kroliklesny 28.10.08, 12:23 Kryzys swiatowy sobie, a polscy politycy dalej sobie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.k.traper Borusewicz: poseł nie może reprezentować prezyd... 28.10.08, 12:24 W następnych bedzie reprezentował prezes Jarosław Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Religa zmażdżyłby Kopacz argumentami... 28.10.08, 12:38 -- PO to kicz popkultury... z Tuskiem na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Religa miał już okazję się wykazać, i co? Ano nic! 28.10.08, 12:44 Jedyna pozostałość po oryginalnych "pomysłach" tego pana to podwyższone składki OC o 15% oraz próby podniesienia składek na ubezpieczenie zdrowotne. Najłatwiej sięga się do cudzej kieszeni (czyt.: podatników), zwłaszcza jeśli wiadomo, że okradany nie ma jak zaprotestować, chyba że w wyborczym głosowaniu (co też się stało w październiku 2007). Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 zróbcie coś z tym Bucem prowadzącym TW Bolek 28.10.08, 14:49 żałosny nadęty gnojek... Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: zróbcie coś z tym Bucem prowadzącym TW Bolek 28.10.08, 16:33 4krzych1 napisał: > żałosny nadęty gnojek... > Nadęty Buc Borusewicz ma ochote kneblować innych parlamentarzystów. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Niech zrobią debatę publiczną a potem referendum 28.10.08, 13:02 Tu nie chodzi o to kto komu dokopie tylko o społeczeństwo drętwy kibolku. Religa ma swoje racje, Kopacz swoje. Błedem rządu jest brak akcji uświadamiającej, chociaż GW kiedys drukowała obszerne materiały z różnych źródeł, ale tacy jak ty nie czytali ani nie czytają takich rozprawek wolą rzucac hasłami, jak przyjdzie do roboty to jakoś mało chętnych i mało umiejętnosci. Powiedzmy jasno, po co cokolwiek zmieniac skoro jest tak dobrze? Dodrukowac poieniedzy dac podwyzki i byc zadowolonym, za kilka lat znowu obalimy jakis rząd, poszukamy agentów, i winnych, powiesimy a problemy nadal zostana i znowu będziemy szukac jelenia do rządu, no chyba że J. Kaczyński juz ma super program, tylko z kim koalicję stworzy, bo tylko Napieralski ma na to ochotę. Słyszałeś o jakims programie PiS-u reformujacy cokolwiek? Bo ja słyszałem o agentach którzy sa wszedzie, za rządu Kaczyńskiego słyszałem krytyke PO za to że jest opozycją i co takiego PO by źle zrobiło, teraz słyszymy że PO wszystko robi źle, mimo że tylu wyborców zaufało i nadal ufa. Podasz jakis alternatywny program nie opierajacy się na straszeniu społeczeństwa prywatyzacją albo jak prezydent w oredziu puszczający oko w temacie ewentualnej nacjonalizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Religa zmażdżyłby Kopacz argumentami... 28.10.08, 13:29 Szkoda glupku, ze jak zwykle nie masz nic do powiedzenia, o jakich argumentach stekasz matole, o tych, ze Religa sprywatyzowal 63 szpitele, czy o tych, ze oprucz prywatyzacji nie potrafil niczego wiecej osiagnac...??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Religa zmażdżyłby Kopacz argumentami... 28.10.08, 15:10 kralik111 napisał: > Szkoda glupku, ze jak zwykle nie masz nic do powiedzenia, o jakich argumentach > stekasz matole, o tych, ze Religa sprywatyzowal 63 szpitele, czy o tych, ze > oprucz prywatyzacji nie potrafil niczego wiecej osiagnac...??? > kieyś potrafił wysiorbać dużo gorzały > :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Re: Borusewicz: poseł nie może reprezentować prez 28.10.08, 12:29 Proponuję wpuścić Religę do Senatu, a następnie odebrać mu mandat poselski za naruszenie prawa. Będzie o jednego pisiora mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 Woli zbłaźnić Religę niż siebie . A że nie kumaty 28.10.08, 12:36 to insza inszość . Odpowiedz Link Zgłoś
