Dodaj do ulubionych

PiS-u wojny z sądami

• traktorzysta Kali może,Kalemu niemożna. n/t 12.12.08, 22:49
    • uookasz klub skanazych ??? 12.12.08, 23:07
      To ten klub co ma u siebie Kryżego co skazał Komorowskiego? :)
      • vitabravo Re: Uniwersytet Wrocławski im.Bolesława Bieruta 13.12.08, 16:33
        uookasz napisał:

> "Czym, aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz
        > AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego
        > żonę z AK i dzieci szczególną troską? Dostał apartament na
        > Żoliborzu, zostaje zatrudniony na Politechnice Warszawskiej...
        >
        Dlaczego nie zapytasz o to Kaczorów? Tylko pdstepnie i ukradkiem
        wciskasz kit na forum.
        Żydokomuna rodem z UWr im.Bolesława Bieruta dalej się szarogęsi.

• velvet_demon Re: Uniwersytet Wrocławski im.Bolesława Bieruta 13.12.08, 18:27
          Czego od niego chcesz? :D Biedaczysko podpatrzył metody PiS-u to i pyta na forum
          :D PiS-owcy też ciągle zadają pytania a to o czyjegoś dziadka, a to o
          narzeczoną... :D
    • bydlo_prof_wb Zaś co znaczy wolność słowa na uczelni... 12.12.08, 23:08
      w wydaniu i z nadania Gazety Wyborczej to doświadczyliśmy we Wrocławiu. Trudno
      się oprzeć wrażeniu że stalinowskie czasy nie do końca nam przeminęły. Tu i
      ówdzie stare jako nowe wraca, bo dobrze ugruntowane w umysłach co
      światlejszych "autorytetów". Może i właściwego tej uczelni patrona reaktywują
      po latach za namową GW? Dobroduszny taki przecie był. Dzieci lubił...

Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust
      intelektualny (Zbigniew Herbert)
      • velvet_demon Re: Zaś co znaczy wolność słowa na uczelni... 12.12.08, 23:13
        Może wyjaśnij nam co ma wspólnego wolność słowa z bezczelnym pomówieniem? :D
      • unhappy Re: Zaś co znaczy wolność słowa na uczelni... 12.12.08, 23:15
        Trudno zrozumieć o co ci chodzi bo pewnie chcesz za dużo spraw poruszyć za
        jednym zamachem.

Zastanawia mnie tylko czemu tak uciekasz od tematu wątku? Czy masz problem ze
        skupieniem się na temacie (tzw. gonitwa myśli)?
        • bydlo_prof_wb Jakieś kłopoty z percepcją wielowątkową? 12.12.08, 23:53
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=72&w=88145241&a=88325653&s=1
          Czy zwyczajnie pochwała strusiej polityki i akceptacja poprawności politycznej?
          A może kapelusz za duży? To się zdarza, szczególnie u wyznawców tej opcji
          politycznej...

Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny
          (Zbigniew Herbert)
          • velvet_demon Re: Jakieś kłopoty z percepcją wielowątkową? 12.12.08, 23:57
            My raczej zauważamy u ciebie kłopot z percepcją tematu - cały czas się z nim
            mijasz :D
          • unhappy Re: Jakieś kłopoty z percepcją wielowątkową? 12.12.08, 23:59
            bydlo_prof_wb napisał:

Acha - czyli teraz pisanie nie na temat nazywa się po prostu emisją wielowątkową :)

Tak - mam problemy z taką percepcja bo lubię kiedy oponenci skupiają się na
            temacie dyskusji. Jakiś dziwny jestem.

> Czy zwyczajnie pochwała strusiej polityki i akceptacja poprawności politycznej?

Brew pozorom robienie z TEGO wątku wątku politycznego jest bez sensu. Ja wiem,
            że niektórym czasem WSZYSTKO się kojarzy.

> A może kapelusz za duży?

A może jednak zamiast atakować oponentów personalnie skupisz się na meritum?

> To się zdarza, szczególnie u wyznawców tej opcji
            > politycznej...

Tu nie ma polityki. Bez polityki i fascynowania się wyczynami naszych polityków,
            bez politycznych kłótni i politycznej agresji da się żyć. Ale ja rozumiem co to
            jest życie z pasją i jak rozmowa z kimś takim może być uciążliwa. Mam znajomego
            filatelistę :)
            • bydlo_prof_wb Ja zaś go twórczo rozwijam i poszerzam... 13.12.08, 00:25
              na "Co dla GW znaczy wolność słowa na uczelni". Myślę że to dużo istotniejsza
              problematyka, nie odbiegające zanadto od głównego wątku więc i "na temat".
              Przypomnieć go czy potrafisz czytać? No i nie boisz się go chyba co?
              No i ta dyskusja czemu chamem czy bydłem można nazwać kogoś bezkarnie a za
              "chłyska" przepraszać już trzeba to fascynujące istotnie ale też nie dla
              każdego. Bliższa mi jednak uczelnia - oaza wolności słowa wydawało by się - i
              manipulowanie jej niezależnością wymuszanie postaw konformistycznych to hańba.
              Może rzeczywiście z Wami lepsze jednak będzie od tej dyskusji szydełkowanie? Pa
              geniusze...

Michnik jest manipulatorem. To człowiek złej woli, kłamca, oszust intelektualny
              (Zbigniew Herbert)
              • velvet_demon Re: Ja zaś go twórczo rozwijam i poszerzam... 13.12.08, 00:31
                I to by było na tyle jeśli chodzi o merytoryczną dyskusję z "profesorem" :D
                Uciekł w nieco patetyczne pitu pitu i tyle go widzieli :D
              • unhappy Re: Ja zaś go twórczo rozwijam i poszerzam... 13.12.08, 00:52
                bydlo_prof_wb napisał:

> na "Co dla GW znaczy wolność słowa na uczelni". Myślę że to dużo istotniejsza
                > problematyka,

To załóż sobie wątek na taki temat.

> nie odbiegające zanadto od głównego wątku więc i "na temat".

> Przypomnieć go czy potrafisz czytać?

Oszczędź mi wywalania na forum kilobajtów tekstu (nie wiadomo po co). Nie, nie
                umiem czytać.

> No i nie boisz się go chyba co?

I bardzo się go boję.

[off topic ciacham] :D
              • maxik-g Re: Ja zaś go twórczo rozwijam i poszerzam... 13.12.08, 01:02
                Hehe, czyli jednak ubodło cię nazwanie ciebie i tobie podobnych mianem
                "bydło"... Cóż, celnie, no nie?
    • szczamnapis ten pajac bezczelnie kłamie,wystarczy oświadczenie 12.12.08, 23:10
      majątkowe dostępne na stronie sejmowej przejrzeć, żeby kłamcy w gębę napluć.
      Kłamie wiedząc, że w ciągu minuty można zweryfikować jego bajeczki o 6.500
      pensji (o prawie 3000 nieopodatkowanej diety zapomniał) Może sprzedać udziały w
      nieruchomościach, wziąć kredyt itp. Płacze pod publiczkę jak 5 letnia
      dziewczynka (13-latki to twardzielki). Ten chodzący paranoik i denuncjator
      (prawnik i minister z 3,5 na dyplomie)skłamie nawet wtedy, jak go zapytasz czy
      oddycha.
    • jgalka A co z obywatelem L. Kaczynskim 12.12.08, 23:23
      Czy moze ktos potwierdzic kiedy obywatel L. Kaczynski przeprosil
      zgodnie z wyrokiem sadu obywatela M. Wachowskiego za nazwanie
      go "wielokrotnym przestepca" (praktycznie identyczna sprawa jak
      Ziobry)? Jakos nie przypominam sobie tego faktu. Mam nadzieje ze go
      poprostu przegapilem, bo jesli nie to oznacza ze prezydentem jest
      przestepca (tak chyba mozna nazwac osobe, ktora nie wykonala
      prawomocnego wyroku sadu?)
      • cz27 Re: A co z obywatelem L. Kaczynskim 12.12.08, 23:31
        Gudłaj za dwa lata przeprosi.
    • gburiaifuria PiS-u wojny z sądami 12.12.08, 23:26
      ano niech traci majatek, moze to pozwoli mu pojac, ze zanim sie cos powie w
      telewizji, czy radio, zwlaszcza jako osoba publiczna, to lepiej sie przedtem
      zastanowic i nie lamac prawa. Na pewno nie dolacze do zbiorki, uwazam, ze to
      skandal. Facio zniszczyl czlowieka, zniszczyl polska transplantologie wygadujac
      wyssane z palca bzdury i teraz jojczy. To bezczelnosc. Wyrok sadu jest bardzo
      lagodny. Uwazam, ze Ziobro wraz z Kaczynskim i Gosiewskim oraz tym od CBA
      powinni siedziec w wiezieniu i mam nadzieje, ze to ich jeszcze spotka. Za
      niedopuszczalne zabawy Poska.
    • pies_harry Co dla PiS-u znaczy wolność słowa 12.12.08, 23:33
      Brawo dla pana Kurskiego. Myślę, że pomysł zrzutki pana Ziobry jest w porządku. Jest sporo polityków, którzy tak bardzo protestują przeciwko rzekomej "niesprawiedliwości" jaka spotkała pana Zbigniewa, najlepszy sposób żeby aktywnie wyrazić solidarność z kolegą - to wsparcie finansowe.

Więcej takich spraw, może pewne standardy wypowiedzi publicznej zaczną powoli się tworzyć w tym kraju, pomimo, że niestety zachód nam tutaj wcale przykładem nie świeci.
    • gburiaifuria Re: A tymczasem... 12.12.08, 23:54
      niesamowita.natka.pietruszki napisał:

> ...zarzuty korupcyjne wobec doktora G. są i mają się dobrze.

tez do czasu. Zadnej korupcji bowiem nie bylo, ale pozyjemy zobaczymy. Mozemy
      sie zalozyc, ze doktor wyjdzie z tego czysty, bo JEST czysty, w przeciwienstwie
      do tych, co usiluja nam wmowic cos innego i organizowac na sile igrzyska z
      medycznym horrorem w tle. W zamian wymiar sprawiedliwosci powinien sie zajac
      wywiezieniem kart chorych ze szpitala MSWiA, co stanowilo naruszenie tajemnicy
      lekarskiej oraz znecaniem sie nad pacjentami z Alzheimerem poddawanymi
      przesluchaniom. Za to ktos powinien usiasc i mam nadzieje, ze tak sie stanie.
    • yanuss Co dla wybiorczej znacza zasady 13.12.08, 11:12
      Wybiorcza od dawna nie ukrywa jak jest przeciwko PiS-owi. Jednak robi to
      metodami obrzydliwymi, nie ma w tym zadnej klasy, jest tania, niska
      propaganda. Pismacy z wybiorczej niewiele roznia sie od Niesiolowskiego to
      samo zaslepienie i plucie. Klasa tzw. dziennikarstwa politycznego jest w
      wybiorczej na poziomie tekstow plotkarskich z Faktu. Nawet nie trzeba
      wspominac o etyce zawodowej, o tym zapomnieli juz tam wszyscy. Zalosne
      towarzystwo...
      • vitabravo Re: GW robi to metodami obżydliwymi 13.12.08, 16:27
        yanuss napisał:

> ... robi to metodami obrzydliwymi, nie ma w tym zadnej klasy,
        > jest tania, niska propaganda. Pismacy z wybiorczej niewiele
        > roznia sie od Niesiolowskiego to samo zaslepienie i plucie.
        > Klasa tzw. dziennikarstwa politycznego jest w wybiorczej na
        > poziomie tekstow plotkarskich z Faktu. Nawet nie trzeba
        > wspominac o etyce zawodowej, o tym zapomnieli juz tam wszyscy.
        > Zalosne towarzystwo...
        >
        Żałosne Towarzycho. Niesiołowski i Maleszka są jak dwaj bracia.
    • ventus_historicus Karać za nie wykonywanie wyroków sądowych 13.12.08, 11:58
      Dobrym rozwiązaniem było by karanie działaczy politycznych, w tym posłów,
      odbieraniem biernego prawa wyborczego (możliwości kandydowania) za nie
      wykonywanie prawomocnych wyroków sądowych.
      Przestałby się wreszcie głupio tłumaczyć poseł Kurski, wobec groźby utraty
      stołka zapłaciłby i to szybko!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka