdemb Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 17:53 Pamiętaj o goglach. Wiatrówką też można zrobić kuku, nawet nieopatrznie. Odpowiedz Link Zgłoś
tastronatomendy Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 17:56 pdemb napisał: > Pamiętaj o goglach. Wiatrówką też można zrobić kuku, nawet nieopatrznie. dzieki za rade gogle to mi dorobili na tym zdjeciu ale prawdziwe gogle sobie kupie Odpowiedz Link Zgłoś
pdemb Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 17:58 Nie sobie tylko wszystkim dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
tastronatomendy Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 17:52 to znowu ja ten z zdjecia z dwiema wiatrowkami to zdjecie zostalo zrobione przez moja super mame z ktora razem strzelalismy do tarczy zawieszonej na drzewie z dala od ludzi stoi teraz za mna i jest wkurzona ze cala polska ma mnie za gangstera ps mama ma lepsze oko odemnie stala blizej drzewa Odpowiedz Link Zgłoś
pdemb Re: Strzelam do Was na naszej-klasie 08.10.08, 17:56 Nie za gangstera tylko za wariata. Odpowiedz Link Zgłoś