quovadis2 17.12.08, 11:21 Prosba do Gazety: Czy mozna ograniczyc do minimum prezentacje zdjec z tym nieszczesnym czlowiekiem w tym portalu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaifi3 Nie można! 17.12.08, 12:17 Bo jedno jest gorsze od drugiego nie ma wyboru! Odpowiedz Link Zgłoś
sonyw27 Prezydent się zawetował 17.12.08, 12:19 Prezydent wyglada na bardzo ucieszonego , ze poraz kolejny naswinil rzadowi. Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Prezydent się zawetował 17.12.08, 12:30 Oberwie butami przy najbliższej okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia_story NIE dla wcześniejszej emerytury dla Śniadka! 17.12.08, 12:43 dla kogoś, kto pracuje w szkodliwych warunkach - tak Odpowiedz Link Zgłoś
makjus Prezydent się zawetował 17.12.08, 12:45 Ten Pan Prezydent mówi, co wie;robi, co mu każą tylko te jego miny i zadowolenie z siebie wyglądją na nie udawane.Poprostu takie uśmieszki charakteryzują pensjonariuszy oddziałów zakładów zamkniętych. Niechaj go dobry Bóg ma w opiece.Tyle jobów,ile leci w jego stronę,gdyby się zmaterializowało,gdyby dotarło to do jego zadowolonej prezydenckiej miny,to może nieco by spoważniał - chytrusek. Odpowiedz Link Zgłoś
nowe_rozdanie niebyt polityczny Kaczynskich 17.12.08, 12:54 Postawa prezydenta irytuje, jednak czego mozna bylo sie spodziewac od czlowieka, ktory po wyborze melduje wykonanie zadania prezesowi duzej partii politycznej, w cywilu swojemu bratu. Chyba nie tego, ze bedzie prezydentem "wszystkich Polakow". Chyba nie tego, ze bedzie rozumial swoja konstytucyjna role jako prezydenta Polski, a nie PISu i jego elektoratu. Ten czlowiek nie zachowuje sie jak prezydent, zachowuje sie tylko i wylacznie jako brat prezesa PISu, ktoremu chce za wszelka cene pomoc wyciagnac sie z bagna, w ktorym tamten sie znalazl. Na szczescie bagno wsysa na tyle mocno, ze za dwa lata epizod polityczny zwany "Kaczynscy" odejdzie w polityczny niebyt. Nie kocham bezgranicznie Tuska i jego partii, ale jestem dumny z ich odpowiedzialnej postawy narazajacej ich na krytyke populistow plus ewentualna utrate poularnosci. Odpowiedzialnej postawy nie uginajacej sie pod dyktatem bojowkarzy ze zwiazkow zawodowych, ktorzy poza swoim wlasnym interesem wszystko, lacznie z kondycja finansowa panstwa maja w dupie. Tak trzymac Panie Premierze. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Czy elektorat PiS-u zagłosuje na PO ? 17.12.08, 13:59 nowe_rozdanie napisał: Na szczescie bagno wsysa na tyle mocno, ze za dwa lata epizod > polityczny zwany "Kaczynscy" odejdzie w polityczny niebyt. Nawet jeśli odejdzie w niebyt, to zostaniemy my- elektorat prawicowy, ludzie przywiazani do wartości patriotycznych , prorodzinnych , do tradycji , katolicy. Bo PiS to nie "nazwiska" tylko wartości. Jak myslisz , na kogo/co zagłosujemy w przyszłości? Na PO, ? Na niby- lewicę? Przeciez to brzmi groteskowo. Jesli zabraknie Kaczyńskich ( w co wątpię), to ktoś inny zagospodaruje elektorat przywiązany do tych wartości. Bo wyborów nie odpuścimy. A tak nawiasem , sytuacja "cała władza w ręce Rad" ( z PO ) chyba nie jest pożądana w demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.lew.andowski Re: Czy elektorat PiS-u zagłosuje na PO ? 17.12.08, 14:12 remik.bz napisał: > nowe_rozdanie napisał: > Na szczescie bagno wsysa na tyle mocno, ze za dwa lata epizod > > polityczny zwany "Kaczynscy" odejdzie w polityczny niebyt. > > Nawet jeśli odejdzie w niebyt, to zostaniemy my- elektorat > prawicowy, ludzie przywiazani do wartości patriotycznych , > prorodzinnych , do tradycji , katolicy. Wydaje mi się, że elektorat PIS jest akurat lewicowy. Poza tym uważasz, że katolicy przywiązani do wartości patriotycznych to tylko domena elektoratu PIS? Jesteś w grubym błędzie!!! > Bo PiS to nie "nazwiska" tylko wartości. Niestety PIS to nie są wartości, przynajmniej w ogólnie przyjętej nomenklaturze. Nie reprezentują sobą żadnych wartości. > Jak myslisz , na kogo/co zagłosujemy w przyszłości? Na PO, ? Na niby- > lewicę? > Przeciez to brzmi groteskowo. > Jesli zabraknie Kaczyńskich ( w co wątpię), to ktoś inny > zagospodaruje elektorat przywiązany do tych wartości. > Bo wyborów nie odpuścimy. > A tak nawiasem , sytuacja "cała władza w ręce Rad" ( z PO ) chyba > nie jest pożądana w demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Czy elektorat PiS-u zagłosuje na PO ? 17.12.08, 14:44 piotr.lew.andowski napisał: że katolicy przywiązani do wartości patriotycznych to tylko > domena elektoratu PIS? Dla mnie PiS to następujące wartości występujące równocześnie: patriotyzm , katolicyzm , rodzina , tradycja. Oczywiście te wartości mają i inne ugrupowania - ale nie wszystkie razem. Mozna być człowiekiem niewierzącym i szanującym wartości rodzinne czy patriotyczne (ale juz nie katolickie). Natomiast nie widzę ,zadnej partii , która równoczesnie wspierała by wartości katolickie jak i np patriotyczne . Podejrzewam ,ze miałeś na mysli PO. Ale trudno nazwać prokatolickim ugrupowaniem partię , która spycha na margines ludzi starych , niedołężnych nazywając ich pogardliwie "moherami" (kłania się IV przykazanie). A do tego jeszcze ten bałwochwalczy kult pieniadza..., to popieranie stylu zycia "mieć " a nie "być" Nie widzę w PO zbyt duzo wartości katolickich. Odpowiedz Link Zgłoś
zioolek1 Re: Czy elektorat PiS-u zagłosuje na PO ? 17.12.08, 14:53 nie wchodząc w głębszą analizę: Wartości w PiSie to: patriotyzm - rozumiany jako gniewanie się na wszystkich sąsiadów, notoryczne pogaerszanie kontaktów z najbliższymi sąsiadami i oznajmianie całemu światu, że jesteśmy najważniejsi (vide: słowa kaczora w gruzji, opinie polityków PiS o Niemcach itp.), katolicyzm i rodzina - Panowie Dorn i Gosiewski -rozwodnicy nie płacący alimentów, Szczypińska - rozwódka i sam Kaczyński - stary kawaler mieszkający z matką tradycja - ochydne podpisywanie łgarstw żeby wyłudzić 300 pln z państwoej kasy i brak honoru żeby za swoją ideowość ponieść choćby minimalny uszczerbek finansowy oraz karski ze zbonikowskim jeżdżący po pijaku wózkami golfowymi na Cyprze i robiący wstyd wszystkim Polakom. a to tylko pierwsze z brzegu przykłady wartości i zasad tej wspaniałej prawicowej partii. Szczyt zakłamania i obłudy. Uprzedzając ataki - nie jestem fanatykim PO, SLD czy jakiejkolwiek innej partii. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Czy elektorat PiS-u zagłosuje na PO ? 17.12.08, 14:59 Piszesz o konkretnych osobach. Ja zasrzegłem na początku ,ze dla mnie PiS to nie ludzie tylko wartości. Ludzie z definicji popełniaja błędy , bo są tylko ludźmi. Powtarzam : chodzi mi o wartości nie o ludzi. Z moimi pogladami najbliżej mi do PiS-u , chociaz niekoniecznie pochwalam uczynki niektórych ludzi z tej partii. Podejrzewam ,ze nie jestem wyjatkiem . No i na jakies ugrupowanie musimy w przyszłości zagłosowac przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
zioolek1 Re: Czy elektorat PiS-u zagłosuje na PO ? 17.12.08, 15:42 jeżeli chodzi o wartości to nie polemizuję bo te podane przez Ciebie są raczej uznawane powszechnie - różnice pojawiają się przy ich rozumieniu. Nie możesz jednak zaprzeczyć, że same wartości kiedy nie idą za nimi czyny są pustosłowiem i nic sobą nie reprezentują. Podałem te przyklady właśnie dlatego, że nie pojmuję jak można kierować się wyminionymi przez Ciebie wartościami i popierać ludzi którzy żyją zupełnie z nimi na opak. Według mnie to tak jakby popierać człowieka głoszącego wszem i wobec swoją miłość do małżónka i zdradzającego go na każdym kroku - idee też ma słuszne tylko, że nic z tego nie wynika... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Czy elektorat PiS-u zagłosuje na PO ? 17.12.08, 16:28 remik.bz napisał: > Piszesz o konkretnych osobach. > Ja zasrzegłem na początku ,ze dla mnie PiS to nie ludzie tylko > wartości. > Ludzie z definicji popełniaja błędy , bo są tylko ludźmi. > Powtarzam : chodzi mi o wartości nie o ludzi. > Z moimi pogladami najbliżej mi do PiS-u , chociaz niekoniecznie > pochwalam uczynki niektórych ludzi z tej partii. > Podejrzewam ,ze nie jestem wyjatkiem . > No i na jakies ugrupowanie musimy w przyszłości zagłosowac przeciez. "Ludzie mogą się mylić, partia - nigdy" (W.I.Lenin) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czy elektorat PiS-u zagłosuje na PO ? 17.12.08, 21:54 remik.bz napisał: > Piszesz o konkretnych osobach. > Ja zasrzegłem na początku ,ze dla mnie PiS to nie ludzie tylko > wartości. ***************************** Jakie wartości? Za wartości ręczą ludzie swoim postępowaniem. A za co ręczą Kurski, Kruk, Gosiewski, Karski i Zbonikowski? Odpowiedz Link Zgłoś
nowe_rozdanie Re: Czy elektorat PiS-u zagłosuje na PO ? 17.12.08, 14:58 patrzac na PIS i sprawnie poruszajacego sie w realiach biznesowych lobbyste Rydzyka, to te Wasze "wartosci" to nic innego, jak ich karykatura mocno uogolniasz piszac, ze PO spycha na margines ludzi starych, nazywajac ich moherami; nie stawiaj znaku rownosci miedzy kazda osoba starsza, emerytem a moherem zapatrzonym w Rydzyka, to nie to samo dosyc bawi mnie, jak piszesz o "byc" vs "miec"; Wasz guru duchowy Rydzyk rzeczywiscie tylko "jest", a nie "ma"; typowy Sw.Franciszek buhaha Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Czy elektorat PiS-u zagłosuje na PO ? 17.12.08, 15:02 nowe_rozdanie napisał: > patrzac na PIS i sprawnie poruszajacego sie w realiach biznesowych > lobbyste Rydzyka, to te Wasze "wartosci" to nic innego, jak ich > karykatura > > mocno uogolniasz piszac, ze PO spycha na margines ludzi starych, > nazywajac ich moherami; nie stawiaj znaku rownosci miedzy kazda > osoba starsza, emerytem a moherem zapatrzonym w Rydzyka, to nie to > samo > > dosyc bawi mnie, jak piszesz o "byc" vs "miec"; Wasz guru duchowy > Rydzyk rzeczywiscie tylko "jest", a nie "ma"; typowy Sw.Franciszek > buhaha Skąd Ci porzyszło do głowy ,ze Rydzyk to mój guru? Chyba uwierzyłeś antypisowskiej propagandzie. Na wszelki wypadek dodam ,ze dla mnie guru to np Wojtyła , Tischner , Popiełuszko, a Rydzyk niestety "żyje w błędzie". Odpowiedz Link Zgłoś
nowe_rozdanie Re: Czy elektorat PiS-u zagłosuje na PO ? 17.12.08, 15:14 Mimo wszystko brzmisz dosc sensownie, przynajmniej jak na elektorat PIS. Uzywasz wywazonych argumentow, nie ma w Tobie zacietrzewienia. I tym bardziej dziwie sie, ze glosujesz na PIS. Potrafie zrozumiec, ze zadna inna partia nie zaspakaja Twoich potrzeb w zakresie wyznawanych wartosci. Ale czy naprawde nie razi Cie sposob uprawiania polityki przez PIS? Czy naprawde nie dostrzegasz, ze polityka PISu nie ma nic wspolnego z szeroko pojeta sluzba publiczna? Ze to tylko slepa walka z kazdym, kto ma inne zdanie? Ze to nieakceptowalny styl oparty o klamstwie, insynuacjach i pomowieniach. Ta partia chciala wladzy, a ich sztandarowe haslo skadinad slusznej walki z korupcja okazalo sie niczym innym, jak wykorzystaniem stworzonych przez siebie sluzb do walki z oponentami politycznymi? Naprawde stawiasz na rowni Tischnera, Jana Pawla II czy Popieluszke z Kurskim, Karskim, Gosiewskim, J.Kaczynskim, Kempa, Putra i cala reszta? Czy nie widzisz, ze w PIS po odejsciu Zalewskiego, Dorna i Ujazdowskiego nie ma jednej sensownej osoby? Nie mozesz sie zaslaniac argumentem, ze PIS to wartosci, a nie ludzie. PIS to przede wszystkim ludzie i to najgorszego sortu. Jesli podasz mi choc jeden przyklad wyrazenia przez nich Twoich wartosci, moze uda Ci sie zmienic moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
nowe_rozdanie Re: Czy elektorat PiS-u zagłosuje na PO ? 17.12.08, 14:47 > Nawet jeśli odejdzie w niebyt, to zostaniemy my- elektorat > prawicowy, ludzie przywiazani do wartości patriotycznych , > prorodzinnych , do tradycji , katolicy. Mylisz pojecia. Co to znaczy dla Ciebie elektorat prawicowy? Prawica wiekszosci krajow na swiecie (np. USA) kojarzy sie z liberalnym podejsciem do gospodarki = ograniczeniem interwencjonizmu panstwa i konserwatywnym, ew. neutralnym w sprawach obyczajowych. Polska "prawica" ma tylko to drugie, a w sprawach gospodarczych to czysta lewica, niechetna wolnemu rynkowi, dla ktorej liczy sie tylko to, co ja dostane od panstwa, a nie to, co panstwo dostaje ode mnie. Jesli wydaje Ci sie, ze wsrod elektoratu PO nie ma katolikow, ludzi przywiazanych do tradycji i prorodzinnych, to sie grubo mylisz. Tylko, ze dla Was tradycjato brak otwartosci i niechec do wszystkiego, co obce. Dla Was katolicyzm to ekstremizm w postrzeganiu religii i tematow z nia zwiazanych. Dla Was prorodzinnosc to tylko walka z aborcja. Dla Was wszystko jest czarnobiale, nie ma elementow szarosci, ktore ja dostrzegam. Na kogo bedziecie glosowali, jak nie bedzie PIS, nie bardzo mnie obchodzi. PIS nie rozni sie dla mnie od SLD w sprawach naprawde waznych, czyli gospodarczych. Zacietrzewienie ideologiczne i PIS i SLD zepchnie na margines. Zostanie centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
zi69 Jarek poświęca brata dla ratowania PiS. 17.12.08, 13:45 Zorientował się,ze Lech nie ma najmniejszych szans na reelekcję wiec wykorzysta go do destabilizowania sytuacji w kraju. Na razie walczy o utrzymanie tych 20-30%, które pozwolą mu przetrwać i skutecznie przeszkadzać każdemu nowemu rządowi. Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Jarek poświęca brata dla ratowania PiS. 17.12.08, 14:34 Obecnie 19%... i dynamika wykazuje wyraźne tendencje spadkowe... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Ach ta udawana troska o Kaczyńskich. 17.12.08, 13:57 Równie głęboka jak troska Jaruzelskiego o ten chleb powszedni dla tej matki z dzieckiem w stanie wojennym. Odpowiedz Link Zgłoś
akrysowaty Jeszcze tylko 2 lata... 17.12.08, 14:04 ... i era Kaczyńskich zostanie na szczęście zamknięta, przynajmniej taką mam nadzieje. Jeśli stanie się inaczej to NIECH NAS RĘKA BOSKA CHRONI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Prezydent się zawetował 17.12.08, 14:06 A swoją drogą jak to się dzieje, że takie coś jest prezydentem 40-milionowego kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Prezydent się zawetował 17.12.08, 14:10 123rbr napisał: > A swoją drogą jak to się dzieje, że takie coś jest prezydentem 40- milionowego > kraju? Bo taka była wola Narodu wyrażona w demokractycznych procedurach , w wyborach bezpośrednich. I dlatego takie drwiące określenie ( "takie coś") jest objawem zwyklego prostactwa ( zeby nie powiedzieć dosadniej) i braku szacunku dla demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Prezydent się zawetował 17.12.08, 15:51 Czy jak wypowiem to samo zdanie podstawiając jak "takie coś" nie Kaczyńskiego, a Adolfa Hitlera to tez będzie "objawem zwyklego prostactwa ( zeby nie powiedzieć dosadniej) i braku szacunku dla demokracji"? Czy "wartośc" zdania zmienia się dla ciebie w zalezności od jego podmiotu? Przyznasz jednak że trzeba się zastanawiać jak "takie coś" jak Hitler mógł zostać demokratycznie wybrany? Kaczyńskiemu do Hitlera daleko - choć pewne "cechy wspólne" widać we programach politycznych czy sposobie sprawowania władzy. Nie obrażaj się na porównanie. Jak zechcesz wypunktuję co czyni ich podobnymi w tych sprawach - wiem co piszę. Chodzi jednak o prawo do zastanawiania się jak osoby o negatywnych cechach (w naszej opinii - możesz sobie w zamian podług swojej woli podstawić Jaruzelskiego, Wałęsę czy Kwaśniewskiego) potrafiły wygrać wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
nabrok Pisydęt i związki zawodowe: pomostówki subito! 17.12.08, 14:20 POMOSTÓWKI SUBITO! Dla wszystkich, którzy są członkami PIS-u i należą do związków zawodowych. Pozostali to: motłoch, ZOMO, układ, szara sieć, bure suki i wykształciuchy i niech zap...dalają nawet do setki Odpowiedz Link Zgłoś
maciekgr Prezydent się zawetował 17.12.08, 15:36 Ajaj! Ajaj! Tusk dobry! Tusk bardzo dobry! Tusk prawie cudowny! Kaczyński zły Kaczyński be! Kaczyński fu! Mamrocze w artukule na zamówienie "Gadająca Dupa"! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Prezydent się zawetował 17.12.08, 21:50 maciekgr napisał: > Ajaj! Ajaj! Tusk dobry! Tusk bardzo dobry! Tusk prawie cudowny! > Kaczyński zły Kaczyński be! Kaczyński fu! Mamrocze w artukule na > zamówienie "Gadająca Dupa"! ********************************* Rozumiem niechęć do prezydenta Kaczyńskiego, ale żeby zaraz nazywać go "Gadającą Dupą"? Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Prezydent się zawetował 17.12.08, 16:03 Dlatego przy urnach wyborczych dostanie wecikowe! Dla mnie L. Kaczyński jest swoistym prezydentem zastępczym, surogatem czy też erzatzem prezydenta, kojarzy mi się z wyrobem czekoladopodobnym, którym raczono nas - w zastępstwie czekolady - w schyłkowym okresie PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss PO tworzy buble celowo 17.12.08, 16:34 Kalukin to kolejny pismak z wybiorczej, ktory musi odrobic lekcje na temat: jak mozna dolozyc prezydentowi, nie jest wazne czy uczciwie. Otoz PO nie potrafi budowac koalicji. Kiedy PiS cos probowal robic, np. z adwokatura to wybiorcza zarzucala im, ze nie sluchaja "srodowiska", ze robia sobie wrogow wszedzie. PO nie robi sobie wrogow, slucha ludzi z roznych srodowisk, nie wiadomo wiec skad protesty na ulicach. PO nie chce tworzyc zgody na swoje rozwiazania. Nawet tak prosta ustawe jak o zmianie kwoty gwarantowanych depozytow chcieli zepsuc dodaniem tam ograniczen dla NBP. Zawsze jest cos takiego, podobnie z prywatyzacja szpitali, nagle musialy byc prywatyzowane obligatoryjnie. Teraz emerytury, arbitralnie przyjeto date zatrudnienia za kryterium. I to sa wlasnie takie reformatorskie dzialania PO. Zawsze wcisna jakis bubel, cos, co wzbudzi opor. Wyglada na to, ze jest to celowa dzialalnosc bo wszyscy, poza PO, przestrzegali przed np. obowiazkowa "komercjalizacja". Pismak z wybiorczej nie umie patrzec szerzej, on odrobil lekcje..bezmyslnie, jak zawsze.. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 O ujemny obraz Pana Prezydenta dba sam ... 17.12.08, 16:49 O ujemny obraz Pana Prezydenta dba sam Lech Kaczyński: nie dość, że w nader przejrzystych intencjach wetuje niezbędne dla bytu Polski reformy, to ogłaszając to, wzgl. odpowiadając na pytania dziennikarzy w tej sprawie, twarz jego rozjaśnia tryumfujący uśmieszek: "Ale im, tj. PO i Tuskowi pokazałem!" Nie potrafię się powstrzymać aby powiedzieć - uśmiech Pana Prezydenta nie jest ani sympatyczny, ani on sam nie robi wtedy wrażenie człowieka inteligentnego. Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss o emeryturach 17.12.08, 16:55 "Specjalnie na prośbę GP resort spraw wewnętrznych i obrony narodowej przygotował dane dotyczące przechodzenia na emeryturę żołnierzy i policjantów. Są one szokujące, zwłaszcza w kontekście braków kadrowych w policji i armii. Wynika z nich, że na ponad 3,6 tys. osób, które odeszły w ubiegłym roku z armii na emeryturę, ponad 1,2 tys. (co trzecia) nie miała 40 lat. Z kolei z policji na emerytury odeszło ponad 5 tys. funkcjonariuszy, a co piąty nie ukończył 40 lat. Bardzo niewielu jest też wojskowych i policjantów, którzy odchodzą na emeryturę, służąc dłużej niż 25 lat." Co pismak z wybiorczej powie na ten fakt ? Co powie o KRUS-ie ? Oslepl czy udaje, ze nie wie... Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh brunatno-czerwona koalicja 17.12.08, 17:49 Sojusz komunistów z narodowymi socjalistami juz raz zniszczyl Polske, tak doszczetnie, ze po 70 latach nadal sa tego skutki. Ale to byli obcy, wrogowie Polski. Polacy niczego sie nie nauczyli i dzis kolejny brunatno-czerwony sojusz zagraza Polsce, tylko ze tym razem to sa juz "swoi". Odpowiedz Link Zgłoś
maaac PiS z SLD? 17.12.08, 23:23 Re: różowo-czerwona koalicja to UBecja i żydoUBec No fakt w PiS to nie brak i różowych, i Żydów, i czerwonych, i UBeków (z zachowania). W SLD dość mało tych ostatnich. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Ta strategia to dobro Polaków 17.12.08, 18:15 a nie utrzymanie się przy władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
pinczer0 Prezydent stale sie smieje jak dziecko 17.12.08, 18:48 Popatrzcie na pana Prezydenta. Ostatnio smieje sie bez powodu jak male dziecko. Czyzby az tak zdziecinial? Czy choroba zrobila takie postepy? Odpowiedz Link Zgłoś
wieslaw1 Prezydent się zawetował 17.12.08, 19:02 Ryszard Bugaj uważa,że to najlepszy Prezydent jakiego mamy po 1990r,tak samo p.Staniszkis.Tylko jak można byc dobrym Prezydentem kiedy nie akceptuje go 70 procent wyborców.Prezydent gdyby mógł to nawet Traktat z Lizbony by zawetował chociaż go sam negocjował i ogłosił to jako sukces.Kwaśniewski miał swoje wady,ale nie przeszkadzał rządzić dla AWS-u nie zawetował reform,a z Prezydentem z PIS-u same kłopoty,wszędzie by chciał jechać nic nie załatwi.Czy ma w swoim otoczeniu porządnego ekonomistę na miarę Orłowskiego,nie ma,bo przecież trzeba było przytulic te wszystkie miernoty z PIS- u,które nie dostały się do sejmu czy senatu. Odpowiedz Link Zgłoś
25cz Prezydent się zawetował 17.12.08, 19:47 Dlaczego maciekgr napisał, że nasz prezydent to gadająca dupa? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel.rykala Prezydent się zawetował 17.12.08, 20:40 Panie Rafale, ja bym zapytał o inną rzecz. Dlaczego tak łatwo mu to przychodzi, dlaczego na arumenty prezydenta PO nie odpowiada merytorycznie tylko ogólnikami jaki to on niedobry. Ludzie chcą jednak wiedzieć coś więcej, jeżeli weto to jakie są kontrargumenty za odrzuceniem weta. Szczególnie to było widoczne przy okazji ustaw zdrowotnych kiedy PO nie umiało na argumenty SLD i Prezydenta odpowiedzieć inaczej niż "dość już ustąpiliśmy" i nic poza tym. Tak ma wyglądać odpowiedzialność ludzi rządzących krajem? Dziękuję, to nie moja bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
artur737 Prezydent się zawetował 17.12.08, 20:53 Prezydent to juz jest katastrofa. Amerykanie wymodlili sobie tanie benzyne, moze by mozemy wymodlic wydalenie prezydenta. Do roboty bracia i siostry! Odpowiedz Link Zgłoś