alejajaniemaco 03.01.09, 19:38 Mi sie udal makowiec w tym roku ... a wam ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fidelxxx Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 19:40 Ciekawe czy USA rządzone przez lobby pro-Izraelskie stwierdzi, że Izrael rzucił na Strefę Gazy niewspółmierne siły w porównaniu z możliwościami wojennymi Palestyńczyków. Przypominam, że stwierdziły tak kiedy Rosjanie w biegu zajęły sporą część Gruzji. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta [...] 03.01.09, 19:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: najpierw prowokacja potem atak. 03.01.09, 19:53 dobrasekta napisał: > Izrael nie różni się zbytnio tym działaniem od hitlerowskich niemiec, ale co si > ę > tu dziwić - hitler w końcu też miał żydowskie korzenie. > > --------------- ============= Wszystko co napisałeś jest kłamstwem, szujo. J. Odpowiedz Link Zgłoś
www.openmind.desk.pl wojna każdej natury jest zła 03.01.09, 19:57 a każda wypowiedź pokazuje nastawienie wypowiadającego Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ...Żydzi w gazie? Krótka pamięć czy... 03.01.09, 20:07 ...czy zdegenerowana? Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 ty arabska szmato.Gdzie się nauczyłeś języka polsk 03.01.09, 19:59 Coprawda jest w Polsce dużo potomków szmalcowników ale takie bzdury mogą pisać tylko arabskie parchy. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: ty arabska szmato.Gdzie się nauczyłeś języka 03.01.09, 20:05 Twoja stara dawała mi korepetycje pod pierzyną. Zapytaj jej, może się okaże że masz coś z araba. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus a może polski żyd 03.01.09, 20:17 w końcu, że najwięcej antysemitów pośród żydów to wiadomo nie od dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
hristoforos Żydzi na barykady!!! 03.01.09, 20:08 Kiedyś Rosja miała swój Afganistan, a USA Wietnam. Teraz Rosja ma Czeczenię i Gruzję, a Amerykanie Irak i Strefę Gazy. A my zawsze dostajemy informacje z "zaprzyjaźnionego" bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 19:44 moze w koncu zrobia tam porzadek... Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Dziwię się, że dopiero teraz. 03.01.09, 19:52 g0sciu napisał: > moze w koncu zrobia tam porzadek... I tak wykazali dużą cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
busz.man Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 19:53 Aha, ten ich porządek to okupacja czy zabijanie?A może jedno i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:01 Jezeli chodzi o Hamas to mi pasuje opcja numer 2. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 19:57 g0sciu napisał: > moze w koncu zrobia tam porzadek... Tak, jak kiedyś Hitler w Polsce z Żydami, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 19:59 to Zydzi ostrzeliwali rakietami Niemieckie wioski i wysadzali sie w kawiarniach w centrum miast? Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:05 g0sciu napisał: > to Zydzi ostrzeliwali rakietami Niemieckie wioski i wysadzali sie w kawiarniach > w centrum miast? Niemcy okupowali jakieś terytoria Żydowskie? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:11 Okupowali Polskę, którą teoretycznie rządzili Polacy, ale kasę trzymali od zawsze Żydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:00 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > g0sciu napisał: > > > moze w koncu zrobia tam porzadek... > > Tak, jak kiedyś Hitler w Polsce z Żydami, prawda? > No jasne, bo przedtem Żydzi ostrzeliwali terytorium Niemiec i wysadzali niemieckie autobusy tudzież pociągi oraz porywali samoloty. Weź pigułkę! Weź pigułkę! Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:06 gandalph napisał: > No jasne, bo przedtem Żydzi ostrzeliwali terytorium Niemiec i > wysadzali niemieckie autobusy tudzież pociągi oraz porywali samoloty. Taaak, a wcześniej Niemcy okupowali terytoria żydowskie. > Weź pigułkę! Weź pigułkę! Weź, weź, przyda ci się. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ...Żydzi w gazie! Co za przeżycia! 03.01.09, 20:10 Wspomnienia i skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Jesteś zwykłym chamem i prostakiem 03.01.09, 20:11 12345ja napisał: > Wspomnienia i skojarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dzieci 03.01.09, 20:19 Statystyki palestyńskich mordów obciążają Israel. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dziec 03.01.09, 20:20 Gdzie sa te statystyki? Chetnie bym obejrzal... Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dzieci 03.01.09, 20:23 Poproś swojego Guru Michnika, przecież ma Gazetę, której obowiązkiem jest między innymi ogłaszanie statystyk, a nie ukrywanie prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dziec 03.01.09, 20:27 Co ty bredzisz czlowieku? Urodzily ci sie w glowie jakies bzdurne statystyki, a teraz odwracasz kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dzieci 03.01.09, 20:34 g0sciu napisał: > Co ty bredzisz czlowieku? Urodzily ci sie w glowie jakies bzdurne statystyki, a teraz odwracasz kota ogonem. > Ilość zabitych kobiet i dzieci wśród ofiar, to nie są bzdurne statystyki. To statystyki obciążające Żydów i Israel. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dziec 03.01.09, 20:28 www.btselem.org/English/Statistics/Casualties.asp Izrael 1057:5322 Palestyna W trwającym od 2000 meczu kontra tymi krajami, z liczbą ofiar wśród swoich równą 5322 głowy, przegrywa Palestyna. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dziec 03.01.09, 20:34 Czemu zespol Izraela dzieli sie na "Israeli security force" i "Israeli civilians" a druzyna Palestyny to tylko "Palestinians"? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dziec 03.01.09, 20:40 Dlatego, że zgodnie z postanowieniami umów międzynarodowych między Palestyną a Izraelem, Palestyna NIE MOŻE stworzyć legalnej armii? Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dziec 03.01.09, 20:47 Capish. Czyli z tych statystyk nie wiadomo ile po stronie Palestyny zginelo bojownikow a ilu cywilow? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dziec 03.01.09, 20:51 Odpowiedzią na twoje pytanie jest wiersz drugiej tabeli zatytułowany: "Palestinians who took part in the hostilities and were killed by Israeli security forces", czyli po naszemu "Palestyńczycy biorący (czynny) udział w działaniach zbrojnych zabici przez ISF". Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dziec 03.01.09, 21:31 Czy mogę prosić też o tabelkę /jak pięknie patrzy się na świat poprzez statystykę!/, ale uaktualnianą na bieżąco? - ta Wasza tylko do listopada 2008, w tych okolicznościach przyrody wszak to prehistoria :( Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dzieci 03.01.09, 20:41 fidelxxx napisał: > W trwającym od 2000 meczu kontra tymi krajami, z liczbą ofiar > wśród swoich równą 5322 głowy, przegrywa Palestyna. > Czy normalny człowiek może nazwać holocaust Palestyńczyków meczem? Nie, chyba, że jest Żydem. Gdyby nie udział USA w tym ludobójstwie, to sprawy wyglądałyby inaczej. Gdyby nie poparcie USA dla Israela, to nie byłoby zabijania, tylko rozmowy. To USA jest wielkim winowajcą i powinien zająć miejsce przed Trybunałem Norymberskim obok Israela. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dziec 03.01.09, 20:47 Kiedyś pewien Żyd powiedział mi jak u niego nazywa się Palestyńczyków. Nazywa się ich "kulami". Wiesz dlaczego? Bo trzeba zmarnować kulę na zabicie jednego Palestyńczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dziec 03.01.09, 20:48 Czemu USA tak bardzo zalezy na tym zeby wytepic narod palestynski? Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dzieci 03.01.09, 21:02 "Żydzi do Gazy!" - zaczną pisać na murach. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: ale nie mordercą palestyńskich kobiet i dziec 03.01.09, 21:05 no to zesmy pogadali Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:10 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > gandalph napisał: > > No jasne, bo przedtem Żydzi ostrzeliwali terytorium Niemiec i > > wysadzali niemieckie autobusy tudzież pociągi oraz porywali samoloty. > > Taaak, a wcześniej Niemcy okupowali terytoria żydowskie. > Jeszcze jeden "inteligentny inaczej", nie rozumie najprostszej aluzji.. > > Weź pigułkę! Weź pigułkę! > > Weź, weź, przyda ci się. > Mnie może tak, bo tobie już żadna pigułka nie pomoże, co udowodniłeś swoją wypowiedzią. > Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:32 gandalph napisał: > Jeszcze jeden "inteligentny inaczej", nie rozumie najprostszej > aluzji.. Być może, ty natomiast mylisz skutek z przyczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:07 Żydzi to pasożyty. Lepiej poczytaj komu najlepiej się wiodło w czasie kryzysu w latach 30. XX wieku i dlaczego z żydowskiej lichwy. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph "A u was Murzynów biją!" 03.01.09, 20:11 fidelxxx napisał: > Żydzi to pasożyty. Lepiej poczytaj komu najlepiej się wiodło w czasie kryzysu w > latach 30. XX wieku i dlaczego z żydowskiej lichwy. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: "A u was Murzynów biją!" 03.01.09, 20:18 Tobie niestety pozostaje bicie piany i konia - w tym jesteś najlepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
koffiejames Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:13 Dokładnie może w końcu ich uspokoją - skoro przez lata pokojowo się próbuje rozmawiać, plany drogowe wprowadzać, a tu co zamach tydzień w tydzień w Izraelu i ostrzały rakietowe. Więc trzeba ich ołowiem uspokoić i już!!!! Popieram IZRAEL! Odpowiedz Link Zgłoś
qba_ii tak zaczyna sie wszystkie wojny Prowokacja 03.01.09, 20:17 II wojna swiatowa PROWOKACJA Gliwicka niemcy sami siebie zatakowali USA IRAK 11 IX CIA zatakowalo WTC teraz tez tak pewnie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: tak zaczyna sie wszystkie wojny Prowokacja 03.01.09, 20:19 miejmy nadzieje, ze ty zaraz sam sie zaatakujesz... Odpowiedz Link Zgłoś
qba_ii Re: tak zaczyna sie wszystkie wojny Prowokacja 03.01.09, 20:24 Zeitgeist proponuje obejrzec sobie ten dokument Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: tak zaczyna sie wszystkie wojny Prowokacja 03.01.09, 20:37 Jezeli o to chodzi... www.filmweb.pl/f470529/Duch+epoki,2007/opisy to chetnie obejze. Odpowiedz Link Zgłoś
roll Ujarzmią wreszcie te wściekłe psy. 03.01.09, 19:50 Nigdy więcej 11 września!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Hahahaha 03.01.09, 19:52 roll napisał: > Nigdy więcej 11 września!!!!!!!!!!! 11 września był w Izraelu? Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Ujarzmią wreszcie te wściekłe psy. 03.01.09, 19:57 11 września to akcja CIA i może nieświadomego właściciela gruntu :) Nie myślisz chyba, że to była akcja saddamów, którzy tego nie powtórzyli chociaż mogli porwać kilka samolotów a potem poszli spać :) Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Ujarzmią wreszcie te wściekłe psy. 03.01.09, 20:01 A po co mają to powtarzać? Wystarczy wspomnieć przy Amerykaninie o 11 września i w trymiga chowa się ze strachu w szafie. Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Ujarzmią wreszcie te wściekłe psy. 03.01.09, 21:15 albo wyciąga pukawke i strzela na lewo i prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Holokaust Palestyńczyków 03.01.09, 19:51 Izreale robi co chce, ponieważ ma pełne poparcie USA. Odpowiedz Link Zgłoś
antoni99 Izraelskie siły lądowe wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 19:52 polskie wojsko jest gotowe do pomocy Israelowi. Niedawno opuścili Irak i jest wolny etat - Palestyna !!!! Mamy doświadczenie ( jak twierdzą nasze władze, w Iraku było nasze wojsko na ćwiczeniach) ! Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 19:54 w tej sprawie popieram Izrael bez żadnych zastrzeżeń.terroryzm wykorzenić!! Odpowiedz Link Zgłoś
busz.man Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 19:55 venus99 napisał: > w tej sprawie popieram Izrael bez żadnych zastrzeżeń.terroryzm > wykorzenić!! Na razie jest 430 do 4?Z tego połowa Palestyńczyków to cywile.To kto tu stosuje terroryzm? Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 19:56 Izrael - wysadzajac sie w autobusach pelnych niewynnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:03 Wpompuj w Palestynę tyle kasy ile od 1945 pompują w Izrael USA to może Palestyńczycy zmienią swoją strategię walki. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:08 I tu jest kon pogrzebany. W chwili obecnej to pewnie nie rozwiazalo by problemu, a pewnie go nasililo. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_of_the_universe Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:05 czym różni się wysadzanie autobusów z niewinnymi ludźmi od bombardowania szkół i meczetów z niewinnymi ludźmi?? Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:11 Niczym. Ale bombardowanie meczetow i szkol z bojownikami Hamasu robi mala roznice. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_of_the_universe Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:33 twierdzenie, że w szkołach i meczetach byli tylko członkowie Hamasu, to jak opowiadanie, że w polskich kościołach na mszach wszyscy to słuchacze Radia Maryja, a kilkuletni uczniowie polskich szkół podstawowych to przyszli zabójcy powiedzmy sobie bez ogródek - atak Izraela nie rozwiąże żadnego problemu; podstawowym powodem, dla którego Hamas atakuje terytorium Izraela nie jest to, że nie lubią Żydów (choć oczywiście, że ich nie lubią), tylko to, że Izraelczycy okupują ich Ojczyznę; wyobraź sobie, że nagle ONZ wpada na pomysł, że z terenu Polski zabierają terytorium wielkości np. Małopolski, w której dajmy na to mieszkasz i oddają jakiejś grupie, która mieszkała na tym terenie 2000 lat temu, no bo trzeba im dać coś, żeby się ich pozbyć z reszty Europy; no więc przyjeżdżają tacy, rekwirują Twoja ziemię, wsadzają Cię do 2 zamkniętych stref o powierzchni kilkudziesięciu km kwadratowych na wzór gett i nie pozwalają ich opuszczać bez ich zezwolenia... Co byś zrobił w takiej sytuacji, nie mając żadnego wsparcia z zewnątrz, a największe mocarstwa świata popierające przybyszy? Co byś zrobił, jak by Ci odmawiano prawa do wolności, własności i do mieszkania na ziemi, która należy do Twoich przodków od 2000 lat? Ataki na szkoły i meczety nie przyniosą żadnego rozwiązania tego konfliktu. Tu każda strona ma swoje niezaprzeczalne racje. I każda stosuje takie metody na jakie ją stać. Może czas, by organizacje międzynarodowe skończyły z hipokryzją i postarały się rozwiązać problem tworząc państwo palestyńskie z prawdziwego zdarzenia, a nie jakieś getta zależne od widzimisię innego państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:43 Ja nie mowie, ze sie nie zgadzam z tym co mowisz. Chetnie widzialbym zazegnanie tego konfliktu nawet zaraz, ale wg mnie nie jest to mozliwe dopoki Palestyna rzadzi Hamas, a jedynym sposobem ich walki o niepodleglosc sa akcje terrorystyczne. Jak juz ktos tutaj powiedzial, jezeli wpompowalo by sie w Palestyne tyle kasy, co w Izrael, to pewnie sprawy wygladaly by inaczej. A wg mnie nawet na pewno. Tylko teraz pakowanie pieniedzy w Palestyne, to pakowanie pieniedzy w Hamas. Dopoki Hamas istnieje, to ja nie wierze w pokojowe rozwiazanie tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
princess_of_the_universe Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:54 prawda natomiast to nie jest tylko kwestia Hamasu W Izraelu też jest kilka opcji politycznych (albo raczej religijno-politycznych), z których część nie różni się niczym w swoich poglądach (z wyjątkiem oczywiście religijnych) oraz sposobach działania od Hamasu. Dopóki nie trafi się znowu jednocześnie duet w stylu Arafat-Rabin (notabene zamordowany przez izraelskiego radykała za to, że podpisał porozumienia pokojowe z Palestyńczykami w Oslo), to się tam nic nie zmieni. Denerwują mnie po prostu radykalne sądy z tego forum i obstawanie jednoznacznie po jednej ze stron, które wynika zazwyczaj z nienawiści lub niechęci wobec Żydów lub Arabów. Problem w tym, że tu obie strony mają rację oraz obie stosują metody, których stosować nie powinny. Odpowiedz Link Zgłoś
g0sciu Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 21:08 Zgadza sie. I mnie nie podoba sie plucie jadem. Co wiecej bardziej nie podoba mi sie sytuacja, w ktorej bojownik Hamasu wysadza sie w autobusie, niz sytuacja, w ktorej izraelski helikopter ostrzeliwujac kryjowke Hamasu trafia rowniez cywilow. To jest oczywiscie wybor miedzy dzuma, a cholera. Nie twierdze, ze bombardowanie cywilow jest w porzadku. Ciekawe, co z tej calej "ofensywy" wyniknie... Odpowiedz Link Zgłoś
princess_of_the_universe Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 21:11 mam pewność, że kolejne zamachy w autobusach i pewnie kolejne ofensywy.. Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 21:37 ... nigdy nie dorównają sile egzekucyjnej izraelskiej wojny obronnej? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:14 Pochodzeniem ofiar? Żydzi przemianowali jedynie stare niemieckie porzekadło sprzed około 70 lat. Teraz brzmi ono "Dobry Palestyńczyk to martwy Palestyńczyk". Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:05 nie jest prawdą,że połowa.czy jeżeli cywile to znaczy niewinni?co oznacza w Palestynie cywil?munduru mu nie dali?popierają Hamas tomają co chcieli. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:17 A od kiedy to Hamas ma 100 procent poparcia wśród społeczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 21:39 Od ok tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
gnago Biją naszych ...... utrzymanków 03.01.09, 22:17 Kupa ludzi zamknięta bez zajęcia , rozrywki bez perspektyw. Utrzymywana przez dotacje UE. Nasze też w jakimś % A swoją drogą Izraelici mają sporo głupoty lub tupetu wkraczać na obszar miejski - zaminowany. Noga ujść nie powinna. Chyba że Gaza bardziej pokojowo nastawiona lub militaryści mają dobry wywiad Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Izraelskie siły lądowe wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 19:56 Izrael gwalci prawo miedzynarodowe publiczne.Izrael rozzuchwalony brakiem zdecydowanego potepienia ze strony swiata jest sprawca haniebnej agresji i bezprzykladnego w czasach obecnych ludobojstwa. Wstyd mi,ze moja Ojczyzna ,ktora doswiadczyla ponad wiekowego zniewolenia i okrucienstw ostatniej wojny nie jest zdolna zerwac stosunkow dyplomatycznych z Izraelem.Daje tym dowod swej bezdusznosci i zaklamania. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Weź sobie tabletkę na uspokojenie i przestań ... 03.01.09, 19:58 edi54 napisał: > > Izrael gwalci prawo miedzynarodowe publiczne.Izrael rozzuchwalony > brakiem zdecydowanego potepienia ze strony swiata jest sprawca > haniebnej agresji i bezprzykladnego w czasach obecnych ludobojstwa. > Wstyd mi,ze moja Ojczyzna ,ktora doswiadczyla ponad wiekowego > zniewolenia i okrucienstw ostatniej wojny nie jest zdolna zerwac > stosunkow dyplomatycznych z Izraelem.Daje tym dowod swej > bezdusznosci i zaklamania. ...chrzanić. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Weź sobie tabletkę na uspokojenie i przestań 03.01.09, 20:03 Przytnij sobie puloka i zapuść pejsy - tak noszą się twoi idole. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Następny "inteligent inaczej"? 03.01.09, 20:04 fidelxxx napisał: > Przytnij sobie puloka i zapuść pejsy - tak noszą się twoi idole. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Następny "inteligent inaczej"? 03.01.09, 20:10 A co, czujesz się w swojej "yntelygęcji" odosobniony? Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Następny "inteligent inaczej"? 03.01.09, 20:14 Ktoś kiedys powiedział, że świat 95% durniów i 5% inteligentnych. Nie wiem, czy tak teza jest ogólnie prawdziwa, ale w Polsce na pewno. Ty należysz zdecydowanie do tej "zdecydowanej większości". Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Następny "inteligent inaczej"? 03.01.09, 20:20 To pewnie ciebie Lem spotkał w Internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Izraelskie siły lądowe wkroczyły do Strefy Ga 03.01.09, 20:07 w tej sytuacji nie pozostaje ci nic innego jak tylko jechać do Gazy i popierać czynnie islamskich fanatyków terroru. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Izraelskie siły lądowe wkroczyły do Strefy Ga 03.01.09, 20:16 Wzruszyłem sie twoim bezmózgim bełkotem. Hamas to wyjątkowi bandyciu i powinni być zlikwidowani co do jednego w każdy możliwy sposób. Szefowie tych terrorystów to multimilionerzy - każdy z nich ma bankach za granicą (gdzie czesto sami mieszkają) konta z milionami dolarów, które dostają na walkę z Izraelem. Bandyci z Hamasu terroryzują przede wsztystkim Palestyńczyków, utrzymujac ich w skrajnej nędzy, biedzie i mordując tych, którzy sie im spróbują sprzeciwić. Pozyteczni idioci na tym forum popierają terorystów. Terrorystom i ludobójcom z Hamasu najlepiej wychodzi mordowanie bezbronnej ludności cywilnej w Izraelu, a teraz robią w pory ze strachu przed armią izraelską, która mam nadzieję wytłucze ich raz na zawze - zlikwiduje jak karaluchy i szczury. Gdyby za miliardy dolarów płynące do Hamasu i kradzione przez jego przywódców rozbudowano infrastrukturę w Autonomii, stworzono nowe miejsca pracy, rozwinięto turystykę poziom życia Palestyńczyków podnióśł by się niewyobrażalnie i okazało by się że hamasowskie scierwa są nikomu niepotrzebne i dlatego za wszelką cenę nie dopuszcza do rozwiązani pokojowego. Dziwię sie lewackim szmaciarzom, którzy tu ujadaja na Izrael i USA. Nie wiesz jeden z drugim debiliu, że "bohaterowie" z Hamasu nieustannie ostrezliwuja terytorium Izraela zabijając niewinnych cywilów? Mam nadzieje, że te śmiecie dostaną od regularnej armii taką nauczke, że znikną na zawsze w swoeich norach. Im więcej trupów niewinnych Palestyńczyków, tym lepiej dla bandytów z Hamasu. edi54 napisał: > > Izrael gwalci prawo miedzynarodowe publiczne.Izrael rozzuchwalony > brakiem zdecydowanego potepienia ze strony swiata jest sprawca > haniebnej agresji i bezprzykladnego w czasach obecnych ludobojstwa. > Wstyd mi,ze moja Ojczyzna ,ktora doswiadczyla ponad wiekowego > zniewolenia i okrucienstw ostatniej wojny nie jest zdolna zerwac > stosunkow dyplomatycznych z Izraelem.Daje tym dowod swej > bezdusznosci i zaklamania. Odpowiedz Link Zgłoś
qba_ii Izraelskie siły lądowe wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 19:58 IZRAEL I USA prawdziwe zlo tego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
kajman6 Arabska V kolumna w Polsce otwiera paszczę! 03.01.09, 20:01 Co za śmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ...a stugębna żydokomusza V kolumna w Polsce.. 03.01.09, 20:05 ...ciągle ma się dobrze. Do czasu, do czasu bracia (starsi). Odpowiedz Link Zgłoś
perkal Re: Arabska V kolumna w Polsce otwiera paszczę! 03.01.09, 20:09 tak mało zydów zostało po holokauście 80% na tym forum to wypowiedzi żydostwa.Izrael działa na wszystkich frontach.Okupanci najpierw niech zastosują się do rezolucji ONZ w sprawie terenów okupowanych ale to dzicz nie respektuje praw innych. Odpowiedz Link Zgłoś
okr2 A co was tak bardziej przeraziło wtedy: 03.01.09, 20:02 To jak waliły się wieże WTC czy rozradowane, rozchachane ryje palestyńczyków na każdej ulicy gdzie nie pojawiły się kamery.Bo mnie to drugie.Więc nie żal mi ich w ogóle.Naród krwiożerczych bestii. Pamiętam to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
3miastoorg getto walczy 03.01.09, 20:03 izraelczycy w ten sposób odreagowują traumę holokaustu. Odpowiedz Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Za każdego Żyda, ginie 100 Palestyńczyków bt 03.01.09, 20:42 Odpowiedz Link Zgłoś
hristoforos Żydzi na barykaday!!! 03.01.09, 20:04 Kiedyś Rosja miała swój Afganistan, a USA Wietnam. Teraz Rosja ma Czeczenię i Gruzję, a Amerykanie Irak i Strefę Gazy. A my zawsze dostajemy informacje z "zaprzyjaźnionego" bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:06 Życzę wszystkim mieszkańcom Ziemi Świętej, by wreszcie zapanował tam pokój. Nikt nie zmusi mieszkańców Gazy, by żyli w pokoju, jak półtora miliona ich braci w Izraelu, korzystających z dobrodziejstw jakie daje nowoczesne i rozwinięte państwo. Ale Izrael ma prawo pozbawić Hamas środków, by tym w pokoju żyjącym grozić. Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 03.01.09, 20:08 zstrucki napisał: > Życzę wszystkim mieszkańcom Ziemi Świętej, by wreszcie zapanował tam pokój. Nik > t > nie zmusi mieszkańców Gazy, by żyli w pokoju, jak półtora miliona ich braci w > Izraelu, korzystających z dobrodziejstw jakie daje nowoczesne i rozwinięte > państwo. Ale Izrael ma prawo pozbawić Hamas środków, by tym w pokoju żyjącym gr > ozić. > Dobre!! Dodałbym jedno pytanie: gdzie Arabowie mają więcej praw i większy dobrobyt: w Izraelu, czy w którymkolwiek kraju arabskim? Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Jeszcze tu jesteś nazistowska mordo? 03.01.09, 20:17 Żadncych wniosków z Norymbergi nie wyciągnąłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: A ty pokraczna kreaturo? 03.01.09, 20:21 Norymberga przygotowuje się do osądzania Israelskich ludobójców. Odpowiedz Link Zgłoś
zstrucki Re: Wojska izraelskie wkroczyły do Strefy Gazy 04.01.09, 00:15 Odpowiadam: w Izraelu. Poczynając od faktu, że Izrael jest państwem wysoko rozwiniętym - wg najnowszego raportu ma współczynnik HDI na poziomie 0,930; to wyżej niż jakiekolwiek państwo arabskie (acz niektóre, fakt, są niedaleko). Język arabski jest językiem urzędowym w Izraelu (zajrzyj na stronę Knessetu; jest ona w pełni dostępna dla nieposługujących się jęz. hebrajskim). Arabowie korzystają z praw politycznych; w obecnej kadencji Knessetu jest 12 posłów arabskich (10%) i liczba ta stopniowo wzrasta; 1 sędzia Sądu Najwyższego jest narodowości arabskiej. Po drodze do powtórzenia odpowiedzi na Twoje pytanie zadam własne - jakie państwo arabskie (same kwitnące demokracje, nieprawdaż?) tak "uciska" swoje mniejszości? Arabowie nie mają obowiązku służby wojskowej. Ich średnia długość życia od momentu powstania Izraela wzrosła o 27 lat (obecnie ok. 75 lat dla mężczyzn). Śmiertelność niemowląt - spadła czterokrotnie (o ile mnie pamięć nie myli obecnie ok. 8 promili). Wykształcenie - w ciągu ostatnich trzydziestu lat dokonał się ogromny skok. Zdecydowana większość (ok. 85%, podaję z pamięci) kobiet arabskich w Izraelu jest piśmienna; w państwach arabskich współczynnik ten zazwyczaj jest poniżej 50%. I tak dalej, i tak dalej. Nie zamierzam przy tym pomijać złych stron. Sytuacja ekonomiczna, czy edukacyjna Arabów Izraelskich jest jednak gorsza niż ludności żydowskiej. Istnieją konflikty - jak wszędzie, gdzie sytuacja jest nierówna. Ale nadal o niebo lepsza, niż w państwach arabskich. Może dla przykładu - Egipt, tj. państwo które przez dwadzieścia lat okupowało Gazę, więc ze sprawą związane. HDI - 0,716. Śmiertelność niemowląt - 32 promile. Przewidywana długość życia - 69 lat dla mężczyzn. Diaspora żydowska, najstarsza na świecie, spadła z ok. 75-80 tys. na początku XX wieku do kilkudziesięciu osób obecnie - reszta uciekła przed prześladowaniami i pogromami. Ranking wolności słowa - 50,25 (im niżej, tym lepiej; Izrael 8,83, dla przykładu Polska - 9,00); ranking Freedom House - 6 polityczny, 5 obywatelski - bez wolności (ponownie, im niżej, tym lepiej; Izrael 1 i 2 - wolny; Polska 1 i 1). Demokracja w Egipcie jaka jest, każdy widzi, ale podaję ranking Economista (im wyżej, tym lepiej): Egipt 3,89 (miejsce 119), Jordania 3,93 (117), Syria 2,18 (156). Polska 7,30 (45), Izrael - 7,48 i miejsce 38... Kończąc, odpowiadam na pytanie - sądzę, że Arabowie w Izraelu żyją lepiej niż w innych państwach arabskich. Choć, jak sądzę, szejkowie w Dubaju, lub bandyci z Hamasu mają się całkiem, całkiem... Odpowiedz Link Zgłoś
qba_ii jak dla mnie to te niby ataki palestyny 03.01.09, 20:06 okaza sie taki mi samymi atakmi jak na WTC gdzie amerykanie sami sobie to zrobili Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Mają. Cały "cywilizowany".. tfu, najważniejszy.. 03.01.09, 21:44 ... kawałek świata im to wciąż gada - patrz w sygnaturkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
okr2 Jasne.Inteligencja niektórych jest tak przenikliwa 03.01.09, 20:14 że przenika wszystko.I na niczym nie jest w stanie się zatrzymać.Po prostu jest taka przenikliwie przenikliwa.Jeśli ni bardziej.Przenikliwa oczywiście.Przenikliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod błędne koło.... 03.01.09, 20:09 "Oczywiście znakomitą większość polskich „obserwatorów” międzynarodowej sceny politycznej miliony trupów w Afryce, czy Azji obchodzą tyle co zeszłoroczny śnieg. Niekończące się masakry między muzułmanami gotowi są zwalić na Amerykę, Izrael jest dla nich mocarstwem kolonialnym, który zadręcza świat arabski i okolice." www.racjonalista.pl/kk.php/s,6285 Odpowiedz Link Zgłoś
konbar To jest proba wciagniecia Iranu do wojny!! 03.01.09, 20:09 Z Libanem nie wyszlo... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod dzisiaj Iran, jutro cały świat.... 03.01.09, 20:14 www.polityka.pl/czekajac-na-mahdiego/Lead33,934,262167,18/ Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Tomorrow'll belong to us.. śpiew Żydów w gazie 03.01.09, 20:30 To wstrząsające. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod "To wstrząsające. " 03.01.09, 20:47 www.trollske.se/butik/images/Troll-Father-Pappa.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ...Żydzi do Gazy - będą pisać na murach. 03.01.09, 21:00 Historia kołem się toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod a trolle na Sybir ! 03.01.09, 21:04 Karta Hamasu, powołując się na Koran i "Protokoły Mędrców Syjonu", głosi, że zniszczenie Izraela jest religijnym obowiązkiem każdego muzułmanina. Hamas odrzuca więc i izraelsko-palestyńskie porozumienia pokojowe z Oslo, i samo prawo państwa żydowskiego do istnienia. Hamas propaguje prymat szariatu nad prawem cywilnym. Jego członkowie karali Palestyńczyków za zdradę małżeńską, pijaństwo czy narkotyki. W Izraelu przeprowadzili liczne zamachy. Bojówki bojowników z Hamasu regularnie maszerowały z bronią po ulicach palestyńskich miast. Po ogłoszeniu wyników wyborów w Palestynie, po raz pierwszy uczyniły to bez masek na twarzach. Przebywający w Syrii na emigracji przywódca Hamasu Chalid Maszaal chce z nich stworzyć palestyńską armię. Emblemat organizacji Hamas to dwa skrzyżowane miecze na tle meczetu na Świętej Skale w Jerozolimie, otoczone przez dwie palestyńskie flagi z hasłami: "Nie ma Boga oprócz Allaha" oraz "Prorok Mahomet jest wysłannikiem Boga". Na samej górze emblematu znajduje się mapa Palestyny. Hamas sprzeciwia się jakiemukolwiek porozumieniu z Izraelem i z tego powodu rywalizuje z Organizacją Wyzwolenia Palestyny, przede wszystkim z jej najważniejszą frakcją al-Fatah, założoną przez Jasera Arafata. Konwencja islamskiego ruchu oporu została uchwalona 18 sierpnia 1988 roku. Konwencja ta jest ogólnym manifestem, składającym się z 36 oddzielnych artykułów, z których każdy zawiera naczelny cel Hamasu, jakim jest zniszczenie Państwa Izrael w drodze muzułmańskiej świętej wojny Dżihad. Oto fragmenty założeń Konwencji: Cel organizacji Hamas: "Islamski ruch oporu jest wyróżniającym się ruchem palestyńskim, którego podstawowym założeniem jest wiara w Allaha i życie zgodnie z zasadami islamu. Jego usilnym staraniem jest rozpowszechnienie wielkości Allaha na każdym centymetrze Palestyny". (art. 6) * Zniszczenie Izraela: "Izrael będzie istniał dopóty, dopóki islam nie zlikwiduje go, tak jak uczynił to z innymi przedtem". (wstęp) * Wyłączna natura muzułmańska tego rejonu: "Ziemia palestyńska jest świętą posesją islamską poświęconą przyszłym pokoleniom, aż do dnia sądu ostatecznego. Nikt nie może wyrzec się nawet kawałka tej ziemi, czy też opuścić choćby jej skrawek". (art. 11) "Palestyna jest krajem islamskim... Od czasu, gdy stanowi to problem, wyzwolenie Palestyny jest indywidualnym obowiązkiem każdego muzułmanina, kiedykolwiek miałoby to nastąpić". (art. 13) * Wezwanie do Dżihadu: "W dniu, kiedy wróg przywłaszczy sobie choćby kawałek ziemi muzułmańskiej, Dżihad stanie się indywidualnym obowiązkiem każdego muzułmanina. W przypadku uzurpacji żydowskiej, obowiązkiem jest wznieść wojenny sztandar Dżihadu". (art. 15) "Wszyscy bojownicy połączą się i staną w szeregi, masy całego świata islamskiego pójdą naprzód, wypełniając swój obowiązek i nawołując głośno: 'Powitajcie Dżihad!' Ten okrzyk dosięgnie niebios i będzie rozbrzmiewał, aż nadejdzie wyzwolenie, najeźdźcy zostaną pokonani i nadejdzie zwycięstwo Allaha". (art. 33) * Odrzucenie wynegocjowanej umowy pokojowej: "(Pokojowe) inicjatywy, tzw. rozwiązania pokojowe i konferencje międzynarodowe są sprzeczne z zasadami islamskiego ruchu oporu... Konferencje te nie są niczym więcej, jak środkiem do wyznaczenia niewiernych na rozjemców na ziemiach islamskich... Nie ma innego rozwiązania problemu palestyńskiego poza świętą wojną Dżihad. Inicjatywy, propozycje i konferencje pokojowe są jedynie stratą czasu, działaniem na próżno". (art. 13) Potępienie izraelsko-egipskiego traktatu pokojowego: "Egipt w dużym stopniu został odsunięty z pola walki (przeciwko syjonizmowi) poprzez zdradliwe porozumienie w Camp David. Syjoniści próbują wciągnąć inne kraje arabskie w podobne układy, aby usunąć je z pola walki... Odejście z pola walki z syjonizmem jest zdradą i przeklęty będzie ten, kto popełni ten karygodny czyn". (art. 32) * Podżegania antysyjonistyczne: "Dzień sądu ostatecznego nie nadejdzie, dopóki muzułmanie nie staną do walki z Żydami i zabiją ich. Żydzi będą chować się za skały i drzewa, a skały i drzewa będą wykrzykiwać: 'Muzułmaninie, jest tutaj Żyd ukrywający się za mną, chodź i zabij go'." (art. 7) "Wróg od dłuższego czasu knuje intrygi... i jednocześnie gromadzi ogromny i wpływowy dobytek materialny. Mając pieniądze, objął swą kontrolą światowe media... Przy użyciu swych pieniędzy rozpętał rewolucje w różnych częściach globu ziemskiego... Opowiedział się za rewolucją francuską, rewolucją komunistyczną i większością innych rewolucji, o których słyszymy... Mając pieniądze, powołano do życia takie organizacje, jak wolnomasoneria, kluby rotariańskie i 'lions', które rozproszone są po całym świecie i mają na celu zniszczenie społeczeństw i prowadzonych interesów syjonistycznych... Opowiedziano się za I wojną światową i sformowano Ligę Narodów, poprzez którą wróg może rządzić światem. Opowiadając się za II wojną światową, osiągnięto ogromne korzyści finansowe. Nie ma na świecie wojny, w której (Żydzi) nie maczaliby rąk". (art. 22) "Intrygi syjonistyczne nie mają końca, po Palestynie obejmą one swym zasięgiem tereny od Nilu aż po Eufrat. Kiedy zakończy się proces przyswajania terenu, nad którym zawisła ich ręka, będą oni kontynuować swe ekspansywne działania. Knowania żydowskie wyłożone zostały w 'Protokołach Mędrców Syjonu'." (art. 32) "Hamas sam uważa się za czołówkę i przednią straż na polu walki przeciwko światowemu syjonizmowi. Z chwilą, gdy ugrupowania islamskie z całego świata będą dobrze wyposażone, w imię ich przyszłej roli w walce z podżegającymi do wojny Żydami, powinny również prowadzić taką działalność". (art. 32) pl.youtube.com/watch?v=Bra53uzgPDk Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Rewolucja islamska...Kiedy..? 03.01.09, 20:14 No dobra-Izrael teraz zwycięży,ale spotęguje to jeszcze bardziej nienawiść świata arabskiego do...naszego.Palestyńczycy mają rakiety z cukru, ale są Arabowie, którzy mogą mieć broń jądrową. Odpowiedz Link Zgłoś
okr2 Fajnie że są tacy co sądzą że tam można potęgować 03.01.09, 20:16 jeszcze cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Re: Fajnie że są tacy co sądzą że tam można potęg 03.01.09, 20:19 Nie tylko TAM, ale np. we Francji, Niemczech, w Szwecji... Byłem tam i widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Rewolucja islamska...Kiedy..? 03.01.09, 20:20 nowak11 napisał: są > Arabowie, którzy mogą mieć broń jądrową. i co z tego, w przypadku jej użycia Izrael zmieni ich w pustynię Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Re: Rewolucja islamska...Kiedy..? 03.01.09, 20:24 Zgoda. Ale mi nie chodzi tylko o Izrael. Poza tym mogą nie zdążyć z kontruderzeniem jeśli atak byłby skomasowany. Nie to, żebym był jakimś specjalistą wojskowości... Tak se tylko..:) Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Rewolucja islamska...Kiedy..? 03.01.09, 20:30 Zmasowany atak? dowództwa wojskowego w bunkrach nie ruszą, silosów rakietowych także, broń atomowa jest najlepszym straszakiem, ale ze zwycięstwem nie ma to nic wspólnego, poza tym cały Bliski Wschód zamienił by się w radioaktywny ogródek, a na to nie pozwoli reszta Arabów Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: Rewolucja islamska...Kiedy..? 03.01.09, 21:47 nowak11 napisał: > No dobra-Izrael teraz zwycięży,ale spotęguje to jeszcze bardziej nienawiść > świata arabskiego do...naszego. A kogo "teraz" obchodzi bardziej niż "za rok" np? :) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.korybalski Może teraz terroryści z Hamasu zastanowią się ... 03.01.09, 20:17 ... dwa razy, zanim postanowią znowu zaatakować Izrael, swoimi prymitywnymi rakietami. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ..terroryści z Israela niezdolni do refleksji 03.01.09, 20:25 Nie oczekujmy, że coś pomyślą. Ich trzeba do myślenia zmusić. Odpowiedz Link Zgłoś
ponurak Re: ..terroryści z Israela niezdolni do refleksji 03.01.09, 21:52 Fakt. Ale to będzie trudne: zrozumieć mentalność ŻYDÓW - to ja Ci mówię - niemozliwe :) Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ..terroryści z Israela niezdolni do refleksji 04.01.09, 14:35 Najlepiej wypierdzielić ich razem z ich mentalnością. Odpowiedz Link Zgłoś
ossey Re:I tego wlasnie chcial Hamas 03.01.09, 20:23 Zydy weszli do Gazy,niewieliki zwiad...boja sie drugiego Libanu. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: ...Żydzi w gazie śpiewają: 03.01.09, 20:46 "Tomorrow will belong to us..." Co za chichot historii! Odpowiedz Link Zgłoś