f_a_k_y Re: Świąteczna rzeź karpi 22.12.08, 22:09 niezle sku...--syny w tym carrefurze. Odpowiedz Link Zgłoś
porucznikzubek Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 22:16 Po prostu uczniowie Jezusa i JPII. Zwierze jest niczyn, za to mamy nawiedzenia obrazów i relikwii. To jest życie Prawdziwego Polaka. Reszta to Masoni Żydzi i cyklisci. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
sauelios A może pobolejecie nad ofiarami aborcji? 22.12.08, 22:19 Co, "gazownicy"? Tych nie uważacie za godnych obrony, nie? "To okropne płody, których, jeśli kobiety chcą się pozbyć, trzeba się pozbyć" - to wariacja na temat waszych poglądów o aborcji. Wyskrobywanie nienarodzonego dziecka z łona matki jest cacy (kochacie aborcję, dla was im więcej aborcyj, tym lepiej; im więcej niewinnych ofiar zbrodniczego procederu, tym wspanialej działa kobiece "prawo wyboru"), a już patroszenie ryb jest be. Tyle w was empatii, co tkwi w łupinie orzecha, sukinsyny. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: A może pobolejecie nad ofiarami aborcji? 22.12.08, 22:40 sauelios napisał: > Co, "gazownicy"? Tych nie uważacie za godnych obrony, nie? "To okropne płody, > których, jeśli kobiety chcą się pozbyć, trzeba się pozbyć" - to wariacja na > temat waszych poglądów o aborcji. Wyskrobywanie nienarodzonego dziecka z łona > matki jest cacy (kochacie aborcję, dla was im więcej aborcyj, tym lepiej; im > więcej niewinnych ofiar zbrodniczego procederu, tym wspanialej działa kobiece > "prawo wyboru"), a już patroszenie ryb jest be. Tyle w was empatii, co tkwi w > łupinie orzecha, sukinsyny. ====================================== Nooo! Ales teraz walnal, jak chory Kwaczor w kubel po rycynie, i to przed waznym spotkaniem. Czlowieku/kobieto(?)! O czym ty piszesz, pomylencze??? Odpowiedz Link Zgłoś
houq to co się dzieje z karpiam w sieci sklepów REAL!!! 22.12.08, 22:20 To skandal!!! - karpie zywcem wrzucane do reklamowek jednorazowych konajace rozpaczliwie szukajac powietrza i rzesze usmiechnietych w swiatecznym nastroju konsumentow a obok nich ich pociechy, ktore wyrastaja w takiej okrutnej obojetnosci...wstydze sie wowczas ze jestem czlowiekiem... Odpowiedz Link Zgłoś
wasilew25 Re: to co się dzieje z karpiam w sieci sklepów RE 22.12.08, 22:33 houq napisał: > To skandal!!! - karpie zywcem wrzucane do reklamowek jednorazowych konajace > rozpaczliwie szukajac powietrza i rzesze usmiechnietych w swiatecznym nastroju > konsumentow a obok nich ich pociechy, ktore wyrastaja w takiej okrutnej > obojetnosci...wstydze sie wowczas ze jestem czlowiekiem... Szczątki dzieci nienarodzonych powyrzucane do kosza jak śmieci, krew spływająca do studzienek i zadowolenie " matek" że już po wszystkim. Wstydzę się wówczas, że jestem człowiekiem, a nie rybą Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: to co się dzieje z karpiam w sieci sklepów RE 22.12.08, 23:04 wasilew25 napisał: > houq napisał: > > > To skandal!!! - karpie zywcem wrzucane do reklamowek jednorazowych > konajace > > rozpaczliwie szukajac powietrza i rzesze usmiechnietych w > swiatecznym nastroju > > konsumentow a obok nich ich pociechy, ktore wyrastaja w takiej > okrutnej > > obojetnosci...wstydze sie wowczas ze jestem czlowiekiem... > > > > > > Szczątki dzieci nienarodzonych powyrzucane do kosza jak śmieci, krew > spływająca do studzienek i zadowolenie " matek" że już po wszystkim. > Wstydzę się wówczas, że jestem człowiekiem, a nie rybą ======================================== A ile razy widziales w latach dziewiecdziesiatych i potem ludzi szukajacych pozywienia na smietnikach? Ile razy byles w szkolach i widziales glodne, znerwicowane przez to dzieci? Pewnie nie raz widziales starych ludzi przy kasach marketow rezygnujacych z zakupu plasterka wedliny lub sera, bo nie wystarczyloby im na oplaty za swiatlo, komorne i gaz. Czy zdarzlo ci sie byc wtedy "czlowiekiem" i zaplacic za tego biedaka? Czy zdarzylo ci sie walczyc z taka zajadloscia z samorzadem o dofinansowanie szkoly i dozywianie najbardziej potrzebujacych? Smiem bezczelnie watpic. Za to o karpie bedziesz walczyl "do upadlego", ty hipokryto! Odpowiedz Link Zgłoś
wasilew25 Re: to co się dzieje z karpiam w sieci sklepów RE 22.12.08, 23:17 Jeśli to ma byc usprawiedliwieniem dla aborcji, to pomyłka. W ogóle chyba nie zrozumiałeś mojego postu ( wasilewa25) i przez pomyłkę komentujesz wypowiedź houqa. O mojej dobroczynności nie masz pojęcia, więc się nie wypowiadaj. Zapewniam, jednak, że do PCK trafiają co jakiś czas paczki z odzieżą i to bynajmniej nie zniszczoną Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: to co się dzieje z karpiam w sieci sklepów RE 22.12.08, 23:32 wasilew25 napisał: > Jeśli to ma byc usprawiedliwieniem dla aborcji, to pomyłka. > W ogóle chyba nie zrozumiałeś mojego postu ( wasilewa25) i przez > pomyłkę komentujesz wypowiedź houqa. > O mojej dobroczynności nie masz pojęcia, więc się nie wypowiadaj. > Zapewniam, jednak, że do PCK trafiają co jakiś czas paczki z odzieżą > i to bynajmniej nie zniszczoną =================================== Czniam twoje wypowiedzi na temat kobiecych brzuchow, kapusciany glabie. To jest tylko i wylacznie ICH sprawa! Napewno NIE twoja!!! Wysmiewam twoja hipokryzje w pierwszej czesci wypowiedzi w kontekscie zycia karpi w porownabiu do biedoty w Panstwie polskim. A ty "wyjechales" z kato-oszolomska ideologia zupelnie nie na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wasilew25 Re: to co się dzieje z karpiam w sieci sklepów RE 22.12.08, 23:47 Pierwsza częśc wypowiedzi nie jest moja. Usiłuję to powiedziec po raz kolejny. Nazywanie kogoś kapuścianym głąbem mimo wszystko nie zwalnia od nonszalancji w komentowaniu na inny temat , do tego postów innych osób. Czy jeśli obywatele będą płacic 100% w podatkach, to zlikwidujemy biedę w kraju? Bieda jest własnie stąd , że państwo reguluje niemal wszystko ( ale to tylko mniemanie kapuścianych głąbów) Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja A może by tak karpia znieczulać -drewnianym młotem 23.12.08, 16:24 Ale najpierw możnaby spróbować znieczulić w ten sposób redaktorów Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
arek47 Re: Od nadmiaru swininy upodabnia sie do Kaczynsk 22.12.08, 22:29 iego, Kalisza, Oleksego, Guzowatego, Kaminskiego.... same lby swinskie ! Poza tym, ty spec od szparagow (?), to wie nawet jedzacy bigos z podgardlem, ze karp powinien co najmniej miesiac plywac w czystej wodzie i nic nie cpac, zanim trawfi na stol ( przynajmniej niemiecki..) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr228 Jak można jeść niejadalną rybę??? 22.12.08, 22:30 Jak wiadomo człowiek nie świnia wszystko zje. Nawet karpia, który w krajach cywilizowanych uznawany jest za rybę ozdobną i niejadalną kompletnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: Jak można jeść niejadalną rybę??? 23.12.08, 02:25 Tak, tylko w krajach cywilizowanych można zjeść normalne rzeczy, czyli Kentucky chicken wings. Bo we wciąż dzikich, nie dotkniętych prawdziwą cywilizacją zakątkach świata jada się karpie, żaby i zgniłe wodorosty. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 no zaraz się dowiem, ze ryba ma duszę:) ehhehe 22.12.08, 22:42 fakt, ze zwierze odczuwa ból nie znaczy, ze odczuwa go swiadomie... dopoki ktos nie udowodni, ze ryba ma swiadomosc , bede jadł ryby bol w przyrodzie sluzy przedłuzeniu gatunku, chodzi o to, zeby osobnik chcial przetrwac, czyli uciekal od bolu zreszta jaki to bol? dzis mojemu karpiowi pan hodowca uciał glowę duzym tasakiem.. trwało to mniej niż egzekucja na krzesle elektrycznym... bo trwalo 0,1 sek... ciach i nie ma jakiej rozsterki, pieknoduchy? to nie jedzcie mięsa hehe Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan toaletowe papranie papieru ekskrementami !!! 