rychoku 11.01.09, 08:58 Jurek Obciach znów szaleje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lelu Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 09:25 Proszę, zrób coś rychoku lepszego, niż on. Siedzenia na d...e i nicnierobienia Ci nie zaliczam. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 10:32 Ludzie zbieraja na szpitale a oni beda sobie rozdawac jeszcze wieksze bonusy pieniezne . Odpowiedz Link Zgłoś
mockturtle polskie piekiełko 11.01.09, 10:46 i dlatego katolik polski siedzi na dupie i nie robi nic poza ględzeniem. Oto myślenie katolika polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 10:52 mockturtle napisał: > i dlatego katolik polski siedzi na dupie i nie robi nic poza > ględzeniem. Oto myślenie katolika polskiego. ------------------------------------------------- Nie mozna by tak normalnie ,jak jest na swiecie w zwyczaju placic na sluzbe zdrowia i z niej korzystac . Wezmy chocby za przyklad Szwecje ! Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson_darcy Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 10:59 katolik_polski1 napisał: > mockturtle napisał: > > > i dlatego katolik polski siedzi na dupie i nie robi nic poza > > ględzeniem. Oto myślenie katolika polskiego. > ------------------------------------------------- > Nie mozna by tak normalnie ,jak jest na swiecie > w zwyczaju placic na sluzbe zdrowia i z niej korzystac . > Wezmy chocby za przyklad Szwecje ! Nie mozna!!! Jakbysmy mieli czekac na nasza sluzbe zdrowia az sie odpowiednio zreformuje i dostosuje do naszych czasow, to nie wiem czy nasze wnuki odczulyby jakas 'normalnosc'. nie mozna sobie na to pozwolic. Pomoc jest potrzebna juz! co innego, ze sluzba zdrowia sie przyzwyczaila, ze Owsiak kupuje im sprzet i czuje sie zwolniona z tego obowiazku. Sam kedys mialem inne zdanie, sceptycznie bylem nastawiony do Orkiestry. Uwazalem, ze powinna panowac selekcja naturalna, jak u zwierzat, ze chore osobniki (ciezko chore) sa eliminowane ze stada. Odkad mam synka juz tak nie mysle - nie wyobrazam sobie takiej sytuacji, ze mialbym sie pogodzic z jego smiercia, gdyz jest 'zbyt chory' by funkcjonowac w spoleczenstwie. kazdy kto ma dzieci mysli zapewne podobnie. Dlatego wspieram ta akcje goraco! Szkoda mi cholernie tych dzieci. One nic nie sa winne. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 11:07 Czyli sam przyznajesz ,ze nasza sluzba zdrowia jest niereformowalna . To po co placic skladki na ubezpieczenie ? Trzeba zastapic NFZ WOSP ! Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson_darcy Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 11:35 Nie twierdze, ze jest niereformowalna. Wczytaj sie ze zrozumieniem. Po prostu trudno liczyc, ze sluzba zdrowia zaspokoi potrzeby, ktore od lat z powodzeniem zaspokaja Orkiestra. Czy w tym zdaniu jest jakies logiczne wykluczenie? A gdyby bylo mozliwe nieplacenie skladek ZUS, to zareczam, ze bylbym pierwszy ktory by sie wypisal z tej patologii. Wole sam decydowac o wysokosci swojej emerytury i ubezpieczenia zdrowotnego, tak jak juz od dawnna jest w krajach cywilizowanych. Nie chce szczegolowo wchodzic w temat, bo to juz offtopic. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 14:13 Alez wejdź szczegółowo ! Koniecznie i oddaj swój głoś w wyborach powszechnych na ludzi kórzy zlikwidują ZUS i te bagno zdrowia tzw. Zamiast tego zapewne idziesz głosoac na te 4 buraczane partie co siedzą od 20 lat w sejmie i ... nic . jefferson_darcy napisał: > Nie twierdze, ze jest niereformowalna. Wczytaj sie ze zrozumieniem. Po prostu > trudno liczyc, ze sluzba zdrowia zaspokoi potrzeby, ktore od lat z powodzeniem > zaspokaja Orkiestra. Czy w tym zdaniu jest jakies logiczne wykluczenie? A gdyby > bylo mozliwe nieplacenie skladek ZUS, to zareczam, ze bylbym pierwszy ktory by > sie wypisal z tej patologii. Wole sam decydowac o wysokosci swojej emerytury i > ubezpieczenia zdrowotnego, tak jak juz od dawnna jest w krajach cywilizowanych. > Nie chce szczegolowo wchodzic w temat, bo to juz offtopic. Odpowiedz Link Zgłoś
max.headroom Trochę mi ta relacja na żywo coś przypomina. 11.01.09, 21:53 www.youtube.com/watch?v=_eJIDf5Zyro To bicie rekordów, wieczne przekraczanie 150% normy, radosne trąbienie i mdląca słodycz. Ajjj... A ci wszyscy nastolatkowie, którzy drą japę w studiu"będziemy ratować dzieci" w tak agresywnym tonie jakby ich pogrzało? :) Nie, nic do WOŚP nie mam, ale śmieszy mnie to. Odpowiedz Link Zgłoś
mockturtle Co cenię w WOSP - w przeciwienstwie do Caritas 11.01.09, 12:16 to że nie trzeba nigdzie wstępować, by uzyskać pomoc. Caritas odmówił pomocy mojemu choremu na raka ojcu, gdyż jesteśmy rodziną ateistyczną. Ateiści widać mogą umierać bez pomocy, twierdzi pseudo- charytatywna organizacja Dupitas. Sprzęt WOSP jest dostępny na każdym oddziale położniczym w każdym publicznym szpitalu w Polsce. Dostępny dla wszystkich, nie tylko dla katolików polskich. I o to wam żal d... ściska. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Co cenię w WOSP - w przeciwienstwie do Carita 11.01.09, 12:24 Nie wrzucaj wszystkich do jednego wora, ponieważ Orkiestrę wspierają z pewnością setki tysięcy katolików. A ten katolik polski - to w ogóle nie jest katolik, tylko rydzykowy sekciarz, który szczeka na WOSP, bo tak mu kazali. Dyskusja z nim nie ma sensu, ponieważ on nie myśli - myślący są z grona miłośnikow Radia Maryja usuwani bez litości. Odpowiedz Link Zgłoś
maj47 znowu kłamiesz 11.01.09, 14:41 Lecz się,to czasem po0maga. Od Caritasu w czasie wielkiej powodzi otrzymałem mnóstwo potrzebnych rzeczy i nikt nie pytał o nic,poza zaświadczeniem że jest się powodzianinem wydawanym przez komuchów,a więc dośc daleko stojących od Kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
dkrysiak Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 12:28 katolik_polski1 napisał: > Czyli sam przyznajesz ,ze nasza sluzba zdrowia jest > niereformowalna . > To po co placic skladki na ubezpieczenie ? > Trzeba zastapic NFZ WOSP ! to nie płać...jak ja lubię takich mędrków chowających się "w cieniu serwera"... Czczym gadaniem niczego nie zmienisz! Jak Ci się system nie podoba, to rozpocznij rewolucję (może ktoś za Tobą podąży?) Ja wolę zmieniać to, co mogę zmienić. Idę wrzucić coś do skarbonki a w kwietniu 1% z podatku na WOŚP. To zmienia świat wokół mnie! Pomaga dzieciom! A czcze gadanie na forum tylko zajmuje miejsce na dyskach serwerów. ave! Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 11:14 > Nie mozna by tak normalnie ,jak jest na swiecie...- ------------------------------------------------------------- Na całym świecie, nawet w krajach NORMALNIE katolickich istnieją organizacje pomocowe i charytatywne. Wszędzie istnieje grupa ludzi potrzebujących wsparcia. Stara prawda mówi, że największym WROGIEM obywatela jest PAŃSTWO! Nie każdy może na nie liczyć. Polscy katolicy wzięli sobie do serca nauki o.Grzybka i bezrefleksyjnie zasilają jego kasę. Zapomnieli, albo nie wiedzą, że tzw. jałmużna to jeden z kluczy do zbawienia. Totalny Agnostyk. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 11:30 Istnieja organizacje charytatywne ale nie zebrza na osprzet szpitali . Swoja droga to juz nie jest smieszne ,ze Polska wchodzi w drugie dziesieciolecie swojej niepodleglosci a dzieci dalej musza byc leczone z jalmuzny :( Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 11:32 Oczywiscie w trzecie dziesieciolecie niepodleglosci ! Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson_darcy Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 11:39 A na co zebrza? Bo na cos zawsze zebrza. WOSP jest odpowiedzia na wielka potrzebe w polsce. Zapelnia te luke bardzo skutecznie. Owsiak daje do zrozumienia - nie wiem czy celowo - na Panstwo nie masz co liczyc, ale my temu zaradzimy. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 12:07 Na panstwo nie masz co liczyc . ------------------------------------ To ja sie pytam ,komu potrzebne jest to panstwo ? Skoro tylko prywata w polityce i urzedach sie zagniezdzila ! Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson_darcy Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 12:37 No wlasnie - komu? Komu jest dobrze w obecnym stanie rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 12:06 Słowo "jałmużna" nie ma absolutnie negatywnego kontekstu! Poczytaj Pismo Święte, albo kliknij w wyszukiwarkę. Dawanie jałmużny jest OBOWIĄZKIEM prawego człowieka i nie ma to absolutnie nic wspólnego -poza literką "ż" z żebractwem. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 12:18 leser.1 napisał: > Słowo "jałmużna" nie ma absolutnie negatywnego kontekstu! > Poczytaj Pismo Święte, albo kliknij w wyszukiwarkę. > Dawanie jałmużny jest OBOWIĄZKIEM prawego człowieka i nie ma to absolutnie nic > wspólnego -poza literką "ż" z żebractwem. ----------------------------------------- Wyobraz sobie ,ze chce zyc w nowoczesnym panstwie ! Place podatki na sluzbe zdrowia i domagam sie leczenia na swiatowym poziomie. Jesli nie starcza,bardzo prosze podniesc stawki . Nie chce ,aby zycie dzieci bylo uzaleznione od daniny na WOSP ! Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 12:35 katolik_polski1 napisał: > Wyobraz sobie ,ze chce zyc w nowoczesnym panstwie ! > Place podatki na sluzbe zdrowia i domagam sie > leczenia na swiatowym poziomie. > Jesli nie starcza,bardzo prosze podniesc stawki . > Nie chce ,aby zycie dzieci bylo uzaleznione > od daniny na WOSP ! Odwracasz kota ogonem. Rozpatruj wartość akcji charytatywnej WOSP w odniesieniu do konkretnej sytuacji służby zdrowia w Posce. Jej naprawa (niezbędna) jest "piosenką z innej płyty". Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 12:48 Nooooooo!!! I tu się z Tobą zgadzam. Bardzo słuszne postulaty i żądania. Ja też chcę żyć w nowoczesnym państwie. Tylko że TO państwo jakoś nie chce, lub nie może BYĆ nowoczesne. -------------------------- Największym wrogiem Obywatela jest Państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 14:18 katolik_polski1 napisał: > leser.1 napisał: > > > Słowo "jałmużna" nie ma absolutnie negatywnego kontekstu! > > Poczytaj Pismo Święte, albo kliknij w wyszukiwarkę. > > Dawanie jałmużny jest OBOWIĄZKIEM prawego człowieka i nie ma to absolutni > e nic > > wspólnego -poza literką "ż" z żebractwem. > ----------------------------------------- > Wyobraz sobie ,ze chce zyc w nowoczesnym panstwie ! > Place podatki na sluzbe zdrowia i domagam sie > leczenia na swiatowym poziomie. > Jesli nie starcza,bardzo prosze podniesc stawki . > Nie chce ,aby zycie dzieci bylo uzaleznione > od daniny na WOSP ! A ile płacisz??? Podejrzewam że poniżej 100zł miesięcznie. Weż więc te pieniądze i lecz się prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 12:48 leser.1 napisał: > Słowo "jałmużna" nie ma absolutnie negatywnego kontekstu! > Poczytaj Pismo Święte, albo kliknij w wyszukiwarkę. > Dawanie jałmużny jest OBOWIĄZKIEM prawego człowieka i nie ma to absolutnie nic > wspólnego -poza literką "ż" z żebractwem. Użyte tutaj, słowo "jałmużna" ma jak najbardziej, moim zdaniem, negatywny wydźwięk. Zauważ, że protestujacy często mówią "to nie pensja, to jałmużna". Użycie tego słowa w stosunku do wolontariuszy Orkiestry ma na celu ośmieszenie ich, i postawienie w jednym szeregu z żebrakami, bo słowo to jak najbardziej odnosi się do żebrania. Znaczenie tego słowa zmieniło się mocno od czasów biblijnych, o czym wspominasz. Obecnie pieniądze dawane na przykład w darze zakonowi czy kościołowi na remont nazywa się ofiarą lub wsparciem. Znaczenie jałmużny zawęziło się do wsparcia tych, co siedzą pod kościołem albo w przejściu podziemnym. Nazywanie tym słowem pieniędzy, zbieranych przez WOSP jest przez to jeszcze bardziej obrzydliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 13:01 Zgoda. Pomyliłem się, ale jestem pewien, że i tak nie posądzasz mnie o złą wolę. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 13:22 leser.1 napisał: > Zgoda. Pomyliłem się, ale jestem pewien, że i tak nie posądzasz mnie o złą wolę > . Nie posądzam - lubię natomiast dyskusje o języku polskim :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 12:33 katolik_polski1 napisał: > Istnieja organizacje charytatywne ale nie zebrza > na osprzet szpitali . Masz kiepskie instrukcje z Torunia, i piszesz bzdury. W Holandii, gdzie mieszkałem przez rok, co i rusz są różne kwesty, i to nie takie, jak tu - tylko od drzwi do drzwi. Zapamiętałem zbiórki na wyposażenie hospicjów dla chorych na raka, oraz fundusz pomocy chorym na astmę - kupują inhalatory, domowe mierniki PEFR oraz uczą chorych, jak żyć z chorobą. > Swoja droga to juz nie jest smieszne ,ze Polska wchodzi > w drugie dziesieciolecie swojej niepodleglosci > a dzieci dalej musza byc leczone z jalmuzny :( Możesz sobie szczekac na Orkiestrę i używać w stosunku do jej działalności najbardziej drwiących słów pod słońcem, ale faktów nie zaszczekasz. WOSP i Jerzy Owsiak są najskuteczniejszą organizacją pozarządową w Polsce, i stworzyli standard przejrzystej działalności. Praca Owsiaka, i jego współpracowników, będzie upamiętniona życiem setek dzieci, które będą żyć dzięki nim. A o twoim idolu - toruńskim hochsztatplerze - za dwadzieścia lat będzie pamiętać tylko garstka jego klakierów, i ewentualnie komornik. Odpowiedz Link Zgłoś
slupikk Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 13:09 Katolik, nie jesteśmy bogatym państwem. Niemców dogonimy pod względem zamożności w 2060 r. (wg optymistycznych prognoz). Mimo to w dziedzinach medycyny wspieranych przez Orkiestrę jesteśmy światową czołówką. Jeśli będziesz miał dziecko,które będzie wymagało pomocy lekarskiej będzie ono miało większe szanse na zdrowe, normalne życie. Nie rozumiem sporów, typu kto jest lepszy Owsiak czy Caritas. Chyba każdy, kto robi coś dla innych zasługuje na uznanie i jest wzorem do naśladowania. A szum medialny jaki towarzyszy Orkiestrze też jest potrzebny skoro poprawia świadomość rodziców w sprawach dotyczących zdrowia ich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 12:29 katolik_polski1 napisał: > Nie mozna by tak normalnie ,jak jest na swiecie > w zwyczaju placic na sluzbe zdrowia i z niej korzystac . > Wezmy chocby za przyklad Szwecje ! Na Świecie akcje charytatywne są dużo bardziej powszechne niż w Polsce, tym samym bardziej normalne, bo brak tam idiotów, którzy usiłowaliby je ośmieszać. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 W Polsce wszystko jest do zastapienia 11.01.09, 14:10 cały ten kraj Polacy zastepują , a to sami budują dogi , naprawiają krany , ubezpieczją się i zasilają "służbę zdrowia" , a media im wmawiają , że tak ma być , i że tak jest super ! Podówjnie płacić ? Polak zrobi to chetnie potrzebna tylko bajeczka . Polak to jednak dziwny naród . Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: W Polsce wszystko jest do zastapienia 11.01.09, 14:28 anna-76 napisała: > cały ten kraj Polacy zastepują , a to sami budują dogi , naprawiają > krany , ubezpieczją się i zasilają "służbę zdrowia" , a media im > wmawiają , że tak ma być , i że tak jest super ! > Podówjnie płacić ? Polak zrobi to chetnie potrzebna tylko bajeczka . > Polak to jednak dziwny naród . A kto ma za nas to robić? Przecież nie jesteśmy Kuwejtem i do brudnych robót i innych prac nie stać nas sprowadzanie gasarbajterów Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 15:25 katolik_polski1 napisał: > mockturtle napisał: > > > i dlatego katolik polski siedzi na dupie i nie robi nic poza > > ględzeniem. Oto myślenie katolika polskiego. > ------------------------------------------------- > Nie mozna by tak normalnie ,jak jest na swiecie > w zwyczaju placic na sluzbe zdrowia i z niej korzystac . > Wezmy chocby za przyklad Szwecje ! Szwecja swoim socjalizmem przezarla (zmarnowala) dorobek liberalow, ktorzy zrobili ze Szwecji bardzo bogate panstwo, brac z nich przyklad to tak jak wrocic sie do okresu PRL czy IV RP, nie rozumiesz tego...? :DDDDDDDDDDDDDDDd Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: polskie piekiełko 11.01.09, 14:05 mockturtle napisał: > i dlatego katolik polski siedzi na dupie i nie robi nic poza > ględzeniem. Oto myślenie katolika polskiego. On się cieszy bo ci szefowie NFZ są z nadania PiSuarowego - to kołki ustawione przez Sośnierza. Odpowiedz Link Zgłoś
luzakis dla mnie wośp stanowi trochę inny problem 11.01.09, 14:57 nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie negował wartości owoców wośp. w tym mlekiem i miodem płynącym cesarstwie dla którego obywatel jest głownie niezbędnym problemem, sprzęt z wośp jest po prostu cudem życia. i tego nikt owsiakowi nie odbierze. jednakoż są też w zachowaniu owsiaka ciemne historie.mówiąc o "przyjaźni i miłości" pan owsiak jednocześnie flekuje kazdego kto nie wchodzi mu w kuper. sama teza iz nie zapraszamy na woodstock niepopierających w/w hasła dyskwalifikuje owsiaka jako wychowawcę- a tego miana domaga się od początku . gołym okiem widoczna jest też agresja do odmiennie od niego myslących a historia ze znisczeniem na festiwalu kilka lat temu "nie naszego" kramu (były tam ponoć poturbowania, tak ochoczo później przez wszystkich-wyborcza też sie nie popisała-tuszowane) to zwykły brunatny faszyzm. kilka lat temu na woodstock koleś który głośno zanegował "wodza" był ścigany przez ochronę i siłą doprowadzony na scenę gdzie owsiak odstawił odpowiedni szoł. te historie mozna mnozyć. to nie jest sposób na wychowanie młodzieży a nawet jest tegoż wychowania zaprzeczeniem. z menadżrstwa dla owsiaka 6-ka, z pedagogiki- do widzenia Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Ministerstwo Zdrowia też łapki zaciera :) 11.01.09, 12:07 Oj, będzie co prywatyzować, będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
powiec2005 Walka z ojcem Rydzykiem zaszkodziła 11.01.09, 19:00 Kiepska zbiórka. Starczy na pokrycie kosztów. Oj nie wyszła Owsiakowi na zdrowie walka z Ojcem Rydzykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Prezesi NFZ smieja sie w kulak :) 11.01.09, 15:23 katolik_polski1 napisał: > Ludzie zbieraja na szpitale a oni beda sobie > rozdawac jeszcze wieksze bonusy pieniezne . Glupota i niedoinformowanie nie upowazniaja cie do klamstwa katolu, pieniadze nie sa zbierane na szpitale, tylko na sprzet ratujacy zycie, a przydzielaniem sobie tego typu bonusow zajmuje sie ojciec rydzyk...;DDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
donaldu.tusku.ltd Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 09:28 rychoku - ile dzieci Ty uratowałeś?? ile ludzi żyje dzieki Twojemu zapalowi??? aaa jestes zerem i nic Ci sie nie podoba... no tak - moherek... Odpowiedz Link Zgłoś
langwer2 Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 09:38 W takim razie co robią naiwniacy Owsika pod kościołami,toż to przecież mohery. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 11:58 do kościoła chodzą różni ludzie, podobie jak różni są ksieża katoliccy Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 12:00 Ty nie chodzisz za to, to jedno jest pewne... Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 19:30 wlserwis napisała: > a ma, wiele! Nie ma nic do rzeczy!!! Do kościoła chodzą na ogół niedouki, którym nikt nie wytłumaczył, że Bóg jest wszędzie i można go czcić nawet w domu i to lepiej niż w stadzie fałszujących moherówek. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 12:43 langwer2 napisał: > W takim razie co robią naiwniacy Owsika pod kościołami,toż to przecież mohery. Chcą dotrzeć do jak największej ilości ludzi. Nie wiedziałeś, że wielu Polaków uczęszcza w niedzielę do kościoła? W moim kościele ksiądz wezwał do szczodrości dla WOSP. W swojej głupocie posuwasz się nawet po przekręcania nazwiska Owsiaka. Jesteś nędzną kreaturką. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis odpiep.rz ty się od moherków, tusku 11.01.09, 11:59 te pierwsze dwie bańki owsika masz właśnie od nich, spod kościołów! Odpowiedz Link Zgłoś
mederith hmmmmm. 11.01.09, 09:35 Ze tez ludzie tu piszący muszą być tak kretyńsko debilni.To dobrowolna akcja,więc jest to na tobie czy dasz pieniądze,albo nie,a krytykować to byle kmiot potrafi,lecz z organizacją to już by było ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
kieliszki Re: hmmmmm. 11.01.09, 09:51 "jest to na tobie" to vypada jako cestina :) Imponuje mi przebicie Owsiaka. Jest on moim idolem. Odpowiedz Link Zgłoś
adamczyk15 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 09:47 Ja jak najbardziej jestem za Orkiestrą.4 lata temu bardzo pomogła mojemu dziecku.Mam zamiar wspierać WOŚP. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 12:38 adamczyk15 napisał: > Ja jak najbardziej jestem za Orkiestrą.4 lata temu bardzo pomogła > mojemu dziecku.Mam zamiar wspierać WOŚP. Mi sprzęt od WOSP nie pomógł - bo nie mam jeszcze dzieci - ale też popieram ich bardzo gorąco. Cieszę się, że jest w Polsce ktoś, kto niezależnie od politycznych układów robi bezinteresownie tak wielką rzecz. Po pierwsze - pomaga luziom, po drugie - uczy innych, przeważnie dzieciaki i młodzież empatii i radości z bezinteresownej pomocy. Dlatego zawsze wrzucę coś do puszki, jeżeli tylko będę w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia A kiedy moje dziecko było w szpitalu... 11.01.09, 09:56 ... w cięzkim stanie,z wylewami do mózgu, wadą serca i zapaleniem płuc, skorzystało z orkiestrowego pulsoksymetru, 3 pomp infuzyjnych, aparatu USG, który podjeżdżał do łózka(dziecko nie było wożone na badania). DZIĘKUJĘ Wam wszystkim ,którzy wrzuciliście choć grosik, przyczyniając się do kupna tych rzeczy. Nawet nie wiecie, jak bardzo ułatwiają leczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
slupikk Re: A kiedy moje dziecko było w szpitalu... 11.01.09, 13:27 Właśnie i to się naprawdę liczy! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: A kiedy moje dziecko było w szpitalu... 11.01.09, 13:41 slupikk napisał: > Właśnie i to się naprawdę liczy! > Pozdrawiam Tak, możemy powiedzieć,że płacimy składki na NFZ i te rzeczy powinny byc z nich kupione. Ale nie są...może będą,ale za kilka lat. A dzieciw szpitalach potrzebują ich TERAZ. Tak więc jak co roku wpłącę pieniądze na WOSP. Po prostu na własne oczy widziałam masę tego sprzętuw szpitalach. Jest i SŁUŻY DZIECIOM. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: A kiedy moje dziecko było w szpitalu... 11.01.09, 19:37 slupikk napisał: > Właśnie i to się naprawdę liczy! > Pozdrawiam To świeta prawda, ale nie dociera to do moherowych pisdziuchów którym guru muchomor kazał krytykować WOŚP. Odpowiedz Link Zgłoś
aretahebanowska 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 10:18 Przypominam także wszystkim, że poza tym, że tysiące dzieci dzięki Orkiestrze uratowano, od kilkunastu już lat WSZYSTKIE dzieci zaraz po urodzeniu są poddane badaniom słuchu. Z zebranych pieniędzy zakupiono służące do tego aparaty i każdy noworodek poddany jest takim badaniom. KAŻDY kto urodził się w ciągu tych kilkunastu lat skorzystał więc z pomocy Orkiestry (w tym dwoje moich dzieci). Skończmy więc te głupie i jałowe dyskusje. Kto nie chce niech nie daje, ale nie widziałam szpitalu nikogo kto odmówiłby tych badań. Odpowiedz Link Zgłoś
oppelner_pl Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 10:37 Jurek to facet z klasą. Może irytuje jego jąkanie się, gestykulacja, szybka mowa. Może nie pasują mi zespoły na jego imprezach. Może to tylko rzecz gustu. Pomógł mojemu dziecku. Dziękuję. Malkontenci poszli won, kościelne wyjce, rydzykowi sponsorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta-2 To teraz same debile i niedorozwoje się rodzą? 11.01.09, 10:43 Tysiące dzieci uratowano? A niby dlaczego trzeba było RATOWAĆ te tysiące (może miliony??) dzieci? Mój syn, kiedy był dzieckiem, potrzebował pomocy lekarza w dość zresztą pospolitych chorobach dziecięcych może pięć, a może dziesięć razy. I to wszystko. Niedługo potrzebna będzie kolejna zbiórka - na lata dojrzałe i starość dla pierwszych "uratowanych" przez tę niby-orkiestrę. Przed pokoleniem degeneratów nie rysują się wcale różowe perspektywy. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzzzzzzzzyk Re: To teraz same debile i niedorozwoje się rodzą 11.01.09, 10:45 danuta-2 napisała: > Tysiące dzieci uratowano? A niby dlaczego trzeba było RATOWAĆ te > tysiące (może miliony??) dzieci? Mój syn, kiedy był dzieckiem, > potrzebował pomocy lekarza w dość zresztą pospolitych chorobach > dziecięcych może pięć, a może dziesięć razy. I to wszystko. > > Niedługo potrzebna będzie kolejna zbiórka - na lata dojrzałe i > starość dla pierwszych "uratowanych" przez tę niby-orkiestrę. > Przed pokoleniem degeneratów nie rysują się wcale różowe perspektywy. No coz. Mam nadzieje ze Twoj syn nie bedzie mial takiego szczescia, ze urodzi mu sie chore dziecko i ze nikt mu nie bedzie mogl pomoc, bo nie bedzie na to pieniedzy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
mockturtle kto to napisał? 11.01.09, 10:55 Ta danuta-2 to nazistka chyba jakaś? Co proponujesz? Zabijać dzieci bo się urodziły słabsze? Bo czymże innym jest odmawianie im opieki, bo większość i tak się rodzi zdrowa? ZABIJESZ [... brzydki wyraz na k] własnego wnuka, jeśli się twojemu synowi urodzi chory??? Czy ty kobieto masz coś takiego jak mózg? Czy za bardzo się zapatrzyłaś w doktora Mengele, który jest chyba jedynym lekarzem dla takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson_darcy Re: To teraz same debile i niedorozwoje się rodzą 11.01.09, 10:52 danuta-2 napisała: > Tysiące dzieci uratowano? A niby dlaczego trzeba było RATOWAĆ te > tysiące (może miliony??) dzieci? Mój syn, kiedy był dzieckiem, > potrzebował pomocy lekarza w dość zresztą pospolitych chorobach > dziecięcych może pięć, a może dziesięć razy. I to wszystko. > > Niedługo potrzebna będzie kolejna zbiórka - na lata dojrzałe i > starość dla pierwszych "uratowanych" przez tę niby-orkiestrę. > Przed pokoleniem degeneratów nie rysują się wcale różowe perspektywy. Widac najedzony glodnego nigdy nie zrozumie. Kazdy sie madrzy, bo mysli, ze go nic nie dotyczy. Choroby? To inni choruja a ja? Po co te akcje? Dla kogo? Przeciez ja jestem zdrowy... A potem przychodzi koza do woza - wy mnie ratujcie, albo mojego dziciaka. Jak ci dzieciak zachoruje to lecz go ziolami albo od razu zrzeknij sie praw rodzicielskich, bo tak nieodpowiedzialna matka moze mu wyrzadzic krzywde na wiele lat!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawdeczka1 Re: To teraz same debile i niedorozwoje się rodzą 11.01.09, 11:13 Pani Danuta jest zwolenniczka prymitywnego darwinizmu. Te opinie ciemnogrodu sa przerazajace. Brawo Pani Danuto - nie wiem czy Pani wie, ale za takie myslenie idzie sie de piekla i pali sie w kotle pelnym czarnej smoly. Prosze nie sluchac podszeptow Diabla, isc do kosciolka i sie wyspowiadac, a potem pokutowac, pokutowac, pokutowac ! Odpowiedz Link Zgłoś
danuta-2 Re: To teraz same debile i niedorozwoje się rodzą 11.01.09, 13:25 Ja nawet nie mam pojęcia, gdzie znajduje się najbliższy "kościółek". Jak się spowiadać, też zapomniałam. Lata lecą. Na poziom i jakość swojego wykształcenia nie narzekam. Dałabym głowę, że jest on ciut wyższy niż Twój. PO i PiS mam po równo w ..., mniejsza o to gdzie. Za to moja rodzina jest "bez korzeni", a i folksdojczów w jej historii nie uświadczysz. Tak samo, jak i tych, których dopadło kiedyś owo słynne "ukąszenie heglowskie". Racz więc adresować swoje dobre rady do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
quleczka Re: To teraz same debile i niedorozwoje się rodzą 11.01.09, 10:53 Ciekawe czy ja za pare lat Twoj wnuk lub wnuczka urodzi sie chora...to tez bedziesz taka pewna, ze to degenerat, ktorego nie warto ratowac... Juz widze jak bys majac teraz dziecko odmowila badania sluchu urzadzeniami zakupionymi przez Owsiaka, ktorymi badane jest teraz kazde dziecko... w imie zasady - bo przeciez dzieci nie trzeba ratowac ani diagnozowac wczesnie - bo po co? :D Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: To teraz same debile i niedorozwoje się rodzą 11.01.09, 11:27 Pani Danusiu Proszę zadbać o to, aby Pani dzieci, wnuki, najlepiej cała rodzina miały w dokumentach identyfikacyjnych wpis np. taki: "Pod groźbą wystąpienia z oskarżeniem itd., ZABRANIAM udzielania mi jakiejkolwiek pomocy medycznej" Dla pewności można coś takiego wytatuować na przedramieniu! Myślę jednak, że takiej pomocy Pani już wymaga. Odpowiedz Link Zgłoś
szaai [...] 11.01.09, 11:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Beznadziejna jesteś 11.01.09, 12:06 I jeszcze jedno ci powiem - kto sieje wiatr, ten zbiera burzę. Nie życzę ci ale wyobraź sobie, że twój zdrowy syn ulega wypadkowi i nie przyjeżdża jedna z karetek ufundowanych przez orkiestrę a twój zdrowy synalek do końca życia jest np. przykuty do wózka Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: Beznadziejna jesteś 11.01.09, 12:18 Ty nasz nadmiernie rozbujaną wyobraźnię, panienko, zacznij może książki pisać :D Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: To teraz same debile i niedorozwoje się rodzą 11.01.09, 12:49 danuta-2 napisała: > Tysiące dzieci uratowano? A niby dlaczego trzeba było RATOWAĆ te > tysiące (może miliony??) dzieci? Mój syn, kiedy był dzieckiem, > potrzebował pomocy lekarza w dość zresztą pospolitych chorobach > dziecięcych może pięć, a może dziesięć razy. I to wszystko. > > Niedługo potrzebna będzie kolejna zbiórka - na lata dojrzałe i > starość dla pierwszych "uratowanych" przez tę niby-orkiestrę. > Przed pokoleniem degeneratów nie rysują się wcale różowe perspektywy. Sposób w jaki podsumowałaś działania Orkiestry nasuwają myśl, że być może ty należysz do degeneratów. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta-2 Zapomniałam dodać, że 11.01.09, 13:11 Mój syn był zdrowy, tak jak wszyscy jego rówieśnicy. Bez wyjątku. Kiedy się to działo? Nie tak znowu dawno temu. Pod koniec lat 80- tych. Byli zdrowi bez pomocy kolorowych błaznów czy pajaców. Ja się pytałam, dlaczgo to akurat teraz tysiące (może miliony??, miliardy???) dzieci choruje? Proszę mi nie wmawiać rzeczy, które nigdy nie przyszłyby mi nigdy do głowy! Ja doskonale wiem, co to darwinizm i mój post nie był bynajmniej reklamą, ani pochwałą tego poglądu. Spowiadać się nie będę z tej prostej przyczyny, że do kościoła nie uczęśzczam od lat. Nie miałabym zresztą z czego. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Zapomniałam dodać, że 11.01.09, 13:35 danuta-2 napisała: > Mój syn był zdrowy, tak jak wszyscy jego rówieśnicy. Bez wyjątku. > Kiedy się to działo? Nie tak znowu dawno temu. Pod koniec lat 80- > tych. Coś ci się pomyliło,laska. Jestem nauczyceileką i chodziłam na indywidualne nauczanie chorych dzieci do domów. Dziwne,że były to też osoby z roczników 1985-1990. Z tymi samymi chorobami,co wcześniej i później. Co do mojego dziecka, to jest takim wg twoich słow "niedorozwojem", urodzonym z wadą serca i wylewami do mózgu. Ma teraz 7 lat, gra w szachy z sukcesami i w piłkę nożną też. Sprzęt WOSP bardzo pomógł lekarzom w prowadzeniu leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta-2 Re: Zapomniałam dodać, że 11.01.09, 13:45 Sztuki prowadzenia polemiki trzeba się długo uczyć, noja "Różo z Wrocławia". Nie polega ona na pewno na wyjmowaniu pojedyńczych zdań z kontekstu i pastwieniu się nad nimi. No dobrze, niech Ci będzie. Zamiast "rówieśnicy", wstaw w mojej wypowiedzi "jego koledzy" i teraz wszystko będzie absolutnie zgodne z prawdą. Dokonałam, przyznaję może zbyt szerokiego uogólnienia. Nie mijałam się jednak aż tak bardzo z prawdą, jak Ci się wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Zapomniałam dodać, że 11.01.09, 13:45 danuta-2 napisała: > Mój syn był zdrowy, tak jak wszyscy jego rówieśnicy. Bez wyjątku. Gratuluję. I co, z palca sobie strzelasz, myśląc o tym fakcie? > Kiedy się to działo? Nie tak znowu dawno temu. Pod koniec lat 80- > tych. Byli zdrowi bez pomocy kolorowych błaznów czy pajaców. > > Ja się pytałam, Jak "się pytasz", to "se odpowiedz" dlaczgo to akurat teraz tysiące (może miliony??, > miliardy???) dzieci choruje? > A dlaczego twój syn nie choruje? > Proszę mi nie wmawiać rzeczy, które nigdy nie przyszłyby mi nigdy do > głowy! Ja doskonale wiem, co to darwinizm Oooo, w "Życiu na gorąco" zaczęli pisać o darwinizmie? i mój post nie był > bynajmniej reklamą, ani pochwałą tego poglądu. > > Spowiadać się nie będę z tej prostej przyczyny, że do kościoła nie > uczęśzczam od lat. Nie miałabym zresztą z czego. Cały twój post można podsumować starym stwierdzeniem "chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa nigdy". Odpowiedz Link Zgłoś
danuta-2 Re: Zapomniałam dodać, że 11.01.09, 13:52 A z Twojego wynika bez wątpienia, że zdolności i umiejętności dziadka zatrudnionego w stalinowskiej cenzurze, przechodzą na wnuków. Tam postępowano identycznie. Brano "ma warsztat" każde zdanie i pytano delikwenta (delikwentkę): "Czemuście wy, Danka tutaj napisali to i to?". Ot, potwierdzenie teorii o dziedziczeniu cech nabytych. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Zapomniałam dodać, że 11.01.09, 14:01 Skoro teoria o dziedziczeniu cech nabytych sie powierdza, to twoim dziadkiem musiał być ktoś z wędrownych dziadków-bajarzy - ta sama wybujała fantazja, swada oratorska oraz filozofia na poziomie wiejskiego mędrka. Odpowiedz Link Zgłoś
danuta-2 Idź wreszcie odpocząć 11.01.09, 19:07 Zakończ wreszcie dzień pracy razwiedcziku! Ile to się u was w Wydziale Ogłupiania Tubylców pracuje? 24 godziny na dobę? Myślisz, że nie wiem, że większość piszących tutaj (i nie tylko w tym wątku) wykonuje jedynie swoją pracę? Gdzie miały szukac schronienia stalinięta, jeśli nie tutaj? Tylko Sojuz zmienił nieco swoją lokalizację. Ale jak poprzednio, wciąż testuje się na nas, ile to możemy jeszcze znieść debilizmów. Mój dziadek (jeden i drugi) nie był ze "starej rodziny z korzeniami". Folksdojczem też jakoś nie został. Nie doznał ponadto owego "ukąszenia heglowskiego", to i do bezpieki czy innych służb go nie ciągnęło. Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Idź wreszcie odpocząć 11.01.09, 21:01 danuta-2 napisała: > Zakończ wreszcie dzień pracy razwiedcziku! > > Ile to się u was w Wydziale Ogłupiania Tubylców pracuje? 24 godziny > na dobę? Alob i więcej. W razie potrzeby, mamy w zanadrzu dekret towarzysza Stalina, wydłużający dobę do 30 godzin. Myślisz, że nie wiem, że większość piszących tutaj (i nie > tylko w tym wątku) wykonuje jedynie swoją pracę? Uuuuu, to widzę, żeś ty nie byle kto, tylko wiedząca! > Gdzie miały szukac schronienia stalinięta, jeśli nie tutaj? Tylko > Sojuz zmienił nieco swoją lokalizację. Ale jak poprzednio, wciąż > testuje się na nas, ile to możemy jeszcze znieść debilizmów. > > Mój dziadek (jeden i drugi) nie był ze "starej rodziny z > korzeniami". Folksdojczem też jakoś nie został. Nie doznał ponadto > owego "ukąszenia heglowskiego", to i do bezpieki czy innych służb go > nie ciągnęło. Mała, powiedz mi, co bierzesz - też chcę mieć takie jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Do danuty-2 11.01.09, 16:30 danuta-2 napisała: > Mój syn był zdrowy, tak jak wszyscy jego rówieśnicy. Bez wyjątku. > Kiedy się to działo? Nie tak znowu dawno temu. Pod koniec lat 80- > tych. Byli zdrowi bez pomocy kolorowych błaznów czy pajaców. > Głupiutka danusiu-2. Oto przykład z Rocznika Statystycznego. W 1990 r. umieralność niemowląt wynosiła 19,3 promila urodzeń żywych, w 2006 r. 6 promili. Może do takiego spadku przyczyniła się także WOŚP? Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Zapomniałam dodać, że 11.01.09, 19:46 danuta-2 napisała: > Spowiadać się nie będę z tej prostej przyczyny, że do kościoła nie > uczęśzczam od lat. Nie miałabym zresztą z czego. Taka beznadziejna głupota też jest poważnym grzechem. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Tylko, że nie wszystkie aparaty kupiono za pieniąż 11.01.09, 12:11 Tylko, że nie wszystkie aparaty kupiono za pieniążki owsików, oj, nie wszystkie. I to nalezy gwoli obiektywności przypomnieć. A poza tym badanie słuchu u noworodków to akurat mało istotny problem... Za to nasuwa się zaraz pytanie, kto chciał wówczas dobrze spieniężyć te aparaty... Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Re: Tylko, że nie wszystkie aparaty kupiono za pi 11.01.09, 13:37 wlserwis napisała: > A poza tym badanie słuchu u > noworodków to akurat mało istotny problem... Chyba cię porąbało. w porę wykryta wada słuchu daje szansę na normalny rozwój dziecka, na to,że będzie np. mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson_darcy I bardzo dobrze!!! 11.01.09, 10:47 Ludzie wciaz czyhaja, by tej zdrowej roslinie podciac korzenie. Tyle zawisci i jadu wylewa sie z wielu, ktorzy zarzucaja Owsiakowi cwaniactwo, wlasny interes, przepych i grom wie co jeszcze... Mowia, ze sie rozbija dobrymi furami, ze chate sobie stawia wielka za pieniadze z orkiestry. A ja sie pytam - a dlaczego nie? Jak kazda fundacja, tak WOSP ma prawo przeznaczyc 5% z zebranych pieniedzy na cele statutowe - czyli dzialalnosc fundacji. Ile to jest 5% z kazdej zebranej sumy to chyba nietrudno policzyc? Te pieniadze ida na utzrymanie fundacji przez rok (Owsiak zbiera kase tylko raz w roku przez jeden dzien !!!), organizowanie Woodstock i utrzymanie personelu. Nie ma nic za darmo i kazdy dobrze o tym wie. Caritas na cele statutowe przeznacza grubo ponad 70%!!! zebranych pieniedzy, wiec gdzie tu porownanie? Dla mnie Owsiak moze latac samolotem, jezdzic Maybachem czy plywac po Wisle prywatnym poduszkowcem. Za to co robi i na jaka skale - nalezy mu sie! NIkomu sie nigdy nie snilo, ze uda mu sie 'rozdmuchac' orkiestre do takich rozmiarow. Ile dzieci korzysta na tym rokrocznie nie sposob oszacowac. Bez akcji Owsiaka nasze szpitale nigdy nie bylyby wyposarzone w taki sprzet, a telewizja publiczna jeszcze laske robi, ze mu czas antenowy udostepni. Zycze wszystkim zgorzknialym zdrowia, optymizmu, oby wasze dzieci nie musialy korzystac ze specjalistycznego sprzetu, zebyscie nie uslyszeli, ze takiego sprzetu w Polsce nie ma, bo nas nie stac, bo NFZ nie refunduje i trzeba za granice jechac. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I bardzo dobrze!!! 11.01.09, 11:01 niech sobie szczekają i plują. Jak dziecko im zachoruje niech idą do księdza, on postawi krzyżyk, poszepcze coś pod nosem, weźmie 100 zł i pójdzie. Taka imprez jak WOŚP, to przerasta nawet możliwości organizacyjne KK. Nie potrafią się zebrać. Zapomniałem, że zbieranie co niedzielę na tacę, to ich największy sukces. Niech KK wymyśli lepszą inicjatywę i wtedy się wymądrza. Zresztą,co ja będę uświadamiał... ciemniaków! Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson_darcy Re: I bardzo dobrze!!! 11.01.09, 11:14 cillian1 napisał: > niech sobie szczekają i plują. Jak dziecko im zachoruje niech idą do księdza, o > n > postawi krzyżyk, poszepcze coś pod nosem, weźmie 100 zł i pójdzie. Taka imprez > jak WOŚP, to przerasta nawet możliwości organizacyjne KK. Nie potrafią się > zebrać. Zapomniałem, że zbieranie co niedzielę na tacę, to ich największy > sukces. Niech KK wymyśli lepszą inicjatywę i wtedy się wymądrza. Zresztą,co ja > będę uświadamiał... ciemniaków! Akurat KK w zbiorce pieniedzy nie ma sobie rownych. Kwestia tylko jaki z tego procent idzie na cele dobroczynne? Odpowiadam: w skali ich calych przychodow - NIC!!! Fundusz koscielny (niecale 100mln rocznie), Komisja majatkowa (realnie szacuje sie nawet ponad 4 mld zl rocznie!!!), Caritas i inne organizacje koscielne (tu to nawet diabel nie wie ile, bo nie ma zadnych danych, ale szacuje sie ze ok 20 - 25% dostaja rzeczywiscie potrzebujacy), koscielne tace i inne datki (grom wie ile), 0 podatkow (:D). Fajnie nie? Czy katolicyzm to nie propagowanie zycia w skromnosci i pokorze? Komu ten przepych i bogactwo sluzy? Ewangelizacji? Chyba nie... do tego nie trzeba Maybachow, 4ro-pietrowych plebanii, hektarow ziemi w centrach miast i poza nimi, czy grubego brzucha. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: I bardzo dobrze!!! 11.01.09, 11:19 mylisz się jefferson, to służy ludzikom, siedzącym w KK. Gdyby nie pieniądze to katolicyzm już by umarł dawno. A tak, jest mamona jest KK. Ale gupi naród/ludzie łykają to wszystko jak młode pelikany. Później idą na księdza, bo to najlepsza fucha, lepsza od polityka i złodzieja. Tak już jest. Cieszę się jedynie z tego, że ja ich nie utrzymuję, moi dziadkowie (bardzo religijni) też zaczynają patrzeć na ręce KK. I co lepsze, zaczyna im się to mało podobać. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Podaj źródła tych kłamliwych danych! 11.01.09, 12:28 I uważaj, bo dziś można za rozpowszechnianie KŁAMST w internecie trafić pod sąd... Aha, no i doaucz się, co to są te cele statutowe... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Podaj źródła tych kłamliwych danych! 11.01.09, 12:32 nie wiem czy do mnie to było, ale jak tak to bardzo chętnie wejdę w spór prawny. Bo prawo polskie mówi, że trzeba udowodnić swoją niewinność. Jak tak, to jak wszystkie agencie KK zaczną przedstawiać swoje wyniki zbiórek, może być zabawnie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: Podaj źródła tych kłamliwych danych! 11.01.09, 12:38 Do ciebie, do ciebie, Podaj źródła, nim PUBLICZNIE ZACZNIESZ WPROWADZAĆ LUDZI W BŁĄD! Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Podaj źródła tych kłamliwych danych! 11.01.09, 19:57 wlserwis napisała: > Do ciebie, do ciebie, > Podaj źródła, nim PUBLICZNIE ZACZNIESZ WPROWADZAĆ LUDZI W BŁĄD! A gdzie on wprowadzał ludzi w błąd???? Życzę ci abyś musiał korzystać z usług np. Caritasu lub prowadzonego przez niego ośrodka. O sekcie muchomora nie wspomnę, bo on jeszcze nikogo nie wsparł w potrzebie tylko na okrągło okrada najbiedniejszych (czytaj najciemniejszych). Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson_darcy Re: Podaj źródła tych kłamliwych danych! 11.01.09, 12:43 ja tez moge sie chetnie pospierac. Akurat dowodow sa tony, chociazby opisywane tu na gazecie wrogie przejecia majatku dyktowane przez komisje majatkowa. o Caritasie to juz elaboraty byly - to zadna nowosc. Fundusz koscielny dziala legalnie, wiec tez sie nie boje. Na wszystko sa dowody, tylko miejsca tu malo troche :P. Ludzie otworzcie oczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Podaj źródła tych kłamliwych danych! 11.01.09, 14:03 cillian1 napisał: > nie wiem czy do mnie to było, ale jak tak to bardzo chętnie wejdę w spór prawny > . > Bo prawo polskie mówi, że trzeba udowodnić swoją niewinność. Jak tak, to jak Jest dokładnie na odwrót. W polskim prawie istnieje domniemanie niewinności, i to prokurator (powód) musi dowieźć winy lub zasadności powództwa. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Podaj źródła tych kłamliwych danych! 11.01.09, 20:42 he he. No nie tak do końca ned. Jak ktoś ciebie oskarży o kradzież, to ty będziesz się dwoił i troił, żeby się z tego wyplątać :) Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: Podaj źródła tych kłamliwych danych! 11.01.09, 21:04 cillian1 napisał: > he he. No nie tak do końca ned. Jak ktoś ciebie oskarży o kradzież, to ty > będziesz się dwoił i troił, żeby się z tego wyplątać :) Naturalnie, że wynajmę adwokata, wyrobię sobie alibi, itd. Ale to na oskarżycielu leży ciężar udowodnienia oskarżenia. Jeżeli ktoś cię oskarży, a w sądzie okaże się, że nie ma na to żadnych dowodów, nawet poszlak - to twój adwokat nawet nie będzie musiał wstawać z ławy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis No, mylisz się :) 11.01.09, 12:25 "Caritas na cele statutowe przeznacza grubo ponad 70%!!! zebranych pieniedzy, wiec gdzie tu porownanie?" Dziecko, czy ty wiesz, co to są te cele statutowe? To są właśnie CELE ZBIÓREK! A Caritas nie ma praktycznie etatowych pracowników, te niecałe 30% pochłaniają zwykłe koszty prowadzenia działalności i nie ma w tym NIC nadzwyczajnego. W Caritasie ludzie pracują w wolontariacie CIĘŻKO przez CAŁY ROK! A nie opędzają wyrzuty sumienia wrzuceniem kilku drobniaków do puszki jednego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson_darcy Re: No, mylisz się :) 11.01.09, 12:48 wlserwis napisała: > "Caritas na cele statutowe przeznacza grubo ponad 70%!!! zebranych pieniedzy, > wiec gdzie tu porownanie?" > > Dziecko, czy ty wiesz, co to są te cele statutowe? To są właśnie CELE ZBIÓREK! > > A Caritas nie ma praktycznie etatowych pracowników, te niecałe 30% pochłaniają > zwykłe koszty prowadzenia działalności i nie ma w tym NIC nadzwyczajnego. > W Caritasie ludzie pracują w wolontariacie CIĘŻKO przez CAŁY ROK! A nie opędzaj > ą > wyrzuty sumienia wrzuceniem kilku drobniaków do puszki jednego dnia... Przyznaje sie do bledu odnosnie celow statutowych. Czlowiek sie uczy cale zycie. Odnosnie samego Caritasu odsylam do ciekawego postu: forum.o2.pl/temat.php?id_p=5572722 Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: No, mylisz się :) 11.01.09, 12:54 A uważasz, że forum o2.pl to dobre miejsce do odnajdywania miarodajnych (!) informacji? Widziałeś tytuł tego postu? Wiesz, czym jest nacechowany? Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson_darcy Re: No, mylisz się :) 11.01.09, 17:39 to przedruk z ktoregos z poczytnych tygodnikow, raczej nie z Wprost Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: I bardzo dobrze!!! 11.01.09, 13:58 Trzeba zawsze pamiętać, że ani Jerzy Owsiak, ani jego żona, która jest wiceprezesem zarządu, ani inni członkowie zarządu Fundacji nie pobierają pensji za pracę w Fundacji. Więc nie mają z tego ani Maybachów ani jachtów, choćby i ludzie im tego nie wypominali. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis smuta to będzie, jak owsik zrobi te imprezy letnie 11.01.09, 12:04 które są zawsze suto zakrapiane i przypalane w imię "róbta co chceta".... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: smuta to będzie, jak owsik zrobi te imprezy l 11.01.09, 12:17 jest taki hasło wlserwis , za swoje piję ile chcę! I wara ci od tego. Owsiak nie kupuje alkoholu na koncertach. Widomo, polak pije, jak się bawi:) Tak samo jak ksiądz zadziera kiecę, jak gwałci dzieci. Więc jak mszalne się skończyło, to kup sobie wiśniówkę, a nie szukasz sponsora!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis [...] 11.01.09, 12:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: smuta to będzie, jak owsik zrobi te imprezy l 11.01.09, 12:41 cillian1 napisał: > jest taki hasło wlserwis , za swoje piję ile chcę! I wara ci od tego. Owsiak ni > e > kupuje alkoholu na koncertach. Widomo, polak pije, jak się bawi:) Tak samo jak > ksiądz zadziera kiecę, jak gwałci dzieci. Więc jak mszalne się skończyło, to ku > p > sobie wiśniówkę, a nie szukasz sponsora!!! "Widomo, polak pije, jak się bawi:)" - No, wiadomo, wiadomo. Jaki Polak (nawet tego małego się wielką literą pisze), taka zabawa... jeden se przyćpa, drugi wypije... RÓBTA CO CHCETA :) Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: smuta to będzie, jak owsik zrobi te imprezy l 11.01.09, 13:03 I co z tego? Ja palę, wolę zapalić niż wypić, czasem lubie polatać na kwasie. Pracuję i studiuję. Gowno o tym wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: smuta to będzie, jak owsik zrobi te imprezy l 11.01.09, 13:28 wlserwis napisała: > które są zawsze suto zakrapiane i przypalane w imię "róbta co chceta".... szkoda ze z tego wszystkiego co robi Owsiak tylko to jedno zapamietales Odpowiedz Link Zgłoś
ankecenamon HORROR ! 11.01.09, 11:17 To jest straszne , że w kraju , w którym setki miliardów wydaje się na nikomu niepotrzebną a,dministrację zajmującą się wyłącznie utrudnianiem życia ludziom , nie ma pieniędzy by leczyć chore na raka dzieci!Jakbyśmy wyrzucili na bruk wszystkich ekonomistów ,menadżerów ,prawników i temu podobnych pasożytów , środki na leczenie ludzi w tym kraju zwiększyły by się 3-krotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: HORROR ! 11.01.09, 11:26 błąd! straty przynosi masa zbędnych urzędników.W dobie komputerów i internetu jest szansa na ułatwienie wszystkich procedur. Ale nikt za to się nie zabiera, bo nie ma w tym celu. Gdyby każde państwo było prywatne, byłoby inaczej, ale... nie jest tak i nie będzie. Może dobrze, może źle. Bo jak jeden jest szef, to są jasne wytyczne. Wiem, przeginam z fantazjami, ale coś w tym jest. Ostatnio kupiłem auto i przeszedłem cały proces wciągania go w system :)))) obśmiałem się jak norka, a ile czasu straciłem!!! :D Owsiak pokazuje nam jak można dzielić kasę. Jest kasa... kupujemy sprzęt i jedziemy do odbiorcy. Ale tam nie ma na utrzymaniu 1000000 urzędników :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: HORROR ! 11.01.09, 12:05 Tak, a tu zbiera się ledwie kilka dziesiątków milionów a robi się wokół tego taki szum, jakby to właśnie o miliardy chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
dkrysiak Re: HORROR ! 11.01.09, 12:25 Lepszy milion włożony w sprzęt do ratowania życia dzieci, niż miliard zmarnowany na sejm, rząd, podgrzewane chodniki dla kaczora, ustawy które są bublami i przynoszą więcej szkód niż pożytku... itd. itp.... Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: HORROR ! 11.01.09, 12:34 To wpłacaj więcej owisiakowi, nawet 10x więcej :) nikt Ci nie broni. TYLKO PO CO PŁACISZ W TAKIM RAZIE SKŁADKI I PODATKI? O ile ty w ogóle już coś płacisz... Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson_darcy Re: HORROR ! 11.01.09, 12:59 kazdy zrobi co uzna za sluszne - kogo ty do czego chcesz przekonac? panstwo tego sprzetu nie kupi, bo nie ma kasy - ZLE! zjawil sie ktos, kto chce kupic, udowodnil, ze mozna - ZLE! Jeszcze sie taki nie urodzil, co by wszystkim dogodzil... Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: HORROR ! 11.01.09, 13:02 A ja powtórzę: daj(cie) owsiakowi i 10x tyle, w ogóle najlepiej zróbcie go ministrem zdrowia, niech się chłop wyakaże! :) Odpowiedz Link Zgłoś
jefferson_darcy Re: HORROR ! 11.01.09, 13:05 wlserwis napisała: > A ja powtórzę: daj(cie) owsiakowi i 10x tyle, w ogóle najlepiej zróbcie go > ministrem zdrowia, niech się chłop wyakaże! :) Ale on nie chce, bo po co? I tak by go zakneblowali i gowno by zdzialal - tu ma wolna reke i tak dlugo jak mu nie przeszkadzaja, to mu pomagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
dkrysiak Re: HORROR ! 11.01.09, 16:15 Jesteś tępy czy tylko takiego zgrywasz? Podatki to coś czego nie płaci się "po coś", tylko "dlaczegoś" - każdy pracujący obywatel płaci -czy chce czy nie, nie ma też większego wpływu na co są wydawane. Przy WOŚP jest przynajmniej szansa na to, że większość pieniędzy trafi tam gdzie powinna. Odpowiedz Link Zgłoś
szymeleonek [...] 11.01.09, 11:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 wielka zaleta forum 11.01.09, 11:23 cała szumowina ciemnoty,podłości polskiej i wszystkie moherki sie ujawniają wraz ze swoją bezsilną złością i zazdrością. Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: wielka zaleta forum 11.01.09, 16:03 venus99 napisał: > cała szumowina ciemnoty,podłości polskiej i wszystkie moherki sie > ujawniają wraz ze swoją bezsilną złością i zazdrością. Zazdroszczę tej pewności. Tak jakby to Orkiestra ratowała wszystkich ludzi w chorobie i w biedzie. Jest tylko jednym z wielu trybików tej pomocy, a przy okazji daje nieźle zarobić Jurkowi i jego otoczeniu. I o co się tu tak pieklić? To raczej wychodzi, w ilu osobach jest jad i nienawiść wobec innych, którzy odważą się na nieco samodzielności w myśleniu. Wszędzie są ludzie wspaniali, wszędzie są tez wredni. Szufladkowanie ich na podstawie przekonań religijnych to prymitywizm w najczystszej postaci. Odpowiedz Link Zgłoś
never06 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 11:44 Z Owsiakiem jest tak jak z Westerplatte. Obowiązująca kanoniczna legenda na jego temat paraliżuje jakąkolwiek krytykę czy ukazanie prawdy. Kłopoty finansowe i obecny kryzys spowodowały, że Owsiak stał się nerwowy, terroryzuje i dopuszcza się szantażu moralnego wobec artystów grających dla WOŚP. Jego zdaniem obowiązkiem mediów jest nagłaśnianie jego dzieła za przysłowiowe friko. Artyści bez szemrania karnie mają się stawić w wyznaczonych miejscach i za darmo bawić owsiakowy spęd. A co jeżeli w wolnym demokratycznym kraju ktoś mówi „największemu autorytetowi” Polaków NIE? Aby się przekonać wystarczy wejść na stronę WOŚP i przeczytać korespondencję Hołdys-Owsiak. „Jeżeli jakiś artysta bierze wynagrodzenie za występ na WOŚP, to jest zdemoralizowanym ch...em niewartym podania ręki. Możesz to przekazać Reutersowi jako moje oficjalne stanowisko.” Zbyszek Hołdys „Zbyszek, w imieniu swoim, całej ekipy naszej Fundacji, a także organizatorów finałowych sztabów i imprez – BARDZO CI DZIĘKUJĘ ZA TE SŁOWA!” Sie ma! Jurek Owsiak Proponuję, aby przykład poszedł z góry i sam Jerzy Owsiak oraz członkowie jego rodziny zasiadający z fundacji zrezygnowali z wynagrodzenia i potraktowali to dzieło, jako pracę społeczną. Jeżeli artyści domagający się honorarium są zdaniem tak wybitnych postaci zwykłymi ch...ami to, kim jest organizator i jego rodzina, którzy co prawda zgodnie z prawem, ale pobierają wynagrodzenia z zebranych przez fundacje pieniędzy? Się ma! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 12:07 wiesz co kolego never06. Twoje pitolenie ma taki sam sens, jak nauka kościoła o kochaniu bliźniego, jak siebie samego :) Idź i krzycz pod kościół, ludzie nie dawajcie tym złodziejom na tacę. Wyjdziesz na takiego samego idiotę jak na tym forum ;) Weź serduszko, i zamknij się w domu, to ostatni twój bastion. Tyko nie odwiedzaj zakazanych stron, za to idzie się siedzieć!!! Co do koncertów, każdy wie od początku, że były za free, de mono też kiedyś grało za free, może teraz kryzys, i muszą się odkuć :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 12:45 Twoje pitolenie jest tyle samo warte... A kościoła nie obrażaj, harcerzyku bezwyznaniowy z łaski bożej... Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 13:25 Chyba jest roznica w jednorazowym, raz do roku, zagraniu koncertu za darmo, a pracy w fundacji przez cały rok? Szczegolnie, że raczej muzyk zarabia więcej niż szef fundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
koniu150 Oj możesz nie mieć racji... 11.01.09, 20:03 W Stanach jedną z najlepiej zarabiających grup są menadżerowie fundacji to co musi się dziać u nas... Odpowiedz Link Zgłoś
ned_pap Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 14:18 never06 napisał: > Proponuję, aby przykład poszedł z góry i sam Jerzy Owsiak oraz > członkowie jego rodziny zasiadający z fundacji zrezygnowali z > wynagrodzenia i potraktowali to dzieło, jako pracę społeczną. Przykład idzie z góry. Ani Owsiak, ani nikt inny z zarządu Fundacji nie jest w niej zatrudniony, i nie jest przez Fundację wynagradzany. Odpowiedz Link Zgłoś
1tadeusz1 [...] 11.01.09, 11:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis A niech se zbiera, daj mu Boże dużo zdrowia! 11.01.09, 12:15 TYLKO PO CO TYLE SZUMU, TYLE ZGIEŁKU WOKÓŁ TEGO? Sa inne instytucje, które cały rok ciężko pracują w wolontariacie, zbierając pieniądze na szczytne cele. Wokół nich nikt takiej pompy nie rozkręca. Nalezy podejrzewać, że to dlatego, że są skupione wokół kościoła... Tego znienawidzonego w gruncie rzeczy przez "róbta co chceta"-młodzież kościoła... Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A niech se zbiera, daj mu Boże dużo zdrowia! 11.01.09, 12:26 tu się mylisz, owsiak nie atakował KK. To KK zaatakował:) I teraz zbiera baty. Podniósł rękę na jednego więcej. Dlaczego w tylko w Polsce jest ta zadyma, dlaczego w UE, USA nikt nie krzyczy z przedstawicieli KK. Dlatego, że w dzień zbiórki mają spoooooro mniej kasy. I tu ich boli, tych sukienkowych złodziei (fakt, nie lubię kleru) i nic tego nie zmieni:) Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: A niech se zbiera, daj mu Boże dużo zdrowia! 11.01.09, 12:31 Uważaj, bo do sądu trafisz za rozpowszechnianie KŁAMSTW, panie antyklerykale, z bożej łaski (zresztą...). Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A niech se zbiera, daj mu Boże dużo zdrowia! 11.01.09, 12:35 możesz jaśniej z tym straszeniem? Ty, nie wiem kim jesteś, ale jak przedstawicielem KK, to lepiej ty uważaj. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: A niech se zbiera, daj mu Boże dużo zdrowia! 11.01.09, 12:42 To nie jest straszenie. Publicznie pomawiasz legalnie działającą organizację. Obrażasz też duchowieństwo. To są rzeczy karalne. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Re: A niech se zbiera, daj mu Boże dużo zdrowia! 11.01.09, 12:49 To nie są pomówienia. Kilka lat temu księża wyganiali wolontariuszy WOŚP sprzed kościołów zabraniając kwesty. Wiem to od mojej mamy, która chodzi do kościoła i widziała to na własne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Re: A niech se zbiera, daj mu Boże dużo zdrowia! 11.01.09, 12:57 Po pierwsze, niczego nie ujmując z prawdomówności Twojej mamy, są to zapewne INCYDENTALNE zdarzenia. Po drugie, istnieje pytanie, jak się zachowywali ci kwestujący?.. Po trzecie wreszcie i najważniejsze: z tymi pomówieniami, to nie o to chodziło, nie o takie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdziu Re: A niech se zbiera, daj mu Boże dużo zdrowia! 11.01.09, 14:16 Nie są incydenty, w tym roku też tak było. Akcja wyglądała tak: w zeszłym roku ksiądz wygonił wolontariuszy spod kościoła, to w tym roku poszli się zapytać księdza który ich uczy. I otrzymali odpowiedź, iż nie mogą zbierać pod kościołem, gdyż nie jest to zbiórka kościelna. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: A niech se zbiera, daj mu Boże dużo zdrowia! 11.01.09, 12:56 możesz mnie cmoknąć pewnie cię to kręci, a jeśli nawet coś dojdzie do sądu, to ja bardzo chętnie. Może jak palikot, nie boję się!!! Nie spalicie mnie na stosie tylko dlatego, że mam inne zdanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
patman Szkoda na dyskusję z mściwym katolikiem 11.01.09, 13:17 On tylko pokazuje swoją miłość bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: Szkoda na dyskusję z mściwym katolikiem 11.01.09, 15:42 Mało kto potrafi podejść do tematu bez oderwania od dychotomii- albo Kościół katolicki, albo jego przeciwnicy. Kto krytykuje Orkiestrę, jest albo "księdzem proboszczem", albo wrednym katolem. To bardzo prymitywne myślenie. W rozumkach wielu "światłych i postępowych" po prywatnych szkołach "wyższych" w Pcimiu Dolnym nie mieści się, że wiele starannie wykształconych osób chodzi do kościoła, a jeśli chce, to wrzuca (albo i nie wrzuca) kaskę do puszki Orkiestry. Wkurza mnie po prostu stadne, bezrefleksyjne zachowanie i etykietowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Szkoda na dyskusję z mściwym katolikiem 11.01.09, 15:54 Kobiety z Zachodniopomorskiego jezdza do Niemiec rodzic dzieci ,tylko dlatego ze tam w szpitalach jest czysto i zwracaja sie do nich po nazwisku . Moze by w tej calej akcji Owsiaka postawic tez akcent na czyste i przyjazne pacjentom szpitale ! Odpowiedz Link Zgłoś
polemista_x Orkiestra Świątecznej Pomocy 11.01.09, 12:24 W drugą niedzielę Nowego Roku gdy pan dyrygent znowu da znać Wielka Orkiestra zaczyna grać. By w naszych sercach była już para więc pan dyrygent ogień rozpala. Jest to najdłuższy muzyczny test, gdzie grają wszyscy i puszki też. Puszka - główny instrument orkiestry tej, gdy nią potrząśniesz to serce miej. Tak się spełniają dziecięce sny, bo pan dyrygent gra dziś jak nikt. Gdy ofiarujesz niewielki wsad zaraz twe serce zaczyna grać i nie ustaje grać w tym ważnym dniu bo pan dyrygent wciąż leje miód. I tak dolewa nam tego miodu by nasze serca miały mniej chłodu. Bo ta orkiestra wciąż musi grać jeden dzień dłużej niż cały świat. Więc się ubieraj do puszki wrzuć Świąteczna Orkiestra - to istny cud. Odpowiedz Link Zgłoś
zsliwa 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 12:40 Jako że zbieranie pieniędzy odbywa się głównie pod kościołami akcja musi zakonczyć się pełnym sukcesem. Wiadomo katolicy nie żałują kasy zwłaszcza jeżeli robia to dzieci dla dzieci. Sukces i rekordowe kwoty dobrze świadczą o chojności polskich katolików i wysokiej frekwencji w kościołach. Tak trzymac Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
devona26 Chciwość galerii krakowskiej !!! 11.01.09, 12:53 Byłam dziś w Galerii Krakowska licząc, że bez problemu znajdę tam wolontariuszy z puszkami przy okazji zakupów. Okazało się jednak, że trudno było tam znaleźć puszkarzy, bo szefostwo galerii zgodziło się wpuścić tylko jedną małą grupę z jednego gimnazjum na tak ogromny obiekt. Inni wolontariusze byli przepędzani. To szczyt pazerności ze strony administracji Galerii Krakowskiej. Podobno inne nie są lepsze. Trudno uwierzyć, że są ludzie tak chciwi, że boją się by klienci nie wrzucili do puszek tego, co mogliby zostawić w sklepach. Szybko tam nie wrócę! Odpowiedz Link Zgłoś
ojapierdziu Re: Chciwość galerii krakowskiej !!! 11.01.09, 13:09 Trudno? Właśnie wróciłam stamtąd, grupa na każdym przystanku, jedna przy wejściu (bocznym), w środku fakt, tlyko raz ich mijałam. W tramwaju podziemnym 3 grupy się minęły :P (w różnych kierunkach szli). Odpowiedz Link Zgłoś
devona26 Re: Chciwość galerii krakowskiej !!! 11.01.09, 18:10 moze przed galerią byli, ja zaparkowałam na parkingu galerii i przed budynek nie wychodziłam. Odpowiedz Link Zgłoś
lesiofromireland niesamowity Czlowiek 11.01.09, 13:01 nie znam pana Owsiaka, jednak to co robi jest zadko spotykane, wielki (choc maly w centymetrach) czlowiek, jakos fajniej jest na duszy ze sa tacy ludzie, a ja przy nim malutki Odpowiedz Link Zgłoś
jasna77 Re: 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 13:06 "(...) siedze na tylku z rekami w kieszeniach a duszy nie tego trzeba (...)" Z pozdrowieniami dla malkontenta ktory wstawia swoje durne komenty.Sie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
patman Są powody do dumy, dumy narodowej 11.01.09, 13:15 Polacy pokazują, że nie oglądają się na to, co państwo może zrobić dla nich, tylko sami robią coś dla innych, i to bezinteresownie. I to jest powód do dumy narodowej, tak buduje się prawdziwy patriotyzm. A ci, którzy plują na akcję Owsiaka, mają do niego tylko jedno - on jest nieprawidłowo "patriotyczny". Odpowiedz Link Zgłoś
wlserwis Słuchajcie! Jurek na Prezydenta! Cooo? :) 11.01.09, 13:21 Albo chociaż na ministra zdrowia go dać! Od razu będzie superancko wszystko!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 Re: Słuchajcie! Jurek na Prezydenta! Cooo? :) 11.01.09, 13:34 wlserwis napisała: > Albo chociaż na ministra zdrowia go dać! > Od razu będzie superancko wszystko!!! : To musi być coś osobistego z twojej strony chyba? Poznałem już twoje chore poglądy i mam prośbę - wypie...j do Caritasu w podskokach.Przy okazji zapytaj się o rozliczenie zbiórki na ofiary hali katowickiej. Odpowiedz Link Zgłoś
magic3 Re: Słuchajcie! Jurek na Prezydenta! Cooo? :) 11.01.09, 16:17 wlserwis napisała: > Albo chociaż na ministra zdrowia go dać! > Od razu będzie superancko wszystko!!! :) Już to widzę :). Kto nie z Jurkiem ten cham, swołocz i woda na młyn odwetowców! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
skomroch1 17. Finał WOŚP - relacja 11.01.09, 13:38 Mój syn żyje dzięki inkubatorowi, jaki kupiono za pieniądze z WOŚP.Urodził się w 27 tyg. ciąży, ważył ok.1 kg. Podczas wielu wizyt lekarskich, jakie musieliśmy odbyć po wyjściu ze szpitala, bardzo często na sprzęcie przyklejone było serduszko WOŚP.Gdyby nie Owsiak nie byłoby tu z nami tego ślicznego, zdrowego chłopczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
rosa_de_vratislavia Dziękuję! 11.01.09, 13:47 skomroch1 napisała: > Mój syn żyje dzięki inkubatorowi, jaki kupiono za pieniądze z Wosp Moj korzystał z 3. "orkiestrowych" pomp infuzyjnych, pulsoksymetru, "jeżdżącego" usg, aparatu do badania wzroku, aparatu do badania słuchu. Dziękuję Wam, wrzucającym choć złotówkę, za pomoc w leczeniu dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
vinc0 [...] 11.01.09, 13:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
absbls [...] 11.01.09, 13:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś