Dodaj do ulubionych

Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność"

15.12.08, 07:05
Jeśli wziąć pod uwagę:
- jezyk w jakim eurobiurokraci rozmawiali z Prezydentem Czech
- zignorowanie i obchodzenie kruczkami prawnymi negatywnego
referendum we Francji i Holandii w sprawie eurokonstytucji
- głosowanie "aż wyborcy zagłosują "właściwie"" w Irlandii
- "wyrównywanie" szans w UE
- nowomowę politycznej poprawności
- całe stosy regulacji
- coraz większy socjalizm
- coraz więcej mieszania się państwa we wszystko a w szczególności w
gospodarkę.

to można śmiało powiedzieć ze UE zmierza w kierunku ZSRR...
Obserwuj wątek
    • developing Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność" 15.12.08, 07:05
      Następną wieczornicę powinni zrobić w Tworkach.
      • zuzur Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z UE,niż 15.12.08, 07:40
        Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z UE, niż patriotów z RP
        (dowolnej orientacji).
        • safed Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 15.12.08, 07:55
          Oto właśnie chodzi: będziesz dobrym niewolnikiem, bo głupim na tyle, żeby
          wierzył, że tak musi być.
          • maruda.r Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 15.12.08, 07:58
            safed napisał:

> Oto właśnie chodzi: będziesz dobrym niewolnikiem, bo głupim na tyle, żeby
            > wierzył, że tak musi być.

UE to kilkaset milionów ludzi, a Ty wolisz wierzyć garstce oszołomów w rodzaju
            Macierewicza? Ty już jesteś niewolnikiem.

• misiu-1 Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 15.12.08, 08:19
              "Jedz gó.... Miliony much nie mogą się mylić."
              Wydaje ci się, że te kilkaset milionów ludzi chce utworzenia ZSRE? A te
              przegrane referenda, wskutek czego usiłują przepchnąć eurokonstytutę po
              face-liftingu przez parlamenty, a jedyne referendum, które muszą zrobić -
              powtarzają, bo przyniosło niesłuszny wynik?
              UE to w prostej linii kontynuacja ZSRS.
              • kot.puszek.okruszek Tych urojeń już nawet słychać nie można... 15.12.08, 08:25
                Tych urojeń już nawet słuchać nie można...

Rzekomo jak Pan Bóg chce kogoś ukarać, to mu najpierw rozum odbiera.

--
                Makiety kolejowe
                Egipt zdjęcia
                Bielsko Biała zdjęcia
                • misiu-1 Re: Tych urojeń już nawet słychać nie można... 15.12.08, 08:27
                  kot.puszek.okruszek napisał:

> Rzekomo jak Pan Bóg chce kogoś ukarać, to mu najpierw rozum odbiera.

A Ty co za ciężki grzech popełniłeś?
                  • adkalin Re: Tych urojeń już nawet słychać nie można... 15.12.08, 10:41
                    Co to jest ZSRS?
                    • mokradlo5 Re: Tych urojeń już nawet słychać nie można... 15.12.08, 14:25
                      adkalin napisał:

> Co to jest ZSRS?

zwiazek socjalistycznych republik sowieckich, ponial?
                      • poszeklu Objasnienie dla antypolakow - wieczornica 15.12.08, 14:57
                        GWno pisze:
                        "Mimo późnej pory (stąd nazwa wieczornica)"

mokradlo5 napisał:

> adkalin napisał:
                        > > Co to jest ZSRS?
                        >
                        > zwiazek socjalistycznych republik sowieckich, ponial?
                      • ereta Re: Tych urojeń już nawet słychać nie ...Miernota 15.12.08, 20:38
                        mokradlo5 napisał:

> adkalin napisał:
                        >
                        > > Co to jest ZSRS?
                        >
                        > zwiazek socjalistycznych republik sowieckich, ponial?
                        Nie PANIAŁ durny jełopie. Nie było takiego czegoś:
                        ZwiązekSocjalistycznych Republik Sowieckich. Był: Związek
                        Socjalistycznych Republik Radzieckich. Pojmij jełopie, że nazwy
                        państw tłumaczy się w całości, albo nie tłumaczy wcale! United
                        States of Amerika też napiszesz: "Stany Unitet Ameryki"? Zacznij się
                        dokształcać miernoto umysłowa, jeśli leniłeś się w szkole!!!
                • a.k.traper Macierwicz w urojeniu żyje od dawna 15.12.08, 12:52
                  w latach 80-tych nawet esbecja go nie chciała aresztować, pchał sie
                  sam a ci go wynosili z komisariatu. Teraz nie odróżnia PRL-u od
                  nowej rzeczywistości, tamte wydarzenia to juz historia, o
                  teraźniejszości rozmawiac nie moga bo nic nie potrafią zrobić
                  pozytecznego więc mącą w głowach młodym ludziom. Ja mu mam do
                  powiedzenia tyle: Panie Antoni, siedź w domu i nie wciskaj kitu,
                  wielu z nas pamięta jak było. Okrągły stół mediowali przedstawiciele
                  Kościoła a "ministrantem" był m.in. J. Kaczyński. Jeżeli mówi sie o
                  zdradzie to trzeba powiedzieć do końca kto zdradził, co zyskał i kto
                  sprzedał Polskę. Bo wynika że i władze PRL-u i opozycja Polskę
                  sprzedali, tylko komu i za ile? Oceniając pana wypowiedzi trudno
                  brac je poważnie, gdyby sie dogadali wtedy dla pana miejsca w życiu
                  publicznym by nie było, ale zrobiłes pan dobra robote za wywiad
                  rosyjski, dlatego pan żyjesz mimo rzeczywistej zdrady interesów
                  polskich.
              • maruda.r Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 15.12.08, 08:40
                misiu-1 napisał:

> "Jedz gó.... Miliony much nie mogą się mylić."
                > Wydaje ci się, że te kilkaset milionów ludzi chce utworzenia ZSRE?

Co to jest ZSRE, bo pierwszy raz słyszę?

• misiu-1 Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 15.12.08, 08:42
                  maruda.r napisał:

> Co to jest ZSRE, bo pierwszy raz słyszę?

Biedaczek.
                  • maruda.r Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 15.12.08, 11:07
                    misiu-1 napisał:

> maruda.r napisał:
                    >
                    > > Co to jest ZSRE, bo pierwszy raz słyszę?
                    >
                    > Biedaczek.

Jakoś mi nie żal, że nie bywam wśród chorych, psychopatycznych postaci z ich
                    tajnymi kodami.