basiabasia2003 Re: Woli zbłaźnić Religę niż siebie . A że nie ku 28.10.08, 12:51 Jak doradca Obamy jest Axelrod to dlaczego Prezydentowi nie moze doradzac prof. Religa. A tak naprawde to co ma do tego jakis Borusewicz ?. Odpowiedz Link Zgłoś
spark5719 Równie dobrze można by powiedzieć: 28.10.08, 13:02 A co do Konstytucji ma jakiś Kaczyński czy inny Religa? Sejm i Senat reprezentują władzę ustawodawczą, a Urząd Prezydenta władzę wykonawczą. Religa jest posłem - nie widzisz oczywistego konfliktu interesów? N.b. Bogdan Borusewicz, słynny "Borsuk" to jest KTOŚ - a kim są tchórzliwi Kaczyńscy, czy ulubieniec PRL-u Religa? Odpowiedz Link Zgłoś
awe26 żenada Panie Borusewicz... 28.10.08, 12:53 Prezydent nie może przysłać kogoś, kto będzie reprezentował Jego stanowisko... Bawicie się Panowie jak chłopcy w piaskownicy :-( Nie należę do żadnego fanclubu. Wstyd mi jako Polce :-( Odpowiedz Link Zgłoś
azjatuchajbejowicz kto kogo 28.10.08, 12:57 Skoro Prezydent na codzień może reprezentować poglądy i interesy innego szeregowego posła (ongiś był premierem, ale już nie jest), to czemu nie? Czepiają się. Odpowiedz Link Zgłoś
aby Absurd 28.10.08, 13:00 Zakaz sformułowany przez marszałka Borusewicza (a przedtem marszałka Komorowskiego) jest bezpodstawny, niezrozumiały i absurdalny. Wygląda na to, że i ten niepodległościowy kombatant - o czym świadczą też jego inne wypowiedzi - stracił miarę w interpretacji tego co stanowi porządek konstytucyjny i państwo prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
hno3 Jaki w Polsce jest burdel prawny i konstytucyjny 28.10.08, 13:11 oraz sobiepaństwo to właśnie teraz wychodzi...Bruxela,Religa w Senacie czy ziemia dla Kościoła . To trzeba posprzątać . To może boleć . Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: hno3 28.10.08, 13:32 hno3 napisał: > Jaki w Posce jest burdel prawny i konstytucyjny > oraz sobiepaństwo to właśnie teraz wychodzi...Bruxela,Religa w > Senacie czy ziemia dla Kościoła . To trzeba posprzątać . To może > boleć . Potrafisz tylko utyskiwac! Przeciez doskonale wiemmy, ze zrodlem tego bajzlu jest komuna i jej pociotki oraz sluzalcy. Najpierw Bolek obdarzyl nas czerwona mala konstytucja. Potem znowu komuna napisala nam dzisiejsza konstytucje tak, ze zawsze bedzie w stanie obronic swoje tylki. Podziekuj za to Mazowieckiemu i Kwasniewskiemu. Oczywiscie bajzel ten twardo podtrzymuje czerwony TK, ktory bardzo szybko, powolujac sie na lipna konstytucje, w trosce o swoich komuchow szybko zablokowal lustracje. Nie stac bylo tych komuchow, lub komuchowych janczarow z TK na wydanie prawdziwie obiektywnej opinii. Dopoki cos sie nie zmieni, to bajzel ten bedzie trwal w pelnym roskwicie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: hno3 28.10.08, 14:01 Parę dni cię nie było i myślałem że FSB w końu załatwi ci polskie litery. Jednak ruskie coś rozleniwione ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: hno3 28.10.08, 14:03 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Parę dni cię nie było i myślałem że FSB w końu załatwi ci polskie > litery. Jednak ruskie coś rozleniwione ostatnio. Notujecie dni w ktorych jestem obecny na forum ???? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: hno3 28.10.08, 14:05 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Parę dni cię nie było i myślałem że FSB w końu załatwi ci polskie > litery. Jednak ruskie coś rozleniwione ostatnio. Polskie litery? Chodzi ci moze o polska czcionke? Zapoznaj sie z tym trudnym slowem zebys na przyszlosc idioty z siebie nie robil...:DDDDDDDDDD pl.wikipedia.org/wiki/Czcionka Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: hno3 28.10.08, 15:03 Tobie kralik te wytyczne od Schetyny taką korozję w mózgu sprawiają, że nawet nie dostrzgasz że pisałem do radzieckiego człowieka wet3. Odpowiedz Link Zgłoś
doronocka Borusewicz: poseł nie może reprezentować prezyd... 28.10.08, 13:13 Poseł ma reprezentować tylko swoich wyborców, którzy poparli go w wyborach. Ewentualnie swój klub parlamentarny. Na pewno nie reprezentować prezydenta, który ma do tych celów swoich urzędników, sowicie opłacanych przez podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Re: Borusewicz: poseł nie może reprezentować prez 28.10.08, 13:33 No dokładnie! Ale co zrobić z PiSem, który ma za nic ekspertyzy prawne i zasadę niełączenia władzy wykonawczej z ustawodawczą?! Ta partia niszczy wszelkie reguły swą ignorancją i złą wolą! Poseł reprezentuje prezydenta??? Tego jeszcze nie było! Z tym chyba PO i PSL powinny też pójść do Trybunału Konstytucyjnego! Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Brawo Borusewicz 28.10.08, 17:10 Zeby jeszcze Tusk mial tyle odwagi i konsekwencji w egzekwowaniu zasad ustalonych w polskiej konstytucji. Przeciez np dzisiejsza rada gabinetowa nie powinna byla sie odbyc. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Borusewicz: poseł nie może reprezentować prezyd.. 28.10.08, 13:14 Borusewicz musi zawsze mieszac i krecic jak prawdziwy polonofob. Kiedy Borusewicz wreszcie odda Wyszkowskiemu tasme na ktorej Walesa przyznal sie, ze jest Bolkiem???! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Borusewicz: poseł nie może reprezentować prez 28.10.08, 13:31 wet3 napisał: > Borusewicz musi zawsze mieszac i krecic jak prawdziwy polonofob. > Kiedy Borusewicz wreszcie odda Wyszkowskiemu tasme na ktorej Walesa > przyznal sie, ze jest Bolkiem???! Konstytucja CHAMIE !!!! KONSTYTUCJA, potrafisz ja szmato uszanowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kralik111 28.10.08, 13:38 kralik111 napisał: > wet3 napisał: > > > Borusewicz musi zawsze mieszac i krecic jak prawdziwy polonofob. > > Kiedy Borusewicz wreszcie odda Wyszkowskiemu tasme na ktorej Walesa > > przyznal sie, ze jest Bolkiem???! > > Konstytucja CHAMIE !!!! KONSTYTUCJA, potrafisz ja szmato uszanowac ? Dziekuje za komplement! Tylko czy powinno sie chamowi oraz skonczonemu idiocie dziekowac????? PS - Powinienes, skonczony debilu, wiedziec iz obecna konatytucja napisana jest przez komuchow i dla obrony komuchow przed odpowiedzialnoscia prawna za ich bandytyzm, zlodziejstwo i donosicielstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: kralik111 28.10.08, 13:50 wet3 napisał: > kralik111 napisał: > > > wet3 napisał: > > > > > Borusewicz musi zawsze mieszac i krecic jak prawdziwy polonofob. > > > Kiedy Borusewicz wreszcie odda Wyszkowskiemu tasme na ktorej > Walesa > > > przyznal sie, ze jest Bolkiem???! > > > > Konstytucja CHAMIE !!!! KONSTYTUCJA, potrafisz ja szmato > uszanowac ? > > Dziekuje za komplement! Tylko czy powinno sie chamowi oraz > skonczonemu idiocie dziekowac????? > PS - Powinienes, skonczony debilu, wiedziec iz obecna konatytucja > napisana jest przez komuchow i dla obrony komuchow przed > odpowiedzialnoscia prawna za ich bandytyzm, zlodziejstwo i > donosicielstwo. Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej – najważniejszy akt prawny (ustawa zasadnicza) Rzeczypospolitej Polskiej, uchwalony 2 kwietnia 1997 roku przez Zgromadzenie Narodowe, zatwierdzony w ogólnonarodowym referendum 25 maja 1997 roku. Ogłoszony w Dz. U. z 1997 r. Nr 78, poz. 483, wszedł w życie 17 października 1997. Konstytucja złożona jest z preambuły i 13 rozdziałów, w tym 243 artykułów. pl.wikipedia.org/wiki/Konstytucja_Rzeczypospolitej_Polskiej Masz jeszcze PiSociagu cos do dodania na temat konstytucji? Ty idioto :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: kralik111 28.10.08, 15:39 Aha, więc można ją łamać? Więc powołanie się na konstytucję przez prawaków jest po prostu obłudą, bo powołują się na coś czego nie uznają. Co za śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-naiwniak wzór - bliźniaczy 28.10.08, 13:26 a jeśli brat , reprezentuje brata / dla ułatwienia dodam - bliźniaka / to czy konstytucja tego zabrania ? A co mówi konstytucja o " bliźniaczych " , stanowiskach w rządzie ? A co mówi ..... szkoda że konstytucja nie-mówi . Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Jej Wysokość, czerwona ... 28.10.08, 13:29 agentura, boi się starego umierającego człowieka?... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysieknn kaczor ma mentalność Kalego. 28.10.08, 13:33 Ja łamać konstytucja, to być dobra. Moj wrog łamać to być zła. Olewać "PRAWO" i mieć w du..e "SPRAWIEDLIWOŚĆ". Oto schemat działania kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Jej Wysokość, czerwona ... 28.10.08, 13:52 wlodeusz napisał: > agentura, boi się starego umierającego człowieka?... Mylisz się. To agentura właśnie, łamiąca porządek konstytucyjny, wykorzystuje starego i umierającego człowieka. To podłe, jak zresztą wszystko, czego dotknie się pis. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Lepiej gdyby Prezydenta reprezentował brat. 28.10.08, 13:31 To by było stanowisko z "pierwszej ręki". Odpowiedz Link Zgłoś
szasza7 Kacze psychole mają genetycznie uwarunkowaną 28.10.08, 13:38 skłonność do tworzenia sytuacji antagonistycznych.Znajdują intuicyjnie rozwiązania,które niechybnie spowodują awanturę.To jest taka diabolicznie wrodzona cecha kaczych blizniaków.To prawda,że w tym pałacowym ciemnogrodzie trudno o kogoś kto by wiarygodnie uzasadnił wniosek prezia o referendum.Przecież nie zrobią tego te dwa wiecznie spocone pałacowe szczury/rudy oraz łysy/.A prof.Religa niechby już wziął sobie na wstrzymanie.Bo to jest śmieszne.Inni sługusy Kaczyńskich wysługują się w nadziei na jakieś awanse,a profesor robi to"za frajer"czyli "za bezdurno".Panie profesorze Religa !Niech się Pan nie kompromituje na stare lata.Cui bono!Czyli-po cholerę! Odpowiedz Link Zgłoś
eszp To przykre... 28.10.08, 13:44 ...że jeden z konstytucyjnych strażników ładu i porządku w państwie łamie tenże, łamiąc konstytucję. To któryś raz z rzędu kaczyński ps.prezydent pokazuje społeczeństwu, że można łamać prawo, można mieć w pogardzie konstytucję pod warunkiem, że się zrobi wokół tego stosowną zadymę medialną. Po ludzku żal mi Religi, bo dał się wmanewrować w brudną grę obu braci, ale jest dużym chłopcem i chyba wie, co robi. A robi to, że współuczestniczy w konstytucyjnym przestępstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Raz konstytucja zła, raz dobra. Niech sie POwiaki 28.10.08, 13:49 zdecydują wreszcie bo robi się to śmieszne. PO raz kolejny muszę napisać jak bardzo mi żal ludzi głosujących na partię kapusia Boniego i dziwki Sawickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Raz konstytucja zła, raz dobra. Niech sie POw 28.10.08, 13:54 profanum_vulgus napisał: > zdecydują wreszcie bo robi się to śmieszne. > > PO raz kolejny muszę napisać jak bardzo mi żal > ludzi głosujących na partię kapusia Boniego > i dziwki Sawickiej. Wolę naszych kapusiów i dziwki niż twoich. Mają klasę, czego nie można powiedzieć o twoich nekrofilach, którzy wykorzystują umierającego człowieka do swoich celów. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: Raz konstytucja zła, raz dobra. Niech sie POw 28.10.08, 13:57 Baranie, nie używaj słów których nie rozumiesz. I nie obrażaj profesora. Choć wy ten tytuł macie w dupie skoro byle magistra, zdychającego szczura na jurgielcie Niemiec tytułujecie "profesorem". Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Raz konstytucja zła, raz dobra. Niech sie POw 28.10.08, 14:01 profanum_vulgus napisał: > Baranie, nie używaj słów których nie rozumiesz. > I nie obrażaj profesora. Choć wy ten tytuł macie > w dupie skoro byle magistra, zdychającego szczura > na jurgielcie Niemiec tytułujecie "profesorem". Nie obrazaj profesora? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Matole, wasz "profesor" sam sie obraza...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Raz konstytucja zła, raz dobra. Niech sie POw 28.10.08, 14:02 profanum_vulgus napisał: > Baranie, nie używaj słów których nie rozumiesz. > I nie obrażaj profesora. Choć wy ten tytuł macie > w dupie skoro byle magistra, zdychającego szczura > na jurgielcie Niemiec tytułujecie "profesorem". Sorry, ale nie gadam ze śmieciami. A teraz możesz wylać hektolitry uryny, bo tylko to potraficie. Nie obraziłam profesora, tylko was, bo doskonale wiecie, że jest ciężko chory i nim sie wysługujecie, używacie jak szczotki do zamiatania do swoich celów. I to jest tak obrzydliwe, jak cały wasz pis. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: Raz konstytucja zła, raz dobra. Niech sie POw 28.10.08, 14:06 Pan Religa jest świadom swoich poczynań. Natomiast wasz sfrustrowany magisterek bydło, noszący pieluchy i śliniący się na swoich wystąpieniach jest zupełnie nieświadom wypowiadanych bredni. Toteż wysługiwanie się nim przez was mogę określić jako niezwykle wielkie ku...two. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Raz konstytucja zła, raz dobra. Niech sie POw 28.10.08, 14:08 profanum_vulgus napisał: > Pan Religa jest świadom swoich poczynań. Natomiast > wasz sfrustrowany magisterek bydło, noszący pieluchy > i śliniący się na swoich wystąpieniach jest zupełnie > nieświadom wypowiadanych bredni. Toteż wysługiwanie > się nim przez was mogę określić jako niezwykle wielkie > ku...two. Juz nie profesor, teraz pan Religa? No tak, od profesora wymaga sie znajomosci konstytucji, chociazby na elementarnym poziomie...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Do Profanum... 28.10.08, 14:44 Od dłuższego czasu zastanawiałem się dlaczego Ciebie nie lubie. Początkowo podejrzewałem, że dlatego bo nie lubię kretynów, ale nie.... kretynów nie lubię inaczej. Ale napisałeś coś takiego: "Autor: profanum_vulgus ☺ 28.10.08, 13:49 PO raz kolejny muszę napisać jak bardzo mi żal ludzi głosujących na partię kapusia Boniego i dziwki Sawickiej. " I teraz już wiem dlaczego Ciebie nie lubię bo wyszło na to, że ty nie jesteś "profanum" tylko bydło, o którym wspomniał prof. Bartoszewski... Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Re: Do Profanum... 