jakeww TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działalno... 16.12.08, 20:43 Własnie to mnie dziwi - że jeszcze gorzej niż Kacz to działność Sejmu Polacy oceniają (no a prezydent właśnie zawetował ustawę przez Sejm wykonaną.....) Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 to aż tak źle z tym zmanipulowanym społeczeństwem? 16.12.08, 20:45 "Przeciętny wyborca PO jest pracowity jak Tusk, wykształcony jak Bartoszewski uprzejmy jak Niesiołowski, obiektywny jak TVN24 i GW, prawdomówny jak Michnik, kulturalny jak Palikot, zorganizowany jak Pitera, przystojny jak Ćwiąkalski, kochliwy jak Sawicka, Gospodarny jak Chlebowski,elokwentny jak Schetyna." Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia abba, ty zakompleksiony nieudaczniku, powies sie. 16.12.08, 20:50 Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 próżnoś repliki się spodziewał 16.12.08, 20:57 »próżnoś repliki się spodziewał nie dam ci prztyczka, ani klapsa nie powiem nawet pies cię jebał bo byłby to mezalians dla psa«. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: próżnoś repliki się spodziewał 16.12.08, 21:01 Poeta :D Szkoda, że poezja cudza :D Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Satyra na platfusów i ich fanów 16.12.08, 21:04 Ciężki rozum, jak na kacu, Oto obraz tych pajaców, Nigdy nic nie myślą sami, Podpierają się mediami! Pluć na Polskę i Polaków, To domena tych prostaków, Zdrada kraju, prezydenta, O tym marzy taka męta! Kiedy w sieci coś przeczyta, Już Polaków jadem wita, Dawno wyszło z worka szydło, Że PełO wybrało B Y D Ł O! Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Satyra na platfusów i ich fanów 16.12.08, 21:06 I co? :D Mamy ten cud poezji analizować? :D Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Zapluta reduta 16.12.08, 21:10 Nam głosować kazano. Wstąpiłem nieśmiało I spojrzałem na salę. Trzystu posłów spało. Marszałek laską stuknął. Otwarta debata, Tylko dzielny Chlebowski wśród rzędów wciąż lata, Coraz kogoś dopada. Wśród krzeseł się zwija, Pali piersią, rwie zębem, oddechem zabija. Patrz, to Niesioł w mównicy parska, wrzeszczy, wyje, Ryczy jak byk przed bitwą, miota się, grunt ryje, Sensu mowy nie widać, lecz słychać po dźwięku, Po waleniu się w czoło, po publiki jęku, Że racje daje wielkie i że cnotą świeci, Skoro tyle słów prędkich z ust zgniewanych mieci. – Mocarzu, jak bóg silny, jak szatan przebiegły, Twoje rządy okrutne dziś kresu dobiegły. Gdy nam pęta i weta nakładasz wciąż świrze, Gdy lewicy kwiat pierwszy twoje stopy liże, Jeden Palikot mocy twojej się urąga, Podnosi na cię rękę i koronę ściąga, Koronę Wałęsów, Kwachów z twojej głowy, Boś ją ukradł Tuskowi, bracie Jarosławowy. My teraz na reducie staniemy okrakiem, Podzielim się Polską, jak Polak z Polakiem. Tak mówił Niesiołowski. A Lechu pobladnął, Nie mając TVN-u już krajem nie władnął. I uczuł, jak się odwraca Polska rozogniona; Przeżegnał ją i upadł. Gdy dobiją – skona. Spojrzałem i ja na salę – fotele, posady, Stanowiska dla naszych i wrogów gromady: Wszystko jako sen znikło. – Tylko czarna bryła Złudzeń o Polsce leży – rozjemcza mogiła. Ale i ci, co bronili, i ci co się wdarli, Pokoju wiecznego wcale nie zawarli. Do walki dalszej nie zbraknie sił ani impetu, Póki starczy mandatu. I immunitetu. A gdy tego nie stanie, wyjdą na ulice I krzycząc: – Na pohybel! – zaleją stolicę. I będą pluć i plugawić. Bo dzieło zniszczenia W dobrej sprawie jest święte jak dzieło tworzenia. I tak bez krwi i bez łez, a za to zaplute, Warszawskie bruki nową wydadzą redutę. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Zapluta reduta 16.12.08, 21:12 Ej no mógłbyś poezji narodowej chłopie nie psuć :D Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 to była moja odPOwiedź 16.12.08, 21:06 słowami polskiego poety Juliana Tuwima. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: to była moja odPOwiedź 16.12.08, 21:11 A to Tuwim już dla was z PiS-u jest cacy? :D Ostatnio jeden z PiS-u zarzucał mi małą wiarygodność bo, cytuję "słowami tego Żydka się podpierasz" :D Widać coś się w tym względzie zmieniło :D Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 „Na początku było słowo” - mówi Jan Ewangelista 16.12.08, 21:19 a żydowski noblista Wiesel to potwierdza: „Od pierwszego człowieka do końca czasów jest i pozostanie słowo jedynym narzędziem, które pozwala ludziom wymieniać marzenia i tajemnice” Julian Tuwim, polski poeta żydowskiego pochodzenia, mój ulubiony mistrz słowa, pisze w Kwiatach Polskich : „ mnie ta ziemia od innych droższa, ani chcę ani umię stąd odejść - chyba tu umrę, bo gdzieżby ”. Wielu Żydów kochało Polskę i nie organizowało na nią nagonek jak Gross, Michnik, Wiesel czy Singer. Elie Wiesel zaś napisał o naszej polskiej ziemi: Na tej ziemi skażonej i przeklętej żyją Polacy. A ci, którzy żyją na ziemi skażonej i przeklętej sami są skażeni i przeklęci. (...) Nie jest to zwykły przypadek, że obozy największej zagłady powstały u nich, w Polsce, a nie gdzie indziej. Nota bene, Elie Wiesel część okupacji spędził w Buchenwaldzie……..a oprawcami byli tu i tam Niemcy. Źródło: "pl.wikiquote.org/wiki/Elie_Wiesel" A niedawno zachwycając się nad książką Grossa szkalującą Polaków Wiesel napisał: Antysemityzm przetrwał w większości miejsc, a n a j b a r d z i e j w Polsce. To właśnie powiedział Polak / bo urodziła go kobieta Polka / Jan Gross - czytamy w recenzji Wiesela / za Gazeta Prawną /. Czy widzisz różnicę w wypowiedziach tych dwu Żydów/Polakow ? Jak noblista uzasadnia taką opinię ? Zgadzasz się z nią ? Po której jesteś stronie ? Kto prowokuje ? Czy ja się mam bić w piersi za nienawiść i krzywdzące mnie rasistowskie osądy Wesela, Grossa, Michnika i innych im podobnych? Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: „Na początku było słowo” - mówi J 16.12.08, 21:25 Aaaaaaaaa to Ty jesteś ten nowy rodzaj, co to dzieli Żydów, jak zresztą wszystkich ludzi, na lepszych i gorszych :D Lepsi to ci, którzy się z wami zgadzają, albo wam się tak zdaje a reszta wiadomo :D Tuwim w grobie by się przewrócił gdyby zobaczył co tu wypisujesz i tyle :D Odpowiedz Link Zgłoś
e7th04sh TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działalno... 16.12.08, 20:53 Niech mi ktoś wytłumaczy, kogo obchodzi opinia ludzi, których większość nie ma pojęcia o co chodzi w polityce? Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: TNS OBOP: 73 proc. Polaków źle ocenia działal 16.12.08, 20:56 Słusznie :D Twoja opinia też nikogo nie obchodzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 o agentach 16.12.08, 21:03 W mediach się pętają, Gończe psy spuszczają. Antysemityzm tropią, Miłością nas kopią. Na Nocnej Zmianie tyrali, Wspólnie później “oblewali”, Teraz też kombinują, Wcale dziś nie żartują! Kłamstwem razem z obelgą, Zakrzyczą głośno, oczernią, Nauka z tego zaś taka, Olewaj szmatławca “GWniaka”. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: o agentach 16.12.08, 21:05 Nic dziwnego, że poprzednio była cudza :D Bo Twoja własna to niestety grafomanią zalatuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 TVN 16.12.08, 21:12 To nie żadna wcale ściema Że kto TVN-u nie ma Tego biorą na sygnale Bo to nie jest norma wcale W TVN prawda jest sama Tak mi powiedziała mama Tak mi też powiedział tata Lecz nie brat, bo nie mam brata Mam ja program w TVN-nie Na nic go już nie zamienię To jest Donka cud ten program Całą dobę go oglądam Odpowiedz Link Zgłoś
irasiad.vel.borubar rym gotowy ma -abba15 -wieszcz pisiowy... 16.12.08, 21:19 abba15 napisał: > > To nie żadna wcale ściema > Że kto klepki nie ma > Tego biorą na sygnale > Bo to nie jest norma wcale > > W Pis-ie prawda jest sama > Tak mi powiedziała mama > Tak mi też powiedział tata > Lecz nie brat, bo nie mam brata > > Mam ja program na antenie > Na nic go już nie zamienię > To jest cud ten program > Całą dobę go oglądam > Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Dorżnąć watahę! 16.12.08, 21:23 Dorżnąć watahę! Dorżnąć watahę! Krew polać wodą, posypać piachem. Nazajutrz zaś pojadą po nim, wprzężone w mechaniczne konie, auta prezesów i ministrów, mafiozów oraz aferzystów, zadowolonych posiadaczy stanowisk, stołków oraz daczy. Szczęśliwy wszędzie słychać gulgot: Wreszcie odetchnąć można z ulgą! I jaśniej zalśnią nam od złota piękne bon moty Palikota. I miłość wszechogarniająca zaświeci tak jak w Peru słońce. Cuda to będzie chleb powszedni, wygrają w Lotto wszyscy biedni. Pełno radości i wesela, tak jak w Folwarku - tym z Orwella. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Dorżnąć watahę! 16.12.08, 21:28 No chłopie epickie :D Epicko słabe :D Odpowiedz Link Zgłoś
janbacz Niech uszczęśliwi naród i złoży urząd 16.12.08, 22:36 Ale przedtem należy zmienić Konstytucję i wprowadzić system prezydencki - jak w USA. Dwuwładza to bałagan i marnotrawstwo. Odpowiedz Link Zgłoś