heartpumper 12.12.08, 21:13 Yessss!! Takie rozstrzygniecie jest prawidlowe. Jak ktos robi z siebie KingKonga, to niech sie rownoczesnie liczy z odpowiednia reakcja. "Dobry byl chlopak i malo pil" - epitafium dla pana D. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamyk39 Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć ... 12.12.08, 21:15 Cena za wizy? Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 23:04 kamyk39 napisał: > Cena za wizy? Wizy do Kanady? www.tvn24.pl/0,1540773,wiadomosc.html Widzę, że odsetek ludzi nie rozumiejących wiadomości jakoś nie chce spadać. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 23:08 Nie zrozumiale(a)s przedmowcy. 'Martyrologia biednego, polskieg poczciwca' na lotnisku w Vancouver odbila sie tam sporym echem w mediach i 'dyskusji spolecznej' - byc moze przyspieszylo to wlasnie zniesienie wiz. Odpowiedz Link Zgłoś
laksmana Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 23:12 Nie zrozumiałem i nadal nie rozumiem, co mają wizy do śmierci tego faceta, interesująca teoria. Co ciekawe "martyrologia" okazała się dość naciągana, skoro uznano użycie paralizatora za zasadne. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 23:18 Nastepstwa faktow. To sa tylko dywagacje, na zniesienie wiz dla obywateli UE nalega KE. Odpowiedz Link Zgłoś
kamyk39 Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 13.12.08, 04:44 Dla Kanady sprawa byla b. niezreczna. Byly rozmowy na wysokim szczeblu i Kanada wykonala uklon. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab W ten sposób normalne rządy bronią własnych 13.12.08, 08:40 funkcjonariuszy.Nasz kraj jest nienormalny. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Heartpumper dlaczego drwisz z cudzego cierpienia? 15.12.08, 10:33 heartpumper napisał: 'Martyrologia biednego, polskieg poczciwca' na > lotnisku w Vancouver odbila sie tam sporym echem w mediach i 'dyskusji > spolecznej' - Piszesz w cudzysłowie ( takim trochę ułomnym) Rozumiem ,ze Twoim zdaniem albo nie było tam cierpienia człowieka, albo cierpienie człowieka jest godne żartów. Ja takiej Twojej postawy nie akceptuję. Drwiny z cudzego cierpienia i to w obliczu smierci są po prostu mówiąc bardzo delikatnie - sprawą ohydną. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć ... 12.12.08, 21:17 Ot i pełna bezkarność . To cywilizacja w Kanadzie . Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 21:23 A w Moskwie to by pasażera oblali benzyną i podpalili albo opróżniliby kilka magazynków. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 21:33 zigzaur nabredzil: > A w Moskwie to... ------------------- To artykul o Kanadzie. Mam nadzieje, ze widzisz roznice, chocby geograficzna. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 21:37 Porownal tylko cywilizacje i dzicz, o co ci chodz? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 21:43 heartpumper napisał: > Porownal tylko cywilizacje i dzicz, o co ci chodz? ------------------- Tylko o to, ze pisze nie na temat. Drobnostka. Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 22:02 A ty widzisz jak ci piepszy sasiad stara,palancie.Kanadyjczycy to narod bez histori,pomazancy. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 O czym ty piszesz baranie... 12.12.08, 21:50 O czym ty piszesz baranie. Oglądałem film o tym zajściu. Facet jedzie za wielka wodę nie ma żadnego telefonu do znajomych czy rodziny nie mówiąc już nic o adresie. Nikt po niego nie przychodzi na lotnisko a jeżeli przyszedł, nie pamiętam czy tak było, to nie jest w stanie skontaktować się ze służbami porządkowymi żeby ogłosić przez megafony ze tam i tam powinien sie zgonić itd. itp. Szkoda faceta ale wyglądał mi na bardzo niegramotnego. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: O czym ty piszesz baranie... 12.12.08, 21:58 janek-007 napisał: > Szkoda faceta ale wyglądał mi na bardzo niegramotnego. ------------------------ A... niegramotny, zatem nie zasluguje na elementarny szacunek jako istota ludzka. Inteligent z ciebie janek-007 jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
brainbox Re: O czym ty piszesz baranie... 12.12.08, 23:12 plorg napisał: > janek-007 napisał: > > > Szkoda faceta ale wyglądał mi na bardzo niegramotnego. > ------------------------ > A... niegramotny, zatem nie zasluguje na elementarny szacunek jako > istota ludzka. Inteligent z ciebie janek-007 jak cholera. > > No...007 to marzenie...stroi się wprawdzie w te piórka już teraz, ale tak naprawdę to jest jeszcze na stażu i bardziej znany jako 006.5 br. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: O czym ty piszesz baranie... 12.12.08, 22:03 janek, wiec uwazasz, ze skoro niegramotny, to dla kanadyjskich policjantow stanowil idealny cel, na ktorym mogli wyprobowac swoja niebezpieczna zabawke??? btw. kanada, mimo swojej polityki wielokulturowosci, ma wielu obywateli, ktorzy tej polityki nie popieraja i sa mniejszymi lub wiekszymi rasistami (podobnie zreszta jak inne kraje anglosaskie o podobnym podejsciu imigracyjnym - uk, us, australia, nz)... rasism istnieje rowniez w policjach tych krajow i to byc moze w wiekszym stopniu niz generalnie w spoleczenstwie... wg mnie ten nieszczesny polak znalazl sie wsrod takich wlasnie policjantow, ktorzy z oczywistych powodow uznali go za gorszego (np. poprzez fakt, ze facet nie tylko nie mowil po angielsku z obcym akcentem, ale w ogole nie mowil po angielsku - wiec wg tych policjantow musial nalezec do zdecydowanie gorszej kategorii ludzsi niz anglosasi) i wobec tego uzycie tasera na kims gorszym bylo dla nich calkowicie uzasadnione jesli nie wskazane... ich jedyny problem polegal na tym, ze zrobili to w zlym miejscu, gdzie byly kamery i swiadkowie, i z tego cala ta kolomyja... Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Wcale nie napisałem ze powinni użyć tasera... 12.12.08, 22:14 Wcale nie napisałem ze powinni użyć tasera czy jak mu tam. Napisałem ze facet wybrał się i przygotował się do tak dalekiej podroży jakby mu paru klepek brakowało. To było żenujące widowisko facet nie był wstanie wydukać z siebie absolutnie nic. Tak samo jego rodzina, która go zaprosiła, nie była w stanie przyjechać na lotnisko i zainteresować się co się dzieje. Oby wszyscy byli tak brutalni jak Kanadyjczycy. Jeszcze raz, nie popieram używania taserow ale druga strona tez powinna być bardziej gramotna i ułatwić policji. Facet nie przyczynił się do pozytywnego obrazu, i tak nadszarpniętego, Polski i Polaków. Wyszło jak wyszło szkoda faceta chociaż ciołek i tępol. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Wcale nie napisałem ze powinni użyć tasera... 12.12.08, 22:25 janek-007 napisał: > Wcale nie napisałem ze powinni użyć tasera czy jak mu tam. Napisałem ze facet > wybrał się i przygotował się do tak dalekiej podroży jakby mu paru klepek > brakowało. To było żenujące widowisko facet nie był wstanie wydukać z siebie > absolutnie nic. Tak samo jego rodzina, która go zaprosiła, nie była w stanie > przyjechać na lotnisko i zainteresować się co się dzieje. Oby wszyscy byli tak > brutalni jak Kanadyjczycy. Jeszcze raz, nie popieram używania taserow ale druga > strona tez powinna być bardziej gramotna i ułatwić policji. Facet nie przyczyni > ł > się do pozytywnego obrazu, i tak nadszarpniętego, Polski i Polaków. Wyszło jak > wyszło szkoda faceta chociaż ciołek i tępol. dalej nie rozumiem, co chcesz powiedziec lub zasugerowac... wszyscy ci, ktorym "brakuje paru klepek" lub sa "ciolkami i tepolami" do odstrzalu taserem??? zapewniam cie, ze w obecnym czasie policja kanadyjska potrafi byc rownie brutalna, a nawet zdecydowanie bardziej, niz polska... w polsce wszyscy teraz maja nietykalnosc dobr osobistych i inne prawa, ktore powoduja, ze policja boi sie kogos dotknac, bo nie chce wyladowac w sadzie... jak widac na zalaczonym obrazku, policja w kanadzie nie ma takich dylematow... btw. wizerunek polski w swiecie nie ma tutaj nic do rzeczy... szkoda czlowieka, ktory nic nikomu nie zawinil... osobiscie wolalbym, zeby zyl, nawet jesli ten "wizerunek" mialby sie z tego powodu pogorszyc... na nienajlepszy wizerunek polski i polakow w ameryce pn pracuje 10 milionow rodakow, 24/7, mieszkajacych na stale lub dlugoterminowo w us i kanadzie i dziekanski nie byl w stanie tego wizerunku ani poprawic, ani pogorszyc... Odpowiedz Link Zgłoś
traktorzysta Re: Wcale nie napisałem ze powinni użyć tasera... 12.12.08, 22:31 Ty za to podtrzymałeś wizerunek Polaka-kur...szona ,który drugiego Polaka zaje...ie za jego wizerunek . Idź precz z Polski chamie ,kolaborancie zasrany ,wypier....laj na szczaw . POLSKA I POLACY CIEBIE NIE POTRZEBUJĄ !!! Kimkolwiek był i jak kolwiek się zachowywał człowiek ZABITY przez bande dresów (ZOMO czy jakich tam nazywają POLICJĘ KANADYJSKĄ) NIE ZASŁUGIWAŁ NA ŚMIERĆ !!!! GNOJU PARSZYWY WON Z POLSKIEGO FORUM BURAKU !!! Czy gdyby miał zespół Downa to byś się wyśmiewał z jego głupoty ciulu ? GORZEJ SIĘ ZACHOWAŁEŚ NIŻ ON PUSTAKU ZASRANY !!! Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Wcale nie napisałem ze powinni użyć tasera... 13.12.08, 00:16 Cool down, dickhead! Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Jeszcze raz baranie, jestem przeciw używaniu... 13.12.08, 03:57 Jeszcze raz baranie, jestem przeciw używaniu taserow przez policje. To co, miał on napisane na czole ze ma zespól Downa tak żeby policja i wszyscy mogli widzieć. Kto przy normalnych zmysłach wysyła kogoś z zespołem Downa do kraju i jeszcze to do tego nie znającym języka tego kraju. Gdzie była jego rodzina czy znajomi którzy nie zainteresowali się co się z nim dzieje, 12 czy 16 godzin pozostawiony samemu sobie w obcym kraju. Byli przecież ludzie którzy chcieli mu pomoc ale facet nie potrafił nic powiedzieć czy chociaż pokazać jakaś kartkę z informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu1999 Re: Wcale nie napisałem ze powinni użyć tasera... 13.12.08, 09:09 > nazywają POLICJĘ KANADYJSKĄ) NIE ZASŁUGIWAŁ NA ŚMIERĆ !!!! GNOJU > PARSZYWY WON Z POLSKIEGO FORUM BURAKU !!! Czy gdyby miał zespół Zwykle nie znoszę, jak ktoś pisze tak jak ty, Traktorzysto. Tym razem jednak przyznaję ci 100% racji. Po prostu brak mi słów, aby dostatecznie mocno wyrazić, co chciałbym - wiem, to złe, nie powinno się iść za zwierzęcymi instynktami - zrobić tym kanadyjskim świniom. Zarówno tym, co zamordowali człowieka (przypadkowo będącego Polakiem, oni tam już kilkunastu tak wykończyli, Polak był tym n- tym) - jak i przede wszystkim tych, którzy teraz kryją i mataczą sprawę. A dlaczego nikt tych gnoji kanadyjskich nie pogoni? Dlaczego na Okęciu nie sprawdza się co taki kanadyjczyk przewozi w odbycie - i to każdorazowo, każdego (chyba że pedał, wtedy coś innego wymyśleć, bo to nie ma być przyjemność)? Nie przebaczę - bo i nikt nie poprosił o przebaczenie. Nie będę podawał ręki nikomu z Kanady. Kanada utraciła honor. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: O czym ty piszesz baranie... 12.12.08, 22:37 To sie na prawde orientujesz. Jego matka caly czas czekala w hali przylotow. A ten biedak nie byl sie w stanie porozumiec i wydostac ze strefy 'kontrolowanej'. A wystarczylo znac jezyk kraju, w ktorym chcialo sie osiedlic. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Nawet nie język, wystarczyło podejść do... 13.12.08, 00:02 Nawet nie język, wystarczyło podejść do policjanta pokazać paszport a ten na pewno by znalazł kogoś kto mówi po polsku i po angielski i sprawa byłaby załatwiona. Facet czekał 12 czy 16 godzin w strefie kontrolowanej jego mama tez ale gdzieś indziej i nikomu nie przyszło do głowy żeby poprosić kogoś o pomoc, Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu1999 Re: O czym ty piszesz baranie... 13.12.08, 08:56 > itp. Szkoda faceta ale wyglądał mi na bardzo niegramotnego. No cóż, Janku 007, jak ktoś jest "bardzo niegramotny" to od razu albo do gazu - albo na krzesło elektryczne? Jak ktoś głupi - ZABIJ! Jak ktoś zgubi telefon - ZABIJ! Jak ktoś zwariuje (bo i to się zdarza) - ZABIJ! Jak ktoś zasłabnie - DOBIJ! To twoja filozofia życiowa?! Wiesz, ja widziałem ten film na którym było pokazane jak kanadyjskie świnie mordują Polaka. I to była już 11 czy 12 ofiara zabaw pałką elektryczną na tym lotnisku - inni pomordowani to nie-Polacy - ale te "przypadki" to na tym lotnisku były regularnie i zupełnie nieprzypadkowo. Wyobraź sobie - obalasz faceta na ziemię, chwytem lub szokerem. I potem ładujesz mu impuls za impulsem w szyję czy potylicę - TO MUSI ZABIĆ. To zabija równie dobrze jak Pavulon. Tylko inaczej. Paralizator jest w zasadzie bezpieczny - jeżeli używa się sprawnego, atestowanego paralizatora - i jeżeli używa się go w prawidłowy sposób. Te gnoje kanadyjskie ładowały gościa raz za razem - ciekaw jestem, kiedy ty zdechłbyś gdyby szoker przystawić ci do oczu - wytrzymałbyś trzy - czy może cztery impulsy? Co do procesu, śledztwa - wała z tym, co robią kanadyjskie świnie. Dla mnie po prostu kanadyjskie świnie okazały się godne bydła które rozstrzeliwywało w Katyniu i sadystów hitlerowskich. Nie dlatego że zginął jakiś Polak - być może agresywny - ale najprawdopodobniej nieludzko zmęczony i do tego pozostawiony bez pomocy. Ale dlatego, że okazuje się że jak się jest policjantem w kanadzie to można nawet nie składać zeznań - ktoś tu się czuje rasą panów - i czuje się ponad prawem. Moim zdaniem, gdyby Polska miała jaja - toby zrobiła mniej-więcej to co swego czasu robił Izrael - po prostu panowie kanadyjczycy obudziliby sie pewnego poranka w polskim więzieniu i poznaliby czym jest sprawiedliwy proces. A tak jak jest - to jest tak że Polaka wolno bezkarnie zabijać - i choć było tysiące świadków plus nagranie wideo - to nikt urwa nie jest winny. Jak żul grecki oberwał od swoich - to Grecy zrobili zadymę. Jak nas dymają - to cieszymy się że znieśli wizy. Wstyd i dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak Kanadyjscy mordercy nie odpowiedzą za śmierć ... 12.12.08, 21:19 hanba Odpowiedz Link Zgłoś
pepe_papa Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 21:24 Mam nadzieję palancie, że ciebie wkrótce też ktoś teaser'em popieści. Przydałoby ci się, żebyś pierd*ł nie pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 21:32 Teaserem to swoja stara mozesz popiescic, o ile ja masz. A ze juz taserem cie potraktowali wczesniej to widac z 'charakteru' posta. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzybombel666 Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 13.12.08, 02:03 widziales film z "wyczynem" tego polaka? co mieli zrobic policjanci jak koles demolowal lotnisko? poglaskac go? Odpowiedz Link Zgłoś
gieroy_asfalta Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć ... 12.12.08, 21:24 cóż, Polacy to naród od wieków kopany w zad przez wszystkich. Naród oferm. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 21:30 O ile tylko nie znasz jezyka i nie jestes w stanie 'wydostac' sie z lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć ... 12.12.08, 21:30 "Istnieje znaczna liczba niezależnych dowodów wspierających tezę, że funkcjonariusze wykonywali swe obowiązki zgodnie z prawem." ---------------- Zbrodniarze hitlerowscy tez wykonywali swoje obowiazki zgodnie z prawem. Powodem smierci wiezniow obozow koncentracyjnych nie byly poczynania funkcjonariuszy, postepujacych zgodnie z prawem, tylko slaba kondycja zdrowotna przetrzymywanych. "Jak oświadczył na konferencji prasowej rzecznik prokuratury Stan Lowe, eksperci ustalili, że taser spowodował dodatkowe obciążenie organizmu Dziekańskiego, ale nie było to przyczyną śmierci" ---------------- Moze eksperci zatem wykazaliby, ze Dziekanski zmarlby takze bez udzialy policji? Poprostu zmarl z powodu trudow podrozy. RCMP deklarowała wcześniej, że nie zezwoli na przesłuchanie swych funkcjonariuszy i nie udostępni prokuraturze swych akt na temat interwencji na lotnisku ---------------- Panstwo prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 21:34 Dokladnie! Jak panstwo chce, to broni swoich strozow prawa. Popatrz co siedzieje teraz w Grecji! Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 21:41 heartpumper napisał: > Dokladnie! Jak panstwo chce, to broni swoich strozow prawa. > Popatrz co siedzieje teraz w Grecji! --------------------- W panstwie prawa, wszyscy sa rowni wobec prawa. Nawet ci co maja stac w jego obronie. Panstwo nie przestrzegajace tych elementarnych zasad stacza sie w totalitaryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 22:41 No to masz. Prokutaror kanadyjski NIE ZNALAZ WINY tych policjantow. Teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 22:50 heartpumper napisał: > No to masz. Prokutaror kanadyjski NIE ZNALAZ WINY tych > policjantow. Teraz rozumiesz? --------------------- Rozumiem doskonale. Uzywanie eufemizmow znane jest nie od dzis. Pytanie tylko czy Ty rozumiesz, jakie beda konsekwencje tego "nieznaleziena"? Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 22:54 Konsekwencje beda takie, ze jezeli ktos znowu bedzie sie zachowywac irracjonalnie jak bydle czyli agresywnie wrzeszczec, rzucac przedmiotami itp! To kazdy policjant kanadyjzki z taserem NIE ZAWACHA SIE GO UZYC ! I o to w tym wszystkim chodzi. Polactwo ma wizy, a RCMP moze nadal przymuszac do zachowywania sie zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 23:09 heartpumper napisał: > Konsekwencje beda takie, ze jezeli ktos znowu bedzie sie zachowywac > irracjonalnie ---------------------- A co to znaczy irracjonalnie i kto to bedzie ocenial co jest irracjonalne, a co nie? Krawezniki z policji o IQ nie przekraczajacym 60? Ludzie to nie bydlo, ktore traktuje sie pradem dla ustawienia w szeregu. > Polactwo ma wizy, a RCMP moze nadal przymuszac do zachowywania > sie zgodnie z prawem. ----------------------- No prosze, wystarczylo wymienic kilka postow i kompleksy wyszly jak szydlo z worka. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 23:20 Prawdziwego Polaka nie poznasz po tym, ze zachowuje sie jak polactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 23:28 Twoje teksty schodza do poziomu, w ktorym nie chce brac udzialu. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 23:30 I vice versa epistemologiczny geniuszu, dobranoc! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu1999 Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 13.12.08, 09:38 Ja rozumiem - my Polacy dzielny Naród - ale jak widziałem na filmie, to facet nie był agresywny, a policjantów było dość dużo, aby obezwładnić go bez zabijania. To nie był John Rambo - ale zwykły, przeciętny pasażer - którego może nawet i trzeba było aresztować - ale którego na lotnisku zwyczajnie zamordowała kanadyjska policja gdy już nie był w stanie stawiać jakiegokolwiek oporu. Nie miał przy sobie ani bomby (bo przeszedł przez kontrolę) - ani niebezpiecznych narzędzi (bo takowych nie można mieć w samolocie, a samolotem przyleciał) - nie był szczególnie potężnie zbudowany i nic nie wskazuje aby był szczególnie niebezpieczny. W tej sprawie powinna być oficjalna nota - i być może wskazanie (ONZ i nie tylko) iż Kanada nie spełnia standardów odnośnie tak prawa międzynarodowego (immunitet policji kanadyjskiej wobec prokuratury powoduje iż w kraju tym nie działa wymiar sprawiedliwości), jaki i zasad bezpieczeństwa na lotniskach. Oraz wciągnięcie Kanady na listę państw rasistowskich, w których samo przebywanie jest wysokim ryzykiem. Z tego też powodu zredukowałbym personel dyplomatyczny i oczywiście - nie jeździłby do Kanady. Także nie wyobrażam sobie rywalizacji sportowej ze sportowcami z tego zasmarkanego kraiku. Odpowiedz Link Zgłoś
pinocchio "prawo" ich rozgrzeszyło jednak .... 12.12.08, 21:32 Kazdy z nas ma cos takiego jak zdrowy rozsadek i sumienie. Czytalem o okolicznosciach i oglądalem film z tej interwecji wiele razy. Myślę, że nie policjanci nie chcieli go zabić, ale interweniowali bardzo brutalnie i nieadekwatnie do sytuacji, chcieli sie wyżyć i wyżyli się, tak że czlowiek umarł. Wyżyli sie na czlowieku, zmęczonym, podenerwowanym i bezradnym. Szkoda mi tego czlowieka i jego rodziny. Decyzja sądu jest błędem wg mnie. Nie chodzi o to by ukarać tych ludzi, bo to nie odda zycia zabitemu, ale by pokazać że piętnuje sie i tępi zachowania brutalne, bezmyślne i niszczace innych. Wg mnie powinni odpowiadac za nieumyślne spowodowanie śmierci, być uznani winnymi, i dostać najniższy mozliwy wyrok. To w jakis sposob oddałoby sprawiedliwosc Rodzinie zmarłego, czlowieka ktory w ostatnich godzinach życia czuł sie zagubiony, i w ostatnich minutach został z premedytacją zaszczuty i torturowany, przez ludzi ktorzy powinni pomagac - policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: "prawo" ich rozgrzeszyło jednak .... 12.12.08, 21:36 Mieli po prostu potezne prawne wsparcie ze strony formacji, w ktorej sluza. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: "prawo" ich rozgrzeszyło jednak .... 12.12.08, 21:55 pinocchio napisał: > Nie chodzi o to by ukarać tych ludzi, bo to nie odda > zycia zabitemu, ale by pokazać że piętnuje sie i tępi > zachowania brutalne, bezmyślne i niszczace innych. --------------------- Otoz to. Dochodzimy do sedna sprawy. Wladza daje wyrazny sygnal swoim funkcjonariuszom - jestescie ponad prawem kiedy nam sluzycie. To sygnal tez dla obywateli - sluchajcie wladzy, albo gincie! Zaden sad wam nie pomoze. Witajcie w NWO! Odpowiedz Link Zgłoś
alexmartinez Re: "prawo" ich rozgrzeszyło jednak .... 12.12.08, 22:00 Polacy też sa architektami NWO (Rettinger, Brzezinski) Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: "prawo" ich rozgrzeszyło jednak .... 12.12.08, 22:16 To ideologia ponad narodowa. Totalitaryzm i chcec dominowania na innymi ludzmi nie ma narodowosci. To ludzka wada, przed ktora powinno nas chronic prawo. Ale jak sie okazuje, prawo juz nas nie chroni (o ile w ogole kiedykolwiek nas chronilo). Sa naiwni, ktorzy ludza sie, ze niektore panstwa sa na tyle cywilizowane, ze przestrzega sie w nich prawa. Najwyzszy czas na pobudke z pieknego snu do smutnej rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Ludzie!!! Jedziecie do innego kraju i robicie 12.12.08, 22:46 rozpierduche na lotnisku miedzynarodowym! Czego oczekujecie w zamian?Hawajskiego powitania naszyjnikem z kwiatow????!!! Prokurator nie uznal ich winnymi-ergo, nie wniosl wniosku o ukaranie. Wyrazny znak dle strozow prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Ludzie!!! Jedziecie do innego kraju i robicie 12.12.08, 23:00 heartpumper napisał: > rozpierduche na lotnisku miedzynarodowym! -------------------- Nie podniecaj sie tak, bo jeszcze dostaniesz zawalu. > Wyrazny znak dle strozow prawa! -------------------- O tak! Taserujcie wszystko co sie rusza i nie liczcie sie z konsekwencjami. Mam nadzieje, ze poczestuja cie najnowsza wersja tasera o zwiekszonym woltarzu, przy najblizszej nadarzajacej sie okazji. Ponoc elektrowstrzasy moga byc czasami pozyteczne dla zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Ludzie!!! Jedziecie do innego kraju i robicie 12.12.08, 23:03 Jak widze to chyba ty sie podniecasz, bo zaczynasz zyczyc mi 'dobrze'. Czyzby zabraklo ci merytorycznych argumentow i czerpiesz garsciami z polactwa?? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Ludzie!!! Jedziecie do innego kraju i robicie 12.12.08, 23:15 Probuje tylko ci uswiadomic, ze po takim wyroku traktowanie ludzi pradem, bedzie coraz bardziej powszechne, a powody coraz bardziej blache. Narodowosc ofiary nie ma tu nic do rzeczy. Ale widze, ze twoje kompleksy nie pozwalaja ci na trzezwa ocene sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Ludzie!!! Jedziecie do innego kraju i robicie 12.12.08, 23:22 Jestes Nostradamusem, ze przewidujesz przyszlosc? Praw nalezy przestrzegac, roz.dalasz lotnisko, masz taser w nagrode. Wlasnie do takich sytuacji maja ta bron przy pasie. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Ludzie!!! Jedziecie do innego kraju i robicie 12.12.08, 23:37 heartpumper napisał: > Wlasnie do takich sytuacji maja ta bron przy pasie. --------------------- Widze, ze jestes ekspertem co do zastosowan taserow. > Praw nalezy przestrzegac, roz.dalasz lotnisko, masz taser w > nagrode. --------------------- Rozumiem, ze taser wg ciebie to narzedzie wymierzania kary na nieposlusznym obywatelu, trybie natychmiastowym wg uznania kazdego funkcjonariusza. Gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Ludzie!!! Jedziecie do innego kraju i robicie 12.12.08, 23:38 Dobranoooocc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wilim1 Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć ... 12.12.08, 21:43 sku...syństwo. ale co sie dziwić!- -to amerykanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć .. 12.12.08, 21:46 Szkoda, ze facet nie radził sobie w dzisiejszym świecie i został wysłany w taka podroż... Odpowiedz Link Zgłoś
traktorzysta Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 22:36 To tak jakbyś napisał "Szkoda że Gieremek nie radził sobie w tym świecie i nie umiał prowadzić samochodu i zginął. " Czy to przypadku Gieremka też byś dołączył teorie o eliminacji słabych jednostek przez naturę ? Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć .. 12.12.08, 21:53 A kto odpowie za wandalizm Dziekanskiego na lotnisku w Vancouver? Jego matka? Odpowiedz Link Zgłoś
oserwatoreromano Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć ... 12.12.08, 21:55 Kargulowe prawo: "Sprawiedliwość sprawiedliwością, ale racja musi być po naszej stronie” taką filozofię wykazuje prawo każdego kraju, mając do rozstrzygnięcia sprawę z cudzoziemcem. To tylko w Polsce Polaka wsadzą nawet jeżeli Jankes zawinił. Wypuścili Jankeskiego marynarza? Wypuścili, a pobił polskiego taksówkarza! Nie wyobrażam sobie analogicznej sytuacji w USA. Tam polski żołnierz powędrowałby do pudła na 12 lat. Polska jest krajem wrogim dla swoich obywateli, więc nie oczekujmy, aby nas szanowano w świecie. Nawet nie wezwano w tej sprawie ( zabójstwa na lotnisku) kanadyjskiego ambasadora do naszego MSZ - a powinno się to przynajmniej zrobić ! Będą nas bić w dupę na Świecie tak długo, jak długo będą to robiły polskie rządy. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 22:09 oserwatoreromano napisał: > Kargulowe prawo: "Sprawiedliwość sprawiedliwością, ale racja musi > być po naszej stronie” > taką filozofię wykazuje prawo każdego kraju, mając do > rozstrzygnięcia sprawę z cudzoziemcem. To tylko w Polsce Polaka > wsadzą nawet jeżeli Jankes zawinił. Wypuścili Jankeskiego marynarza? > Wypuścili, a pobił polskiego taksówkarza! Nie wyobrażam sobie > analogicznej sytuacji w USA. Tam polski żołnierz powędrowałby do > pudła na 12 lat. > Polska jest krajem wrogim dla swoich obywateli, więc nie oczekujmy, > aby nas szanowano w świecie. Nawet nie wezwano w tej sprawie ( > zabójstwa na lotnisku) kanadyjskiego ambasadora do naszego MSZ - a > powinno się to przynajmniej zrobić ! > Będą nas bić w dupę na Świecie tak długo, jak długo będą to robiły > polskie rządy. dobrze piszesz, oserwatore, choc nie ujmowalbym tego az tak drastycznie, ze "polska jest krajem wrogim dla swoich obywateli"... po prostu zbyt doslownie bierzemy nasze inne popularne powiedzenie: "gosc w dom, bog w dom", zwlaszcza jesli gosc jest "zachodni", bo do tych mamy jednak komplex, a jesli amerykanin to juz w ogole... gdyby to albanski zolnierz pobil taxowkarza na wybrzezu, to bez dostalby w polsce wyrok, bo nie jest "zachodni" i do niego komplexow nie mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 22:58 Albo byly ukrainski zolnierz, weteran Afgana. Ktory raz a skutecznie pie...al polskiego zlodzieja - dostal 25 latek. Odpowiedz Link Zgłoś
janus9 Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 13.12.08, 00:28 Jako ciekawostke dodam , jesli mozna uzyc tutaj takiego slowa ,ze jeden z policjantow bioracych udzial w tej tragedii , zabil po pijanemu czlowieka w wypadku , w kilka miesicy pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć ... 12.12.08, 21:57 Na swiecie powinno sie stosowac agresje wobec policji jak kiedys we francji ,italia a teraz w grecji.Zabili jednego niewinnego powinni stracic dziesieciu.Policja naduzywa prawo i zazwyczaj w policji pracuja ludzie niedowartosciowani czyli z pistoletem czuja sie pewniej,Proponuje mscic sie za naszego rodaka na spotkanych kanadyjczykach poniewaz oni nas nie lubia. www.hotelroyalpalace.eu Odpowiedz Link Zgłoś
papigo [...] 12.12.08, 21:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
2222pi Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć .. 12.12.08, 21:59 Wy kanadyjskie świnie ! My gardzimy waszą interpretacją praw człowieka. W ramach retorsji będziemy was traktować identycznie w Polsce. Przyjeżdżajcie. Jesteście mile widziani. Odpowiedz Link Zgłoś
way270 I bardzo dobrze, sa niewinni ! 12.12.08, 22:07 a kiedy pociagnie sie do odpowiedzialnosci mamuske lub osobe, ktora zaprosila rodaka do Kanady i pozwolila mu tam bledzic przez tyle czasu ? Ta osoba jest winna, a nikt inny !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: I bardzo dobrze, sa niewinni ! 12.12.08, 22:11 way270 napisał: > a kiedy pociagnie sie do odpowiedzialnosci mamuske lub osobe, ktora zaprosila > rodaka do Kanady i pozwolila mu tam bledzic przez tyle czasu ? Ta osoba jest > winna, a nikt inny !!!! way, a ty "bledzisz" cale zycie i jakos nikt cie do odpowiedzialnosci nie pociaga... Odpowiedz Link Zgłoś
mileg56 Re: I bardzo dobrze, sa niewinni ! 12.12.08, 22:24 nie byłem przy tym, ale z relacji tv, widac było że gostek był pobudzony i agresywny; z jakiegos powodu - teraz wiadomo - mamuśka nie przybyła na czas by go powitac; a on obrażony i bezradny umiał jedynie rzucac przedmiotami, wskakiwac na stoly, wyrazac agresje - zachowywac się jak osoba niosąca zagrożenie; szkoda go ale to był czub; to mamuska powinna zadbac o to by sie nim zaopiekowac po wyladowaniu samolotu; rozumiem spoźnienie do godziny (w kanadzie); a tak - o co tu chodzi? - juz wiem - o kasę!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
earltwo Re: I bardzo dobrze, sa niewinni ! 12.12.08, 22:23 Nastepnym razem, na Okeciu wyrwe kilka monitorow, pozucam krzeslami i zobaczymy co panowie polycyjanci mi zrobia. pewnie ze wspolczuciem zaprosza na kawke po meczacej podrozy....Tiaaaa. Policja to policja i jak niechcesz wp.... to sie nie stawiaj. Proste. A temu co napisal "kanadyjskie swinie" to wspolczuje. Po za Wolka ( bez obrazy miszkancow Wolki... )to przyjacielu gdzies sie szwedales ? Czy sloma dalej z butow wychodzi. Panowie z RCMP maja bardzo slabe poczucie humoru i "slowianska fantazja" ich nie rusza. No przepraszam, w zasadzie nalezalo by potraktowac goscia specjalnie, przeciez nie dosc ze on z Polski to jeszcze Polak, no bo "..chrystus narodow, Powstanie Warszawskie itd, itp" A ze jezyka nieznal i pewnie dobrze zaopiekowal sie barkiem w samolocieto samo to juz mu daje specjalne prawa. Co za bzdura. Stawial sie silniejszemu i dostal klapsa w pysk. A ze sie smutno skonczylo ? Trudno, zeby rozrabiac to tez trzeba miec do tego zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
traktorzysta Won kolaborancie ! 12.12.08, 22:40 Widziałeś tam osiłka ,który był w stanie po 24 godzinach na "nogach" pobić/zabić policjanta ? Właśnie przez takich śmieci jak ty nami pomiatają na świecie ,bo Polak zamiast pomóc rodakowi to jeszcze go kopnie jak leży WON ŚMIECIU !! Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu1999 Re: I bardzo dobrze, sa niewinni ! 13.12.08, 09:52 Paralizator działa tak, że po jednym strzale przez ubranie facet jest sztywny i przestaje być agresywny. A tam ładowali gościa do oporu, wiele razy - wiesz, połóż się, a potem poproś aby ktoś ci zaaplikował kilkanaście strzałów w oczy z paralizatora policji kandyjskiej - to może zrozumiesz jakim jesteś durniem. Bo na tym lotnisku to nie był pierwszy wypadek tego typu. Po drugim powinni już coś zmienić w procedurach - i zawiesić funkcjonariuszy do wyjaśnienia. Przypuszczalnie na Okęciu dostałbyś wpie...- fakt - ale byłbyś w stanie odpowiadać potem za zniszczenia. I nie byłoby to jakieś kilkunastominutowe boksowanie. Po prostu - parę sekund i jesteś skuty. I mógłbyś - jako żywy - zapłacić za każdy rozbity monitor i rozwalone krzesełko. Na tym m.i. polega państwo w którym przestrzega się porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Na Okeciu by przeżył 15.12.08, 11:06 earltwo napisał: > Nastepnym razem, na Okeciu wyrwe kilka monitorow, pozucam krzeslami > i zobaczymy co panowie polycyjanci mi zrobia. pewnie ze wspolczuciem > zaprosza na kawke po meczacej podrozy....Tiaaaa. Policja to policja > i jak niechcesz wp.... to sie nie stawiaj. Gdyby ta sytuacja miała miejsce na Okeciu to taki człowiek by przeżył. Owszem , pewnie by dostał jakiegoś "kopa w d.pe", ale nikt nie stosował by narzędzi do zabijania. No i jeszcze jedna sprawa. U nas wiele osób by się zainteresowało człowiekiem miotającym sie przez tyle godzin. Mamy jednak pewna wrażliwość społeczna w odróznieniu od spoleczeństw podobno wysoko rozwiniętych ( smieszna nazwa , jak mozna byc wysoko rozwiniętym bez ludzkich odruchów - współczucia , miłosierdzia, chęci pomocy? ) Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Są winni , bo zabili 15.12.08, 10:43 Orzeczenie kanadyjskiego wymiaru sprawiedliwości nie ma dla mnie osobiście znaczenia. Ci czterej panowi zabili człowieka. Sa winni jego śmierci. Wolno zabić człowieka w określonych sytuacjach (np w obronie własnej). Ale w tym przypadku nie było zadnych przesłanek do stosowania metod grożących smiercią drugiemu człowiekowi. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_40 Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 12.12.08, 22:38 lepiej idz do dobrego psychiatry psychopato Odpowiedz Link Zgłoś
obserwatore77 Powinniśmy wykorzystać doświadczenia Izraelskie 12.12.08, 22:43 oni wiedzieli co robić z tymi którzy zabijali ich obywateli skoro Kanada (Kolumbia Brytyjska) ukrywa bandytów i to na rok przed olimpiadą , to tym gorzej dla niej Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi no ładnie... 12.12.08, 22:47 pewnie gosciu nie był bez winy... ale kanadyjskiej policji i wymiarowi "sprawiedliwości" nalezy poglaturować wysokich standartów cywilizacyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
karagandak To ściema! 12.12.08, 22:59 Przecież tak nie wolno! To nie było obezwładnienie PARALIZATOREM! To było obezwładnienie KILKOMA PARALIZATORAMI! To musiało się tak skonczyć! Kanadyjczycy myśleli,że jeden paralizator ,to na takiego dużego człowieka,to za słabo!Każdy z nich uzył własnego paralizatora! Filmy z tej akcji pokazują to wyraźnie! Jak można tak urabiać opinię! Odpowiedz Link Zgłoś
heartpumper Chyba 'filmy akcji'. Mam nadzieje ze bedziesz... 12.12.08, 23:01 na drodze kolejnego takiego 'swietoszka'. Odpowiedz Link Zgłoś
krypto Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć .. 13.12.08, 00:02 widzialem video.. ten czlowiek nie byl agresywny wobec policjantow, wycofywal sie, zostal otoczony, nie atakowal nie grozil wiec uzycie tasera bylo bezzasadne potraktowali go tym taserem parokrotnie!!! Kretynska decyzja .. parokrotne porazienie nie przyczynilo sie do smierci jaaasne tak po prostu akurat mu sie umarlo... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek195028 Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć .. 13.12.08, 00:39 Jeden z tych policjantow kilka tyg.temu zabil po pijanemu motocykliste i uciekl z miejsca wypadku.Zlapali go i siedzi . Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Jedno jest pewne. Nic mu życia nie wróci. 13.12.08, 00:53 Atak serca brzmi dość kuriozalnie. Każdy może go mieć po reakcji na paralizator. Gratuluję intelektu Kanadyjczykom. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pitcher Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć ... 13.12.08, 01:41 Zamiast wyzywac od swin etc. byc moze warto uprzytomnic sobie fakty: Prokuratura Kolumbii Brytyjskiej jest organem niezaleznym od RCMP, rzadu etc. - podkreslam, bo w Polsce nie jest to tak oczywiste. Ustalono, ze taser byl jedna z przyczyn (ale nie jedyna) smierci pana Dziekanowskiego. Inne przyczyny to: 1. choroba wiencowa (stwierdzona u p. Dziekanskiego) 2. gwaltowny spadek alkoholu 3. stress 4. ograniczona zdolnosc oddychania (kolano) ponadto wg prokuratury policjanci dzialali zgodnie z procedura. I tyle. Stad umorzenie postepowania karnego wobec policajntow. Tym niemniej, sprawa bedzie dyskutowana na forum cywilnym - "public inquiry", ktore ma okreslic czy obecne procedury dotyczace taserow sa wlasciwe. To, ze RCMP nie zgodzila sie na zeznania policjantow na tym forum PRZED rozwiazaniem sprawy karnej, nikogo nie powinno dziwic. Ich zeznania moglyby byc uzyte w sprawie karnej. A w mysl prawa kanadyjskiego nie sa oni zobowiazani do zeznan przed sadem gdy sa oskarzeni. W przypadku "public inquiry" maja taki obowiazek. W koncu - czy p. Dziekanski byl czy nie byl Polakiem, nie ma nic do rzeczy. Policja postapilaby podobnie gdyby byl Kanadyjczykiem. Nota bene jest to jeden z ponad tuzina smiertelnych wypadkow z uzyciem tasera w Kanadzie - smutne i mam nadzieje, ze w tej sprawie rzad kanadyjskie podejmie wlasciwe kroki. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy doktorze, masz wiele racji w tym, co piszesz... 13.12.08, 02:31 zdecydowanie poza jednym: policja NIE postapilaby podobnie, gdyby byl kanadyjczykiem, a zwlaszcza rodowitym kanadyjczykiem z kanadyjskim akcentem... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pitcher Re: doktorze, masz wiele racji w tym, co piszesz. 13.12.08, 02:48 rooboy napisał: > zdecydowanie poza jednym: policja NIE postapilaby podobnie, gdyby > byl kanadyjczykiem, a zwlaszcza rodowitym kanadyjczykiem z > kanadyjskim akcentem... upieram sie przy swoim - w tym roku zginelo od tasera 16-tu kanadyjczykow Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: doktorze, masz wiele racji w tym, co piszesz. 13.12.08, 03:40 dr_pitcher napisał: > rooboy napisał: > > > zdecydowanie poza jednym: policja NIE postapilaby podobnie, gdyby > > byl kanadyjczykiem, a zwlaszcza rodowitym kanadyjczykiem z > > kanadyjskim akcentem... > > upieram sie przy swoim - w tym roku zginelo od tasera 16-tu kanadyjczykow ethnic background tych 16-orga nieszczesliwcow znany??? btw. ilu jeszcze musi zginac, aby cos wreszcie zrobiono z tym urzadzeniem??? w moim kraju tasery nie sa uzywane, choc policja bardzo chcialaby je miec... w zamian maja jedynie capsicum spray... Odpowiedz Link Zgłoś
way270 Re: doktorze, masz wiele racji w tym, co piszesz. 13.12.08, 04:44 roznica jest taka, ze jezeli bylby to Kanadyjczyk, to mogliby sie z nim porozumiec. Jednym z glownych problemow byl brak jezyka - ani on po angielsku, ani oni po polsku. co do ethnic background - to nie ma nic do rzeczy. Jezeli chodzi o samo urzadzenie to jest tak dobre jak wiele innych srodkow. Problem jest w tym, ze nie ma doskonalych srodkow przymusu stosowanych przez police. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek195028 Re: doktorze, masz wiele racji w tym, co piszesz. 15.12.08, 17:30 doktorze nie masz racji akcent nie mial tu nic do rzeczy ten czlowiek nawet nie zdazyl sie odezwac i juz nie zyl. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczy_don_pedro Zdegenerowane procedury użycia 13.12.08, 04:30 Taser miał być non-lethal alternatywą dla pistoletu. Stał się alternatywą dla pałki i kajdanek. Pierwsze zastosowanie byłoby jak najbardziej słuszne (choć nieco niebezpieczne dla policjantów). Drugie, kiedy jest stosowany do zmuszania nie agresywnych (podkreślam: NIE AGRESYWNYCH) ludzi do słuchania poleceń, jest niedopuszczalne. Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu1999 Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 13.12.08, 10:01 Jesteś żałosną pro-kanadyjską świną. Lub nawet po prostu kanadyjską świnią. Może masz nowotwór albo astmę - to co, wolno cię zabić obcinając jajko siekierką - bo wtedy upływ krwi będzie jedną - ale nie jedyną przyczyną? Odpowiedz Link Zgłoś
kedward Re: Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmier 15.12.08, 08:04 Ty to co napisales to wyglada jak bys byl jednym z nich. Ja mieszkam w BC i normalni ludzie Kanadyjczycy sa oburzeni tym werdyktem, poniewaz policja co chce to robi i mowi. Klamie od poczatku i dziwie sie ze Polska pozwal wiezdzac Kanadyjskim prokuratora i policji do Polski szukac falszywych dowodow na Roberta zeby uchronic swoja dupe prze ludzmi w Kanadzie. Jeden z policjantow ktory zabil Roberta, rowniez po pijanemu zabil niedawno mlodego chlopaka 19 lat i nic mu dotej pory nie zrobili i prwadopodobnie nic nie zrobja bo jast w stresie po zabicju Roberta. Jezeli tak dobrze znasz sprawe Roberta i Kanadyjskiej policji to tak jakbys byl policjantem. Odpowiedz Link Zgłoś
grom52 Do psychiatry 13.12.08, 03:00 Jezeli ktos myslal, ze w Kanadzie zabroni sie uzywania paralizatora (jednej z najbardziej skutecznych broni obezwladniajacych)- ze wzgledu na przypadkowa smierc jakiegos pomylenca - to polecam wizyte u psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Do psychiatry 13.12.08, 03:44 grom52 napisał: > Jezeli ktos myslal, ze w Kanadzie zabroni sie uzywania paralizatora > (jednej z najbardziej skutecznych broni obezwladniajacych)- ze > wzgledu na przypadkowa smierc jakiegos pomylenca - to polecam wizyte > u psychiatry. grom, zanim wyslesz oponentow tasera do psychiatry, to przyjmij do wiadomosci, ze w samej kanadzie od tasera (wg dr pitchera) w tym roku zginelo 16 kanadyjczykow... sadzisz, ze wszystkie wypadki byly przypdkowe z udzialem pomylencow??? Odpowiedz Link Zgłoś
claudiusz Re: Do psychiatry 13.12.08, 04:54 a ilu by zginelo gdyby tak jak w Rosji powiedzmy zamiast paralizatorow uzywano by broni palnej? rooboy napisał: > grom52 napisał: > > > Jezeli ktos myslal, ze w Kanadzie zabroni sie uzywania > paralizatora > > (jednej z najbardziej skutecznych broni obezwladniajacych)- ze > > wzgledu na przypadkowa smierc jakiegos pomylenca - to polecam > wizyte > > u psychiatry. > > grom, zanim wyslesz oponentow tasera do psychiatry, to przyjmij do > wiadomosci, ze w samej kanadzie od tasera (wg dr pitchera) w tym > roku zginelo 16 kanadyjczykow... sadzisz, ze wszystkie wypadki byly > przypdkowe z udzialem pomylencow??? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Do psychiatry 13.12.08, 05:21 claudiusz napisał: > > a ilu by zginelo gdyby tak jak w Rosji powiedzmy zamiast paralizatorow uzywano > by broni palnej? > > > rooboy napisał: > > > grom52 napisał: > > > > > Jezeli ktos myslal, ze w Kanadzie zabroni sie uzywania > > paralizatora > > > (jednej z najbardziej skutecznych broni obezwladniajacych)- ze > > > wzgledu na przypadkowa smierc jakiegos pomylenca - to polecam > > wizyte > > > u psychiatry. > > > > grom, zanim wyslesz oponentow tasera do psychiatry, to przyjmij do > > wiadomosci, ze w samej kanadzie od tasera (wg dr pitchera) w tym > > roku zginelo 16 kanadyjczykow... sadzisz, ze wszystkie wypadki byly > > przypdkowe z udzialem pomylencow??? claudiusz, rosja nie jest jakims wzorcem dla swiata, np. w moim kraju uzywaja capsicum spray, zas w tasery policja nie jest (choc bardzo chcialaby byc) wyposazona... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: czy to było 16 niewiniątek 13.12.08, 23:16 najwyrazniej nie, jkredman, bylo to 16 niebezpiecznych bandytow, do ktorych sie strzela taserami wg zasady: jak nie my jego, to on nas... Odpowiedz Link Zgłoś
way270 Re: Do psychiatry 13.12.08, 04:55 16 przypadkow o niczy nie swiadczy !!!!! Najpierw musisz uwzglednic zaludnienie danego kraju, nastepnie ilosc przypadkow kiedy taser byl uzyty i nastepnie ile osob ponioslo smierc !!!! Pamietaj, ze ludzie sa ludzie i nie kazdy jest taki sam, jedni maja problemy zdrowotne, gdzie nawet uzycie palki moze ich zabic. Dla przykladu powiem Tobie, ze w USA co roku jest kilkaset powiklan u dzieci po okresowych szczepieniach. Czy to znaczy, ze powinnismy zaprzestac szczepic ? Jezeli zaprzestaniemy szczepic poniewaz ta szczepionka wywolala jakies przeciwskazania u setki osob, to w razie wirusa, tysiace lub wiecej umrze. Moje pytanie odnosnie tego wydarzenia jest, gdzie byla osoba, ktora go zaprosila ? dlaczego osoba, ktora nie zna jezyka wybiera sie w taka droge bez zadnych sciag lub "rozmowek"..... Facet sie krecil okolo 10 godzin po lotnisku, byl zmeczony, glodny i oslabiony...( do tego dodaj te 10 + godzin lotu ) Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy Re: Do psychiatry 13.12.08, 05:26 way270 napisał: > 16 przypadkow o niczy nie swiadczy !!!!! Najpierw musisz uwzglednic zaludnienie > danego kraju, nastepnie ilosc przypadkow kiedy taser byl uzyty i nastepnie ile > osob ponioslo smierc !!!! Pamietaj, ze ludzie sa ludzie i nie kazdy jest taki > sam, jedni maja problemy zdrowotne, gdzie nawet uzycie palki moze ich zabic. Dl > a > przykladu powiem Tobie, ze w USA co roku jest kilkaset powiklan u dzieci po > okresowych szczepieniach. Czy to znaczy, ze powinnismy zaprzestac szczepic ? > Jezeli zaprzestaniemy szczepic poniewaz ta szczepionka wywolala jakies > przeciwskazania u setki osob, to w razie wirusa, tysiace lub wiecej umrze. > Moje pytanie odnosnie tego wydarzenia jest, gdzie byla osoba, ktora go zaprosil > a > ? dlaczego osoba, ktora nie zna jezyka wybiera sie w taka droge bez zadnych > sciag lub "rozmowek"..... Facet sie krecil okolo 10 godzin po lotnisku, byl > zmeczony, glodny i oslabiony...( do tego dodaj te 10 + godzin lotu ) way270, 16 przypadkow to o 16 za duzo... procentowo rzecz biorac, jestem pewien, ze 16 przypadkow smierci od tasera w kanadzie to zdecydowanie wiecej niz kilkaset powiklan od szczepien ochronnych u dzieci w us... pomijajac fakt, ze smierc to jest "irreversible ultimate case" powiklania zdrowotnego... nie kazdy jest taki sprytny czy madry, aby brac ze soba sciagi i rozmowki, zwlaszcza, ze wlasna matka oczekiwala na lotnisku na jego przyjazd... Odpowiedz Link Zgłoś
jasiu1999 Re: Do psychiatry 13.12.08, 10:12 No bez obciachu! Takie numerki to możecie durniom z buszu wciskać! Nie ma czegoś takiego jak statystycznie dopuszczalna liczba zabójstw! Czyli - urwa co? - jak np. seryjny morderca zabije 16 ofiar - to go się nie łapie, bo tyle jeszcze można?! Co innego gdyby tych ofiar było kilkaset - o, to wtedy tak! Każda śmierć wywołana taserem powinna być zbadana. A od wyroków jest sąd. Który ma prawo uznać, że nie było winy. Lecz w konkretnej sprawie - kanadyjskie świnie mataczą - i robią wszystko co możliwe aby nie doszło do sprawiedliwego procesu. Więc uważają iż ichnia policja stoi ponad prawem ("niezgadzanie się na przesłuchania"). Więc opinie prokuratury "brak winy" - które to opinie nie mogą dowodzić braku winy - bo od rostrzygania jest sąd - a nie prokuratura! Więc kuriozalne wykręcanie się, że działania policji kanadyjskiej - dokładnie sfilmowane! - to w zasadzie niewiele więcej było niż pogłaskanie po główce... Fuj. Odpowiedz Link Zgłoś
perskipawel Kanadyjscy policjanci nie odpowiedzą za śmierć .. 13.12.08, 03:53 Ciekawe dlaczego mnie to nie dziwi? Jak znam życie to i nasze władze nie powiedzą ani słowa. Przecież zginął tylko jakiś polaczek. Odpowiedz Link Zgłoś