jed67 27.11.08, 17:34 I do Bombaju niech leci.Pliz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s3kawka Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 17:35 A puścic' mlaskacza samego , dac' bilet w jedna stronę, przy okazji niech weźmie Jarka! Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Tusk chce kontrolować, podczepić swojego zaufanego 27.11.08, 17:37 -- Rządy w duchu miłości znudziły się już Tuskowi... teraz będzie kochał inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
donaldu.tusku.ltd Re: Tusk chce kontrolować, podczepić swojego zauf 27.11.08, 17:38 gamon - błagam skończ jakas szkołe, moze zrozumiesz cos z życia... Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Co za różnica z Krzysiem, czy bez Krzysia? 27.11.08, 17:40 jak się zastanowić, ochroniarz który dał się Gruzinom zamknąć w limuzynie 7 samochodów za prezydentem jest równie dobry jak brak ochroniarza. Skuteczność identyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Tusk użyje BOR do zatruwania życia Kaczyńskiemu... 27.11.08, 18:38 i przy okazji będzie miał swoje "wtyczki" przy prezydencie... Cwaniak ten Tusk! -- Cuda odwołane. Biuro Poselskie Tuska utajniono. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq e tam po prostu temu twojemu pisdenckiemu idiocie 27.11.08, 18:55 wydaje się, że się urodził prezydentem i prawo go nie dotyczy. rezygnuje z boru, bo ludziom nie ufa a ufa tym, którzy pozwolili na to by był sam jak ktoś przy nim ogień otworzył. ktoś rozumie logikę tego pajaca? Odpowiedz Link Zgłoś
kraq ludzie piszecie, że to pierwszy przypadek 27.11.08, 19:00 żeby prezydent nie miał ochrony. ale on się specjalizuje w pierwszych przypadkach. np. pierwszy prezydent na świecie, który nie ma jednego doradcy ekonomicznego, choć świta, dwór i otoczka prezia rozrośnieta w bizantyjskim stylu. to jest po prostu taki mały człowieczek z wielkim kompleksem Odpowiedz Link Zgłoś
kot.puszek.okruszek YES YES YES :) 27.11.08, 19:07 Czyli jest szansa, że nie będzie wychodzić z Pałacu :) -- Przebudowa Wyzwolenia DK52 Bielsko-Biała Bielsko-Biała zdjęcia Makiety kolejowe Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Kwestia konstytucji 27.11.08, 19:49 Za politykę zagraniczną odpowiedzialne jest MSZ. Jeżeli Szef ochrony BOR nie wywiązuje się z zadań ochrony Prezydenta (nawet wbrew Prezydentowi) to powinien zostać zmieniony. Równie dobrze mogliśmy oglądać komunikaty "Prezydent Polski zastrzelony przy przekraczaniu granic strefy rosyjskiej" "Ochrona Prezydenta zginęła po 2 minutowej walce z 2 Dywizją Tobolską" "Minister Spraw Zagranicznych Rosji poprosił Polskę o zaprzestanie wysyłania Prezydentów przez granicę stref ochronnych" Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Należy chronić „prezydęta.” Bo pęknie jak żaba 27.11.08, 20:04 Należy chronić „prezydęta.” Bo pęknie jak żaba nadęta. Lub zasmarkany do mamusi. On swojego mieć musi. Nie ma zaufania do Polaka. On musi mieć Wolaka. Co nie poczęciem probówka. Chce większego półgłówka. Z ochrony ciemnogrodu. Redykowego smrodu. „Prezydęt” przysięgał służyć narodowi. Niestety służy tylko PiSowi. Silne ma związki głównie z bratem, a poprzez Redyka także z zaświatem! On wspomina, nie widzi przyszłości. W gatunkach wina ma zaległości. Jest pieszczotliwie zwany „mamlakiem”. Najpierw Gruzja, potem Polakiem! Odpowiedz Link Zgłoś
szklo_rynsztokowe_z_tvn Świnia_Thuske_Ryje_Pod_Prezydente m_RP__:(((((((((( 28.11.08, 01:42 GWno kabluje: Prezydent Polski Lech Kaczyński oświadczył, że w związku z zawieszeniem szefa jego ochrony ppłk Krzysztofa Olszowca nie chce opieki BOR podczas planowanej wizyty w Azji. Prezydent Polski Lech Kaczyński: Zawieszeniem pułkownika Olszowca jestem głęboko zaniepokojony. Oznacza to, że nie tylko nie jestem suwerenny w tym gdzie lecę, gdzie nie lecę - bo mogę nie dostać samolotu, ale także jeśli chodzi o swoją ochronę. Myślę, że tutaj kompetencje odpowiednich urzędników państwowych zostały daleko przekroczone. ................................................................. Wermahtowa świnia zaczyna panoszyć się bezczelnie nawet w urzędach odpowiedzialnych za bezpieczeństwo Prezydenta RP Najwidoczniej Gejrlin rozkazał tej chamskiej, świńskiej kreaturze ryć pod Prezydentem również z tej strony :( Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 ^^^^^^^^^^Będzie go chronić posłanka Klempa 27.11.08, 20:28 Na widok tej baby każdy ucieknie. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Dla lepszego efektu odstraszającego dodać Sobecką! 27.11.08, 20:31 Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Prezydent ma prawo zrezygnowac z ochrony 27.11.08, 20:11 miguell napisał: > > Za politykę zagraniczną odpowiedzialne jest MSZ. Prezydent tez,a nawet bardziej, ale co to ma wspólnego z ochrona ? > Jeżeli Szef ochrony BOR nie wywiązuje się z zadań ochrony Prezydenta > (nawet wbrew Prezydentowi) to powinien zostać zmieniony. Tyle tylko ,ze Prezydent ma prawo zrezygnować z ochrony. Tm bardziej ,jesli jej nie ufa. I jest to jego suwerenna decyzja. Tusk przesadza z tym szykanowaniem Prezydenta. Znowu bawi sie zamiast wziąć się do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
solarv Re: Prezydent ma prawo zrezygnowac z ochrony 27.11.08, 20:56 remik.bz napisał: > miguell napisał: > > > > > Za politykę zagraniczną odpowiedzialne jest MSZ. > > Prezydent tez,a nawet bardziej, ale co to ma wspólnego z ochrona ? > > > Jeżeli Szef ochrony BOR nie wywiązuje się z zadań ochrony Prezydenta > > (nawet wbrew Prezydentowi) to powinien zostać zmieniony. > > Tyle tylko ,ze Prezydent ma prawo zrezygnować z ochrony. Tm bardziej ,jesli jej > nie ufa. > I jest to jego suwerenna decyzja. > Tusk przesadza z tym szykanowaniem Prezydenta. > Znowu bawi sie zamiast wziąć się do roboty. czlowieku obudz sie gdyby kaczor dostał kulkę to teraz pewnie bylibyśmy o krok od III wojny swiatowej! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Prezydent ma prawo zrezygnowac z ochrony 27.11.08, 21:17 solarv napisał: > czlowieku obudz sie > gdyby kaczor dostał kulkę to teraz pewnie bylibyśmy o krok od III wojny swiatow > ej! A niby dlaczego ? Zachód, NATO po prostu by nas olali. A Ruscy jak zwykle by sklamali i powiedzieli ,ze strzelali ...np Siuxowie. UE oczywiście udawałaby ,ze wierzy. Żadnej wojny by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Prezydent ma prawo zrezygnowac z ochrony 27.11.08, 21:20 O ile mo wiadomo ustawa o BOR nie daje prezydentowi prawa do zrezygnowania z ochrony. A jego psim (przepraszam, prezydenckim) obowiazkiem jest przestrzeganie prawa i obowiazujacych ustaw. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Tusk każe Prezydenta zwiazać ? 27.11.08, 21:31 elucidator napisał: > O ile mo wiadomo ustawa o BOR nie daje prezydentowi prawa do zrezygnowania z > ochrony. A jego psim (przepraszam, prezydenckim) obowiazkiem jest przestrzegani > e > prawa i obowiazujacych ustaw. > Nie znam ustawy o BOR i nie interesuje mnie ona. Chodzi o zwykle zasady przyzwoitoisci o elementarna kulture polityczną, w końcu o interes kraju i Narodu. Po prostu to co robi teraz rząd z ta ochrona, to totalna dziecinada. Jeśli Prezydent nie chce ludzi , którym nie ufa, to psim (przepraszam , "rzadowym") obowiazkiem jest dostarczyć prezydentowi ( i to bardzo szybko) takich , którym zaufa. Bo inaczej to Tusk bedzie myusiał chyba wydac rozkaż związania Prezydenta i zamknięcia go w Pałacu Prezydenckim. A znając infantylizm Tuska - to pewnie to zrobi , aby potem się chwalić w TVN,ze "dokopał Kaczorowi". Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Cóż za nieudolne tłumaczenie rzeczywistości 27.11.08, 18:59 Prezydent to mały dzieciak, którego trzeba niańczyć - może dostał za mało miłości od matki/ojca/brata/kogokolwiek? Wybraliśmy na prezydenta człowieka, który już w szkole był pomiatany i całe życie trzymał się matczynej spódnicy, to zwykły nieudacznik i byle pretekst wywołuje u niego płacz. Szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
birdy-niam-niam Re: Tusk użyje BOR do zatruwania życia Kaczyńskie 27.11.08, 19:14 z tego co wiem, to lech kaczyński nie jest królem, cesarzem ani nawet księciem, więc oświadczenie jego ministra od pomyłek p. kownackiego, że "to nie jest zgodne z wolą prezydenta" to jakiś dowcip chyba. co kogo (poza bratem i mamą) może obchodzić WOLA prezydenta. chyba, że chodzi o tę wolę od "ziemi wolskiej....." ze szlagieru w wykonaniu JERRY & THE PISMAKERS. Odpowiedz Link Zgłoś
jakeww Czy odpowiada mu ochrona decyduje prezydent 27.11.08, 19:18 to abecadło zrozumiałe w każdym kraju ludzie Polacy robicie z siebie pośmiewisko dla celów wewnętrznych przepychanek przedwyborczyc :)) Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Nie wiem kmiocie z jakiego ty kraju 27.11.08, 20:12 ale w Polsce prawo decyduje nie wola Pana. U was w Rasiji to prawo jednowladca stanowi i w zwiazku z tym najlepiej byscie swojego agencine TW "Mamloka" do swoich "kazdych krajow" wzieli. A wybor spory, od Bialorusi do Tadzykistanu. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz To Rząd robi z siebie posmiewisko 27.11.08, 20:14 jakeww napisał: > to abecadło zrozumiałe w każdym kraju > > ludzie Polacy robicie z siebie pośmiewisko dla celów wewnętrznych > przepychanek przedwyborczyc :)) Dlaczego piszesz "Polacy"? To decyzja Tuska, który w taki infantylny sposób chce dokuczyc swemu przeciwnikowi politycznemu. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Bez pilota niech leci 27.11.08, 17:49 Pilota też ma takiego, którego bardzo nie lubi. Więc niech leci bez BORu i bez pilota. Zamiast tego spluwa w kieszeni i niech się nauczy latać na jakimś symulatorze. www.skubi.net/macierewicz.html www.skubi.net/rozliczenia.html --------------------------------- Dlaczego potrzebujemy euro: www.skubi.net/euro.html Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: Bez pilota niech leci 27.11.08, 18:01 Proponuję pociągiem: będzie parę miesięcy spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
bushevik uwaga: prezydent ma rozowy pistolecik i sie obroni 27.11.08, 18:23 napisał: >Zamiast tego spluwa w kieszeni i niech się nauczy latać Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: Bez pilota niech leci 27.11.08, 19:14 Ale pociągiem jeździ Kim Ir Sen. Jeśli jeszcze żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Bez pilota niech leci 27.11.08, 18:31 > Pilota też ma takiego, którego bardzo nie lubi. Więc niech leci bez BORu i bez > pilota. Zamiast tego spluwa w kieszeni i niech się nauczy latać na jakimś > symulatorze. Kaczki mogą latać same. Tzn. nie wiem, jak te domowe. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Bez pilota niech leci 27.11.08, 18:39 Znakomitych i precyzyjnie wyszkolonych pilotów mają islamscy fanatycy religijni. W ramach braterskiej wymiany z fanatykami toruńskimi, mogą paru udostępnić w zamian za dwa plutony "moherowych beretów". Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tusk chce kontrolować, podczepić swojego zauf 27.11.08, 18:37 Zaufanych jak widać Kaczyński ma za wsch. granicą...;P Odpowiedz Link Zgłoś
grave669 Re: Tusk chce kontrolować, podczepić swojego zauf 27.11.08, 19:52 gamon0 napisał: > -- > Rządy w duchu miłości znudziły się już Tuskowi... teraz będzie kochał > inaczej. bardziej tępym nie możn być Odpowiedz Link Zgłoś
cz27 Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 20:41 s3kawka napisał: > A puścic' mlaskacza samego , dac' bilet w jedna stronę, przy okazji niech > weźmie Jarka!Biedny ten nasz chłopczyk w krótkich majteczkach,Panie Boże zlituj się nad Polską. Bardzo proszę aby prezydenta zaprowadzili do psyhiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 17:35 i bardzo dobrze z prezydentem poleci premier Gosiewski jemu nikt nie podskoczy synowi powstańców warszawskich tuskowej ochrony nie trzeba, niech tusk ją przyzna sikorskiemu, to znany tchórz boi się własnego cienia Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker aleś ty głupi synku 27.11.08, 17:38 Ciekawe że "syn powstańców warszawskich" na spotkania z własnym narodem wybiera się ze szczelną obstawą rosłych BORowców. Polacy budzą w nim widać jakąś szczególną panikę. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: aleś ty głupi synku 27.11.08, 18:04 syn to raczej na pewno. Cudzysłów postawił bym przy dwóch pozostałych słowach. ======= kfaker napisał: > Ciekawe że "syn powstańców warszawskich" na spotkania z własnym narodem wybiera > się ze szczelną obstawą rosłych BORowców. Polacy budzą w nim widać jakąś szcze > gólną panikę. Odpowiedz Link Zgłoś
europacierz Sam jesteś głupi matole 27.11.08, 18:07 obowiązek ochrony Prezydenta wynika wprost z ustawy o BOR, prezydent nie ma na to wpływu że ochrona pojawia się w takich miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Sam jesteś głupi matole 27.11.08, 18:41 europacierz napisał: > obowiązek ochrony Prezydenta wynika wprost z ustawy o BOR, prezydent nie ma na > to wpływu że ochrona pojawia się w takich miejscach Pragniesz zasugerować, że prezydent chce złamać ustawę? Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: Sam jesteś głupi matole 27.11.08, 19:18 > Pragniesz zasugerować, że prezydent chce złamać ustawę? To raczej Ustawy się łamią pod Prezydentem. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Sam jesteś głupi matole 27.11.08, 19:22 Prezydent Kaczyński jest jak Chuck Norris, to nie on przestrzega ustaw to ustawy przestrzegają jego.... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Zobacz w jakiej sytuiacji postawiłeś Prezydenta 27.11.08, 18:41 europacierz napisał: > obowiązek ochrony Prezydenta wynika wprost z ustawy o BOR, > prezydent nie ma na to wpływu że ochrona pojawia się w takich > miejscach Wynika? To jakim cudem jednak chce z niej teraz zrezygnować? Możesz mi tą sprzeczność wytłumaczyć? Gada głupoty o "rezygnacji" bo ustawowo czy on chce czy nie będą go chronić? Czy jednak ma rację i już dawno mógł z tej ochrony zrezygnować? Brawo - zrobiłeś z niego albo tchórza albo kłamcę/głupca. Innej możliwości nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Zobacz w jakiej sytuiacji postawiłeś Prezyden 27.11.08, 19:02 jest.... wymienił ją Wałęsa w swojej ocenie. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Sam jesteś głupi matole 27.11.08, 18:52 I z tego samego powodu prezydent nie moze zrezygnowac z ochrony BOR bedaz za granica. Czy moglbys to jemu wytlumaczyc, bo on sam najwyrazniej nie zdaje sobie z tego sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: aleś ty głupi synku 27.11.08, 19:48 kfaker napisał: > Ciekawe że "syn powstańców warszawskich" na spotkania z własnym narodem wybiera > się ze szczelną obstawą rosłych BORowców. Polacy budzą w nim widać jakąś szcze > gólną panikę. > Widać chamie historii własnego narodu nie znasz i tragicznej śmierci Prezydenta Narutowicza Odpowiedz Link Zgłoś
tadjan Re: aleś ty głupi synku 27.11.08, 19:50 kfaker napisał: > Ciekawe że "syn powstańców warszawskich" na spotkania z własnym narodem wybiera > się ze szczelną obstawą rosłych BORowców. Polacy budzą w nim widać jakąś szcze > gólną panikę. > ------------------------------ ba, boi się nawet własnego wojska na paradzie, którego niby to jest zwierzchnikiem.... to jest dopiero paranoiczny egzemplarz. Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 17:40 > synowi powstańców warszawskich tuskowej ochrony nie trzeba, niech > tusk ją przyzna sikorskiemu, to znany tchórz boi się własnego cienia > Temu co go wykopali? Faktycznie, zwłoki też powinno się chronić. Przed hienami. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 18:22 Edgar ?,czy to nie aby jego szanowna małżonka wchodzi w skład delegacji prezydenckich po świecie,w tym do Gruzji ??? Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 19:26 Tak! Ale to nie jest k..stwo, ani nepotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 18:41 niech wezmą Olbrychskiego, przebranego za Kmicica-wszyscy się z e s r a j ą ze strachu Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 18:45 Powstańców warszawskich?? To on miał kilku ojców? Bo mamusia Jadwiga chlapnęła kiedyś ozorem w wywiadzie w czasie kampanii wyborczej, że w czasie okupacji, na długo przed Powstaniem, wyjechała do Starchowic i była tam do wyzwolenia. Potem kłamliwa baba, jak wszyscy w rodzinie Kaczyńskich zresztą, poszła w zaparte i utrzymywała że była w czasie Powstania w Warszawie, bo to dobrze brzmiało. Ciekaw jestem jak satlinowiec Rajmund walczył w poswatniu? Chciałbym wiedzieć, w jakim był oddziale, ile czasu i czego dokonał. A co tam słychać u córeczki-katoliczki, która żyje na kocia łapę z komuchem??? aron2004 napisał: > i bardzo dobrze z prezydentem poleci premier Gosiewski jemu nikt nie > podskoczy > > synowi powstańców warszawskich tuskowej ochrony nie trzeba, niech > tusk ją przyzna sikorskiemu, to znany tchórz boi się własnego cienia > Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Powstancow, nie agentow UB? 27.11.08, 20:17 Co dostawali Prawdziwi powstancy po wojnie? Wille na Mokotowie, czy cele wiezienna? Rodzice agienta TW Klamczynskiego, w najlepszym razie tatus, donosili na UB na dawnych towarzyszy broni. A synalkom tak zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Jaś odmrozi sobie 27.11.08, 17:36 Jasio tupie nóżką i na złość odmrozi sobie uszy. Trudno, będziemy mieli Jasia bez uszek. Prawdziwy mąż stanu, stanika chciałoby się powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
boski_lolo Re: Jaś odmrozi sobie 27.11.08, 18:21 I bardzo dobrze ! Niech mu umożliwią zrezygnowanie, w końcu BOR jest rządowy, stworzyć oddzielną formację do ochrony Prezydenta, dać na to pieniądze, niech sobie zatrudni "zaufanych ludzi" czyli płk Olszowca który jest kierowcą, a nie ochroniarzem, można by powiecieć CIECIEM, wysłać z wizytą do Iraku i ziabczymy jak się ci jego zaufani ludzie spiszą, a tu niech rozpisują termin wyborów prezydenckich, bo przed mocherami w kościele to moze i Krzysio potrafi chronić ale przed prawdziwymi bandytami raczej nie.. Odpowiedz Link Zgłoś
samagain Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 17:36 Może niech szefu od razu sam pojedzie autostopem ...? Odpowiedz Link Zgłoś
v.prl.pisiorow ktoś może głupca uświadomić że NIE jest osobą pryw 27.11.08, 17:36 prywatną i ma się stosować do tego co mówią służby i nie ma nic do gadania, kto go będzie ochraniał..? to już skandal nad skandale, żeby jakiś nieodpowiedzialny bachor zajmował takie stanowisko Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Dzidzi musi mieć Krzysia 27.11.08, 17:36 Jak dzidzi nie mieć Krzysia, to dzidzi się obrazić! Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Krzaysio wróć... Krzysio wróć ! 27.11.08, 18:02 Krzysio mały misio wróć, bo nie mogę żyć bez ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
stasieczek5 Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 17:37 No cóż... pierwszy prezydent ( głowa państwa ) bez ochrony - pierwszy taki przypadek. I tylko tym się wyróżnia. Niczym więcej.Niestety...takiego mamy Prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
paranormalny Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 17:47 stasieczek5 napisał: > ... Niestety...takiego mamy Prezydenta. I dobrze wam tak, wyborcy;) Pan Bóg nierychliwy ... Odpowiedz Link Zgłoś
hugow Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 17:51 tak samo dziwne zagranie jak Tuskowy przelot do USA samolotem rejsowym Odpowiedz Link Zgłoś
tomasso3 Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 18:06 Nie znasz się, wtedy to było "tanie państwo", zasługiwał więc na pochwały. U Kaczyńskiego to niepotrzebna fanaberia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 18:12 Zle,wcale nie pierwszy. Premier Szwecji - Olaf Palme tez nie mial ochrony gdy codziennie po skonczonej robocie zasuwal z teczuszka do domu az pewnego dnia... .Roznica jest taka ze tamten mial duzo wiecej w glowie i nie byl tak zaciekle anty-ruski ani zaciekle pro- amerykanski i nie organizowal wiejskich potancowek w remizie. Odpowiedz Link Zgłoś
s3kawka A puścic' mlaskacza najjaśniejszej IV Rzeczypospol 27.11.08, 17:37 Dac' bilet w jedną stronę i niech ta karykatura tu nie wraca Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 17:38 sam wyczarteruje sobie samolot, sam wynajmie ochronę, no po prostu ultra liberał, jemu państwo polskie do niczego nie potrzebne (podobnie jak on państwu polskiemu, które bez niego funkcjonowałoby dokładnie tak samo jak teraz albo lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 17:39 Niech poprosi Gruzinów, bo tym chyba ufa bardziej niż swojej byłej ochronie. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Moze bedzie okazja pozbyc sie tego sbeka 27.11.08, 17:39 Niech tedy leci bez ochrony, agencina w randze rezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
mracek Re: Moze bedzie okazja pozbyc sie tego sbeka 27.11.08, 17:47 Moze gdyby ojciec ponad pol wieku temu stosowal ochrone... Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 17:40 nie jest suwerenny, bo jest slugusem narodu,ktory powierzyl mu stano0wisko..aby dziala na jego rzecz... ma sie rozliczac z tego co robi...robic tak,zeby dla narodu bylo jak najlepiej to on jest dla narodu a nie frykasy z bycia pre4zydentem, dla niego... ale taki przewrazliwiony na swoim punkcie dupek tego nie zrozumie nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
s3kawka Puścic' mlaskacza luzem do Azji i będzie spokój 27.11.08, 17:40 Niech leci sam, no i niech weźmie resztę tego porypanego towarzystwa pisdzielców ze sobą i niech nie wracają Odpowiedz Link Zgłoś
yachoo17 Chronić prezydenta Kaczyńskiego przed nim samym!! 27.11.08, 17:40 to co wyprawia pan prezydent jest groźne dla niego samego. Nie zezwolić na wyjazd do Azji, postawić przed oblicze prezydenta Francji, przed którym ucieka i nie powie jakie ma zdanie w sprawie traktatu, który sam z bratem negocjował. a może dopadnie ptasie grypa pilotów rządowych tupolewów? Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Sposób na suwerennosc - ustapic ze stanowiska 27.11.08, 17:41 Oczywiscie, ze prezydent nie jest suwerenny w tym co robi: jest prezydentem, reprezentantem Polski 24/7 i nie moze realizowac swoich wszystkich zachcianek - ma obowiazki w zwiazku z pelniona funkcja, no i pewne ograniczenia, które musi zaakceptowac, albo ustapic z urzedu. Odpowiedz Link Zgłoś
protoplex Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 17:42 Ja tu czegoś nie rozumiem, Przecież Prezydent jest urzędnikiem państwowym, BOR jest urzedem państwowym, to są państwowi funkcjonariusze, a nie przyboczna gwardia pana Prezydenta. Jeśli któryś z urzędników-funkcjonariuszy popełnił błąd (a świeckim gołym okiem widać że popełnił), to się takiego funkcjonariusza odwołuje bo widać nie zdał egzaminu w krytycznym momencie. Pan Prezydent nie jest królem średniowiecznym i nie pasuje sobie rycerzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kwasenbrau Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 17:42 Kim jest L.K. aby tak poniżać urząd prezydenta RP ? To jest uwłaczanie powadze naszego państwa. Niech ktoś poinformuje jaśniepana również o tym, że osoba sprawująca ten urząd nie jest ponad prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
s3kawka Niech leci sam, bez ochrony, bo znowu co wywinie 27.11.08, 17:42 Puścic' mlaskacza luzem, niech zbierze Jarka i obaj niech nie wracają Odpowiedz Link Zgłoś
krzychayanami Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 17:42 Nasz prezydent zachowuje się jak gó...arz, któremu zabrano cukierka. Tu nie chodzi o to, żeby on miał zaufanie, tylko, żeby był dobrze chroniony. Ale oczywiście to się dla Kaczyńskiego nie liczy. Grunt to własne fobie, jakie będą ich konsekwencje to się już dla nie najmniej liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kfaker Chodzi też być może o to 27.11.08, 17:45 że Krzysio zawsze miał dla Leszka podręczną flaszkę. I jak tu tak w świat jechać bez Krzysia? O suchym pysku? Odpowiedz Link Zgłoś
sonata.ksiezycowa Pan Prezydent jak dyktator... 27.11.08, 17:42 Pan Prezydent, mimo swojego gruntownego wykształcenia prawniczego, nie rozumie, że odpowiada również za narażanie życia szefa swojej ochrony, czy innych członków BOR. Zachowuje się jak dyktator, któremu na ludzkim życiu nie zależy. W myśl zasady "nas mnogo"( skąd my to znamy?) No cóż, myślę, że jesli Panu Prezydentowi życie już zbrzydło, to nie musi do Azji wyjeżdzac by je zakończyć w jakis wyrafinowany sposób. Tutaj można taniej odejśc... Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Znowu konflikt prezydent-premier, skończyć z tym! 27.11.08, 17:46 Dwuwładza to bałagan i marnotrawstwo Prezydent powinien być szefem rządu - jak w USA - prosto i tanio. Odpowiedz Link Zgłoś
dr.kwasenbrau Re: Znowu konflikt prezydent-premier, skończyć z 27.11.08, 17:48 Nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Znowu konflikt prezydent-premier, skończyć z 27.11.08, 17:50 janbacz napisał: > Dwuwładza to bałagan i marnotrawstwo > Prezydent powinien być szefem rządu - jak w USA - prosto i tanio. zgadza się. Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: Znowu konflikt prezydent-premier, skończyć z 27.11.08, 19:38 Też - myślę niezły pomysł: Na drugi dzień po Wyborach - przymusowe wczasy dla Prezydenta, Sejmu i Senatu. Na koszt podatników. Na przykład gdzieś na Karaibach. Na 4 lata i bez prawa powrotu do Kraju. Byłoby dużo taniej. I normalniej. Odpowiedz Link Zgłoś
nighthawk00 Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Azji 27.11.08, 17:47 a gdyby pełnienie urzedu pana prezydenta bylo niezgodne z moja wola? Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 19:07 nighthawk00 napisał: > a gdyby pełnienie urzedu pana prezydenta bylo niezgodne z moja wola? twoją wolę przejawiaj tam gdzie ma to jakiekolwiek znaczenie, np. przy wyborach typu: zjeść na śniadanie serek czy parówkę Odpowiedz Link Zgłoś
nighthawk00 Re: Prezydent: BOR nie będzie mnie ochraniał w Az 27.11.08, 20:39 i dokladnie to samo moze w tym przypadku pan prezydent :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś