srull 10.02.09, 08:25 Moje typy - "pegaz" powinna prowadzic egzaltowana Barbara Marcinik z radiowej trojki. Pod warunkiem oczywiscie, ze tematem nie zainteresuje sie wczesniej Michal Olszanski:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szuszwol I co wy na to? 10.02.09, 08:36 Najlepszy zarząd w historii TVP jest komisaryczny i złożony z ludzi Samoobrony i LPR. Dla mnie bomba! Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Zklikwidować TVP 10.02.09, 09:14 > Najlepszy zarząd w historii TVP jest komisaryczny > i złożony z ludzi Samoobrony > i LPR. Dla mnie bomba! My na to, że zlikwidować TVP. To jest niezdrowa rynkowo sytuacja, że jest sobie telewizja, która dostaje coś za darmo. To się od kilkunastu lat nie udaje. TVP niech zostanie sprywatyzowana i wtedy krzyżyk im na drogę, czy rządzą tam faszyści czy zwykłe świnie to mnie to nie obchodzi bo nie będą tego robić za moje. Obecna sytuacja to nadal głęboka komuna. Telewizję państwową powinno się zlikwidować bo przecież oczywiste jest, że zawsze będzie to tuba propagandowa władzy oraz przechowalnia dla partyjnych. Jeżeli rząd potrzebuje transmitować np. obrady sejmu czy durne orędzia (kaczorynki) to do tego wystarczy im jeden kanał rządowy i niech sobie się tam produkują - i tak nikt tego by nie oglądał. Odpowiedz Link Zgłoś
speckomisarz Re: Zklikwidować TVP 10.02.09, 09:26 Kolejny Kononowicz się znalazł... Odpowiedz Link Zgłoś
plastelina2005 A co z hiper-nudziarzami: Bronkiem W i Jankiem P? 10.02.09, 09:43 Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Nudzoiarzami ? Bzdura - czasem irytują, ale raczej 10.02.09, 15:37 ...rzadko - nudzą; wstawić - jako kontrapunkt - jakiś program prezentujący inny punkt widzenia (Żakowski ? Sierakowski?) i zostawić. Odpowiedz Link Zgłoś
shithead Re: Nudzoiarzami ? Bzdura - czasem irytują, ale r 15.02.09, 18:08 Ze zdjecia widac, ze sluchaja plyt...na zywo. Odpowiedz Link Zgłoś
adamschodowy arte, planete i od biedy discovery 16.02.09, 00:17 polskiej publicznej jak dla mnie może w ogóle nie być, lepsi i to znacznie w krzewieniu kultury i wiedzy od tvp-ek są jak się okazuje francuzi (inna sprawa, że telewizja jako taka schodzi totalnie na margines w obliczu netu, gdzie sami sobie możemy wybierać informacje bez narzekania na ich jakość) Odpowiedz Link Zgłoś
pafni Re: Zklikwidować TVP 15.02.09, 18:18 Raczej TVN i inne polsaty bym zlikwidował za ten chłam co puszczaja typu rambo. Czy widziałeś dobre kino w tych programach albo kais teatr? No chyba ,że era mandaryn czy czego tam przemawia bardziej niż np.Holubek. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Zklikwidować TVP 15.02.09, 20:52 kosmosiki napisał: > My na to, że zlikwidować TVP. Widzę, że aspirujesz do krajów trzeciego świata, wielu chciałoby tam umieścić nasz kraj. Myślę jednak, że należy się kierować cywilizowanymi, europejskimi wzorcami, gdzie telewizje publiczne mają się dobrze i pełnią ważną rolę kulturalną. A "kosmosiki" (kosmiczne siki?) niech sobie czytają "Fakt" i oglądają "Taniec z gwiazdami". Odpowiedz Link Zgłoś
speckomisarz Re: I co wy na to? 10.02.09, 09:25 Widocznie Ci ludzie bardziej szanują polskie społeczeństwo, skoro nie chcą karmić nas tandetną "rozrywką" i zmanipulowaną propagandą. Jeśli utrzymają ten kurs, to faktycznie zapiszą się pozytywnie. Oczywiście do czasu jak PO wsadzi swoich, wtedy zacznie się naśladowanie TVN. Może nawet podkupią Ryśka "Kolejny Bulwersujący Skandal" Cebulę. Wszak wiadomo powszechnie, że TV powinna ogłupiać- głupimi łatwiej się rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 08:37 Widze że "Gazeta" nie chce się przyznać sama przed sobą do strasznej mysli - że ci ludzie sa po prostu dobrzy w tym co robią. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 08:51 nie chodzi o zagadnienia programowe, tu rzeczywiście widać, że idzie ku lepszemu. Problemem są kadry, jak np nowy dyrektor Katowickiego oddziału, który sam mówi, że się nie zna Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Pegaz bez misji specjalnej 15.02.09, 20:55 polsz napisał: > Problemem są kadry, jak np nowy dyrektor Katowickiego oddziału, > który sam mówi, że się nie zna Już go nie ma, ale ta nominacja, to rzeczywiście był babol. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <---=-=-=----------- 10.02.09, 10:00 Mnie to właśnie wygląda na przyznanie się... Odpowiedz Link Zgłoś
wujaszek_joe Re: Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 10:23 Nie chcę mi się szukać ale czytałem niedawno w GW całkiem pozytywny artykuł o tych Farfale i Rudomino Odpowiedz Link Zgłoś
glos_rozsadku_w_twoim_domu Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 08:40 Moze Wielka grę też przywróca? Odpowiedz Link Zgłoś
danke-ananke HMMM... 10.02.09, 08:40 Ciekawe jak ten LPR-owski Pegaz miały wyglądać... Odpowiedz Link Zgłoś
tacx Re: HMMM... 10.02.09, 09:13 No cóż... skrzydła koniu pewnie zostawią ale zapomnij żebyś obejrzał mu przyrodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
flying_boruta Okazało się, że są lepsi od Urbańskiego 10.02.09, 08:50 Pegaz jest lepszy od wygibasów Nataszy Urbańskiej. Może telewizja z powrotem będzie publiczna a nie tabloidowa Odpowiedz Link Zgłoś
coolbabe Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 08:56 A mnie jest wszystko jedni kto tam będzie rządził niech i diabeł, ale chce powrotu Pana Kaczyńskiego z operą, dobrego teatru, wielkiej gry , Kabaretu Olgi Lipińskiej , i od czasu do czasu dobrych starych filmów nie tylko amerykańskich ,lubię stare filmy rosyjskie .Jeśli to zostanie spełnione to mogę zacząć płacić abonament.NIE CHCE oglądać żadnych tańców, czy to na lodzie czy na wodzie . Odpowiedz Link Zgłoś
kuba_83 Re: Pegaz bez misji specjalnej 15.02.09, 17:36 Wielka gra to było coś... tylko dla mnie niestety poziom był zbyt wysoki, a gracze posiadali tak "specjalistyczna" wiedzę, że nie czerpalem wielkiej przyjemności z oglądania tego programu. Zdecydowanie wolał bym program w podobnej formule ale z wiedzy bardziej ogólnej. Myślę, że spokojnie można znaleźć złoty środek między "specjalizacją" wiedzy a poziomem. Napewno pozbył bym się Klanów, M jak M, czy innych tego typu arcydzieł, tanca na wodzie nawet nie będę komentował (chociaż może się mylę bo nigdy nie ogladałem tego programu). Ale formuła BBC znacznie bardziej do mnie przemawia niż styl kanału Romantica. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Pegaz bez misji specjalnej 15.02.09, 21:00 BBC też robi seriale, można oczywiście dyskutować o poziomie, ale seriali bym nie skreślał, tylko dbał o poziom. Dla mnie perełką jest TVP Kultura, należałoby zdecydowanie zwiększyć zasięg tego programu. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Pegaz bez misji specjalnej 15.02.09, 21:10 Co do seriali: dziwnym trafem, takie cuda jak "Królowa Bona", "Zaklęty dwór" czy "Pogranicze w ogniu" (plus "Crimen", "Alchemik", "Kanclerz")wyprodukowano za komuny, ew. tuż po jej upadku. Przez ostatnie 15 lat mamy do czynienia jedynie z gniotami ("Stara baśń", "Wiedźmin", "Tajemnica twierdzy szyfrów" - nudne jak flaki z olejem), ew. słabszymi rzeczami typu "Ogniem i mieczem". Rewelacją był tylko, być może, DRUGA seria "Bożej podszewki". Zaś "Przeprowadzki" zakrawają po prostu na parodię serialu historycznego - a jest tyle znakomitej literatury (cały Józef Mackiewicz czeka na realizację, większość powieści Prusa, Nałkowska, T.T.Jeż, Ossendowski, Goetel). Pole do popisu - kto pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
dar61 Re: 'wolał bym', 'pozbył bym' 15.02.09, 22:43 Programie prof. Miodka - wróć!! A o nowych dowódcach komisarycznych pisałem tu "Po owocach ich poznamy"... Jak na razie to są obrazki tych owoców... * * * Kiedyś pono była chwalona "Zgaduj zgadula". Też miałaby wrócić? To ja poproszę o NOWE odcinki "Piórkiem i węglem". Lub NOWE odcinki "Profesora Tutki". Obowiązkowo z Holoubkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
evident Kiedy znikną nawiedzeni usłuzni pisobolszewii 10.02.09, 09:04 Pospieszalski, Wildstein, Ziemkiewicz, Semka, Gargas i kilku innych Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Już niedługo 10.02.09, 10:27 postkomunistyczna oligarchia o esbeckich korzeniach będzie miała komfort i nikt nie ośmieli się jej niepokoić nieprawomyślnymi programami. Towarzysze Rudomino i Farfał zrobią porządek. Naród ma oglądać wysoką kulturę, a nie mieszać się do polityki i interesów korporacji. Wara mu od tego. A poza tym wszystko w kraju układa się znakomicie i nie można pozwolić żeby w czasie kryzysu ktoś kwestionował polskie sukcesy. Odpowiedz Link Zgłoś
lucacd Re: Wielka Gra 10.02.09, 10:10 Jestem za. Z poważniejszych i kulturalnie prowadzonych teleturniejów pozostał tylko "Jeden z dziesięciu", chociaż kiedyś, oprócz "Wielkiej Gry", był "Miliard w rozumie" i "Va banque". W czasach Wildsteina uznano, że "Wielka Gra " jest niepotrzebna, wystarczy ipeenowski Teatr Telewizji i sam Wildstein. No i kartofle, codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 10:01 a w marcu pewnie dookoptują starego telewizyjnego wyjadacza Włodka Czarzastego Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Jaki ku... abonament. Zarabiają miliony dziennie n 10.02.09, 10:03 a reklamach. Dlatego stać ich na prezesów debili i prowadzżcych równie debilnych i nudnych oraz programy pokroju "Gwiazdy tańczą na lodzie". Odpowiedz Link Zgłoś
p.o.premier "Misja publiczna" bez "Misji specjalnej" 10.02.09, 10:21 To jest też misja,a jak spokojnie i przyjemnie się zrobiło..Jak komu się nie podoba to niech wyp.... na misję do Pakistanu. Kon.donek Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciunio Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 10:23 Teraz kolej na powrót Olgi Lipińskiej i jej kabaretu.Znienawidzonego przez Kaczyńskich i Rydzyków! Odpowiedz Link Zgłoś
doxy Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 10:48 No proszę, może jednak nie są tacy źli ci panowie. Na razie ich plany brzmią nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
umbrella777 Pegazem wzlecą ponad poziomy... 10.02.09, 11:01 Proszę! Proszę! Imponujące plany - życzę im powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
umbrella777 Re: Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 11:03 Marcinik tak! Olszański nie! Odpowiedz Link Zgłoś
bezebubol Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 11:49 po co wam Pegaz?w XXI wieku ,w dobie kretynizmu,zgąbczenia mózgu macie swoją misje w postaci "Kur**y na lodzie","Taniec z Pisdami" i takie tam rozryfki kurturarne Odpowiedz Link Zgłoś
jowita81 Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 12:16 A może by tak spróbować odbudować pasmo edukacyjne w pr.I. Odpowiedz Link Zgłoś
estees Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 12:51 Nic nie uratuje spadku dochodów z haraczu jakim jest abonament. Nikt nie bedzie plakał jak ta cała misyjna tivi zniknie, ba niewielu zauwazy ! Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Pegaz bez misji specjalnej 15.02.09, 21:03 estees napisał: > Nikt nie bedzie plakał jak ta cała misyjna tivi zniknie, ba > niewielu zauwazy ! Głęboko się mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jaromiro99 PO robi , co może 10.02.09, 13:31 PO robi, co może, by telewidzowie nie płacili abonamentu. Wtedy będą straty i będzie można sprzedać przynajmniej jeden program, np TVP2. Komu? A tym , co zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
gruntowa Pegaz bez misji specjalnej 10.02.09, 15:18 Jak się okazuje można spokojnie i bez oszołomstwa. Czasu mało, skoro 17 marca deadline. Może jednak rzeczywiście przywrócić Wielką Gre i Miliard w rozumie, poszerzyć nadawanie Jednego z dziesięciu do trzech razy w tygodniu, a przede wszystkim przywrócić w TVP1 REDAKCJĘ EDUKACYJNĄ. Czy wiedzą Państwo, że edukacją zajmuje się redakcja programów poradnikowych w której jest na przykład także Kawa czy Herbata? Jeśli chcecie pokazać, że realizujecie misję panowie Prezesi, nazywajcie rzeczy po imieniu. Edukacja to jest edukacja i popularyzacja nauki, a nie Kawa z herbatą. Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek.bykol Re: Pegaz bez misji specjalnej 15.02.09, 15:52 mam nadzieję ,ze zdążą wyrzucic tych faszystowskich prezesów zanim przywrócą do telewizji pegaz i inny tego typu shit Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Pegaz bez misji specjalnej 15.02.09, 21:05 czlowiek.bykol napisał: > mam nadzieję ,ze zdążą wyrzucic tych faszystowskich prezesów zanim > przywrócą do telewizji pegaz i inny tego typu shit Masz błąd w nicku, powinno być: człowiek.matoł Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.ablaze Gwiazdy robią loda, 15.02.09, 16:04 szkoda mi będzie trochę tego programu :( Odpowiedz Link Zgłoś
oliwianin gwoli scislosci 15.02.09, 16:54 Nie znam takiego osrodka TVP w Trojmiescie. Owszem, jest, ale w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 gwoli scislosci scislosci 16.02.09, 11:02 to nie w Gdansku, ale w OLIWIE :) Odpowiedz Link Zgłoś
rtd5rtd Dobrze ze zaczynaja sprzadac po Komunistyczno-soli 15.02.09, 17:04 Dobrze ze zaczynaja sprzadac po Komunistyczno-solidarnosciowym betonie z okraglego stolu. Im juz dziekujemy. Maja swoje rody arystokratyczne powinno im wystarczyc. Dobrze tez ze tabloid Gazeta wyborcza ludzie zaczynaja wkoncy traktowac jak zwykly brukowiec typu Fakt czy detektyw. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś