michalparadowski Lech Kaczyński wetuje ustawy zdrowotne 26.11.08, 20:58 PANIE PREZESIE MELDUJĘ, ŻE WYKONAŁEM ZADANIE!! Odpowiedz Link Zgłoś
kraq kruk ci już wytrzezwiała pisowska dziwko? 26.11.08, 21:03 że się tu produkujesz Odpowiedz Link Zgłoś
me2free Moje brawa dla kaczynskiego i tym razem wygralem z 26.11.08, 21:04 zaklad. Oby tak dalej, zero zmian, cofnac czas, zakonserwowac patologie i jeszcze nazywac to patriotyzmem. Niezla jazda Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Lech Kaczyński wetuje ustawy zdrowotne 26.11.08, 21:06 Jak długo jeszcze ten szkodnik będzie przeszkadzał? Odpowiedz Link Zgłoś
cezaryk Co by tu jeszcze spieprzyć panie kacza dupo? 26.11.08, 21:08 Jesli toto rzeczywiscie pozbedzie sie ochrony (w co nie wierze) to ja kupuje srut oraz sól gruboziarnistą. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Jarek_melduję, że zawetowałem-powiedz mamie, 26.11.08, 21:10 będzie ze mnie dumna...... c.wrzuta.pl/wi13748/9b069334001ed6bd47bb4678/kaczki%20dwie?type=i&key=aNsfX1cjZN&ft=f taki jestem nieporadny bez brata..... _______________________ ...."Kiedy myślimy, że już osiągnęliśmy dno cały czas ktoś puka od spodu..." fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/ed/fwtw/eLZQVVCynuzPfCVLcX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Jarek_melduję, że zawetowałem-powiedz mamie, 26.11.08, 21:41 milo_1 napisał: > będzie ze mnie dumna...... > c.wrzuta.pl/wi13748/9b069334001ed6bd47bb4678/kaczki%20dwie?type=i&key=aNsfX1cjZN&ft=f > taki jestem nieporadny bez brata..... > > _______________________ > > > ...."Kiedy myślimy, że już osiągnęliśmy dno cały czas ktoś puka od spodu..." > fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/ed/fwtw/eLZQVVCynuzPfCVLcX.jpg I niech się nie martwi, znajdę sponsora na jej leczenie w prywatnej klinice, bo nie zawieziemy jej do szpitala, gdzie jakiś motłoch się kręci. A w razie czego mam prawo do rządówki do końca życia. Pozdro jaro. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 A jak wyszliście na komercjalizacji emerytur? 26.11.08, 21:16 Na starość dostaniecie śmierdzące gó... zamiast emerytury, bo de złodziejskie giełdy was okradają. Tak samo będzie ze służbą zdrowia. Zdefraudują składki, zainwestują w ryzykowne papiery i okaże się, że składki starczą na darmową lewatwę z gnojówki zamiast leczenia. Za resztę trzeba będzie dodatkowo płacić tak jak dodatkowo się ubezpieczają w III filarze, bo te 30% ZUS-ów okazuje się, że są brane przepuszczane na giełdzie tak jak w ruletkę. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: A jak wyszliście na komercjalizacji emerytur? 26.11.08, 23:10 placebo99 napisał: > Na starość dostaniecie śmierdzące gó... zamiast emerytury, bo de > złodziejskie giełdy was okradają. Tak samo będzie ze służbą zdrowia. > Zdefraudują składki, zainwestują w ryzykowne papiery i okaże się, że > składki starczą na darmową lewatwę z gnojówki zamiast leczenia. Za > resztę trzeba będzie dodatkowo płacić tak jak dodatkowo się > ubezpieczają w III filarze, bo te 30% ZUS-ów okazuje się, że są > brane przepuszczane na giełdzie tak jak w ruletkę. > Przeciez ty idioto o rydzyku piszesz i pieniadzach na ratowanie Stoczni Gdanskiej...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Komu szpital, komu ? - bo idę do domu. 26.11.08, 21:17 Donald T. Sawicki Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Teraz prezydent PIS-u popłynie, na amen! 26.11.08, 21:23 prezydent "Veto"... i.wp.pl/a/f/jpeg/9962/kaczynski_lech450.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
wlodzimierz.ilicz Łapki Tuska znów nie sięgnęły do kasy. 26.11.08, 21:35 Bo są za krótkie łapki złodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek wróg narodu i Państwa Polskiego 26.11.08, 21:21 nie Prezydent Polaków a prezydent PISu... ot.. Odpowiedz Link Zgłoś
praptak2 Re: wróg narodu i Państwa Polskiego 26.11.08, 21:48 wejsunek napisał: > nie Prezydent Polaków a prezydent PISu... ot.. Ot, POlak się odezwał. Przygłup. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Widzę na forum sami niedoszli "prezesi Rad Szpital 26.11.08, 21:26 aż tylu wam obiecano synekurę ? Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha 70 szpitali sprywatyzowanych przez PiS też zawetuj 26.11.08, 21:29 Czy 70 szpitali sprywatyzowanych przez PiS też zawetuje wstecznie? Chyba tak, bo jak się mówi "A" to trzeba powiedzieć "B". No chyba, że jest "prawda" i "prawda PiS". Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Re: 70 szpitali sprywatyzowanych przez PiS też za 26.11.08, 21:36 n.wataha napisał: > Czy 70 szpitali sprywatyzowanych przez PiS też zawetuje wstecznie? > > Chyba tak, bo jak się mówi "A" to trzeba powiedzieć "B". > > No chyba, że jest "prawda" i "prawda PiS". Prywatyzacja dobrowolna, a obowiązkowa, to chyba różnica? Nawet ta dobrowolna nie jest zawsze korzystna dla pacjenta. No ale liczy się ekonomia za PO. Tylko dlaczego ku... fundusze emerytalne tak spadły ,skoro polska to oaza spokoju, jak twierdzą/twierdzili rządowi eksperci: w tym premier, minister finansów itd? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_be_with_you Re: 70 szpitali sprywatyzowanych przez PiS też za 26.11.08, 21:40 bwwald07 napisał: > n.wataha napisał: > > > Czy 70 szpitali sprywatyzowanych przez PiS też zawetuje wstecznie? > > > > Chyba tak, bo jak się mówi "A" to trzeba powiedzieć "B". > > > > No chyba, że jest "prawda" i "prawda PiS". > > Prywatyzacja dobrowolna, a obowiązkowa, to chyba różnica? Nawet ta > dobrowolna nie jest zawsze korzystna dla pacjenta. No ale liczy się > ekonomia za PO. Tylko dlaczego ku... fundusze emerytalne tak spadły > ,skoro polska to oaza spokoju, jak twierdzą/twierdzili rządowi > eksperci: w tym premier, minister finansów itd? bwwald07 ale przecież prywatyzacja za PiS nie była dobrowolna. A komercjalizacja, czyli oddanie szpitali w ręce samorządów to jeszcze nie prywatyzacja. Jak sam prezydent Kaczyński powiedział, komercjalizacja MOŻE prowadzić do prywatyzacji, a nie, że nią jest. Więc jak to jest z tą różnicą pomiędzy prywatyzacją PiS a komercjalizacją PO? Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Re: 70 szpitali sprywatyzowanych przez PiS też za 26.11.08, 22:03 pis_be_with_you napisał: > ale przecież prywatyzacja za PiS nie była dobrowolna. bo wszystkie szpitale zostały sprywatyzowane (obowiązkowość)? Nic o tym nie wiem. > A komercjalizacja, czyli oddanie szpitali w ręce samorządów to > jeszcze nie prywatyzacja. To jest jednak obowiązkowe. Przechodzi pod kuratelę samorzadów, które prywatyzują szpitale nierentowne. Może od razu odłączyć Polske na wschód od Warszawy Polski, bo jest nierentowna? > Jak sam prezydent Kaczyński powiedział, komercjalizacja MOŻE > prowadzić do prywatyzacji, a nie, że nią jest. W rejonach o dużym zaludnieniu takie szpitale pewnie nie będą prywatyzowane, bo samorząd będzie miał zysk. W innych przypadkach niech pacjent umrze, bo dlaczego samorząd (najbiedniejszy -mała gęstość zaludnienia) ma dopłacać, skoro sam nie ma z czego? > Więc jak to jest z tą różnicą pomiędzy prywatyzacją PiS a > komercjalizacją PO? Ja pomiędzy partiami nie widzę różnicy, ten sam "solidarnościowo"- komunistyczny pomiot ;) Pomiędzy prywatyzacja widzę. PO stawia na obligatoryjność. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_be_with_you Re: 70 szpitali sprywatyzowanych przez PiS też za 26.11.08, 22:15 bwwald07 napisał: > pis_be_with_you napisał: > > ale przecież prywatyzacja za PiS nie była dobrowolna. > > bo wszystkie szpitale zostały sprywatyzowane (obowiązkowość)? Nic o > tym nie wiem. Przecież prywatyzowane szpitale, a szczególnie ich pracownicy (tym bardziej pacjenci) nie mieli nic do powiedzenia, więc prywatyzacja PiS nie była dobrowolna. > > A komercjalizacja, czyli oddanie szpitali w ręce samorządów to > > jeszcze nie prywatyzacja. > > To jest jednak obowiązkowe. Przechodzi pod kuratelę samorzadów, które > prywatyzują szpitale nierentowne. Może od razu odłączyć Polske na > wschód od Warszawy Polski, bo jest nierentowna? > > > Jak sam prezydent Kaczyński powiedział, komercjalizacja MOŻE > > prowadzić do prywatyzacji, a nie, że nią jest. > > W rejonach o dużym zaludnieniu takie szpitale pewnie nie będą > prywatyzowane, bo samorząd będzie miał zysk. W innych przypadkach > niech pacjent umrze, bo dlaczego samorząd (najbiedniejszy -mała > gęstość zaludnienia) ma dopłacać, skoro sam nie ma z czego? Demagogizujesz. MTK czy MPK nie są rentowne w żadnym mieście. Są skomercjalizowane od bardzo dawna, a jakoś nikt ich nie likwiduje w żadnym mieście gdzie istnieją. Uważasz, że samorządy posprzedawałyby zaraz szpitale? Zapominasz chyba, że łatwiej odwołać obywatelom (na ręce patrzeć tym bardziej) samorząd, który próbuje robić coś na niekorzyść własnych wyborców, niż rząd, który ma zarządzać tysiącami szpitali, a na który nie masz najmniejszego wpływu. > > Więc jak to jest z tą różnicą pomiędzy prywatyzacją PiS a > > komercjalizacją PO? > > Ja pomiędzy partiami nie widzę różnicy, ten sam "solidarnościowo"- > komunistyczny pomiot ;) Pomiędzy prywatyzacja widzę. PO stawia na > obligatoryjność. Dla mnie obligatoryjność tej ustawy miała jeden minus, który mnie przerażał - monopol NFZ. Ale jak pokazały przykłady choćby przychodni zdrowia i laboratoriów prywatyzacja również jest dobra. A co do przekazywania szpitali samorządom, to jak już napisałem - wolę jako mieszkaniec danego miasta mieć wpływa na szpital w moim mieście, niż ajko obywatel Polski mieć wpływa na nie wszystkie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Re: 70 szpitali sprywatyzowanych przez PiS też za 26.11.08, 22:27 pis_be_with_you napisał: > Przecież prywatyzowane szpitale, a szczególnie ich pracownicy (tym > bardziej pacjenci) nie mieli nic do powiedzenia, więc prywatyzacja > PiS nie była dobrowolna. A sprywatyzowano wszystkie, czy tylko te, które nadal istnieja - rentowne? > Demagogizujesz. > MTK czy MPK nie są rentowne w żadnym mieście. Są skomercjalizowane > od bardzo dawna, a jakoś nikt ich nie likwiduje w żadnym mieście > gdzie istnieją. A gdzie te MTK i MPT istnieją, na wsi? Lepiej jest wybudować chodnik kilometrowy dla 1 odoby, czy 10 tysiecy? Te 10 tysiecy płaci czynsz, jest zatrudnionych, gmina pobiera podatek itd. Ta jedna osoba też, tylko 10 tysiecy razy mniejszy. > Uważasz, że samorządy posprzedawałyby zaraz szpitale? Biedne by sprzedawały, bo nie miałyby za co je utrzymać. >Zapominasz > chyba, że łatwiej odwołać obywatelom (na ręce patrzeć tym bardziej) > samorząd, który próbuje robić coś na niekorzyść własnych wyborców, > niż rząd, który ma zarządzać tysiącami szpitali, a na który nie masz > najmniejszego wpływu. Inny samorząd zrobiłby to samo. Z pustego nie nalałby. Odpowiedz Link Zgłoś
pis_be_with_you Re: 70 szpitali sprywatyzowanych przez PiS też za 26.11.08, 22:39 bwwald07 napisał: > pis_be_with_you napisał: > > Demagogizujesz. > > MTK czy MPK nie są rentowne w żadnym mieście. Są skomercjalizowane > > od bardzo dawna, a jakoś nikt ich nie likwiduje w żadnym mieście > > gdzie istnieją. > > A gdzie te MTK i MPT istnieją, na wsi? Lepiej jest wybudować chodnik > kilometrowy dla 1 odoby, czy 10 tysiecy? Te 10 tysiecy płaci czynsz, > jest zatrudnionych, gmina pobiera podatek itd. Ta jedna osoba też, > tylko 10 tysiecy razy mniejszy. A gdzie Ty w Polsce na wsiach szpitale widujesz? A jeśli nawet takowe są, to wybacz, ale pierwszy bym je zlikwidował. W normalnym kraju szpital buduje się na xxx mieszkańców, a nie dla tego, że jakaś wieś chce sobie status podnieść, ze to wieś ze szpitalem. A co do opłacalności. A w obecnej formie to one według Ciebie są opłacalne? Bo w takiej sytuacji jaka jest obecnie, gdy mi lekarz powiedział, że mam na operację zaćmy czekać 2 lata, to ja dziękuję za takie leczenie. Przecież w obecnej sytuacji szpitale po uszy zadłużone i tak trzeba będzie zlikwidować, bo komornicy i tak wszystko z nich wyniosą, a i na pensje dla presonelu nic nie zostanie. A jeśli szpital ma otrzymać status prawa hamdlowego, to będzie miał pełne prawo dorabiać do swojej działalności, choćby sprzedażą miejsca pod bilboardy na ścianach, zezwoleniami na ustawianie automatów do kawy czy napojów, telewizją kablową, czy dodatkowymi usługami spoza listy refundowanej. Obecnie szpital nie ma prawa na prowadzenie jakiejkolwiek działalności, z której miałby prawo pobierać zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Re: 70 szpitali sprywatyzowanych przez PiS też za 26.11.08, 23:11 pis_be_with_you napisał: > A gdzie Ty w Polsce na wsiach szpitale widujesz? > A jeśli nawet takowe są, to wybacz, ale pierwszy bym je zlikwidował. Dla mnie wieś to nawet Wawa ;) > W normalnym kraju szpital buduje się na xxx mieszkańców, a nie dla > tego, że jakaś wieś chce sobie status podnieść, ze to wieś ze > szpitalem. W normalnym kraju szpital nie buduje się patrząc tylko na zasobność i liczebność mieszkańców. Tu liczy się profilaktyka, a nie urzędnicze "widzimisię" > A co do opłacalności. > A w obecnej formie to one według Ciebie są opłacalne? > Bo w takiej sytuacji jaka jest obecnie, gdy mi lekarz powiedział, że > mam na operację zaćmy czekać 2 lata, to ja dziękuję za takie > leczenie. Ależ są już prywatne - tam sie nie leczyłeś?... Taki bystry, a ma zaćmę na oczach? > Przecież w obecnej sytuacji szpitale po uszy zadłużone i tak trzeba > będzie zlikwidować, bo komornicy i tak wszystko z nich wyniosą, a i > na pensje dla presonelu nic nie zostanie. Personel w znanym mi szpitalu sprywatyzowanym ma średnio 12 kPLN, ___jak mawiał w TV jego menager___, ale na kroplówkę dla pacjenta przez 3 dni nie stać ich było, chociaż pacjent prawie zmarł na hiperglikemię. > A jeśli szpital ma otrzymać status prawa hamdlowego, to będzie miał > pełne prawo dorabiać do swojej działalności, choćby sprzedażą > miejsca pod bilboardy na ścianach, zezwoleniami na ustawianie > automatów do kawy czy napojów, telewizją kablową, czy dodatkowymi > usługami spoza listy refundowanej. > Obecnie szpital nie ma prawa na prowadzenie jakiejkolwiek > działalności, z której miałby prawo pobierać zyski. Zasłońmy okna szpitali reklamami, po ch... pacjent ma oglądać przez okno ptaszki ;) To nie służy zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 bwwald07..młotku... 26.11.08, 21:41 memłasz,jak stara, bezzebna Biernacka... Wraz z Kaczynskimi i PIS-komuną, modlisz sie o kryzys dla Polski,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Już miałeś...? 26.11.08, 22:05 jama.314 napisał: To się cieszę, że w końcu mogłem Tobie pomóc (wirtualnie) :) Odpowiedz Link Zgłoś
pis_be_with_you Nie rozumiem co lepsze prywatyzacja czy komercjal 26.11.08, 21:37 NIc z tego nie rozumiem. Co jest lepsze dla zwykłego obywatela? Prywatyzacja szpitali jaką dokonywał rząd PiSu? Czy komercjalizacja, czyli oddawanie szpitali w ręce samorządów lokalnych? Wyjaśnijcie mi bo się pogubiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 adam_l27, skąd wypęłzłaś,glisto, z szamba? 26.11.08, 21:35 wracaj i zamknij klape za sobą... Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 W mediach festiwal oszołomów z PiSoLewu, 26.11.08, 21:38 w związku z incydentem gruzińskim i wetem prezydenta do ustaw zdrowotnych. Oczywiście nie mogło zabraknąć takich czołowych oszołomów PiSoLewu, jak B. Piecha i M. Balicki, którzy jako byli ministrowie mają "wybitne" osiągnięcia w reformowaniu ochrony zdrowia. Może panowie, wespół z braćmi Kaczyńskimi i waszymi formacjami politycznymi spłacicie gigantyczne długi państwowych szpitali, do powstania których to długów walnie się przyczyniliście swymi skandalicznymi zaniechaniami w reformowaniu ochrony zdrowia? Nie macie żadnej legitymacji do tego, żeby reformę przygotowaną przez E. Kopacz krytykować i wetować! I proszę łaskawie bezczelnie nie okłamywać ludzi co do prywatyzacji... Z pewnością dzięki wam w tych straszliwie zadłużonych publicznych szpitalach dalej będzie można "kręcić lody", czyli używać prywatnego sprzętu medycznego itd. dla osiągania prywatnych korzyści materialnych, pić kawę albo i coś mocniejszego w godzinach pracy i plotkować, zamiast pracować. Na państwowym to dopiero można robić prywatę i to wam odpowiada, podobnie jak np. K. Radziwiłłowi itd. A poza tym Polacy wiedzą, że ochrona zdrowia jest w przytłaczającej większości sprywatyzowana i dzięki temu w ogóle jeszcze jakoś działa. Życzę Polakom, żeby to była ostatnia wasza kadencja w parlamencie i we władzy wykonawczej. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation.1 L.Kaczynskiemu należy sie pomnik od Narodu !!! 26.11.08, 21:48 Spadnie większy śnieg, to sie go ulepi !!! Cała Polska Lepi pomnik L.Kaczynskiego !!! Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej.11 Re: L.Kaczynskiemu należy sie pomnik od Narodu !! 26.11.08, 21:55 presentation.1 napisał: > Spadnie większy śnieg, to sie go ulepi !!! > > Cała Polska Lepi pomnik L.Kaczynskiego !! Prezydent 'VETO' Bałwan? Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: W mediach festiwal oszołomów z PiSoLewu, 26.11.08, 21:49 Zgadzam się z tobą całkowicie! Pis będzie miał na sumieniu nie tylko upadające placówki medyczne ale przede wszystkim pacjentów. Oni są przecież zdolni do wszystkiego! Dzięki występom tego małego faszysty z Krakowa padła transplantologia w Polsce. Ile ludzi przez tych cholernych dupków umarło? To był detal, teraz będzie hurt. W upadających szpitalach. Będę trzymać kciuki za dzielną Ewę K. Jest normalnym, dobrym lekarzem. I mam nadzieję, że znajdzie jakąś metodę, żeby choroba i leczenie nie miało barw politycznych, jak tego chce ten chory z nienawiści karzełek. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Masz na myśli AWS? 26.11.08, 22:35 aa_6 napisała: > Może panowie, wespół z braćmi Kaczyńskimi i waszymi > formacjami politycznymi spłacicie gigantyczne długi państwowych > szpitali, do powstania których to długów walnie się przyczyniliście > swymi skandalicznymi zaniechaniami w reformowaniu ochrony zdrowia? > Nie macie żadnej legitymacji do tego, żeby reformę przygotowaną > przez E. Kopacz krytykować i wetować! Za którego doszło chyba do największych długów RP? Gdzie był Tusk? pl.wikipedia.org/wiki/Polscy_senatorowie_IV_kadencji Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla A rankingu Polska na szarym końcu 26.11.08, 21:55 Ochrona zdrowia w rankingu konsumentów -Polska na zaszczytnym 25 miejscu. Na 31 państw. Momentami jest przerażająco. www.mp.pl/kurier/?aid=41360 I może jeszcze to na dokładkę. www.mp.pl/temat_miesiaca/ Po co nam reforma? Pan Prezydent opiekę ma, a reszta? Kogo obchodzi reszta. Zresztą Tusk też jest dobry. Pograł właśnie pod publiczkę refundacją in vitro. Wszystko OK, cywilizowane kraje tak mają. Tyle, ze cywilizowane kraje refundują też terapie pacjentom cierpiącym na znacznie cięższe przypadłości. U nas nie ma dla wszystkich potrzebujących. Nie mówiąc o tym, że pacjenci nie mają na ogół dostępu do najnowszych metod leczenia. Szlag na to wszystko trafia Odpowiedz Link Zgłoś
pis_be_with_you Obecnie czekanie na operację oka trwa 2 lata! 26.11.08, 21:59 Prawda jest taka, że na operację zaćmy czeka się 2 lata. Jak lekarze informują zaćma jest chorobą pogłębiającą się, więc zapewne po 2 latach jej operacja może być już niemożliwa lub bardzo wątpliwa. A co do tego czy Polaka stać czy nie na prywatną służbę zdrowia... przecież 80% społeczeństwa leczy się w prywatnych przychodniach. 90% wykonuje badania laboratoryjne w prywatnych laboratoriach. Tyle, że komercjalizacja nie jest prywatyzacją, lecz oddaniem pod zarząd szpitali w ręce samorządów, z możliwością dorabiania przez szpitale. Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Re: Obecnie czekanie na operację oka trwa 2 lata! 26.11.08, 22:15 Żeby to była tylko zaćma! W tym rankingu wypadamy kiepsko albo źle w dostępie do specjalistów, możliwości poważnych zabiegów chirurgicznych czy leczenia chorób nowotworowych. Gorzej od Polski jest tylko w Bułgarii, Rumunii, Portugalii i na Łotwie. A co my mamy? Festiwal PRu, patologicznej nienawiści polityków z PiS do PO i na odwrót-dokopią sobie przy każdej okazji mając w nosie nas. Nawet im do łbów nie przyjdzie zawieszenie broni i wspólne wypracowanie konsensusu najlepszego dla Polaków. Nie ta klasa ludzi. pis_be_with_you napisał: > Prawda jest taka, że na operację zaćmy czeka się 2 lata. > Jak lekarze informują zaćma jest chorobą pogłębiającą się, więc > zapewne po 2 latach jej operacja może być już niemożliwa lub bardzo > wątpliwa. > > A co do tego czy Polaka stać czy nie na prywatną służbę zdrowia... > > przecież 80% społeczeństwa leczy się w prywatnych przychodniach. > 90% wykonuje badania laboratoryjne w prywatnych laboratoriach. > > Tyle, że komercjalizacja nie jest prywatyzacją, lecz oddaniem pod > zarząd szpitali w ręce samorządów, z możliwością dorabiania przez > szpitale. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Re: Obecnie czekanie na operację oka trwa 2 lata! 26.11.08, 23:21 pis_be_with_you napisał: > Prawda jest taka, że na operację zaćmy czeka się 2 lata. > Jak lekarze informują zaćma jest chorobą pogłębiającą się, więc > zapewne po 2 latach jej operacja może być już niemożliwa lub bardzo > wątpliwa. To nie musi być prawdą. Moja mama czekała na operacje zaćmy 2 lata. Dostała skierowanie. 2 tygodnie temu okazało się na miejscu, że się pomylili - "jeszcze może zaczekać". Nadal jeździ samochodem i korzysta z komputera - fakt, że ustawienia komputera są prawie dla niewidomych. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 PiSprezydencie jedźcie do Gruzji 26.11.08, 22:05 i tam zostańcie w pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "Zdrowie i życie ludzkie to nie towar." 26.11.08, 22:06 "Zdrowie i życie ludzkie to nie towar." Wiara tez "nie jest towarem". A jak dobrze sie sprzedaje szczegolnie w swoim najbardziej uwstecznionym wydaniu nie tylko zreszta w naszym kraju !! W kraju w ktorym jest wolny rynek wszystko staje sie towarem. Lech Kaczyński wetuje ustawy zdrowotne Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej.11 Gdzie leczy zęby{brrrr} prezydent PIS-u? 26.11.08, 22:11 widąć że nie zna pasty i szczoteczki... fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/ed/fwtw/eLZQVVCynuzPfCVLcX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 Re: Gdzie leczy zęby{brrrr} prezydent PIS-u? 26.11.08, 22:14 kurna, straciłem apetyt! fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/ed/fwtw/eLZQVVCynuzPfCVLcX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Re: Gdzie leczy zęby{brrrr} prezydent PIS-u? 26.11.08, 22:16 paralela.1 napisała: > kurna, straciłem apetyt! fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/ed/fwtw/eLZQVVCynuzPfCVLcX.jpg reklama brudu w gębie... Odpowiedz Link Zgłoś
paralela.1 Kaczyński, stawia na "medycyne" Sobeckiej i Rydza. 26.11.08, 22:13 politbiuro.pl/politbiuro/1,90039,5992238,Poslanka_PiS__Dzieki_o__Rydzykowi_zwiekszy_sie_przyrost.html Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Re: Kaczyński, stawia na "medycyne" Sobeckiej i R 26.11.08, 22:19 politbiuro.pl/politbiuro/1,90039,5992238,Poslanka_PiS__Dzieki_o__Rydzykowi_zwiekszy_sie_przyrost.html przyznam ze wstydem...pos.ałem sie ze smiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Nihil novi 26.11.08, 22:10 Pan prezydent panicznie boi się słowa "prywatyzacja". Nie rozróżnia "prywatyzacji" od "komercjalizacji", straszy biedne staruszki i swój, często kołtuński, elektorat zbrodniami, jakie moga zaistnieć w dobrze funkcjonujących, pod samorządami, placówkach zdrowia. Powiedział "veto" - zatem wziął na siebie odpowiedzialność za stan służby zdrowia. Bo ona ma służyć pacjentom, a nie związkom zawodowym, populizmowi jego macierzystej partii, czy polityce jako takiej. Jeżeli jest tak odważny (że się nawet kulom nie kłania) niech teraz z własnej kieszeni płaci podwyżki, umarza długi szpitali, a nawet jak chce - niech weżmie się za leczenie. Swoje i innych. Chociaż nie...będzie miał "rządówkę" do końca życia i jego mama tez, więc nie będzie musiała umierać na korytarzu, jak nasze matki. Odpowiedz Link Zgłoś
1adam39 Lech Kaczyński wetuje ustawy zdrowotne 26.11.08, 22:11 jak Kaczorka nie lubię, tak popieram GO w niezgodzeniu się na propozycje PO-cipciów. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Może wyjaśnisz dlaczego? 26.11.08, 22:13 1adam39 napisał: > jak Kaczorka nie lubię, tak popieram GO w niezgodzeniu się na propozycje > PO-cipciów. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Może wyjaśnisz dlaczego? 26.11.08, 22:16 DURNIA i na dodatek z PIS mamy za prezydenta .... Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Re: Może wyjaśnisz dlaczego? 26.11.08, 22:18 pantanal..nie wymagaj za wiele od głąba... Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Re: Lech Kaczyński wetuje ustawy zdrowotne 26.11.08, 22:19 Podoba ci się należąca do najgorszych w Europie ochrona zdrowia. Podoba ci się brak dostępu do diagnostyki i leczenia? I hipokryzja polegająca na tym, że ludzie i tak korzystają z prywatnego leczenia. W Warszawie taka opieka staje się standardowym "benefitem' pracowników. 1adam39 napisał: > jak Kaczorka nie lubię, tak popieram GO w niezgodzeniu się na propozycje > PO-cipciów. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a to on obiecywał szkodzić Polsce? nie przypominam 26.11.08, 22:31 sobie a szkodzi właściwie codziennie... kazdym durnym slowem... kazdym czynem, wypowiedziami debili, którymi się otoczył szkodzi 24 h x 7 x 365 x 5 lat rozpacz! POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
sabrilla Obraz nędzy i rozpaczy 26.11.08, 22:31 Jak przeczytałam raport i opinie pediatrów o stanie opieki zdrowotnej nad dziećmi to się załamałam (www.mp.pl). No, ale fakt losem dzieci już narodzonych mało kto się w tym kraju interesuje. jakby do tego dorzucić opinie onkologów, reumatologów, psychiatrów itd to mamy pełen obraz nędzy i rozpaczy. PO podejmuje przynajmniej jakieś próby wprowadzenia nas do jakiejś cywilizacji w tej materii. A PiS? Tylko liberum veto i straszenie Odpowiedz Link Zgłoś
adela38 Re: Obraz nędzy i rozpaczy 26.11.08, 22:49 Dziwne... w tych krajach gdzie sluzba zdrowia jest na najwyzszym poziomie prywatne szpitale to margines i lecza tylko niektore przypadki typu kosmetyka, zacma, wstawianie endoprotez itp Szpitale skandynawskie, francuskie, niemieckie prawie wszystkie sa panstwowe lub samorzadowe...i nie maja na celu przynoszenie zysku, jak to jest w zalozeniu spolek prawa handlowego...Moze by tak wziac przyklad z rozwiazan w tych krajach? A moze tego sie nie robi bo przy ich rozwiazaniach nie byloby mozliwe zlodziejstwo? Jak do tej pory nikt nie broni zakladania prywatnych szpitali...czyzby biznes nie byl w Polsce az tak oplacalny? Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha do adeli 38 26.11.08, 23:13 Ależ w krajach skandynawskich samorządowe placówki służby zdrowia są jak najbardziej spółkami prawa handlowego. Masz w nich prawo do dodatkowych usług typu lepszy pokój, prywatna pielęgniarka, lepsze wyżywienie, internet przy łóżku itp. Mają prawo prowadzenia dodatkowej działalności, a ich właścicielami są samorządy. Dokłądnie tak miała wyglądać komercjalizacja, z tym, że w Polsce skomercjalizowane miały być wszystkie szpitale poza klinikami. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 Re: do adeli 38 26.11.08, 23:33 n.wataha napisał: > Ależ w krajach skandynawskich samorządowe placówki służby zdrowia są > jak najbardziej spółkami prawa handlowego. > Masz w nich prawo do dodatkowych usług typu lepszy pokój, prywatna > pielęgniarka, lepsze wyżywienie, internet przy łóżku itp. > > Mają prawo prowadzenia dodatkowej działalności, a ich właścicielami > są samorządy. Dokłądnie tak miała wyglądać komercjalizacja, z tym, > że w Polsce skomercjalizowane miały być wszystkie szpitale poza > klinikami. A była tam obowiązkowa komercjalizacja, czy samorządom opłacało się tworzyć spółki prawa handlowego z niczego? Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster prezydent PIS-u, pokazał zęby !! 26.11.08, 22:34 uwaga! niesmaczny widok.. fotoforum.gazeta.pl/photo/0/sh/ed/fwtw/eLZQVVCynuzPfCVLcX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy35 Panie Prezydencie niech pieski ujadaja !Chirac nam 26.11.08, 22:59 Polakom pomagal w stanie wojennym teraz Gruzini potrzebuja takiej samej pomocy z naszej strony! polaczki ujadajace sa na tyle glupi ze tego nie rozumieja!! Historia pana oceni BRAWO! Odpowiedz Link Zgłoś
dingdong tej reformy tez nie zrozumial... 26.11.08, 23:06 albo zrozumial, tylko podstawianie klod rzadowi jest wazniejsze. Tak czy siak, ten facet nie jest godny funkcji jaka sprawuje. Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Lech Kaczyński wetuje ustawy zdrowotne 26.11.08, 23:07 Dlaczego przeksztalcac szpitale w spolki kapitalowe? nie lepiej w organizacje nonprofit??? Odpowiedz Link Zgłoś
n.wataha Re: Lech Kaczyński wetuje ustawy zdrowotne 26.11.08, 23:10 hugow napisał: > Dlaczego przeksztalcac szpitale w spolki kapitalowe? nie lepiej w organizacje > nonprofit??? Z prostej przyczyny - w organizacjach non-profit nie można płacić pensji. Jaki lekarz będzie pracował w szpitalu za freeko? Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald07 ... :( 26.11.08, 23:40 n.wataha napisał: > hugow napisał: > > > Dlaczego przeksztalcac szpitale w spolki kapitalowe? nie lepiej w > organizacje > > nonprofit??? > > Z prostej przyczyny - w organizacjach non-profit nie można płacić > pensji. Jaki lekarz będzie pracował w szpitalu za freeko? A tak w ogóle z głowa wszystko OK? www.google.pl/search?rlz=1C1GGLS_plPL291&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=non+profit+pensje Odpowiedz Link Zgłoś
freon Spelnia obietnice wyborcze? 26.11.08, 23:13 Chyba wobec brata, ktoremu obiecal, ze zrobi wszystko, zeby przeszkodzic PO. Braciszek przeciez wykombinowal sprytnie, ze im w kraju gorzej, tym dla pisu lepiej. Szkodniki parszywe. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Będzie 3 miliony mieszkań! 26.11.08, 23:18 Prezydent spełnia obietnice wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś