Dodaj do ulubionych

Szwajcaria będzie reprezentować Rosję w kontakt...

13.12.08, 17:13
*I co tu komentowac?O tym,ze wlasnie Szwajcarja bedzie reprezentowac interesy
Rosj w Gruzji,bylo wiadomo od dawno.
Obserwuj wątek
    • zigzaur Szwajcaria będzie reprezentować Rosję w kontakt... 13.12.08, 17:14
      Szwajcarzy potrafią na wszystkim zarobić

Pastor Schlag ruszył na nartach w kierunku szwajcarskiej granicy.
      "Nie będzie miał łatwego zadania" - pomyślał Stirlitz,
      Fakt, była już połowa kwietnia.
    • antyreakcjonista No to pora zaczac pluc na Szwajcarie hehe 13.12.08, 17:14

• lubat Szwajcaria będzie reprezentować Rosję w kontakt... 13.12.08, 18:48
      Szwajcaria będzie reprezentować Rosję w kontaktach z Gruzją i odwrotnie,
      Gruzję w kontaktach z Rosją.

Słyszałem na ten temat wypowiedź Ławrowa, z której wynika, że tak naprawdę to
      się zmieni tylko szyld przedstawicielstw, natomiast personel pozostaje ten sam
      - odpowiednio gruziński i rosyjski.
      Taki teatrzyk pozorów.
      • zigzaur Re: Szwajcaria będzie reprezentować Rosję w konta 13.12.08, 19:50
        Strasznie musi ten Ławrow tobie ufać. I strasznie musi być potężny, skoro ma
        wpływ na obsadę szwajcarskich placówek dyplomatycznych.
    • lubat eva15 13.12.08, 19:32
      Przejrzałem teraz zaległe komentarze do moich wpisów (taki już jestem próżny)
      i tu chcę odpowiedziec na Twoje zapytanie o stereofonię Kuklińskiego.
      Czytałem już jakiś czas temu poważne opracowanie wskazujące na właśnie taki
      stan rzeczy. Było tam wymienione kilka argumentów, m. in. to, że rzekoma
      masówka dokumentów, które tenże miał przesłac Amerykanom nijak nie mogła by
      nastąpic bez "pomocnej" współpracy nadzorującego/ch go bezpieczników. Innym
      argumentem jest to, że pan K. żył w bardzo wystawnym stylu, który nijak nie
      mógł byc sfinansowany z jego generalskiej pensji.

Twierdzi się nawet, że to Rosjanie użyli go jako kanał informacyjny wobec USA,
      co do swoich intencji wobec Polski.

Aby się tu nikt nie oburzał na Kagiebowskie metody śledzenia - taki już jest
      zwyczaj, że nawet w najbardziej demokratycznych armiach świata istnieje system
      dyskretnej obserwacji wszystkich ważniejszych person tak w wojsku, jak i poza
      nim, aby przypadkiem jakieś wrogie siły nie chciały mu zrobic kuku.
      • zigzaur Re: eva15 13.12.08, 19:49
        No to dlaczego Kuklińskiego zgładzono a przedtem jego synów?

Zabójstwa agenta dokonuje się naprawdę w ostateczności, żeby czegoś ważnego nie
        powiedział, albo z zemsty za naprawdę dużą wyrządzoną szkodę. Spektakularne
        zabójstwo agenta to rzecz po prostu zbyt ryzykowana i fatalnie wpływająca na
        image państwa.
        Przykładowo, zabójstwo Litwinienki wywołało taki medialny skandal, że bardzo
        zleceniodawcom zaszkodziło. To po prostu jest nieopłacalne.

A co do wystawności życia, to sierżant US-Army żył w latach siedemdziesiątych
        czy osiemdziesiątych na lepszym poziomie niż socjalistyczny generał.

Czy naprawdę uważasz, że wszyscy podlegali kontroli KGB? Były służby, do których
        KGB nie miało dostępu.

A niby po co Rosjanie mieliby przez Kuklińskiego coś ujawniać? Co na tym zyskali?
      • pentagon8 lubat, pseudointelektualisto 13.12.08, 19:56
        lubacik, ty jako fjutinolog wyzszy stopniem winnes wiedziec i podac tu na forum
        jakie kwestie byly przedmiotem zainteresowan Kuklinskiego. dokumenty ktore
        Kuklinski przekazal amerykanob dotyczyly ( z danych oficjalnych) '' tajnych
        planów ZSRR użycia broni nuklearnej, danych technicznych najnowszych sowieckich
        broni m.in. czołgu T-72 i rakiet Strzała-2, rozmieszczenia radzieckich jednostek
        przeciwlotniczych na terenach Polski i NRD, metod stosowanych przez Armię
        Radziecką w celu uniknięcia namierzenia jej obiektów przez satelity
        szpiegowskie, planów wprowadzenia stanu wojennego w Polsce i wielu innych.''

to, że rzekoma
        > masówka dokumentów, które tenże miał przesłac Amerykanom nijak nie mogła by
        > nastąpic bez "pomocnej" współpracy nadzorującego/ch go bezpieczników.

Jezeli takowi bepiecznicy z nim wspolpracowali, prawdopodobnie dzielili oni i
        przekonania i poglady Kuklinskiego oraz jego silna determinacje by ''zrobic
        sovieckich braci w bambuko''. kontrargument jest taki, ze jezlei twierdzisz, ze
        weszystko bylo sterowane przez bezpieke i wywiad polski lub lajz pokoroju
        fjutinow i innych, dzielnych gierojuw KGB, jest to twierdzenie niedorzeczne. Po
        pierwsze dlatego, ze zadne z informacji ktora dysponowala CIA nie byla
        zfingowana. Po drugie, po jaka cholere tak radziecki jaki polski wywiad mialby
        chiec przekazac informacje ktore mialy strategiczne znacvzenie i oslabialyby
        zdolnosci ''ofensywne''milujacego pokoj ZSRR oraz ich socjalistycznch pudli.

Lubat, ty pseudointelektualisto!!!!!
      • zigzaur Lubat, nie wywołuj... 13.12.08, 20:08
        A tak poza tym, to piszesz nie na temat.
      • eva15 Typowy PL-bohater, nie poradził sobie z nikim ? 14.12.08, 00:31
        lubat napisał:

> Przejrzałem teraz zaległe komentarze do moich wpisów (taki już
        >jestem próżny)

Jak niniejszym widzisz, nie jesteś w tym odosobniony.

Jeśli Kukliński pracował świadomie (co innego nieświadome bycie
        użytym w charakterze pożytecznego idioty) s naczała w stereo, to
        nijak radzieckie nie miały w tym interesu, by go ukarać śmiercią
        dzieci. To tak jakby w PL uśmiercić dzieci symbolicznego Hansa
        Klossa.
        Tja, jeśli jednak tak się stało, to powinno to być dla Polaków
        okazją do przemyśleń i przestrogą:
        "Boże chroń mnie od (obecnych) przyjaciół, bo z wrogami sobie
        poradzę"
        • zigzaur Re: Typowy PL-bohater, nie poradził sobie z nikim 14.12.08, 01:12
          Ja również uważam, że Kukliński nie pracował dla CCCP ani komuny i właśnie
          śmierć Jego dzieci i Jego samego dowodzi, że jednak przesolił sojuzowi zupę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka