anwad 12.10.08, 12:25 Wypowiedzi pustogłowego Nowaka nie wymagają komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pogromca_gamonia Nowak: Prezydent nie poleci na szczyt Rady Euro... 12.10.08, 12:25 Leci czy nie leci... to nieistotne! Odpowiedz Link Zgłoś
noducks przeciez kaczki maja skrzydla??? 12.10.08, 12:30 no chyba ze to kaczka udomowiona :D zwracam uwage, ze kancelaria prezydenta bedzie potrzebowac duuuuzo biletow. oprocz prezydencika jeszcze armia doradcow, ktorzy beda mu podpowiadac nazwiska rozmowcow :D no i tlumacz - wprawdzie tlumacza na polski ale ktos jeszcze musi przetlumaczyc z polskiego na polskawy. no i spec od etykiety, musi czuwac ktora reka pan prezydencik sciska dlonie pozostalych uczestnikow. do tego zapasik alkoholu... Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Nowak przestań jątrzyć! Zrób coś dla Polski! 12.10.08, 12:47 j.w. Mamy już dość twoich jątrzeń i wiecznego skłocania ludzi. Idź chłopie schowaj swój dowód osobisty do szafy. Obok niego połóż swoje wygórowane ambicje i brak samokrytyki. A później weź się do pracy bo za to ci płacimy. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Nowak piepszy trzy po trzy... tzn. bez sensu :))) 12.10.08, 13:50 -- "Donald Tusk Show" trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
akodo78 Tym bardziej że Tusk obiecał wyborcom latać rejsow 12.10.08, 14:00 Tym bardziej że Tusk obiecał wyborcom latać rejsowymi samolotami więc ja nie widzę tu żadnego problemu. Pamięć zawodzi? Ciekawe, że żaden pisamak nie potrafi mu o tym przypomnieć... Aha, zeby tylko rząd nie zapomniał odznaczyć medalem pilota za wyczucie kiedy się rozchorować. Czemu żaden z tych dziennikarzyn z bożej łaski nie zainteresuje się zwolnieniem pilota i nie sprawdzi czy aby lekarz go nie fałszował? Oczywiście nikomu nie wydaje się podejrzana "choroba" pilota w tym momencie? Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Tak, Tusk bezczelnie nas wyborców oszukał... 12.10.08, 14:03 "TVP Info obliczyła, że na 23 służbowe podróże szef rządu tylko czterokrotnie korzystał z usług komercyjnych linii lotniczych" -- "Donald Tusk Show" trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 [...] 12.10.08, 12:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Dlaczego? Po prostu, pragnie uwagi swoją osobą... 12.10.08, 12:30 to typowy symptom u zakompleksionych nieudacznikow. Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy To Tusek ma wytrzeszcz a nie Kaczor, to tusek jest 12.10.08, 12:32 zakompleksiony. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: O jeju.Tylko się nie rozpłacz! 12.10.08, 12:50 > Mamo Tusek mnie bije. ciebie też? To możesz się złapać za rękę z Małgosią Tusk bo ona też czasem od niego ostro obrywa.... Ale tylko wtedy gdy zasłuży bo Donald Castro ma klasę i nie leje kobiet dla przyjemności... Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: O jeju.Tylko się nie rozpłacz! 12.10.08, 13:47 Widzę, że tekst w brukowcu PiSiory biorą za wyznacznik prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
kliwia-tylko Re: To Tusek ma wytrzeszcz a nie Kaczor, to tusek 12.10.08, 14:26 Ciekawe, na jakiej podtawie tak sądzisz. Gafy to robią Kaczory, Tusk jest z klasą i na luzie. Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy mgr histerii i ...klasa - hahahahahahahahahahaha 12.10.08, 14:52 kliwia-tylko napisała: > Ciekawe, na jakiej podtawie tak sądzisz. Gafy to robią Kaczory, Tusk > jest z klasą i na luzie. Odpowiedz Link Zgłoś
attina3 Nowak: Prezydent nie poleci na szczyt Rady Euro.. 12.10.08, 12:36 Rezydent przelecial sie juz kilka razy do Gruzji i co z tego wyniklo? Absolutnie nie wypuszczac psuciela z palacu, a szczegolnie nie na szczyt EU, bo znowu psuj "narozrabia". Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Nowak i po co wtrącasz się między wódkę a zakąskę? 12.10.08, 12:47 powinieneś siedzieć cicho jak dorośli rozmawiają... Lepiej zrób to na czym najlepiej się znasz i zadbaj o drukarnię swojej mamy bo nie długo kończy ci się kadencja a żyć dalej z czegoś trzeba będzie bo szanse na dalsze pasożytowanie w sejmie są dla ciebie raczej marne.. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Prawda, Prezydent RP ma prawo uczestniczyć ... 12.10.08, 12:47 Prawda, Prezydent RP ma prawo uczestniczyć w rozmaitych "szczytach", ale jeśli już tak bardzo pragnie spotykać się z Europejczykami (uprzednio postponując Wysokiego Przedstawiciela Francji!), wypadałoby mu opanować w stopniu conajmniej zadowalającym któryś z języków dyploaqmtycznych: angielski lub francuski! Pozwalam sobie przypomnieć, że Leszek Miller przygotowując się do premierostwa, w przyspieszonym tempie nauczył się angielskiego, w którym to celu wyjechał nawet do Wielkiej Brytanii! Czyżby on jeden posiadał monopol na zdolność, pilność i poważne podejście do wysokiego urzędu? Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Znajomość języków 12.10.08, 13:42 konrad.ludwik02 napisał: > Pozwalam sobie przypomnieć, że Leszek Miller przygotowując się do > premierostwa, w przyspieszonym tempie nauczył się angielskiego, Z tej przyśpieszonej edukacji Millera niewiele dla Polski wyszło dobrego. Ostatecznie z Rywinem mógł się dogadać w rodzimym języku. Co zaś się tyczy obecnie nam łaskawie panującego to brak jego zainteresowania obcymi językami wynika prawdopodobnie ze świadomości, iż: 1. w jego przypadku jest potrzebny, przede wszystkim dobry logopeda, a nie lektor j. angielskiego; 2. nikt w UE nie jest zainteresowany słuchaniem jego wypowiedzi. Tak więc monologować może w rodzimym języku (vide: wystąpienie w ONZ); 3. nic odkrywczego nie ma do powiedzenia w UE; 4. ostatecznie, nawet jeżeli coś powie to ta wypowiedź będzie miała mizerny wpływ na politykę UE. Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Nowak: Prezydent nie poleci na szczyt Rady Euro... 12.10.08, 12:53 Taki polityczny łobuz i intelektualny luj jak Nowak świadczy tylko o klasie jego pana i na odwrót,jaki cham pan taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
olo-international Brak odwagi 12.10.08, 13:02 Nikt w rządzie nie ma odwagi jasno powiedzieć przydentowi że nie jest w Brukseli mile widziany, wiecej, zakazać prezydentowi tego wyjazdu. To rząd jest odpowiedzialny za politykę zagraniczną, a nie prezydent. Niech więc rząd będzie suwerenem swojej odpowiedzialności wobec państwa, wobec Polaków. Jeśli rząd nie potrafi utrzymać swoich pozycji przed uzurpatorem (w tym wypadku Prezydentem), to jest to rząd słaby i nadaje się do wymiany. Rzekomy respekt przed głową państwa (która ma minimalne poparcie społeczne) stał się absuradalnym powodem dla którego wszyscy boją sie krytykować prezydenta, no poza Palikotem. Proszę nie mylić pojęć respektu dla głowy państwa z pouczeniem prezydenta o zakresie jego obowiązków. Czasy monarchii absolutystycznych sie skończyły i dzisiaj głowy państw (monarchowie jak i prezydenci) mają jasno określony zakres kompetencji i obowiązków wobec swojego kraju. Prezydent Kaczyński tego nie rozumie, lub nie chce rozumieć, a rząd nie ma odwagi przywołać prezydenta do porządku. Rezultat: źle dla Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
lestat_666 Brak słów 12.10.08, 13:12 Jak do tej pory wygórowane ambicje Tuska i rządu nie przyniosły nic dobrego. Robi burdel i problemy. To prezydent jest glową państwa a nie premier. Więc jak nie podoba mu sie że ma lecieć z prezydentem to nieh nie leci wogóle. Kto tu do cholery jest ważniejszy. Przecież to komedia jest żeby był bajzel w rządzie o takie pierdoły. Niech rząd sie wezmie do roboty a nie szuka dziury w całym Odpowiedz Link Zgłoś
minister_krab Re: Brak słów 12.10.08, 13:15 lestat_666 napisał: czy ty nie rozumiesz co to jest za szczyt ? szczyt szefów rządów. kim jest prezydent w rządzie ? szefem ? Odpowiedz Link Zgłoś
lestat_666 Re: Brak słów 12.10.08, 13:20 Szefem rządu jest premier ktory jak do tej pory gó... zrobił. Nie jestem szczególnym fanem Kaczyńskiego ale na szczycie państwa stoi prezydent. On reprezentuje Polske czy Tobie i Tuskowi sie to podoba czy też nie. Ponadto co do spraw Gruzji gdyby Kaczyński sie nie odezwał to by do tej pory ta wojna trwała. On zna sie lepiej na tym co sie tam dzialo. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Brak słów 12.10.08, 13:50 Kaczyński głośnym "STOP!" zatrzymał armię rosyjską. Szkoda, że nie było go na świecie w '39. Samodzielnie pogoniłby Niemca do Hiszpanii, a Ruska pod sam Władywostok. Nie rozśmieszaj mnie, bo mi się zajady zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
garbatonosy Re: Brak słów 12.10.08, 14:55 Tobie się zajady zrobiły od całowania tuska w ...pę fidelxxx napisał: > Kaczyński głośnym "STOP!" zatrzymał armię rosyjską. > Szkoda, że nie było go na świecie w '39. Samodzielnie pogoniłby Niemca do > Hiszpanii, a Ruska pod sam Władywostok. > > Nie rozśmieszaj mnie, bo mi się zajady zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac do lestat_666 12.10.08, 13:18 A co mają tutaj do rzeczy "wygórowane ambicje"? To za co dana osoba w państwie odpowiada jest dokładnie sprecyzowane w konstytucji. Niestety w tym przypadku prezydent nie odpowiada za budżet, więc nie ma prawa nim dysponować, a wiec podejmować decyzji z nim związanych. Oczywiście, ze mam wielki wpływ na całokształt, poprzez veta (w tym przypadku moze zawetować to co rząd by wynegocjował), ale niestety nie ma prawa prowadzić rozmów handlowych, ponieważ osoba, która nie ponosi odpowiedzialności za daną dziedzinę tego robić nie może. Nie wiem jak Ci to wyraźniej opisać byś zrozumiał. Więc odeślę jedynie byś zapoznał się z konstytucją. Na tym forum w wielu miejscach przytoczone są ustępy określające to. I nie chcę tutaj umniejszać roli prezydenta, bo juz z samego faktu możliwości veta ma bardzo duży wpływ, niestety nie do tego stopnia, by móc prowadzić dyktat. Odpowiedz Link Zgłoś
lestat_666 Re: do lestat_666 12.10.08, 13:27 Widze że już mam do czynienia z osobą inteligentną. Wiem co chcesz powiedzieć. Ale powiedz jedno. Czy prezydent nie może sie zabrać z premierem jednym samolotem?? To taki wielki problem?? To mnie wkurza. Rząd i prezydent powinni współpracować a nie żreć sie między sobą za nasze pieniądze. Nie mówie o tym jednym przypadku ale o całokształcie bo sławetny rząd jak do tej pory żadnych cudów w kraju nie zrobil więc niech sie biorą do roboty a nie sprzeczają o pierdoły. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: do lestat_666 12.10.08, 13:43 Ależ oczywiście, że mogą lecieć jednym samolotem i wiele razy tak się zdarzało. Tyle, że określenie "lecieć na szczyt" ukuły całkowicie bezpodstawnie i nieprawidłowo media. Bo cała heca rozbija się nie o lecenie na szczyt, lecz o to co powiedział sam prezydent "że będzie przewodniczył polskiej delegacji na szczycie". I tu jst pies pogrzebany, bo sytuacja przypomina dokładnie sytuacje z Jasnej Góry, gdy chodzono z tacką i prezydent pożyczał pieniądze od żony by połozyć na tacę. Problem w tym, że jesli dyskutuje się o wielkich pieniądzach, to na tym szczycie na tą tacę całkiem prawdopodobne, że Polska będzie musiała (według planów UE w sprawie CO2) położyć kilkadziesiąt miliardów euro. Niestety jak wkazał szczyt, na którym prezydent wynegocjował wspaniałe warunki z Joaniny, a na którym zaprzepaścił całkowicie możliwość renegocjacji limitów emisji CO2 (bo po co się kłócić o drobiazgi?!), rząd nie chce by prezydent ponownie szastał nie swoimi pieniędzmi. Oczywiście, ze prezydent ma swoje uprawnienia, ale od kiedy uzyskaliśmy niezależność od naszego wschodniego sąsiada, to żaden prezydent nie miał prawa decydować o zasadach planowania wydatków budżetowych. Więc czemu prezydent Kaczyński miałby być wyjątkiem? Z prostej przyczyny - to rząd przedstawia budżet i on z niego po roku się rozlicza. Odpowiedz Link Zgłoś
pluci Re: do lestat_666 12.10.08, 13:52 Wiesz co powinien zrobić odpowiedzialny prezydent? Ja ci powiem. Zaprosić premiera do pałacu i zapytać o to czego będzie dotyczyć szczyt, jakie jest polskie stanowisko negocjacyjne oraz wyrazić swoje uwagi na ten temat a na końcu życzyć premierowi powodzenia. Po szczycie premier powinien być zaproszony do pałacu ponowie i zrelacjonować prezydentowi efekty szczytu. Podobnie w sprawie tzw. kryzysu, zamiast zwoływać Radę Gabinetową, powinien zaprosić do siebie premiera, ministra finansów oraz prezesa NBP i wraz ze swoimi doradcami przedyskutować sytuację w tejże kwestii. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: do lestat_666 12.10.08, 14:42 lestat_666 napisał: > Widze że już mam do czynienia z osobą inteligentną. Wiem co chcesz powiedzieć. > Ale powiedz jedno. Czy prezydent nie może sie zabrać z premierem jednym > samolotem?? Nie powinien wogóle jechać!!! Swoim mlaskaniem , które wywołuje wybuchy smiechu słuchających może rozłożyć cały Strzyt( oryginalna pisownia PiSuarowa). Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Brak słów 12.10.08, 13:58 Lestat jest d..ą a nie głową.I durniu w tej dziedzinie niestety czy się to tobie podoba czy nie ważniejszy jest premier i jego ministrowie.Już raz ten dureń kaczonogi był na szczycie bo go braciszek puscił i narobił bigosu za który ty i ja będziemy płacić za 2-4 lata jak już tego przygłupa nie będzie. Boże ciężko zgrzeszyłem głosując na tego idiotę,ale obiecuję poprawę i więcej tego grzechu nie popełnię. Odpowiedz Link Zgłoś
fotoamator13 a co ma do tego Nowak czy Kowalski? 12.10.08, 13:16 zwłaszcza taki Nowak o aparycji stręczyciela, strzaskał się na ciemny brąz jak niegdyś Lepper i straszy dzieci to se wykształciuchy wybrały reprezentantów, Gumowego Penisa, obślinionego stręczyciela, ryżego piłkarzyka, żulię dorszową, he he :))) Odpowiedz Link Zgłoś
plus_minus_zero ja sie robie chory na sam widok tej ociekajacej 12.10.08, 13:24 dobrocia morduchny! A co mowic kiedy jeszcze bym wozic takie zgnile jajo! Paraliz murowany! Odpowiedz Link Zgłoś
lanca-shire Nowak: Prezydent nie poleci na szczyt Rady Euro... 12.10.08, 13:28 caly problem w tyum ze glupiego prazydenta mamy . to klaun . wstyd mi iż polakiem mialem nieszczescie sie urodzic! Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Nowak: Prezydent nie poleci na szczyt Rady Eu 12.10.08, 13:37 > wstyd mi iż polakiem mialem nieszczescie sie urodzic! to zamiast beczeć na forum napraw ten błąd opatrzności; to łatwe. Dodatkowo - jak już to zrobisz - to ja wtedy też przestanę się wstydzić; za ciebie jako współobywatela.... Odpowiedz Link Zgłoś
stoprasizmowi badzmy obiektywni : szczyt UE jest na szczeblu ... 12.10.08, 13:29 rzadowym, oznacza to ze maja sie spotkac ludzie ktorzy rzadza w panstwach, czyli premierzy i ich ministrowie. jakby szczyt był z udzialem USA to musialby tam byc prezydent USA bo on rzadzi w USA... w naszej demokracji , rzadzi premier a prezydent jest figurantem ( reprezentuje PL - ale nie ma mocy decyzyjnej) z calym szacunkiem dla kaczora to wstyd to co on teraz wyprawia, nawet jaruzelski mial klase i nie wtracal sie do rzadzenia innym premierom. nie jestem wyborca ani tuska ani kaczora ale obydwaj z nich to blazny jakich malo. na tusku sie zawiodlem a o kaczorze to nie chce mi sie nawet pisac. w wyborach prezydenckich zaglosuje na prezydenta wroclawia lub kwasniewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
omidas Nowak: Prezydent nie poleci na szczyt Rady Euro... 12.10.08, 13:34 Prezydent Kaczyński to jakby taki karbowy, ktoremu wszystko podlega i wszyscy muszą się go bać, wszystko robić co on chce, jest najmąd- rzejszyn nietykalny. Dobrze, że jeszcze nie używa jakiejś spicruty lub nahajki jak karbowy. A może ma zamiar zostać cesarzem czy carem? No to rzeczywiście po co rząd? Zlikwidować go, jeśli mu nic nie wolno i nie można go spuścic z oka, trzeba wszedzie pilnować, bo mógłby postąpić nie tak jak ustalił aeropag w Radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Jakoś trudno jest wierzyć komuś takeimu jak Nowak 12.10.08, 13:35 Ten gość dość często mijał się z prawdą. Niebieska koszula przed kamerami to nie wszystko. Trzeba jeszcze mieć coś w głowie, a nie tylko głupi uśmiech na gębie. Na POhybel nieudacznikom! u. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Nowak: Prezydent nie poleci na szczyt Rady Euro... 12.10.08, 13:40 niech kaczynski spada na drzewo ,jest nieodpowiedzilny i kompromituje polske na takich spotkaniach ,najpierw coś podpisuje potem neguje zmenia zdanie itd.w zaleznosci jak mu brat i ojciec rydzyk podpowiada ,jemu chodzi li tylko o propagandowy sukces swój i pis-u a nie o interes polski . Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----Nowakowi znow padlo na glowe------------------ 12.10.08, 13:40 wydaje sie temu pajacowi, ze jest tatusiem Prezydentaq i bedzie decydowal czy synkowi wolno gdzies pojechac zabronic Nowaczku to ty mozesz coreczce/synkowi wyjscia na dyskoteke, a Prezydentowi to ty mozesz skoczyc Odpowiedz Link Zgłoś
jandalf Zle żenada 12.10.08, 13:41 Panie Prezydencie i Panie Premierze Skończcie ten żałosny spektakl. Jak dzieci w piaskownicy. Pozdrawiam jandalf Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: Zle żenada 12.10.08, 13:48 A nie zauważasz, że twórcami tej żenującej sytuacji są chłoptasie z PO? Ludzie całkowicie pozbawieni klasy. No jak niby wyobrażasz sobie wyjście z tej sytuacji? Prezydent, poważny profesor, ma nie pojechać na szczyt UE, bo mu chłoptaś Nowak mówi, że go nie puści? Trochę rozsądku... Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Zle żenada 12.10.08, 13:54 Nie rozśmieszaj mnie, chłopie. Ani on poważny, ani poważany. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac "Prezydent, poważny profesor, " 12.10.08, 13:55 Nie bądź złośliwy. Może kiedyś jednak będzie miał profesurę. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "Prezydent, poważny profesor, " 12.10.08, 14:00 Już Ci wyjaśniałam w innym miejscu, że Prezydent jest profesorem uniwersyteckim: tiny.pl/smzp Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: "Prezydent, poważny profesor, " 12.10.08, 14:05 Szukałem w encyklopedii i nie ma czegoś takiego w Polsce jak tytuł "profesora uniwersyteckiego". Jest w naszym kraju "Profesor Zwyczajny" i "Profesor Nadzwyczajny" pl.wikipedia.org/wiki/Profesor A może chodzi Ci o coś takiego jak teksty w szkole średniej "panie psorze, a on mi zeszyt ukradł" Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "Prezydent, poważny profesor, " 12.10.08, 14:13 To szukaj dokładniej... pl.wikipedia.org/wiki/Profesor_uczelniany Osoba posiadająca stopień naukowy doktora habilitowanego ma prawo zajmować na uczelni stanowisko profesora nadzwyczajnego. Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: "Prezydent, poważny profesor, " 12.10.08, 14:27 Czyli to nazwa potoczna?! To czym się szczycić? Nazwą potoczną zamiast tytułem doktora? Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac No to Kwaśniewski był magistrem politechnicznym :D 12.10.08, 14:06 > Już Ci wyjaśniałam w innym miejscu, że Prezydent jest profesorem uniwersyteckim No teraz rozumiem, to znaczy, że Kwaśniewski nie musiał przepraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: "Prezydent, poważny profesor, " 12.10.08, 14:12 anwad napisała: > Już Ci wyjaśniałam w innym miejscu, że Prezydent jest profesorem uniwersyteckim > : > tiny.pl/smzp Anwad, ale na stronie, któą przytaczasz napisane jest, że nie jest profesorem, "lecz dr hab. Lech Kaczyński"?! Podaj inną stronę, która to potwierdza. Bo uniwersyteckim to jest się wykładowcą, a profesorem mianowanym. Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: "Prezydent, poważny profesor, " 12.10.08, 14:09 Jak sobie sam da.Habilitacja jest też szemrana,bo zgodnie z regułamipowinien powoływać się na literaturę światową,a gdzie te publikacje naukowe i cytowania przez innych uczonych,podaj choć jeden tytuł.I to by było na tyle na temat uczoności naszego prezia. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Re: "Prezydent, poważny profesor, " 12.10.08, 14:39 Szczególnie często można być cytowanym za granicą, gdy się pisze pracę z zakresu polskiego prawa pracy... Zastanów się. Odpowiedz Link Zgłoś
qrdebela "Gielda jest odzwierciedleniem skutecznosci wladzy 12.10.08, 14:13 Donald Tusk, moze pan minister Nowak i premier chcieliby skomentowac ta wypowiedz... zamiast prowadzic przepychanki w dosc blachej sprawie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: "Gielda jest odzwierciedleniem skutecznosci w 12.10.08, 14:21 Hm, to znaczy, że rząd ma grać budżetem na giełdzie? Ciekawe, ciekawe :) Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Zle żenada 12.10.08, 14:51 anwad napisała: > A nie zauważasz, że twórcami tej żenującej sytuacji są chłoptasie z PO? Ludzie > całkowicie pozbawieni klasy. No jak niby wyobrażasz sobie wyjście z tej > sytuacji? Prezydent, poważny profesor, ma nie pojechać ... Aleś zawalił!!! Nie tylko nie jest profesorem , ale z powagą też ma niewiele wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov wszyscy wiedza ze kaczor to kon trojanski 12.10.08, 13:54 W europie nie znosza kaczora trzymajacego z USA i Izraelem on tam nic nie zalatwi. Zreszta filary polityki zagranicznej kaczynskiego bankrutuja (USA) i zmieniaja kurs (Obama) a w przypadku Izraela nas nienawidza. Czego on tam chce szukac jego polityka zagraniczna zbankrutowala. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac do czarnysadov 12.10.08, 13:57 Nie jest ważne czy go nie znoszą, czy uwielbiają. Rząd odpowiada za kasę państwową i to jest wykładnia, czemu to rząd powinien debatować o tematach gospodarczych. We Francji czy w Rosji to prezydenci odpowiadają za budżet, więc oni na takim szczycie są szefami delegacji. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Re: do czarnysadov 12.10.08, 14:17 W Polsce rzad odpowiada za budzet tak jak w niemczech i dlatego prezydent nie ma tu nic do gadania. Przeczytaj konstytucje. Co do tego co nam Kaczor zalatwil to do tej pory mamy limity CO2 takie zeby przyblokowac konia trojanskiego i stocznie ktore byc moze uratuje Tusk bo Kaczor nic nie zalatwi w tej sprawie no chyba ze kolejnym szantarzem za ktory zaplacimy w kolejnych debatach na forum uni. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: wszyscy wiedza ze kaczor to kon trojanski 12.10.08, 13:58 > Re: wszyscy wiedza ze kaczor to kon trojanski ty ale pisz za sibei, co? Pomogę ci zrobić korektę; -"wszyscy będący pod moją celą wiedzą, że kaczor to skończony sqrwiel bo nie ma u niego szans na żadną amnestię. Nawet najbardziej obrotna papuga, która do Kwacha wchodziła bez pukania i robiła tam co chciała u Kaczora nawet do poczeklani się nie wślizgnie... Co to więc kuziwa za prezydent wszystkich Polaków jest, co?" Tak będzie bardziej prawdziwie garze Czarny.... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnysadov Re: wszyscy wiedza ze kaczor to kon trojanski 12.10.08, 14:23 teraz mowimy o polityce zagranicznej. Zobaczymy kto wygra w USA Obama czy McCain moim zdaniem szczytem nierozwagi jest budowanie sojuszu z slabnacym imperium ktoremy wyrastaja wszedzie wrogowie ktore traci wpylwy i na dodatek dzialanie przeciw europie... co bedzie jesli wygra obama ? ktory zupelnie inaczej widzi role usa na swiecie co bedzie jesli usa zostanie zmuszone z powodow ekonomicznych ograniczyc swoja role na swiecie ? Kaczysnki jest nierozwazny i przypomina Polakow u boku napoleona Wierny jak pies traktowany jak pies. Co by tu duzo nie mowic to Sikorski jest duzo bardziej realistyczny i jego polityka zagraniczna jest ostrozniejsza. W Polsce nie mamy ustroju prezydenckiego i kaczynski nie ma nic do gadania o gospodarce wiec po co on sie tam pcha ... zreszta on sie nic na gospodarce nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
szpila43 Nowak: Prezydent nie poleci na szczyt Rady Euro... 12.10.08, 14:17 Dla mnie p.prezydent jest strasznie namolnym człowiekie. Naprawdę: niech jedzie. Niech idzie z bratem do mamy na obiad w tym czasie. Ile jeszcze będziemy wstydzić się za niego. Odpowiedz Link Zgłoś
opax Razi mnie ten brusas 12.10.08, 14:24 Ilekroć oglądam Kownackiego tylekroć mam wrażenie, że jakiś brudas próbuje mnie urabiać. Mam tez wrażenie, że jest to główny specjalista od mącenia. Odpowiedz Link Zgłoś
opax Razi mnie ten brudas 12.10.08, 14:26 Ilekroć oglądam Kownackiego tylekroć mam wrażenie, że jakiś brudas próbuje mnie urabiać. Mam też wrażenie, że jest to główny specjalista od mącenia. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita Re: Razi mnie ten brudas 12.10.08, 14:46 masz rację. Nowak to co innego. Śliczny chłopaczek, a że opowiada bzudry.... - to tylko jego praca. Cóż "nobody is perfect". Na POhybel nieudacznikom! u. Odpowiedz Link Zgłoś
kurde.felek Nowak: Prezydent nie poleci na szczyt Rady Euro.. 12.10.08, 15:24 DROGA REDAKCJO GW, Zamiast rozpisywać sondaże, zastanawiać się, kto ma rację w sporze, prezydent czy premier - proponuje sięgnąć po polską konstytucję i czytelnikom zacytować stosowne artykuły. Rada Ministrów, czyli rząd z Tuskiem na czele, jako premierem, a nie prezydent Lech Kaczyński: * - Prowadzi politykę wewnętrzną i zagraniczną Rzeczpospolitej Polskiej. - art.146, ust.1 oraz: *- sprawuje ogólne kierownictwo w dziedzinie stosunków z innymi państwami i organizacjami międzynarodowymi - art. 146, ust .4 pkt 9. *** Trzeba tylko umieć czytać ze zrozumieniem. Przypominam także, że: Władza zwierzchnia w Rzeczpospolitej należy do Narodu, czyli do społeczeństwa. Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio. (ar.4) Tak wiec żaden prezydent nie jest osoba nr 1 w Polsce. Teraz coś o ustroju, tu mamy dokładnie to samo co w katolickiej Trójcy Świętej - wszystkie podmioty tej władzy są równe sobie, a wiec - ustrój nasz opiera się na podziale i równowadze władzy, podaję w kolejności za Konstytucją RP - ustawodawczej, wykonawczej i władzy sądowniczej. (at.10 ust.1) Tu też nie ma czegoś jak prezydent Numerem Jeden w państwie. Władzę ustawodawczą sprawuje - Sejm i Senat, Władzę wykonawczą prezydent i rada ministrów, a sadowniczą sądy i trybunały. Czyli prezydent pospołu z rządem (radą ministrów) jest władzą wykonawczą w państwie. (też art. 10 Kontytucji) Zgodnie z Konstytucją prezydent jest najwyższymprzedstawicielem Polski. (roz. V, art.126). Ale nie oznacza to, że jest czymś nad władzę wykonawczą czyli rząd czy społeczeństwo. Główne zadania prezydenta to - czuwanie nad przestrzeganiem konstytucji, z czym ma najczęściej kłopoty, stanie na straży suwerenności państwa oraz nienaruszalności i niepodzielności jego terytorium terytorium. Ale te swoje obowiązki wykonuje jak mu się podoba, ale w zakresie i na zasadach określonych w Konstytucji i w ustawach. (art. 126, ust. 3). Żadne widzi mi się i bycie Numer One w Polsce. To co robi prezydent jako reprezentant państwa określa art. 1233, a więc: ratyfikuje i wypowiada umowy międzynarodowe, mianuje i odwołuje ambasadorów, przyjmuje listy uwierzytelniające od nich. I na tym koniec. Teraz to co najważniejsze - polityka zagraniczna państwa. Prezydent współdziała w tym zakresie z premierem i szefem dyplomacji (art.133, ust.3.), ale nie prowadzi samodzielnej polityki zagranicznej. Od prowadzenia polityki zagranicznej - jest w Polsce rząd. tak stanowi ustawa zasadnicza, stosowne art. Konstytucji przytoczone - wyżej. I co ciekawe - rząd nie ma w zapisach ustawy zasadniczej, że musi współdziałać z prezydentem. Ten obowiązek ciąży wyłącznie wg. konstytucji - na prezydencie. Ma współdziałać - pod kierownictwem rządu w polityce zagranicznej - a nie samowolnie i na własną rękę wg swojego widzi mi się. To co wyprawia prezydent Kaczyński jest polityczną samowolą i świadczy o kompletniej nie znajomości prawa. Lech Kaczyński ubzdurał sobie, że jednosobowo kieruje państwem, jest takim polskim Bushem. Nie ma nikogo mądrego, który wytłumaczył by mu, ze jest w błędzie. Co gorsza, bez mała cała polska żurnalistyka popisuje się także indolencją i nieznajomością Konstytucji RP. Widać to i po wywiadach z prezydentem i po artykułach. Oczekiwałbym - za to by media po prostu przytoczyły stosowne zapisy konstytucji, w tym wypadku zupełnie jednoznaczne - a nie robiły ludziom w głowach zamętu. Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 Kurde.felek, popukaj się z swoje kwadraty 12.10.08, 17:55 Najwyraźniej nie umiesz czytać, albo tekst konstytucji jest dla ciebie za trudny. Oczywiście prezydent reprezentuje Polskę w stosunkach międzynarodowych. Gdyby tak nie było - ty OŚLE!!!, to prezydent Sarkozy nie wysłałby prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu IMIENNEGO ZAPROSZENIA NA SZCZYT!!!!!!!!!! Jak myślisz MATOŁKU, na jakiej zasadzie prezydent Kaczyński przewodniczy Radzie Gabinetowej, czyli praktycznie przewodzi obradom Rady Ministrów??? Różni tacy inteligentni inaczej jak Gowin, Nowak i wielu innych opowiadają brednie po to, żeby zwrócić na siebie uwagę. Kto parę lat temu słyszał cokolwiek o "polityku" Gowinie. nawet w Krakowie nikt go nie znał. A teraz ten MĄDRALA wystawia dziób do mikrofonu i wypowiada się autorytatywnie o sprawach, o których nie ma bladego pojęcia!!! Najgorzej, że ten antyprezydencki JAD sączy ten mądrala w licznych wywiadach prasowych. Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Kurde.felek, popukaj się z swoje kwadraty 12.10.08, 19:04 manfred211 napisał: > Najwyraźniej nie umiesz czytać, albo tekst konstytucji jest dla ciebie za trudn > y. > Oczywiście prezydent reprezentuje Polskę w stosunkach międzynarodowych. > Gdyby tak nie było - ty OŚLE!!!, to prezydent Sarkozy nie wysłałby prezydentowi > Lechowi Kaczyńskiemu IMIENNEGO ZAPROSZENIA NA SZCZYT!!!!!!!!!! Jesteś Manfredzie BOSKI. W którym miejscu Konstytucji RP precyzuje się kwestię wysyłania zaproszeń? No bo gdyby tak nie było to by Sarkozy nie wysłał zaproszenia :D Druga kwestia to moment, w którym Sarkozy wysłał to zaproszenie - czyli w piątek, kiedy kancelaria Prezydenta zwróciła się do niego o to zaproszenie i plan debaty. Oczywiście to standardowa procedura według Ciebie, że zaproszenie premierowi wysyła się najpierw, a prezydentowi dopiero po jego prośbie by wysłać mu zaproszenie :o):o):o):o):o):o):o) Ubawiłeś mnie do łez. Odpowiedz Link Zgłoś
manfred211 Re: Kurde.felek, popukaj się z swoje kwadraty 12.10.08, 21:06 Cierpisz niestety na chorobę, która nazywa się POpapraństwo. skąd wiesz że zaproszenie wysłane zostało w piątek (może z wykopalisk?), skoro kancelaria prezydenta od miesiąca przygotowuje się do wyjazdu? Ty człowieku, jak ta cała obłąkana PO (przepraszam za wyrażenie) wymyślasz fakty i historie, które nijak mają się do rzeczywistości. Sarkozy niestety nie mógł nawet pomyśleć (to nie mieści się w głowie normalnych ludzi!!!!!), że premierem i ministrem spraw zagranicznych w Polsce są PAJACE, którzy nie informują prezydenta o technicznych sprawach SZCZYTU, co jest ich KONSTYTUCYJNYM pism obowiązkiem!!! I tutaj ty sympatyczny OŚLE, PAJACE Tusk i Sikorski ŁAMIĄ KONSTYTUCJĘ, a nawet zwyczajne prawo (blokowanie informacji należnych z urzędu Prezydentowi RP to łamanie prawa, procedur, konstytucji i sam Bóg wie jeszcze czego jeszcze!!!!! Dlatego z uporem maniaka będę apelował na tym forum o przeprowadzenie konstruktywnego wotum nieufności wobec Tuska całej tej jego Spółki z o.o. (mają nie tylko ograniczoną odpowiedzialność ale też są ograniczeni umysłowo), bo, żeby w tak nieodpowiedzialny, zacietrzewiony sposób atakować urząd prezydenta RP, to jest Kolego BANDYTYZM, i działanie na szkodę państwa polskiego. PRECZ Z TUSKIEM, PRECZ Z PO, PRECZ Z LIBERAŁAMI!!! PRECZ Z CHAMSTWEM I AROGANCJĄ, W WYDANIU NIESIOŁOWSKIEGO, PALIKOTA, CHLEBOWSKIEGO, NOWAKA, SIKORSKIEGO, KOMOROWSKIEGO, GOWINA, i innych POpaprańców!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś