washner 29.01.09, 18:42 W samochodach powinien być bezwzględny zakaz palenia. Buraki jeżdżą i palą a pety niezgaszone wyrzucają innym pod koła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kadykianus Ona tego nie dowiedzie przed sądem 29.01.09, 18:56 Jedyna szansa, jeśli wykaże, iż jej nowotwór ma podłoże w mutacji genu p53 na obu chromosomach. Wtedy będzie mogła mówić, że mutacja ta jest spowodowana najprawdopodobniej przez benzopiren zawarty w dymie tytoniowym. Jeśli jednak p53 ma OK, przegra z kretesem. Nie będzie dowodu, że to przez dym. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Ona tego nie dowiedzie przed sądem 29.01.09, 20:57 tlenek_wegla napisała: > Bzdura. Racja, skoro proletariat tak mowi, to musi to byc bzdura. Czlowieku, jestes przyczyna, ktora wygania myslacych ludzi z tego kraju. A takie potworki umyslowe jak ty dalej tu rzadza ciemnymi mozgami niewolnikow umyslowych. Poczytaj co zanegowales, albo spytaj sie jakiegos genetyka o co chodzi. Jak oczywiscie ambicja pozwoli ci zejsc do jego poziomu intelektualnego, strozu nocny. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Bardzo dobrze, trzymam za nią kciuki 29.01.09, 22:16 Palacze już dawno powinni płacić na rujnowanie zdrowia wszystkich wokół. Palacze to najgorsi egoiści i padalce. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu To matka tej "artstki" od fotografii genitalii ??? 30.01.09, 05:39 Ciekawe, jaki ten swiat Wyborowej maly. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Bardzo dobrze, trzymam za nią kciuki 30.01.09, 08:23 krasnov napisał: > Palacze już dawno powinni płacić na rujnowanie zdrowia wszystkich wokół. Palacz > e to najgorsi egoiści i padalce. ***************************** Płacą. To bardzo solidna pozycja w budżecie państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Jest wiele przyczyn które wyganiają myślących 29.01.09, 23:14 Jest wiele przyczyn które wyganiają myślących ludzi z Polski. Między innymi to, że tak trudno jest znaleźć lokal który nie byłby zasmrodzony dymem tytoniowym. Po co mieszkać w Polsce, skoro można mieszkać w normalnym kraju, gdzie problemy takie jak wypadki z udziałem rowerzystów rozwiązuje się budując ścieżki rowerowe a nie każąc rowerzystom ubierać się w kamizelki odblaskowe. Poziom idiotyzmu w Polsce powoduje, że niektórych krew zalewa. Ale poczekajcie, my wrócimy i zrobimy porządek, zrobimy jeszcze z naszej kochanej Polski europejski kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
gangut Wrócicie? Nie wiem, ilość miejsc na zmywakach 29.01.09, 23:17 jest w Polsce ograniczona. Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Pracuję w R&D 29.01.09, 23:25 Pracuję w R&D. Studiowałem za granicą, tu mogłem się rozwinąć. Pisze swoje publikacje. Nie każdy kto wyjechał za granicę pracuje na zmywaku. Na politechnice na której studiowałem bardzo wielu Polaków pracuje jako asystenci naukowi i doktoranci (doktorat tutaj to praca). Wielu moich znajomych ze studiów tutaj maj posady w różnych ambitnych firmach. Jeśli nie wyściubiłeś nosa z Polski i nie pracowałeś za granicą to się nie odzywaj, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 Wow! Jestem pod wrazeniem! Serio, w R&D? 30.01.09, 00:55 powiedz mi tylko -czy ta mysl, "pracuje w R&D za granica" powoduje ze czujesz sie lepszy, po prostu bardziej inteligentny, no wiecie - wiecej wiedzacy - i mozesz napisac cos na blogu - najlepiej glebokiego o Bogu, Swiecie lub Kosmosie a co najmniej o CO2 aby prosty lud oswiecic... Zapodaj troche cytowan? -upss...nie ma? Spusc troche cisnienia kolego/-zanko...bo przeswituje z ciebie kiszona kapusta i chec wyrwania sie z tego bagna...prosta rodzina...male miasteczko... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jest wiele przyczyn które wyganiają myślących 30.01.09, 08:34 em_obywatel napisał: Po co mieszkać w Polsce, skoro można mieszkać w normalnym kraju, gdzie problemy > takie jak wypadki z udziałem rowerzystów rozwiązuje się budując ścieżki rowerow > e > a nie każąc rowerzystom ubierać się w kamizelki odblaskowe. Poziom idiotyzmu w > Polsce powoduje, że niektórych krew zalewa. Ale poczekajcie, my wrócimy i > zrobimy porządek, zrobimy jeszcze z naszej kochanej Polski europejski kraj. ****************************** Jak zrobisz ten porządek? Zakazami, które sam wyśmiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Jest wiele przyczyn które wyganiają myślących 30.01.09, 10:36 Karami pienięznymi dla tych, którzy ich nie przestrzegają. Sprawdziło sie na całym swiecie, sprawdzi i w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
4v prymitywy palą, paliły i palić będą 29.01.09, 21:38 jak się jest słabym konformistą podatnym na wpływy, to w wieku 12-15 lat zaczyna sie palić. nie przestaje do śmierci, z tych samych powodów. prymitywy paliły, palą i palić będą. problem w tym, żeby żadna osoba nie była skazana na bierne palenie. póki co to niemożliwe, restauracje, miejsca pracy itp. zmienić to. koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
puuchatek "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od p.. 29.01.09, 19:18 "75 proc. społeczeństwa jest za ustawą o całkowitym zakazie palenia w miejscach publicznych(...)" Ale pozostałe 25 proc. nadalbędzie narzucać wszystkim swoją śmiedzącą tytoniem obecność i truć wszystkich dookoła... "Według niej właściciele lokali twierdzą, że po wprowadzeniu całkowitego zakazu stracą stałych klientów." Pitu-pitu. To samo mówili właściciele pubów w Irlandii - na szczęście irlandzkie władze miały dosyć jaj, żeby sie nie ugiąć. I co? Puby są nadal pełne, nikt nie stracił... A takie sytuacje jak opisane w tekście są w Polsce nagminne. Wchodze do uzrędu (!) - w pokoju u pań urzędnicze czuję smród palonego przed chwilą papierosa. Dyktatura smrodu, psiakrew. Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Re: "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od 29.01.09, 19:57 puuchatek! Masz rację. Wydaje mi się, że właściciele lokali mogą nawet zyskać. Nie palę i wraz z moimi niepalacymi przyjaciółmi unikamy lokali jak diabeł święconej wody. Po wyjściu z takiego lokalu człowiek jest cały przesiaknięty smrodem, nie mówiąc o tym, że musi wdychać to tytoniowe paskudztwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od 29.01.09, 20:01 com.bi-nerki napisał: > Nie palę i wraz z moimi niepalacymi przyjaciółmi > unikamy lokali jak diabeł święconej wody. i dzięki takim jak wy lokale dla niepalących bankrutują.. Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od 30.01.09, 01:20 A jaki lokal dla niepalących zbankrutował!? Odpowiedz Link Zgłoś
mujer82 Re: "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od 29.01.09, 20:05 Podobnie jak com.bi-nerki nie chodzę do lokali bo nie jestem w stanie w nich oddychać.Mam alergię na tytoń i w zakopconym pomieszczeniu non stop kicham, krztuszę się i wszystko mnie swędzi. Nie mówiąc o tym,że pot zmieszany z dymem tytoniowym ohydnie śmierdzi. Osób niepalących jest coraz więcej i biznes klubowo-restauracyjny nie ma z nich zysku bo niepalący nie chodzą do lokali z powodu dymu. Skoro każdy ma prawo do wolności to niepalący nie powinni być zmuszani do biernego palenia a palacze powinni mieć dla siebie wydzielone miejsca, w których mogą palić nie szkodząc innym ludziom. A jak narazie w Polsce palący dyskryminują niepalących. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Toteż palący mają te miejsca - puby, kawiarnie itp 29.01.09, 21:45 A maniakalni przeciwnicy tytoniu mogą spędzić czas w inny sposób np. pieląc grządki. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Toteż palący mają te miejsca - puby, kawiarni 29.01.09, 23:07 Nie ma niczego maniakalnego w byciu przeciwnikiem narkotyku i straszliwej trucizny. Maniakalnym można być co najwyżej nałogowcem, z mózgiem wyżartym od kopcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Toteż palący mają te miejsca - puby, kawiarni 30.01.09, 09:04 pe1 napisał: > Nie ma niczego maniakalnego w byciu przeciwnikiem narkotyku i straszliwej > trucizny. ***************************** Ależ jest. Jak potraktować awanturę, którą wywołał przechodzień, któremu przeszkadzał palący na swoim własnym balkonie (I piętro i 20 metrów trawnika od chodnika) człowiek? Im bardziej palacze ustępują, tym z większą spotykają się agresją. Znamienne. Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: Toteż palący mają te miejsca - puby, kawiarni 30.01.09, 01:22 Jeśli ktoś z własnej woli uzależnił się od papierosów, niech nie przerzuca odpowiedzialności za swój nałóg na innych. I niech odpowiedzialnie pieli grządki. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Idź do Macdonalda 30.01.09, 08:38 mujer82 napisała: > Skoro każdy ma prawo do wolności to niepalący nie powinni być zmuszani do > biernego palenia a palacze powinni mieć dla siebie wydzielone miejsca, w któryc > h > mogą palić nie szkodząc innym ludziom. ****************************** Skoro każdy ma prawo do wolności, to również właściciel lokalu. A przecież możesz pójść do Macdonalda czy Starbucksa. Tam się nie pali. Odpowiedz Link Zgłoś
biniou NIE zaglosuje na partie, ktora poprze te ustawe 29.01.09, 20:33 Palacze, przyjrzyjmy sie uwaznie, ktorzy politycy zaglosuja za ta ustawa, a potem do konca zycia olewajmy te partie w wyborach! Rozumiem, ze palenie w zakladach pracy jest niedopuszczalne, ale wprowadzenie zakazu w barach i dyskotekach jest przejawem higienizmu, ktorego zrodlo tkwi w faszyzmie. Restauratorzy, wlascieciele kawiarni zbankrutuja, nawet jesli propaganda eugenistecznego panstwa mowi inaczej. Sam widzialem, jak opustoszaly bary i kawiarnie Paryza, a setki z nich zostaly zamkniete po wprowadzeniu zakazu palenia. Jest mnostwo barow "bez papierosa" i jest to super inicjatywa, natomiast ja mam ochote miec swoj lokal "z papierosem" i zadnego niepalacego do niego na sile nie zaciagam! szanujmy sie nawzajem, troche dobrej woli i wszyscy beda szczesliwi! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: NIE zaglosuje na partie, ktora poprze te usta 29.01.09, 20:38 >Jest mnostwo barow "bez papierosa" i jest to super inicjatywa Gdzie? Bo nie w Polsce. > zbankrutuja, nawet jesli > propaganda eugenistecznego panstwa mowi inaczej. Jakiego ? Jesteś pewny, ze to własnie chciałeś napisać? Jakos nie zauwazyłam, aby rasowo dobrani samcy zapładniali w Polsce rasowo wybrane samice w ramach programu eugeniki. Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: NIE zaglosuje na partie, ktora poprze te usta 29.01.09, 20:55 Tak w Polsce, mieszkam w wojewodztwie slaskim i w moim miescie znam ich sporo. Co do eugenizmu, to u jego podstaw w III Rzeszy byla histeryczna walka z nikotyna. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: NIE zaglosuje na partie, ktora poprze te usta 29.01.09, 22:44 A ja mieszkam w województwie łódzkim i w moim miescie ich praktycznie nie ma w ogóle. A co do EUGENIKI, bo tak to się nazywa, a nie eugenizm, to prosze przeczytaj co to w ogóle było: sjp.pwn.pl/lista.php?co=eugenika Lubię, kiedy ludzie wiedzą, o czym piszą ...Nikt histerycznie nie walczył z nikotyną w III Pzeszy...a już na pewno nie przy pomocy eugeniki... Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: NIE zaglosuje na partie, ktora poprze te usta 29.01.09, 23:37 Sorry, o eugenizmie sluchalem referatow w jezyku francuskim, z francuska i po lacinie rzecz zwie sie eugenizmem, ale zwij to jak chcesz. Jezeli nie znalazles potrzebych referencji, to podpowiem: Yves Gaudard. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: NIE zaglosuje na partie, ktora poprze te usta 29.01.09, 23:39 iluminacja256 napisał: > A ja mieszkam w województwie łódzkim i w moim miescie ich > praktycznie nie ma w ogóle. To załóż sieć takich lokali. Skoro to taki super pomysł, to zbijesz na tym majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: NIE zaglosuje na partie, ktora poprze te usta 29.01.09, 23:56 Dziękuję, ale zajmuję się inną branzą. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: NIE zaglosuje na partie, ktora poprze te usta 29.01.09, 23:57 iluminacja256 napisał: > Dziękuję, ale zajmuję się inną branzą. > Nie chcesz łatwo i szybko zarobić sporej kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: NIE zaglosuje na partie, ktora poprze te usta 30.01.09, 00:02 Jesli jestem dentystą to dla łatwej i szybkiej kasy nie zostanę sobie ginekologiem od jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: NIE zaglosuje na partie, ktora poprze te usta 30.01.09, 00:07 iluminacja256 napisał: > Jesli jestem dentystą to dla łatwej i szybkiej kasy nie zostanę > sobie ginekologiem od jutra. Ale dlatego,że w ogóle nie chcesz łatwej i szybkiej kasy (takie było moje pytanie), czy dlatego że nie chcesz być ginekologiem. Można przecież otworzyć przychodnię ginekologiczną niebędąc ginekologiem. Można ginekologów zatrudnić. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: NIE zaglosuje na partie, ktora poprze te usta 30.01.09, 10:42 Mam nadzieję, ze również korzystasz z dobrych rad, które dajesz i w momencie , w którym łamiesz sobie nogę, nie idziesz do ortopedy, ale zakładasz przychodnie lekarska i zatrudniasz ortopedów, którzy dopiero wtedy zajmują sie twoją nogą . a kiedy twoja kobieta zajdzie w ciazę, otwierasz zespół gabinetów ginekologów-połozników. Niepalący otwiera sobie własny lokal dla niepalacych, a rodzice dzieci budują i otwieraja sobie dla nich szkołę . Do it yourself od A dop Z. Nie wiem po jaka cholerę nam w takim razie sejm, rząd i społeczeństwo, skoro mozemy wrócić do wymiany towarowo-pienięznej Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: NIE zaglosuje na partie, ktora poprze te usta 30.01.09, 11:31 Widzę, że kompletnie nie rozumiesz mojego pisania, albo udajesz. Nieważne, mnie "uze chwatit". iluminacja256 napisał: > Nie wiem po jaka cholerę nam w takim > razie sejm, rząd i społeczeństwo, skoro mozemy wrócić do wymiany > towarowo-pienięznej No sejm właściwie jest zbędny, rząd jakiś nieduży jest przydatny, no ale bez społeczeństwa, to wymiany towarowo pieniężnej chyba nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
em_obywatel Jestem eks-palaczem i dym mnie wkur....... 29.01.09, 23:19 Jestem eks-palaczem i dym mnie wkur........ Byłem młody i głupi kiedy paliłem, ale na błędach człowiek się uczy. Przecz ze smrodem! Odpowiedz Link Zgłoś
allures Re: "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od 29.01.09, 20:46 Przeciwnie w Irlandii puby się wypełniły bo przyjemniej się poprostu w nich siedzi.Palacze wychodzą na zewnątrz i naprawdę nikt nie narzeka mimo ,że również twierdzono ,że to nie przejdzie.Teraz sami palacze są za tym zakazem.Wracając do domu człowiek czuje się całkowicie inaczej.Ciuchy nie są przesiąknięte dymem.Znam palaczy ,którzy popierają ten zakaz,nie widzą problemu w przejściu paru metrów w wyznaczone miejsce.Ale wielu niestety jeszcze jest idiotów z ograniczonym poziomem rozumowania ,którym taki zakaz będzie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
biniou na Zachodzie puby pustoszeja i bankrutuja 30.01.09, 00:22 na Zachodzie puby pustoszeja i bankrutuja, bo ludzie chodza do nich rzadziej, wola pokopcic w domu. Bo kto chodzi do knajp? nie histeryczki, ktorym wszystko smierdzi, tylko PALACZE. Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od 29.01.09, 20:58 > Pitu-pitu. To samo mówili właściciele pubów w Irlandii - na szczęście irlandzki > e władze miały dosyć jaj, żeby sie nleie ugiąć. I co? Puby są nadal pełne, nikt n > ie stracił... jest taka mini roznica bar bez ogrodka gdzie niemozna palic jest skonczony wiec wszedzie sa zadaszanoe ogrzewane miejsca na tarasach czy gdzies na zewnatrz gdzie mozna zapalic nikt nie musi biegac 10 metrow od wejscia , zreszta klimat inny nie widze tego jak zima w polsce ludzie wychodza na ulice zeby zapalic Odpowiedz Link Zgłoś
miss_president Re: "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od 29.01.09, 21:57 jamesonwhiskey napisał: > jest taka mini roznica > bar bez ogrodka gdzie niemozna palic jest skonczony > wiec wszedzie sa zadaszanoe ogrzewane miejsca na tarasach czy gdzies na zewnatrz gdzie mozna zapalic nikt nie musi biegac 10 metrow od wejscia , zreszta klimat inny nie widze tego jak zima w polsce ludzie wychodza na ulice zeby zapalic Klimat inny? Czlowieku! cala Skandynawia pali poza lokalami!!! Nie narzekaj na warunki klimatyczne, plizzzzz Odpowiedz Link Zgłoś
jamesonwhiskey Re: "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od 29.01.09, 23:24 > Klimat inny? Czlowieku! cala Skandynawia pali poza lokalami!!! Nie narzekaj na > warunki klimatyczne, plizzzzz w zadaszonym ogrzewanym ogrodku czy jak pies 10 metrow od budynku ??? palacz tez czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 72 lata i chora - to napewno wina Skanskiej... 29.01.09, 19:22 jakby miala nadcisnienie to pewnie byla by to wina Zakladow Tluszczowych o ile sa sprywatyzowane i mozna probowac cos kaski wyciagnac... A czy przypadkiem jak sie ma 72 to nie mozna umrzec z tzw przyczyn natruralnych? (jak nowotwor, zawal, wylew, etc) Odpowiedz Link Zgłoś
alicjads Re: 72 lata i chora - to napewno wina Skanskiej.. 29.01.09, 20:03 Tez będziesz kiedys miała 72 lata i zobaczymy, jak będziesz gadać o chorobach i umiernaiu. A rak płuc to straszna choroba i z niczego się nie bierze. Prawie w 100% jest odpowiedzialny lub walnie przyczynia sie do tego nałóg nikotynowy (jak nie swój, to innych...). Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: 72 lata i chora - to napewno wina Skanskiej.. 29.01.09, 20:28 "prawie" czyni roznice . Poza tym jak babka tak dbala o zdrowie to mogla pracowac jako lesnik albo okopywac katrofle . wiedziala w co sie pcha Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: 72 lata i chora - to napewno wina Skanskiej.. 29.01.09, 21:00 Niekoniecznie wiedziała czym grozi praca w takich warunkach. Wówczas w Polsce nie mówiło się o szkodliwości wdychania dymu tytoniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Sorry gościu ale ciutkę bredzisz 29.01.09, 21:37 O szkodliwości dymu tytoniowego mówiło się przynajmniej od lat 50-tych, było tych informacji pełno w popularnych książkach medycznych, były plakaty i ulotki w państwowych przychodniach (a innych wtedy nie było) itp. Tak że racja - mogła okopywać kartofle. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Sorry gościu ale ciutkę bredzisz 29.01.09, 23:10 W latach 50-tych wszyscy kopcili. Jeśli chciało się gdziekolwiek pracować, to człowiek nie miał wyboru, był zmuszony do wdychania trucizny sączonej przez palaczy-współpracowników. Jakim prawem żądasz, żeby wszyscy niepalący zrezygnowali ze swoich zawodów i zaczęli pracować w rolnictwie, po to, żeby palacze mogli sobie kopcić do woli? Dlaczego to niepalący mają się dostosowywać????? Jak widać tupet i bezczelność palaczy nie zna żadnych granic! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A co ma do tego Skanska? 29.01.09, 23:27 Czy ja powinienem wystąpić do GW o odszkodowanie za to, że muszę dyskutować z jakimiś fundamentalistycznymi kretynami? Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 odpowiem ci choc na to nie zaslugujesz 30.01.09, 00:23 Po pierwsze jestem facetem lat 39. Po drugie wiem cos na temat umieraania na nowotwor - moja Mama ktora sie opiekowalem do konca zmarla w 2005 na nowotwor ktorego sie nabawila bo sprzataczka wraz z mezem wymienila szybe olowiowa w RTG na zwykla bo oryginalna stlukla (Mama byla lakarzem RTG) ale to bylo przed prywatyzacja wiec nie bylo kogo skarzyc. Po trzecie - o dymie ze jest szkodliwy wiadomo ile - 15 czy 20 lat? - wiec trzeba bylo czekac az Skanska sie zjawi aby podac do sadu? I po ostatnie - jestes mlody(-a) i przekonany ze masz racje - i tylko dlatego nie powiem ci co o tobie mysle po przeczytaniu twojego komentarza... (stawiam ze masz 22 lata - zgadlem?) Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Głupota ma strzydła- do nicram112 29.01.09, 20:20 > jakby miala nadcisnienie to pewnie byla by to wina Zakladow Tluszczowych o ile > sa sprywatyzowane i mozna probowac cos kaski wyciagnac... > Szanowny Panie/ Pani! Jak ktos pije wódke to sam odpowiada za marskosc wątroby, jak bierze amfę, herę czy biała wrózkę to sam sobie winien infekcji skórnych i sliniankowych oraz problemów psychicznych , jak jesz podroby, słonine i smalec to sam jesteś sobie winien w wypadku choroby wieńcowej! Ale ... Zrozumcie do cięzkiej cholery, z e ja nie palę i nie paliłam nigdy! pPrzez całe swoje zycie wypaliłam moze kilka papierosów około 16-17 roku zycia, jak kazdy nastolatek -nie znosze tego smaku, nie cierpię smrodu nikotyny , ale co z tego? Palę non stop przez róznych takich wszedzie jako "palacz bierny"! W kazdym paubie , knajpie smród dymu zwala z nóg, lecze się po takiej 5 godzinnej nasiadówce knajpianej przez 2 dni ( smród , ból gardla i ból oczu) , a pubów i sal dla niepalących prawie nie ma . Stoję na przystanku - zabronione, ale 10 osobnikow ćmocha fajki na prawo i lewo, idę ulicą, przede mną ćmocha co drugi , trzeba wymijać, zeby nie wdychać, w urzedach zabronione, ale jakimś cudem nadymione ( no żesz kurde, jak?!!!), kiedys nawet jak szłam wiatrołomem suchym jak pieprz, wąską sciezką w Tatrach lazł pzrede mną debił i kopcił, a peta rzucił za siebie jakby nigdy nic i cały ten teren był wodą i rosą płynący. Zastanówcie się trochę ludzie, bo fakt, ze wy palicie, nie znaczy, ze wszyscy wokól musza razem z wami. Odpowiedz Link Zgłoś
robert.zimnicki Re: Głupota ma strzydła- do nicram112 29.01.09, 21:04 Tolerancja w tej zakrystii, tfu - w Polsce - zawsze byla na wysokim poziomie. Glazurnicy, sprzataczki, policjanci maja wiecej do powiedzenia, a mniej w glowach. dzieki takim imbecylom madrzejsi wyjezdzaja i pracuja na rozwoj intelektualny i gospodarczy zachodu, a tu bedzie zawsze syf. I takie kleby bialek, nikomu nie potrzebni paranoicy beda dalej palic i kopcic niepalacym, bo uwazaja, ze skoro im nie szkodzi, to otoczeniu tez nie. Ale z tym problemem to radze isc do facetow w spodnicach, od setek lat oglupiaja ludzi, ze jest tylko jeden sluszny punkt widzenia i jeden styl zycia, ktory nie pozwala myslec samodzielnie, tylko sygerowac sie tym, co robi wiekszosc. A jesli wiekszosc uwaza, ze palenie nie szkodzi, to jest to oczywista oczywistoscia i swieta prawda i nie ma innej altenatywy. Bo jesli dookola nikt nie umarl jeszcze od palenia, to ono nie szkodzi.... iluminacja256 napisał: > > jakby miala nadcisnienie to pewnie byla by to wina Zakladow > Tluszczowych o ile > > sa sprywatyzowane i mozna probowac cos kaski wyciagnac... > > > > Szanowny Panie/ Pani! > > Jak ktos pije wódke to sam odpowiada za marskosc wątroby, jak bierze > amfę, herę czy biała wrózkę to sam sobie winien infekcji skórnych i > sliniankowych oraz problemów psychicznych , jak jesz podroby, > słonine i smalec to sam jesteś sobie winien w wypadku choroby > wieńcowej! > > Ale ... > Zrozumcie do cięzkiej cholery, z e ja nie palę i nie paliłam nigdy! > pPrzez całe swoje zycie wypaliłam moze kilka papierosów około 16-17 > roku zycia, jak kazdy nastolatek -nie znosze tego smaku, nie cierpię > smrodu nikotyny , ale co z tego? > > Palę non stop przez róznych takich wszedzie jako "palacz bierny"! > > W kazdym paubie , knajpie smród dymu zwala z nóg, lecze się po > takiej 5 godzinnej nasiadówce knajpianej przez 2 dni ( smród , ból > gardla i ból oczu) , a pubów i sal dla niepalących prawie nie ma . > Stoję na przystanku - zabronione, ale 10 osobnikow ćmocha fajki na > prawo i lewo, idę ulicą, przede mną ćmocha co drugi , trzeba > wymijać, zeby nie wdychać, w urzedach zabronione, ale jakimś cudem > nadymione ( no żesz kurde, jak?!!!), kiedys nawet jak szłam > wiatrołomem suchym jak pieprz, wąską sciezką w Tatrach lazł pzrede > mną debił i kopcił, a peta rzucił za siebie jakby nigdy nic i cały > ten teren był wodą i rosą płynący. > > Zastanówcie się trochę ludzie, bo fakt, ze wy palicie, nie znaczy, > ze wszyscy wokól musza razem z wami. Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 super wywod-zupelnie jak J Bralczyk-pytanko? 30.01.09, 00:46 cos kiedys zrobiles(-as) aby sie nie narazac? Wyszedles(-as) z Pubu ZAMIAST SIEDZIEC CYTUJE 5 GODZIN ? Moze zwrociles uwage? Czy moze zbierasz dowody i liczysz na raka aby dostac odszkodowanie od jakiejs dobrej firmy? - w takim razie zycze powodzenia - najlepiej nowotwor drobnokomorkowy i dobry adwokat - spadkobiercy sie uciesza jak wygrasz. ps Palilem 11 lat i rzucilem palenie 6 lat temu ale nie widze powodu aby siedzeic w azbescie / dymie / benzopirenie i oskarzac innych ze to ich wina ze tam siedze... Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Nonsensik?:) 30.01.09, 10:53 >cos kiedys zrobiles(-as) aby sie nie narazac? Wyszedles(-as) z Pubu ZAMIAST > SIEDZIEC CYTUJE 5 GODZIN ? Fascynujace. Za calego wywodu zobaczyłeś tylko to 5 godzin w pubie , ale nie zauwazyłeś juz opisu przystanków, ulic, wc i polskich gór. No cóz,nie dziwi mnei to, wtedy musiałbys przeciez napisac czy kiedykolwiek cos zrobiłam - tzn. odeszłam z przystanku , gdzie pala iposzłam sobie pieszo ( a skoro poszłam raz, to mogę chodzić zawsze), a moze wyszłam z toalety ( no cóz, przeciez nie musze w niej sie załatwiać, mogę znalezc sobie w innym budynku, albo dwa budynki dalej, albo 4 ) , a ulica? Kto mi kaze chodzić po ulicy za kimś kto pali - mogę wybrac inną. Góry ? No cóz waska sciezka , ale to tez nie jest wystarczajacy powód, tzreba było wybrać inne góry. Doprawdy, jestem beznadziejna, nigdy nei zrobiłam nic, aby zajesc z drgi palacym , tylko sie im narzucam. A co do zwracania uwagi ludziom w pubach - e to ty na nastepnej stronei tego dialogu stwierdzasz, ze ojceic kochał mnie tylko w nocy i mam odmienną orientacje seksualaną - tak wpłyneło na kulturę dyskusji z nieplacymi 11 lat palenia? Odpowiedz Link Zgłoś
tuptek_z_eire "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od p.. 29.01.09, 19:57 Pozdrowienia dla niektórych, notorycznie palących urzędników w Urzędzie Kontroli Skarbowej w Gdańsku. Również przy niepalących, w zamkniętych pokojach. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski smród męczy 29.01.09, 19:59 > Jeszcze nie spotkałem, żeby tu ktoś papierosa wyciągnął. Wszyscy karnie idą > do przedsionka i tam sobie popalają - mówi klient baru "Anna" w Łodzi, w > którym zakaz palenia obowiązuje od 10 lat. - Lubię jak jest czysta atmosfera > - dodaje. Bar "Anna" to swojska, znana każdemu mieszkańcowi Łodzi pijalnia > piwa. Badzo czysta atmosfera: wszyscy muszą przejść przez śmierdzący przedsionek. > ... według nowej ustawy, muszą stać już 10 metrów od wejścia. To by było miłe. Można by wejść do knajpy albo do pracy bez kaszlania. Chociaż jak wiatr zawieje, to może i tak cuchnąć. A jakie sankcje, jeżeli ktoś jest chamem i się uprze smrodzić pod nosem? Odpowiedz Link Zgłoś
mamacat Re: smród męczy 29.01.09, 20:03 palenie zostalo zabronione kilka lat temu w New Jersey i Nowym Jorku. Tez mowiono ze ludzie przestana chodzic do barow, ale tak sie nie stalo. A jesli ktos pali w barze wbrew przepisom to go wywalaja. Bo wlasciciel wie, ze jak wladze go przylapia to on bedzie bulil a nie osoba ktora palila. wiec sie tego trzymaja. a niepalacy nie musza sie dusic przy piwie. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: smród męczy 29.01.09, 20:38 Znam ten bar od kilkunastu lat. W środku nikt nie pali, ale rzeczywiście smród od palących w przedsionku (także pracowników) niekiedy wchodzi do wnętrza. W Wielkiej Brytanii jest podobnie, w pubach - palą przed wejściem :))).n Ale w Wielkiej Brytanii nie wolno palić w fabrykach i na ich terenach!!!. Rok temu wywalili mojego kolegę z pracy bo wyszedł za budynek fabryki na trawnik i zapalił. (Mieszkam w UK, więc znam ten temat). Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Bierna i biedna 29.01.09, 20:09 Współczuję tej pani przede wszystkim zdrowia w dochodzeniu "swoich" praw. A moim prawem jest możliwość protestu, przynajmniej na tym forum, przeciwko powszechnej głupocie i szukaniu na siłę przyczyny raka płuc u osoby niepalącej właśnie jako - rzekomo - wdychającego dym. Przepraszam, a kto ją zmuszał do pracy wśród palących i to jeszcze w czasach, gdy było to prawnie dozwolone? Pracy było pod dostatkiem. Gorzej już z tzw. świeżym powietrzem. Tego brak i w pracy, i poza nią, i w gazecie także. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Bierna i biedna 29.01.09, 20:26 szukaniu na siłę przyczyny raka płuc u osoby > niepalącej właśnie jako - rzekomo - wdychającego dym. Facet, mój ojciec palił. Moja matka nie wypaliła wiecej niz dwa papierosy w zyciu, ale przez całe zycie musiała wdychać ojca. Rezulatat? w 55 roku zycia po badaniach miała płuca takie, jakby paliła co najmniej od 15 lat. A teraz, idz, zapal dzieciakowi nad kołyską i chuchnioj w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Bierna i biedna 29.01.09, 20:51 iluminacja256 napisał: > > A teraz, idz, zapal dzieciakowi nad kołyską i chuchnioj w twarz. Chuchnioj! Pięknie... Gdy brak argumentów - wytaczamy ciężkie armaty! Prawda jest taka, że prawa przysługują i palącym i niepalącym. Przemyśl to, a dopiero potem zabieraj głos i "chuchnioj". Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Bierna i biedna 29.01.09, 22:58 Skoro ta literówka Cię tak podnieca to znaczy, że naprawde niewiele masz argumentów. No chyba, ze reprezentujesz ten odłam ludzi, którzy za chwilę zaczną mi wmawiać, ze tak mówię: "chuchnioj" , a na klawiaturze QWERTZ litera" i" nie graniczy z literą "o" . Jesli tak, to juz się z tego powodu ciesze. > Prawda jest taka, że prawa przysługują i palącym i niepalącym Ależ oczywiscie. I dlatego, po przemysleniu, radzę Ci "chuchaj " swojemu dziecku nad kołyską i poza niarano, w południe i wieczorem od narodzin do mniej więcej 5 roku zycia. Na zdrowie mu to wyjdzie, a ty zreazlizujesz prawa palących do palenia i niepalących do wdychania. Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: Bierna i biedna 29.01.09, 23:00 Od ciebie za to aż bije moc argumentów. Nabijanie się z literówek pokazuje twoje ubóstwo intelektualne. > Prawda jest taka, że prawa przysługują i palącym i niepalącym. Pamiętaj że twoja wolność obywatelska kończy się kiedy naruszacz wolność innej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
antonio50 Re: Bierna i biedna 30.01.09, 00:06 Gościu!!!! Twoja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność kogoś innego!!!! Dosyć dyktatu trucicieli i śmierdzieli w Polsce!!!!! Jakoś inne kraje już dawno sobie z nimi poradziły!!! Odpowiedz Link Zgłoś
banzai123 Re: Bierna i biedna 30.01.09, 01:39 > Prawda jest taka, że prawa przysługują i palącym i niepalącym. Skoro wybierasz nałóg, ponoś jego konsekwencje. Nie przerzucaj ich na innych. Po to ma być ustawa - żeby było normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cieeekawy_1974 dokładnie 29.01.09, 20:10 śmieciarze mają popielniczki ale wywalają na drogę kiepy, wnerwia mnie ten widok to buractwo to niestety polska norma... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: dokładnie 30.01.09, 09:07 cieeekawy_1974 napisał: > śmieciarze mają popielniczki ale wywalają na drogę kiepy, wnerwia > mnie ten widok > > to buractwo to niestety polska norma... > ******************************* Niepalący śmiecą tackami z Macdonalda. Na jednych i drugich jest mandat. Czy też zakazujemy spożywania jedzenia w samochodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
cieeekawy_1974 dokładnie 29.01.09, 20:11 washner napisał: > W samochodach powinien być bezwzględny zakaz palenia. Buraki jeżdżą i palą a > pety niezgaszone wyrzucają innym pod koła. śmieciarze mają popielniczki ale wywalają na drogę kiepy, wnerwia mnie ten widok to buractwo to niestety polska norma... Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 "Bierna" palaczka zachorowała na raka. Żąda od ... 29.01.09, 20:18 to dowód, że biernych też szlag trafi Odpowiedz Link Zgłoś
janspruce Re: "Bierna" palaczka zachorowała na raka. Żąda o 29.01.09, 21:32 To pewne ze szlag trafi i tych co nigdy dymu nawet nie powachali. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 "Bierna" palaczka zachorowała na raka. Żąda od ... 29.01.09, 20:30 żeby jeszcze nie te samochody (gdzie ginie tysiące niewinnych ludzi) (żeby tak wogóle nic) (czy w ogóle ?) Odpowiedz Link Zgłoś
kosma44 "Bierna" palaczka zachorowała na raka. Żąda od ... 29.01.09, 20:45 Kompletna bzdura . Osoby niepalące i bierni palacze mają taką samą możliwość zachorowania na raka płuc , jak palący . Jeśli byłby to nowotwór jajników to firma byłaby w porządku . Mam nadzieję , że Skanska ma dobrych prawników Odpowiedz Link Zgłoś
ponika Re: "Bierna" palaczka zachorowała na raka. Żąda o 29.01.09, 20:58 No właśnie problem w tym, że rak płuc jest spowodowany PALENIEM w 98%. Osoby niepalące (zupełnie i nigdy) raczej się na oddziałach chorób płuc czy onkologicznych nie pojawiają z tego powodu... Firma jest nie w porządku, bo po wejściu zakazu palenia w miejscu pracy nie wymagała od pracowników przestrzegania przepisu. Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: "Bierna" palaczka zachorowała na raka. Żąda o 29.01.09, 23:14 kosma44 napisała: > Kompletna bzdura . Osoby niepalące i bierni palacze mają taką samą > możliwość zachorowania na raka płuc , jak palący . Tak oczywiście twoja wypowiedź podważyła opinie wielu lekarzy i naukowców(w końcu gdzie tam takie marne robaki co są ledwie profesorami mogły by się równać z boskim kosmą). Dziękujemy ci za ujawnienie prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_can Pozdrowienia z zimowego Toronto 29.01.09, 21:09 Zakaz palenia (praktycznie wszedzie) obowiazuje od wielu lat. Na poczatku byla histeria wlascicieli pubow i barow, ze straca klientow - po kilku latach wszyscy sie przyzwyczaili i zima i latem wychodza na zewnatrz. A zima jest tu dluzsza i mrozniejsza niz w Polsce. W pubach przestalo smierdziec, luzniej nie zrobilo sie wcale i wszyscy sobie zmiane chwala. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Pozdrowienia z zimowego Toronto 29.01.09, 23:08 Hmmm... O ile kojarzę dobrze, ale moge się mylić, więc proszę mnie poprawiać, to w Polsce został wprowadzony zakaz picia (całkowity) oraz palenia w niektórych miejscach publicznych np. przystanki (?). Niemniej jednak rodacy dalej maszerują gromadnie z puszkami Vip-a i pala na przystankach. Własnie tego dziwnego polskiego zwyczaju maszerowania z puszką kompletnie nie pojmują wyspiarze, którzy delikatnie acz stanowczo tepią recydywistów w tej dziedzinie. Niestety, tak sie jakos składa, ze nasz straz miejska i policja nie moze sobie dać rady z puszkarzami, więc z peciarzami chyba tez nie da... Odpowiedz Link Zgłoś
boobooo niech probuje sadzic Gierka i Jaruzelskiego 29.01.09, 21:20 W tym wieku (72 lata) nowotwor nie jest wynikiem biernego palenia. Tym bardziej ze chora od co najmniej 10 lat wnioskuje jest na emeryturze i juz nie pali. Wystawiona byla na bierne palenie w czasach gdy nie wiedziano o szkodliwych skutkach palenia (pracuje zakladam od lat 50/60/70tych) - niech probuje sadzic Gierka i Jaruzelskiego. Ponad 20 innych substancji powszenie uzywanych w latach 50/60/70 ma podobny i wiekszy niz papierosy wplyw na raka pluc (radze poczytac: Listing occupational carcinogens. Siemiatycki J at al. Environ Health Perspect. 2004 Nov;112(15):1447-59) Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od p.. 29.01.09, 21:31 jast stara zasada jak nie będziesz żył to nie umrzesz (jako pierwszego spotkało to mojegao przyjaciela, któty nigdy nic na p) (i co ja mam robić ?) (tylko ja to wiem od lat) Odpowiedz Link Zgłoś
twinn tyton legalny? WTF 29.01.09, 21:32 "- Z powodu biernego palenia tytoniu umiera w Polsce około 9 tys. osób, to więcej niż w wypadkach samochodowych, samobójstwach i zabójstwach razem wziętych - podkreśla prof. Jacek Jassem" zaraz zaraz, czyli jak tyle osob umiera od tytoniu, faktycznie go nie palacych, to co jest ku... legalne, TYTON CZY CANNABIS??? Odpowiedz Link Zgłoś
swiadoma.konsumentka "Bierna" palaczka zachorowała na raka. Żąda od ... 29.01.09, 21:34 Trzymam za Pani sprawę kciuki. Przede wszystkim za wyzdrowienie, ale i za wprowadzenie zakazu palenia w miejscach, gdzie przebywają niepalący. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A ja jestem za wprowadzaniem czarczafów 29.01.09, 21:39 Widok brzydkich kobiet (99% lesbijki, feministki, zielone, czerwone, "świadome" konsumentki itp. tałatajstwo) naraża mnie na stres i może być przyczyną wielu groźnych chorób. Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: A ja jestem za wprowadzaniem czarczafów 29.01.09, 23:04 r_mol napisał: > Widok brzydkich kobiet (99% lesbijki, feministki, zielone, czerwone, "świadome" > konsumentki itp. tałatajstwo) naraża mnie na stres i może być przyczyną wielu > groźnych chorób. Tylko że niektórzy ludzie nie maja wpływu na to że są brzydcy, ładni, wysocy czy niscy. A palacze świadomie palą i trują innych. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: A ja jestem za wprowadzaniem czarczafów 29.01.09, 23:15 >Widok brzydkich kobiet (99% lesbijki, feministki, Jeszcze chłopcze sliniłbys się na ich widok do pasa, bo bajki o brzydkich feministkach i łysych lesbijkach stworzyli sobie ci panowie, których te kobiety po prostu nie chcą , a nie chcą, bo jaka wykształcona,ładna, samodzielna, dobrze zarabiająca babka chciałaby betoniarza -zbrojarza cuchnącego tanim alkoholem i równie tanim tytoniem. Tobie zostaja tylko ładne panie po podstwówce, zwna potocznie "blacharami", z petem w dłoni i puszką Vipa w drugiej. A co do reszty - proszę pal swobodnie przy swojej pieknej, niefeministycznej kobiecie hetero w ciązy i niech ona też pali. Paczuszkę dziennie. I zycze wam zdrówka u dzieciatka. Odpowiedz Link Zgłoś
k31459 "Bierna" palaczka zachorowała na raka. Żąda od ... 29.01.09, 21:38 niektórzy nie palili czynnie ani biernie i dostali raka płuc Odpowiedz Link Zgłoś
boobooo Usunac samochody z miast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.09, 21:46 Proponuje zbiorowy pozew wszystkich chorych na raka mieszkajacych w miastach!!!! Szczegolnie dojezdzajacych tramwajem - wdychaja spaliny biernie!!! TO przez rury wydechowe, zasadzmy wszystkie firmy produkujace auta! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Usunac samochody z miast!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 29.01.09, 23:35 boobooo napisała: > Proponuje zbiorowy pozew wszystkich chorych na raka mieszkajacych w miastach!!! > ! > Szczegolnie dojezdzajacych tramwajem - wdychaja spaliny biernie!!! > TO przez rury wydechowe, zasadzmy wszystkie firmy produkujace auta! A ci którzy mieszkają w pobliżu elektrowni niech pozywają firmy tramwajowe, no i tych jeżdżących tramwajami. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceeek "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od p.. 29.01.09, 21:54 Jeśli we wszystkich pubach zastosuje się taką ustawę, to nie będzie gdzie się przenosić. Nagle ludzie nie zrezygnują z wychodzenia do pubów, po prostu się dostosują do nowych zasad. Bardzo podoba mi się pomysł z tymi 10 metrami od wejścia. Przed teatrem zawsze tak cuchnie... Odpowiedz Link Zgłoś
bigda Prawie pewna przyczyna??????!!!!!!!!! 29.01.09, 22:25 Prawie pewna przyczyna????!!!!! Prawie robi wielką różnicę. Jezu, niebawem będę skazany za jedzenie hamburgera, bo widokiem narażę kogoś na pokusę, a każdy kto umie czytać i czyni użytek z tej szlachetnej umiejętności wie, że otyłość (czyt. żarcie hamburgerów) jest częstszą przyczyną śmierci, niż palenie. W Holandii palacze zjednoczyli się i wywalczyli parę rzeczy. LUDZIE!!!!! Zjednoczmy się i walczmy z kretynizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: Prawie pewna przyczyna??????!!!!!!!!! 29.01.09, 23:08 bigda napisała: > Prawie pewna przyczyna????!!!!! > Prawie robi wielką różnicę. > Jezu, niebawem będę skazany za jedzenie hamburgera, bo widokiem narażę kogoś na > pokusę, a każdy kto umie czytać i czyni użytek z tej szlachetnej umiejętności > wie, że otyłość (czyt. żarcie hamburgerów) jest częstszą przyczyną śmierci, niż > palenie. > W Holandii palacze zjednoczyli się i wywalczyli parę rzeczy. LUDZIE!!!!! > Zjednoczmy się i walczmy z kretynizmem. > kretynizm to Ty chyba reprezentujesz. Jak ktoś je hamburgera to sam jest narażony na skutek jego zjedzenia(Nie wpycha na siłę innym jedzenia do ust). Natomiast palacz paląc sprawia że inni(niepalący) mimowolnie wdychają dym z papierosa. Jak nie widzisz różnicy to znaczy że masz IQ nie większe niż widelec. Odpowiedz Link Zgłoś
antonio50 Re: Prawie pewna przyczyna??????!!!!!!!!! 30.01.09, 00:29 bigda napisała: > Prawie pewna przyczyna????!!!!! > Prawie robi wielką różnicę. > Jezu, niebawem będę skazany za jedzenie hamburgera, bo widokiem narażę kogoś na > pokusę, a każdy kto umie czytać i czyni użytek z tej szlachetnej umiejętności > wie, że otyłość (czyt. żarcie hamburgerów) jest częstszą przyczyną śmierci, niż > palenie. > W Holandii palacze zjednoczyli się i wywalczyli parę rzeczy. LUDZIE!!!!! > Zjednoczmy się i walczmy z kretynizmem. > > > > SWOIM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Zakaz palenai w lokalach jest świetnym pomysłem. 29.01.09, 22:37 Na zachodzie od lat. Mam dosc jebanych wsiokow ktorzy zaczynaja palic po skonczonym posilku podczas gdy reszta klientow jeszcze je. To sie mam nadzieje skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: To wam tam dają odchodzić od zmywaka 30.01.09, 08:26 gangut napisał: > i zerknąć na salę? Kazdy ocenia wedlug siebie. Wnioskuje, ze wam nie pozwalaja odchodzic od zmywaka. Odpowiedz Link Zgłoś
boobooo Zmien lokal gamoniu! 29.01.09, 23:04 Rozumiem ze niepalacy nie lubia smierdzacych lokali palaczy (nie pale). To po co sie tam pchaja. Jak nie lubia niech wybiara te dla niepalacych. Ja nie pale ale mam palaczy znajomych i rozumiem, ze chca sie spotakc tam gdzie moga zapalic. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Zmien lokal gamoniu! 29.01.09, 23:16 Ale dlaczego to niepalący mają się dostosowywać ? Wytłumacz mi proszę logicznie, dlaczego ktoś kogo podstawowe prawo do oddychania jest gwałcone przez zatruwającego powietrze palacza musi się dostosować do tego drugiego, bo palacz ma zachciankę zapalić i nie chce mu się wyjść przed lokal. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A nie możesz pooddychać na świeżym powietrzu? 29.01.09, 23:23 Musisz na siłę ustanawiać porządki w nie swoim, zauważmy, lokalu? Ja jak mam ochotę na schabowego to się nie pcham do restauracji wegetariańskiej. To i ty się nie pchaj do lokali gdzie ludzie palą papierosy. Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: A nie możesz pooddychać na świeżym powietrzu? 29.01.09, 23:38 Ale jak jesz schabowego to jest go TYLKO TY !!! A jak obok ktoś zamówił np. rybę to nie wpycha ci jej na siłę do ust. A palacze zmuszają innych do wdychania ich smrodów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 29.01.09, 23:42 do korzystania z lokali, w których klienci palą. Zawsze możesz pójść do lokalu dla niepalących. Adresy: www.lokalbezpapierosa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 29.01.09, 23:53 Już pisalem Ci wcześniej że dzisiaj lokale bez papierosa to fikcja!!! Podawałem przykład że we Wrocławiu jest ledwie 11 lokali z całkowitym zakazem palenia na blisko 800 tys. mieszkańców. Z czego większość z tych 11 lokali nie jest otwarta w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Widocznie nie ma na nie popytu 29.01.09, 23:56 A jeżeli jest to nierozpoznana nisza rynkowa - czemu nie założysz dwunastego? Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: Widocznie nie ma na nie popytu 30.01.09, 00:06 Chętni Ludzie na takie lokale by się znaleźli gdyby były lokale z prawdziwego zdarzenia. W końcu 75% populacji według artykułu z GW jest za zakazem. A sam takiego nie założę bo po prostu nie mam głowy do interesów, ani wystarczające ilości gotówki na rozkręcenie biznesu. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Widocznie nie ma na nie popytu 30.01.09, 00:28 mattanijah napisał: > Chętni Ludzie na takie lokale by się znaleźli gdyby były lokale z prawdziwego > zdarzenia. W końcu 75% populacji według artykułu z GW jest za zakazem. > > A sam takiego nie założę bo po prostu nie mam głowy do interesów, ani > wystarczające ilości gotówki na rozkręcenie biznesu. I nikt z tych 75% "nie ma głowy do interesów, ani gotówki"? Naprawdę uwarzasz, że nie ma ludzi z głową do interesów i gotówką (choćby i palących) chętnych zgarnąć 75% rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
boobooo Widocznie jest korelacja pomiedzy inteligencja a 30.01.09, 01:16 paleniem Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 29.01.09, 23:56 mattanijah napisał: > Już pisalem Ci wcześniej że dzisiaj lokale bez papierosa to fikcja!!! Podawałem > przykład że we Wrocławiu jest ledwie 11 lokali z całkowitym zakazem palenia na > blisko 800 tys. mieszkańców. Z czego większość z tych 11 lokali nie jest otwart > a > w nocy. Otwórz taki lokal, czynny całą dobę - zarobisz krocie. O kasę się nie martw - dotacje z UE masz pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 30.01.09, 00:14 Twój argument o założeniu lokalu przypomina coś w stylu: Przeszkadza Ci przestępczość to zostań policjantem(albo jeszcze lepiej Supermenem). Tak samo jak nie każdy może zostać policjantem, tak samo nie każdy ma możliwości organizacyjno-finansowe wystarczające na założenie lokalu. co do funduszy UE na bar to chyba żyjesz w innej rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 30.01.09, 00:25 mattanijah napisał: > Twój argument o założeniu lokalu przypomina coś w stylu: Przeszkadza Ci > przestępczość to zostań policjantem(albo jeszcze lepiej Supermenem). Bzdura kompletna. To Ty właśnie proponujesz coś takiego. Przeszkazają ci palacze w knajpach, to żądasz ich usunięcia z tych knajp. Ja proponuję coś całkiem innego. Przeszkadza ci przestępczość np na rocławskim trójkącie? To nie chodź tam. PS. Niech mi tylko nikt nie zarzuca, że jestem przeciwny walce z przestępczością, bo będzie to oznaczało, że nie rozumie tego co napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 30.01.09, 00:40 > Ja proponuję coś całkiem innego. Przeszkadza ci przestępczość np na rocławskim > trójkącie? To nie chodź tam. PUDŁO - mieszkam na trójkącie :P Po drugie wcale nie taki straszny trójkąt jak go malują. Wydaje mi się że legendy o trójkącie żyją własnym zyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 30.01.09, 10:05 mattanijah napisał: > PUDŁO - mieszkam na trójkącie :P No i co z tego? > Po drugie wcale nie taki straszny trójkąt jak go malują. Wydaje mi się że > legendy o trójkącie żyją własnym zyciem. Przecież ja nie o trójkącie pisałem. On był tylko przykładem. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 30.01.09, 10:08 Twój przykład był na poziomie logiki 2 latka - nie chodzę po trójkacie, bo moga mnie pobić. Czyli jakby kobiety nie wychodziły z domu, to by ich nikt nie gwałcił - i już mamy rozwiazany problem gwałtów. A jakby nie miało się samochodu , to nikt by go nie ukradł i mamy rozwiazany problem złodziei samochodów. Sądze, z e powinno to się przekładać na leczenie palaczy z wszelkich chorób płuc i serca. Jakbys nie palił to byś nie chorowała, a jak paliłeś, to my cie nie leczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 30.01.09, 10:16 iluminacja256 napisał: > Twój przykład był na poziomie logiki 2 latka To kończy dyskusję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 30.01.09, 10:18 Wzajemnie:) Ale polecam rzucić - poczujesz dobroczynne skutki szybciej niż myslisz:) Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 30.01.09, 10:24 iluminacja256 napisał: > Wzajemnie:) > > Ale polecam rzucić - poczujesz dobroczynne skutki szybciej niż > myslisz:) Co mam rzucić? Palenie? Nigdy nie paliłem, nigdy nie miałem zapalonego papierosa w ustach. NIGDY. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 30.01.09, 10:31 To niewiele zmienia, bo i tak palisz biernie w pubach w których siedzisz na piwie i których tak bronisz jak lew, wiec de facto palisz . Wdychasz 80% tego, co twój klega, który się zaciąga obok. Moze ty lubisz, ale nie kazdy musi to lubić. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Ordynarnie kłamiesz. Nikt cię nie zmusza 30.01.09, 11:40 iluminacja256 napisał: > To niewiele zmienia, bo i tak palisz biernie w pubach w których > siedzisz na piwie i których tak bronisz jak lew, wiec de facto > palisz . Wdychasz 80% tego, co twój klega, który się zaciąga obok. Jak w pubie jest za dużo dymu to idę tam gdzie jest go mniej (znośna ilość) lub nie ma wcale. Nie bronię "jak lew" śmierdzących pubów, tylko prawa ludzi chcących w nich siedzieć do tego siedzenia. To wynika z mojego sprzeciwu wobec poglądu wielu ludzi, że jak im coś się nie podoba, to należy tego zakazać wszystkim innym. I robię to nie w trosce o tych innych, tylko o to, żeby mnie nikt nie zakazywał czegoś co lubię, tylko dlatego,że jemu to nie odpowiada. Tyle. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: A nie możesz pooddychać na świeżym powietrzu? 29.01.09, 23:46 mattanijah napisał: > Ale jak jesz schabowego to jest go TYLKO TY !!! A jak obok ktoś zamówił np. > rybę to nie wpycha ci jej na siłę do ust. Ale gdyby ktoś wpadł na taki pomysł, to normalny człowiek więcej by do tego lokalu nie poszedł, a nie krzyczał "zakazać wciskania mi ryby", bo ja chcę akurat tutaj coś zjeść. Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: A nie możesz pooddychać na świeżym powietrzu? 29.01.09, 23:56 Tak normalny człowiek by tam już nie poszedł. Ale wobec tego gdzie ma iść? Już podawałem przykład Wrocławia że jest tylko 11 lokali z zakazem palenia na blisko 800tys. ludzi. To praktycznie tak jak by ich nie było w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: A nie możesz pooddychać na świeżym powietrzu? 30.01.09, 00:01 Nie wiem, jak definiujesz normalnego człowieka, ale zapewniam cie, z e jak przebywam na tzw. swiezym powietrzu - ulice, skwerki, nie daj Boze przystanki to obywatele wychodzą z takiego samego załozenia jak ty - ze normalny człowiek pali, a jak ktoś nie pali, to niech tu nie chodzi, bo normalny człowiek, jak nie pali, to nie chodzi tam gdzie palą, wiec w ogóle najlepiej jakby chodził tylko po przedszkolach, szpitalach i cmentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: A nie możesz pooddychać na świeżym powietrzu? 30.01.09, 00:15 iluminacja256 napisał: > Nie wiem, jak definiujesz normalnego człowieka, Bardzo prosto. Normalny człowiek jak ma ochotę w przyjemnej atmosferze (np bez smrodu dymu papierosowego) coś zjeść schabowego czy napić się, to wie, że nie ma sensu wchodzić do sklepu z butami, księgarni, restauracji wegetariańskiej, czy lokalu gdzie się pali, bo tam tej ochoty nie zaspokoi. > ... wiec w ogóle najlepiej jakby chodził tylko po > przedszkolach, szpitalach i cmentarzach. Z cmentarzami pudło - tam się znicze palą. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: A nie możesz pooddychać na świeżym powietrzu? 30.01.09, 10:12 > Z cmentarzami pudło - tam się znicze palą. Znicze nie są mieszanką nikotyny i substancji smolistych, o ile nei zauwazyłeś to czas najwyzszy. Normalny człowiek nie chadza jesc schabowego do księgarni, ani sklepu z butami, ale do restautracji, a poniewaz we wszystkich mozna palić oprócz nielicznych kawiarni, to odsyłasz tego normalnego cżłowieka na schabowego do kawiarni, albo kazesz mu otworzyc sobie bar ze schabowymi. Gratuluję logiki. A jesli złamiesz sobie nogę to idziesz na AM studiowac ortopedie ? Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: A nie możesz pooddychać na świeżym powietrzu? 30.01.09, 11:41 Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
boobooo Zgadzam sie na zakaz 30.01.09, 01:24 palenia w miejscach publicznych - to jest fer - niepalacy nie wybieraja przystanku autobusowego, ale caly czas nie rozumiem tych knajp i restauracji. Tu masz wybor. Puki co palenie jest legalne wiec jak istnieja lokale to umozliwiajace to tylko lepiej dla niepalacych bo wchlaniaja smierdzieli. I o co tu sie klucic Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Zmien lokal gamoniu! 29.01.09, 23:24 >Jak nie lubia niech wybiara te dla niepalacych A czy są tez przystanki dla niepalących, uczęszczane ulice dla niepalących, urzędy dla niepalących, wc w szkołach dla niepalących, dyskoteki dla niepalących, czy wszystkie te miejsca sa TYLKO dla palacych a niepalący niepotrzebnie się tam pchają ? A najbardziej wzrusza mnie widok trzech palacych mamuś siedzacych w piaskownicy, gdzie bawią się ich niepalące (tylko pozornie) pociechy, Palicie ludzie przy dzieciach? Chciałabym sie dowiedzieć takiej prostej rzeczy. Cmochacie przy dzieciach, bo to jest nałog i to widać na kazdej polskiej ulicy i parku. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Dlaczego nie wyjedziesz z tego okropnego kraju? 29.01.09, 23:32 Serio. Dookoła sami ciemni palacze i pewno katolicy w dodatku. Tylko kopcą, chleją i się modlą. Nie ma to jak Wielki Cywilizowany Świat. W takiej Islandii nawet jakaś lesba została premierem (czy premierką?).To jest nowoczesność! Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Mam wyjechać, bo nie palę? 29.01.09, 23:47 Temat nie dotyczy ani katolików, ani lesb premierek w Islandii, ani modlitw, ale papierosów, a konkretniej - szkodliwosci wdychania dymu tytoniowego . Nie widze zadnej róznicy czy pali lesba premierka, Islandka, katolik czy alkoholik. Dym jest ten sam i unosi się na tym samym przystanku. Pod wiatą cuchnie od dymu i wdychają to dzieci oraz niepalący, którzy powinni wyjechać z Polski wg ciebie, zamaist stać pod tą wiatą, kiedy leje i czekac na autobus. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Komunikacja publiczna jest jedna w 29.01.09, 23:52 danej miejscowości i dlatego na przystankach OBOWIĄZUJE zakaz palenia (przynajmniej w Warszawie), bo pasażer wyboru nie ma. Natomiast potencjalni klienci lokali mają wybór - mogą iść do lokalu gdzie się pali albo do lokalu gdzie się nie pali. Proste? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Komunikacja publiczna jest jedna w 30.01.09, 00:07 Nie jest to dla mnie proste, bo być moze i ZAKAZ palenia obowiązuje, ale nikt go nie respektuje i wszyscy palą, a póki co nikt się nie kwapi, aby karać i upominać. Tak więc krzywe. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol To faktycznie jest problem,tyle że nie mający 30.01.09, 00:12 nic wspólnego z potencjalnym zakazem palenia w lokalach. Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: To faktycznie jest problem,tyle że nie mający 30.01.09, 00:21 Ale pokazuje za to kulturę większości palaczy którzy mają gdzieś prawo obowiazujące w polsce i zdrowie innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: To faktycznie jest problem,tyle że nie mający 30.01.09, 00:24 Problem ma dokładnie ten sam punkt wspólny - zmuszanie niepalacych do wdychania dymu tytoniowego czyli biernego palenia wbrew ich woli. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Powtórzę po raz 101 chyba 30.01.09, 00:39 NIKT CIĘ NIE ZMUSZA DO WDYCHANIA DYMU W LOKALACH! Nie chodź tam, gdzie palą, i po sprawie. Chodź tam, gdzie nie palą. Jak się boisz zwierząt, to uprzesz się na wakacje w gospodarstwie agroturystycznym (i będziesz się domagała wybicia krówek czy świnek), czy wybierzesz jakiś pensjonat? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Powtórzę po raz 101 chyba 30.01.09, 03:00 Chamskie odzywki palaczy przypominają niedawne pyskówki dresiarzy w BMW gdy wprowadzano kary za parkowanie na miejscach dla inwalidów. Dokładnie ten sam styl argumentacji, ta sama pogarda dla innych ludzi, to samo zadzieranie nosa i to samo mamciewdupie. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: Powtórzę po raz 101 chyba 30.01.09, 09:10 r_mol napisał: > NIKT CIĘ NIE ZMUSZA DO WDYCHANIA DYMU W LOKALACH! Nie chodź tam, gdzie palą, i > po sprawie. Chodź tam, gdzie nie palą. > Jak się boisz zwierząt, to uprzesz się na wakacje w gospodarstwie > agroturystycznym (i będziesz się domagała wybicia krówek czy świnek), czy > wybierzesz jakiś pensjonat? W kazdym lokalu gdzie jest impreza pala w gospodach barach i restauracjach pala. Jak smakuje mi kuchnia i lokal to z powodu palacego chama nie mam ochoty zmieniac miejsca. Jemu latwiej jest powstrzymac sie od papierosa niz mnei szukac nowego miejsca. Takie jest zalozenie (przynajmniej w Belgii). Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Powtórzę po raz 101 chyba 30.01.09, 13:40 olewus1 napisał: > Jak smakuje mi kuchnia i lokal to z powodu palacego chama nie mam ochoty > zmieniac miejsca. Jemu latwiej jest powstrzymac sie od papierosa niz mnei szuka > c > nowego miejsca. Takie jest zalozenie (przynajmniej w Belgii). Ten "palący cham" uważa, że łatwiej Tobie zmienić lokal niż jemu przestać palić, bo jemu ta kuchnia smakuje lepiej z fajeczką. Dlaczego Twoje "łatwiej" ma być ważniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Powtórzę po raz 101 chyba 30.01.09, 13:41 r_mol napisał: > NIKT CIĘ NIE ZMUSZA DO WDYCHANIA DYMU W LOKALACH! Normalny człowiek rozumie to od pierwszego razu, a pozostałym możesz powtarzać ile chcesz. Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 upsss...chyba trafiles z ta orientacja... 30.01.09, 01:01 ...za duzo testosteronu; nikt jej nie rozumial, mama nie kochala - a tata tylko w nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: Zmien lokal gamoniu! 29.01.09, 23:31 Nie rozumiesz że w Polsce NIE MA lokali dla niepalących ??? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A co to jest, kłamczuszku? (link) 29.01.09, 23:34 www.lokalbezpapierosa.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: A co to jest, kłamczuszku? (link) 29.01.09, 23:41 Taaaaa jasne. Np. we Wrocławiu jest tylko 11 lokali z całkowitym zakazem palenia. Z czego większość to nie puby tylko jakieś herbaciarnie, cukiernie, lodziarnie i sushi bar. A gdzie PUBY ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Alkohol szkodzi zdrowiu. Nie idąc do pubu 29.01.09, 23:44 będziesz podwójnie zdrowszy - unikniesz papierosów i alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: Alkohol szkodzi zdrowiu. Nie idąc do pubu 29.01.09, 23:49 Akurat alkohol w rozsądnych ilościach, raz na jakiś czas jest zdrowy. Natomiast palenie nie. Poza tym dlaczego to niepalący mają się wynosić z PUBÓW a nie palacze ? Przecież 75% społeczeństwa jest za wprowadzeniem zakazu palenia w miejscach publicznych. Skoro jesteś takim zwolennikiem palenia to ciekawe czy pozwolił byś palić swojemu dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A kto każe niepalącym wynosić się z pubów? 29.01.09, 23:58 Niech siedzą do woli. Nikt ich do palenia nie zmusza. Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: A kto każe niepalącym wynosić się z pubów? 30.01.09, 00:25 A co z pracownikami lokali? Oni codziennie w pracy muszą znosić smród papierosów. I nie mów mi proszę o tym że nikt ich nie zmusza do pracy w PUBie , bo niektórzy naprawdę nie mają wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: A kto każe niepalącym wynosić się z pubów? 30.01.09, 10:06 Nie łudż się, ze ci odpowie. Jak chyba sie zorientowałeś argumenty palacych wyglądaja następująco: jak ci się nie podoba, ze ktoś pali, to nie chodz tam gdzie pali i nie wdychaj. Tak wiec niepalacy ramach niepalenia nie powinni pracować tam gdzie normalni ludzie pala ( niech sobie wszyscy pracują , gdzie nie palą - np 50% społeczństwa powinno pracowac w złobkach , przedszkolach i szpitalach, bo tam nie palą ) nie powinni stać na przystankach i powinni jak chcą coś zjesc, albo posiedzieć w pubie isc do 3 herbaciarni w meiscie na herbatę . Koniec. A potem do domu i siedzieć tam cicho i cieszyć się jak szef następnego dnia wypali przy tobie tylko paczkę, albo spadać do pracy do złobka. Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: Alkohol szkodzi zdrowiu. Nie idąc do pubu 30.01.09, 00:24 Kto Ci wmowil, ze jest nas tylko 25 proc? Zaloz pub dla niepalacych i wszyscy beda szczesliwi! Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: Alkohol szkodzi zdrowiu. Nie idąc do pubu 30.01.09, 00:29 cytat z GW: "- 75 proc. społeczeństwa jest za ustawą o całkowitym zakazie palenia w miejscach publicznych, tak jak ma to miejsce w innych krajach europejskich - mówi Petryniak. " widocznie 75% jest niepalących. biniou napisał: > Zaloz pub dla niepalacych i wszyscy beda szczesliwi! Jak przeszkadzają Ci kupy na chodnikach to zostań zamiataczem ulic. I wszyscy będą szczęśliwi. Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: Alkohol szkodzi zdrowiu. Nie idąc do pubu 30.01.09, 00:36 Analogia super! Jezeli rzekome 75% ma taka ochote na lokaml bez paperosa, to powinno sie od nich zaroic wszedzie, tak logicznie rzecz biorac, jest popyt, powinna byc podaz! JA i inni PALACZE chcemy lokali dla PALACYCH i nikogo do NASZYCH lokali nie pchamy sila. SKUMALES? Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Alkohol szkodzi zdrowiu. Nie idąc do pubu 30.01.09, 03:04 Więc dlaczego nie chodzicie do lokali, gdzie na drzwiach wisi tabliczka "Tylko dla palących", tylko się pchacie do ogólnie dostępnych lokali, gdzie nie ma rozróżnienia? Odpowiedź: bo macie to w nosie. Bo was to nie interesuje, że gwałcicie innych ludzi prawo do oddychania. Bo jesteście wstrętnymi egoistami, odmóżdżonymi śmierdzielami, którym się nie chce ruszyć dupska na zewnątrz lokalu, żeby tam dać upust swojemu uwielbieniu dla trucizny. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: Alkohol szkodzi zdrowiu. Nie idąc do pubu 30.01.09, 09:16 biniou napisał: > Analogia super! Jezeli rzekome 75% ma taka ochote na lokaml bez > paperosa, to powinno sie od nich zaroic wszedzie, tak logicznie > rzecz biorac, jest popyt, powinna byc podaz! JA i inni PALACZE > chcemy lokali dla PALACYCH i nikogo do NASZYCH lokali nie pchamy > sila. SKUMALES? Spoko bedzie ustawa i zakaz bedzie obowiazywal. Jak beda palic to wlasciciel zaplaci kare. Za ktoryms razem zacznei pilnowac klientow a ludzie sie dostosuja i palacze tez. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Alkohol szkodzi zdrowiu. Nie idąc do pubu 30.01.09, 10:17 >Jak beda palic to wlasciciel >zaplaci kare. Za ktoryms razem zacznei pilnowac klientow ... I to jest najrozsadniejsze rozwiazanie , tylko kara musi byc na tyle dotkliwa, zeby włascicielowi opłacało się zapłacić ją TYLKO raz. Jesli to bedzie symboliczn aopłata dla strazy miejskiej to nic się nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: Alkohol szkodzi zdrowiu. Nie idąc do pubu 30.01.09, 09:13 r_mol napisał: > będziesz podwójnie zdrowszy - unikniesz papierosów i alkoholu. Picie alkoholu to indywidualna sprawa a dym papierosowy juz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: Zmien lokal gamoniu! 30.01.09, 08:28 boobooo napisała: > Rozumiem ze niepalacy nie lubia smierdzacych lokali palaczy (nie pale). To po c > o > sie tam pchaja. Jak nie lubia niech wybiara te dla niepalacych. Ja nie pale ale > mam palaczy znajomych i rozumiem, ze chca sie spotakc tam gdzie moga zapalic. Ale jak sobie to wyobrazasz? W kazdym pubie pala. Mam siedzie ku... w herbaciarni? Nie mowie tylko o restauracjach bo to akurat da sie rozwiazac. Puby to katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Kobieta dostała od kogoś nakaz pracy w tej firmie? 29.01.09, 23:33 Od kogo? To on jest winny. Czy facet, który polożył się na torach i stracił nogi powinien dostać odszkodowanie od PKP? Odpowiedz Link Zgłoś
mow_mi_wuju Palacze... 29.01.09, 23:50 PALACZE I INNE NAŁOGI POWINNI MIEĆ...podwyższone składki na ubezpieczenie zdrowotne. Czemu - bowiem na finansowanie leczenia alkoholików, palaczy, narkomanów wydaje się potężne pieniądze co roku a nie są to choroby których niemożna było uniknąć. Albo większa część dochodów z akcyzy na papierosy/alkohol będzie bezpośrednio finansowała leczenie tychże uzależnionych albo wprowadźmy zwiększone obciążenia z tytułu ubezpieczenia zdrowotnego tych osób. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Palacze... 29.01.09, 23:54 mow_mi_wuju napisał: > PALACZE I INNE NAŁOGI POWINNI MIEĆ...podwyższone składki na ubezpieczenie zdrow > otne. Zgodzisz się z argumentem,że prywatyzacja tzw służby zdrowia i likwidacja przymusu ubezpieczeń, rozwiązałyby ten problem? Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A ile by na okulistach można zaoszczędzić, 29.01.09, 23:55 ile lasów uratować przed wycięciem jakby tak zakazać drukowania książek i prasy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: A ile by na okulistach można zaoszczędzić, 30.01.09, 00:16 Książki są jak na razie niezbędne do istnienia cywilizacji. Papierosy NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol A na 99% -zgoda? A całą resztę zakażmy 30.01.09, 00:30 Nikt mi nie wmówi, że p. Grochola czy inne harlequiny są niezbędne do istnienia cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
iamhier "Bierna" palaczka domaga się odszkodowania od p.. 29.01.09, 23:41 A nadmierna inwigilacja nie prowadzi do raka? Jakich metod używa Gazeta? Podłuchu radiowego- promieniowanie,satelitarnego????No,to gdzie jest ta pluskwa?? Założę się,że gdzieś tam,gdzie szkodzi.... Żenada.... Odpowiedz Link Zgłoś
janekteleranek pozdrowienia ze Szwecji 29.01.09, 23:57 tutaj zakaz palenia w miejscach publicznych obowiazuje od lat. Nie pali sie w restauracjach, barach, klubach nocnych. Czasem w dyskotekach sa przeszklone pomieszczenia z silna wentylacja, choc i tak mozna w srodku siekiere zawiesic. Palaczom to nie przszkadza, a reszta wraca rano do domu bez bolu glowy i smierdzacych ciuchow. O paleniu w pracy nikt juz nie pamieta. Nie ma z tym zadnego problemu i nie ma paniki. Wszyscy z czasem zaakceptowali fakt, ze kazdy ma prawo do swiezego powietrza. Mysle, ze ustawa przygotowywana przez Sejm ma kilka niedociagniec. Pierwsze jest takie, ze powinno sie calkowicie zabronic palenia w pubach i restauracjach. Po drugie palenie w samochodzie w obecnosci osob nieletnich rowniez powinno byc zabronione. Skad granica 13 lat??? Jesli juz ma byc jakas granica, to niech bedzie taka sama jak przy zakupie papierosow. Wiecie, ze nawet moi znajomi palacze chwala sobie niezadymione restauracje i nocne kluby? Nie do pomyslenia, co? :) Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Jak ci tam tak dobrze to po co się martwisz 30.01.09, 00:00 jakąś tam zacofaną Polską? Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 On sie nie martwi. 30.01.09, 00:13 On się nie martwi, to ty będziesz miał w wieku 40 lat sprawnosc seksualną 60 latka, zółte zeby, skórę i cuchnacy oddech jak kazdy palacz, a do serce pompujące napakowaną substancjami smolistymi krew i zadyszkę po próbie wbiegniecia na 4 piętro. Pal na zdrowie! Swoje i dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Jak pisał (już!) klasyk, St. Lem: 30.01.09, 00:23 "Każdy dostatecznie mocny pęd do szczęścia powszechnego kończy się masowymi grobami". Niech więc każdy dba o swoje szczęście indywidualnie, to i efekt ogólny będzie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Jak pisał (już!) klasyk, St. Lem: 30.01.09, 00:28 Zapewne tak, co nie zmienia jednak faktu, że oddziały onkologiczne pulmonologii gromadza jednak 90% palacych , a składki płacimy na nie wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Jak pisał (już!) klasyk, St. Lem: 30.01.09, 00:32 iluminacja256 napisał: > Zapewne tak, co nie zmienia jednak faktu, że oddziały onkologiczne > pulmonologii gromadza jednak 90% palacych , a składki płacimy na nie > wszyscy. Ale jakby sprywatyzować lecznictwo, czyli zlikwidować tzw służbę zdrowia i znieść przymus ubezpieczeń, to każdy by płacił za siebie i ewentualnie dobrowolnie za tego, za którego zapłacić ma akurat chęć. Zgoda? Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: Jak pisał (już!) klasyk, St. Lem: 30.01.09, 00:35 "A jakby babcia miała wąsy to by była dziadkiem" > Ale jakby sprywatyzować lecznictwo, czyli zlikwidować tzw służbę zdrowia i > znieść przymus ubezpieczeń, to każdy by płacił za siebie i ewentualnie > dobrowolnie za tego, za którego zapłacić ma akurat chęć. Zgoda? Dobrze wiesz że jest to pomysł całkowicie w polsce nierealny. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Jak pisał (już!) klasyk, St. Lem: 30.01.09, 00:40 mattanijah napisał: > Dobrze wiesz że jest to pomysł całkowicie w polsce nierealny. Ale ja nie pytałem o realność takiego pomysłu. W razie referendum poprzesz taką ideę? Odpowiedz Link Zgłoś
metall Pora spać. 30.01.09, 00:42 Żonka sama się nie posmyra. Miło się gawędziło. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
r_mol Nie da się zrobić tak, żebyś "płacił tylko 30.01.09, 00:43 za siebie". Pierwszą przyczyną zgonów w Polsce nie są nowotwory, tylko choroby układu krążenia. Czy w związku z tym nie należałoby wyrzucić z publicznych szpitali wszystkich zjadaczy mięsa, masła itp? Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 jakie skaldki-pracujesz za granica.. 30.01.09, 01:06 ..wiec albo na czarno albo klamiesz... (R&D - my ass!) Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Puby ZBAnkrutuja 30.01.09, 00:28 Tak, tylko napisz o tym ile wczesniej pubow padlo... Skoro tak duzo jest chetnych, zeby napic sie piwa w lokalu dla niepalacych, to dlaczego jest ich wciaz zbyt malo? Moze dlatego, ze gros klientow sa palaczami? Odpowiedz Link Zgłoś
mattanijah Re: Puby ZBAnkrutuja 30.01.09, 00:33 Gdybyś szerzej zainteresował się tematem to wiedział byś że np. w Irlandii nie było jakichś masowych zamknieć PUBów. A nawet po wprowadzeniu zakazu wielu palaczy przyznawało że teraz w barze siedzi się przyjemniej(znam takich osobiście). Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: Puby ZBAnkrutuja 30.01.09, 00:38 Nie wiem jak w Irlandii, ale obserwowalem co sie dzieje we Francji, Belgii i Holandii, puby puste = BANKRUCTWO. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Puby ZBAnkrutuja 30.01.09, 03:06 Nie kłam. Bywam często i widziałem, że są tak samo pełne jak przed zakazami. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Puby ZBAnkrutuja 30.01.09, 00:38 mattanijah napisał: > A nawet po wprowadzeniu zakazu wielu > palaczy przyznawało że teraz w barze siedzi się przyjemniej(znam takich osobiśc > ie). Czyli wcześniej świadomie sprawiali, że siedzenie w barze było dla nich mniej przyjemne. Dopiero ktoś - urzędnik utrzymywany z ich pieniędzy - musiał im kazać uprzyjemnić sobie to siedzenie. No to mądrzy oni nie są i ja bym się takimi znajomymi nie chwalił. Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Bojkot sejmowej komisji zdrowia! 30.01.09, 00:44 I wszystkich partii majacych ochote umilac nam zycie! GLOSUJE ZA PAPIEROSEM! Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Bojkot sejmowej komisji zdrowia! 30.01.09, 10:15 biniou napisał: > I wszystkich partii majacych ochote umilac nam zycie! Tylko uważaj, bo wtedy zostanie Ci właściwie tylko UPR, zwany w mediach partią oszołomów. Mnie to nie przeszkadza, a Tobie? GLOSUJE ZA > PAPIEROSEM! Nigdy nie paliłem i nie zamierzam zaczynać. Ale lubię napić się piwka i nie chcę dożyć czasów, że lokale z piwkiem będą zakazane, bo komuś przeszkadza, że w "żulerni" śmierdzi, a on koniecznie musi siedzieć w tej akurat żulerni i nie wpadnie na pomysł,żeby iść do lokalu gdzie nie śmierdzi, tylko zażąda usunięcia żuli z żulerni. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Bojkot sejmowej komisji zdrowia! 30.01.09, 10:28 Nigdy nie paliłem i nie zamierzam zaczynać. > Ale lubię napić się piwka i nie chcę dożyć czasów, że lokale z piwkiem będą > zakazane, bo komuś przeszkadza, że w "żulerni" śmierdzi, a on koniecznie musi To prorównanie jest nonsensowne i ponownei nielogiczne, bo doskonale wiesz, z e tak nikt nigdy nei zrobi. Moze i piwo smierdzi, ale ten smród nikomu nie zatruwa płuc i układu krazenia i jest nieszkodliwy dla wszystkich wokół, lacznie z niepijącymi. Natomiast nikotyny wpływa do płuc wszystkich wokół i SZKODZI kazdemu. Mezczy mnie juz ta demagogia , bo upracia porównujecie picie, jedzenie szynki i Bog wie co jeszcze do palenia. A ja pytam naiwnie - jecie szynkę przy dzieciach? Jecie, Napijecie sie czasem wina ? Napijecie do obiadu. A palicie przy dzieciach równie normalnie i nie widzicie w tym problemu? Przy kobietach w ciązy? Przy chorych na serce? Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Bojkot sejmowej komisji zdrowia! 30.01.09, 11:44 iluminacja256 napisał: > Mezczy mnie juz ta demagogia , Poważnie? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: Bojkot sejmowej komisji zdrowia! 30.01.09, 12:49 metall napisał: > biniou napisał: > > > I wszystkich partii majacych ochote umilac nam zycie! > > Tylko uważaj, bo wtedy zostanie Ci właściwie tylko UPR, zwany w mediach partią > oszołomów. > Mnie to nie przeszkadza, a Tobie? > > GLOSUJE ZA > > PAPIEROSEM! > > Nigdy nie paliłem i nie zamierzam zaczynać. > Ale lubię napić się piwka i nie chcę dożyć czasów, że lokale z piwkiem będą > zakazane, bo komuś przeszkadza, że w "żulerni" śmierdzi, a on koniecznie musi > siedzieć w tej akurat żulerni i nie wpadnie na pomysł,żeby iść do lokalu gdzie > nie śmierdzi, tylko zażąda usunięcia żuli z żulerni. No to zaglosuje na UPR, albo nawet na LPR, albo w ogole najlepiej, jak do urny wyborczej wrzuce peta! Tak tez powinno zrobic kilkanascie milionow palacych wyborcow. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
metall Re: Bojkot sejmowej komisji zdrowia! 30.01.09, 13:33 Proponuję kompromis: niech wszyscy palący wrzucą kartkę z oddanym głosem na UPR i peta. Pasi? :-) Z LPRem to trochę pudło, bo chyba raczej poparli by taką ustawę. A może się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Re: Bojkot sejmowej komisji zdrowia! 30.01.09, 13:48 No to jak nie LPR, to kto??? Ale ogolnie to mi pasi, pozdrawiam:-) Odpowiedz Link Zgłoś