Dodaj do ulubionych

Putin: Ukraina utworzyła blokadę gazową

15.01.09, 12:32
Rosjo, precz z łapami od cudzej własności!!!!!
Obserwuj wątek
    • 0.tech Re: Putin: Ukraina utworzyła blokadę gazową 15.01.09, 12:43
      Kochana ewo, doucz sie o co chodzi w tym konflikcie. Ukraincy zgromadzili zasoby
      gazu na 3 miesiace i teraz szantazuja Rosje wymuszajac na niej preferencyjne
      stawki za gaz. Kto na tym traci? Europa, ktora musi kupowac drozszy gaz od
      innych dostawcow i Rosja, ktora juz teraz ma powazne problemy finansowe. To tak
      samo jak z Gruzja, Gruzini zaatakowali, a ludzie zaslepieni nienawiscia dalej
      mysleli, ze to Rosja zaatakowala pierwsza.
      • ewa1-23 Re: Putin: Ukraina utworzyła blokadę gazową 15.01.09, 12:49
        Kochany O.tech, doucz się, że cena monopolistyczna nie jest ceną "preferencyjną". Tworzenie pozorów jest domeną Rosji. W Gruzji 8 Armia pełniła rolę "sił pokojowych" przed konfliktem? Więc powtarzam : Rosjo, precz z łapami od cudzej własności! Zresztą, Rosja zachowuje się jak przerażony pasożyt szukający w panice żywiciela. Jak nie wymusi północnej gazrurki, to gdzie znajdzie głupich na swoje ceny za gaz? W Chinach?
        • 0.tech Re: Putin: Ukraina utworzyła blokadę gazową 15.01.09, 12:56
          Chyba nie zrozumialas mnie. Ukraincy chca wymusic nizsze stawki od tych ktore
          otrzymuja inne kraje. Reszta twojej wypowiedzi to pelen zacietrzewienia i
          nielogiczny belkot, wiec pozwole sobie go nie skomentowac.
        • 0.tech Re: Putin: Ukraina utworzyła blokadę gazową 15.01.09, 13:00
          Moze mi wytlumaczysz, czemu Ukraincy blokuja TRANZYT gazu?
          • wianuszek_kresowy Re: Putin: Ukraina utworzyła blokadę gazową 15.01.09, 13:37
            Zapytaj Gazpromu, nawet Juszczenko wytlumaczyl technologiczne
            przeszkody.. "system w awersie", "system w rewersie", dostarczanie
            gazu z Ukrainy zachodniej do jej wschodnich czesci, "gaz
            technologiczny" o tym sie pisze i Rosjanie o tym wiedza, zamiast sie
            dogadac kremlandia krzyczy tylko o blokowaniu. Tak dalej pojdzie
            beda kacapy sprzedawac gaz, ale w zapalniczkach jednorazowych.
            • 0.tech Re: Putin: Ukraina utworzyła blokadę gazową 15.01.09, 13:46
              Tak oczywiscie, wszystko do tej pory swietnie funkcjonowalo, az sie zepsulo.
            • walter62 Furmanką po autostradzie? 15.01.09, 14:43
              Rurociągi tranzytowe nie służą do wewnętrznego przesyłu gazu. Całe te
              pseudo techniczne tłumaczenia są równie śmieszne jak twierdzenie iż istnieją
              skrzyżowania dróg polnych z autostradami.
              Widocznie jedno z takich skrzyżowań jest w pobliżu chaty, zamieszkałej przez
              naszego borrata_stepowego.
              Inną sprawą jest ustalenie co Ukraińcy mają zamiar tymi rurociągami przesyłać. W
              tym samym czasie gdy Juszczenko opowiadał o tych "kolizjach" z przesyłem gazu z
              zachodniej do wschodniej Ukrainy, Timoszenko oświadczyła Słowakom, że Ukraina
              nie ma gazu.

wianuszek_kresowy napisał:
              > nawet Juszczenko wytłumaczył technologiczne
              > przeszkody.. "system w awersie", "system w rewersie", dostarczanie
              > gazu z Ukrainy zachodniej do jej wschodnich czesci,
              • wianuszek_kresowy Re: Furmanką po autostradzie? 16.01.09, 01:34
                walter62 napisał:

> Rurociągi tranzytowe nie służą do wewnętrznego przesyłu gazu. Całe
                te
                > pseudo techniczne tłumaczenia są równie śmieszne jak twierdzenie
                iż istnieją
                > skrzyżowania dróg polnych z autostradami.
                > Widocznie jedno z takich skrzyżowań jest w pobliżu chaty,
                zamieszkałej przez
                > naszego borrata_stepowego.
                > Inną sprawą jest ustalenie co Ukraińcy mają zamiar tymi
                rurociągami przesyłać.
                > W
                > tym samym czasie gdy Juszczenko opowiadał o tych "kolizjach" z
                przesyłem gazu z
                > zachodniej do wschodniej Ukrainy, Timoszenko oświadczyła Słowakom,
                że Ukraina
                > nie ma gazu.

System przed zakreceniem gazu przez Rosje a system teraz to nie to
                samo, Ukraina tez musi w inny sposob zaspokajac potrzeby rynku
                wewnetrznego, to co kiedys( kiedy kupowali gaz od Rosji) sluzylo do
                tranzytu teraz sluzy do transportu wewnetrznego, zreszta to
                gazociagi Ukrainy nie Rosji;)Wczesniej Ukraina chciala pomoc
                Bulgarom,Rumunom i Moldawom, chcieli sie podzielic swoimi zapasami,
                jednak nie dysponuja WYSTARCZAJACA ILOSOCIA by zapewnic taki
                przesyl, to samo odnosi sie do Slowacji.
              • rasmusx Gumpertem po stepu 16.01.09, 07:14
                Pseudotechniczne tlumaczenie? To daj lepsze. Ale przed tym jako
                SPEC od rurociagow wytlumacz co ma Sudża do rurociagu Ananyev-
                Tiraspol'-Izmail & Shebelinka-Izmail?He? Gaz mial plynac na
                Balkany? -Romania, Bulgaria, Greece, Turkey, Macedonia!
                www.eegas.com/fsu.htm
        • jola_z_dywit_2006a Oto ewa1-23 nastepny wrog wolnego rynku i prof.B 15.01.09, 21:34

Czy wy nie macie gdzie sie kochac ?
          Biedne dzieci.

ewa1-23 napisała:

> Kochany O.tech,
    • ewa1-23 Putin: Ukraina utworzyła blokadę gazową 15.01.09, 13:03
      No, nie bój się - skomentuj rolę i miejsce 8 Armii przed atakiem strasznej Gruzji! Skomentuj stan gospodarki "imperium" - brak infrastruktury, brak wykształconych, trzeźwych kadr, stworzenie przez Rosję na 1/6 terytorium stanu klęski ekologicznej. Nie bój się skomentować struktury rosyjskiego eksportu. Mnie interesują fakty!
      • 0.tech Re: Putin: Ukraina utworzyła blokadę gazową 15.01.09, 13:30
        Kobieto ty jestes chora z nienawisci. Nie potrafisz odpowiedziec na najprostsze
        pytania, chrzanisz cos o gospodarce i wyksztalceniu Rosjan. Co do 8. Armii, nie
        wiem jaka armia, gdzie byla, faktem jest, ze Gruzini zaatowali Osetie Poludniowa
        i ROZJEMCZE sily rosyjskie. Wez wypie...j i sie do mnie nieodzywaj chora
        kobieto, mam nadzieje tylko, ze inni czytajacy beda na tyle inteligentni i
        dostrzega po czyjej stronie lezy prawda w tym konflikcie.
    • kptamerica Re: Putin: Ukraina utworzyła blokadę gazową 15.01.09, 13:04
      panie putin buduj pan szybciej ta rure przez baltyk i odetnij
      wreszcie tych jankeskozydowskich pacholkow typu ukraina i polska
      chanbia slowianszczyznee juz sie nie moge patrzec na tych banderowcow
      • ewa1-23 Re: Putin: Ukraina utworzyła blokadę gazową 15.01.09, 13:18
        Hańbią pisze się w Polsce przez samo "h" (czego pewnie nie wiedzą w FSB - ale wpadka!)
        • vladimir.ru Do ewa1-23: chyba pieprzysz, co? 15.01.09, 16:13
          ewa1-23 napisała:

> Hańbią pisze się w Polsce przez samo "h" (czego pewnie nie wiedzą w FSB - ale w
          > padka!)

Chyba pieprzysz, co? Nie wiem jak w FSB (bo jestem z CIA), ale co drugi Polak z
          Polski który ze mną koresponduje, bardzo często zamiast RZ pisze Ż (lub
          odwrotnie), zamiast Ó pisze U, zamiast H pisze CH (lub odwrotnie), zamiast Ą
          pisze ON itd itp.
          I co mam myśleć? Że połowa Polaków pracuje w FSB? Jeśli to nie tak, to „byki”
          Polaków świadczą o nizkim poziomie wykształcenia w Polsce. A koledzy z FSB
          raczej nie robją błędów, bo mają bardzo dobre wykształcenie.
          • wianuszek_kresowy Re: Do ewa1-23: chyba pieprzysz, co? 16.01.09, 01:43
            Pieprzysz kacap, moze koledzy z FSB nie ucza sie jezyka polskiego w
            szkolach o niZkim poziomie, nie znaczy to tez jest to poziom wyZoki;)
    • ewa1-23 Putin: Ukraina utworzyła blokadę gazową 15.01.09, 13:40
      Przy okazji: a może Chiny sfinansują Putinowi gazrurkę? Przecież głupszego żywiciela niż Europa pasożyt Putin nigdzie nie znajdzie!
      • jola_z_dywit_2006a Czy juz zamknelas ruski gaz u siebie w domu ? 15.01.09, 21:41
        ewa1-23 napisała:

> Przy okazji: a może Chiny sfinansują Putinowi gazrurkę? Przecież głupszego żywi
        > ciela niż Europa pasożyt Putin nigdzie nie znajdzie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka