gieroy_asfalta 08.11.08, 18:18 o zmarłych dobrze, albo wcale, zatem wcale. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mezzo_forte Mieczysław Rakowski nie żyje 08.11.08, 18:18 Żakowski???? masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
kon-donek_kastrat_wermahtowy Czy_Ktoś_Wie_Kim_Był_Denat__???:( ((((((((((((((((( 08.11.08, 20:55 Jeżeli któś wie to niech zapoda bo na GWnie nie można polegać :( Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Czy_Ktoś_Wie_Kim_Był_Denat__???:( ((((((((((( 09.11.08, 11:35 ja wiem,czytywałem go i gazetę,inteligentny był,no i znał się na ludziach Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta.aborcza Mieczysław Rakowski nie żyje 08.11.08, 18:20 > Żakowski miał prawie 82 lata, zmarł po ciężkiej chorobie. Żakowskiego-ście uśmiercili? Odpowiedz Link Zgłoś
tir602 Mieczysław Rakowski nie żyje 08.11.08, 18:21 Nie usmiercajcie Zakowskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 jacek Żakowski nie żyje 08.11.08, 18:22 Któryś juz raz... żenada dziennikarska... Odpowiedz Link Zgłoś
cherrry59 Mieczysław Rakowski nie żyje 08.11.08, 18:23 Wielka szkoda wielkiego polityka, ale w informacji jest napisane Jacek Żakowski !!!! Żyj Jacku długie lata. Redakcjo !!! Popraw się . Odpowiedz Link Zgłoś
ginusia Czytacie bez zrozumienia!!! 08.11.08, 18:27 Zakowski mowi o Rakowskim!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a Rakowski mial odwage,inteligencje i kochal Polske 08.11.08, 18:30 Mial to wszystko czego brak KORowcom, S... , biskupom Krk czy komuchom od Kwacha. Kurduple w rodzaju Żakowskiego, Belkotu Wieczornego czy innego "wolnego" pismaka nie sa w stanie pomniejszyc Jego postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
golema Krzyz mu na droge! 08.11.08, 19:20 Nie moge nic dobrego napisac o tym komuchu. Skoncze wiec moje pisanie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: jola_z dywit ... 08.11.08, 20:53 jola_z_dywit6a napisala: > Rakowski miak odwage, inteligencje i kochal Polske A pod deklem bulgocze ci jak trzeba. Czego sie nacpalas, komuszko??? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 komuch okresu schyłkowego 08.11.08, 21:10 Pamiętam go jako wyjątkowo butnego i bezczelnego komucha. On nigdy nie wierzył w socjalizm jako ustrój sprawiedliwości społecznej, on wierzył w bezkarność reprezentowanej przez siebie władzy zagwarantowaną sowieckimi sołdatami. I otwarcie o tym mówił, pozwalał sobie na groźby wobec polskiego społeczeństwa, straszył że może dojść do przelewu krwi w razie podważania przewodniej roli partii. Powinien być aresztowany i sądzony po upadku komunizmu i ZSSR, niestety okrągłostołowi liderzy zapewnili mu nietykalność. Rakowski miał też zaszczyt być mężem wybitnej, światowej sławy polskiej skrzypaczki Wandy Wiłkomirskiej, która już w 1982 roku wyjechała z PRL-u na stałe. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: komuch okresu schyłkowego 09.11.08, 03:28 Wyjatkowo wstretna i wredna czerwona kanalia! Odpowiedz Link Zgłoś
mokradlo5 Re: Mieczysław Rakowski nie żyje 09.11.08, 10:44 gieroy_asfalta napisał: > o zmarłych dobrze, albo wcale, zatem wcale. > to byl wazny czlonek zydo-komuny Odpowiedz Link Zgłoś
imprezykrakow.pl Re: Mieczysław Rakowski nie żyje 09.11.08, 12:49 a ja dobrze. Wybitny człowiek...zasłużył się że Polska jest tu gdzie jest, a ludzie mogą pisać o każdym to co chcą. A Wy o nim. www.imprezykrakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: imprezykrakow.pl 09.11.08, 16:03 imprezykrakow.pl napisał: > a ja dobrze. > Wybitny człowiek...zasłużył się że Polska jest tu gdzie jest, a ludzie mogą pis > ać o każdym to co chcą. A Wy o nim. A ty czego sie nacpales, ze taka "impreze" nam odstawiasz???! Byl to wybitny komuch, zamordysta, zazarty przeciwnik demokracji i polonofob z pewnoscia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Re: Mieczysław Rakowski nie żyje 09.11.08, 18:24 To byl dobry czlowiek. Zrobil tyle dobrego dla Polski i Polakow ile w tych czasach , ktorych ramy ustanowil Wschod i Zachod, (powtarzam Zachod rowniez) bylo mozliwe. Niech odpoczywa w spokoju. Chyle czola przed jego trumna. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 ojciec gospodarki wolnorynkowej :))) 09.11.08, 22:08 Bawi mnie przypisywanie Rakowskiemu zasług w liberalizacji systemu, wprowadzaniu mechanizmów wolnorynkowych itp. Pytanie dla kogo były te zmiany? Otóż Rakowski z Sekułą, Wilczkiem i im podobnymi byli nieco bardziej rozgarnięci od towarzyszy pokroju Albina Siwaka. Widzieli co dzieje się na świecie, domyślali się, że sowiecki parasol nad ich uzurpacją może niebawem zniknąć i postanowili stworzyć mechanizmy umożliwiające uwłaszczenie się na majątku narodowym. Zwłaszcza w tych czasach informacja oznaczała konkretne pieniądze. Uwolnienie obrotu walutą, kantory, firmy polonijne pozwalały tworzyć gigantyczne fortuny z niczego. Wystarczyło wcześniej wiedzieć jakie przepisy wejdą w życie. Doskonałą ilustracją tych działań był znakomity film "Wielka wsypa" z Janem Englertem w roli głównej - Branko-Branicki, Krzysztofem Wakulińskim - cwanym esbekiem i uroczą Ewą Gawryluk - Iruśką. Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Re: ojciec gospodarki wolnorynkowej :))) 10.11.08, 10:18 Nigdy nie bylem i nie jestem fanem M. Rakowskiego. To co napisales jest prawda. Wystarczylo wiedziec, a on oczywiscie wiedzial, bo to przeciez projektowal i robil. Tyle, ze w ten sposob, mozna posadzic o zloczynstwo dokladnie wszystkich, ktorzy od nawet nie setek, ale od tysiecy lat bedac u wladzy wprowadzaja jakies przepisy. "Wiedza" o wprowadzanych przepisach to jeszcze za malo, aby z kogos probowac robic przestepce. Przestepstwo trzeba udowodnic, Panie Elan! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: elan13 10.11.08, 16:34 elan13 napisał: > Bawi mnie przypisywanie Rakowskiemu zasług w liberalizacji systemu, > wprowadzaniu mechanizmów wolnorynkowych itp. Pytanie dla kogo były > te zmiany? Otóż Rakowski z Sekułą, Wilczkiem i im podobnymi byli > nieco bardziej rozgarnięci od towarzyszy pokroju Albina Siwaka. > Widzieli co dzieje się na świecie, domyślali się, że sowiecki > parasol nad ich uzurpacją może niebawem zniknąć i postanowili > stworzyć mechanizmy umożliwiające uwłaszczenie się na majątku > narodowym. Zwłaszcza w tych czasach informacja oznaczała konkretne > pieniądze. Uwolnienie obrotu walutą, kantory, firmy polonijne > pozwalały tworzyć gigantyczne fortuny z niczego. Wystarczyło > wcześniej wiedzieć jakie przepisy wejdą w życie. Doskonałą > ilustracją tych działań był znakomity film "Wielka wsypa" z Janem > Englertem w roli głównej - Branko-Branicki, Krzysztofem > Wakulińskim - cwanym esbekiem i uroczą Ewą Gawryluk - Iruśką. Trafiles w 10-tke!!! Rakowski to jedna z najwrednieszych i cynicznych postaci majaca Polakow w glebokiej pogardzie. Odpowiedz Link Zgłoś