• borys_j Michalkiewicz i Macierewicz mają rację 15.12.08, 11:18
                      nic didac nic ujac - oczywiście zdanie tuskomatołków, to są poglądy
                      zakazane i powinny byc ścigane....
                      • pissglowki widać portret cze który wisiał u młodego 15.12.08, 11:24
                        macierewicza w pokoju to nie przypadek. już wtedy rozwijała mu się rewolucyjna
                        paranoja. myślę że chłop się w polsce marnuje, powinien zatrudnić się u "szeweza"
                        • poszeklu Re: Michalkiewicz i Macierewicz mają rację 15.12.08, 15:25
                          Warto zapamietac ten cytat:
                          "po wprowadzeniu stanu wojennego przy pomocy komunistów »S«
                          została przejęta przez grupę (tu padły nazwiska Bronisława
                          Geremka i Adama Michnika), „która nigdy nie wyrastała z »S«
                          i sprawowała w niej władzę we współpracy z władzami stanu
                          wojennego na długo przed Okrągłym Stołem”.
                          »S« znaczy "Solidarnosc"
                      • a.k.traper wezwa do bojkotu wyborów do PE? 15.12.08, 14:28
                        Ciekaw jestem odzewu. Wydawało mi sie że kiedyś Macierewicz,
                        Michalkiewicz, także Żaryn stali po stronie wolnosci pogladów? Nie
                        widze tez powodów dla których poglądy np. p. Macierewicza były
                        cenzurowane, w końcu sam robi smiech z siebie, zbyt duzo ludzi
                        pamięta jego "numery" Mój poglad jest taki, jezeli żaden obcy wywiad
                        mu nie płacił za to co wygaduje i robi to jest emocjonalnie
                        niedojrzały mówiąc delikatnie. W normalnej firmie pozbyto by sie go
                        jak najprędzej."Solidarność" była zbyt dużym i zbyt róznorodnym
                        ruchem by go mozna było zawłaszczyć, w jednym szerego stali wierzący
                        i niewierzący, partyjni i bezpartyjni, konkretny rozdział nastąpił
                        po wojnie na górze, kiedy to pewne ośrodki powiedziały językiem PZPR
                        zmarginalizować "lewicę laicką", dziwnym trafem w tej grupie kiedyś
                        zaczynał Macierewicz, odbywali "staż" Kaczyńscy i wielu innych,
                        kiedyś to dla nich nobilitacja a dzisiaj co? Tych co się z nimi
                        zgadzają odznaczaja za działalnośc w KOR-ze a tych co mają inne
                        zdanie uważają za zdrajców? Wszak to typowo bolszewickie
                        postępowanie i myslenie z którym walczyli, okazuje się że chyba
                        jednak tylko na pokaz, zwyciężył chamski charakter.
                  • mokradlo5 Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 15.12.08, 14:26
                    misiu-1 napisał:

> maruda.r napisał:
                    >
                    > > Co to jest ZSRE, bo pierwszy raz słyszę?
                    >
                    > Biedaczek.

zwiazek socjalistycznych republik sowieckich
                    • maruda.r Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 16.12.08, 05:04
                      mokradlo5 napisał:

> misiu-1 napisał:
                      >
                      > > maruda.r napisał:
                      > >
                      > > > Co to jest ZSRE, bo pierwszy raz słyszę?
                      > >
                      > > Biedaczek.
                      >
                      >
                      > zwiazek socjalistycznych republik sowieckich

Nie pasuje, bo w skrócie jest E na końcu.

• vinc0 Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 15.12.08, 09:02
                misiu-1 napisał:

> "Jedz gó.... Miliony much nie mogą się mylić."

To jakaś nowa teoria kreacjonistyczna z tymi muchami?
                Alleluja bracia odkrywcy!!!

• robwojcik Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 15.12.08, 09:28
              maruda.r napisał:

> safed napisał:
              >
              > > Oto właśnie chodzi: będziesz dobrym niewolnikiem, bo głupim na
              tyle, żeby
              > > wierzył, że tak musi być.
              > Tu nie o wiarę chodzi ale o fakty
              > *******************************
              >
              > UE to kilkaset milionów ludzi, a Ty wolisz wierzyć garstce
              oszołomów w rodzaju
              > Macierewicza? Ty już jesteś niewolnikiem.
              >
            • mokradlo5 Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 15.12.08, 14:23
              maruda.r napisał:

> safed napisał:
              >
              > > Oto właśnie chodzi: będziesz dobrym niewolnikiem, bo głupim na
              tyle, żeby
              > > wierzył, że tak musi być.
              >
              >
              > UE to kilkaset milionów ludzi, a Ty wolisz wierzyć garstce
              oszołomów w rodzaju
              > Macierewicza? Ty już jesteś niewolnikiem.
              >
              wypowiadasz sie zydzie w imieniu tych milionow?
          • junkier Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michnik?" 15.12.08, 10:12
            Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michnik?" jest jak widać
            wciąż aktualne, tak tylko można skomentować tę jakże potrzebną i
            użyteczną konferencję oskkłamującą stek postKORowskich kłamstw na
            temat stanu wojennego i "Solidarności", a zwłaszcza Okrągłego Stołu,
            tego przekrętu półwiecza.

Przypominam to pytanie J. Kaczyńskiego:

"To, że Adam Michnik jest człowiekiem w istocie z tej samej
            formacji, co SLD, jest od wielu lat zupełnie oczywiste. Spędził
            sześć lat w komunistycznych więzieniach, nikt mu nie odmawia tych
            zasług, tylko jest pytanie: o co walczył? Mówiąc najkrócej, czy
            walczył o zwycięstwo "Puław" nad "Natolinem", czy o niepodległą
            Polskę?

To jest pytanie, na które by trzeba było sobie dzisiaj, biorąc pod
            uwagę jego aktywność w ciągu ostatnich 18, co najmniej 18 lat,
            odpowiedzieć. Ja nie chcę odpowiadać, natomiast wiem, że tego
            rodzaju pytanie stoi i ono jest jakby inne niż pytanie o
            zaangażowanie w tej walce, odwagę, gotowość do poświęcenia. Tego nie
            odmawiam, chociaż są tacy, którzy odmawiają, ale ja z całą pewnością
            nigdy do takich ludzi nie będę się zaliczał. Ale to jest jedna
            kwestia, a to druga. Ludzie poświęcali się dla bardzo różnych idei.

Polskie Radio, wywiad, 2007-05-15

www.polskieradio.pl/jedynka/sygnalydnia/default.aspx?id=10046
            • janek344 Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 10:41
              Tej całej niby-konferencji szkoda było poswiecać tyle miejsca w gazecie.To są
              ludzie chorzy nas nienawisć i w dodatku zupełnie głupi.Pytanie tylko
              dlaczego wybrali sobie Michnika i Geremka na obiekt swoich wymysłów. Czy
              dlatego, ze obaj sa Zydami?Ludzi maciarewiczopodobnych skazał bym sądowo na
              zakaz odzywania sie publicznie.Pewnie jednak i to by nie pomogło.
              • junkier Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 11:53
                No wlasnie, wezmy tego Geremka, tak czczony, tak
                wychwalany, "profesor" i kto tam jeszcze. Co niektorzy w tym szale
                upojenia wrecz twierdzili ze to prawdziwy "ojciec polskiej
                niepodleglosci, buhaha".

A jak rowbierzemy na czynniki pierwsze to wychodzi dlugoletni
                PZPRowiec, z czego nei rozliczyl sie, czlowiek ktory sprowadzil
                polska polityke zagr na manowce, wreszcie nie wahajacy sie szkalowac
                Polski w imie proby pozaustawowego zalatwiania wlasnych problemow
                lustracyjnych. Porazka!
                • poszeklu Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 15:52
                  Czy ktos wie na ktorym stopniu masonerii byl Geremek, ze
                  az Unia Europejska na pogrzeb przybyla? Musial duzo dla
                  nich robic.

junkier napisał:

> No wlasnie, wezmy tego Geremka, tak czczony, tak
                  > wychwalany, "profesor" i kto tam jeszcze. Co niektorzy w tym szale
                  > upojenia wrecz twierdzili ze to prawdziwy "ojciec polskiej
                  > niepodleglosci, buhaha".
                  >
                  > A jak rowbierzemy na czynniki pierwsze to wychodzi dlugoletni
                  > PZPRowiec, z czego nei rozliczyl sie, czlowiek ktory sprowadzil
                  > polska polityke zagr na manowce, wreszcie nie wahajacy sie
                  szkalowac
                  > Polski w imie proby pozaustawowego zalatwiania wlasnych problemow
                  > lustracyjnych. Porazka!
                  >
              • starod Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 12:48
                janek344 napisał:

