Dodaj do ulubionych

Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalaczami"

15.01.09, 20:20
Prawnicza zabawa w kotka i myszkę :) Dopalacze.com w końcu zamkną, ale dzięki
szumowi medialnego wokół nich właściciele zarobią tyle, że sami będą mogli
spokojnie zrezygnować z działalności i utrzymać rodziny na kilka pokoleń do
przodu :)
Obserwuj wątek
    • kazubar Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalaczami" 15.01.09, 20:20
      mafia skutecznie dba o swoje interesy
      • virrar Pokażcie mi firmę a paragraf się znajdzie 15.01.09, 22:50
        Pokażcie mi firmę a paragraf się znajdzie :(
        • dominik.olsztyn Konserwatywne państwo jak cwaniaczek z targu 15.01.09, 23:07

Mityczna IV RP, której budowę obiecywały PO i PiS, nie różni się niczym od
          cwaniaka łupiącego na rynku w 3 karty. Urzędnicze gnidy, śpełniające ślepo
          żądania konserwatywnej władzy, podobnie jak szulerzy, gdy nie mogą z kimś
          wygrać uczciwe uciekają się do oszustw i forteli.
          • calli za Tuska i Schetyny mafia rządzi w Polsce.. 16.01.09, 01:13
            ..a żydzi biją Polaków.

by żyło się lepiej!
    • yattaman1 Wiadomo o co chodzi 15.01.09, 20:26
      Gangi narkotykowe przestraszyły się legalnej i tańszej konkurencji. Stąd te
      wszystkie nagonki na legalny biznes.
      • malkontent_i_sceptyk Re: Wiadomo o co chodzi 15.01.09, 20:29
        Może nie taniej tylko legalnej. Nie pisz na temat rzeczy, o których pojęcia nie
        masz.
        • maruda.r Re: Wiadomo o co chodzi 15.01.09, 20:55
          malkontent_i_sceptyk napisał:

> Może nie taniej tylko legalnej.

I do legalności można mieć zastrzeżenia. Substancje psychoaktywne przeznaczone
          dla ludzi powinny mieć atesty odpowiednich instytucji.

• bracia_kartofle Re: Wiadomo o co chodzi 15.01.09, 23:00
            Ten kraj zawsze wyróżniał się qu...kim postępowaniem w stosunku do swoich obywateli, tak było z komuny i tak jest teraz za demokracji, ale zbiera IM się, przykłady Grecji i Łotwy pokazują że takie kartoflane władze też są kasowane.
          • protoplex Re: Wiadomo o co chodzi 16.01.09, 06:07
            Hahaha... Powiedz to indiańskim szamanom.
      • baaart3k Re: Wiadomo o co chodzi 16.01.09, 01:21
        zgadzam sie z Tobą, zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa- w dużych miastach funkcjonuja podobne sklepu fun shopy i inne, sprzedaja tam to samo i inne jednak jeśli chodzi o nie jest cicho...

paranoja chcesz miec w tym kraju legalny biznes ktory przynosi spore dochody, to zaraz wszystkie urzedy na polecenie rzadu zaczna Ci go niszyc, jeszcze ktos zginie ehh...
    • gieroy_asfalta bandyckie państwo! 15.01.09, 20:30
      wychodzi na to, że urzędnicy mogą wszystko. Zamknąc każdą firmę pod
      predekstem takim albo innym. Nie uzywam żadnych "dopalczy", ale
      przeraża mnie takie państwowo . Mam nadzieję, że własciciele będą
      walczyc z tą mafią w sądzie.
      • jola_z_dywit_2006a Komuchy z KOR i S wiedz lepiej co jest dobre dla 15.01.09, 20:39

ciebie.

Uderz sie w piers i glosno rzeknij " nigdy wiecej nie bede sprzeciwial sie woli
        GW z red. Kublikiem naczele"

gieroy_asfalta napisał:

> wychodzi na to, że urzędnicy mogą wszystko. Zamknąc każdą firmę pod
        > predekstem takim albo innym. Nie uzywam żadnych "dopalczy", ale
        > przeraża mnie takie państwowo . Mam nadzieję, że własciciele będą
        > walczyc z tą mafią w sądzie.
      • maruda.r Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 20:53
        gieroy_asfalta napisał:

> wychodzi na to, że urzędnicy mogą wszystko. Zamknąc każdą firmę pod
        > predekstem takim albo innym.

A nie martwi Cię to, że firma handluje substancjami spożywczymi udając, że
        sprzedaje nawóz i nie bierze żadnej odpowiedzialności za skutki?

