irish10 11.10.08, 08:08 Mnie tam wali kto rządzi na mazowszu jednakże p. Kopacz straciła u mnie wiele za wypowiedź o kobietach rodzących i znieczuleniu zewnątrzoponowym. Całe PO u mnie straciło. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hno3 Tyle że wypowiedź Kopacz i jej zastępcy znasz 11.10.08, 08:16 tylko z mediów a nie z reala . A to 2 różne sprawy . Typowe medialne bicie piany i szukanie sensacji . To tak samo jakbym do każdego rwania zębów wołał o bezpłatne znieczulenie . Też boli . Nowotwór złośliwy wątroby też boli . Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Wzięli się za łby w PO... :))))))))))))))))))))))) 11.10.08, 09:12 -- "Donald Tusk Show" trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
shithead [...] 11.10.08, 09:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wsi-owy_masralek_komorow Schetyner_Dokopie_Herrr_Thuskowi_ _?:)))))))))))))) 11.10.08, 14:44 GWno kabluje: Herrr Thuske nie wiedział o planowanym przewrocie na Mazowszu, gdzie obowiązki przewodniczącej regionu pełniła Eva Kopacz, należąca do grona jego ludzi. W nocy ze środy na czwartek niespodziewanie władzę przejął tam pos. Andrzej Halicki, człowiek Schetyny. ...................................................................................... Brawo Schetyner !!!!! Niech się ta korytowa POmyjownia wreszcie rozpichrzy :))))))))))))))))) od wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Tyle że wypowiedź Kopacz i jej zastępcy znasz 11.10.08, 09:34 Stary, nie opowiadaj głupot ok? Do dentysty chodzisz prywatnie, płacisz za wizytę i wszystkie usługi, a 95% porodów odbywa się w szpitalach państwowych. Matki płacą składki na NFZ, więc mają prawo do refundacji znieczulenia. Kopacz zbłaźniła się wypowiedzią o tym, że poród to fizjologia, a zatem znieczulać trzeba tylko przy wskazaniu medycznym. Po pierwsze dlatego, że nie ma udowodnionych ŻADNYCH przeciwwskazań natury medycznej wobec znieczulenia wokołooponowego, po drugie dlatego, że takie znieczulenie w ogóle nie ma ic wspólnego z ingerencją w fizjologię porodu. I nie chrzań o mediach bijących pianę, wypowiedzi Kopacz były cytowane w całości na ten temat. Jej wypowiedź to skandal, bo o ile jeszcze dyskusyjna jest cesarka na życzenie, to znieczulenie powinno być całkiwicie sprawą matki, która rodzi, i minister zdrowia powinien się od tego trzymać z daleka, zwłaszcza, że jak już powiedziałem, składki dają do tego zabiegu prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 składki dają do tego prawo 11.10.08, 10:22 Aleś ty głupi czy naiwny? Polityka to budżet, dostana kobiety zabiorą nowotworowcom.W swietle moich i moich znajomych doswiadczeń z zagraniczną słuzba zdrowia w Polsce jest lepiej niz przyzwoicie. Mój przedmóca miał rację piszac o zwyklym biciu piany.O turystyce aborcyjnej cisza , o casusie Alicji Tysiąc cisza..a moze podyskutowac o bezpłatnych lekach dla facetów przeciw prostacie? Nie, bo prosciej odwołac sie do Niemiec, gdzie znieczulenie jest za darmo.Co za wybiórcze traktowanie rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Tyle że wypowiedź Kopacz i jej zastępcy znasz 11.10.08, 14:30 malo kto chodzi do dentysty "prywatnie"..wiekszosc idzie tam gdzie jest finansowanie NFZ... panstwo ma placic za to co ratuje zycie i zdrowie...zeba mozesz leczyc bez znieczulenia...bol przy wierceniu nie jest kwestia zdrowotna...dlatego tego sie nie finansuje z porodami jest tak samo bogaty kraj moze sobie pozwolic na zwiekszanie swiadczen bezplatnych....jednak nie Polske Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 "Mnie tam wali kto rządzi" 11.10.08, 08:36 Stąd mniemam zainteresowanie znieczuleniem hehe Odpowiedz Link Zgłoś
irish10 Re: "Mnie tam wali kto rządzi" 11.10.08, 08:41 Zainteresowanie znieczuleniem stąd, że dwa razy rodziłam. Raz ze znieczuleniem, a raz bez. Po zzo za które sama zapłaciłam 700zł (!)nie byłam zmęczona, śpiąca i obolała....dwa miesiące temu rodziłam bez zzo ponieważ w szpitalu nie było anestezjologa....przeżycia tragiczne...Skoro można rodzić bez bólu to po co się katować. A p. Kopacz skoro twierdzi, że musi boleć bo to jest nasza fizjologia to niech u dentysty nie bierze znieczulenia i operacje na niej też niech przeprowadzają na żywca Odpowiedz Link Zgłoś
ot.byt Re: "Mnie tam wali kto rządzi" 11.10.08, 09:27 Mafia się zaczyna gryźć i kto komu teraz przyniesie świński łeb? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: "Mnie tam wali kto rządzi" 11.10.08, 14:28 skoro u dentysty nie masz nic przeciwko placeniu za zniecxzulenie...dlaczego masz cos przeciwko placeniu za zniczulenie na porodowce? Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_szeryfa Re: "Mnie tam wali kto rządzi" 11.10.08, 14:51 A ja rodzilam trzy razy. Trzeci porod - po nauce w szkole rodzenia, po systematycznych cwiczeniach rozciagajacych, oddechowych itp, w domu (byl obecny lekarz prowadzacy ciaze, dla wiekszego bezpieczenstwa), bez zadnego znieczulenia, zadnej ingerencji medycznej. Ja zdrowa i szczesliwa, dziecko zdrowe, silne i odpoczatku jakby zadowolone z zycia. Ja 15 min po porodzie poszlam samodzielnie pod prysznic. Nie bede pisac o dwoch wczesniejszych porodach w szpitalu - to byla gehenna dla mnie i dla dzieci. Moje (owszem, subiektywne) wnioski: potrzebna jest doskonala opieka nad kobieta w ciazy, nie jest potrzebna ingerencja lekarska, w tym znieczulenie, w przebieg porodu. Pomijam przypadki ciazy zagrozonej. Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Mafijne porachunki 11.10.08, 10:32 Gangsterzy biją się o podział łupów. Ciekawe kiedy zaczną do siebie strzelać i podkładać sobie bomby. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec Re: Mafijne porachunki są w Pisie 11.10.08, 11:04 buhaj_z_rogiem napisał: > Gangsterzy biją się o podział łupów. > Ciekawe kiedy zaczną do siebie strzelać i podkładać sobie bomby. musieli by przyjąć w swoje szeregi gejbomera - Jacka Kurskiego Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Typowy wyborca peło 11.10.08, 11:19 pakulec napisał: > buhaj_z_rogiem napisał: > > > Gangsterzy biją się o podział łupów. > > Ciekawe kiedy zaczną do siebie strzelać i podkładać sobie bomby. > > musieli by przyjąć w swoje szeregi gejbomera - Jacka Kurskiego Typowy wyborca peło - jeśli napiszesz negatywnie o peło, to z prewnością musisz być z pisu. A weź się walnij w niskie czółko, platfusie niedorobiony. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec hehehe a gdzie ja napisałem że ty jesteś zPisu? 11.10.08, 12:04 moherku przeczytaj dokładnie to co napisałem zanim zaczniesz płakać twoja moherowa przynaleznośc jest mo obojętna - ja wyjaśniłem ci tylko gdzie możesz szukać mafijnych powiązań i przestań się mazać Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 "Rz" znowu ma "pomysła" od tow.Jarosława? 11.10.08, 10:37 bolszewickie kurestwo... Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 11 miesiąc cudu gospodarczo-społecznego PO!!! ... 11.10.08, 10:50 Na świecie i w Polsce kryzys, a dwa wały kłucą się o władzę partyjki w regionach. Jak w millerowskim eseldowie! Pocieszające jest, że za kilka lat Tusk, Schetyna i ich partyjka będą wspomnieniem jak Babiuch, Miller czy Kołodko! Czym szybciej ten dzień przyjdzie i szybciej te typy odejdą od władzy tym lepiej dla Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Rzepa pod rządami pana Lisickiego 11.10.08, 11:00 istnieje po to, aby robić dobrze braciom Kaczyńskim i PiSowi, a w związku z tym jej wiarygodność w każdej sprawie jest zerowa. Nawet celem sondaży, jakie ta gazeta zleca, jest robienie dobrze tymże panom i tejże partii. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec odkąd Rzeczpospolita zna się na PO? 11.10.08, 11:00 przecież ta gazeta jest jednym zostatnich przyczółków walczących Pisowców i skansenem IV RP, myślę że wszystkie newsy dotyczące PO pisze tam Jacek Kurski Odpowiedz Link Zgłoś
to-ol Wojna dworów Schetyny i Tuska? 11.10.08, 11:33 Pozazdrościć dobrego samopoczucia politykom.Panowie szlachta weźcie się do roboty,bo naród was rozliczy. Odpowiedz Link Zgłoś
gejeb chore ambicje Tuska 11.10.08, 12:11 do psychiatry dr Klicha (ministra obrony narodowej) Odpowiedz Link Zgłoś
minister_krab ......... kim jest presentation1 ................. 11.10.08, 12:36 Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream Kopaczowa musi odejść. Przegięła pałę za te znie- 11.10.08, 12:42 czulenia porodowe. Znajdzie się ktoś inny na to stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
alexis_corner Re: Kopaczowa musi odejść. Przegięła pałę za te z 11.10.08, 13:12 Ona się po prostu, tylko POPiSała. - wredna alexis Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Niech se łby pourywają, ale pani HGW 11.10.08, 13:12 to może wreszcie się zajmie rozbabraną Warszawą, która jej się rozłazi, zamiast brac udział w partyjnych wojenkach podjazdowych, w których i tak jest mięsem armatnim, i to pierwszego rzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Wojna dworów Schetyny i Tuska? 11.10.08, 14:29 PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! PO dobre! PIS Zły! Powtarzaj! Odpowiedz Link Zgłoś
rafaello64 Rzeczpospolita to to tuba PiSu 11.10.08, 14:59 To zwykły szmatławiec, który pisze artykuły na polityczne zamówienie PiS- bolszewickiej partyjki. Ten artykuł nie jest wart uwagi. Pewnie, że są to marzenia Jarosława K i jego hamulcowego brata Lecha, ale to tylko ich marzenia. PiS- bolszewia operuje komunistycznymi metodami. Odpowiedz Link Zgłoś