> Tej całej niby-konferencji szkoda było poswiecać tyle miejsca w
                gazecie.To są
                > ludzie chorzy nas nienawisć i w dodatku zupełnie głupi.Pytanie
                tylko
                > dlaczego wybrali sobie Michnika i Geremka na obiekt swoich
                wymysłów. Czy
                > dlatego, ze obaj sa Zydami?Ludzi maciarewiczopodobnych skazał bym
                sądowo na
                > zakaz odzywania sie publicznie.Pewnie jednak i to by nie
                pomogło.
                A spójrz na ryło Maciora, to typowy Lejzorek Rojtszwanc. Tego typu
                postaci obecnie na ulicach nie widac, ale przejrzyj albumy na temat
                zydowstwa przed wojną, to na każdym zdjęciu znajdziesz takich
                polaków PATRIOTÓW.
                • skok Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 19:33
                  Akurat to, ze obaj sa Zydami, nie jest bez znaczenia. A o co
                  walczyli? Rozejrzyj sie - widac golym okiem. I to bez IPN-u !!!!
                  • gdenough Re: Akurat to ze obaj byli zydami 15.12.08, 23:48
                    ty pamietasz Wande co niechciala niemca. Wskoczyla do Wisly. Mam nadzieje ze ty
                    tez nie umiesz plywac tak ze zrob ludzkosci przysluge i wskocz do Wisly. Uwolnij
                    Polske od czesci antysemickiej choloty
                • skok Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 19:34
                  starod napisał:

> janek344 napisał:
                  >
                  > > Tej całej niby-konferencji szkoda było poswiecać tyle miejsca
                  w
                  > gazecie.To są
                  > > ludzie chorzy nas nienawisć i w dodatku zupełnie
                  głupi.Pytanie
                  > tylko
                  > > dlaczego wybrali sobie Michnika i Geremka na obiekt swoich
                  > wymysłów. Czy
                  > > dlatego, ze obaj sa Zydami?Ludzi maciarewiczopodobnych skazał
                  bym
                  > sądowo na
                  > > zakaz odzywania sie publicznie.Pewnie jednak i to by nie
                  > pomogło.
                  > A spójrz na ryło Maciora, to typowy Lejzorek Rojtszwanc. Tego typu
                  > postaci obecnie na ulicach nie widac, ale przejrzyj albumy na
                  temat
                  > zydowstwa przed wojną, to na każdym zdjęciu znajdziesz takich
                  > polaków PATRIOTÓW.

Akurat to, ze obaj sa Zydami, nie jest bez znaczenia. A o co
                  walczyli? Rozejrzyj sie - widac golym okiem. I to bez IPN-u !!!!
              • ziarenko1.1 Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 13:51
                janek344 napisał:

> Tej całej niby-konferencji szkoda było poswiecać tyle miejsca w gazecie.To są
                > ludzie chorzy nas nienawisć i w dodatku zupełnie głupi.Pytanie tylko
                > dlaczego wybrali sobie Michnika i Geremka na obiekt swoich wymysłów. Czy
                > dlatego, ze obaj sa Zydami?Ludzi maciarewiczopodobnych skazał bym sądowo na
                > zakaz odzywania sie publicznie.Pewnie jednak i t---------------rer======
                zobacz zydokracja.pl a wiele zrozumiesz gamoniu .Polacy maja byc wołami roboczymi
              • mokradlo5 Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 14:33
                janek344 napisał:

> Tej całej niby-konferencji szkoda było poswiecać tyle miejsca w
                gazecie.To są
                > ludzie chorzy nas nienawisć i w dodatku zupełnie głupi.Pytanie
                tylko
                > dlaczego wybrali sobie Michnika i Geremka na obiekt swoich
                wymysłów. Czy
                > dlatego, ze obaj sa Zydami?Ludzi maciarewiczopodobnych skazał bym
                sądowo na
                > zakaz odzywania sie publicznie.Pewnie jednak i to by nie
                pomogło.

Icek, to ty?
            • maciorra Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 10:59
              > To jest pytanie, na które by trzeba było sobie dzisiaj, biorąc pod
              > uwagę jego aktywność w ciągu ostatnich 18, co najmniej 18 lat,
              > odpowiedzieć. Ja nie chcę odpowiadać, natomiast wiem, że tego
              > rodzaju pytanie stoi i ono jest jakby inne niż pytanie o
              > zaangażowanie w tej walce, odwagę, gotowość do poświęcenia.

Fraza Kaczyńskiego jest absolutnie niepowtarzalna. Pomijając treść będącą jakimś
              mizernym majaczkiem, to polszczyzna tego pana jest solidnym nieporozumieniem. I
              on się mieni patriotą? Skąd się to w ogóle bierze, że większość patriotów
              internetowych nie potrafi się poprawnie wypowiedzieć? Pomijam już treści ich
              wypowiedzi, bo po co kopać leżącego...
              • maruda.r Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 11:13
                maciorra napisał:

> Fraza Kaczyńskiego jest absolutnie niepowtarzalna.

Nie całkiem. Prawie identyczną PGR-owską polszczyzną posługuje się ojciec dyrektor.

• mokradlo5 Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 14:40
                  maruda.r napisał:

> maciorra napisał:
                  >
                  > > Fraza Kaczyńskiego jest absolutnie niepowtarzalna.
                  >
                  > Icek, ty i polszczyzna?
                  > Nie całkiem. Prawie identyczną PGR-owską polszczyzną posługuje się
                  ojciec dyrek
                  > tor.
                  >
                  • maruda.r Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 16.12.08, 05:06
                    mokradlo5 napisał:

> > Icek, ty i polszczyzna?

Zawsze lepsza, niż Twoja, panie prawie-polskojęzyczny.

• junkier Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 11:53
                A sens tej frazy zes zrozumial? Bo watpie.
                • starod Re: Pytanie J. Kaczyńskiego: "O co walczył Michni 15.12.08, 12:50
                  junkier napisał:

> A sens tej frazy zes zrozumial? Bo watpie.
                  >
                  Znów Jajkier cytujesz tego komunistycznego matoła Bendzia????????
        • mario-radyja Nie będzie w Polsce dobrze póki Solidaruchy nie wy 15.12.08, 08:07
          Nie będzie w Polsce dobrze póki Solidaruchy nie wymrą.

Kondycja psychiczna, która była potrzebna do oporu przeciw aparatowi
          państwowemu własnego kraju prowadzi jak widać w konsekwencji do
          zachowań patologicznych.

Wspaniale, że walczyliście, ale czasy podziemia się skończyły. Tak
          tęskno wam do tamtych czasów?

Nasz prezydent ma wyraźnego death wisha, bo nie miał szansy zginąć
          bohatersko w Powstaniu Warszawskim.

A Macierewicz nigdy ze stanu wojennego nie wyszedł. Cały czas żyje w
          PRLowskim matriksie...
          • mokradlo5 Re: Nie będzie w Polsce dobrze póki Solidaruchy n 15.12.08, 14:42
            mario-radyja napisała:

> Nie będzie w Polsce dobrze póki Solidaruchy nie wymrą.
            >
            > Kondycja psychiczna, która była potrzebna do oporu przeciw
            aparatowi
            > państwowemu własnego kraju prowadzi jak widać w konsekwencji do
            > zachowań patologicznych.
            >
            > Wspaniale, że walczyliście, ale czasy podziemia się skończyły. Tak
            > tęskno wam do tamtych czasów?
            >
            > Nasz prezydent ma wyraźnego death wisha, bo nie miał szansy zginąć
            > bohatersko w Powstaniu Warszawskim.
            >
            > A Macierewicz nigdy ze stanu wojennego nie wyszedł. Cały czas żyje
            w

Zydzie pisz po polsku, bez uzywania mowy-trawy
            > PRLowskim matriksie...
        • robwojcik Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 15.12.08, 09:27
          zuzur napisał:

> Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z UE, niż patriotów z RP
          > (dowolnej orientacji).
          Bo ci patrioci to rozwiedka wg p. Michalkiewicza
        • debil13 Re: mnie mniSTER Zdrojewski 15.12.08, 11:46
          we Wrocławiu zamurował żywcem. W czasie tego zajścia uderzeniem w
          głowę został zamordowany mój ojciec. Ja codziennie włamuje się na
          wolność i sPOwrorem do mieszkania. Prokuratura umarza wszystko na
          pniu. Przegralem firmę w sądzie wrocławskim rejonowym okręgowym i
          apelacyjnym z Fikcyjna firmą i odsetkami 182,5% rocznie. WITAJCIE w
          POlsce. Fajny ten nasz kraj. 500 skarg dziennie wpływa do Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka. A Pani przez telefon POwiedziala , że nie
          maja kasy ani ludzi by się zająć nawet jak ja zamurowanym żywcem
          obywatelem. A ludzie myślą , że im się POmoże. Ale jaj?
          • debil13 Re: mnie mniSTER Zdrojewski 15.12.08, 13:42
            oPOzorowanych działaniach to mnie już w 80 latach w Dęblinie
            szkolono. Więc POzastawiałem wiele wiele pułapek łapek, Mnie
            POtraktować we wrocławskich sądach fikcyjna firmą, która zmontowałem niczym odbezpieczony granat. Dobre sobie. Już sam zaPOmniałem jak
            wiewiórka ile takich zabawek na kradnących i fałszujących urzędników
            POzastawialem. Nie dziwcie się tak mnie PIlota myśliwskiego wyszkolono. Zobaczycie dalej zabawa się rozkręca. Cale szczęście, że
            i w POlicji ją uczciwi i skuteczni ludzie.
        • mokradlo5 Re: Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z U 15.12.08, 14:21
          zuzur napisał:

> Jakoś mam większe zaufanie do socjalistów z UE, niż patriotów z RP
          > (dowolnej orientacji).

Icek, to ty?
      • robwojcik Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 09:26
        developing napisała:

> Następną wieczornicę powinni zrobić w Tworkach.
        Na pewno powinieneś też tam być (w kaftaniku oczywiście)
    • presentation1 Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność" 15.12.08, 07:05
      Osobiscie widze to podobnie.Nic dodac nic, ujac.
      • presentation1 ..I jeszcze cos......... 15.12.08, 07:08
        Panie Ministrze?Forma stosowana w polityce.
        21 lipca 2006 został mianowany na stanowisko wiceministra obrony narodowej w rządzie Jarosława Kaczyńskiego jako weryfikator funkcjonariuszy Wojskowych Służb Informacyjnych, a także pełnomocnik ds. tworzenia służby kontrwywiadu wojskowego.
        • krzych.korab Tytułomania została zakazana w II RP.Tylko przez 15.12.08, 07:17
          okres pełnienia funkcji można być ministrem,dożywotnio tylko Prezydentem i
          Marszałkiem Sejmu.Naucz się zasad własnego jakoby Państwa.
          • pretorianie_pis Oho, Ub-ecy z wyborczej się odezwali!!! 15.12.08, 09:39
            jak dniówka leci?
        • wlodwoz Re: ..I jeszcze cos......... 15.12.08, 07:18
          Takich "ministrów" pełno w pierwszym lepszym szpitalu psychiatrycznym. Mam
          nadzieję, że ten też, dla dobra jego i nas, szybko tam trafi. W sali czeka Napoleon.
        • majajekukubzdziongvamajaje Chyba "pełny nocnik", nie "pełnomocnik"? 15.12.08, 13:21
      • gamon0 zapomnialeś dodac nomenklaturę i kolesiostwo 15.12.08, 07:26
        --
        mroczny obraz PO coraz czarniejszy...
        • zigzaur Re: zapomnialeś dodac nomenklaturę i kolesiostwo 15.12.08, 07:34
          Oczywiście, za rządów Kaczyńskiego, Leppera i Giertycha żadnego kolesiostwa nie
          było?
      • amg53 Presentation1,to Twoi kumple z układu czyli 15.12.08, 07:47
        esbeckiej nomenklatury uwłaszczyli sie, jak twierdzą te popaprane
        tuzy polskiej mysli politycznej.Skoro to Twoi kolesie to czego
        drzesz paszczę głąbie ubecki ?
    • krzych.korab Czy nie lepiej milczeć o tych chorych z nienawiści 15.12.08, 07:08
      ludziach.
      • zigzaur Re: Czy nie lepiej milczeć o tych chorych z niena 15.12.08, 07:36
        Oni wymagają intensywnego leczenia a przynajmniej izolacji.
      • altkin Re: Czy nie lepiej milczeć o tych chorych z niena 15.12.08, 10:01
        Po pierwsze - rzucasz sloganami. Po drugie - tu nie chodzi o żadną
        nienawiść, tylko o pewien problem. Problem uwłaszczenia się agentów
        SB i stworzenie państwa - molocha do złudzenia przypominającego ZSSR.
        • michr Re: Czy nie lepiej milczeć o tych chorych z niena 15.12.08, 10:09
          altkin napisał:

> Po pierwsze - rzucasz sloganami. Po drugie - tu nie chodzi o żadną
          > nienawiść, tylko o pewien problem. Problem uwłaszczenia się
          agentów
          > SB i stworzenie państwa - molocha do złudzenia przypominającego
          ZSSR.
          =====================================================================
          Co to jest ZSSR?
    • brzezozka michalkiewiczi psychopata macierewicz i rydzyol 15.12.08, 07:14
      zacne towarzystwo a i jeszcze sprzedawczyk hitlerowski kobylański, sprzedawczyki
      Polski dla watykańskiej mafii.
    • historyk77 Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność" 15.12.08, 07:15
      Pytanie zasadnicze: Czy w ogóle warto zwracać uwagę na impezy
      psychopatów i paranoików? Przecież oni są tak zaślepieni, że po
      prostu nie są w stanie zrozumieć, o co właściwie chodzi. A więc
      szkoda czasu, papieru i nerwów czytelników GW.
      • pantanal Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 07:43
        historyk77 napisał:

> Pytanie zasadnicze: Czy w ogóle warto zwracać uwagę na impezy
        > psychopatów i paranoików? Przecież oni są tak zaślepieni, że po
        > prostu nie są w stanie zrozumieć, o co właściwie chodzi. A więc
        > szkoda czasu, papieru i nerwów czytelników GW.

Ale to impreza IPN, czyli za nasze pieniądze!
      • grzes1966 Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 08:34
        historyk77 napisał:

Masz absolutną racje, bo jeszcze taki Czytelnik GW stwierdzi, że
        istnieją na świecie poglądy odrębne od jedynie słusznych
        zatwierdzonych przez Guru, lub proroków mniejszych a później, co nie
        daj Bóg zacznie samodzielnie myśleć. No zgroza.
      • mokradlo5 Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 14:43
        historyk77 napisał:

ty nam zydzie wytlumacz, wlasciwie towarzyszu
    • zielony65 A może mieli każdego z nich tytułować 15.12.08, 07:19
      "Nasza duszeńka"? Dopiero S(r)alon zatrząsłby się z oburzenia!
      To przecież zarezerwowane dla przodowników pracy na froncie
      ideologicznym.

Ja osobiście cieszę się, że wreszcie ktoś powiedział publicznie
      prawdę. A oburzenie redaktorków piszących ten artykuł świadczy
      jedynie o tym, że obecnie Związek Sowiecki zmienił swoją siedzibę.
      • juesej2 Re: A może mieli każdego z nich tytułować 15.12.08, 07:30
        Zielony,naprawde jestes "zielony".Jaka prawde powiedzieli??Oglupiaja
        ludzi swymi pseudonaukowymi a naprawde
        zmanipulowanymi "prawdami".Oni sa zalosni!!!
    • juesej2 Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 07:24
      Paslestrina,idac tym torem rozumowania to,jak w takim razie nazwac
      to ,co robi teraz USA???
    • anuszka_ha3.agh.edu.pl Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 07:25
      Tego nie rozumiem. W tym materiale jest wystarczająco dużo faktów - cytatów, by
      czytelnik zrozumiał, o co chodziło w konferencji. Ale nie. Dziennikarz Gazety
      Wyborczej musiał jeszcze podkreślić, że "publiczność nastawiona była na tę
      ostatnią część programu" i "na sali dało się wyczuć zawód".

Toż to kretyńska manipulacja. Manipulacja, bo dziennikarz jest od podawania
      faktów, a nie tego, co mu się wydawało. Nastawienie publiczności i wyczuwanie
      zawodu na sali - to NIE są fakty. A kretyńska, bo zupełnie niepotrzebna.
      Przecież fakty mówią wystarczająco wiele, by przeciętny czytelnik wyrobił sobie
      zdanie.

Kunszt dziennikarski w Gazecie Wyborczej dorównuje już Super Expressowi.
      • brzezozka o manipulacji pogadaj z Rydzykiem 15.12.08, 07:31
      • jankbh Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 07:32
        Artykul ma charakter felietonu, a nie jest komunikatem agencji
        prasowej. Dziennikarz z imienia i nazwiska ma prawo wypowiadac swoje
        opinie, nawet podkreslac satyryczna strone zjawiska, chociaz inna
        sprawa to to, czy nalezy smiac sie z uposledzonych.
        • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 08:25
          To jest felieton? Nie za bardzo. W felietonie, po pierwsze, autor wyraźnie mówi,
          że tekst jest jego własną opinią - pisze w pierwszej osobie, lub stosuje inne
          środki stylistyczne upewniające o tym czytelnika. Po drugie - nie wrzuca się do
          felietonu tylu cytatów i faktografii.

Ten tutaj tekścik to jakaś nieudana hybryda felietonu (bez wyraźnego i
          bezpośredniego zaznaczenia stanowiska autora) i reportażu. Chała jednym słowem.
          Ostatnio mam bardzo niemiłe wrażenie, że większość tekstów Gazety Wyborczej sama
          napisałabym dużo lepiej. Co nie świadczy dobrze o mnie, lecz raczej źle o
          dziennikarzach zatrudnianych przez Agorę.
          • maaac Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 08:40
            Zauważyłaś w jakim dziale forum piszesz? Publicystyka. Nie zauważyłaś
            jaki charakter mają tu przestawiane teksty?
            I właściwie skąd bzdurny pomysł że dziennikarz ma być obiektywny? Jak
            wymagać od subiektywnego człowieka obiektywności? Reportaż to TEŻ
            subiektywny opis wydarzeń.
            • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 10:05
              Gdybyś umiał czytać w kilku innych językach, to mógłbyś sobie porównać treść
              gazet np. polskich, brytyjskich, amerykańskich, niemieckich, a nawet rosyjskich.
              Zobaczyłbyś pewne różnice w formułowaniu poglądów. Polska prasa jest
              zdecydowanie najbardziej emocjonalna, najmniej merytoryczna i najmniej
              profesjonalna.

Tu nie chodzi o mityczny obiektywizm. Tylko o profesjonalizm. Polscy
              dziennikarze są jedynie profesjonalistami w graniu na emocjach czytelników.
              Powinni raczej pisać scenariusze do telenowel. Podstawową zasadą dziennikarstwa
              jest wyraźnie zaznaczać, gdzie kończą się fakty, a gdzie zaczyna komentarz. Tego
              w polskiej prasie nie ma, a w szczególności nie ma w tym artykule.
              • maaac Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 10:12
                Czyli nie zauważyłaś, że tytuł tego działu to Publicystyka?

Reszta to już to samo co zarzucasz dziennikarzom. Emocjonalna
                obrona pogladów które nie pasują do faktów.
                • anuszka_ha3.agh.edu.pl Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 13:05

> Czyli nie zauważyłaś, że tytuł tego działu to Publicystyka?

W dziale "Publicystyka", drogi rozmówco, to admini wstawili tę dyskusję.
                  Natomiast sam artykuł jest w dziale Gazeta Wyborcza > Archiwum. Ja tam żadnego
                  zaznaczenia, że to publicystyka nie widzę.
                  • maaac Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 13:26
                    > W dziale "Publicystyka", drogi rozmówco, to admini wstawili tę
                    > dyskusję.
                    > Natomiast sam artykuł jest w dziale Gazeta Wyborcza > Archiwum. Ja
                    > tam żadnego zaznaczenia, że to publicystyka nie widzę.

A wrzucenie do działu Publicystyka dyskusji nic nie mówi? Tak samo
                    fakt, że wszystkie tu skupione dyskusje dotyczą właśnie artykułów o
                    charakterze felietonów, a nie informacyjnych? A czy w innych
                    artykułach to zaznaczano? Czy pracownicy AGORY odpowiednio
                    wrzucający dyskusje to pracownicy innej firmy?
                    Proponuję też poszukać gdzie w Gazecie w postaci papierowej będzie
                    ta notatka.

Naprawdę jak chce się psa uderzyć to się kij znajdzie. Choćby nawet
                    musiało się długo szukać. Ciekawe że tak wiele osób jest
                    przekonanych o jakiejś wyjatkowej roli Gazety Wyborczej na rynku
                    polskich mediów. Zwłaszcza wśrod krytyków tejże.

A teraz pytanie. Czy rozdzieliłem swój komentarz na fakty i opinie?
                    Czy jednak pierwsza część ta niby "faktowa" nie jest też przesycona
                    moimi opiniami? A jak można było by to rozdzielić? Czy to wogóle
                    możliwe? A może naprawdę dopóki samemu się nie spróbuje stanąć
                    choćby wirtualnie "po drugiej stronie barykady" nigdy się nie
                    zrozumie w czym problem?
              • mokradlo5 Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 14:47
                anuszka_ha3.agh.edu.pl napisała:

> Gdybyś umiał czytać w kilku innych językach, to mógłbyś sobie
                porównać treść
                > gazet np. polskich, brytyjskich, amerykańskich, niemieckich, a
                nawet rosyjskich
                > .
                > Zobaczyłbyś pewne różnice w formułowaniu poglądów. Polska prasa
                jest
                > zdecydowanie najbardziej emocjonalna, najmniej merytoryczna i
                najmniej
                > profesjonalna.
                >
                > Tu nie chodzi o mityczny obiektywizm. Tylko o profesjonalizm.
                Polscy
                > dziennikarze są jedynie profesjonalistami w graniu na emocjach
                czytelników.
                > Powinni raczej pisać scenariusze do telenowel. Podstawową zasadą
                dziennikarstwa
                > jest wyraźnie zaznaczać, gdzie kończą się fakty, a gdzie zaczyna
                komentarz. Teg
                > o
                > w polskiej prasie nie ma, a w szczególności nie ma w tym artykule.
                >
                wszystko sie zgadza, z jednym wyjatkiem piszesz o zydowskich
                dziennikarzach, bo polskich tam nie widze
            • sharn1 Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 11:23
              maaac napisał:
              > I właściwie skąd bzdurny pomysł że dziennikarz ma być obiektywny?

To samo powiesz o dzinnikarzach Naszego Dziennika czy Radia Maryja?
              Czy tylko dziennikarze AGORY mają swoistą licencję na uświadamianie?
              • maaac Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 11:57
                > To samo powiesz o dzinnikarzach Naszego Dziennika czy Radia Maryja?
                > Czy tylko dziennikarze AGORY mają swoistą licencję na
                > uświadamianie?
                Tak. Powiem to samo. Każdy dziennikarz pisząc w gazecie przedstawia
                tekst z swojego punktu widzenia. Każda gazeta jest
                jakoś "politycznie" zaangażowana. Nawet jak jest to "poilityka"
                wyższości motocykli japońskich nad europejskimi, czy koni nad
                hodowlą psów.
                Tyle że stosując swoją (subiektywną, a jakże) ocenę częściej
                przyznam rację dziennikarzom GW niż Naszego Dziennika czy Radia
                Maryja.
                W zaangażowaniu mediów nie ma nic złego pod warunkiem że są to
                media utrzymujące się z prywatnych funduszy. Zupełnie co innego z
                mediami "społecznymi" czy "państwowymi". Ponieważ tam finansowanie w
                sporej części pochodzi z przymusowego poboru para podatku
                zwanego "abonamantem" powinna być równowaga pomiędzy dziennikarzami
                prezentującymi różne subiektywne punkty widzenia. Jaka trudno
                powiedzieć bo czy np jeśli ileś procent obywateli RP to sataniści to
                czy w TVP od czasu do czasu powinny być czarne msze?

A co do "licencji na uświadamianie". Strasznie mi się chciało śmiać
                jak "Dziennik" z jednej strony się reklamował że chce być
                opiniotwórczym dziennikiem, a z drugiej że nie chce narzucać opinii.
                Ciekawe jak oni chcieli to pogodzić? Tworzyć opinie bez ich
                prezentowania?
                • starod Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 13:14
                  maaac napisał:

> > To samo powiesz o dzinnikarzach Naszego Dziennika czy Radia
                  Maryja?
                  > > Czy tylko dziennikarze AGORY mają swoistą licencję na
                  > > uświadamianie?
                  > Tak. Powiem to samo. Każdy dziennikarz pisząc w gazecie
                  przedstawia
                  > tekst z swojego punktu widzenia. Każda gazeta jest
                  > jakoś "politycznie" zaangażowana. Nawet jak jest to "poilityka"
                  > wyższości motocykli japońskich nad europejskimi, czy koni nad
                  > hodowlą psów.
                  > Tyle że stosując swoją (subiektywną, a jakże) ocenę częściej
                  > przyznam rację dziennikarzom GW niż Naszego Dziennika czy Radia
                  > Maryja.
                  > W zaangażowaniu mediów nie ma nic złego pod warunkiem że są to
                  > media utrzymujące się z prywatnych funduszy. Zupełnie co innego z
                  > mediami "społecznymi" czy "państwowymi". Ponieważ tam finansowanie
                  w
                  > sporej części pochodzi z przymusowego poboru para podatku
                  > zwanego "abonamantem" powinna być równowaga pomiędzy
                  dziennikarzami
                  > prezentującymi różne subiektywne punkty widzenia. Jaka trudno
                  > powiedzieć bo czy np jeśli ileś procent obywateli RP to sataniści
                  to
                  > czy w TVP od czasu do czasu powinny być czarne msze?
                  >
                  > A co do "licencji na uświadamianie". Strasznie mi się chciało
                  śmiać
                  > jak "Dziennik" z jednej strony się reklamował że chce być
                  > opiniotwórczym dziennikiem, a z drugiej że nie chce narzucać
                  opinii.
                  > Ciekawe jak oni chcieli to pogodzić? Tworzyć opinie bez ich
                  > prezentowania?
                  Chciałbym dodać, że publicyści RM i ND nie mają poglądów, to są
                  słupy, które swoimi nazwiskami firmują złote myśli popaprańca GURU
                  RYDZOLA.
                  • maaac Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 13:28
                    Mają poglądy. Ot chciażby pogląd że oj. dyr. ma rację albo
                    że "pieniądz nie śmierdzi". Mają prawo do tych poglądów, a my do
                    odpowiedniej oceny takiej postawy.
          • sharn1 Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 11:21

> To jest felieton? Nie za bardzo. W felietonie, po pierwsze, autor
            wyraźnie mówi
            > ,
            > że tekst jest jego własną opinią - pisze w pierwszej osobie, lub
            stosuje inne
            > środki stylistyczne upewniające o tym czytelnika. Po drugie - nie
            wrzuca się do
            > felietonu tylu cytatów i faktografii.
            >
            > Ten tutaj tekścik to jakaś nieudana hybryda felietonu (bez
            wyraźnego i
            > bezpośredniego zaznaczenia stanowiska autora) i reportażu. Chała
            jednym słowem.
            > Ostatnio mam bardzo niemiłe wrażenie, że większość tekstów Gazety
            Wyborczej sam
            > a
            > napisałabym dużo lepiej. Co nie świadczy dobrze o mnie, lecz
            raczej źle o
            > dziennikarzach zatrudnianych przez Agorę.

Taki styl dziennikarstwa okresla się jednym słowem -
            "Michnikowszczyzna".

To Adaś opanował do perfekcji wrzucanie w jeden tekst informacji
            oraz instrukcji obsługi do tej informacji, tak zeby żadna zabłąkana
            duszyczka/czytelnik nie kłopotał się myśleniem, tylko odbierał
            artykuł jako prawdę objawioną.
            To samo dość skutecznie robią "dziennikarze" TOK FM. Podają info i
            od razu dorzucają dwa czy trzy zdania żeby słuchacz doskonale
            wiedział czy info trzeba przyjąć pozytywnie czy negatywnie.

Takie podejście do dziennikarstwa pozwala manipulować opinia
            publiczną stąd jest tak bardzo niebezpieczne. To tak naprawdę taka
            bardziej wyszukana forma tabloidu, treść ma nie tylko informować,
            ale jednosześnie wzmagać w czytelniku określone reakcje.
            • x2468 Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8- 15.12.08, 12:53
              Powiedz to Jankemu,Lichockiej(Ihaha),Semce.Powiedz ze sa wrednymi manipulantami
              ktorzy wystepuja w TOK FM na zlecenie Michnika.
              • sharn1 Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8- 15.12.08, 13:11
                x2468 napisał:

> Powiedz to Jankemu,Lichockiej(Ihaha),Semce.Powiedz ze sa wrednymi
                manipulantami
                > ktorzy wystepuja w TOK FM na zlecenie Michnika.

Oni są listkiem u kożucha, najczęściej zaszczekani przez pozostałych
                3 czy 4 gości.
                Zresztą Wroński wystarczy za nich wszystkich.
          • starod Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 13:10

> To jest felieton? Nie za bardzo. W felietonie, po pierwsze, autor
            wyraźnie mówi
            > ,
            > że tekst jest jego własną opinią - pisze w pierwszej osobie, lub
            stosuje inne
            > środki stylistyczne upewniające o tym czytelnika. Po drugie - nie
            wrzuca się do
            > felietonu tylu cytatów i faktografii.
            >
            > Ten tutaj tekścik to jakaś nieudana hybryda felietonu (bez
            wyraźnego i
            > bezpośredniego zaznaczenia stanowiska autora) i reportażu. Chała
            jednym słowem.
            > Ostatnio mam bardzo niemiłe wrażenie, że większość tekstów Gazety
            Wyborczej sam
            > a
            > napisałabym dużo lepiej. Co nie świadczy dobrze o mnie, lecz
            raczej źle o
            > dziennikarzach zatrudnianych przez Agorę.
            >
            Nie przejmuj się, obecnie w Polsce dobrych dziennikarzy można
            policzyc na palcach, a mediów są setki, jeżeli nie
            tysiace, "dziennikarzami stają się więc ludzie zupełnie przypadkowi,
            lub z nadań partyjnych - wicie tego rozumiecie towarzyszu należy
            promować nasza jedynie słuszną linie - i powstają różne semki czy
            ziemkiewicze.
            • sharn1 Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 13:13
              > Nie przejmuj się, obecnie w Polsce dobrych dziennikarzy można
              > policzyc na palcach, a mediów są setki, jeżeli nie
              > tysiace, "dziennikarzami stają się więc ludzie zupełnie
              przypadkowi,
              > lub z nadań partyjnych - wicie tego rozumiecie towarzyszu należy
              > promować nasza jedynie słuszną linie - i powstają różne semki czy
              > ziemkiewicze.

Żakowskie, Paradowskie, Wrońskie, Passenty i ich przyjaciele pokroju
              Maleszki.
        • mokradlo5 Re: Gazeta manipuluje, choć nie musi... 8-| 15.12.08, 14:35
          jankbh napisał:

> Artykul ma charakter felietonu, a nie jest komunikatem agencji
          > prasowej. Dziennikarz z imienia i nazwiska ma prawo wypowiadac
          swoje
          > opinie, nawet podkreslac satyryczna strone zjawiska, chociaz inna
          > sprawa to to, czy nalezy smiac sie z uposledzonych.

Ja nie smieje sie z uposledzonej zydowskiej gazetki, ja ubolewam i
          wspolczuje
    • jankbh Macierewicz niepokalana dziewica 15.12.08, 07:25
      schizofrenia postepuje - pan posel-likwidator przeciez sam byl
      wspólzalozycielem grupy, której liderem zostal Adam Michnik, nawet
      ze swych harcerzy tworzyl dla niej konspiracyjne struktury
      wspomagajace.
      • caius1 Re: Macierewicz niepokalana dziewica 15.12.08, 07:30
        Panu Maciorewiczowi dali chyba ne tę okoliczność przepustkę z Tworek.

NiePis
    • 1.fanfan Artykuł napisał tak zwany "nawiedzony pismak" 15.12.08, 07:25
      Czy Maleszka dalej współpracuje z panem Czuchnowskim? W 1981 roku
      Trybuna Ludu podobnie przedstawiłaby to spotkanie jako głupie i
      niepotrzebne, no i trochę śmieszne z uwagi na prowadzących tak
      zwanych...(czyt. pomylonych wrogów ludu ).
      • wujaszek_joe Re: Artykuł napisał tak zwany "nawiedzony pismak" 15.12.08, 07:36
        co jest nawiedzonego w relacji dziennikarza?
        Czy to jego wina, że Michalkiewicz żyje w podstawionej rzeczywistości?
        • imw ? 15.12.08, 08:47
          czy "wybryki" przedstawicieli PE w Pradze to podstawiona rzeczywistość?
    • wujaszek_joe Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 07:34
      Czechy obejmują prezydencję UE w ramach tego anszlusu :)
      Obcowanie Michalkiewicza z rzeczywistością podstawioną jest genialne:)
      • ready4freddy Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 07:48
        wreszcie zrozumialem, skad junkier bierze tezy do swoich wynurzen na forum.
        pewnie siedzial w pierwszym rzedzie, takie nagromadzenie szajbusow, to musialo
        byc jak Lollapalooza dla rockmana :)
        • mokradlo5 Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 14:51
          ready4freddy napisał:

> wreszcie zrozumialem, skad junkier bierze tezy do swoich wynurzen
          na forum.
          > pewnie siedzial w pierwszym rzedzie, takie nagromadzenie
          szajbusow, to musialo
          > byc jak Lollapalooza dla rockmana :)
        • mokradlo5 Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 14:52
          ready4freddy napisał:

> wreszcie zrozumialem, skad junkier bierze tezy do swoich wynurzen
          na forum.
          > pewnie siedzial w pierwszym rzedzie, takie nagromadzenie
          szajbusow, to musialo
          > byc jak Lollapalooza dla rockmana :)

pisz zydzie po polsku i lecz kompleksy
    • presentation1 ..Czy Wyborcza to Trybuna Ludu?...... 15.12.08, 07:36
      Wystarczy wejsc na Trybune Ludu ,gdy w Polsce zarysowala sie opozycja.Jezyk prawie identyczny.Styl propagandy identyczny.Pogratulowac nauczyciela.
      • brzezozka Rzeczpospolita to Trybuna Ludu 15.12.08, 07:39
        nie zauważyłeś?
      • cillian1 Re: ..Czy Wyborcza to Trybuna Ludu?...... 15.12.08, 07:47
        > Wystarczy wejsc na Trybune Ludu ,gdy w Polsce zarysowala sie
        > opozycja.Jezyk pra wie identyczny.Styl propagandy
        > identyczny.Pogratulowac nauczyciela.

Kurde, człowieku, tam na pewno siedzą jeszcze ci sami dziennikarze co w TL :D
        matko, jacy ludzie są chorzy, ale jak leczyć ich, kiedy służba zdrowia nawala, a
        może zamiast stóp odcinać głowy:) Co by się nie męczyli :D
      • pantanal Wajdzik, czytałeś chyba często Trybune Ludu?...... 15.12.08, 07:47
        Bo ja nie wiem nawet dokładnie, jak ten szmatławiec wyglądał.
        więzień_SB_1968
        • amg53 Wajdzik, ubek, nadaje z emigracji bo się 15.12.08, 07:49
          uwłaszczył przed weryfikacją i teraz struga madralę,menda esbecka...
      • babaqba Re: ..Czy Wyborcza to Trybuna Ludu?...... 15.12.08, 07:51
        Gdy z jednej strony masz Trybunę Ludu a z drugiej Rydzyka, to nie
        dziwnym jest, że rozsądni ludzie zaczynają łaskawszym okiem spoglądać
        na tę pierwszą. Dlaczego? Ano, kościelno-prawicowe środowiska zbyt
        daleko mijają się ze zdrowym rozsądkiem, by było to do przyjęcia dla
        osób posiadających choć trzy szare komórki. Poprawcie się, mówcie
        mniej głupio, używajcie mniej jadu, nie plujcie na oślep, unikajcie
        śmieszności i troszeczkę udawajcie przyzwoitość, to wtedy... tylko
        skąd tyle zdolności aktorskich u ludzi głupich, nieprzyzwoitych i
        plugawych.
      • ventus_historicus presentation1 - z jakiej ambasady piszesz? 15.12.08, 12:32
        Wszystko wskazuje, że z rosyjskiej. Wspierając wielce zasłużonego agenta KGB
        Macierewicza.
    • honkers Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność" 15.12.08, 07:36
      Kto tym dziadom daje kasę na taką działalność ? IPN - to przecieź za
      nasze podatki. Ktoś powinien za to beknąć i to zdrowo.
    • ready4freddy Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 07:45
      co dokladnie rozumiesz przez "coraz wiekszy socjalizm", wazelinka? chyba nie
      nacjonalizacje bankow i fabryk, bo to nie w UE akurat :) "wyrownywanie" szans i
      nowomowa to tez raczej USA. sprawdz no dobrze, czy z wlasciwej kartki
      przepisujesz :)
    • pies_na_lewizne Och, jaka szkoda ze nie bylem na tej wieczornicy! 15.12.08, 07:47
      Cytowane tu wypowiedzi z tej konferencji to muzyka dla mych uszu.
      Nareszcie zostala powiedziana prawda, bez owijania w bawelne.

Mam nadzieje, ze bedzie z tego spotkania jakies wideo do obejrzenia
      w necie.
      • pantanal mruknął kretyn do kretyna... 15.12.08, 07:51
    • stasieczek5 Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność" 15.12.08, 07:54
      Dajcie spokój tym politykom (?) !
      Gdyby o takich spotkaniach nie wspominać, to nikt by nie wiedział,
      że jeszcze istnieją. A cytując - wszem i wobec - wypowiedzi takiego
      Maciarewicza ( SCOOBY - DOO wywiadu i kontrwywiadu ) robi się
      wrażenie o jego roli we współczesnej - poważnej - polityce.
      Ale cóż, przecież kiedyś, ktoś wybierał i namaszcał.
      A co do tytułomanii to Panowie Dziennikarze są temu winni.
      Wystarczy poczytać czy posłuchać wywiadów z "elitą" i stale sie
      słyszy: Panie Premierze ( np. do Jana Olszewskiego ), Panie
      Ministrze itd. A dożywotnimi tytułami sa tylko dwa: Prezydent i
      Ambasador.
      Polska to dziwny kraj..........
    • dogeye Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność" 15.12.08, 07:57
      Porąbanców niestety nie brak w naszym kraju. Tylko dlaczego musimy i ch utrzymywać z naszych podatków?. Może by tak darmozjadów z IPN-u pogonić ze stołków, żeby wzieli się do jakiejś uczciwej roboty. Ale kto przy zdrowych zmysłach, chciałby zatrudnić takich nieudaczników i szkodników, toż to by było dla każdej normalnej firmy samobójstwo.
    • bnch Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 08:01
      Okej, wymieniłeś część prawdziwych absurdów Unii Europejskiej, tylko że zastanów się, jaka tak duża instytucja jest bez skazy. Nie zmienia to faktu, że porównywanie UE do ZSRR to jest po prostu paranoja i nieznajomość, czym ZSRR było ze swoimi gułagami, Stalinem, NKWD, kołchozami, itd.
      • darekvtb Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 08:22
        Jakie czasy - taki ZSRR (UE)..
      • misiu-1 Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 08:40
        bnch napisał:

> porównywanie UE do ZSRR to jest po prostu paranoja i nieznajomość,
        > czym ZSRR było ze swoimi gułagami, Stalinem, NKWD, kołchozami, itd.

W roku 1921 (czyli poprzedzającym powstanie ZSRS - tak, jak 2008 poprzedza
        planowane powstanie ZSRE) też jeszcze nie było gułagów (pierwszy powstał w 1923
        roku) i kołchozów, a NKWD zajmował się sprawami administracyjno-porządkowymi.
        Był za to NEP (Nowaja Ekonomiczeskaja Politika), czyli coś w rodzaju
        dzisiejszego, unijnego "wolnego rynku".
        Spokojnie. Eurobolszewia jeszcze nie powiedziała swojego ostatniego słowa. Ona
        dopiero zaczyna mówić.
    • ksks3 Że też jeszcze ktoś chce i słuchać ? 15.12.08, 08:11
      Takie przypadki jak Macierewicz powinny miec soje stałe miejsce w
      muzeum osobliwosci
    • feurig59 Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 08:13
      Kto pisze takie rzeczy nie wie, albo zapomnial czym byl ZSRR, i nie widzi do
      czego doprowadza zupelnie pozbawiona regulacji gospodarka.
      • misiu-1 Re: Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność 15.12.08, 08:45
        feurig59 napisał:

> Kto pisze takie rzeczy nie wie, albo zapomnial czym byl ZSRR, i nie
        > widzi do czego doprowadza zupelnie pozbawiona regulacji gospodarka.

Bo ZSRS to właśnie taka pozbawiona regulacji gospodarka?
        LOL
    • misiu-1 Jak Michnik z Geremkiem przejęli "Solidarność" 15.12.08, 08:15
      Wreszcie ktoś odważył się publicznie powiedzieć prawdę.
    • jan_szarwark Rozwalić cały ten IPN i zalać gnojem 15.12.08, 08:15
      W dodatku my wszyscy płacimy za utrzymanie tego szamba.
      Jan Sylwester Szarwark
      • xabc123 Re: Rozwalić cały ten IPN i zalać gnojem 15.12.08, 17:50
        Chyba musisz mieć coś na sumieniu, że tak szczujesz na IPN albo nic nie wiesz.

Ojciec Michnika - Ozjasz Szechter zdradził Polskę. Jako członek KPP dążył do
        oderwania wschodnich województw od RP i przyłączenia ich do ZSRR. Został skazany
        za zdradę stanu na 8 lat więzienia. Wiemy o tym dzięki IPN-owi.

Prawda o zdrajcach:

www.polonica.net/rzeczpospolita_klamcow.htm

michnikowszczyzna.googlepages.com
        • gdenough Re: Rozwalić cały ten IPN i zalać gnojem 15.12.08, 23:59
          Za pozno-to juz jest szysty gnoj.
          A tato Michnika to musial byc polityczny geniusz-szczegolnie jezeli chodzi o te
          wschodnie wojewodztwa ktore zostaly nam odebrane w Jalcie i Poczdamie. Jakie
          prawa mielismy do Bialorusi, Litwy czy zachodniej Ukrainy? Unia z Litwa?
          Czytajcie historie Polski i uczcie sie na niej jak sie rozwijal europejski
          imperializm ktorego ofiara padlismy my w koncu
          • xabc123 Marchlewszczyzna 16.12.08, 18:48
            Wspaniały polityczny geniusz ten Ozjasz Szechter. Mieliśmy przed wojną jeszcze
            kilku takich geniuszy. Marchlewski, Kon, Wasilewska itp. kanalie, które nie
            tylko wschodnie tereny RP, ale całą Polskę chciały widzieć w granicach
            bolszewickiego imperium. Wszyscy oni byli parszywymi zdrajcami Polski i
            radzieckimi agentami. Chyba tylko jakiś ich potomek może pisać o nich z
            uznaniem. Pie...sz bracie aż się kurzy. Kwestionujesz prawa Polski do jej
            historycznych ziem, ale wcale nie chodzi ci o to by Białorusini, Litwini i
            Ukraińcy posiadali wówczas niepodległe państwa tylko o to żeby zostali wcieleni
            do Związku Sowieckiego i znaleźli się pod władaniem Rosjan. Właśnie tak się to
            dla nich skończyło. Miliony z nich straciły życie pod czułą opieką wielkiego
            ojca narodów, największego geniusza ludzkości - Józefa Wisarionowicza Stalina. W
            końcu i my padliśmy ofiarą tego europejskiego imperializmu. Tak sobie myślę, że
            powinieneś startować chyba w wyborach do Eurokołchozu. Oni tam lubią i Ruskich i
            lewaków, tak więc z twoimi poglądami mógłbyś zrobić karierę. Dla mnie jesteś
            tylko poprawnym politycznie łajdakiem, który zdradza swój kraj.
    • patman Instytut Preparowania Prawdy na PotrzebyPolityczne 15.12.08, 08:20
      To zabawne, że ludzi pracujących w IPN-ie nazywa się historykami. Dobrani wg klucza poglądów politycznych próbują zrealizować zamówienie polityczne swoich mocodawców. Zero obiektywizmu, co całkowicie dyskredytuje ich jako osoby mające ustalać historię za publiczne pieniądze. Jeśli ktoś się czepia, że dziennikarze prezentują subiektywny punkt widzenia zdarzeń - oni są opłacani z prywatnej kieszeni. Albo IPN zacznie poważnie traktować swoje obowiązki, skończy współpracę z osobnikami, którzy mówią, że wszyscy ministrowie spraw zagranicznych III RP byli agentami, albo trzeba będzie skończyć z IPN-em.
      • aron2004 Re: Instytut Preparowania Prawdy na PotrzebyPolit 15.12.08, 08:34
        Klaus jest prorosyjski a więc UE jest rusofobiczna
    • fleshless no jakoś trzeba uzasadnić to, że Jarunio 15.12.08, 08:28
      i pozostałe tuzy PiSu nie mają żadnych dokonań w zwalczaniu komuny, gdy ta
      sadzała do więzienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka