1zorro 30.01.09, 14:01 a gdzie w Polsce, przepraszam jeszcze nie kradna? Bo kradna juz prawie wszedzie - na poczcie, kolei, lotniskach. Czekamy tylko jeszcze na raport o kradziezy na policji i w Sadzie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
extrafresh Ale co w tym takiego sensacyjnego? 30.01.09, 14:27 Takie usługi dostępne są na zagranicznych lotniskach od lat... Odpowiedz Link Zgłoś
supermauzer Re: Ale co w tym takiego sensacyjnego? 30.01.09, 14:41 Właśnie. I wszędzie są płatne. Gadzinówka jak zwykle szuka sensacji. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemar591 Re: Ale co w tym takiego sensacyjnego? 30.01.09, 17:32 supermauzer napisał: > Właśnie. I wszędzie są płatne. > Gadzinówka jak zwykle szuka sensacji. ----------------------------------------------------------------------- Od lat, latając z Montrealu gdziekolwiek daje bagaże do zapakowania w folie ($10.00) i jeszcze nie przyszło mi do głowy, że to może chronić również przd kradzieżą. Po prostu nie chcę walizek odbierać podrapanych, poocieranych lub poobijanych. Ostatnio zaczęli ostrzegać, ze jakaś kontrola może mieć prawo tą folię zdjąć w ramach tzw. "bezpieczeństwa" ale jak na rzie jeszcze się to nie zdarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
d.maskator Re: Ale co w tym takiego sensacyjnego? 30.01.09, 15:13 Na kilku zagranicznych lotniskach byłe ale maszynę do foliowania udało mi się zauważyć jedynie w ... Mińsku ;-P Jeśli rozejrzeć się wśród pasażerów tranzytowych na zagranicznych lotniskach, to usługa ta tez nie wygląda na popularną nawet w egzotycznych krajach. Odpowiedz Link Zgłoś
tomeu Re: Ale co w tym takiego sensacyjnego? 30.01.09, 16:43 Gratulujemy Warszawie maszyny do foliowania z prawdziwego zdarzenia. To kiedy jakieś lotnisko z prawdziwego zdarzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <---=--------------- 30.01.09, 16:28 W zeszłym roku na Balicach kosztowało 8 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
securebag Re: <---=--------------- 01.02.09, 10:27 3cik napisał: > W zeszłym roku na Balicach kosztowało 8 PLN. > Na lotnisku Kraków-Balice ta usługa kosztuje 14,99 zł. Cena jest niezmienna od 2006r. Odpowiedz Link Zgłoś
cyberbatat Re: Nowa usługa na Okęciu: Chcesz chronić bagaż? 30.01.09, 14:28 policjanci tez kradną!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Nowa usługa na Okęciu: Chcesz chronić bagaż? 30.01.09, 14:39 No tak, jak sie ma lotnisko z jakościa usług i zarządzania na poziomie trzeciego świata, to sensacją może być każde byle co. Czekam na entuzjastyczny artykuł o nowym automacie do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
blinds Nowa usługa na Okęciu: Chcesz chronić bagaż? Za... 30.01.09, 14:50 Warszawie gratulujemy nowej maszyny do pakowania bagazy. Ta wiekopomna chwila zostala uhonorowana umieszczeniem tego newsa na pierwszej stronie portalu gazeta.pl Gratulacje. Teraz Warszawa juz jest w europie pelna geba, A w sraczach juz nie smierdzi? Ostatnio smierdzialo... Odpowiedz Link Zgłoś
blinds Re: Nowa usługa na Okęciu: Chcesz chronić bagaż? 30.01.09, 14:54 ta wiadomosc koplementuje oczywiscia inna jeszcze bardziej elektryzujaca. Cala elita miast i wsi z niecierpliwocia czeka na pierwszy wystep szansonistki zwanej Madonna, ktory ma sie odbyc w stolicy tego europejskiego kraju. Gratulujemy Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Tylko ze nie do USA 30.01.09, 15:00 Tutaj TSA musi miec dostep w kazej chwili. Moze sie okazac ze folia jesst zlikwidowana a w walizce znadziecie kartke informacyjna od TSA. tak juz mialem. Do USA wciaz obowiazuje specjalna kontrola choc nie wszedzie sie ja przeprowadza. Natomiast wprowadzanie takie serwisu w Polsce to standardowy schemat prowadzacy do korupcji i naduzyc. Moze w urzedach wprowadzic jeszcze specjalny serwis "przyspieszania kolejki" i przestac nazywac to lapowkarstwem. W koncu ten biedny urzednik zyjacy z naszych podatkow tez powinien miec szanse. Ja bym sie na to zgodzil tylko pod warunkiem ze bede mial do wyboru kilka urzedow i kilku urzednikow w kazdym z nich do mojego wyboru. Jak sie wprowadza taka gospodarke rynkowa to trzeba pamietac o konkurencji. Acha... no i nie placilbym podatkow na tych urzednikow wtedy bo to juz bylaby przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychuk Re: Tylko ze nie do USA 30.01.09, 16:16 Moze jestem dziwny albo przynajmniej kontrowersyjny, ale nie widze problemu zeby wprowadzic taka dodatkowo platna kolejke w urzedach, pod warunkiem, ze urzednicy beda pracowali poza normalnymi godzinami pracy. Czesc pieniedzy by szlo na nich a czesc na rzecz urzedu. Moze ktos mi wytlumaczy dlaczego to by bylo zle, bo moze cos przegapilem w rozumowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Na tym zadupiu wieśniakowie to nowość? 30.01.09, 15:08 My w Krakowie mamy to od lat. No prosze jak to sie wioseczka stolyca rozwija. No no no. Odpowiedz Link Zgłoś
3krotek Re: Na tym zadupiu wieśniakowie to nowość? 30.01.09, 15:16 > My w Krakowie mamy to od lat. No prosze jak to sie wioseczka stolyca rozwija. > No no no. Po prostu u was wcześniej kradli. Ja takie coś pierwszy raz widziałem w Moskwie kilkanaście lat temu, i bardzo mnie to dziwiło. Dopiero jak dowiedziałem się czemu to służy, zrozumiałem. Nie ma się czym szczycić, że aby mieć kompletny bagaż, trzeba dodatkowych zabezpieczeń antyzłodziejskich. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Re: Na tym zadupiu wieśniakowie to nowość? 30.01.09, 15:20 Ale to nie zabezpiecza wcale. Pierdoly sadza zeby zachecic klientow. Jak maja ukrasc to ukradna moze nawet chetniej bo "zabezpieczony" bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zyx1234 Re: Na tym zadupiu wieśniakowie to nowość? 31.01.09, 14:13 Metro też u Was od dawna jeździ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
minipolak hey brudasy z Okecia.. 30.01.09, 15:15 owincie sie sami w jakas cerate. Odpowiedz Link Zgłoś
edmoond Bzdura! 30.01.09, 15:37 ...Okęcie zakupiło dwie maszyny foliujące. Obie są ustawione w hali odlotów nowego i starego terminala. Obsługują je pracownicy lotniska... Bzdura! PPL wynajęło powierzchnię w terminalach jakimś włochom, którzy nawet słowa po polsku nie umieją! To nie są pracownicy lotniska. Chodzi taka sirotka w białej kurtczynie po starym dworcu i próbuje coś dukać do ewentualnych klientów. Żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Bzdura! 30.01.09, 15:43 za dodatkową opłatą, dolecicie na miejsce! Tak to się niedługo może skończyć. Jak nie dopłacicie, to wysadzimy was w innym miejscu :D Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 25zł ?! 30.01.09, 15:45 ło matko.. z kąd ta cena? lecąc w ostatnie wakacje z synem "w ciepłe kraje" sama sobie ofoliowałam dwie walizy w domu, za koszt rzędu 3,5zł (zakup rolki foli w sklepie), można było taniej - fakt - ale nie chcialo mi sie specjalnie do lidla po folie pomykać. Odpowiedz Link Zgłoś
c79 Tak, jak z pocztą 30.01.09, 15:47 Płacisz za przesyłkę, ale jak chcesz mieć choćby częściową gwarancję, że ci pocztowcy jej nie okradną, to musisz dopłacić za "ubezpieczenie". Sprytny i niemoralny system. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Tak, jak z pocztą 30.01.09, 15:51 Jaką gwarancję? Cała rolka folii, jak ktoś zauważył to wydatek kilku złotych! To jest raczej jeszcze gorzej... Naiwnie pomyślę, że skoro dalej jest zafoliowana moja walizka to nikt nic nie ukradł i pójdę w swoją stronę a potem kiedy odkryję problem w domu to już będę mógł im skoczyć... A tymczasem przecież swobodnie można walizkę obrobić i zafoliować z powrotem? Jak mam poznać, że walizka nie jest zafoliowana WCIĄŻ tylko PONOWNIE? Odpowiedz Link Zgłoś
condor Nowa usługa na Okęciu: Chcesz chronić bagaż? Za... 30.01.09, 16:07 Autor artykułu potraktował temat po łebkach i napisał ewidentną nieprawdę. Automaty do foliowania NIE są własnością portu - to po pierwsze. Należą do firmy SIBA która dzierżawi miejsce od PPL a ludzie obsługujący te "foliownice" porozumiewają się najchętniej po ... włosku. Jest jeszcze kilka nieścisłości ale nie będę już dobijał pana "dziennikarza" i autora tego żałosnego tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
rosomak666 Re: Nowa usługa na Okęciu: Chcesz chronić bagaż? 30.01.09, 16:08 Dwa razy miałem zerwaną kłódkę z walizki na Okęciu. Na szczęście nic nie zginęło. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Nowa usługa na Okęciu: Chcesz chronić bagaż? Za.. 30.01.09, 16:10 Kompletna bzdura wystepujaca od dawna na wielu lotniskach. W czasie walki o czyste srodowisko znowu tony plastiku do smieci bo system bagazowy slabo dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
musknascianie Cieszmy się i radujmy 30.01.09, 16:11 że wspamiałomyślne lotnisko wprowadziło opłatę dzięki której obsługa powstrzyma się od kradzieży ;-) może za to będą się starali bardziej kraść tych co nei wykupią usługi, dzięki czemu wymusza żeby wszyscy to kupili... nie ma to jak wprowadzanei nowych podatków... proponuję żeby jeszcze dodali usługe - wykup spadochron, dzięki czemu ludzie poczują się bezpieczniejsi... moze za 500pln za lot... (starym samolotem, bo wiadomo że maszyny się starzeją) kto da więcej? na pewno jest więcej możliwych "usług" ?-) Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Cieszmy się i radujmy 30.01.09, 16:23 To taki pic jak "priorytet" na poczcie. Dla naiwnych. To już porty i linie lotnicze nie odpowiadają za powierzony im bagaż ? To chyba ich interes, aby to zabezpieczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Nowa usługa na Okęciu: Chcesz chronić bagaż? Za... 30.01.09, 16:32 W Pradze foliowanie kosztuje polowe polskiej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
tejon23 i dobrze... 30.01.09, 16:38 na Zachodzie to standard, kosztuje to 5 euro w Hiszpanii np, czyli u nas mogliby się ograniczyć do 20 zł, ale nie widzę w tym nic nienormalnego. Ja wprawdzie nigdy walizki nie foliowałem i nigdy problemu nie miałem, choć leciałem tylko 12 razy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wwandw Rolka strech folii (200 m) - 15 zl 30.01.09, 16:50 polskie porty lotnicze to złodzieje !!! (zawsze nimi byli) Odpowiedz Link Zgłoś
bbb-b W argentynie kazdy bagaż jest ofoliowany 30.01.09, 16:51 PRZY ODPRAWIE. NIKT NIE BIERZE ZADNYCH PIENIEDZY. TO OBLUDNE I PELNE AROGANCJI W WARSZAWIE LOTNISKO.WSTYD ZAPRASZAC LUDZI ZE SWIATA,W POLSCE ZAWSZE KTOS OSMIESZA OBYWATELI DO KACZYNSKICH TERAZ DOLACZYL C H O P I N Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta Proponuje tez oplate za potwerdzenie rezerwacji 30.01.09, 18:05 Ot takie rozszerzenie oferty i wtedy rezerwacja bedzie naprawde pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
neo.nick premier Tusk mowil- pierwszy milion trzeba ukrasc 31.01.09, 15:08 wiec czemu sie dziwic? Odpowiedz Link Zgłoś
dixxi wstyd i hanba 01.02.09, 10:40 to znaczy, praciwnicy LOT maja nakazane zeby okradac pasazerow. Odpowiedz Link Zgłoś