barnaba444 14.11.08, 09:11 Gnojki z SB "sierpiniaki 80" zostali rozszyfrowani... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
extrafresh Weekend, co nie? 14.11.08, 09:19 Weekend się zbliża. Do domu trzeba jechać. Co będą w wolnym czasie "związkowcy" protestować. W poniedziałek wrócą. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz A mieli siedzieć minimum do końca roku? 14.11.08, 09:46 I co? Czyli klasyka w wykonaniu pseudozwiązków - byle narobić hałasu. Przeciez nie chodzi o to by coś załatwić, porozmawiać itp. Byle była tv i pokazali że walczymy. A że efektów brak, to tym gorzej dla efektów. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq strajk ogolnokrajowy im sie marzy buhehehehe:)) 14.11.08, 10:17 ci goscie naprawdę są odklejeni od rzeczywistości.:)) dobrze, ze ten sniadek jarzy cokolwiek i wie, że z tego byłaby wielka kupa i pieprzy frazesy, że to ostateczność:))) na dzień nauczyciela też miał być wielki strajk. ze 100 osób się zebrało? ludzie chcą pracować a nie protestować w obronie stołków i pensyjek związkowych darmozjadów Odpowiedz Link Zgłoś
kot.puszek.okruszek Strajk generalny - dobre sobie :) 14.11.08, 10:44 Może im trzeba pokazać kalendarz? To nie lata 70-te czy 80-te, strajk generalny... dobre sobie. Pracować się nie chce i tyle. WZZ Sierpień 80 mówi o dialogu, a nigdy i z nikim nie potrafił dość do porozumienia. Może najpierw zapłacicie za straty spowodowane strajkiem w Budryku? -- Przebudowa Wyzwolenia DK52 Bielsko-Biała Bielsko-Biała zdjęcia Makiety kolejowe Odpowiedz Link Zgłoś
hrabia-monte-christo ----za PIS byl strajk POprzynosili POmoc,za PO A.O 14.11.08, 11:01 czyli akt oskarzenia dostana oto milosc rudego malarza kominow i jego ferajny - jak strajkujesz pko PISowie - da Ci niebo, a jak p-ko niemu zniszczy Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Tuskowi znudziła się miłość do narodu... :)))))))) 14.11.08, 11:18 -- PO to kicz popkultury, żeruje na naiwności. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l teroryści z S80 to nie naród 14.11.08, 12:24 najwyzej banda nierobów na uslugach ubeków z pis Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper ZZ to nie cały kraj, tym bardziej "S"80 14.11.08, 11:08 To zaplecze ROP i innych myślących inaczej. Prosze najpierw pokazać ile wpłacacie podatków do budżetu a potem zastanówcie sie nad siła waszego głosu. Znam ja co niektórych panów z tych zwiazków, oprócz własnych ambicji nie mają żadnego celu, nie potrafia sie tez z nikim dogadać.Jeżeli się przeciw czemuś protestuje trzeba podac alternatywne rozwiązanie i wskazać skutki społeczne oraz finansowe. Jak macie taki program to słucham a jak nie to na łapy i do budy. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Teraz Tusk będzie kochał naród inaczej... :))) 14.11.08, 11:19 -- PO to kicz popkultury, żeruje na naiwności. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Teraz Tusk będzie kochał naród inaczej... :)) 14.11.08, 11:20 Wykastruje? Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Teraz Tusk będzie kochał naród inaczej... :)) 14.11.08, 11:24 LOL Pokaże, kto tu rządzi... jak nie marchewką, to kijem w naród :))) -- PO to kicz popkultury, żeruje na naiwności. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Teraz Tusk będzie kochał naród inaczej... :)) 14.11.08, 13:18 gamon0 napisał: > LOL > > Pokaże, kto tu rządzi... jak nie marchewką, to kijem w naród :))) > No bo jak ktoś nie lubi marchewki? Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Teraz Tusk będzie kochał naród inaczej... :)) 14.11.08, 12:29 presentation1 napisał: > Wykastruje? Nie czytałeś/słyszałeś jak wygląda porpozycja PiS-u w sprawie pedofili? Oni proponują nie czasową pseudokastrację farmakologiczną,o czym powiedział Tusk, tylko rzeczywistą kastrację fizyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Teraz Tusk będzie kochał naród inaczej... :)) 14.11.08, 12:44 I jak Putin, chcą wieszać za jaja... :))) -- Teraz Tusk będzie kochać inaczej... naród Odpowiedz Link Zgłoś
pantau07 Re: Teraz Tusk będzie kochał naród inaczej... :)) 14.11.08, 13:12 Pierwszym na probe ,pisman. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie daj na sobie żerować:))) 14.11.08, 14:36 Obojętnie jaka to partia, głosuj za doświadczeniem i rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 PO = kłótnie, jątrzenie, niepokoje społeczne !!! 14.11.08, 10:17 PO = kłótnie, jątrzenie, niepokoje społeczne. Mamy już dosyć rządów leni patentowanych zajmujących się jedynie skłócaniem ludzi. Nieroby z PO won! Odpowiedz Link Zgłoś
shaitis Re: PO = kłótnie, jątrzenie, niepokoje społeczne 14.11.08, 10:27 Tak tak.... brak mi slow, masz dziwnie wykrzywione poczucie rzeczywistosci, u Ciebie czarne jest biale. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: PO = kłótnie, jątrzenie, niepokoje społeczne 14.11.08, 10:28 Kto to są ci "wy"? Ci co kartofli nie jedzą? Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: A mieli siedzieć minimum do końca roku? 14.11.08, 13:11 jimmyjazz napisał: > I co? > > Czyli klasyka w wykonaniu pseudozwiązków - byle narobić hałasu. > Przeciez nie chodzi o to by coś załatwić, porozmawiać itp. > > Byle była tv i pokazali że walczymy. A że efektów brak, to tym > gorzej dla efektów. > --------- i tu z tobą się nie zgodzę. A z kim mieli rozmawiać? Jeśli premier wszystko robi by naród zniszczyć i oddać w niewolę rosyjsko niemiecką. A Polskimi ziemiami będzie zarządzał tusk człowiek niemieckiej rasy aryjskiej Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Nieroby do domu na weekend 14.11.08, 09:49 Kazdy preteks dobry zeby troche poleniuchowac... Ale zbliza sie weekend - nieroby z Sierpnia 80 wracaja do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
shaitis Re: Nieroby do domu na weekend 14.11.08, 10:29 pewnie flaszki sie juz schlodzily i trzeba obejrzeć z dzieciakami nagrania z TV...."jak tatko byl w TV" Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Nieroby do domu na weekend 14.11.08, 11:58 shaitis napisał: > pewnie flaszki sie juz schlodzily i trzeba obejrzeć z dzieciakami nagrania z > TV...."jak tatko byl w TV" "Strajk głodowy - przerwa obiadowa" Odpowiedz Link Zgłoś
bagienne_dno Na zdjęciu geba typowego socjalistycznego pasożyta 14.11.08, 10:08 "Socjalizm tak wypaczenia nie" hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Na zdjęciu geba typowego socjalistycznego pas 14.11.08, 11:53 bagienne_dno napisała: > "Socjalizm tak wypaczenia nie" hehehehehehe No, właśnie, tak wołali działacze związkowi w 1980 r. Teraz wstydliwie chcą o tym zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: Weekend, co nie? 14.11.08, 13:08 extrafresh napisał: > Weekend się zbliża. > Do domu trzeba jechać. > Co będą w wolnym czasie "związkowcy" protestować. > > > W poniedziałek wrócą. Odpowiedz Link Zgłoś
krycha_z_gazowni Re: Biuro przeniesione do Irlandii. Cudu nie bedz 14.11.08, 09:20 Pokazać się przed kamerami i zwinąć interes. Typówka. Odpowiedz Link Zgłoś
fleshless Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 09:17 weźcie się Panowie do roboty, bo domaganie się przywilejów - oznaczających ewidentną nierówność w traktowaniu ludzkiej pracy (nie mowimy o jakiejś małej grupce, ale o ponad milionie potencjalnych uprzywilejowanych - to jest 1/30 narodu, 1/15 ludzi w wieku produkcyjnym) - biorąc pod uwagę, że głównym uzasadnieniem takiego zróżnicowania są relikty mentalności poprzedniego ustroju (że np. górnik lepszy od hydraulika, lekarza, prawnika), jest po prostu nieuzasadnione. Jestem przeciwny składaniu się na wcześniejszych emerytów. Mogę składać się na ludzi, których los postawił w złej sytuacji - chorych, kalekich, szukających pracy (nie po prostu zarejestrowanych, ale SZUKAJĄCYCH), mogę się składać na edukację dzieci z PGRów, ale nie na zdrowego chłopa (albo babę), którzy mają ręce, nogi, mózg i mogą pracować. Bo to nie jest sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Re: Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 09:24 Zgadzam się z Twoją opinią fleshless. Ten cały system emerytalno rentowy jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 09:38 i ja sie podpisze pod ta propozycja... ale to chyba wszystko co mozemy zrobic. no - jeszcze trzymac kciuki, by sie nam donald nie wycofal z twardego stanowiska. kolejarze domagaja sie chociazby, by i kasjerki(zy) i ksiegowe(i) mieli wczesniejsze emerytury... rece juz mi nizej nie opadna :/ Odpowiedz Link Zgłoś
von.g Re: Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 09:39 No pewnie. Naród emerytów i rencistów. Najbardziej mnie rozsmieszyła wypowiedz w radio jakiegoś związkowca ,że oni to robią nie dla siebie a dla młodych. :) Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 09:41 von.g napisał: > Najbardziej mnie rozsmieszyła wypowiedz w radio > jakiegoś związkowca ,że oni to robią nie dla siebie a dla młodych. :) buahahahaha! :D po prostu piekne ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 11:37 von.g napisał: > No pewnie. Naród emerytów i rencistów. Najbardziej mnie rozsmieszyła wypowiedz > w > radio jakiegoś związkowca ,że oni to robią nie dla siebie a dla młodych. :) No więc, młodzi, popierajcie ich! Nie? A to niwdzięcznicy! Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Następna porażka obozu SB-PIS !!! 14.11.08, 09:23 i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_cz Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 09:22 Szkoda że CI geniusze nie wiedzą tego że i tak ktoś kiedyś będzie musiał za to zapłacić. Jak nie oni (my) to nasze (wasze) dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
prezydent2008 Porazka SB-ekow 14.11.08, 09:23 Lewacka-trockistowsko-maoistowska partyjka finansowana przez esktremistyczne organizacje na Zachodzie.. juzw wnet siei wemza za Zietka i grupe jego kanapowych klakierow..papiery sa juz zgromadzone.. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Tusk wraca, zmiękła im rura. 14.11.08, 09:23 Jarek zabiera swoje szczury do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
krzystor Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 09:24 Szkoda że ten dupek na konferencji prasowej nie powiedział dziennikarzom w jakim hotelu i za ile spał w Warszawie i kto za ten hotel zapłacił. Przecież nie spał na materacu w korytarzu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Gnojki z SB-80 jak zbite psy...won! 14.11.08, 09:27 A prezydent PIS-u spieprza do Japonii..ma popełnić sepuku! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Gnojki z SB-80 jak zbite psy...won! 14.11.08, 11:34 staryduster napisał: > A prezydent PIS-u spieprza do Japonii..ma popełnić sepuku! Chyba se kupe. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: strajk generalny, to super! slonce Peru padni 14.11.08, 10:19 tylko na ten strajk generalny rodzine zapros, to może razem z tymi darmozjadami związkowymi zapełnić z jeden autokar hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
krupniok_pl Oni może nie zdają sobie z tego sprawy, 14.11.08, 09:27 ale inni szatani są tam czynni! Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek_meteorolog Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 09:31 Popieram rząd w tej kwestii, jednak śmieszy mnie zachowanie POpaprańców. Otóż posłowie PiS-u nie przynoszą kanapek związkowcom z Sierpnia jak to robiła Waltzowa z pielęgniarkami! Zapomniał wół jak cielęciem był?! Odpowiedz Link Zgłoś
ratpoles_tamer A oni biją Murzynów, he, he 14.11.08, 09:37 Co ma piernik do wiatraka. Kurski zapłaci mandat, jak posłowie z zeszłorocznego incydentu też teraz zapłacą. PIASKOWNICA ! Ten kto ma jaja postępuje po swojemu i nie ogląda się na zachowania innych. A wy tam bijecie Murzynów, he, he. To my też możemy kraść w marketach. Nie ma już nic gorszego od pustego łba ! Odpowiedz Link Zgłoś
paczka111 Re: Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 09:38 Przyjechali z minami marsowymi, wręcz tragicznymi. Na twarzach powaga, jak gdyby co najmniej wchodzili do biura w szpalerze pałkarzy, w oczach determinacja. Jednym słowem panowie bracia gotowali się na śmierć albo co najmniej męczeństwo. A tu, kurna, nikt ich nawet witkami nie chciał wysmyrgać po pupach. Pozostawało albo wybatożyć się samym albo zwijać. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 14:31 paczka111 napisała: > gotowali się na śmierć albo co najmniej męczeństwo. A tu, kurna, > nikt ich nawet witkami nie chciał wysmyrgać po pupach. Pozostawało > albo wybatożyć się samym albo zwijać. Wybrali to drugie... Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 14:44 piotrek_meteorolog napisał: > Popieram rząd w tej kwestii, jednak śmieszy mnie zachowanie POpaprańców. Otóż > posłowie PiS-u nie przynoszą kanapek związkowcom z Sierpnia jak to robiła > Waltzowa z pielęgniarkami! Zapomniał wół jak cielęciem był?! Nie porównuj pisiołku strajku pielęgniarek z tą hucbą S-80. Chociaż ja na miejscu Pana Premiera Tuska zrobiłbym inaczej - w pełnej gali przesłałbym im z prywatnych pieniędzy po pół litra na łeb i poprosiłbym Arcybiskupa Nycza o udzielenie im błogosławieństwa na dalsze miesiące takiego protestu, oczywiście w świetle reflektorów i kamer. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpoles_tamer Inni szatani są tam czynni, 14.11.08, 09:33 chociaż oni może nie zdają sobie z tego sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Nowym Szydlakom, Kruczkom i Grudniom mówimy: Nie! 14.11.08, 09:38 Zakapiory z zawodówki ’80 chcą wyznaczać kierunek reform w Polsce. To już było - 45 lat rządzili krajem ludzie o podobnej mentalności i kwalifikacjach. Nowym Szydlakom, Kruczkom i Grudniom mówimy stanowcze nie. I do roboty chopy, bo was baby pogonią! Odpowiedz Link Zgłoś
kaszpir2 Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 09:42 Częściowo popieram PO. Jedynie nie rozumie czemu nie odbiera się przywileju WSZYSTKIM grupom społecznym do wcześniejszych emerytur. Czemu policjant , górnik , hutnik ma iść na wcześniejszą emeryturę ? Jak się odbiera przywileje to odbiera się WSZYSTKIM a nie niektórym ... Sam mam wujka byłego policjanta , chłopa w sile wieku , który siedział w policji większośc czasu w "papierkach" i ten zdrowy chłop jest na ... emeryturze ... Ja jestem za całkowitym odebraniu przywilejów jeśli chodzi o wsześniejsze emerytury. Jeśli jest tak źle górnikom to niech nie pracują w zawodzie. Nie ma przymusu pracy w górnictwie i hutnictwie , tym bardziej że pensje nie są tam wcale małe i można sobie odłożyć co nieco grosza na emeryturę ... Powinno się znieśc WSZYSTKIE przywileje grup społecznych w tym wcześniejsze emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 11:45 kaszpir2 napisał: > Częściowo popieram PO. > > Jedynie nie rozumie czemu nie odbiera się przywileju WSZYSTKIM grupom społeczny > m > do wcześniejszych emerytur. > > Czemu policjant , górnik , hutnik ma iść na wcześniejszą emeryturę ? > > Jak się odbiera przywileje to odbiera się WSZYSTKIM a nie niektórym ... > > Sam mam wujka byłego policjanta , chłopa w sile wieku , który siedział w policj > i > większośc czasu w "papierkach" i ten zdrowy chłop jest na ... emeryturze ... > > Ja jestem za całkowitym odebraniu przywilejów jeśli chodzi o wsześniejsze emery > tury. > Jeśli jest tak źle górnikom to niech nie pracują w zawodzie. Nie ma przymusu > pracy w górnictwie i hutnictwie , tym bardziej że pensje nie są tam wcale małe > i > można sobie odłożyć co nieco grosza na emeryturę ... > > Powinno się znieśc WSZYSTKIE przywileje grup społecznych w tym wcześniejsze > emerytury. Nie wiem, czy czytałeś coś z Melchiora Wańkowicza. On twierdził, że w Polsce panuje tzw. kultura post-szlachecka, gdzie sukces osiąga się nie poprzez pracę, ale przez uczepienie się skrawka przywileju. Tak było w II RP i jakoś dziwnie łatwo przyjęło się w PRL. Te różne "pierwszeństwa w dostępie do...", te "pierwszeństwa w nabyciu", te różne talony, asygnaty, te specjalne sklepy, pewexy, gewexy, te różne "karty praw", te "bez kolejki", te różne ulgi i zniżki "brażowe", deputaty, itd. Dawało to ludziom poczucie, że co prawda jest bieda z nędzą, zarobki kiepskie a w sklepach kolejki i pustki, ale za to JA mam w porównaniu z innymi jakiś przywilej, którego ON nie ma. JA dostanę bez kolejki lub po zniżonej cenie jakieś dobro, za które ON musi zapłacić więcej i w dodatku musi go wystać w kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta SB-80 ucieka, jak Kaczynski do Japonii... 14.11.08, 09:52 komuchy wypie..alać z Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
rorio2 Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 09:52 "Rząd złożył wczoraj do prokuratury zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez związkowców z Sierpnia 80, okupujących jego biuro." Brawo dziennikarze! To nie jest błąd, to jest głupota. Jak można pisać o państwie zupełnie nie znając się na jego ustroju? Potem okazuje się, że biuro poselskie Donalda Tuska należy do Rządu, a Kwaśniewski zostanie prezydentem na trzecią kadencję. Poprawić to ale już! Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur porównywanie sytuacji pielęgniarek 14.11.08, 09:57 które ciężko pracują za głodowe pieniądze i komunistyczne leniuszki które są napędzane przez PIS-trolli to trochę niesmaczne Odpowiedz Link Zgłoś
krzysw73 Lenie i cwaniaki związkowe - won do pracy! 14.11.08, 09:53 nikt za was nie będzie opłacał składek, nikt nie ma zamiaru dokładać się do waszej emerytury. Teraz krzyczycie o prawo do wcześniejszych emerytur, potem, gdybyście je dostali, to będziecie krzyczeć o "godną emeryture", wyższe świadczenia itp. Na to zgody nie ma! Won do pracy obiboki! I wara od moich, ciężko zapracowanych pieniędzy! Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Oceany hipokryzji PO 14.11.08, 09:54 Okupować Kancelarię Premiera przez pielęgniarki za rządów Jarosława Kaczyńskiego - dobrze, Okupować biuro poselskie Premiera Tuska przez związkowców z "Solidarności 80" - źle. Partia niekonsekwentnych Obłudników. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Oceany hipokryzji PiS 14.11.08, 10:10 Okupować Kancelarię Premiera Kaczyńskiego - źle. Okupować biuro Tuska - dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
anwad Jesteś bezmyślny 14.11.08, 11:44 Może tak byś skomentował hipokryzję Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Jesteś bezmyślny 14.11.08, 13:12 Wolę pokomentować twoją i hipokryzję i tobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Jesteś bezmyślny 14.11.08, 13:14 Jestem bezmyślny bo nie mam tak jak ty głowy napchanej myślami Ziemkiewiczów i Wildsteinów? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Klamiesz gazeto 14.11.08, 09:58 "Od wczorajszego wieczora trwała wyprowadzka z biura." Nieprawda. Pracownicy poszli do domu i pozamykali swoje pokoje pracy, co jest normalne w wypadku obecności osob obcych. Zwiazkowcom pozostawiono do dyspozycji jedno pomieszcze, w którym istotnie były kwiatki, oraz telewizor plazmowy. Nie jest mi wiadomo, aby ktoś podziękował za ten miły gest. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Klania sie PRL............... 14.11.08, 10:01 - Prokuratura bada doniesienie Biura Krajowego Platformy Obywatelskiej na związkowców "Sierpnia'80", którzy okupowali do piątku biuro poselskie Donalda Tuska - powiedział rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Mateusz Martyniuk. Prok. Martyniuk potwierdził wpłynięcie do prokuratury zawiadomienia o naruszeniu miru domowego przez związkowców. "To przestępstwo zagrożone karą od grzywny do roku pozbawienia wolności. Prowadzimy czynności sprawdzające, które zakończą się decyzją o wszczęciu bądź odmowie wszczęcia dochodzenia" - powiedział. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Klania sie PRL............... 14.11.08, 10:03 I jeszcze cos.Ladnie sobie Tusk urzadzil biuro.Wielki telewizor plazmowy.Ciekawe za czyja kase to kupil.Slupki sondazowe w TVN ogladal? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Klania sie PRL............... 14.11.08, 10:05 Co Wyborcza pisala gdy manifestowaly pielegniarki? Arogancja rządu Kaczyńskiego wobec protestujących pielęgniarek nie pozostawia wątpliwości, że ta władza rozmawia tylko wtedy, gdy jest to dla niej wygodne - pisze Marek Borowski w "Gazecie Wyborczej". Są rzeczy, których Polacy nie wybaczą władzy bez względu na swoje poglądy. To m.in. arogancja i traktowanie z góry. Arogancja tego rządu sięgnęła zenitu. Nie wobec biznesmenów czy przeciwników politycznych. To jeszcze można by było zrozumieć. Przez wiele dni z całą mocą demonstrowana była wobec kobiet zarabiających kilkaset złotych za ciężką i niezwykle ważną pracę. Lekceważenie okazane przez rząd pielęgniarkom jest tak oczywiste i tak drastyczne, że trudno przejść nad tym do porządku dziennego. Demokratyczne państwo to nie jakaś abstrakcja. Ono ma służyć ludziom, swoim obywatelom. Tymczasem okazuje się, że to państwo rozmawia tylko z tymi, którzy popierają obóz rządzący i tylko pod tym warunkiem skłonne jest traktować obywateli jak partnerów. Gdy zaś ludziom cokolwiek się nie podoba, zasługują nie tylko na najwyższą pogardę, ale także na miano wroga ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.tofelek Re: ...Klania sie PRL............... 14.11.08, 10:24 prezerwatywo1! jesteś zwykłym esbeckim gnoj....m pielęgniarki walczyły o "godne" wynagrodzenie za ich pracę. a te nieroby walczą o "wy-godne" emeryturki kosztem innych esbeku - przyjedź, pracuj i sponsoruj im te emeryturki Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Klania sie PRL............... 14.11.08, 10:27 Kosztem innych?.To robi Tusk. Pisalem otym niedawno.Jak zdobywa sie media?.Finansowo. Na przełomie kwietnia i maja rząd przekazał na konta stacji telewizyjnych: TVN, TVN 24 i TVN 7, należących do koncernu ITI, około 1,2 mln złotych . Do mediów Zygmunta Solorza trafiło natomiast 600 tys. zł. Pod koniec ubiegłego roku zaś, pieniądze z unijnych funduszy rząd przekazał Grupie Eskadra, organizującej kampanię Platformy Obywatelskiej w internecie . Ogółem, 2 mln 548 tys. 411 zł - to kwota, jaką rząd Donalda Tuska przekazał wybranym stacjom telewizyjnym, za emisję w dniach 28 kwietnia - 15 maja br., reklamówek promujących przyszłe "sukcesy rządu" - informuje gazeta. Pieniądze przetransferowano w ramach kampanii promocyjnej Narodowej Strategii Spójności - serii telewizyjnych spotów typu "wybudujemy autostrady". Największy kawałek finansowego tortu przypadł mediom należącym do koncernu ITI: łącznie telewizje TVN, TVN 24 i TVN 7 otrzymały około 1 mln 270 tys. zł. Ponad 600 tys. zł przypadło Polsatowi i TV 4, mediom należącym do Zygmunta Solorza-Żaka. Środki pochodziły z funduszy unijnych będących w dyspozycji Ministerstwa Rozwoju Regionalnego. Gazeta przypomina jednocześnie, że kilka miesięcy wcześniej resort Elżbiety Bieńkowskiej pozbawił - cięciami na liście indykatywnej - unijnych dotacji szereg wyższych uczelni, w tym Wyższą Szkołę Kultury Społecznej i Medialnej. Sumy, jakie resort rozwoju regionalnego przekazał wybranym mediom, to - jak zapewnia MRR - opłata za emisję spotów telewizyjnych, które mają przekonywać, że "wybudujemy autostrady" lub "powstaną mosty". Oczywiście, w bliżej nieokreślonej przyszłości. Podobne slogany pojawiły się w orędziu Donalda Tuska, zbieżnym w czasie z emisją telewizyjnych reklamówek Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Klania sie PRL............... 14.11.08, 10:28 Kosztem innych? 182 i pół tysiąca złotych zapłacił Urząd Miasta Stołecznego Warszawy Agorze SA, która jest wydawcą "Gazety Wyborczej". Agora otrzymała pieniądze za organizację "Święta Warszawskiego Metra" na stacji Warszawa Młociny. Zorganizowanie widowiska plenerowego odbyło się w trybie bezprzetargowym, a miasto naruszyło przepisy regulujące zasady udzielania zamówień z wolnej ręki.Miejscy urzędnicy podpisali zlecenie dla spółki wydającej "Gazetę Wyborczą", nie przeprowadzając wcześniej ani przetargu, ani procedury konkursowej.Otoz przed przydzieleniem Agorze lukratywnego zlecenia Hanna Gronkiewicz-Waltz była ostro krytykowana przez media Agory, po podpisaniu umowy- krytyka ucichła. Zlecenie dla „Agory” podpisali miejscy urzędnicy z pominięciem zorganizowania przetargu, lub procedury konkursowej. Zgodnie z przepisami ustawy o zamówieniach publicznych w zakresie działalności twórczej lub artystycznej na podstawie art. 67 ust. 1, wybór wykonawcy z wolnej ręki jest możliwy, jednak interpretacja ustawy wskazuje, że takie postępowanie było możliwe, gdyby na rynku w danym miejscu i czasie istniał tylko jeden wykonawca, który jest w stanie wykonać zamówienie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: ...Klania sie PRL............... 14.11.08, 10:47 Kim jest "presentation1" ? Imiona LESŁAW Nazwisko WAJDZIK Nazwisko rodowe Data urodzenia 09.06.1959 Funkcjonariusz/pracownik/żołnierz aparatu bezpieczeństwa Informacja o przebiegu służby Nazwa jednostki Miasto Nazwa komórki WOJEWÓDZKI URZĄD SPRAW WEWNĘTRZNYCH KATOWICE WYDZIAŁ IV MŁODSZY INSPEKTOR 16.09.1984 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe WOJEWÓDZKI URZĄD SPRAW WEWNĘTRZNYCH KATOWICE WYDZIAŁ VI INSPEKTOR szer. 01.01.1985 31.05.1985 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe Inne informacje o funkcjonariuszu i służbie W grudniu 1984 ukończył kurs "0". katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=W&katalogId=2&subpageKatalogId=2&pageNo=1&nameId=3523&osobaId=11252& Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: ...Klania sie PRL............... 14.11.08, 14:55 pan.tofelek napisał: > prezerwatywo1! > jesteś zwykłym esbeckim gnoj....m > > pielęgniarki walczyły o "godne" wynagrodzenie za ich pracę. > a te nieroby walczą o "wy-godne" emeryturki kosztem innych > > > esbeku - przyjedź, pracuj i sponsoruj im te emeryturki > Po co dyskutujesz z etatowym oficerem PRLowskiej SB, który bojąc się konsekwencji uciekł z kraju w 1989 roku?????? Odpowiedz Link Zgłoś
linfan nie klam... 14.11.08, 10:28 rzad chce rozmawiac. to tylko te popluczyny nie potrafia sie zgodzic na warunki inne, niz okupacyjne... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: nie klam... 14.11.08, 10:30 linfan napisał: CHODZI si o pielegniarki ktore okupowaly gabinet Premiera Kaczynskiego? > rzad chce rozmawiac. to tylko te popluczyny nie potrafia sie zgodzic na warunki > inne, niz okupacyjne... Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: nie klam... 14.11.08, 10:34 presentation1 napisał: > linfan napisał: > CHODZI si o pielegniarki ktore okupowaly gabinet Premiera Kaczynskiego? > > rzad chce rozmawiac. to tylko te popluczyny nie potrafia sie zgodzic na w > arunki > > inne, niz okupacyjne... czy masz problemy z rozumieniem tekstu pisanego? specjalnie dla Ciebie napisze to jeszcze raz: OBECNY rzad chce rozmawiac z POPLUCZYNAMI OKUPUJACYMI BIURO OBECNEGO premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: nie klam... 14.11.08, 10:36 Wiec ci odpowiem.Premier Kaczynski spotkal sie z pielegniarkami.Tusk ma gdzies ZWYKLYCH ludzi na ktorych grzbiecie doszedl do wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: nie klam... 14.11.08, 10:40 presentation1 napisał: > Wiec ci odpowiem.Premier Kaczynski spotkal sie z pielegniarkami.Tusk ma gdzies > ZWYKLYCH ludzi na ktorych grzbiecie doszedl do wladzy. ja jestem zwyklym czlowiekiem. i znam wielu innych zwyklych ludzi. nie pamietam, by ktos kto ma siebie za ZWYKLEGO czlowieka, okupowal biuro poselskie premiera, domagal sie widzenia, wysluchania i obietnic, ze bedzie mial lepiej niz inni w kraju. intrygujaca definicja ZWYKLEGO czlowieka... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: nie klam... 14.11.08, 10:43 Okupacja, jednego z pomieszczen Kancelarii Premiera zakonczyla sie po osmiu dniach. W Kancelarii Prezesa Rady Ministrów premier Jarosław Kaczyński rozmawiał z czterema pielęgniarkami, które od 8 dni okupowały jedno z pomieszczeń gmachu.Premier wyciąga rękę i spełnia ich prośbę. Z troski o protestujące premier zdecydował się przerwać tę patową sytuację - powiedział Jan Dziedziczak.Po rozmowie z premierem pielęgniarki opuściły gmach Kancelarii. PO rozwiazuje inaczej swoje problemy.Po prostu nasyla Prokuratora.W Wyborczej, nie ma juz tragedii robotnikow.Robotnicy im chrapia. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: nie klam... 14.11.08, 10:51 presentation1 napisał: > W Wyborczej, nie ma juz tragedii robotnikow. to jedyne (w miare) sensowne zdanie, jakie popelniles. tu nie ma dramatu - tu jest "chciejstwo" kilku ch*mkow, kosztem reszty spoleczenstwa. zwlaszcza czesci spoleczenstwa do ktorej sie zaliczam - mlodej czesci, ktora ma niby pracowac na te bande emerytow-darmozjadow. jak zawsze sprowadzasz dyskusje daleko poza temat. z mojej strony EOT - z malomietkimi dyskutowac sie nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: nie klam... 14.11.08, 10:55 Tu nie ma chciejstwa.Chciales do UE?We Francji nie ma problemu jak ludzie strajkuja.Wiekszosc ci powie ze maja racje.BO MAJA.Gdyby nie strajki czy manifestacje mialbys PRL.Chyba ze tego chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: nie klam... 14.11.08, 11:06 Kim jest "presentation1" ? Imiona LESŁAW Nazwisko WAJDZIK Nazwisko rodowe Data urodzenia 09.06.1959 Funkcjonariusz/pracownik/żołnierz aparatu bezpieczeństwa Informacja o przebiegu służby Nazwa jednostki Miasto Nazwa komórki WOJEWÓDZKI URZĄD SPRAW WEWNĘTRZNYCH KATOWICE WYDZIAŁ IV MŁODSZY INSPEKTOR 16.09.1984 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe WOJEWÓDZKI URZĄD SPRAW WEWNĘTRZNYCH KATOWICE WYDZIAŁ VI INSPEKTOR szer. 01.01.1985 31.05.1985 IPN Ka 0229/145 (9769/V) akta osobowe Inne informacje o funkcjonariuszu i służbie W grudniu 1984 ukończył kurs "0". katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=W&katalogId=2&subpageKatalogId=2&pageNo=1&nameId=3523&osobaId=11252& Odpowiedz Link Zgłoś
cze67 Re: nie klam... 14.11.08, 14:04 presentation1 napisał: > Wiec ci odpowiem.Premier Kaczynski spotkal sie z pielegniarkami. Tak, po OŚMIU dniach. Tusk ma gdzies > ZWYKLYCH ludzi na ktorych grzbiecie doszedl do wladzy. A gdzie ich miał Kaczyński podczas przytaczanej przez ciebie pielęgniarskiej okupacji? Przypomnijmy sobie: wyborcza.pl/1,82417,4254412.html Dodajmy - tutaj kiludziesięciu chłopa i nawet śladu rozwiązania siłowego (jedynie słowa Wałęsy), tam cztery pielęgniarki i rządowe zapowiedzi użycia siły. 2007-06-22 23:25:00 Dziedziczak: szef Kancelarii Premiera przestrzega pielęgniarki okupujące KPRM Rzecznik rządu Jan Dziedziczak poinformował PAP, że przebywające w Kancelarii Premiera pielęgniarki otrzymały w piątek pismo od szefa kancelarii, w którym napisano m.in., że łamią prawo i mogą zostać "w każdej chwili usunięte" z gmachu. W budynku Kancelarii od wtorku przebywają cztery pielęgniarki. W piśmie - jak powiedział Dziedziczak - szef Kancelarii Premiera Mariusz Błaszczak informuje, że pielęgniarki przebywają w KPRM nielegalnie, łamią prawo karne i mogą być w każdej chwili usunięte z gmachu. Protest przed Kancelarią premiera trwa od wtorku. Po zakończeniu manifestacji, która przeszła ulicami Warszawy, przed budynkiem Kancelarii premiera pozostały pielęgniarki. Jedną z sal w budynku okupują też cały czas cztery pielęgniarki.(PAP) Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Artykuł jjest o czym innym 14.11.08, 14:26 bagienne_dno napisała: > UBecki analfabeto To są odpowiedzi na idiotyzmy pisane przez twojego kolegę, wajdzik- presentation1 Odpowiedz Link Zgłoś
turbo-liberal Re: ...Klania sie PRL............... 14.11.08, 11:04 Jest jeszcze gorzej... nie tylko telewizor.. a co jak on samochód ma? A przecież wszyscy wiemy, że powinien siedzieć w nędzy, tak jak Jarosław, który biorąc 12000zł / miesiąc NICZEGO nie ma. Oto prawdziwy wzór obywatela! Tak właśnie powinna wyglądać Polska, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ...Klania sie PRL............... 14.11.08, 11:08 Polacy powinni miec wiele.Jednak Tusk to liberal i cale zycie na panstwowym garnuszku.Czy biuro poselskie Premiera to dom rozpusty?Skad na to kasa?Z podatkow obywateli?A mialo byc tanie panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 presentation1, jak zwykle pleciesz 14.11.08, 11:38 presentation1 napisał: > Polacy powinni miec wiele.Jednak Tusk to liberal i cale zycie na panstwowym gar > nuszku.Czy biuro poselskie Premiera to dom rozpusty?Skad na to kasa?Z podatkow > obywateli?A mialo byc tanie panstwo. Kilka twoich ostatnich postów kolejny raz potwierdza twoją bezgraniczną głupotę i nieuczciwość. -W każdym praworządnym kraju wyjaśnienie podejrzenia popełnienia przestępstwa leży w gestii prokuratury. W swoim kochanym PRL-u wysłałbyś swoich chłopców z gazem i pałami. -Jest to biuro poselskie PO i jest wyposażone z funduszy będących w gestii PO. Mieszkasz w Mozambiku, że tak wstrząsnął tobą akt istnienia TV plazmowego w biurze? - Kaczyński znęcał się nad pielęgniarkami, wydał polecenia zagłuszania telefonów komórkowych, zaopatrywania w środki higieniczne itp. - trwało to wiele dni. I to właśnie spotkało się z powszechnym potępieniem. Żaden rząd tak długo nie pertraktował ze związkami zawodowymi ma temat jednej sprawy jak rząd PO –PSL. Kompromis nie może polegać na tym, że jedna strona ustępuje we wszystkim a druga w niczym. Ustawa o emeryturach pomostowych tylko w kilku procentach różni się od projektów SLD i PiS, a wprowadzenie jej jest niezbędne co ustalono już 10 lat temu i na temat czego od 10 lat trwa dyskusja. PO tym różni się od poprzedników, że ma odwagę wprowadzać tą ustawę w życie, ryzykując obniżkę „słupków”. Nie jest to więc działanie z dziedziny PR. Ciekawe, że walczą o emerytury pomostowe ci (górnicy), którzy za pomocą śrub i kilofów wywalczyli je dla siebie kosztem społeczeństwa już kilka lat temu Nie chodzi mi o same emerytury pomostowe, tylko całość wywalczonych korzyści, których nie ma i nie będzie miał żadna grupa zawodowa w Polsce. - Podobno mieszkasz we Francji, kraju o gospodarce rynkowej. Powinieneś wiedzieć, że jeżeli zamawiasz reklamy w prywatnych mediach musisz za nie zapłacić. Podobnie musisz płacić zamawiając je w TVP. Partie mają prawo w ramach przyznanych funduszy korzystać z reklam. Bardzo intensywnie czynił to także PiS płacąc szczodrze TVP jak i TVN oraz Polsatowi. Podobnie z zapłatą Agorze, której zlecono organizację uroczystości. Nie na wszystko wymagane są przetargi. Istnieje także forma bez przetargowa. I wszystko jest OK., jeżeli jest zgodne z prawem. W przeciwnym wypadku jest robota dla prokuratury - Po ilu dniach się spotkał? Zrobił to pod naporem opinii publicznej. Przedtem wielokrotnie je obrażał i poniżał(np. kpiąc z głodówki). - To nowina, że we Francji panuje taka idylla w dziedzinie strajków. W TV oglądaliśmy obrazki mówiące coś innego. -Dlaczego tak konsekwentnie robisz z siebie idiotę? Przecież gdybyś był idiotą nie działałbyś tak efektywnie w SB. Każda partia, po zakończeniu wyborów otrzymuję z budżetu, zgodnie z prawem dotację proporcjonalna do o uzyskanego wyniku wyborczego . I może dysponować tą dotacją pod zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: presentation1, jak zwykle pleciesz 14.11.08, 11:45 SB?Pogadaj z Zakowskim,Wolkiem lub siedmioma wiceministrami tego nierzadu Tuska.Co do Prokuratury.Czy pielegniarki zostaly oskarzone?Nie PO zapewnialo im wszystko.Dzis PO straszy nie tylko sprawami(Michnik to dobrze rozgrywa)sadowymi ale nawet uzyciem sily.Nie zapominaj ze mialy byc rzady milosci-mamy rzady spadkobiercow Kiszczaka.Co do Francji.Strajki.Nie ma takiej zawisci i checi mordowania strajkujacych.Ludzie o milion razy bardziej rozumieja ze wladzy nie nalezy popuscic w swoich zyciowych sprawach.Dlatego minimalna pensja(zagwarantowana )wynosi prawie 1300 euro.Dlatego ludzie mniej pracuja by miec wolne i bawic sie po prostu przez kilka dni w tygodniu.I maja racje.Czasy Ideii Tuska to powrot do feudalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: presentation1, jak zwykle pleciesz 14.11.08, 12:12 presentation1 napisał: > SB?Pogadaj z Zakowskim,Wolkiem lub siedmioma wiceministrami tego nierzadu Tuska > .Co do Prokuratury.... Znowu pleciesz jak Piekarski na mękach. O rozwiązaniu siłowym wspomniał Wałęsa, na pytanie dziennikarza co należy zrobić. Nikt z PO czy rządu nie powiedział ani słowa o rozwiązaniu siłowym. Czemu znowu łżesz? PO po prostu wyniosła się ze swojego biura, pozostawiając strajkującym TV plazmowy, żeby się nie nudzili.? Czy można wyobrazić sobie łagodniejsze rozwiązanie. O oskarżeniu pielęgniarek też wtedy mówiono. Powstrzymano się od tego tylko dlatego, że pociągnęłoby to dokładniejszą analizę działań rządu w stosunku do pielęgniarek (np. zagłuszanie komórek). Powinieneś to pamiętać, bo to było wtedy głośno komentowane. Pisząc o chęci mordownia strajkujących przez obecny rząd robisz z siebie idiotę do sześcianu. 1500 € minimalna pensja! Bardzo bym chciał. To jest w złotówkach ok. 3500 zł, podczas gdy średnia pensja w Polsce nie osiągnęła jeszcze 3000 zł. Ty rzeczywiście nie wiesz o czym piszesz. Porównaj dochód narodowy Polski i Francji! Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: presentation1, jak zwykle pleciesz 14.11.08, 15:10 presentation1 napisał: > SB?Pogadaj z Zakowskim,Wolkiem lub siedmioma wiceministrami tego nierzadu Tuska > .Co do Prokuratury.Czy pielegniarki zostaly oskarzone?Nie PO zapewnialo im wszy > stko.Dzis PO straszy nie tylko sprawami(Michnik to dobrze rozgrywa) sadowymi ale > nawet uzyciem sily.Nie zapominaj ze mialy byc rzady milosci-mamy rzady spadkob > iercow Kiszczaka. Nie wypisuj głupot!!! Porównanie pielęgniarek do nierobów z S-80 to obraza tych pierwszych. Zastanawiam się dlaczego nie lubisz swego byłego szefa Kiszczaka i tu sprawa jest jasna, co by nie powiedzieć to jednak zoatał on wyznaczony i przeniesiony do MSW z wojska i nie reprezentuje sobą post UBeckich elit, które zdominowały władze MO i SB w czasach PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 I jeszcze jedno presentation! 14.11.08, 11:54 Wyobraź sobie kraj, w którym dowolna grupa obywateli, także tak mało znacząca pod jeśli idzie o wielkości ale groźna brutalnością, taka,jak np.Solidarność80 wzywa premiera tam gdzie ona chce a premier grzecznie przybiega. Są miejsca przeznaczone do takich spotkań. I rząd bezzwłocznie chciał podjąć rozmowy. Takie działania, jakie podjęła ostatnio Sildarność80, mają tylko za cel - prowokowanie władzy, jej poniżenie i dążenie do rozróby. Zapewniam cię, że gdyby zastosowane zostało rozwiązanie siłowe, oświadczenie przewodniczącego związku "osiągnęliśmy nasz cel", byłoby jego punktu widzenia, w pełni uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: I jeszcze jedno presentation! 14.11.08, 12:01 Dyskusja bez sensu bo winien jest rzad ktory forsuje swoje.Bedzie i czas zaplaty.Slupki nie pomoga.Na Tuska czai sie Sluzba Zdrowia, Szkolnictwo, rybacy i w sumie z polowa spoleczenstwa.I maja racje. Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Re: I jeszcze jedno presentation! 14.11.08, 12:17 I czaja sie byli sbecy z luboscia robiacy klake pis. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Miało być 48 dni, 14.11.08, 10:02 było 48 godzin. Miała być zadyma, policja i matrylologia Jedynego Prawdziwego Polskiego Patrioty Związkowca Sierpień 80, który walczy o dobro wszystkich Polaków. A co wyszło? Rozgrzane zakute paly zostały skutecznie ostudzone po olaniu ich ciepłym moczem. I palantom związkowym zrobilo sie wilgotno i niekomfortowo. Wracają wypłakać się mamusi. Niech się prują buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
richb Jaki ogolnonarodowy 14.11.08, 10:06 Sprawa dotyczy 1mln ludzi a co z pozostalymi 19mln pracujacymi na to aby oni wczesniej przechodzili na te emerytury? Wydaje mi sie ze 19mln to troche wiecej niz 1mln a dokladniej 250tys ktorym sie rzeczywiscie takie wczesniejsze emerytury naleza. NIech straujkuja u swoich pracodawcow aby dostali podwyzki jak maja trudne warunki pracy a nie zagracaja miasta i utrudniaja zycie innym ludziom, a tak w ogole to niech sie wezma do roboty bo zwiazkowcy z Sierpien'80 poza strajkowaniem chyba nic innego nie potrafia : patrz np kopalnia Budryk Odpowiedz Link Zgłoś
jacek2235 a co z pielęgniarkami??? 14.11.08, 10:06 A co z pielęgniarkami, które okupowały biuro Kaczyńskiego i takze chyba naruszały "mir domowy"???? Kaczyński nie wysyłal zawiadomienia do prokuratury. Skoro rząd PO występował do prokuratury w sprawie zagłuszania telefonow komórkowych pielegniarek, to powinien także wystąpić z zawiadomieniem o naruszeniu miru domowego przez pielegniarki okupujące biuro Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
eddynz Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 10:12 Oglądałem konferencję prasową Ziętka w tvn 24. W całokształcie tych wypowiedz których nie można znieść,przebija cwaniactwo,awanturnictwo.Nie można tolerować takiej drobnicy,młodzieżowej.Kto to jest ten Pan Ziętek napiszcie coś więcej otym człowieku.W jego samoocenie wydaje mu się że niewiadomo kim i czym jest a faktycznie jest niczym.Przegonić to towarzystwo do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
tomm23 Re: Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 11:03 List do Prezydenta Boliwariańskiej Republiki Wenezueli Pan Hugo Chávez Frías Prezydent Boliwariańskiej Republiki Wenezueli Szanowny Panie Prezydencie! W związku z najbliższymi wyborami prezydenckimi w Pańskim kraju, Wolny Związek Zawodowy "Sierpień 80" i Polska Partia Pracy, dwie współpracujące ze sobą organizacje, którym przewodniczę, życzą, aby po raz kolejny przytłaczająco wygrał Pan tę konfrontację uzyskując jak najszersze poparcie narodu wenezuelskiego. Śledzimy tę konfrontację z polskiej perspektywy, rozumiejąc ogromną wagę, nie tylko dla narodu i samego boliwariańskiego procesu rewolucyjnego w Wenezueli oraz nie tylko dla innych narodów latynoamerykańskich, ale również dla pracowników, narodów uciskanych i prawdziwej lewicy na całym świecie. W obliczu tej walki, która wylewa się poza granice Pańskiego kraju i faktycznie staje się konfrontacją międzynarodową, nasz związek zawodowy i Polska Partia Pracy sytuują się zdecydowanie w tym samym co Pan, Panie Prezydencie, obozie. Bronimy tych samych interesów i tych samych dążeń. Mamy tych samych przyjaciół i sprzymierzeńców. Stawiamy czoło tym samym przeciwnikom. Uważamy, że obrona praw pracowników, ludzi ubogich i wykluczonych jest nierozerwalnie związana z walką o niepodległość i suwerenność narodów kolonialnych, uciskanych i zależnych. Dążymy do zniesienia wyzysku człowieka przez człowieka i ucisku narodu przez naród. Z szacunkiem odnosimy się do konsekwencji i nieprzejednanej postawy, z jaką stawia Pan czoło hegemonii, agresywnym zamiarom i planom spiskowym supermocarstwa światowego, dążącego do obalenia Pana wszelkimi możliwymi środkami, w tym poprzez zamach stanu, akty terrorystyczne, sabotaż i destabilizację. Pańska postawa w obliczu gróźb i niebezpieczeństw to dla nas przykład do naśladowania. Jednobiegunowemu światu, zdominowanemu przez Stany Zjednoczone i ich sojuszników, opartemu na neoliberalnej globalizacji gospodarczej i na traktacie o wolnym handlu, który grozi gigantycznym rabunkiem i aneksją Ameryki Łacińskiej, przeciwstawia Pan Boliwariańską Alternatywę dla Narodów Naszej Ameryki. Uważamy, że w innych częściach świata, w tym w naszym własnym regionie, Boliwariańska Alternatywa powinna służyć za odniesienie dla - alternatywnych wobec neoliberalnych - projektów demokratycznej integracji regionalnej, promującej sprawiedliwość społeczną. Trzeba, aby alternatywne projekty integracji w różnych częściach świata wspierały się wzajemnie i ze sobą współpracowały. Słusznie twierdzi Pan, że "w ramach modelu kapitalistycznego nie można rozwiązać niezwykle poważnych problemów społeczeństwa: ubóstwa, nędzy i wykluczenia". Nie można ich rozwiązać ani w Wenezueli, ani w Polsce, ani w innej części świata. Polska Partii Pracy, która wywodzi się z autentycznego ruchu związkowego, popiera również Pański nacisk na to, że jedynym możliwym rozwiązaniem problemów naszych i wszystkich pozostałych społeczeństw może być tylko "socjalizm XXI wieku". Popieramy Pański "apel o dyskusję na temat nowych idei i starych doświadczeń, aby zarysować ten nowy socjalizm". Jesteśmy solidarni z Pańską walką. 3 grudnia Pańskie zwycięstwo wyborcze, Panie Prezydencie, będzie wielkim atutem dla kontynuowania naszej walki związkowej i politycznej. Łączę wyrazy solidarności i poważania. Przewodniczący WZZ "Sierpień 80" i Polskiej Partii Pracy Bogusław Ziętek Dnia 29 listopada 2006 r. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Związkowcy z Sierpnia 80: wychodzimy z biura 14.11.08, 12:18 tomm23 napisał: > List do Prezydenta Boliwariańskiej Republiki Wenezueli > > Pan Hugo Chávez Frías Prezydent Boliwariańskiej Republiki Wenezueli > > > > Szanowny Panie Prezydencie! > > W związku z najbliższymi wyborami prezydenckimi w Pańskim kraju, Wolny Związek > Zawodowy "Sierpień 80" i Polska Partia Pracy, dwie współpracujące ze sobą > organizacje, którym przewodniczę, życzą, aby po raz kolejny przytłaczająco > wygrał Pan tę konfrontację uzyskując jak najszersze poparcie narodu wenezuelski > ego.... > ...................................................... > Łączę wyrazy solidarności i poważania. > > Przewodniczący WZZ "Sierpień 80" i Polskiej Partii Pracy > > Bogusław Ziętek > > Dnia 29 listopada 2006 r. Takiego listu nie powstydziłby się PRLowski szef CRZZ! "...Venceremos, venceremos mil cadenas habra que romper venceremos, venceremos, la miseria sabrémos vencer!" Odpowiedz Link Zgłoś