28.10.08, 16:08 A co mówi doktor Lepper baranie? Rozumiem, że skoro starego grzyba od bydła tytułujesz profesorem to zachowujesz te same standardy i leppera tytułujesz doktorem. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Do Profanum... 28.10.08, 16:42 Ależ nie mój mały moherowy filozifie... Leppera należy tytułować premierem to właśnie zawdzięczamy Jarkowi Kaczyńskiemu. Możesz również mówić o Marszałku Lepperze i to również jest zaszczyt który mu zafundował "najukochańszy przywódca"....:))) Jak by natomiast nie nazywać Leppera Ty i tak byłeś, jesteś i pozostaniesz bydłem...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz że co? 28.10.08, 15:42 Chcesz wmówić że Kwach wypije więcej od Religi? buahahahaha Tak na serio to masz niezłe problemy z psychą gościu. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 Brawo Borusewicz! Koniec z łamaniem Konstytucji... 28.10.08, 13:57 przez prezydenta PIS-u... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Raz konstytucja zła, raz dobra. Niech sie POw 28.10.08, 14:39 Dodajmy, że niecnych, egoistycznych celów... profanum wie, bo jego nick jest właśnie pochodną wyrazu profanowanie. Pewnie uważa, że to jest bezpieczniejsze od pedofilii, bo zwłoki się nie mogą nikomu poskarżyć.... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Raz konstytucja zła, raz dobra. Niech sie POw 28.10.08, 13:59 profanum_vulgus napisał: > zdecydują wreszcie bo robi się to śmieszne. > > PO raz kolejny muszę napisać jak bardzo mi żal > ludzi głosujących na partię kapusia Boniego > i dziwki Sawickiej. Dziwka? :-O Rozumiem, ze tak tatus wolal tak na mamusie...:DDDD Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 profanum_vulgus,SBecki,śmierdzący parch..zaraza! 28.10.08, 13:59 czerwony ku.as z SB ecką legitymacją ! Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 a kogo reprezentuje Borusewicz ? 28.10.08, 13:59 Czy Borusewicz reprezentuje tych spekulantów którzy kupią szpitale, Czy Borusewicz reprezentuje polskich wyborców którzy maja prawo w referendum wypowiedzić własne zdanie na temat losu szpitali i opieki zdrowotnej. Jeżeli szpitale kupią ci sami spekulanci , co przejęli polskie ubezpieczenia, to Polak znajdzie się w potrzasku tej samej mafi. Polska bez banków, bez szpitali, bez własnego przemysłu, to Polska bez niepodległości. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 wojtek2784, a ty,swinio,kogo reprezentujesz? 28.10.08, 14:01 Komuchów,Rydzyka i złodziei w sutannach? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: a kogo reprezentuje Borusewicz ? 28.10.08, 14:15 wojtek2784 napisał: > Czy Borusewicz reprezentuje tych spekulantów którzy kupią szpitale, > Czy Borusewicz reprezentuje polskich wyborców którzy maja prawo w > referendum wypowiedzić własne zdanie na temat losu szpitali i opieki > zdrowotnej. Jeżeli szpitale kupią ci sami spekulanci , co przejęli > polskie ubezpieczenia, to Polak znajdzie się w potrzasku tej samej > mafi. Polska bez banków, bez szpitali, bez własnego przemysłu, to > Polska bez niepodległości. Borysewicz reprezentuje senat, spoleczenstwo ktore wybralo go w wolnych wyborach do senatu, Borusewicz rowniez reprezentuje prezydenta RP, ktorego nawet ma prawo zastapic w pewnych sytuacjach...:DDDDDDDDDDDDD Doksztalc sie troche PiSiglupku...:DDD pl.wikipedia.org/wiki/Marsza%C5%82ek_Senatu Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: a kogo reprez. Borusewicz? - Agenture reprezen 28.10.08, 16:41 Borusewicz reprezentuje post-żydokomunistyczną agenturę. Dawniej reprezentował Bolek, teraz kolejny sługus agentury. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Czy Borusewicz szaleju się nażarł ? 28.10.08, 14:01 Dawno już nie słyszałem takich głupot. Nawet Niesiołowski był wyraźnie zakłopotany, gdy go o to zapytano w TV. To jeszcze gorsze niż spór samolotowy. O ile Kaczora wielu nie cierpi i złośliwości pod jego adresem wybacza, o tyle Religa kontrowersji budzi znacznie mniej od Kaczora i złośliwostki wobec niego będą odebrane (w NAJLEPSZYM RAZIE) jako biurokratyczne kretyństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Czy Borusewicz szaleju się nażarł ? 28.10.08, 14:05 Borusewicz zna konstytucję, a Religa może jedynie podziękować bliżniakom, że go wmanewrowali w śmierdzącą sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
indris "Kretynizm prawniczy" 28.10.08, 14:46 Tak to określał Lenin. Jego ideowy antypoda, Feliks Koneczny, używał słów "paragrafiarstwo" albo "kruczkarstwo". Jest całkowicie pewne, że tak to odbierze większość Polaków. Wygłup Borusewicza przypomina podobne kretynizmy prawnicze PiS, gdy chciano pozbawić HGW stanowiska prezydenta Warszawy. Wart Pac pałaca... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: "Kretynizm prawniczy" 28.10.08, 14:50 Dlaczego...? Oprócz paragrafów jest jeszcze logika, a ta podpowiada, że dopóki mamy dwie izby to niech siadają w swoich salach, a nie pałętają się z partyjnymi popisami po sąsiednich. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Pierwszy zawłaszczony szpital im.Sawickiej. 28.10.08, 16:50 Należy się jej, zasłużonej pionierce kręcenia lodów w służbie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Pomyśl moherowa mordeczko ? 28.10.08, 14:47 Posłuchaj, jeżeli Religa chce być reprezentantem prezydenta to niech się zrzeknie mandatu posła i po sprawie, tak ciężko zrozumieć? Co za ludzie, o bosze! co im blokuje te nieliczne szare komóry..?? ....lojalność, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
grabarz_pis czego tam posła wysyła skoro jest to niezgodne 28.10.08, 15:04 z zasadami i prawem, znowu szuka zaczepki Odpowiedz Link Zgłoś
indris Borusewicz pieprzy jak potłuczony 28.10.08, 15:18 "Zaznaczył, że artykuł 104 konstytucji mówi że poseł jest przedstawicielem narodu i nie może być związany żadnymi instrukcjami." Tymczasem art 104 mówi: "Art. 104. 1. Posłowie są przedstawicielami Narodu. Nie wiążą ich instrukcje wyborców." Właściwie, to szkoda mi Borusewicza. Robił wrażenie inteligentnego, przytomnego człowieka, a wyszedł na biurokratycznrgo idiotę. Ciekaw jestem, czy sam to wymyślił, czy wykonywał instrukcję jakiegoś partyjnego stratega. Jeżeli to drugie, to owego stratega PO powinna we własnym interesie wyrzucić jak najszybciej na zbity pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
puch4cz Re: Borusewicz pieprzy jak potłuczony 28.10.08, 15:46 A co ma Borusewicz do PO bo chyba się trochę pogubiłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
indris Co ma Borusewicz do PO ? 28.10.08, 16:10 To,że jest wybrany senatorem z listy PO i marszałkiem Senatu głosami PO. Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Co ma Borusewicz do PO? - służy agenturze 28.10.08, 16:36 I Borusewicz i PO służą tej samej post-żydokomunistycznej agenturze, z Bolkiem niegdyś na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
dobryczlowiek123 Borusewicz: poseł nie może reprezentować prezyd.. 28.10.08, 15:22 Kazdy moze reprezentowac prezydena jezeli sie nie wstydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
tkm333 Borusewicz, Tusk, Schetyna, czego się boicie? 28.10.08, 15:42 Skoro Religa zna się na temacie, jak mało kto w Polsce to czemu, skoro prezydent tego chce, nie może wystąpić w imieniu prezydenta? Czemu POj.bańcy chwytacie się kruczków prawnych, żeby nie dopuścić do faktycznej debaty nad problemem dotyczącym wszystkich Polaków? A kiedy przegłosujecie ustawę o etanazji wszystkich biednych, niedołężnych i starych? Ta panika Platformy, gdy można wspólnie z opozycją zrobić coś dobrego dla Polski utwierdza mnie w przekonaniu o złych intencjach Partii Obłudy, a także w tym, że oszukano nas Polaków w kampanii wyborczej obiecując politykę miłości, kompetencję rządu, rozwiązywanie problemów i szanse dla wszystkich, nie tylko dla bogatych. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Borusewicz, Tusk, Schetyna, czego się boicie? 28.10.08, 16:14 Rozszyfrowanie twojego nicku oddaje głęboki sens istnienia twojej partii. Mam pretensję do PO, że raz pozwoliła na odstępstwo od konstytucji, tolerując obecność kaczyńskiego ps.prezydent na szczycie. Ale palec to mało. Trzeba złapać całą rękę. A to drwina nie tylko z konstytucji, ale i z obywateli, którzy idą do ancla za jej łamanie. A opozycja nie chce nic zrobić dobrego dla Polski, tylko chce żle dla rządzących. Im gorzej, tym dla nich lepiej. TKM, towarzysze, TKM! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Na złodzieju czapka gore! - Złodziejskie lęki. 28.10.08, 16:44 Przysłowia są mądrością narodów. Odpowiedz Link Zgłoś
urojenia_kacze kaczyzacja prawa - 28.10.08, 16:42 czyli prezydenckie dno przyjdzie w koncu kryska na tego wyleniałego kaczora oraz drugą kaczkę z tą całą pisią kamarylą ostatnie kacze podrygi Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: kaczyzacja prawa - raczej Donaldyzacja 28.10.08, 16:45 Ostatnie podrygi Donalda? Oby tak było. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek993 Borusewicz: poseł nie może reprezentować prezyd.. 28.10.08, 16:49 Borusewicz to nadęty buc z opuchniętą mordą od gorzały,solidarnościowiec że jejku bohater prawie bóg.Tylko że gdzie się nie pokaże to robotnicza brać go olewa.Autorytet klasy Wałęsa a raczej Bolka.Jeden wart drugiego.Tylko koryto!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vitabravo Re: Szpital im.Sawickiej - uzasadniona nazwa. 28.10.08, 16:53 "...Borusewicz to nadęty buc ...Autorytet klasy Wałęsy, a raczej Bolka. Jeden wart drugiego.Tylko koryto!!!!!!" > Nic dodać, nic ująć, celne podsumowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: leszek993 28.10.08, 21:34 leszek993 napisał: > Borusewicz to nadęty buc z opuchniętą mordą od gorzały,solidarnościowiec że > jejku bohater prawie bóg.Tylko że gdzie się nie pokaże to robotnicza brać go > olewa.Autorytet klasy Wałęsa a raczej Bolka.Jeden wart drugiego.Tylko > koryto!!!!!!!!!!!!!!! Masz racje. Bolek i Borusewicz to wypisz i wymaluj dwa buce, ktore bardzo ciezko pracowaly nad zdrada i obezwlasnowolnieniem autentycznej Solidarnosci. Walentynowicz powiedziala to wyraznie. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Borusewicz się odezwał ,bo by o nim zapomnieli:) 28.10.08, 16:58 Jeszcze się coś omsknie i proroctwa Palikota się zyszczą?:)))Na wiosnę wybory ?! I...strach w oczach! Nie pamiętają o mnie to i nie wybiorą.A tu emeryturki jeszcze nie ma ,a jak będzie to pewnie mniejsza od SB-ckiej! Żałosny śmieszny Borsuk,post-solidarnościowa....menda! Odpowiedz Link Zgłoś