kretowski 04.01.09, 18:46 Apel do operatorów cyfrówek: nie zamieszczajcie w waszej ofercie TVP 1 i 2 - to jest telewizja Trwam za państwowe pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grasnoludek [...] 04.01.09, 19:32 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mia2006 Re: orkiestra to wielkie oszustwo 04.01.09, 19:42 grasnoludek - ośmieszasz się takimi "poglądami" leczysz swoje kompleksy i fobie? współczuję :/ Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz66 kochajmy Orkiestrę bo ona kocha dzieci 05.01.09, 13:54 decyzja TVP2 to jedno a wypowiedzi jej szefa to drugie. Niestety, jedno i drugie to żenada. TV opłacana jest z abonamentu a to, że ma zasięg ogólnopolski ułatwia jej życie w walce o reklamy. TVN ma mniejszą widownię ale jest stacją komercyjną i nie bierze pieniędzy od Owsiaka zatem, wszelkie uwagi internautów dotyczące, rzekomej, kasy za transmisje są bezpodstawne a TVN-owi chwała za wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: kochajmy Orkiestrę bo ona kocha balangi 05.01.09, 13:59 Uwaga letnia balanga Jarocinie zagrozona!!! Nie bedzie za co piwa dostarczyc i nastroj prysnie jak banka mydlana. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: kochajmy Orkiestrę bo ona kocha balangi 05.01.09, 14:15 poszeklu napisał: > Uwaga letnia balanga Jarocinie zagrozona!!! Uch... aleś przywalił konkretem. Jaki Jarocin? > Nie bedzie za co piwa dostarczyc i nastroj > prysnie jak banka mydlana. Co ma WOŚP z którego CAŁY dochód idzie na cel statutowy do..hmm... Jarocina. Wczoraj cię odhibernowali? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: kochajmy Orkiestrę bo ona kocha balangi 05.01.09, 15:24 Oczywiscie, 10% statutowo bierze z kazdej skarbonki Owsiak na wlasne potrzeby. A potrzeby, wiadomo, zawsze sa, jak chocby wlasna telewizja Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Cenzor wycial "orkiestra to wielkie oszustwo" 11.01.09, 03:24 mia2006 napisała: > grasnoludek - ośmieszasz się takimi "poglądami" > leczysz swoje kompleksy i fobie? współczuję :/ M: a ciebie osmieszyl cenzor GWna, ktory ma PRL-owska fobie wycinania tych co sa nieprawomyslni. Wiec jak sie dyskutuje z osoba z zakneblowanymi ustami ? Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: orkiestra to wielkie oszustwo 04.01.09, 20:22 grasnoludek napisał: > jesli ktoś że te 30 mln zrobi vzrobi różnice w służbie zdrowia to jest > totalnym idiotą , poza tym większość datków idzie w ostatnich latach przez > instytucje państwowe a normalną jałumużne ludzie wolą dać np. na ćaritas a nie > na klauna socjalistę mówiącego róba co chceta, on te pienądze wydaje poczęści > na zlot brudasów i ćpunów w przystanku woodstock i jeszcze się tym chwali ta > marionetka lewackiego ścierwa xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Oczywiście, że to jest oszustwo. Natomiast, że jesteś idiotą, to już jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 a krzyczał, że odejdzie z Orkiestrą do TVN i co? 05.01.09, 09:16 z państwowego najłatwiej się "chapie"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: a krzyczał, że odejdzie z Orkiestrą do TVN i 05.01.09, 09:19 Zorganizuję koncert, na ktorym będa zbierane pieniążki. Kiedy TVP ma wolny czas antenowy dla mnie? Panie Owsiak za taki czas to sie placi, ma pan go za darmo 4h i jeszcze placze? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: a krzyczał, że odejdzie z Orkiestrą do TVN i 05.01.09, 09:24 milu100 napisał: > Zorganizuję koncert, na ktorym będa zbierane pieniążki. Kiedy TVP ma wolny czas > antenowy dla mnie? Niestety - na twój koncert frustratów musisz uzbierać pieniążki sam. > Panie Owsiak za taki czas to sie placi, ma pan go za darmo 4h i jeszcze placze? Tutaj chodzi o popularność orkiestry. I o cel. Nie wystarczy powiedzieć "zrobię koncert". Ktoś jeszcze musi ci zaufać. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Owsiak: Robta Co Chceta! i nie placzta! 05.01.09, 14:08 Owsiak zapowiadal, ze zalozy wlasna TV. Niech sobie tam nadaje 24/7 na okraglo!! Nikt nie bedzie go ograniczal. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 POstKomuch Owsiak chce za friko w "pisowskiej"TVP? 11.01.09, 03:35 poszeklu napisał: > Owsiak: Robta Co Chceta! i nie placzta! Owsiak zapowiadal, ze zalozy wlasna TV. Niech sobie tam nadaje 24/7 na okraglo!! > Nikt nie bedzie go ograniczal. M: a ja myslalem, ze TVP to "PiSTV" ?!?! To nic, ze TVP w czasie ciszy wyborczej 2007 nadawala reklamowki za abonamentowe pieniadze by "zmienic rzad", nie wystarczy, ze w TVP szarogesi sie tow. Lis. TVP ma dac czas na zrzutke Owsiaka by tan zbieral szmal na "robta co chceta". Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: a krzyczał, że odejdzie z Orkiestrą do TVN i 05.01.09, 09:20 4krzych1 napisał: > z państwowego najłatwiej się "chapie"!!! Chapie? Czas antenowy jaki TVP daje Owsiakowi jest właśnie formą pomocy. I zważywszy na popularność WOŚP właśnie w ten sposób TVP wypełnia swoją misję. Dla TVN byłby to czysty biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz66 Re: a krzyczał, że odejdzie z Orkiestrą do TVN i 05.01.09, 13:51 decyzja TVP2 to jedno a wypowiedzi jej szefa to drugie. Niestety, jedno i drugie to żenada. TV opłacana jest z abonamentu a to, że ma zasięg ogólnopolski ułatwia jej życie w walce o reklamy. TVN ma mniejszą widownię ale jest stacją komercyjną i nie bierze pieniędzy od Owsiaka zatem, wszelkie uwagi internautów dotyczące, rzekomej, kasy za transmisje są bezpodstawne a TVN-owi chwała za wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
lzp Re: orkiestra to wielkie oszustwo 05.01.09, 09:48 Może i te 30 mln nie zrobi wielkiej różnicy. Pomyśl jednak człowieku ile kosztuje wyleczenie jednego dziecka i ile dzieci za te pieniądze można uratować. Postaw się na miejscu rodziców których dzieci nie żyją bo nie było pieniędzy na ich ratowanie. Dla nich ważna jest każda złotówka. Jak będziesz kiedyś w szpitalu zwróć uwagę na jakiej liczbie sprzętu jest informacja że zakupiono z WOŚP. Dlaczego natomiast nikt nie krytykuje najbardziej miłosiernej instytucji czyli Kościoła Kat.? Jakos nie słyszałem żeby coś zakupili szpitali. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 09:58 Lepiej powiedz co sama robisz , a nie gadasz na Kosciol, ktory wydaje miliony na pomoc ludziom! A praca siostr i ksiezy zakonnych to nic? Widze to z bliska , wiec sie stul. Odpowiedz Link Zgłoś
conthekst Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 10:49 Ministrant... Ale księża za wizytę w szpitalu biorą normalne pensje! Dostają za wizytowanie szpitali i pacjentów pensję lekarską. Znaczy konkretnie uposażenie w wysokości dochodów młodego lekarza. Tylko, że mało kto o tym pisze lub wie. Zapytaj pielęgniarki czy lekarzy to Ci to potwierdzą. Tak więc chrzań sobie co chcesz ale oni do szpitali i pacjentów nie chodzą wcale bo chcą, tylko dlatego, że im się to opłaca. Do tego wciskanie modlitewników, śpiewników, figurek itp... Noż mnie normalnie krew zalewa :/ Posługa? Nie! Handel i dochody. W WOŚP także podczas jednego z finałów w moim mieście pomagałem ze znajomymi. Za darmo! Nawet złotówki nie wzięliśmy za to, a część znajomych także nam pomagała bardzo aktywnie. Też charytatywnie. Podaj mi która organizacja kościelna rozlicza się tak dokładnie jak WOŚP Nawet Caritas nie rozlicza się tak jawnie. Wkurza mnie, gdy w Polsce inicjatywy tego typu są opluwane. Cholerne polskie piekiełko... Człowiek rusza innych ludzi do tego by zrobili coś dla innych a na niego od razu bluzgi. Tylko dlatego, że nic nie można mu zarzucić bo pisze dokładnie ile i gdzie oraz jak te pieniądze wydał. Jak widać niektórych boli, że jest pod tym względem czysty... Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 10:55 Ale księża za wizytę w szpitalu biorą normalne pensje! Dostają za > wizytowanie szpitali i pacjentów pensję lekarską. Znaczy konkretnie uposażenie > w > wysokości dochodów młodego lekarza. Tylko, że mało kto o tym pisze lub wie. Kapelan musi byc dla chorych. A sprobuj obejsc caly szpital, szpital ma tylko jednego kapelana, a setki pacjentow. > Noż mnie normalnie krew zalewa :/ Posługa? Tak, powolanie. Ksiadz tymi pieniedzmi nie rozporzadza, ale ida na kase parafii czesto. Parafie sa czesto dosc biedne, sprawdz ile jest wydatkow > aktywnie. Też charytatywnie. Podaj mi która organizacja kościelna rozlicza się > tak dokładnie jak WOŚP Nawet Caritas nie rozlicza się tak jawnie. Wkurza mnie, > gdy w Polsce inicjatywy tego typu są opluwane. Cholerne polskie piekiełko... > Człowiek rusza innych ludzi do tego by zrobili coś dla innych a na niego od raz > u > bluzgi. Tylko dlatego, że nic nie można mu zarzucić bo pisze dokładnie ile i > gdzie oraz jak te pieniądze wydał. Jak widać niektórych boli, że jest pod tym > względem czysty... Ja juz wyjasnilem gdzie indziej, ze do Owsiaka nic nie mam, to Owsiakwcy zaczeli tu atak na KK Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 11:17 ministrant1993 napisał: > Kapelan musi byc dla chorych. A sprobuj obejsc caly szpital, szpital > ma tylko jednego kapelana, a setki pacjentow. Musi??? Ja tego ścierwa na oczy nie chcę oglądać! > Tak, powolanie. Ksiadz tymi pieniedzmi nie rozporzadza, ale ida na > kase parafii czesto. Parafie sa czesto dosc biedne, sprawdz ile jest > wydatkow Sranie a nie powołanie. A pieniądze, które czarna zaraza dostaje od państwa? Od baranków swoich, którzy na każdej mszy rzucą dobrodziejowi pieniążek, żeby zbawienia zaznać? Księża to ścierwa, to czarna zaraza, złodziejskie nasienie. TFU! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 11:20 stara_twojej_starej napisał: > Księża to ścierwa, to czarna zaraza, złodziejskie nasienie. TFU! Wszyscy? Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 11:32 unhappy napisał: > stara_twojej_starej napisał: > > > Księża to ścierwa, to czarna zaraza, złodziejskie nasienie. TFU! > > Wszyscy? Przecież oczywistym jest, że muszę generalizować. Na pewno nie wszyscy. Na pewno zdecydowana większość. A te kilkaset sztuk nie zmieni negatywnego obrazu kleru. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 11:47 stara_twojej_starej napisał: > Przecież oczywistym jest, że muszę generalizować. Nie musisz. Po co tak? Żeby dodać mocy swojej wypowiedzi? > Na pewno nie wszyscy. Na pewn > o > zdecydowana większość. Jestem przekonany, że znakomita mniejszość. Odsetek złych ludzi na "stanowiskach" księży będzie na pewno mniejszy niż na stanowiskach murarzy czy ministrów :) Widzisz - ty sądzisz inaczej niż ja. Teraz pytanie - jak zweryfikujemy swoje przekonania. > A te kilkaset sztuk nie zmieni negatywnego obrazu kleru. Jest takie przysłowie: jak chcesz uderzyć psa to kij się zawsze znajdzie :P Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 11:56 Ale za to odsetek homoseksualistów i pedofili jest największy spośród wszystkich grup zawodowych, no może więcej gejów jest tylko w fotografii mody. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 12:02 albrecht_kalb napisał: > Ale za to odsetek homoseksualistów i pedofili jest największy spośród wszystkic > h > grup zawodowych, Skąd te dane? > no może więcej gejów jest tylko w fotografii mody. Heh... muszę tego swojego znajomego księdza zapytać czy jest gejem? A może nawet nie muszę bo na pewno jest :D Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Owsiak powinien zaplacic za czas antenowy w TVP 05.01.09, 18:32 Wtedy nie bedzie obciachu z "pozwola", albo, "niepozwola". POdobno mamy wolny rynek i demokracje i liberalizm. Niech sobie Owsiak kupi ile mu trzeba czasu antenowego i robi szol. Dlaczego placacy abonament musza go finansowac? Jest jeszcze slynna z POstepowosci TVN i ona tez moze wyemitowac Owsiaka za frico!!!! Co nie wolno jej, skoro lubi Wielka Orkiestre? Czemu to Owsiak wstydzi sie ich pytac? Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Owsiak nie chca Cie w TVP , to idz do TVN!!!!! 05.01.09, 18:33 Wtedy nie bedzie obciachu z "pozwola", albo, "niepozwola". POdobno mamy wolny rynek i demokracje i liberalizm. Niech sobie Owsiak kupi ile mu trzeba czasu antenowego i robi szol. Dlaczego placacy abonament musza go finansowac? Jest jeszcze slynna z POstepowosci TVN i ona tez moze wyemitowac Owsiaka za frico!!!! Co nie wolno jej, skoro lubi Wielka Orkiestre? Czemu to Owsiak wstydzi sie ich pytac? Odpowiedz Link Zgłoś
conthekst Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 12:06 Tylko nie rozumiesz jednej rzeczy. Kapelan poza tymi kilkuset pacjentami (jedynie zresztą w bardzo dużych szpitalach a nie gdzieś na uboczu) także sobie "dorabia" i to już nie jest moim zdaniem uczciwe. Ma jak na polskie warunki dobrą pensję, ale to oczywiście mało... Msza w niedzielę i wizyta w szpitalu raz na tydzień a potem co? Niech nawet ma do obskoczenia 3-4 szpitale to ile mu to zajmie? Może góra dwa dni jeśli będzie się z pacjentami "ociągał" lub trafi na babcię-dewotkę, która z różańcem w ręku tłukła by laską każdego kto by jej wyłączył Radio Maryja. Ale księża-kapelanowie także są zwykłymi w swej parafii zazwyczaj i stamtąd także pobierają pensję. Bo musisz wiedzieć, że za posługę w szpitalu to właśnie szpital im ma obowiązek płacić a nie kuria. Do tego jak wiesz, księża nie są opodatkowani co sprawia, że mają wszystko "na czysto". Jeśli do tego dorzucimy, że czasem prowadzą jeszcze działalność "na boku" to powiedz mi kto nie ma się na to wnerwiać? Co do działalności WOŚP, PAH czy Caritasu to mnie to wisi, ale spośród tych trzech i wielu innych najuczciwsza w swej działalności jest WOŚP. Sprawozdania, raporty, bilanse podane oficjalnie i jawnie. I wcale mnie nie razi gdyby kilka procent szło na Woodstock. Wielu ludzi za darmo pracowało przy finałach, wielu wrzucało do skarbonek i jest to swoista rekompensata dla części z nich. A co do wyrzucania księży to jak myślisz, czy gdyby zachowywali się normalnie to miano by coś do nich? Krysznowcy i każda organizacja sekciarska ciągną tam, gdzie jest tłum bo mogą werbować. Czy Owsiak miał coś przeciwko Przystankowi Jezus poza tym, że to właśnie ich powodem było przeniesienie do Kostrzynia bo wywalili ich z Żor bo się to prawicowej części miasta, pod naciskiem kościoła katolickiego, nie podobało by taka impreza była? Przenieśli się i... znowu za nimi latali z kamerami jak to się źle na Woodstocku dzieje. A czemu jest winny Owsiak, że młodzież jest głupia i nie potrafi się bawić? Ale te apele o dobrą zabawę są ignorowane przez część. Tylko że ta część jest najbardziej "medialna" w telewizji katolickiej. Pokazują sceny wyrwane z kontekstu i dopisują swoje komentarze. Bywam na podobnych koncertach masowych więc wiem jak to wygląda i po prostu mnie śmieszy gdy widzę spoty typu TvTrwam :) Już telewizja regionalna z reguły jest o wiele bardziej obiektywna w ocenie. Pokazują większy wycinek, wypowiedzi wielu uczestników, organizatorów, a nie tylko "ukrytą kamerę". Ktoś chce się bawić? Niech się bawi, szaleje, tarza w błocie, kurzu. Jego sprawa. Dopóki nie szkodzi tym innej osobie w żaden sposób (fizyczny, psychiczny) jest to dla mnie akceptowalne. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 11:02 ministrant1993 napisał: > Lepiej powiedz co sama robisz , a nie gadasz na Kosciol, ktory > wydaje miliony na pomoc ludziom! A praca siostr i ksiezy zakonnych > to nic? Widze to z bliska , wiec sie stul. hehe... caritas... i pomaganie... hehe To jest największa złodziejska organizacja. Nie widziałem w żadnym ze szpitali informacji o tym, że sprzęt był sfinansowany przez caritas. O sprzęcie zakupionym przez Orkiestrę była już mowa - w każdym ze szpitali coś jest. A praca księży powiadasz? to nie jest ich praca. To jest ich psi obowiązek. Po coś chcieli zostać pasterzami, hehe... no, chyba, po to, żeby takiemu ścierwu jak ty wkładać łapy w majtki. Więc to ty się stul, wszawa mendo. Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 11:35 Czy pomagając dzieciakom w odrabianiu lekcji w świetlicy Caritasu powinnam naklejać nalepki na czoła? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 11:38 panistrusia napisała: > Czy pomagając dzieciakom w odrabianiu lekcji w świetlicy Caritasu > powinnam naklejać nalepki na czoła? Panistrusiu. A co pani chciała przez to powiedzieć? Bo samo pytanie brzmi nieco głupio i na pewno jest za tym jakiś głębszy sens. Odpowiedz Link Zgłoś
conthekst Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 12:24 Ojej... Ja także pomagałem wielu osobom, nie tylko w odrabianiu lekcji. Może mam założyć swoja własną fundację? xD Caritas jako taki zazwyczaj używa salek katechetycznych lub domów przykościelnych i jako taki za nie nic lub tylko symbolicznie płaci. Do tego ma reklamę kościelną i każdej katolickiej organizacji. Za darmo księża z ambon o kolejnych świeczkach głoszą. Dlaczego? Bo mają w tym swój zysk. Część pieniędzy bowiem idzie nie do dzieci jak się mniema, ale do kiesy parafii. I nie jest to tylko jakieś 5% drobne ale kilkukrotnie więcej. Tak więc sorry, ale skoro na Woodstock poszłoby nawet 5% w porównaniu do kilkukrotnie większej ilości w przypadku Caritasu na rzecz parafii to ja wolę te tandetne serduszko sobie na czoło przykleić choćby. A i tak nigdy się z nim nie obnoszę tylko biorę do ręki nienaklejone nigdzie i wkładam do kieszeni lub mówię by mi nie dawali go nawet a następnej osobie z dzieckiem dali jedno więcej. W tym roku już kilka rzeczy zakupiło się na WOŚP poprzez Allegro i ich specjalnie do tego otworzoną stronę. Anonimowo, bez rozgłosu a jednak mam pewność, że pieniądze trafią tam gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
aqq315 Re: A Caritas krzykaczko! 06.01.09, 23:10 > ale skoro na Woodstock poszłoby nawet 5% Na Woodstock idzie ZERO PROCENT z pieniędzy zebranych podczas Orkiestry. Dokładnie 0%. Pieniądze do momentu zakupienia sprzętu dla szpitali (a to trwa, bo trzeba rozpisać przetargi) są złożone na koncie w banku i generują odsetki. Z CZĘŚCI tych odsetek finansowany jest Woodstock. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: A Caritas krzykaczko! A kto finansuje Caritas? 05.01.09, 16:56 Czy Caritas jest finansowany przez Kościół Katolicki??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
lzp Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 18:10 Widzisz młodzieńcze (bo po Twoim nicku widzę, że jeszcze dużo w życiu musisz sie nauczyć, wiesz za co ukrzyżowali Jezusa ( wnioskuję że nie czytałeś Biblii po tym jak odzywasz się do mnie że mam się stulić, nie przypominam sobie żeby Jezus kiedyś tak mówił do swoich oponentów). Ukrzyżowali go za to że miał inne poglądy. Popatrz synu, ja swojej opinii nie wygłaszam publicznie, a juz ile agresji kierujesz w stronę mojej osoby. Mienisz się katolikiem a nie ma w Tobie tolerancji Jezusa, więc komu jesteś podobny? Odpowiedz Link Zgłoś
lzp Re: A Caritas krzykaczko! 05.01.09, 18:11 ministrant1993 napisał: > Lepiej powiedz co sama robisz , a nie gadasz na Kosciol, ktory > wydaje miliony na pomoc ludziom! A praca siostr i ksiezy zakonnych > to nic? Widze to z bliska , wiec sie stul. Widzisz młodzieńcze (bo po Twoim nicku widzę, że jeszcze dużo w życiu musisz sie nauczyć, wiesz za co ukrzyżowali Jezusa ( wnioskuję że nie czytałeś Biblii po tym jak odzywasz się do mnie że mam się stulić, nie przypominam sobie żeby Jezus kiedyś tak mówił do swoich oponentów). Ukrzyżowali go za to że miał inne poglądy. Popatrz synu, ja swojej opinii nie wygłaszam publicznie, a juz ile agresji kierujesz w stronę mojej osoby. Mienisz się katolikiem a nie ma w Tobie tolerancji Jezusa, więc komu jesteś podobny? Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Re: orkiestra to wielkie oszustwo 05.01.09, 12:14 Gdyby Owsiak zaprosił dobre zespoły,a nie kapele garażowe,to może i oglądałabym te koncerty.Moim zdaniem 4 godz.to wystarczająco dużo,jak na taki łomot. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: orkiestra to wielkie oszustwo 05.01.09, 12:49 Tyle że dobre zespoły chcą za grę w czasie WOŚP grubą kasę. Dla przykładu: 2 lata temu była w moim mieście Kayah (raczej średniak) na koncercie WOŚP. Jak się później okazało zażądała od organizatorów 50 tysięcy za półgodzinny występ! I to nie jest odosobniony przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: orkiestra to wielkie oszustwo 05.01.09, 10:45 pos3gacz napisał: > grasnoludek napisał: > > > jesli ktoś że te 30 mln zrobi vzrobi różnice w służbie zdrowia > RE>>>>>>>>>>prawde napisał grasnoludek i oczywisci wiadomosc usuneli .Chciałbym znać prawdziwe koszty tej imprezy koszty tv urzedów miast i gmin dotacji od instytucji panstwowych i inne koszty i porównac z e zebraną kwota . a w społeczenstwie to przez takie akcje utrwala sie dziadostwo . zamiast stworzyc podwaliny do wykorzystania przedsiębiorczosci to proponuje się dziadowanie .A po drugie to po co zbierac .Na lody dla rudego? .przeciez lodziarze to wszystko chca przejac .Chcesz miec prywatny szpital to sobie go wybuduj .nie mam nic przeciwko temu .a nie wyciagaj łap po nie swoje Odpowiedz Link Zgłoś
kngtrc Re: orkiestra to wielkie oszustwo 05.01.09, 12:27 Kolejny ignorant. Ja chrzanię. Zajrzyj sobie na stronę fundacji, przejrzyj rozliczenia finansowe, a nie skamlesz. Wszystko jest dostępne. Policz, posumuj, poodejmuj, może znajdziesz jakieś przekręty. Choć z drugiej strony mam jakieś przeczucie, że tego nie zrobisz... Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: orkiestra to wielkie oszustwo 05.01.09, 12:50 Rydzyk mu powiedział przez radio że Owsiak oszukuje, więc to musi być prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Jurek, razem damy radę! Dla dzieciaków! Sie ma! 04.01.09, 21:48 Jak co roku, będzie najpiękniej, cała Polska z nami pofrunie! I duże pozdro dla przyjaciół z PAH, Caritasu i innych organizacji, pomagajcie ludziom, jeszcze więcej! Razem damy radę! A kto nie pomaga, jego kłopot, nie wie co traci, może Bóg wie i się zlituje. Odpowiedz Link Zgłoś
per-sono Re: Jurek, razem damy radę! Dla dzieciaków! Sie m 04.01.09, 23:29 sklis napisał: > Jak co roku, będzie najpiękniej, cała Polska z nami pofrunie! I duże pozdro dla > przyjaciół z PAH, Caritasu i innych organizacji, pomagajcie ludziom, jeszcze > więcej! Razem damy radę! A kto nie pomaga, jego kłopot, nie wie co traci, może > Bóg wie i się zlituje. Szanowny Sklisie i inni ludzie dobrzy, chcacy pomagac: Czasem swiat nie jest czarno-bialy. "Razem mlodzi przyjaciele..." - wielu tak myslacych przychodzi do wyymienionych przez Ciebie organizacji. Odchodza przerazeni chaosem, brakiem profesjonalizmu. I prawdziwym obliczem szefa. Wielu sie w jakims sensie demoralizuje. Nie mozna dawac za wygrana - to, co dobre nie zawsze widac z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Jurek, razem damy radę! Dla dzieciaków! Sie m 05.01.09, 06:27 > "Razem mlodzi przyjaciele..." - wielu tak myslacych przychodzi > do wyymienionych przez Ciebie organizacji. Odchodza przerazeni > chaosem, brakiem profesjonalizmu. I prawdziwym obliczem szefa. A skąd wiesz? Przeczytałeś w Nazi Dzienniku? Odpowiedz Link Zgłoś
gundyslaw jedyny dzien gdy nie ogladam TV i nie wychodzę z 05.01.09, 08:10 domu.Geba pana Jurka jest jeszcze gorsza od geby Cwokalskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Owsiak-ty lepiej powiedz ile bierzesz dla siebie!! 05.01.09, 07:20 Owsiak-ty lepiej powiedz ile bierzesz dla siebie!!! i skąd masz takie samochody jakie masz??? oraz parę innych rzeczy... WOŚP - nie "sie ma", tylko Wielka Ściema!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Owsiak-ty lepiej powiedz ile bierzesz dla sie 05.01.09, 08:39 a ty ch...u powiedz, skąd masz takie wiadomości. Od pana zero? Odpowiedz Link Zgłoś
d.brudek Re: Owsiak-ty lepiej powiedz ile bierzesz dla sie 05.01.09, 09:15 Zapytaj lepiej kierowców BOR skąd mają na takie samochody. Przecież mają wypasione fury. Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej [...] 05.01.09, 11:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Owsiak-ty lepiej powiedz ile bierzesz dla sie 05.01.09, 12:51 Owsiak ma w Gdańsku pracownię witrażu. Z jednego kawałka witrażu 0,5m na 0,5m można wyciągnąć minimum 10 tysięcy. Resztę dopowiedz sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Owsiak-ty lepiej powiedz ile bierzesz dla sie 05.01.09, 12:54 fidelxxx napisał: > Owsiak ma w Gdańsku pracownię witrażu. Z jednego kawałka witrażu 0,5m na 0,5m > można wyciągnąć minimum 10 tysięcy. Resztę dopowiedz sobie sam. Obawiam się, że nawet gdyby Owsiak opublikował równie dokładne jak dla WOŚP sprawozdanie ze swoich prywatnych dochodów to monochromatycznych i tak nic nie przekona, że białe jest białe a czarne jest czarne :D Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Owsiak-ty lepiej powiedz ile bierzesz dla siebie!! 05.01.09, 07:20 Owsiak-ty lepiej powiedz ile bierzesz dla siebie!!! i skąd masz takie samochody jakie masz??? oraz parę innych rzeczy... WOŚP - nie "sie ma", tylko Wielka Ściema!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek owsiak wymysli;idz na wybory zmien kraj,, no 04.01.09, 22:15 i kraj sie zmienil panie owsiak a teraz przykro Odpowiedz Link Zgłoś
sklis kraj się zmienia - i dobrze 04.01.09, 22:33 bez zmian do tej pory chodzilibyśmy po drzewach. Na szczęście etap konserwatywnych idiotów udało nam się zakończyć. A teraz - do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: orkiestra to wielkie oszustwo 05.01.09, 00:47 Ale z ciebie sku...syn bydlaku. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: orkiestra to wielkie oszustwo 05.01.09, 06:26 > jesli ktoś że te 30 mln zrobi vzrobi różnice w służbie zdrowia > to jest totalnym idiotą słusznie, słuchajmy mądrych i dajmy na kościół! czy jak stoisz przed lustrem, to możesz sobie patrzeć w oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
morfeusz66 Owsiak na prezydenta! 05.01.09, 13:50 decyzja TVP2 to jedno a wypowiedzi jej szefa, to drugie. Niestety, jedno i drugie to żenada. TV opłacana jest z abonamentu a to, że ma zasięg ogólnopolski ułatwia jej życie w walce o reklamy. TVN ma mniejszą widownię ale jest stacją komercyjną i nie bierze pieniędzy od Owsiaka zatem, wszelkie uwagi internautów dotyczące, rzekomej, kasy za transmisje są bezpodstawne a TVN-owi chwała za wsparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
grasnoludek [...] 04.01.09, 19:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aisa55 Re: owsiak marionetką socjalistów 04.01.09, 19:56 Jasne, nie róbmy nic, narzekajmy, narzekajmy i krytykujmy, to wychodzi nam super! Młodzież to najlepiej wygląda pod budką z piwem albo jak robi zadymy. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 zanim "zadymicie" 04.01.09, 19:48 idźcie do pierwszego lepszego szpitala gdzie jest oddział dziecięcy i spojrzyjcie jakie naklejki widnieją na części sprzętów. tyle Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: zanim "zadymicie" 04.01.09, 21:50 carpaccio4 napisał: > idźcie do pierwszego lepszego szpitala gdzie jest oddział dziecięcy i > spojrzyjcie jakie naklejki widnieją na części sprzętów. tyle Ciekawe jakie naklejki będą na tym sprzęcie po sprywatyzowaniu szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Re: zanim "zadymicie" 04.01.09, 22:11 jakw napisała: > carpaccio4 napisał: >> idźcie do pierwszego lepszego szpitala gdzie jest oddział >> dziecięcy i spojrzyjcie jakie naklejki widnieją na części sprzętów. > Ciekawe jakie naklejki będą na tym sprzęcie po sprywatyzowaniu > szpitala. A myślisz, że cokolwiek przeszkadza, by były takie same? Odpowiedz Link Zgłoś
grimma Re: zanim "zadymicie" 05.01.09, 09:04 ja widzialam. sprzet do badania sluchu na oddziale polozniczo-noworodkowym. polozna badajaca mojego syna powiedziala ze ten sprzet i tak nie wykrywa wiekszosci wad sluchu niestety Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: zanim "zadymicie" 05.01.09, 09:17 grimma napisała: > ja widzialam. > sprzet do badania sluchu na oddziale polozniczo-noworodkowym. polozna badajaca > mojego syna powiedziala ze ten sprzet i tak nie wykrywa wiekszosci wad sluchu > niestety Ten konkretny? W sensie co sugeruejsz? Że za zebrane pieniądze kupiono szmelc? Jesteś w stanie tą rewelację czymkolwiek poprzeć? Żeby ktoś nie pomyślał, że jesteś kolejną frustratką która za wszelką cenę chce narobić WOŚP koło pióra? Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Unhappy nie zaperzaj się bo nie masz racji... 05.01.09, 10:40 Jestem codziennie na różnych blokach operacyjnych w całej Polsce i najlepiej wiem ile sprzętu tam obecnego pochodzi ze zbiórki WŚOP ale ten sprzęt to tylko jedna strona (ta lepsza) tego samego medalu.. Ta druga - gorsza strona - polega na, że działalność WŚOP stwarza Polakom asumpt do myślenia, że skoro są wrażliwymi ludźmi ("przecież wrzuciłem dyszkę do puszki i cały tydzień paradowałem z serduszkiem na klapie ") to codzienna praktyka może być inna bo i tak jesteśmy dobrymi ludźmi.... Dodatkowy kłopot polega też na tym, że przeciętny Polak jest w wyniku działalności Orkiestry przekonany o fullwypasie naszych szpitali bo taka wizja wyłania się z publicznego gaworzenia Owsiaka. I w związku z tym przeciętny Polak skoro już zapłacił Orkiestrze to nie widzi najmniejszego powodu by ponosić większe niż obecnie koszty wynikające z chęci utrzymania systemu opieki zdrowotnej.... A prawda jaka jest to widzi każdy kto ma jakikolwiek kontakt z tym systemem; marketing Owsiaka zabija jego prawdziwy obraz Odpowiedz Link Zgłoś
sfaczim Brawo swan_ganz 05.01.09, 13:11 powyżej bardzo mądra wypowiedź. A towarzystwo na forum się pluje, kto lepszy Owsiak czy Kościół ? Odpowiedz Link Zgłoś
grimma Re: zanim "zadymicie" 05.01.09, 13:11 unhappy napisał: > grimma napisała: > > > Ten konkretny? W sensie co sugeruejsz? Że za zebrane pieniądze kupiono szmelc? > Jesteś w stanie tą rewelację czymkolwiek poprzeć? Żeby ktoś nie pomyślał, że > jesteś kolejną frustratką która za wszelką cenę chce narobić WOŚP koło pióra? wiesz to nie zadna rewelacja tylko moje doswiadczenie i przekazane zdanie poloznej badajacej tym sprzetem ot co. nie jestem frustratka, szczerze mowiac WOSP nie wzbudza we mnie zadnych emocji. a z przesiewowymi badaniami sluchu sprawa jest bardziej skomplikowana. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: zanim "zadymicie" 05.01.09, 13:15 grimma napisała: > wiesz to nie zadna rewelacja tylko moje doswiadczenie i przekazane zdanie > poloznej badajacej tym sprzetem ot co. Ale podziel się tym doświadczeniem. Dlaczego szmelc? > nie jestem frustratka, szczerze mowiac WOSP nie wzbudza we mnie zadnych emocji. > a z przesiewowymi badaniami sluchu sprawa jest bardziej skomplikowana. To znaczy? Ogólnie sprawy przeważnie wydają się być bardziej skomplikowane niż są na pierwszy rzut oka ale znów nie przekazałaś żadnych konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: zanim "zadymicie" 05.01.09, 18:20 > Ale podziel się tym doświadczeniem. Dlaczego szmelc? to dość proste Unhappy; "szmelcowatość" tego sprzętu wynika wprost z duszenia przez Orkierstrę podczas zakupów producentów sprzętu... Producenci by zadowolić Owsiaka wydatnie odchudzają możliwości produkowanych urządzeń i efekt często jest taki, że zakupiony sprzęt ma niewiele wspólnego z tym co wcześniej ten producent proponował szpitalom.... Ja właśnie z tego powodu zrezygnowałem ze współpracy z Orkiestrą bo oni zmuszają dostawców do takiej modyfikacji urządzeń, że ja na przykład nie chciałem brać za ten sprzęt odpowiedzialności. Więcej nawet; nie chciałem ( i w dalszym ciągu tego nie chcę) by logo firmy którą reprezentuję zaistaniało na czymkolwiek co kupuje Orkiestra.. Po prostu; należy się szanować.. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: zanim "zadymicie" 05.01.09, 22:02 > to dość proste Unhappy; "szmelcowatość" tego sprzętu wynika wprost z > duszenia przez Orkierstrę podczas zakupów producentów sprzętu... Ale ja się pytałem o KONKRETY. Dlaczego ten konkretny sprzęt jest zły. Od takiej informacji można zacząć się czegoś dowiadywać. To co ty piszesz pasuje do każdej relacji między wymagającym i skąpym zleceniodawcą a zleceniobiorcą. > Ja właśnie z tego powodu zrezygnowałem ze współpracy z Orkiestrą bo > oni zmuszają dostawców do takiej modyfikacji urządzeń, że ja na > przykład nie chciałem brać za ten sprzęt odpowiedzialności. Nawet mógłbym cię poprosić o konkrety ale ich nie podasz. Nawet nie będę miał pretensji bo to nie miejsce na to. Niemniej bez tych konkretów takie opowieści duszonych zleceniobiorców muszę włożyć między bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: zanim "zadymicie" 05.01.09, 11:02 A mój synek dzięki sprzętowi kupionemu przez Orkiestrę żyje i jest zdrowym dzieckiem. Dlatego, że znalazł się dla niego inkubator, lampa do naświetlań i kocyck naświetlający. Gdyby nie ten sprzęt to może by i żył ale byłby upośledzony. A propos urządzeń do przesiewowego badania słuchu. U mojego syna wykrył nieprawidłowości w lemym uchu. Na szczęście po kilku miesiącach okazało się, że uszko było zapchane woskowiną i stąd te nieprawidłowości. Kiedyś byłam sceptyczna co do Orkiestry, bo nie podobał mi się Przystanek Woodstock. Teraz daję na orkiestrę, bo widzę, że bilans jest wyraźnie na "+". Na Caritas też daję, żeby nie było wątpliwości. Można mnie co najwyżej nazwać naiwną. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz no właśnie.... 05.01.09, 11:11 > daję na orkiestrę, bo widzę, że bilans jest wyraźnie na "+". Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: no właśnie.... 05.01.09, 11:17 swan_ganz napisał: > Z punktu widzenia ekonomii leczenia Owsiak odwala wyjątkowo złą > społecznie robotę bo wy u niego kupujecie sobie ten spokój o którym > pisałem w pierwszym zdaniu.... Jasne, że nad bagnistą rzeczką lepiej wybudować mostek ale chwała temu komu się będzie chciało i postawi w poprzek jakąś deskę. Chociaż racja - ta deska opóźni powstanie mostka. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: no właśnie.... 05.01.09, 11:33 > Chociaż racja - ta deska opóźni powstanie mostka. o własnie; chwyciłeś sens Unhappy... Ja nie chcę być leczony bo jakiś facet czy też in. organizacje robią spontaniczne akcje. Ja chcę mieć gwarancje leczenia a takich gwarancji żadna narodowa ściepa mi nie da chyba, że ta "ściepa" będzie rozwiązaniem systemowym.. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: no właśnie.... 05.01.09, 11:42 swan_ganz napisał: > > Chociaż racja - ta deska opóźni powstanie mostka. > > o własnie; chwyciłeś sens Unhappy... Ja nie chcę być leczony bo > jakiś facet czy też in. organizacje robią spontaniczne akcje. Ale widzisz - to już nie wina Owsiaka tylko wyborców. Poza tym NIGDY nie będzie wystarczająco dobrze, żeby takie zbiórki nie miały sensu w ogóle. Przecież są choroby których leczenia nie da się sfinansować systemowo. Wtedy do gry wkracza idea zbiórki. > Ja > chcę mieć gwarancje leczenia a takich gwarancji żadna narodowa > ściepa mi nie da chyba, że ta "ściepa" będzie rozwiązaniem > systemowym.. Nikt nie da ci GWARANCJI leczenia w KAŻDEJ możliwej chorobie. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: no właśnie.... 05.01.09, 11:57 > Ale widzisz - to już nie wina Owsiaka tylko wyborców nie da się chyba zaprzeczyć konserwatorskim na system wpływom Owsiaka. Gdyby nie było Orkiestry to uwierz mi, że system od tego by się nie zawalił ale też Polacy nie mieliby taniej wymówki.... > Nikt nie da ci GWARANCJI leczenia w KAŻDEJ możliwej chorobie. no co Ty? Dobra polisa ubezpieczeniowa + sprawny system opieki zdrowotnej właśnie taką gwarancje daje (oczywiście trzeba rozróżniać między; leczeniem a wyleczeniem) Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: no właśnie.... 05.01.09, 12:00 swan_ganz napisał: > > Ale widzisz - to już nie wina Owsiaka tylko wyborców > > nie da się chyba zaprzeczyć konserwatorskim na system wpływom > Owsiaka. Gdyby nie było Orkiestry to uwierz mi, że system od tego by > się nie zawalił ale też Polacy nie mieliby taniej wymówki.... Ale pomijasz istotny dość fakt - sprzęt. Działanie Owsiaka to reakcja, nie akcja. > > Nikt nie da ci GWARANCJI leczenia w KAŻDEJ możliwej chorobie. > > no co Ty? Dobra polisa ubezpieczeniowa + sprawny system opieki > zdrowotnej właśnie taką gwarancje daje (oczywiście trzeba rozróżniać > między; leczeniem a wyleczeniem) No ale co z tymi których nie stać na dobrą polisę? Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: no właśnie.... 05.01.09, 11:22 Nie kupuję spokoju sumienia, tylko nadzieję, że znajdzie się ratunek dla tego "nadliczbowego" pacjenta, którego NFZ już nie chciał opłacić. Jestem w pełni świadoma, jaka jest kondycja polskiej służby zdrowia. Potrzebna jej jest porządna terapia. Prawda jest taka, że pieniądze gromadzone w NFZ są marnowane. Dlatego jestem za komercjalizacją służby zdrowia, ale nie tak, jak chciała tego PO - obligatoryjnie, a tak jaka jest szansa teraz - prywatyzacja oddolna - 100% własności samorządu i rozliczanie zarządzających majątkiem (osobista odpowiedzialność dyrektora). Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: no właśnie.... 05.01.09, 11:29 > Prawda jest taka, że pieniądze gromadzone w NFZ są marnowane. tia... "pieniądze są marnowane".. Co nazywasz marnowaniem pieniędzy NFZ-u? > Dlatego jestem za komercjalizacją służby zdrowia, jasne.. Komercjalizacja (co to w ogóle jest?) rozwiąże wszystkie nasze problemy z systemem zdrowia; lekarze będą godnie zarabiać, my będziemy leczeni zg z najnowszymi procedurami medycznymi, szpitale będą kwitnącymi biznesami i mam tylko jedno pytanie; kto za to wszystko zapłaci? Ta komercjalizacja to jakaś maszyna do robienia kasy, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedziczka Re: no właśnie.... 05.01.09, 12:15 > tia... "pieniądze są marnowane".. Co nazywasz marnowaniem pieniędzy > NFZ-u? Np. to, że znam pielęgniarki, które nie kupują waty, czy gazików "bo mają z pracy", to, że zamiast przyjąć 10 pacjentów więcej na danym sprzęcie zamyka się gabinet o 15.00, bo pan/pani doktor ma prywatnych pacjentów (czytaj układy z dyrekcją) itd. itp. >(...)Ta komercjalizacja to jakaś maszyna do robienia > kasy, tak? Nie, komercjalizacja to sposób na ukrócenie marnotrawstwa i wyrzucania pieniędzy w błoto. Komercjalizacja oznacza przedewszystkim rozliczanie na co i w jaki sposób wydawane sa pieniądze. Na ukrócenie tego, że catering do szpitala dostarcza firma X,pomimo, że jest dużo droższa niż Y,bo X się zna z dyrektorem, itd. itp. Może sobie z tego nie zdajesz sprawy, ale jest już trochę skomercjalizowanych szpitali i przychodni, a pacjenci nawet o tym nie wiedzą, bo dalej nie płacą ani złotówki, tylko płaci NFZ. Nie chodzi o to, że szpital ma generować przychody, tylko ma nie generować długów. Odpowiedz Link Zgłoś
nurek76 Re: no właśnie.... 05.01.09, 13:22 Te parę gazików na pewno nie zrujnuje szpitala a musiałbyś to pokolenie wyrżąć w pień żeby takie zachowania zniknęły. A gabinet się zamyka o tej godzinie bo jest zakontraktowana taka a nie inna ilośc wizyt. A skoro już jesteśmy przy kontraktach - to jest całe zło powodujące zadłużanie się szpitali. Procedury są wyceniane poniżej kosztów i nie ma siły żeby długi nie powstawały - chyba że szpitale nie będą leczyć. Co da komercjalizacja? Wywalą sprzątaczki, i wezmą za podobne pieniądze firmę, która zatrudnia ludzi za psie pieniądze, zlikwidują kuchnie i wezmą catering, wezmą troche tańszą ochronę, wyrzucą parę osób z administracji i to nagle uzdrowi szpitale? Śmiechu warte, to są rzeczy które w szpitalnym budżecie odgrywają znikomą rolę. Dopóki nie bedzie rzetelnej wyceny świadczeń i koszyka to szpitale bedą wpadały w długi i koniec. Oczywiście, te państwowe, bo w prywatnym z "nieopłacalną" chorobą cie nie przyjmą. Myslisz że w tej chwili nikt nie kontroluje wydatków państwowych szpitali i dyrektorzy wydają je na co chcą? Gdyby tak było to już dawno siedzieliby w kryminałach. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_ann Re: no właśnie.... 05.01.09, 11:42 niedzwiedziczka napisała: > Nie kupuję spokoju sumienia, tylko nadzieję, że znajdzie się ratunek dla tego > "nadliczbowego" pacjenta, którego NFZ już nie chciał opłacić. Dokładnie tak. Albo chociażby po prostu dla 1-2 dzieci więcej. Swan-ganz, naprawdę myślisz, że ludzie mają złudzenia, że WOŚP załatwia sprawę? Wspieram różne konkretne cele, ale to nie znaczy, że uważam, że z tego tytułu mam nie płacić podatków lub też nie dyskutować o ich wysokości... Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: no właśnie.... 05.01.09, 11:52 > Swan-ganz, naprawdę myślisz, że ludzie mają złudzenia, że WOŚP > załatwia sprawę? czy tak myślę? Dokładnie tak właśnie myślę patrząc codziennie na roszczeniową postawę Polaków w szpitalach... Nawet Owsiak ostatnio popisał się taką postawą upubliczniając swój "list do polskich kardiochirurgów" w którym pytał "czego im jeszcze trzeba do pracy bo on przecież tyle sprzętu im kupił a polskie dzieci i tak czasami muszą być operowane za granicą..." Palant jeden.... Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek a powiny byc ,,minsterstwo zdrowia,, 04.01.09, 22:12 bo po to jest to ministerstwo Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: a powiny byc ,,minsterstwo zdrowia,, 05.01.09, 06:32 ale nie ma, czy to wina Owsiaka? człowiek robi co może żeby pomóc niewydolnemu państwu, dobrze mu to idzie, i jedyne czego może się spodziewać do narodu to plwocina i jad. kiedy przyjdzie opamiętanie? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: a powiny byc ,,minsterstwo zdrowia,, 05.01.09, 08:42 pavle napisał: > ale nie ma, czy to wina Owsiaka? > > człowiek robi co może żeby pomóc niewydolnemu państwu, dobrze > mu to idzie, i jedyne czego może się spodziewać do narodu > to plwocina i jad. kiedy przyjdzie opamiętanie? zwłaszcza od rozmaitych dupiczków Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 20:04 Kilka pytań do społecznika Owsiaka: -ile pan Owsiak zarabia z pieniędzy należnych dzieciom -ile osób z jego rodziny i znajomych królika żeruje na fundacji -jakie są koszty działania fundacji,procentowe i bezwzgldsne -ile kosztują biedne dzieci wojaże zagraniczne na koszt fundacji społeczników Owsioka -czy każda fundacja w Polsce może dostać dzień od telewizji Słyszałem,że jakieś głupie fundacje na zachodzie i nie tylko powstają z pieniędzy fundatorów,ludzie pracują w nich społecznie i nigdy im do łba nie wpadło być cały dzień w jakiejś telewizji na tej telewizji koszt ,czyli tych co płacą abonament. Czy to prawda panie Owsiok,czy to jest plotka ludzi zawistnych,którzy nie wpadli na pomysł takiego sposobu na życie jak pan razem z całą siemią. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 20:19 bokassa napisał: > Kilka pytań do społecznika Owsiaka: > -ile pan Owsiak zarabia z pieniędzy należnych dzieciom (...) W przeciwieństwie do mętnych danych finansowych Caritasu, fundacja Owsiaka publikuje pełne dane nt. zebranych pieniędzy i wydatków. Ten atak przywodzi na myśl przygotowanie gruntu pod następną przewałę ludzi w sutannach. Przed wyłudzeniem od Polski setek tysięcy hektarów ziemi też urabiali opinię społeczną atakami na "komucha". Ludność dała się wtedy zrobić w konia i dała sobie ukraść miliardy państwowego majątku. A można je było sprzedać i pokarmić emerytów. BTW W świetle tych faktów emeryckie żale o niskie świadczenia należy traktować dość zimno, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Nie przejmuj się tym kretynem 05.01.09, 08:44 nawet na porządny nick go nie stać, bo widać nie wie, kto to był Bokassa. Proponuję mu nowy nick: hitler Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Nie klam. Caritas sie rozlicza 05.01.09, 10:02 To najwieksza i najprezniej dzialajaca organizacja charytatywna, w dodatku bez Owsiakowego rozglosu. Kosciol robi wszystko by pomagac. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Nie klam. Caritas sie rozlicza 05.01.09, 10:07 ministrant1993 napisał: > To najwieksza i najprezniej dzialajaca organizacja charytatywna, w > dodatku bez Owsiakowego rozglosu. Kosciol robi wszystko by pomagac. A odpowiesz na te pytania: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=904&w=89296576&wv.x=2&a=89316319 Odpowiedz Link Zgłoś
stara_twojej_starej Re: Nie klam. Caritas sie rozlicza 05.01.09, 11:29 ministrant1993 napisał: > To najwieksza i najprezniej dzialajaca organizacja charytatywna, w > dodatku bez Owsiakowego rozglosu. Kosciol robi wszystko by pomagac. Owszem. Sobie... kościół to złodziejska organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 05.01.09, 10:56 babaqba napisała: > bokassa napisał: > Ten atak przywodzi na myśl przygotowanie gruntu pod następną przewałę > ludzi w sutannach. Przed wyłudzeniem od Polski setek tysięcy hektarów > ziemi RE>>>>>>>>>>>czyli jak twierdzisz i porównujesz do przewałki czarnych sukienek ze to jest prawda .to z kontekstu tego wynika to że przewałki Owsiaka opisane przez forumowiczów też sa prawda . bo wychodzi mniej więcej tak . to prawda ze owsiak to i tamto ale czarne sukienki robiąto na wieksza skale Odpowiedz Link Zgłoś
cap2000 Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 20:20 > Kilka pytań do społecznika Owsiaka: > -ile pan Owsiak zarabia z pieniędzy należnych dzieciom > -ile osób z jego rodziny i znajomych królika żeruje na fundacji > -jakie są koszty działania fundacji,procentowe i bezwzgldsne > -ile kosztują biedne dzieci wojaże zagraniczne na koszt fundacji > społeczników Owsioka > -czy każda fundacja w Polsce może dostać dzień od telewizji > Czy to prawda panie Owsiok,czy to jest plotka ludzi > zawistnych,którzy nie wpadli na pomysł takiego sposobu na życie jak > pan razem z całą siemią. Tu masz wszystko napisane (raporty skarbowe z dzialalnosci): www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/18/2 Czy mozesz mi podac link do podobnych materialow na temat Fundacji Lux Veritatis/Telewizji Trwam/Radia Maryja, ktore przeciez tez utrzymuja sie z pieniedzy darowanych przez ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 05.01.09, 12:55 Raporty z działań organizacji Rydzyka są palone w piecu zaraz po opublikowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 20:27 bokassa napisał: > Kilka pytań do społecznika Owsiaka: > -ile pan Owsiak zarabia z pieniędzy należnych dzieciom > -ile osób z jego rodziny i znajomych królika żeruje na fundacji > -jakie są koszty działania fundacji,procentowe i bezwzgldsne > -ile kosztują biedne dzieci wojaże zagraniczne na koszt fundacji > społeczników Owsioka > -czy każda fundacja w Polsce może dostać dzień od telewizji > Słyszałem,że jakieś głupie fundacje na zachodzie i nie tylko > powstają z pieniędzy fundatorów,ludzie pracują w nich społecznie i > nigdy im do łba nie wpadło być cały dzień w jakiejś telewizji na tej > telewizji koszt ,czyli tych co płacą abonament. > Czy to prawda panie Owsiok,czy to jest plotka ludzi > zawistnych,którzy nie wpadli na pomysł takiego sposobu na życie jak > pan razem z całą siemią. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Powinno być =-= siem'jej =-= nieuku. I odpowiedź jak dla grasnoludka =-= >>>Oczywiście, że to jest oszustwo. Natomiast, że jesteś idiotą, to już jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
pissglowki Re: jesteś takim tepakiem, bokassa, że nawet 04.01.09, 20:46 nie potrafisz wpaść na pomysł by zajrzeć na strony Fundacji Owsiaka i uzyskać odpowiedzi na dręczące cię obsesje. Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 22:48 Nie chcesz? To nie musisz nic przekazywać na tą fundację. Odpowiedz Link Zgłoś
zwispokolana Telewizjo błagam - nie męcznie mnie owsiakiem 04.01.09, 20:13 i jego facjatą oraz bełkotem. Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 20:15 Panowie katolicy. Czy macie tak ograniczone słownictwo? tylko ścierwo i ścierwo... Przecież stać was na więcej Odpowiedz Link Zgłoś
brusiek11 Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 20:32 Stać mnie, dlatego zawsze dawałem i daje na akcje chrytatywne. Dam i tym razem, mogę nawet dać na Caritas. Problem w tym że wszystkie istniejące w Polsce Fundacje i OPP mogę sprawdzić - mają ustawowy obowiazek publikacji sprawozdań i rozliczeń. Są dość skrupulatnie kontrolowane, co każdy może nawet za chwile sprawdzić w internecie, nie wychodzac z domu. Niestety, Caritas" rozlicza się tylko wewnetrznie jak każda instytucja koscielna. Żyje się krótko na tym ziemskim padole i nie będę czekał aż "Caritas" kiedyś "Pan" rozliczy na tamtym Świecie. DLATEGO NIGDY NIC NIE DAM CARITASOWI ! Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 21:51 io765 napisał: > Panowie katolicy. Czy macie tak ograniczone słownictwo? tylko ścierwo i ścierwo > ... Przecież stać was na więcej Nie panowie, ale jeden pan. W tym temacie przewija się szereg tekstów autorstwa tego samego człowieka, który używa kilku imion. Natomiast co do stanu umysłu tego pana, stawiam na nerwicę pieniaczą, chociaż nie wykluczam także schizofrenii. Nie wrzucajmy wszystkich katolików do tego samego worka bo nie wszyscy są plującymi jadem debilami jak ten imbecyl, który wylewa tu pomyje na Owsiaka. Jedynym sposobem na takich ludzi jest ich ignorować, nie mają nic do powiedzenia, niech więc poprzestaną na słuchaniu Radia Maryja. A od Owsiaka precz z łapami bo wszystkie katolskie organizacje razem wzięte nie są godne aby mu choćby lizać tyłek. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 10:06 A Caritas po cichu setki milionow. Owsiak to zwykly cwaniak, ktory sie na calym Wospie dorobil Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 10:08 ministrant1993 napisał: > A Caritas po cichu setki milionow. > Owsiak to zwykly cwaniak, ktory > sie na calym Wospie dorobil Dlaczego w twoim dziwnym świecie nie może działać i CARITAS i WOŚP i obie pracować nad wspólnym dobrem? Dlaczego CARITAS jest cacy a Owsiak to "zwykły cwaniak"? Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Re: Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 10:13 > Dlaczego w twoim dziwnym świecie nie może działać i CARITAS i WOŚP i obie > pracować nad wspólnym dobrem? Dlaczego CARITAS jest cacy a Owsiak to "zwykły > cwaniak"? Moga dzialac, ale to glownie Owsiakowcy rozpetuja ten konflikt stad moja reakcja! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 10:15 ministrant1993 napisał: > Moga dzialac, ale to glownie Owsiakowcy rozpetuja ten konflikt stad > moja reakcja! Bzdura. Chamstwo i agresja to domena oszołomów a nie orientacji religijno-politycznych. Poza tym jad i plwocina płynie równo - zarówno od wielbicieli Owsiaka, jak i wielbicieli Rydzyka. Nie potrafisz stanąć z boku i zdobyć się na odrobinę obiektywizmu? Też musisz ochoczo brać udział w nagonce? Nieprawdą jest, że "głównie Owsiakowcy". Nie usprawiedliwiaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Ja do Owsiaka nic nie mialem, dopoki 05.01.09, 10:19 nie wiedzialem, ze za kase z WOSP organizuje Woodstock, sprowadza tam sekte krysznowcow, a przeszkadzali mu tam ksieza. Nie interesuje mnie nagonka, bronie tylko KK, odpowiadam tylko tam gdzie atakuja KK Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ja do Owsiaka nic nie mialem, dopoki 05.01.09, 10:22 ministrant1993 napisał: > nie wiedzialem, ze za kase z WOSP organizuje Woodstock, sprowadza > tam sekte krysznowcow, a przeszkadzali mu tam ksieza. 1. Czy kasa z tego przystanku pójdzie na Woodstock? 2. Czy "krysznowcy" to sekta i czy to źle czy dobrze? 3. W jaki sposób Owsiakowi przeszkadzali księża na Woodstocku? Ktoś ci powiedział a ty powtarzasz czy masz własną opinię wyrobioną na podstawie FAKTÓW??? > Nie interesuje mnie nagonka, bronie tylko KK, odpowiadam tylko tam > gdzie atakuja KK Nie tłumacz się bo ktoś pomyśli, że jesteś winny :P Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Re: Ja do Owsiaka nic nie mialem, dopoki 05.01.09, 10:27 > 1. Czy kasa z tego przystanku pójdzie na Woodstock? > 2. Czy "krysznowcy" to sekta i czy to źle czy dobrze? > 3. W jaki sposób Owsiakowi przeszkadzali księża na Woodstocku? Ad 1. Owsiak sam sie przyznal ze czesc idzie ad 2. Krzysznowcy - hinduiostyczna banda wykolejencow - sekta ad.3 nie wiem, ale ich wyganial Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ja do Owsiaka nic nie mialem, dopoki 05.01.09, 10:33 ministrant1993 napisał: > > 1. Czy kasa z tego przystanku pójdzie na Woodstock? > > 2. Czy "krysznowcy" to sekta i czy to źle czy dobrze? > > 3. W jaki sposób Owsiakowi przeszkadzali księża na Woodstocku? > > Ad 1. Owsiak sam sie przyznal ze czesc idzie Sprawdzę jaka i oddzwonię :D > ad 2. Krzysznowcy - hinduiostyczna banda wykolejencow - sekta Dlaczego "banda wykolejeńców"? Mam wrażenie, że robisz za zwierciadło czyjejś nienawiści. > ad.3 nie wiem, ale ich wyganial Nie znam szczegółów. Ty znasz? Odpowiedz Link Zgłoś
13xm od kiedy religia jest jakąś bandą? 05.01.09, 10:40 a może to KK jest bandą wykolejeńców? Krysznaizm jest taką samą religią jak twoja wiara młody człowieczku z rocznika '93, jak islam, jak protestancyzm..więc nie pluj tam gdzie nie powinieneś.. Akurat to prędzej od takiego katolika bym się spodziewał w pysk oberwać niż od krysznowcy..a to już mówi samo za siebię. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Re: od kiedy religia jest jakąś bandą? 05.01.09, 10:44 > a może to KK jest bandą wykolejeńców? Krysznaizm jest taką samą > religią jak twoja wiara młody człowieczku z rocznika '93, jak islam, > jak protestancyzm..więc nie pluj tam gdzie nie powinieneś.. Katolicyzm to jedyna prawdziwa religia, reszta to brednie i mam prawo mowic co chce. > Akurat to prędzej od takiego katolika bym się spodziewał w pysk > oberwać niż od krysznowcy..a to już mówi samo za siebię. Najpredzej od ateisty albo od czlowieka obojetnego religijnie dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: od kiedy religia jest jakąś bandą? 05.01.09, 10:54 > Katolicyzm to jedyna prawdziwa religia, reszta to brednie i mam > prawo mowic co chce. Już główka wyprana..gratulacje. I niedokształcona, ponieważ "katolicyzm" należy tylko grupy wyznań chrześcijańskich a nie jest odrębną religią. Poza tym, to tolerancji w tobie niewiele.. > Najpredzej od ateisty albo od czlowieka obojetnego religijnie > dostaniesz Bullshit. Człowiek taki prędzej pomyśli, niż "rzuci się w obronie wiary", i da sobie spokój widząc, że marne jego trudy konstruktywnej rozmowy. Zobacz sam - nie dasz sobie niczego powiedzieć i ciągle klepiesz słowa "ja tylko bronię KK" - czym bronisz? Atakiem? To jest własnie działanie prawdziwego katolika? Kopnąć zanim ktoś kopnie ciebie? Kurcze, nie atakuję katolicyzmu, sam jestem wierzącym..ale choć odrobinę zdrowego rozsądku się przyda w życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Re: od kiedy religia jest jakąś bandą? 05.01.09, 10:59 > Już główka wyprana..gratulacje. > I niedokształcona, ponieważ "katolicyzm" należy tylko grupy wyznań > chrześcijańskich a nie jest odrębną religią. > Poza tym, to tolerancji w tobie niewiele.. Kosciol katolicki to jedyny prawdziwy Kosciol chrzescijanski i tyle. Reszta to odlaczeni , sa poza Kosciolem. I katolicyzm jest jedyna prawdziwa wiara. > Bullshit. Człowiek taki prędzej pomyśli, niż "rzuci się w obronie > wiary", i da sobie spokój widząc, że marne jego trudy konstruktywnej > rozmowy. Zobacz sam - nie dasz sobie niczego powiedzieć i ciągle > klepiesz słowa "ja tylko bronię KK" - czym bronisz? Atakiem? To jest > własnie działanie prawdziwego katolika? Kopnąć zanim ktoś kopnie > ciebie? > Kurcze, nie atakuję katolicyzmu, sam jestem wierzącym..ale choć > odrobinę zdrowego rozsądku się przyda w życiu! Dobrze, to nie atakuj i juz. Ja nikogo nie atakuje, tylko odpowiadam na wieczny atak na KK Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: od kiedy religia jest jakąś bandą? 05.01.09, 11:05 ministrant1993 napisał: > Kosciol katolicki to jedyny prawdziwy Kosciol chrzescijanski i tyle. E tam. Każdy wierzący ma dokładnie takie samo zdanie o swoim kościele. Nie zastanawia cię to? > Reszta to odlaczeni , sa poza Kosciolem. I katolicyzm jest jedyna > prawdziwa wiara. Cóż - nie jest. Jedyną prawdziwą wiarą jest dobro. A reszta to mechanizmy :P Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: od kiedy religia jest jakąś bandą? 05.01.09, 11:11 > Kosciol katolicki to jedyny prawdziwy Kosciol chrzescijanski i tyle. > Reszta to odlaczeni , sa poza Kosciolem. I katolicyzm jest jedyna > prawdziwa wiara. Powtarzam.. "Katolicyzm – największa grupa wyznań chrześcijańskich" Zajrzyj na wiki, zobaczysz to może uwierzysz, że katolicyzm to tylko grupa wyznań chrześcijańskich! Grupa a nie religia! > Dobrze, to nie atakuj i juz. Ja nikogo nie atakuje, tylko >odpowiadam na wieczny atak na KK a ja odpowiadam na ataki na zdrowy rozsądek, samodzielne myślenie i odrobiny szacunku dla innych wierzących inaczej..czyli - na bycie człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: od kiedy religia jest jakąś bandą? 05.01.09, 12:59 13xm napisał: > że katolicyzm to tylko > grupa wyznań chrześcijańskich! Grupa a nie religia! I o to właśnie chodzi. Kolega nie jest katolikiem, tylko rydzykownym sekciarzem, który może pluć na wszystkich innych bo klecha za macanko odpuści mu wszystkie grzechy. Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Re: Ja do Owsiaka nic nie mialem, dopoki 05.01.09, 11:15 > > ad.3 nie wiem, ale ich wyganial > > Nie znam szczegółów. Ty znasz? Parę lat temu Owsiak pokłócił się z ekipą "przystanku Jezus" - podobno nie chcieli pomóc w organizacji nawet w najmniejszym stopniu za to się szarogęsili to ich wysłał na drzewo. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Ja do Owsiaka nic nie mialem, dopoki 05.01.09, 11:19 zlomas1 napisał: > Parę lat temu Owsiak pokłócił się z ekipą > "przystanku Jezus" - podobno nie chcieli pomóc w organizacji > nawet w najmniejszym stopniu za to się szarogęsili to ich wysłał na drzewo. Czyli to była relacja na poziomie organizacyjnym a nie religijnym. No to ten kto pisał, że Owsiak pędzi księży z Woodstock ma okazję uaktualnić swoje informacje :D Odpowiedz Link Zgłoś
13xm Re: Ja do Owsiaka nic nie mialem, dopoki 05.01.09, 11:32 oj już nie atakujcie KK, bo nasz Krzyżowiec1993 swoim mieczem będzie ścinał łby niewiernym ;p Odpowiedz Link Zgłoś
13xm ponieważ wszystko co nie ma.. 05.01.09, 10:15 ..błogosławieństwa kleru - jest dziełem szatana! A że Owsiak ciągle pokutuje za swoje "róbta co chceta", jest zaznaczony swoistą klątwą..nie ważne ile dobrego zrobi - i tak będzie "be". Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 10:13 ministrant1993 napisał: > A Caritas po cichu setki milionow. Owsiak to zwykly cwaniak, ktory > sie na calym Wospie dorobil Nie można porównywać CARITASU i WOŚP bo obydwie działają na różnych zasadach. Ale niechby - to ile z każdej złotówki zdobytej przez CARITAS idzie w koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Re: Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 10:16 Nie wiem, zgodnie z prawem moze isc 10% , wiec pewnie nie wiecej niz 10 gr. Caritas utrzymuje mnostwo domow opieki, zapewnia sile robocza w postaci siostr itd. I dziala okragly rok, bez pompy w TV Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 10:18 ministrant1993 napisał: > Nie wiem, zgodnie z prawem moze isc 10% , > wiec pewnie nie wiecej niz > 10 gr. Caritas utrzymuje mnostwo domow opieki, zapewnia sile robocza > w postaci siostr itd. I dziala okragly rok, bez pompy w TV Co z tego? Co masz do zarzucenia WOŚP? Zarabiają za dużo? Nie potrafisz podać ile zarabia CARITAS nie wiesz więc czy więcej czy mniej od Owsiaka. Ale jesteś przeciw. Dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Re: Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 10:22 J> > > Nie wiem, zgodnie z prawem moze isc 10% , > > wiec pewnie nie wiecej niz > > 10 gr. Caritas utrzymuje mnostwo domow opieki, zapewnia sile robocza > > w postaci siostr itd. I dziala okragly rok, bez pompy w TV > > Co z tego? Co masz do zarzucenia WOŚP? > > Zarabiają za dużo? Nie potrafisz podać ile zarabia CARITAS nie wiesz więc czy > więcej czy mniej od Owsiaka. Ale jesteś przeciw. Dlaczego? Caritas jakies 300 mln. Nie ma nic przeciwko Owsiakowi, ale bronie Caritasu przed atakami Owsiakowcow. Owsiak dostaje rykoszetem :) Odpowiadam tylko na ataki na KK. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 10:31 ministrant1993 napisał: > Caritas jakies 300 mln. Nie ma nic przeciwko Owsiakowi, ale bronie > Caritasu przed atakami Owsiakowcow. Owsiak dostaje rykoszetem :) Ale nie chodzi o ZYSK tylko o KOSZTY :) Wiadomo, że przy przedsięwzięciu takiej skali (to będzie ZYSK co najmniej kilkakrotnie większy od ZYSK'u Owsiaka) koszty mogą być wyższe. I nie o to chodzi. CARITAS pomaga w sposób mniej medialny. Owsiak ze swojej pomocy zrobił SHOW. I jest skuteczny. Ludzie rozsądni powinni to zauważyć zamiast badać czy "róbta co chceta" to zachęta do nihilizmu? Ba... przy każdej przedsięwzięciu zdarzają się błędy. Czy poważałbyś człowieka, katolika, który wybaczy KAŻDY błąd CARITASU a nie wybaczy ŻADNEGO błędu Owsiaka? > Odpowiadam tylko na ataki na KK. Próżny trud. Naprawdę :P Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Re: Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 10:41 > Ale nie chodzi o ZYSK tylko o KOSZTY :) Wiadomo, że przy przedsięwzięciu takiej > skali (to będzie ZYSK co najmniej kilkakrotnie większy od ZYSK'u Owsiaka) koszt > y > mogą być wyższe. I nie o to chodzi. CARITAS pomaga w sposób mniej medialny. > Owsiak ze swojej pomocy zrobił SHOW. I jest skuteczny. Ludzie rozsądni powinni > to zauważyć zamiast badać czy "róbta co chceta" to zachęta do nihilizmu? > > Ba... przy każdej przedsięwzięciu zdarzają się błędy. Czy poważałbyś człowieka, > katolika, który wybaczy KAŻDY błąd CARITASU a nie wybaczy ŻADNEGO błędu Owsiaka Ok, ja do Owsiaka nic nie mam, ale Owsiakowcy zazwyczaj za kazda klode rzucona im pod nogi obwiniaja KK co sie konczy wyzwiskami. Jestem z bardzo katolickiej rodziny mam dwoch ksiezy i siostre w rodzinie i mnie to denerwuje bo to zwykle oszczerstwa, ksieza nie maja tak duzo kasy , na parafiach jest czesto bieda! To tylko reakcja na takie gadanie Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 10:59 ministrant1993 napisał: > Ok, ja do Owsiaka nic nie mam, ale Owsiakowcy zazwyczaj za kazda > klode rzucona im pod nogi obwiniaja KK co sie konczy wyzwiskami. A skąd. Nie "owsiakowcy" a oszołomy. Ich jest pełno. I to po każdej stronie KAŻDEGO sporu. > Jestem z bardzo katolickiej rodziny mam dwoch ksiezy i siostre w > rodzinie i mnie to denerwuje bo to zwykle oszczerstwa, ksieza nie > maja tak duzo kasy , na parafiach jest czesto bieda! Jest. Mam znajomego księdza przez miedzę. Tylko jemu akurat Owsiak pasuje z tego względu, że w dzieło pomocy wciąga ludzi do których kościołowi katolickiemu czasem bardzo trudno dotrzeć :D > To tylko reakcja na takie gadanie Zrozumiałe. Ale dyskusja z bluzgającym oszołomstwem jest z góry skazana na porażkę :D Odpowiedz Link Zgłoś
zlomas1 Re: Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 11:20 > Jest. Mam znajomego księdza przez miedzę. Tylko jemu akurat Owsiak pasuje z teg > o > względu, że w dzieło pomocy wciąga ludzi do których kościołowi katolickiemu > czasem bardzo trudno dotrzeć :D Bo ideowi księża lądują na biednych parafiach. Na dobre fuchy to jest wyścig szczurów. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: Owsiak - marne 30 mln z cala pompa 05.01.09, 12:02 Nie wiem co Cię tak drogi ministrancie pociąga w KK (mogę się tylko domyślać, ale to o czym myślę przeraża mnie i brzydzi :P) ale jak będziesz już dużym chłopce i poczytasz dużo książek, nauczysz się krytycznej oceny faktów to zrozumiesz dlaczego ktoś kiedyś powiedział że religia to opium dla ludu. Bez względu na to jaka. Nawiasem mówiąc, napiszę to co zawsze piszę gdy ktoś mówi o Caritasie: POKAŻCIE ZEZNANIE PODATKOWE!! ZA JAKIKOLWIEK ROK!! KONTROLA!! KONTROLA!! p.s. co do zwykłych cwaniaków powiem ci kolego tylko tyle, KK to zwykłe cwaniaki które dorobiły się na ciemnocie i zabobonach chłopków pańszczyźnianych. I to o wiele dłużej niż marne 17 lat :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry odbiera sen czarnym 04.01.09, 20:22 strach przed ogniem piekielnym nie jest jedynym sposobem na wyciagniecie forsy od ludzi, nauczka dla czarnych Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj862 Re: odbiera sen czarnym 04.01.09, 20:34 Słownictwo typowe A może ktoś wie gdzie można zobaczyć jak się rozlicza Caritas? Odpowiedz Link Zgłoś
szellheliks Re: odbiera sen czarnym 04.01.09, 21:55 www.caritas.pl/news.php?id=7874&d=59 Wystarczy wejść na ich stronę Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Caritas nie musi być zły 04.01.09, 23:27 To nie jest gra komputerowa, w której tylko Owsiak lub tylko Caritas mogą być po dobrej stronie. Dobremu celowi mogą służyć na swój sposób różne metody i można do niego iść różnymi drogami. Może to jeszcze nie synergia, ale wystarczy, że wyniki się sumują. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Caritas nie musi być zły 05.01.09, 09:26 niestety środki są ograniczone i jest to konkurencja, jak dam na Caritas to mogę już nie dać na WOŚP Odpowiedz Link Zgłoś
m-nick Re: odbiera sen czarnym 05.01.09, 08:01 Gdzie są: - koszty wynagrodzeń? - ilość etatów? - bilans? - RZiS? Sprawozdanie z Twojego linku to jakaś farsa - dwie strony!!! Jedyne co widać, to że Telewizja i Ministerstwa hojnie dotowały Caritas Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: odbiera sen czarnym 05.01.09, 12:05 Wybacz stary ale na stronie internetowej to ja mogę napisać wszystko, mnie przekonują zewnętrzne audyty, a nie to co jeden klech z drugim wklepią sobie w sieci :/ Odpowiedz Link Zgłoś
jaromiro99 Czarne nie dzieli forsy 04.01.09, 20:42 Czarnych trafia szlag, Owsiak zbiera taką forsę, a oni jej nie dzielą. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Bezczelność ?... 04.01.09, 20:34 Sk...romni, uczynni ludzie z WOŚP - dostają 4 godziny darmowej reklamy telewizyjnej - i jeszcze narzekają... Odpowiedz Link Zgłoś
lucacd Pawlak 04.01.09, 20:37 Pawlaka już dawno nie powinno być w TVP.Usunął Wielką Grę, a co dał w jej miejsce? Samo g... Odpowiedz Link Zgłoś
atur22 Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 20:56 Dla wszystkich naiwnych placacych na Kosciol Katolicki w Polsce podaje link do sprawozdan FINANSOWYCH WSOP;-) www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/18/2 Czy moglbym zobaczyc sprawozdanie finansowe zbiorki pieniedzy w moim kosciele? parafi? Diecezji? Czy moge wiedziec ile moj proboszcz wydaj na prad, gaz, kwiatki, organiste, piwo, wodke, samochod, jakie podatki placi i ile wysyla do Watykanu??? Jak KK rozlicz sie z moich coniedzielnych skladek? Ktos wie? Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 21:57 atur22 napisał: > Czy moglbym zobaczyc sprawozdanie finansowe zbiorki pieniedzy w moim kosciele? parafi? Diecezji? Nie, nie mógłbyś bo gdyby Kościół katolicki ujawnił ile "zarabia" żerując na ludzkim strachu i naiwności to mielibyśmy rozruchy :) W historii było już parę takich akcji, kościół zbyt słabo ukrywał swoje dochody i kończyło się wyrzynaniem księży przez chłopstwo. W czasach nowożytnych są dużo cwańsi, dzisiaj nikt już nie wie ile bilionów jest warty kościelny majątek ani ile miliardów miesięcznie kościół zdziera ze swoich owieczek. Nikt nic nie wie, nikt się nie buntuje. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks błogosławieni naiwni, albowiem oni... 05.01.09, 12:15 atur22 napisał: >Czy moge wiedziec ile moj proboszcz wydaj na prad, gaz, > kwiatki, organiste, piwo, wodke, samochod, jakie podatki placi i ile wysyla do > Watykanu??? > Jak KK rozlicz sie z moich coniedzielnych skladek? Ktos wie? Ja wiem jedynie, że dopóki będą tacy naiwni jak, ty którzy dają "na tacę", tak długo kościół będzie prowadził te zbiórki i kupował z nich artykuły pierwszej potrzeby dla księży, czyli samochody, zestawy tv sat, wanny z hydromasażem i inne urządzenia niezbędnie konieczne do prowadzenia posługi duszpasterskiej... To po prostu oczywista oczywistość. :) Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <====---- 04.01.09, 20:58 Jak zwykle PiSowcy pokazali że ich boli to, że ktoś potrafi bezinteresownie pomagać... Odpowiedz Link Zgłoś
atr8 Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 21:07 Telewizjo, tnij orkiestrę. Jestem wielkim zwolennikiem tej akcji, zawsze biorę w niej finansowy udział i żałuję, że jestem za stary na wolontariusza. Ale to nie jest widowisko dla telewizji, tzn.wejścia w dotychczasowej ilości były grubą przesadą. Nachalna agitacja może obrzydzić najszlachetniejszą akcję. 5-10 min. co 3 godziny wydaje się dosyć, a stawianie niedzielnego programu na głowie nie służy tej sprawie. Do :bokassy i jemu podobnych: macie swój Caritas i paście "czarnych" jak chcecie, ale to kościelne "akcje" są poza wszelką kontrolą. Pewnie krewni i znajomi proboszcza są dla was bardziej godni zaufania. Wolny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 21:10 ''Kierowcą samochodu, najnowszego i najdroższego Audi - A8 - okazał się ksiądz kanclerz Józef Lisowski z Legnickiej Kurii Biskupiej. Co więcej, samochód, którym kierował zarejestrowany jest na... Caritas! To pojazd wart ok. pół miliona złotych, a Caritas czerpie swoje przychody głównie ze zbiórek publicznych, czyli od wiernych Kościoła katolickiego.'' Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 05.01.09, 09:18 wari napisał: > > ''Kierowcą samochodu, najnowszego i najdroższego Audi - A8 - okazał > się ksiądz kanclerz Józef Lisowski z Legnickiej Kurii Biskupiej. Co > więcej, samochód, którym kierował zarejestrowany jest na... Caritas! > To pojazd wart ok. pół miliona złotych, a Caritas czerpie swoje > przychody głównie ze zbiórek publicznych, czyli od wiernych Kościoła A co ma na krowie jechać? Jeden od Maybacha tak powiedział. > katolickiego.'' Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Nie chce Owsiaka w TV 04.01.09, 21:12 do dzisiaj pamietam jak odgrażał się katolikom. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Nie chce Owsiaka w TV 04.01.09, 21:17 Już w lipcu ub.r. policja zatrzymała ks. Jarosława N. W jego komputerze funkcjonariusze znaleźli zdjęcia pornograficzne z udziałem dzieci. Prokuratura postawiła księdzu zarzut rozpowszechniania materiałów pedofilskich. W diecezji znany jest też przypadek księdza K., który pełnił funkcje wychowawcze w płockim Wyższym Seminarium Duchownym i jednocześnie był wykładowcą Niższego Seminarium. Sześć lat temu władze diecezji dowiedziały się, że molestował podopiecznych. K. co prawda odszedł z seminariów, ale nadal pracował z młodzieżą i miał kontaktze swoimi ofiarami. Pozostał wykładowcą w płockim Punkcie Konsultacyjnym Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego, który mieścił się w tym samym gmachu co seminaria. W lipcu ubiegłego roku K. organizował letnie spotkanie dla kleryków, na które z Płocka nikt nie pojechał. Ustaliliśmy, że o molestowanie seksualne i gwałty oskarżanych jest kilku innych księży. Administrator diecezji bp Roman Marcinkowski odmówił "Rzeczpospolitej" jakiegokolwiek komentarza. Z kolei ks. Kazimierz Dziadak, rzecznik diecezji płockiej, oświadczył, że nic nie wie na ten temat. Sytuację w diecezji płockiej zna za to Nuncjatura Apostolska. Według naszych informacji wykorzystywanie nieletnich to niejedyny powód do zmartwień hierarchii kościelnej. W płockiej diecezji śledczy tropią również afery gospodarcze, w które zamieszani są miejscowi duchowni. W październiku 2005 roku prokuratura w Ciechanowie wszczęła śledztwo dotyczące rozliczeń Caritasu z Narodowym Funduszem Zdrowia. Kościelna organizacja miała wyłudzić pieniądze za usługi pielęgniarskie. Tygodnik "Wprost" ujawnił w piątek, że Państwowy Fundusz Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych wykrył w płockim CARITASIE nadużycia na sumę co najmniej 1,7 mln zł. Mają one dotyczyć pieniędzy wypływających z PFRON. Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Klamstwa niczym nie udowodnione. 05.01.09, 10:11 A nawet jesli to i tak jest marna jedna setna procenta ksiezy Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Klamstwa niczym nie udowodnione. 05.01.09, 10:11 ministrant1993 napisał: > A nawet jesli to i tak jest marna jedna setna procenta ksiezy Oj przestań już trollować :D Odpowiedz Link Zgłoś
ministrant1993 Re: Klamstwa niczym nie udowodnione. 05.01.09, 10:23 Nie trolluje, wiele takich spraw to zwykle wymysly i ataki na KK Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Klamstwa niczym nie udowodnione. 05.01.09, 10:25 ministrant1993 napisał: > Nie trolluje, wiele takich spraw to zwykle wymysly i ataki na KK OCZYWIŚCIE - bo świat jest pełen oszołomów. Chcesz bronić swojego kościoła przed każdym oszołomem? W jaki sposób? Oszołom nie zważa na fakty. Jedynym efektem twojej obrony będzie kolejna porcja bluzgów. Oszołoma może uleczyć wyłącznie terapia szokowa i to z życia wzięta :) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: Klamstwa niczym nie udowodnione. 05.01.09, 12:08 Faktycznie :) Na przykład następny artykuł o pedofilu w sutannie :) Albo o następnym proboszczu nakłaniającym swoją kochankę do aborcji, albo... ojojoj duużo tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht_kalb Re: Klamstwa niczym nie udowodnione. 05.01.09, 12:07 Hahaha, dobry żart Odpowiedz Link Zgłoś
atr8 Re: Nie chce Owsiaka w TV 04.01.09, 21:34 Widocznie miał powody, jak miliony w tym kraju. I nie chodziło o katolików, tylko o rydzykolubnych. Odpowiedz Link Zgłoś
bolek1965 [...] 04.01.09, 21:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 21:30 forum.o2.pl/temat.php?id_p=5572722 Odpowiedz Link Zgłoś
atr8 Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 21:37 bolek1965 napisał: > A ja na Owsika nie dam złamanego grosza. Nie wierzę temu kundlowi jak psu. Aleś sobie wybrał linka, bardzo wiarygodny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
she_is_the_girl Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 21:49 Orkiestra jest nudna jak flaki na oleju. Nie da się tego oglądać, więc - moim zdaniem - skrócenie czasu transmisji jest logiczne z punktu widzenia oglądalności, a nie ideologii. Byłabym tego samego zdania, gdyby chodziło na przykład o akcję Caritasu, czy kogokolwiek innego. To jest mało medialne, choć społecznie bardzo użyteczne i cenne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 05.01.09, 06:41 > Orkiestra jest nudna jak flaki na oleju. Nie da się tego > oglądać, więc ...więc zawsze, w każdej chwili możesz przełączyć na TV TRWAM! I tak większość oferty TVP coraz mniej się od tej zacnej stacji odróżnia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wrd6611 Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 21:54 Owsiak zbiera pieniadze i dobze mu to wychodzi. Nie robi tego za darmo bo tez musi za cos zyc. Moze by tak kosciol zaczal pomagac za darmo? slub - kosztuje chrzest - kosztuje pogrzeb - kosztuje po koledzie - kosztuje. itd.... Z niczego sie nie rozlicza i nie placi podatkow. O co wy macie pretensje do Owsiaka? Sa wykazy przychodow i wydatkow? - sa!, jest zakupiony sprzet? - jest!. Jesli komus blizej do milosci blizniego to na pewno jemu. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 05.01.09, 11:15 Owsiak akurat robi to za darmo - można łatwo sprawdzić, że nie pobiera żadnej pensji z Fundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
trzechpanowwlodce Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 21:48 Mój syn spędził pierwsze dni życia w inkubatorze z nalepką Orkiestry. Państwo, którzy tak ochoczo wykrzykujecie "oszustwo" , "ścierwo" , "hańba",etc., zastanówcie się dwa razy zanim coś z siebie jeszcze wygenerujecie podobnego. Trzymam go na kolankach i myślę o was ciepło, niech wam bozia da rozum... Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Owsiak to patologia 04.01.09, 22:04 taki nowotwor - wyrosly na chorej polskiej sluzbie zdrowia. Zastanawia mnie co innego - skoro w 2008 roku stal sie cud i w Polsce nastala normalnosc - rzady Donalda - jaki jest sens wspierania tego cudaka Owsiaka? Przeciez to palanat - w dniu zbiorki pieniedzy z domu wyjsc nie mozna - wszedzie pelno nawiedzonych idiotow probujacych wyciagac od ludzi pieniadze..... ciac tego Owsiaka w tvp - odeslac cudaka do lamusa - w krainie rzadow Donalda takie owsikowe zbiorki nie maja racji bytu.... teraz zyjemy w krainie powszechnej szczesliwosci - nie widzieliscie w TVN - ekipa Donalda zrobila juz reforme polskiej sluzby zdrowia - i zyje sie lepiej - wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Każda pomoc jest potrzebna 04.01.09, 22:24 Polsce żaden cud nie pomoże - potrzeba dużo pracy, ale nawet pięć lat starań jakiegokolwiek rządu nie jest w stanie doprowadzić Polski do poziomu krajów starej Unii, zwłaszcza po dwóch latach destrukcji pisowskich łajdaków. Dotyczy to zwłaszcza polskiej służby zdrowia, której z jednej strony potrzebna jest od dawna reforma, zaniedbana przez rządzących wcześniej populistów, a z drugiej po prostu pomoc. Każda złotówka takiej pomocy to większe szanse na uratowanie czyjegoś życia. Dlatego będę razem z Orkiestrą. Dla dzieci swoich i nie swoich, i dla twoich bliskich, koneser10, także. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Każda pomoc jest potrzebna 04.01.09, 23:07 odnosze wrazenie, ze uzywasz slow, ktorych nie rozumiesz. ot chocby POpulizm - coz poradze na wiare w cuda. Jest takie powiedzenie - dlaczego biedny - bo glupi.... glosuj dalej na Donalda - i plac na owsika. Podpowiesz moze na czym polega plan Donka? Krecenie lodow - tj. prywatyzacja szpitali to jedno. Ale co z reforma sluzby zdrowia? Kiedy zlikwiduja NFZ? Kiedy wprowadza prywatne ubezpieczenia? Kiedy wprowadza konkurencje pomiedzy ROZNYMI ubezpieczycielami? Naprawde brak wam oleju w glowie by ocenic to co robi ekipa POpulistow ze sluzba zdrowia? Toz program Donka to pic na wode - zmiana formy wlasnosci szpitali to zadna reforma - reforma bedzie zmiana modelu finansowania i wprowadzenie mechanizmow konkurencji..... potrafisz to zrozumiec czy spijasz jedynie zlote mysli Donalda i nawet nie probujesz samodzielnie myslec? apropos owsika - tak jak pisalem to nowotwor na chorej rodem z PRL sluzbie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Kolejny przygłup z konkurencją 05.01.09, 00:00 Media ci przestawiły klepki w głowie tą wolnorynkową ideologią.Konkurencję to możesz mieć na jakimś bazarku gdzie 1. Jest wystarczająca ilość straganów.(w większości miast jest jeden, dwa szpitale) 2. Możesz ocenić towar, obejrzeć owoce - w szpitalu nie wiesz co cię czeka, a przeważająca ilość ludzi trafia tam raz, kilka razy w życiu. 3. Przeważnie tam się trafia gdzie jest dyżur (wypadki) . Jeszcze parę punktów by się znalazło, ale się nie chce pisać. Jeszcze może reklamy ci się marzą. Z tych reklam żyją media, które wciskają kit aby taki mało rozumny człowieczek dokonywał odpowiednich wyborów ideologicznych i politycznych. Wybory te nie koniecznie są dobre dla ciebie ale dla tych którzy zlecają te reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 durniu - pisze o konkurencji ubezpieczycieli 05.01.09, 00:16 nie bardzo rozumiem z jakimi moimi pogladami probujesz nieudolnie polemizowac. toz przeciez nawet POkemony zapowiadaly likwidacje NFZ i wprowadzenie wielu KONKURUJACYCH ze soba ubezpieczycieli zdrowowtnych. Teraz masz jeden NFZ, ktory dzieli pieniadze i ustala globalne reguly gry na rynku uslug zdrowotnych. Czy szpital jest prywatny/panstwowy/samorzadowy nie ma wiekszego znaczenie skoro i tak skazany jest na NFZ - jesli NFZ wyceni usluge ponizej rzeczywistych kosztow - to jakbys nie kombinowal zarowno prywatny jak panstwowy szpital na tej usludze straci.... Ty jako ubezpieczony nie masz wyboru i swoja kase musisz powierzyc nieudacznikom z NFZ - majac konkurencje - wybieralbys ubezpieczyciela, ktory mialby dla ciebie najbardziej atrakcyjna oferte - ubezpieczyciel mialby umowy ze szpitalami/osrodkami, gdzie otrzymywalbys głabie swiadczenia medyczne. Natomiast co do tego co raczyles napisac w swojej polemice z wlasnymi myslami - podsumowujac krotko, to belkot - wszak obecnie nic nie stoi na przeszkodzie by otwierac szpitale prywatne... tak wiec konkurencja juz teraz jest w pelni mozliwa. Caly czas zdumiewa mnie wiara w to, ze zmiana szyldu na szpitalu ma rozwiazac problemy z ich zarzadzaniem ... to wiara w cuda - charakterystyczna dla biedakow glosujacych na Donalda Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 O widzę cięższy przypadek 05.01.09, 00:56 wolnorynkowej ideologii - od Korwina. Jasne w każdej wsi będzie z pięć szpitali. Ulegniesz wypadkowi i będą szukać szpitala z którym twój ubezpieczyciel podpisał umowę. Najdroższy model funkcjonowania służby zdrowia jest w USA i obejmuje tylko jakiś procent społeczeństwa. Gdzieś to wyczytałem ale już nie pamiętam gdzie. Myslisz że osiemnastowieczny kapitalizm jest najlepszym ustrojem. Niestety świat idzie do przodu. Dwa wieki temu większość nie chodziła do szkoły, nie było tyle dróg, tyle nowoczesnego wojska, i tysiąca rzeczy których nie chce mi się wymieniać. Dlatego podatki wynosiły 10 %. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: durniu - pisze o konkurencji ubezpieczycieli 05.01.09, 11:19 Koleś, musisz mieć niezłe kompleksy, że leczysz je w tak prostacki sposób. Pewnie jedziesz sobie na ręcznym pisząc "donek" i "owsik" i dzięki temu sam czujesz się lepszy? Mały człowieczku bez znaczenia ... Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: durniu - pisze o konkurencji ubezpieczycieli 05.01.09, 12:17 koles, z reka na sercu napisz nam tutaj ile razy na Kaczynskiego wołałes Kaczor.... a potem napisz na tym forum za kare 100 razy - nie bede udawal madrzejszego niz jestem - jestem malym, załganym czlowieczkiem bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Owsiak to patologia 05.01.09, 09:26 koneser10 napisała: > taki nowotwor - wyrosly na chorej polskiej sluzbie zdrowia. Zastanawia mnie co > innego - skoro w 2008 roku stal sie cud i w Polsce nastala normalnosc - rzady > Donalda - jaki jest sens wspierania tego cudaka Owsiaka? Przeciez to palanat - > w > dniu zbiorki pieniedzy z domu wyjsc nie mozna - wszedzie pelno nawiedzonych > idiotow probujacych wyciagac od ludzi pieniadze..... > ciac tego Owsiaka w tvp - odeslac cudaka do lamusa - w krainie rzadow Donalda > takie owsikowe zbiorki nie maja racji bytu.... teraz zyjemy w krainie > powszechnej szczesliwosci - nie widzieliscie w TVN - ekipa Donalda zrobila juz > reforme polskiej sluzby zdrowia - i zyje sie lepiej - wszystkim. Pewnie by tak było gdyby nie wspaniali hamulcowi L&J Odpowiedz Link Zgłoś
langwer2 Re: Owsiak to patologia 05.01.09, 10:13 To niech Owsik zwróci się z prośbą o czas antenowy do TVN.lub Polsatu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Owsiak to patologia 05.01.09, 10:15 langwer2 napisał: > To niech Owsik zwróci się z prośbą o czas antenowy do TVN.lub Polsatu. O i mamy kolejny przykład oszołoma :D Odpowiedz Link Zgłoś
chee.tah Owsiak błaga TVP: Nie tnijcie Orkiestry 04.01.09, 21:49 A może WOŚP powinien odbywać się później? Nie zaraz po świętach? Na przykład przed Dniem Dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Nie kłam, dobiczek, Tusk niczego nie sprzedaje. 04.01.09, 22:29 Zajrzyj do polskich szpitali i przychodni, tych państwowych, i zobacz biedę i syf. Zajrzyj do tych prywatnych, w których można się leczyć z ubezpieczenia NFZ nie dopłacając ani złotówki, a zobaczysz różnicę. Polsce potrzebna jest reforma służby zdrowia. A skomercjalizowane placówki jak najbardziej mogą korzystać z darów - przecież działają pro publico bono, chociaż inaczej liczą pieniądze. To w niczym nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Nie kłam, dobiczek, Tusk niczego nie sprzedaj 04.01.09, 23:10 to prawda tusk niczego nie sprzedaje - on absolutnie nic nie robi - ta cala POkemonowa reforma sluzby zdrowia to pic na wode. Kiedy zabiora sie za likwidacje NFZ? Kiedy wprowadza ubezpieczenia zdrowotne, konkurencje ubezpieczycieli? Krecenie lodow ('prywatyzacja' szpitali) to zadna reforma - zreszta nawet tego nie potrafia zrobic porzadnie... xzenujaca gromada nieudacznikow Odpowiedz Link Zgłoś
kalatala To nie ten wątek 05.01.09, 11:05 Przypominam, że rozmawiamy tu o WOŚP, a nie o Tusku. Odpowiedz Link Zgłoś
simpson0107 Reklamy w publicznej telewizji... 04.01.09, 22:27 A co z abonamentem? Albo reklamy, albo abonament!! Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Reklamy w publicznej telewizji... 04.01.09, 23:13 to taka forma podatku - czesc z abonamentu idzie do kieszeni owsika biedni emeryci i rencisci placacy abonament - dzieki Bogu Tusk i o tym pomyslal - zlikwiduje abonament i bedzie git. wedle pomyslow Tuska budzet bedzie dotowal TVP zamiast kasy z abonamentu - jesli dalej TVP w nastepnych latach bedzie wspierac owsika - bedzie to rownoznaczne z transferem publicznych pieniedzy do prywatnej fundacji owsika..... duzo taniej byloby po prostu zreformowac sluzbe zdrowia a owsika poslac na drzewo - niech tam robi co chce Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne ty swi.nio jestes koneserem w czym???? 04.01.09, 23:41 od Jurka Owsiaka wara chamie, endecki wypierdku, przynajmniej daje cos polskim dzieciom, a twoj zlodziej z Torunia okrada babki nad trumna Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 psy szczekaja karawana jedzie dalej 04.01.09, 23:43 miales swoje 5 minut w Wigilie aby przemowic ludzkim - teraz spadaj do budy ujadac psie jeden Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: psy szczekaja karawana jedzie dalej 05.01.09, 01:02 Prawdziwy polak katolik zwolennik kaczorów.Najlepiej w życiu wychodzi mu ujadanie.Sfrustrowany palant wyzywający innych.To odpowiem ci twoim językiem.Spie...j na drzewo prawicowy sku...synu.To przez takich gnoi jak ty dwa lata rządziły kurduple i ośmieszały ten kraj.Nie podoba ci się ten rząd to wypie...j do watykanu.I wara ci od tego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: psy szczekaja karawana jedzie dalej 05.01.09, 07:42 coz ja poradze na twoje kompleksy biedaku. udaj sie lepiej do jakiegos psychiatry - moze pomoze ci odzyskac rownowage psychiczna, wyleczy cie z kompleksow. A teraz wracaj na zmywak POpaprancu. Uwierzyles w cuda i mam cie traktowac powaznie, no nie zartuj..... Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.golabek Re: psy szczekaja karawana jedzie dalej 05.01.09, 11:31 Bez względu na argumenty i poglądy, formy wypowiedzi i zawarte w nich negatywne emocje przeszkadzają nam w rozwiązywaniu problemów dotyczących naszego podwórka. Zagadnienie przejawia się w zasadzie w każdej formie i tematyce naszej "społecznej debaty". Dużo konstruktywnej krytyki, w zdrowej atmosferze. Pozdrawiam wszystkich aktywnych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gregor7502 Re: Reklamy w publicznej telewizji... 05.01.09, 09:22 > to taka forma podatku - czesc z abonamentu idzie do kieszeni owsika > biedni emeryci i rencisci placacy abonament - dzieki Bogu Tusk i o tym pomyslal > - zlikwiduje abonament i bedzie git. wedle pomyslow Tuska budzet bedzie dotowal > TVP zamiast kasy z abonamentu - jesli dalej TVP w nastepnych latach bedzie > wspierac owsika - bedzie to rownoznaczne z transferem publicznych pieniedzy do > prywatnej fundacji owsika..... duzo taniej byloby po prostu zreformowac sluzbe > zdrowia a owsika poslac na drzewo - niech tam robi co chce Ty s...u od rydzyka,mój syn po urodzeniu przeleżał jeszcze 3 miesiące w szpitalu podłączony do maszyny z czerwonym serduszkiem,ekarze mówili że ten sprzęt jest zajebiście drogi,gdyby nie Owsiak mieliby tylko 2 sztuki tego,a ja bym musiał jezdzić i szukać szpitali po całej polsce.Na oddziale którym leżał było aż czerwono od sprzętu z tymi serduszkami,raczej ciężko było znalezć sprzęt bez tych serduszek.Ty pier.ny debilu wez swojego guru rydzyka,największego złodzieja w polsce i idzcie się powiesić na drzewo tak jak judasz,jesteście jeszcze gorsi niż on,on chociaż pózniej żałował. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Reklamy w publicznej telewizji... 05.01.09, 09:45 gregor7502 napisał: > Ty s...u od rydzyka, Ale dlaczego się zniżasz do poziomu monochromatycznych maniaków plujących i szczekających na wszystko co nie zgadza się z ich czarno-białą wizją świata? Czegokolwiek byś nie napisał to nie PRZEKONASZ takich ludzi. Dla nich, jeśli fakty przeczą ich wizji świata to tym gorzej dla faktów. Dla nich zbiórka Owsiaka jest ZAWSZE zła a zbiórka Rydzyka ZAWSZE dobra. Wiesz, to sztuka - czynić zło (opluwać fantastyczną ideę i jej nie gorsze wykonanie) i mieć przekonanie, że postępuje się właściwie. Ale jeśli ktoś potrafi już taką sztukę to twoje bluzgi nic nie zmienią. Mam tylko nadzieję, że KAŻDA z tych ludzkich spluwaczek (bo nie plują własną śliną tylko cudzą - widać to po mizerii argumentacji) w sytuacji kiedy mieliby skorzystać ze sprzętu z czerwonym serduszkiem absolutnie się na to nie zgodzą :D Odpowiedz Link Zgłoś
turysta86 Każda fundacja to biznes! 05.01.09, 06:19 Nie ufam żadnej fundacji charytatywnej. Każda to bez wyjątku biznes i tyle z tej nadmuchanej dobroczynności. Gdyby tym wszystkim fundacjom, których namnożyło się jak grzybów po deszczu, naprawdę zależało na pomocy biednym, to nie zarabialiby na tym takich sporych pieniędzy. I nie obchodzi mnie, że to zgodne z prawem. Każdy chce pomagać, ale nie za darmo, hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Re: Każda fundacja to biznes! 05.01.09, 06:44 przykra sprawa, musisz być bardzo smutnym człowiekiem. wszędzie wokół samo zło i oszustwo! wszyscy chcą Cię ograbić z pieniędzy! no cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
saed Re: Każda fundacja to biznes! 05.01.09, 07:45 Chodziło raczej o wskazanie na twój prostolinijny cynizm, egoizm i początki zgorzknienia. A to 'hehe' na końcu każdej wypowiedzi nie dodaje ci wcale luzu. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Każda fundacja to biznes! 05.01.09, 09:16 A ty napisałeś cokolwiek na co warto z sensem odpisywać? Popatrzmy: "Nie ufam żadnej fundacji charytatywnej. Każda to bez wyjątku biznes i tyle z tej nadmuchanej dobroczynności." Jesteś w stanie swoje "rewelacje" poprzeć czymkolwiek konkretnym? Uogólniasz. Taki może jest Caritas ale WSZYSCY? "Gdyby tym wszystkim fundacjom, których namnożyło się jak grzybów po deszczu, naprawdę zależało na pomocy biednym, to nie zarabialiby na tym takich sporych pieniędzy." Ach... to ma być próba dowodu??? Po pierwsze napisałeś "takich sporych pieniędzy"? Co to znaczy SPORYCH? Istotne jest ile groszy z każdej złotówki jest przejadane. Od jakiego procentu uważasz, że będzie to SPORO? "I nie obchodzi mnie, że to zgodne z prawem." A co to kogo obchodzi co cię obchodzi bądź nie obchodzi. ŻĄDAŁEŚ ARGUMENTÓW. To podaj jakieś zanim będziesz domagał się poważnego traktowania. "Każdy chce pomagać, ale nie za darmo, hehe." Jeszcze raz: nie ma darmowej pomocy w takiej skali. Odpowiedz Link Zgłoś
turysta86 Re: Każda fundacja to biznes! 05.01.09, 09:46 "Jeszcze raz: nie ma darmowej pomocy w takiej skali." No i widzisz, sam przyznałeś, że to biznes! To są po prostu zwykłe firmy nastawione na zysk. Nie ma nic charytatywnego w dzisiejszych czasach. Po co ten ciągły bełkot o dobrym sercu? O bezinteresownej pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Każda fundacja to biznes! 05.01.09, 09:50 turysta86 napisał: > "Jeszcze raz: nie ma darmowej pomocy w takiej skali." > > No i widzisz, sam przyznałeś, że to biznes! To źle czy dobrze? > To są po prostu zwykłe firmy > nastawione na zysk. To nie są zwykłe firmy bo większość swojego ZYSKU przekazują na cel statutowy. Tak robią zwykłe firmy czy może masz blade pojęcie o zwykłych firmach? > Nie ma nic charytatywnego w dzisiejszych czasach. Nie skąd. A sorry - frustracja jest za darmo :D > Po co ten > ciągły bełkot o dobrym sercu? Pisząc "bełkot" chciałeś jak rozumiem dodatkowo kopnąć idee "dobrego serca"? Dlaczego? > O bezinteresownej pomocy? Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Każda fundacja to biznes! 05.01.09, 09:37 turysta86 napisał: > Nie ufam żadnej fundacji charytatywnej. Każda to bez wyjątku biznes i tyle z te > j > nadmuchanej dobroczynności. Gdyby tym wszystkim fundacjom, których namnożyło si > ę > jak grzybów po deszczu, naprawdę zależało na pomocy biednym, to nie zarabialiby > na tym takich sporych pieniędzy. I nie obchodzi mnie, że to zgodne z prawem. > Każdy chce pomagać, ale nie za darmo, hehe. Powiem ci prosto.Jak nie zarabiasz to musisz dopłacić ze swoich.Obracając dużymi pieniędzmi musiał byś dużo dopłacić -a skąd niby Owsiak ma brać na dopłacanie? Dlatego działalność taką określa prawo.Poczytaj o Matce Teresie z Kalkuty i jej "dobroczynności" to dowiesz się niejedno. Odpowiedz Link Zgłoś
republika-jednojajowa To prawda,że Owsiak z WŚOP ma 3 mln dla siebie ? 05.01.09, 06:59 Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Re: Dlatego sponsorzy sie wycofują? 05.01.09, 07:57 W związku z kryzysem naświecie. Ze sportu prawie już się wycofali. Nasza ekipa z Mają Włoszczwską została dosłownie na lodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Re: Uczciwie by było gdyby robił to za darmo 05.01.09, 07:52 Zapewne ty więcej dobrego zrobiłeś. jeśli tak i nie brałeś za to kasy to będę cię czcił jak świętego. Niestety prawdopodobnie twoja dobroc ograniczyła się do ustąpienia miejsca staruszce . Nawet gdyby zarabiał więcej niż nasz prezydent. To i tak zrobił lepszą robote i pożyteczniejszą. Bo są ludzie którzy tylko klamkają ustami i psioczą nic nie robiąc pozytywnego dla drugiego człowieka i tacy którzy tobie potrafią pomóc bezinteresownie. Niestety tych drugich jest mniej. I mniej też o ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
reklamax Re: Uczciwie by było gdyby robił to za darmo 11.01.09, 11:47 To on zarabia kase dla siebie bo nie umie inaczej zarabiac taki prostak,potrzebuje troszke kasy na swoje zagraniczne podroze.Robi w konia cala Polske i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
333a3 Owsiak mówi,że zabiera 5,5 % z tego co zbiera WOŚP 05.01.09, 07:51 Pracownikom Fundacji płaci od 1,5 do 5 tys zł Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Re: Owsiak mówi,że zabiera 5,5 % z tego co zbiera 05.01.09, 07:53 333a3 napisał: > Pracownikom Fundacji płaci od 1,5 do 5 tys zł Zatrudnij się w fundacji, zazdrościsz? Jak oststnio pomogłeś bliźniemu? Odpowiedz Link Zgłoś
zalobanarodowa Re: Owsiak mówi,że zabiera 5,5 % z tego co zbiera 05.01.09, 10:52 To skandal! Biorą pieniądze?? Powinni pracowac za darmo! Daje pieniadze na chore dzieci a nie dla "pracownikow fundacji"! Wytocze proces, niech oddają mi moje pieniądze które dałem na dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
walek11 Telewidzowie błagają - nie psujcie nam niedzieli 05.01.09, 08:00 i przestańcie wreszcie nas katować tą błazenadą od rana do wieczora. Ja z dumą mogę stwierdzić, że nigdy nie dałem ani grosza na tę lewacką i luzacką coroczną hucpę. Jestem na to uodporniony, niczym po jakimś szczepieniu. Uprzedzając jakieś debilne docinki dodam, że w kościele nie byłem od lat blisko 40. Odpowiedz Link Zgłoś
gundyslaw to własciwie czego chcesz kolego? utop albo otruj 05.01.09, 10:42 się. Odpowiedz Link Zgłoś
walek11 Re: to własciwie czego chcesz kolego? utop albo o 05.01.09, 11:04 Oj, rację ma Redaktor Stanisław Michalkiewicz, kiedy pisze w swoich felietonach o poziomie umysłowym P.T. Czytelników wiadomoczyjej gazety dla Polaków. Czego chcę? Ano marzę o spokojnej najbliższej niedzieli, bez corocznej grandziarskiej hucpy. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: to własciwie czego chcesz kolego? utop albo o 05.01.09, 11:11 walek11 napisała: > Oj, rację ma Redaktor Stanisław Michalkiewicz, kiedy pisze w swoich > felietonach o poziomie umysłowym P.T. Czytelników wiadomoczyjej > gazety dla Polaków. Czego chcę? Ano marzę o spokojnej najbliższej > niedzieli, bez corocznej grandziarskiej hucpy. Cóż - jak się nie ma argumentów to najlepiej pojechać po "poziomie umysłowym" :D Rację ma Pan Michalkiewicz - kiepsko z tym poziomem chociaż ta uwaga ma charakter bardziej ogólny. A ta "wiadomoczyja" gazeta to która? Wiesz, mogę nie orientować się w slangu w jakim Michalkiewicz porozumiewa się ze swoimi czytelnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
walek11 Re: to własciwie czego chcesz kolego? utop albo o 05.01.09, 11:20 Pan Stanisław pisze o tym bez niedomówień. Jam bardziej strachliwy. Odsyłam więc do lektury jego felietonów. Tam jest wyłożone wszystko, o co byłeś łaskaw zapytać. www.michalkiewicz.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: to własciwie czego chcesz kolego? utop albo o 05.01.09, 11:22 walek11 napisała: > Pan Stanisław pisze o tym bez niedomówień. Mnie to co pisze Pan Stanisław nie interesuje. Gdybym miał czytać wszystko co różni panowie Stanisławowie wypisują to bym na nic czasu już nie miał. > Jam bardziej strachliwy. Strachliwy anonim? A to ciekawe. A co ma tu strach do rzeczy? > Odsyłam więc do lektury jego felietonów. Tam jest wyłożone wszystko, > o co byłeś łaskaw zapytać. Nie mam czasu. Pytałem ciebie ale z tajemniczych powodów nie chcesz powiedzieć co miałeś na myśli pisząc "wiadomoczyja gazeta". Zastanawiające :D Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Odpowiadam za walek11 05.01.09, 12:11 "Zdarzyło się na początku okupacji niemieckiej (dzisiaj polityczna poprawność nakazywałaby napisać: „nazistowskiej”, bo wiadomo, że Polskę, podobnie jak wcześniej Niemcy, okupowali „naziści”, co to nawet mówili nazistowskim językiem) w Polsce, Niemcy zwrócili się do Władysława Studnickiego, znanego germanofila, ale zarazem polskiego patrioty z zapytaniem, dlaczego nie pisuje do niemieckich gazet. Studnicki odpowiedział, że jakże to „nie pisuje”? Na to Niemcy – że jakże to „pisuje”, skoro do „Nowego Kuriera Warszawskiego” jednak nie pisuje. Wtedy oburzony Studnicki odpowiedział, że on może pisywać do niemieckich gazet dla Niemców, ale nie będzie pisał do niemieckich gazet dla Polaków. Jaka różnica była między niemieckimi gazetami dla Niemców, a niemieckimi gazetami dla Polaków? Ano taka, ze niemieckie gazety dla Niemców prezentowały niemiecki punkt widzenia, jako niemiecki, podczas gdy niemieckie gazety dla Polaków prezentowały niemiecki punkt widzenia, jako obiektywny. Otóż „Gazeta Wyborcza” jest żydowską gazetą dla Polaków i w tym charakterze wykonuje różne zadania wobec tutejszego narodu tubylczego." [Źródło: Białe i czarne legendy] "„Gazeta Wyborcza” wyraża punkt widzenia oraz interesy lobby żydowskiego w Polsce. Takie lobby istnieje i ma swoje interesy, których dość sprawnie broni, między innymi również przy pomocy „Gazety Wyborczej”. Nie byłoby w tym nic dziwnego, ani nawet złego, gdyby nie dwie okoliczności. Po pierwsze – w przypadku kolizji między interesami lobby żydowskiego w Polsce, a polskim interesem państwowym, „Gazeta Wyborcza” oskarża krytyków lobby żydowskiego o „antysemityzm”, a po drugie – przedstawia żydowski punkt widzenia nie jako żydowski, tylko – jako obiektywny. Z tego powodu nazwałem ja kiedyś „żydowską gazetą dla Polaków” – bo pełni na naszym rynku medialnym taką samą rolę, jaką podczas okupacji niemieckiej pełniły niemieckie gazety dla Polaków. One z kolei prezentowały na użytek czytelników polskich niemiecki punkt widzenia, jako obiektywny. Podobna sytuacja jest z dziennikiem „Dziennik”, który, po początkowym krygowaniu się, teraz już bez żadnych kamuflaży pełni funkcję niemieckiej gazety dla Polaków." [Źródło: Nagonka wielofunkcyjna] Odpowiedz Link Zgłoś
gundyslaw Re: to własciwie czego chcesz kolego? utop albo o 05.01.09, 11:12 niedziela jest dniem bozym i idzie się do koscioła, to ze palanta Owsika nie trawisz to popieram ale że do koscioła nie chodzisz to żle. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: to własciwie czego chcesz kolego? utop albo o 05.01.09, 11:15 gundyslaw napisał: > niedziela jest dniem bozym i idzie się do koscioła, to ze palanta > Owsika nie trawisz to popieram ale że do koscioła nie chodzisz to > żle. Ale ty chodzisz do kościoła? Co ty tam robisz? Twój tekst wyraźnie pokazuje, że od idei kościoła jesteś wstarczająco daleko, żeby omijać to miejsce z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Re: to własciwie czego chcesz kolego? utop albo o 05.01.09, 13:04 unhappy napisał: > Twój tekst wyraźnie pokazuje, że od idei kościoła jesteś > wstarczająco daleko, żeby omijać to miejsce z daleka. Poważnie? Dlatego, że wyraził się niepochlebnie o Owsiaku? Raczej wręcz przeciwnie - piętnowanie obłudników jest wzięte wprost z Pisma Świętego. Mówi ci coś cytat "groby pobielane a wewnątrz pełne robactwa i wszelkiego plugastwa"? Ciekawe czy wiesz kto to powiedział i o kim? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: to własciwie czego chcesz kolego? utop albo o 05.01.09, 13:09 landaverde napisał: > unhappy napisał: > > > Twój tekst wyraźnie pokazuje, że od idei kościoła jesteś > > wstarczająco daleko, żeby omijać to miejsce z daleka. > > Poważnie? Dlatego, że wyraził się niepochlebnie o Owsiaku? Nie. Nie dlatego. Może dla ciebie forma w jakiej to zrobił jest normalna. Daleki jednak jestem od posądzania o takie zachowania ogółu katolików :D > Raczej > wręcz przeciwnie - piętnowanie obłudników jest wzięte wprost z Pisma > Świętego. Piętnowanie? Raczej anonimowe plucie zza węgła. Iście chrześcijańska postawa. > Mówi ci coś cytat "groby pobielane a wewnątrz pełne > robactwa i wszelkiego plugastwa"? No wypisz wymaluj 99 procent "katolików" z forum :D > Ciekawe czy wiesz kto to > powiedział i o kim? Pojęcia nie mam. Nie jestem katolikiem i nie znam treści Biblii :D Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde To o obłudnikach (Mt 23) 05.01.09, 13:34 unhappy napisał: > Może dla ciebie forma w jakiej to zrobił jest normalna. Daleki > jednak jestem od posądzania o takie zachowania ogółu katolików :D Cieszy mnie to niezmiernie, tym niemniej określenie "palant" nie jest chyba dużo gorsze niż "groby pobielane (...) pełne plugastwa"? Choć fakt - to drugie jest tez metaforą, to pierwsze - tylko obelgą. > Nie jestem katolikiem i nie znam treści Biblii :D Od razu widać, że nie znasz - z Ewangelii wiemy, iż Pan Jezus nade wszystko nie cierpiał obłudników, zwłaszcza wśród arcykapłanów. Mówił im prawdę o nich prosto w twarz - kilka razy chcieli go za to ukamienować, a w końcu powiesili go na krzyżu. Odpowiedz Link Zgłoś
walek11 To już moje zmartwienie :-) 05.01.09, 11:25 To moja sprawa, co robię w niedzielę i moje zmartwienie, że będę się być może smażył w piekle :-) Napisałem tamte słowa w innym, jak to się zwykło mawiać, kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: To już moje zmartwienie :-) 05.01.09, 11:26 walek11 napisała: > To moja sprawa, co robię w niedzielę i moje zmartwienie, że będę się > być może smażył w piekle :-) Na zewnątrz jest taka temperatura, że perspektywa nie brzmi zniechęcająco. > Napisałem tamte słowa w innym, jak to się zwykło mawiać, kontekście. Czyli nie myślisz tego co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
walek11 Takie czasy! :-) 05.01.09, 11:35 To jest ten styl! Cięcie wypowiedzi na poszczególne zdania i pisanie: "wyście walek tutaj tak napisali". Po kim to masz? Może po dziadziu ze Starej Rodziny, co to byli zatrudnieni zaraz po wojnie w Wiadomym Urzędzie? Tyś nie taki głupi i dobrze wiesz, co mam na myśli w każdym moim poście. A ja też nie mam czasu na dalsze polemiki z Tobą. Bye! Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: Takie czasy! :-) 05.01.09, 11:40 walek11 napisała: > To jest ten styl! Ale jaki konkretnie? Źle, że odpowiadam na poszczególne myśli? > Cięcie wypowiedzi na poszczególne zdania i > pisanie: "wyście walek tutaj tak napisali". A walek na to? Nieprawda. To nie ja pisałem? O to ci chodzi? > Po kim to masz? Może po dziadziu ze Starej Rodziny, co to byli > zatrudnieni zaraz po wojnie w Wiadomym Urzędzie? Ojoj. Wiadomym czyli jakim? > Tyś nie taki głupi i dobrze wiesz, co mam na myśli w każdym moim > poście. Jeden post - wiele myśli. Chyba, że twoim pisaniem rządzi jedna. Jakaś wielka MYŚL. Zdradzisz ją? > A ja też nie mam czasu na dalsze polemiki z Tobą. Bye! Bye :D Odpowiedz Link Zgłoś
gundyslaw i przez tego owsika porzadni polacy się plują 05.01.09, 11:43 do czego to doszło? Odpowiedz Link Zgłoś
unhappy Re: i przez tego owsika porzadni polacy się plują 05.01.09, 11:48 gundyslaw napisał: > do czego to doszło? Ach - ty wiesz kto to jest porządny Polak? Na pewno jest nim ktoś kto Polak pisze z małej litery bo na pewno siebie uważasz za porządnego Polaka. Ale mniejsza o to. Napiszesz co trzeba robić żeby być porządnym Polakiem? Już wiem, że powinno się pisać owsik a nie Owsiak. Czy to wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 ida tam frajerzy by dac na tace czarnym 05.01.09, 12:48 na ich merce, maybachy i kochanki. Odpowiedz Link Zgłoś
ideefiks ale pieprzysz, waluś... 05.01.09, 11:58 pilocik ci się popsuł od telewizorka i jesteś skazany na TVP2 przez całą niedzilę? A może po prostu rusz dupcię z kanapy i wyjdź z domu, np. do lasu na spacer - tam cię na pewno nie dopadnie żaden nachalny wolontariusz z puszką... To swoją drogą musi być przerażające - cała jedna jedyna niedziela w roku zmarnowana przez 4 godziny transmisji z owsiakowej imprezy, prawda? szczerze ci współczuję tej tragedii życiowej. Może wystąp do owsiaka na drogę sądową o jakieś odszkodowanie za bezprzeykładne zrujnowanie ci twojego wolnego niedzielnego czasu czy cóś? No cóż, jaki idol (michalkiewicz) tacy wyznawcy (waluś)... :) Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Dajcie koledze ssać pałkę w spokoju... 05.01.09, 11:30 ...nie dręczcie biedaka, bo i tak zapoci się przed klawiaturą. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek.golabek Re: Telewidzowie błagają - nie psujcie nam niedzi 05.01.09, 11:48 walek11 napisała: > i przestańcie wreszcie nas katować tą błazenadą od rana do wieczora. > Ja z dumą mogę stwierdzić, że nigdy nie dałem ani grosza na tę > lewacką i luzacką coroczną hucpę. Jestem na to uodporniony, niczym > po jakimś szczepieniu. Uprzedzając jakieś debilne docinki dodam, że > w kościele nie byłem od lat blisko 40. Najprościej niestety bracie jest krytykować, trudniej się w coś zaangazować lub przynajmniej dać szansę tym którzy próbuja coś zrobić. Równie dobrze moglibyśmy "nic nie robic", bo wtedy nic nie można popsuć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikt-777 Re: Telewidzowie błagają - nie psujcie nam niedzi 05.01.09, 12:04 na wiedze widze ze tez jestes odporny Odpowiedz Link Zgłoś
fields1 Respect ! 05.01.09, 12:13 W całym tym wygłupie najbardziej rozśmiesza, że wolontariusze szczególnie namolni są pod kościołami. No niech się zdecydują ! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Skąd wiesz, gdzie są "najbardziej namolni"? 05.01.09, 13:04 I czy ktoś ci już mówił że śmierdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
speodalony Owsiak blagaj swojego kumpla Waltera 05.01.09, 08:10 Moze cie wpusci na antene tvn? Odpowiedz Link Zgłoś