Państwo w tym wypadku dostosowało się do bandyckich reguł zaproponowanych przez
        właścicieli sklepów.

• absyntowy_profesor Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 21:02
          Nie widze problemu, przeciez jezeli ktos chce jesc lub palic nawoz do kwiatow, to chyba powinien miec prawo to robic? Czy wszystkie kwiaciarnie tez nalezy pozamykac? To sklepy sie dostosowaly do regul wmyslonych przez panstwo, poniewaz nie moga legalnie sprzedawac tych produktow do konsumpcji... Poza tym zauwaz, ze firmy tytoniowe tez nie biora odpowiedzialnosci za skutki palenia fajek od czasu gdy sa ostrzezenia na paczkach..
          • maruda.r Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 21:06
            absyntowy_profesor napisał:

To sklepy sie dostosowaly do regul wmyslonych przez panstwo, poniewaz n
            > ie moga legalnie sprzedawac tych produktow do konsumpcji...

Więc jednak konsumpcji.

• gh83 Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 21:05
          > Państwo w tym wypadku dostosowało się do bandyckich reguł

Państwo ma tworzyć własne reguły - prawne - i je egzekwować. Tutaj tępiona jest
          legalna działalność.

Prowadzisz firmę? Co powiesz, jak Twoja legalna działalność dostanie nagle na
          kark skarbówkę, nadzór budowalny i PIP, bo np. robisz konkurencję znajomej
          radnego albo dowolny poseł stwierdzi, że to, co robisz, jest naganne moralnie? W
          końcu posłowie to znani specjaliści od moralności.
          • maruda.r Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 21:09
            gh83 napisał:

> > Państwo w tym wypadku dostosowało się do bandyckich reguł
            >
            > Państwo ma tworzyć własne reguły - prawne - i je egzekwować. Tutaj tępiona jest
            > legalna działalność.

Sprzedaż bimbru nie jest legalna. Nawet jeśli na butelce pisze "płyn do
            spryskiwaczy".

• gh83 Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 21:40
              Pięknie, a teraz wyjasnij mi związek z treścią artykułu i mojego wpisu. Bimber
              jest substancją (?) zakazaną w produkcji i handlu. To, czym handlują w opisanych
              sklepach - nie. I póki to się nie zmieni, jest takim samym produktem jak
              podpaski czy gazeta codzienna.
          • klonpvv Re: bandyckie państwo! 16.01.09, 00:57
            "Ale syf" już naście lat temu Kazik śpiewał.

"Proceder" trwa już długo, a teraz ni z gruszki ni z pietruszki, akcja zakrojona
            na wielka skalę; jakiej ani CBŚ ani ABW razem wzięte chyba nie widziały.

W tym samym czasie: kilka sieci marketów myje mięso w azocie, kilku
            "przedsiębiorczych" szefów firm budowlanych organizuje kilkudniową firmę
            budowlaną, a między Bugiem i Odrą jak spadnie temperatura słyszymy o kolejnych
            zamarzniętych osobach, które nie dotarły do domu po libacji , w innym przypadku
            takie osoby byłyby anonimowe.

Jeśli jeszcze nie ma paragrafu na TE środki domniemanie psychoaktywne, to albo
            nie ma jeszcze gotowej opinii expertów, albo jak zwykle dają ciała w parlamencie.
            Jedno świadczy o indolencji, drugie o bezprawiu.

Jedna pociecha, że mamy wolność nieumiarkowanego chlania i palenia, a na dodatek
            tego, że jak już zdarzy się rak płuc lub marskość wątroby to mamy rzesze
            podatników, którzy przymusowo zapłacą za leczenie dochodu koncernów
            tytoniowych/alkoholowych.

Chciałbym wiedzieć z czyjej inicjatywy ta obława.
            Przy złym obrocie spraw nie pozostałaby nawet jedna partia, na którą można by
            oddać głos.
        • zewszad_i_znikad Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 21:05
          A nie wiesz przypadkiem, SKĄD się wzięły te "bandyckie reguły"? Otóż
          stąd, że nie można w POlsce sprzedawać środków psychoaktywnych jako
          takich (oczywiście poza tymi uprzywilejowanymi, jak groźny narkotyk
          sprzedawany pod nazwami "piwo", "wino", "nalewka"), tylko trzeba
          kręcić jak dopalacze.com. Nie twierdzę, że oni robią dobrze. Ale
          robią tak dlatego, że państwo z góry zadecydowało: w sprawach
          związanych z "narkotykami" nie ma i nie może być demokracji,
          obywatele i obywatelki nie mają prawa podejmować w tej sferze
          samodzielnych decyzji.
          Od razu ułatwię zadanie miłośnikom argumentu "no to zalegalizujmy
          morderstwo": komu wyrządza szkodę przeciętny użytkownik środków
          psychoaktywnych?
          • maruda.r Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 21:13
            zewszad_i_znikad napisała:

> A nie wiesz przypadkiem, SKĄD się wzięły te "bandyckie reguły"? Otóż
            > stąd, że nie można w POlsce sprzedawać środków psychoaktywnych jako
            > takich (oczywiście poza tymi uprzywilejowanymi, jak groźny narkotyk
            > sprzedawany pod nazwami "piwo", "wino", "nalewka"), tylko trzeba
            > kręcić jak dopalacze.com.

Substancji psychoaktywnych jest więcej. Ich producenci (leki) ponoszą koszty
            atestowania i odpowiedzialność za nieprzewidziane skutki. Niech więc dopalacze
            płacą akcyzę, robią badania, uzyskują atesty i biorą odpowiedzialność. Tyle, że
            wtedy ów legalny interes nie będzie się już opłacał. Bo to jest cwaniactwo, a
            nie żaden legalny interes.

• nroht Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 21:29
          znowu glupoty wygadujesz :)
        • dominik.olsztyn Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 23:12
          maruda.r napisał:

> A nie martwi Cię to, że firma handluje substancjami spożywczymi udając, że
          > sprzedaje nawóz i nie bierze żadnej odpowiedzialności za skutki?
          >
          > Państwo w tym wypadku dostosowało się do bandyckich reguł zaproponowanych przez
          > właścicieli sklepów.
          >

Odpowiedzią państwa na bandytyzm jest prawo. Być może jutro jakiś konserwatywny,
          prawicowy wojewoda wyda swoim kolesiom z odpowiednich urzędów nakaz wsadzania na
          25 lat do łagrów, wszystkich którzy wedle jego widzimisię łamią prawo.
        • lahdaan Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 23:20
          maruda.r choć często się z Tobą zgadzam, tym razem będzie wyjątek ;)

Jeśli Państwo stosuje wszystkie dostępne metody by "udupić" legalnie działające
          przedsiębiorstwo, to co to Twoim zdaniem jest? Wolność gospodarcza?

Mi się takie państwo nie podoba...
        • rekrutacja Re: bandyckie państwo! 16.01.09, 00:49
          W pełni popieram. Jeśli te wszystkie dopalacze są złe, to należy zmienić prawo
          dotyczące towaru, a nie nasyłać kontrole na firmy działające zgodnie z prawem i
          sprzedające zgodny z prawem towar. Te metody działania są jak z komuny wzięte.
        • protoplex Re: bandyckie państwo! 16.01.09, 06:17
          Pewnych rzeczy nie wiesz... te specyfiki, które sprzedają Dopalacze.com w całej zachodniej Europie są uznawane za suplementy diety, natomiast my w Polsce mamy trochę bardziej porąbane prawo więc u nas sprzedają to jako "produkty kolekcjonerskie". Firma mogłaby wziąć odpowiedzialność za skutki spożycia (bo w swoim macierzystym kraju bierze, tak jak w naszym kraju biorą odpowiedzialność wytwórcy preparatów witaminowych), ale tu nie pozwala jej stan naszego prawa. Bo on jest taki że nie pozwala uznać tych produktów jako suplementów diety, tak żeby firma mogła wziąć odpowiedzialność za ich spożycie. To nasze państwo wpycha tą firme w "dziwną" strefę. To jest absurd, bo przecież żyjemy w jednej Europie.
          • protoplex Re: bandyckie państwo! 16.01.09, 06:20
            Tępią firme zamiast umożliwić jej ponoszenie odpowiedzialności za produkty które sprzedaje. To jest chore i niezrozumiałe. No, chyba że chodzi o akcyzę i myślenie "Jak wezmą tabletkę, to nie wypiją Czystej".
      • chateau Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 21:07
        Jest taka stara anegdota o przedsiębiorcy, który zadeklarował importowane przez
        siebie rodzynki jako karmę dla psów, oczywiście z racji różnicy w stawkach
        celnych. Gdy celnik otworzył jeden z worków i rzekł "przecież to są rodzynki ,
        tego żaden pies żarł nie będzie", odparł - moje zmartwienie, niech nie żre.

Zdaje się, że jednak cło musiał zapłacić jak za rodzynki :-)
        • maruda.r Re: bandyckie państwo! 15.01.09, 21:20
          chateau napisał:

> Jest taka stara anegdota o przedsiębiorcy, który zadeklarował importowane przez
          > siebie rodzynki jako karmę dla psów, oczywiście z racji różnicy w stawkach
          > celnych. Gdy celnik otworzył jeden z worków i rzekł "przecież to są rodzynki ,
          > tego żaden pies żarł nie będzie", odparł - moje zmartwienie, niech nie żre.
          >
          > Zdaje się, że jednak cło musiał zapłacić jak za rodzynki :-)

Wersję z kawą jako karmą dla ptaszka fantastycznie odpowiadali Szczepcio i
          Tońcio, puentując "Nie chce? Nich nie jii!".

• kodem_pl Jest BARDZO duza roznica... 16.01.09, 05:25
          Jak bedzie te rodzynki sprzedawal jako karme dla psa, to wszystko OK. Nikt nie
          skusi sie na rodzynki (nawet tansze) oznakowane jako karma dla psa.

Na kazdym z opakowan tych srodkow masz wyraznie napisane, ze to nie do spozycia
          przez ludzi. Producentow trutki na szczury tez wg ciebie trzeba scigac, bo ktos
          moze sie tym zatruc wbrew sprzedawcy?
    • sturmpioniere Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalaczami" 15.01.09, 20:36
      "działalność prowadzona w lokalu oraz sposób jego użytkowania są sprzeczne z ich
      przeznaczeniem"

Czekam teraz na to, aby wszystkie monopole zostały zamknięte pod tym samym
      pretekstem - w końcu sprzedawcy i klienci otoczeni są z każdej strony łatwopalną
      cieczą.
      • extrafresh Re: Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalacz 15.01.09, 20:41
        Ciekawe co jeżeli "dopalacze" wynajmowały lokal od miasta?
        Legalny interes przynoszący dochody do budżetu.
        Tak się wykańcza w Polsce przedsiębiorców.

Ps. Nie jestem i nie będę klientem "dopalacze.com".

• bed-e45 Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalaczami" 15.01.09, 20:46
      Teraz widać kto chodzi na smyczy mafii.Pieniążki się skończyły i pieseczki
      poleciały zamykać konkurencję.
    • robert.poznan Nękanie ?? 15.01.09, 20:58
      Nie bronię tych dopalaczy, bo uważam że to jedno wielkie G**NO, ale te dziwne
      kontrole a to skarbówki, a to sanepidu, a teraz budowlańców - trochę mnie
      przerażają. To zalatuje nękaniem i próbą wykończenia, bądź co bądź, legalnego
      interesu! Bo skoro coś nie jest zakazane, to jest legalne! Posłowie zamiast
      opieprzać się nawzajem, szukać dziury w całym -powinni czym prędzej się wziąć
      do roboty i wydać rozporządzenie zabraniające handlu takim ścierwem! A nie
      wojewodowie na siłę próbują znaleźć haka na te sklepy
    • qasher Niech mi ktoś potwierdzi, że marihuana szkodzi!o0 15.01.09, 21:00
      Kto takich głupot kaczką w rządzie nagadał? Ba, nie tylko kaczką, a i komuszki
      i naziole się znalazły, co za tym brną. Od kiedy marihuana jest środkiem
      psyhotropowym czy halucynogennym? Nie tylko u nas szerzy się taki kretynizm -
      dajmy na to USA. Haszysz uznaje się tam za substancję równie uzależniającą co
      amfetamina - ba! Amfe da się tam nabyć na receptę, gdzie zwykłe zioło uznawane
      jest za całkowicie szkodliwe, niedostępne w legalnym obrocie, z wielkim
      potencjałem nadużywania i brakiem uznanego zastosowania medycznego.

Reasumując, jeśli już zabraniacie czegoś społeczeństwu, to chociaż nie
      okłamujcie dlaczego. Przedawkować marychę czy nawet w temacie wspomnianą
      benzylopiperazynę jest tak samo łatwo, jak przedawkować piwo czy wino - a więc
      powodzenia życzę, przy snuciu waszych sofistycznych poematów.
      • maruda.r Re: Niech mi ktoś potwierdzi, że marihuana szkodz 15.01.09, 21:27
        qasher napisał:

Od kiedy marihuana jest środkiem psyhotropowym czy halucynogennym?

Dopalacze.com handlują marihuaną? Jeśli nie, to po co o tym piszesz?

• prawdziwy.jonek Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalaczami" 15.01.09, 21:05
      najpierw zeby bylo jasne nie interesowaly mnie nigdy i nie beda mnie
      interesowaly jakies tam dopalacze, ale jezeli te bandziory od budowy czy us czy
      tez jakies tam inne cepy okarze sie ze bylo to zle zrobione czyli nie zgodnie z
      prawem to powinni im wszystkim do......bec tak jak ziobrze i nastepne tluki beda
      sie mocno zastanawiac zeby cos zrobic zgodnie z prawem, bo na dzisiaj to widze
      ze jest wolna amerykanka.
    • krwe sen o 4 RP się spełnia 15.01.09, 21:24
      a pis sie cieszy.
      a my wszyscy normalni zostaliśmy znowu zrobieni w huya.
      czasy sb.ub,zomo itd wracają.brawo liberałowie buhahaha
      idę se rzygnac.
    • kakens Re: Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalacz 15.01.09, 21:26
      Żenada, stalinowskie metody. POraz kolejny okazuje się, że słabe państwo,
      rządzone przez nieudaczników, przez rok nie potrafi uporać się z problemem i
      wypluć z siebie ustawy. Musi łapać się mafijnych metod. Żenua. I ja na ten syf
      płacę podatki???
      • marko_uk Re: Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalacz 15.01.09, 21:54
        No właśnie. Dlatego ja już nie płacę na ten syf podatków. Od ponad ośmiu lat...
        • jot_el Re: Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalacz 16.01.09, 09:31
          ja od dwudziestu kilku
    • wiedmak Wstyd mi za ta kmiocia wladze i jej UBeckie metody 15.01.09, 21:34
      Szokujace, gdzie jaka to moralnoscia kieruje sie Schetyna i jemu podobni. Coraz
      trudniej znalezdz parie na ktora mozna glosowac.
    • brzezozka Stalinizm w czystej postaci trwa 15.01.09, 21:54
    • hedonista.oswiecony rząd to mafia, tylko legalna 15.01.09, 21:59
      a stosowane wobec dopalaczy metody tylko to potwierdzają. Nie kijem
      to pałką. Jestem dorosły i nikt mi nie będzie zabraniał palenia tego
      na co mam ochotę.

to jest mentalność urzędnicza, wydam zakaz i luz. Nie da się zakać
      ludziom tego co chcą robić. Przekonał się o tym komunizm, przekona
      się i "demokracja". Bajki o ochronnych skutkach zakazu możecie sobie
      pod poduszkę włożyć na dobry i grzeczny sen.

pozdrowienia
      hedon
    • couler Dzieci... 15.01.09, 22:01
      Generalnie macie problemy z myśleniem więc wspomogę wasze mózgi bo jeszcze Wam
      żyłka pęknie i będzie tragedia. Nie można zdelegalizować takich substancji !
      Poczytajcie trochę o tym to się dowiecie czemu nie można i/lub czemu to nic nie
      da.Nie chce mi się tego opisywać po raz kolejny...
      • kakens Re: Dzieci... 15.01.09, 22:21
        To skąd mam wiedzieć co mogę, a czego nie? Skoro to co jest dozwolone, okazuje
        się zakazane, mimo że bez ustanowienia prawa, a na podstawie widzimisię?
        • protoplex Re: Dzieci... 16.01.09, 07:19
          Idź do parafii tam ci powiedzą.
    • 3cik <-------------=== 15.01.09, 22:23
      Precz z hipokryzją!
      Z powodu alkoholu i papierosów rocznie giną tysiące Polaków - kiedy zaczniecie
      zamykać sklepy monopolowe i kioski z powodu "niewłaściwego użytkowania" ???
    • rtd5rtd Panstwo Prawa czy wladzy wykonawczej! 15.01.09, 22:37
      Skoro jest legalne to dlaczego wladza wykonawcza to zwalcza!!

• acidhead debilne prawo 15.01.09, 22:42
      debilne prawo!każda prohibicja prowadzi do rozwoju czarnego rynku czyli
      mafii.teraz czepiają się dopalaczy które są pikusiem w porównaniu z tym co
      dzieciaki wciągają na wiejskich dyskotekach.moda na narkotyki to z jednej strony
      kretyński model konsumpcji lansowany przez gó...ane stacje tv a z
      drugiej...beznadzieja i pustka świata dorosłych,którą młodzi intuicyjnie
      odrzucają jako fałszywy wzór.
      ps:ciekawe co będzie po inspektorze budowlanym?straż pożarna?spec od BHP?
      czeski film to przynamiej śmieszny był-a tu to tak serio wszystko
      • protoplex Re: debilne prawo 16.01.09, 07:23
        Konsumowanie narkotyków jest taką samą modą jak konsumowanie alkoholu, czy pobudzanie się kawą.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalaczami" 15.01.09, 23:31
      No, to teraz już na miejscu właściciela tego sklepu drukowałbym artykuły,
      zatrudnił kolejnego prawnika i składał kolejne pozwy. Wygrana w Strasburgu
      pewna na 100%.

A odszkodowanie z mojej i Waszej kieszeni...
    • antek.cyckerman POlszewia nie spocznie dopóki nie rozkułaczy!!!! 15.01.09, 23:42
      Kto tych komuchow dopuścił do koryta?? :((((
    • cichysadam Po co zamykać? 15.01.09, 23:47
      Po co zamykać? Ludzie chcą się truć to trzeba im pozwolić...
      Mi tam nic do tego, dopóki nikt po tych cudownych proszkach nie siada za
      kółkiem czy idzie do pracy.
    • p0tw0r Głupota^2 16.01.09, 01:59
      Absolutnie odrzucam teorię "wielkiej mafii" zamykającej dopalacze.
      Chemiczny "towar" legalny dalece odbiega we wrażeniach od nielegalnego - nie ma
      o czym mówić. Więc żadna mafia tylko gorliwi urzędnicy - i to jest głupota numer
      1: gnębić legalnych przedsiębiorców (bo to chyba różni ludzie - franczyza
      pewnie) i jeszcze się tym chełpić.
      A druga głupota - zamykając takie punkty "antynarkotykowi" strzelają sobie w
      stopę. Dlaczego mafia tego nie produkuje i sprzedaje obok dajmy na to E czy
      amfy? Po pierwsze, bo tak nie "klepie", a po drugie bo to co odróżnia BZP to
      MASA efektów ubocznych dnia następnego. KAC KAC KAC. I byłaby nauczka dla
      młodzieży - uważaj co łykasz, bo naprawdę źle się możesz poczuć.
    • mondokane Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalaczami" 16.01.09, 02:35
      Skandal! Praktyki jak z PRL-u. Przeciez to jest samowola wladzy!
      Ktos tu nie rozumie, ze w demokracji co nie jest zabronione, jest dozwolone!
    • svarozyc Socjalizm!!! 16.01.09, 02:36
      Żaden urzędnik państwowy nie ma moralnego prawa, by decydować o tym, co obywatel robi ze swoim organizmem. Ściganie, sądzenie i karanie kogoś za to, że szkodzi sam sobie jest: 1. łamianiem wolności obywatela, 2. MARNOTRAWSTWEM pieniędzy podatników.

A udupianie przedsiębiorców działających zgodnie z aktualnym prawem jest po prostu bezprawiem. I to jest własnie Polska...

Tych, którzy nie wierzą, że warto na kogoś oddac głos, zachęcam do oddania go UPR'owi. Gwarancji, że coś zmienią, nie ma żadnych, ale wszystko inne już spalone. ;-( Nie mamy nic do stracenia. Ja liczę, że okażą się uczciwsi i promyk liberalizmu oświeci kiedyś ten w podziemiu i na czarno działający kraj.
      Pozdrawiam optymistów :) Ale póki co żyję daleko, daleko od Polski.
    • protoplex Re: Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalacz 16.01.09, 06:02
      Ja rozumiem, że inspektor budowalny rozpoczął wielką akcję na całą warszawę - wszystkie sklepy obleci, tylko przypadkowo zaczął od dopalaczy. Widać rząd ostro walczy o pozycję alkoholu na rynku. Z akcyzy niezłe pieniądze są.
      • protoplex Re: Inspektor budowlany zamknął sklep z "dopalacz 16.01.09, 06:32
        W mieszkaniu na dole bezpośrednia akcja
        Policja nakryła nielegalną plantację
        Zrobiła to w porze wieczornej kolacji
        Mają cztery krzaki schowane w ubikacji

W mieszkaniu na dole rewizja nadzwyczajna
        Zbrodni zapobiegła jednostka specjalna
        Pozorowane prace też dają kołacze
        I to jest syf, ja jebie, bez dodatkowych znaczeń

Trudno docierają prawdy banalne
        Trudno docierają prawdy banalne
        Równo ale specjalnie
        Włączam sterowanie totalne