22.12.08, 22:48 jeszcze utórzcie ruch w obronie godności papieru toaletowego. Przecież kim jest człowiek jeśli nie potrafi wczuć się w los nic nie winnego paieru ?! Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: toaletowe papranie papieru ekskrementami !!! 22.12.08, 23:30 Jakże mądre słowa.łau. Podpisuję się jak tylko papier toaletowy będzie miał mózgowie, oczy, naczynia krwionośne, nerki, wątrobę, jelita, zdolność odczuwania bólu i strachu. Chwilowo zadaje się, ze to bardziej lub mniej miękka celuloza, której mimo najszczerszych chęci wypatroszyć się nie da... kolorittan napisała: > jeszcze utórzcie ruch w obronie godności papieru > toaletowego. Przecież kim jest człowiek jeśli nie > potrafi wczuć się w los nic nie winnego paieru ?! Odpowiedz Link Zgłoś
unitestates Świąteczna rzeź psów 22.12.08, 22:55 Karp to nie pies więc o co chodzi ? Jak karp będzie psem to w tedy będziemy go traktować dupowłaźliwie. Skoro nie jest psem to niech leży z wyprutymi bebechami. Odpowiedz Link Zgłoś
kolorittan Re: Świąteczna rzeź karpi 22.12.08, 22:57 zigheilzaur napisał: > Karp jest obrzydliwy w smaku. > U mnie w domu nie jada się karpia. no jasne - przecież ty jesteś humanitarnym faszystą Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Niewiasty mają rację;) 22.12.08, 23:15 Nie ta cywilizacja upada, która wyszła poza mentalność maczugi, lecz ta, która się do niej cofa. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Cywilizacja zachodnia upadła, zniewieściała 22.12.08, 23:19 niesamowita.natka.pietruszki napisał: > Rozstrząsanie takich "problemów" jest dowodem naszego upadku. > Zaciukają nas Chińczycy i Arabowie - my nie będziemy się bronic, > tylko będziemy rozstrząsać, czy rozjuszonego Araba można zranić w > mały palec u nogi. > > A w Wigilię z przyjemnością zjem karpia. =========================================== Ja tez. Zycze smacznego! Ale u mnie w domu z polowy i lba robia w galarecie, a polowe smaza na rozne sposoby. Wole smazonego, bo go przedtem zfiletuja. Jednak na "po-swietach", dla przeciazonej watroby, dobry jest lekkostrawny w galarecie. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
1952.r Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 23:25 Biedne karpie ! a co z ich ikrą ? czy można zamrozić ? czy to świętokractwo ? przecież nie powinna się zmarnować? ŚWIAT OSZALAŁ Odpowiedz Link Zgłoś
u.burtowska Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 23:27 Nie moją sprawą jest, czy ktoś zjada coś z oczami,czy nie. jestem wędkarzem, potrafię złowić rybę bez wielkich- jej - męczarni i zabić ją takoż. Ogłuszyć - tak! Ale następnie, błyskawicznie przeciąć rdzeń kręgowy. Jadamy zwierzęta, ryby, roślinki. później nas zjadają roślinki, ryby czy zwierzęta. Łańcuch pokarmowy. Chodzi o to,żeby każde z ogniw nie cierpiało niepotrzebnie. Ryby w reklamówce, w drodze do domu, doprowadzają mnie do rozpaczy. Moja 19-letnia córka nie tknęła ryby od 2 lat, kiedy zobaczyła, jak się je zabija, ale paluszki rybne dra jakiegośtam jada. Przestańmy się wygłupiać, jesteśmy m.in. mięsożerni. Tylko róbmy to w sposób, który odróżnia nas od zwierząt, które zjadamy. ps. Pozdrawiam wszystkie wegetarianki w skórzanych kurteczkach, do skórkowych pasków i torebek ze skóry od Prady Odpowiedz Link Zgłoś
daszek.fistaszek Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 23:28 Przecież to przestępstwo p-ko Ustawie o ochronie zwierząt! Gdzie jest policja i prokuratura??!!! podpowiem art 34, ust. 4 pkt 3 ww Ustawy. za co grozi takiemu s.synowi grzywna, kara ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: A homary i raki gotuja zywcem i co z tego? 22.12.08, 23:31 Jeszcze gorsze sk...two. Odpowiedz Link Zgłoś
u.burtowska Re: Świąteczna rzeź karpi 22.12.08, 23:28 zigzaur napisał: > Karp jest obrzydliwy w smaku. > U mnie w domu nie jada się karpia. Pewnie nie potrafią u ciebie w domu odpowiednio go przyrządzić???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: Świąteczna rzeź karpi 22.12.08, 23:36 Nie wiem jak u zigzaura ale u mnie nawet nie próbujemy przyrządzac. Bo a. masakra tych ryb odbiera chęć na kolację wigiliją (miłość, rodzina, bliskość-wypatroszony żywcem karp tudzież zatłuczony w domu jakoś tu nie pasuje) b. pomijając fakt wigilijnej łagodności i miłosierdzia polskich bliźnich jest to ryba bez smaku. Oczywiście można ją przyrządzić tak, żeby czuć było tylko przyprawy tylko po co. Dla samej radości zabijania? u.burtowska napisała: > zigzaur napisał: > > > Karp jest obrzydliwy w smaku. > > U mnie w domu nie jada się karpia. > Pewnie nie potrafią u ciebie w domu odpowiednio go przyrządzić???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
u.burtowska Re: Świąteczna rzeź karpi 23.12.08, 00:09 abstrachując (fuuuu, brzydkie słowo...) od Twoich dylematów moralnych ( ryby = znak chrześcijaństwa), daj kochana adres. Wyślę Ci tak przyrządzonego karpia, że nigdy już nie tkniesz innej ryby ;-) wszystkiego najrybszego i kulinarnego na święta i w Nowym Roku Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: "karp po żydowsku" w Gazecie Wyborczej 24.12.08, 13:05 Czyli bicie piany w głupim temacie, aby odwieść wyznawców michnika od tematów poważnych. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekraq Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 23:37 Kto nie chce jeść ryby niech nie je.Masajowie piją krew z żywej krowy bo taka jest ich tradycja. Nie chcesz być tradycjonalistą ? To zabij sobie kartofla !!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 23:47 Pliiz opowiedz jak się zabija kartofla! Krwawi? Boli go? Wyciąga się mu jelita? A krew z żywych pobiera się w naszej kulturze do badań laboratoryjnych. Od krów też. I żyją... jacekraq napisał: > Kto nie chce jeść ryby niech nie je.Masajowie piją krew z żywej krowy > bo taka jest ich tradycja. Nie chcesz być tradycjonalistą ? To zabij sobie > kartofla !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur "zabij kartofla" ?????????????????? 23.12.08, 11:12 Przypominam, że podżeganie do zabójstwa polityków, a zwłaszcza sprawujących najwyższe funkcje państwowe (teraz lub w przeszłości) oraz ich braci-bliźniaków może stać się przedmiotem zainteresowania prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Tak giną węgorze na plażach. 22.12.08, 23:42 Po połowie, na żywca, oprawia się rybki do wędzenia . Warszawka chętnie je pod wodeczkę kupuje. Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream mordujcie pseudokatolicy te karpie, a potem 22.12.08, 23:46 wymamroczcie z egzaltacją fałszywą modlitwę. problemem nie jest to, że się zjada te ryby, tylko sposób w jaki się je życia pozbawia. szczytem draństwa są te praktyki w kerfurze. szkoda, że tego kolesia, co ma zabijać humanitarnie te ryby, nie można podonbie potraktować - wypruć wnętrzności i podtopić w wanience. krótko mówiąc - człowiek nie brzmi dumnie. brzmi okrutnie i bestialsko. Odpowiedz Link Zgłoś
u.burtowska Re: mordujcie pseudokatolicy te karpie, a potem 23.12.08, 00:17 a widziałaś kiedyś co robią tambylcy na Mazurach z węgorzami? TO JESTMASAKRA!!!!! Zywego węgorza ładują do zamrażarki w worku z solą,żeby się :"wytarł" zwijają się w piekącej soli i umierają z zimna. hibernacja, jakie to k...a humanitarne, prawda? To jedyna ryba , której nie jadam. Nie dość, że zwłoki, to jeszcze ten ból!!!! Posyp sobie małą rankę solą, ...zrozumiesz Karpie są szczęściażami Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: holocaust karpi w Gazecie Wyborczej 23.12.08, 16:20 Gazeta Wyborcza usiłuje zarżnąć wszystko, co należy do polskiej tradycji. "Bo hanuki są za zimne." Odpowiedz Link Zgłoś
bulorz Świąteczna rzeź karpi: patroszą żywe ryby 22.12.08, 23:52 I chcecie mi nadal wmawiać, że ja i ci to to wszystko robią należymy do tego samego gatunku, albo choćby do zbliżonego? Nie.. to stanowczo nie jest nawet przypuszczalnie prawdopodobne! Niech już będzie ten 2012 rok, bo z tym wszystkim się dalej nie daje... :( Odpowiedz Link Zgłoś
pl2512 Miło, że GW przejmuje się losem karpi. Za to.... 22.12.08, 23:55 w dupie ta gazeta miała życie dziecka pewnej małolaty. Zdrowe dziecko zostało wyskrobane, dzięki sprawnej interwencji tzw. minister tzw. zdrowia niejakiej Kopacz i kilku dziennikarzyn GW. Teraz, aj waj, martwimy się, że największy autorytet moralny wszechczasów zasnął za kierownicą, a karpie są wyjmowane z bajorek hodowlanych. Wielcy humaniści z tych mośków. Odpowiedz Link Zgłoś
cham_z_warszawy Re: Miło, że GW przejmuje się losem karpi. Za to. 23.12.08, 00:32 mentalnosc weszniepolaka, szkoda zes nie karp, bejzbolem bym ci z radoscia przylozyl, tak swiatecznie Odpowiedz Link Zgłoś
kandym Re: Miło, że GW przejmuje się losem karpi. Za to. 23.12.08, 00:55 Oczywiście trysnęła jadem dyżurna "katolka". Ciekaw jestem jak godzisz tą swoją katolicką wersję "chrześcijaństwa" ze swoją pogardą dla tragicznie zmarłych i antysemityzmem? Ot i cała hipokryzja wielu (na szczęście nie wszystkich) katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
konbar Re: Miło, że GW przejmuje się losem karpi. Za to. 23.12.08, 05:09 kandym napisał: > Oczywiście trysnęła jadem dyżurna "katolka". Ciekaw jestem jak > godzisz tą swoją katolicką wersję "chrześcijaństwa" ze swoją pogardą > dla tragicznie zmarłych i antysemityzmem? Ot i cała hipokryzja wielu > (na szczęście nie wszystkich) katolików. A skad wiesz ,ze ta wesz to katolik. Pelno na tym forum prowokatorow. Wesolych Swiat!!Nasz znak to RYBA. Odpowiedz Link Zgłoś
bulorz Re: Cywilizacja zachodnia upadła, zniewieściała 22.12.08, 23:58 niesamowita.natka.pietruszki napisał: > Rozstrząsanie takich "problemów" jest dowodem naszego upadku. > Zaciukają nas Chińczycy i Arabowie - my nie będziemy się bronic, > tylko będziemy rozstrząsać, czy rozjuszonego Araba można zranić w > mały palec u nogi. > > A w Wigilię z przyjemnością zjem karpia. Drodzy specjaliści od cywilizacji Wschodnich... to właśnie w nich od tysięcy lat panuje pogląd, że każde życie jest tyle samo warte (zarówno człowieka, jak i karpia, jak i pokrzywy). To właśnie tam powszechnie uważa się, że wszystko co robimy innym - powróci do nas. I to właśnie tam wiadomo, że człowiek musi zabijać, aby jeść, ale też, że może się od tego uwolnić, jeśli będzie pracował nad sobą... Więc Drogi Znawco... cywilizacja zachodnia, leży na pysku i kwiczy od setek lat, a nie tylko teraz. No i oczywiście.. życzę smacznego, pewnego dnia, ktoś Ciebie też tak wypatroszy. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Cywilizacja zachodnia upadła, zniewieściała 23.12.08, 06:54 bulorz napisał: > Drodzy specjaliści od cywilizacji Wschodnich... to właśnie w nich > od tysięcy lat panuje pogląd, że każde życie jest tyle samo warte > (zarówno człowieka, jak i karpia, jak i pokrzywy). I właśnie wyrazem tego wschodniocywilizacyjnego poglądu były niedawne rzezie chrześcijan w Indiach? Odpowiedz Link Zgłoś
estees Świąteczna rzeź karpi 23.12.08, 01:03 ciekawe kto to wszystko przeczyta ... Odpowiedz Link Zgłoś