zalobanarodowa 11.02.09, 12:38 Wzywał Polaków na pomoc! hahaha ale pajac. Polacy cię mają w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onioni Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolotu 11.02.09, 12:43 nie każdy musi być normlany :D A nieszczęściach krzyczą parami ;) super foty! tapety4u.xx.pl Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Jasiu - coś ci się pomyliło .... 12.02.09, 20:28 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=91240680&a=91267542 rejsowy samolot to nie restauracja sejmowa, panie JR. ! Odpowiedz Link Zgłoś
por1 Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolotu 11.02.09, 12:57 Te wszystkie kłopoty ma J.Maria przez Nelli (tym razem przez jej płaszcz).On moze miał trudności w wypowiadaniu sie tym nielubianym jezykiem ,ale zona nie wytłumaczyła intencji męża? Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 potraktowali jak fagasa? 11.02.09, 14:21 Jakoś ci wredni Niemcy nie mają szacunku dla naszych solidarnościowych dyzmów. I pomyśleć, że niedoszłego premiera z Krakowa potraktowano jak jakiegoś fagasa! Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Nelly nie przyznała się, że zna niemiecki? 11.02.09, 14:46 Nelly nie przyznała się, że zna niemiecki? Poza tym , zna też rosyjski i mogła na Niemców po rosyjsku pokrzyczeć. Ziggi mówi, że to działa, wypróbował, podobno Niemcy uciekają, gdzie pieprz rośnie. Polski niestety nie działa, więc niekumaty językowo premier in spe był bez szans. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 To policaje nie znają niemieckiego 11.02.09, 15:07 eva15 napisała: > Nelly nie przyznała się, że zna niemiecki? Nelly najwidoczniej mówiła po niemiecku tak jak mówi po polsku. Bawarscy policaje z jej gadaniny nic nie zrozumieli - ostatecznie to kazachski dialekt. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: To policaje nie znają niemieckiego 11.02.09, 15:16 Ha, ha, ha. Ale Niemcy majä pełno "Ruskich" w tym także z Kazachstanu, są przyzwyczajeni do tego akcentu nie gorzej niż do polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: To policaje nie znają niemieckiego 12.02.09, 11:10 Nie przepadam za tą całą Nelly i jej małżonkiem, ale: nie z Kazachstanu tylko z Kirgizji (albo, jak kto woli, z Kirgistanu), a poza tym wyśmiewanie czyjegoś akcentu to chyba nie jest szczyt kultury. Może pośmiejemy się, Eva, z dziwnego akcentu co niektórych emigrantów z Polski, co? Dopiero będzie zabawnie tym bardziej, że takim to się zdaje, że posługują się najczystszą polszczyzną bez żadnych naleciałości, a gadają doprawdy bardzo zabawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Nelly nie przyznała się, że zna niemiecki? 11.02.09, 15:59 Nelly prawdopodobnie nie przyznała się, że w ogóle zna Jean-Marie. Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolotu 11.02.09, 13:56 Jako "Premier z Krakowa", może myślał, że to samolot rządowy? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Nakaz opuszczenia samolotu to było nadużycie 11.02.09, 14:03 Nie znam szczegółów , musze wierzyć GW. Ale wydaje mi się ,ze awantura z powodu plaszcza to sprawa małej wagi. Nawet jeśli stewardesa poczuła się "urazona" i poszła się skarżyć, to nie bardzo rozumiem kapitana samolotu. Podjął decyzję o wyrzuceniu pasażera tylko dlatego ,że doszło do kłótni o płaszcz? Bez przesady. Kapitam chyba naduzył swej "władzy". Istnieje obawa ,że wyrzuci tez pasazera , ktory ( np niechcący) nadepnie stewardesie na stopę , stewardesa się poskarży i... Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Nakaz opuszczenia samolotu to było nadużycie 11.02.09, 14:32 kapitan samolotu moze podjąć decyzje o usunięciu z pokładu awanturującego się pasażera. A wg relacji Rokita awanturował się. Że z powodu płaszcza to mało istotne, a stewardesa nie "obraziła się" tylko wymagała od pana Rokity przestrzegania przepisów i siadania, oraz umieszczania swoich rzeczy tam, gdzie miał wykupiony bilet. Jeżeli chcemy sobie płaszczyk powiesić w klasie biznes to za klase biznes płacimy. A jak nie to trudno. Jak nas nie stać to nie rżniemy paniska. A jak nam zwracaja uwagę, że działamy wbrew przepisom/zasadom to przepraszamy grzecznie i siadamy na d.... Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Re: Nakaz opuszczenia samolotu to było nadużycie 12.02.09, 11:01 remik.bz napisał: > Nie znam szczegółów , musze wierzyć GW Musisz im wierzyć? Ryzykowna epistemologia. Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolotu 11.02.09, 14:04 bo to duet egzotyczny (a nic nie wiemy co z kapeluszami) Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolo 11.02.09, 14:40 vomitorium1 napisał: > (a nic nie wiemy co z kapeluszami) Kapelusze najwidoczniej nie zmieściły się do samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Prześladowania tęgich głów 11.02.09, 14:47 walter62 napisał: > Kapelusze najwidoczniej nie zmieściły się do samolotu. Dobrze, że dwie tęgie głowy weszły, to i tak cud. Odpowiedz Link Zgłoś
33qq Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolotu 11.02.09, 14:22 Oj, szkoda, że ten Halny nie zrobił fotek, kilka groszy by na nich zarobił :D Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Politycy nie powinni latać rejsowym samolotem, 11.02.09, 14:47 nie nadają się do tego. Także byli politycy, jak widać. A pozatym, ciekawe, czy to Nelli nie przyczyniła się do takiego finału - pyskata to ona jest... Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Niemcy mają szczęście w nieszczęściu 11.02.09, 14:52 Z jednej strony Niemcy mają teraz w feleitonach premiera in spe przerąbane, raz na zawsze. Koniec, niech już na noc nie liczą i o nic nie proszą. Z drugiej strony mają szczęście, że szanse Rokity na stołek premiera są zerowe. Gdyby było inaczej, to antyniemieckie ataki Kaczora byłyby przy tym co by się działo za premiera Rokity miłą pogawądką. Można rzecz- Niemcy mają diabelne szczęście do Rokity. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Witaj Eva15 11.02.09, 15:04 eva15 napisała: > Można rzecz- Niemcy mają diabelne szczęście do Rokity. Nieszczęścia chodzą parami - jak ktoś już słusznie zauważył. Jedna połówka - polska, druga - niemiecka. To powinno zbliżać i stwarzać jakieś perspektywy na przyszłość (jeżeli diabły zasiądą w Al.Ujazdowskich). P.S. Poczta działa? Jest perełka d.d. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Witaj Eva15 11.02.09, 15:18 Już zajrzałam, dobre, choć na razie rzeczywiście bardziej show niż poważne zmiany. Dziękuję za pamięć i proszę o więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Niemcy raczej maja pecha 11.02.09, 15:12 eva15 napisała: > Z jednej strony Niemcy mają teraz w feleitonach premiera in spe przerąbane, raz > na zawsze. Zgoda. A te felietony sa pisane sprawnym , ciętym jezykiem i to w bardzo poczytnym dzienniku. Rokita teraz wypunktuje każde "antypolskie pierdnięcie" niemieckie ( ze szczególnym wskazaniem na przyjaźń niemiecko-rosyjską). O swojej sprawie oczywiście nawet nie wspomni. To będa "obiektywne relacje". Rokita to bardzo inteligentny gość i takie "pierd..." łatwo wyszuka. I poda to na tacy w sposób cywilizowany , poprawny, kulturalny ale inteligentnie złosliwy. Z drugiej strony mają szczęście, że szanse Rokity na stołek premiera są zerowe. Nie przesądzał bym sprawy. Rokita często "padał" i potem wypływał. Może nie bedzie premierem , ale w polityce jeszcze zadziała . W kolejnym rządzie może byc śmiało. Nie wiadomo jaki bedzie ten kolejny rząd , jaka koalicja. Można rzecz- Niemcy mają diabelne szczęście do Rokity. Moim zdaniem maja pecha. Kaczyński zmienia swój wizerunek na bardziej przyjazny, jego ataki na Niemcy będa bardziej wyważone. Ktos musi więc zagospodarować obszar "dowalania Niemcom". Nie zrobi tego Tusk i PO, (nie musze uzasadniać dlaczego),nie zrobi lewica, PiS się wycisza - no to jest miejsce dla Rokity. A on potrafi działać w sposób bardziej wyrafinowany od "kłótliwego kaczora". Przez to w praktyce mocniej "dowali" ( w sensie urobienia opinii publicznej w Polsce) Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Diabelska prowokacja? 11.02.09, 15:21 remik.bz napisał: > Kaczyński zmienia swój wizerunek na bardziej przyjazny, jego ataki > na Niemcy będa bardziej wyważone. Ktos musi więc zagospodarować > obszar "dowalania Niemcom". Innymi słowy szykuje się diabelska reaktywacja. Ciekawe czy Nelli pozwoli Marii na takie fanaberie. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Diabelska prowokacja? 11.02.09, 15:32 Tja, ponieważ Rokita jest inteligentny (inaczej) to nie zauważy, że Kaczka dlatego zmienia image, że na dowalaniu wszystkim dookoła (w tym i Niemcom) jakoś daleko nie zajechała. Rokita może rozpętać atak, przy którym afera kartoflana Kaczora zda się być subtelnym żartem w kulturalnym towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Diabelska prowokacja? 11.02.09, 15:41 eva15 napisała: > Rokita może rozpętać atak, przy którym afera kartoflana Kaczora zda się być > subtelnym żartem w kulturalnym towarzystwie. I w ten sposób bocznym drzwiami (tego samolotu) przeczołga się na polityczne salony. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Niemcy raczej maja pecha 11.02.09, 15:26 Swej inteligencji Rokita już dowiódł hasłem: Nicea albo śmiereć. Dobrze, że nie wrzasnął w samolocie: Business-class oder Tod! Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Rokita ma pecha 11.02.09, 15:31 eva15 napisała: > Dobrze, że nie > wrzasnął w samolocie: > Business-class oder Tod! Nie kumaty. Miał okazję pozbyć się Nelli (i jej płaszcza). Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Evo w polskiej TV wszędzie Rokita 11.02.09, 22:07 eva15 napisała: > Nop właśnie, widać, że mało bystry. Oj Evo , bystry , bystry, bardzo bystry. W polskiej TV pełno Rokity. Cały czas opowiada o wyzwiskach ze strony niemieckiej policji , o ich chamstwie i brutalnosci,twierdzi ,ze wyzywali go publicznie "Ar..loch". Nastepnie ,ze próbowali wyłudzić kilka tysięcy Euro (zmuszali do wyplaty z bankomatu), nie pozwolili złozyc skargi. Rokicie to przypomonało lata 80-te w Polsce (był szykanowany jak wiesz przez komunistów) Potem podkresla wspaniałą robotę polskiej Pani Konsul. Nagłą zmiane stanowiska niemieckiej policji po jej interwencji. A więc jednak niemiecka policja winna-przegięła, niemal sie przyznaja !(wg Rokity) Przesłanie jest jasne: Niemcy sa wrogo nastawieni do Polaków. Lekceważą nas i łamia prawo w poczuciu bezkarnosci. Myslę ,ze ten incydent bardzo sie przysłuży Rokicie i raczej nie pomoze w naprawieniu stosunków polsko-niemieckich. I wiesz ci Eva, ja w tym przypadku trzymam z Rokitą. Niemcy sa chamscy w stosunku do Polaków , lekceważą nas. Maja pecha ,ze trafili na Rokite. Gdy wróci do polityki - ma mój głos. A nie bedę wyjatkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Do Evy:Rokita szykanowany za "polskość" 11.02.09, 23:00 Evo , czy jeszcze lekceważysz ten "incydent" ? Jednak policja niemiecka miała pecha. Przed chwilą w TVP3 były obszerne wypowiedzi Państwa Rokitów. Nelly stwierdziła ,że jako Niemka była znacznie lepiej traktowana od męża. Męża szykanowano gdyz jest Polakiem - mnie nie szykanowano- mowila. Stwierdziła ,że stewardessa była bardzo chamska i arogancka, że na zwrócona jej uwagę (aby nie rzucała ubraniami, nie upychała ich na siłe do schowka) zareagowała agresja. Cała sprawa wynikła z faktu,że mąż ośmielil sie zwrócić jej uwagę. (Polak , poucza Niemke - zwariował chyba) Ze cała wina męża jest taka ,ze rzucone niedbale i zmiete przez stewardesę ubrania poskladał i polozył na wolnym siedzeniu. To wersja Nelly. Jan Rokita stwierdził, ze załoga samolotu , policja wogóle nie chciała wyjaśniac incydentu. Dla nich było jasne - skoro Polak- to winny i ma siedziec cicho , słuchac i placic. Rokita stwierdził publicznie : byłem szykanowany przez niemiecka policję oraz wielki koncern za swoja polskość. Zony nie szykanowano , mimo ,iz robiła w mojej obronie karczemna awanture. Zakończył wypowiedź: gdyby nie zdecydowana postawa mojej zony i Pani Konsul gniłbym dzis w podłym niemieckim wiezieniu. Pan Rokita wraca do polityki. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Rokita- przepraszam czy tu biją? 11.02.09, 23:10 Biedny tem Untermensch Rokita. Problem tylko w tym, że wszyscy nie tylko Niemcy, ale też pasażerowie mówią co innego niż on. Zyję tu wystarczająco długo, by nie musieć uczyć się od Rokity, który spędził w Niemczech kilka godzin, jak tu jest. Latałam w swym życiu dobre kilkadziesiąt razy z czego ca 60-70% Lufthansą i to na bardzo długie dystanse. Wiem, miałam okazję widzieć, że personel jest specjalnie szkolony i w razie awantur czy zadrażnień działa deeskalacyjnie i to z dużą profesjonalnością i zimną krwią (widziałam na pokładzie podpitych mężczyzn z poza Europy i sposób w jaki stewardessy rozładowywały ciężkie sytuacje). Mam wśród znajomych 2 pilotów (w tym 1. z Lufthansy) i 2 stewardesy (obie z Lufthansy). Tak więc summa summarum mnie Rokita do swojej wersji nie przekona, zwłaszcza, że Niemcy złożyli skargę do sądu. Muszą mieć twarde dowody na jego awanturnictwo. Inna rzecz, że niewykluczone, że rzecz ze względów politycznych rozejdzie się po kościach, ale to już insza inszość. Granie na II WS, podpieranie się Hitlerem i jego traktowaniu Polaków jako podludzi (Untermenschen) też może mu się nie udać zważywszy, że jest spore prawdopodobieństwo, iż stewardesa, która go rzekomo pobiła czy szturchała może wcale nie być Niemką. W Lufthansie duży % stewardes nie jest Niemkami. Firma płaci całkiem dobrze i walą do niej dziewczyny z całej EU drzwiami i oknami. A że Lufthansa jest firmą globalną, chętnie zatrudnia nativ speaker z różnych krajów. Jeśli Rokita miałby wielkiego pecha mogłoby się okazać, że bijącą go stewardesą była... Polka (obie moje znajome stewardessy Lufthansy są rzeczywiście Polkami). Jeśli Rokitę prześladowałby pech absolutny mogłoby się okazać, że jeden z policjantów też jest Polakiem, bądź polskiego pochodzenia. To w Niemczech żadna rzadkość. Nawet w Bawarii. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rokita- przepraszam czy tu biją? 11.02.09, 23:25 "Pasażer: Rokita się awanturował W relacji naszego internauty Mirka, który był pasażerem tego samolotu sprawa wyglądała nieco inaczej. Były poseł zdenerwował się na stewardesę, zaczął sprzeciwiać się i awanturować. Kapitan samolotu miał podjąć decyzję o tym, że Jan Maria Rokita musi opuścić pokład samolotu. Były poseł nie chciał, kurczowo trzymał się fotela. - Około 22.30 w samolocie pojawili się policjanci, którzy skuli Rokitę i wyprowadzili go z samolotu - mówi nam internauta. Nelly Rokita poszła za mężem. Poseł prosił pasażerów o pomoc. Nikt nie zareagował." www.tvn24.pl/12690,1585819,0,1,nagranie-z-samolotu-ratujcie-mnie,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rokita- przepraszam czy tu biją? 11.02.09, 23:29 poltergeist.salon24.pl/386145.html Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Czy Niemcy wyzywali Rokite od "Ars..chów" ? 12.02.09, 08:26 eva15 napisała: > Biedny tem Untermensch Rokita. Problem tylko w tym, że wszyscy nie tylko Niemcy > , > ale też pasażerowie mówią co innego niż on. No to będzie ciekawie , gdy okaże się ,że pod adresem Rokity ze strony policji padło określenie Ars..och Myslę ,ze padło i myslę ,ze pasażerowie to potwierdzą. Pewnie nie przed niemieckim sądem , ale na pewno przed polskimi mediami. Wiem, miałam > okazję widzieć, że personel jest specjalnie szkolony i w razie awantur czy > zadrażnień działa deeskalacyjnie i to z dużą profesjonalnością i zimną krwią > (widziałam na pokładzie podpitych mężczyzn z poza Europy i sposób w jaki > stewardessy rozładowywały ciężkie sytuacje). No ta stewardesa była pewnie wyjątkiem . Zareagowała agresją na bardzo drobną sprawę. Powiedz mi Eva co takiego by się stało Lufthansie , gdyby ten nieszczęsny płaszcz i kapelusze podrózowały na tych wolnych siedzeniach ? Granie na II WS, podpieranie się Hitlerem i jego traktowaniu Polaków jako > podludzi (Untermenschen) też może mu się nie udać Ja myslę ,że juz mu się udało Jeśli Rokita miałby wielkiego pecha mogłoby się okazać, że bijącą go stewardesą > była... Polka Raczej nieprawdopodobne, o tym juz by media w Polsce "trąbiły", Rokita nie robiłby rabanu w TV- nie jest głupcem. Starał by się sprawę wyciszyć a nie nagłosnic. Jeśli Rokitę prześladowałby pech absolutny mogłoby się okazać, że > jeden z policjantów też jest Polakiem, Też juz by cos było na ten temat , Rokita szybko by się zorientował. Mam wśród znajomych 2 pilotów (w > tym 1. z Lufthansy) i 2 stewardesy (obie z Lufthansy). A ja mam wśród znajomych ludzi , którzy spotkali się z niemiecką arogancja i chamstwem. Niemcy złożyli skargę do sądu. Muszą mieć twarde dowody na jego awanturnictwo. Tak , maja zeznania policjantów, i zalogi. Rzeczywiście "twarde" dowody. Widzisz Eva , problem w tym ,że dla nas ew. fakt awanturnictwa Rokity , to sprawa w zasadzie drobna , mało istotna. Ale jesli się okaże , ze policjanci go publicznie wyzywali ( a jestem niemal pewien ,ze tak było) to sprawa ta (dla Niemców drobna - w koncy zwyzywali jakiegoś Polaka- normalka) dla nas bedzie bardzo , bardzo ważna. Awanturnictwo w samolocie przy tej sprawie to pikuś. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Rokita chce zaistnieć politycznie metodą Kaczora? 12.02.09, 11:07 >>Jeśli Rokita miałby wielkiego pecha mogłoby się okazać, że bijącą >>go stewardesą była... Polka > > Raczej nieprawdopodobne, o tym juz by media w Polsce "trąbiły", > Rokita nie robiłby rabanu w TV- nie jest głupcem. Starał by się > sprawę wyciszyć a nie nagłosnic. To bardzo ciekawe, co napisałeś. Jeśliby stewardesa była Polką Rokita szybko starałby się sprawę wyciszyć, nie nagłośnić. Nie jest głupcem.... To jest ciekawy wątek, na to nie wpadłam, ale to, co właśnie podsunąłeś, ma dużo sensu. Tak mogło być: Rokita SPECJALNIE wywołuje burdę z Niemcami po to, by znów zaistnieć politycznie w Polsce i to od raz jako Polak-patriota walczący na płaszcze i pasy bezpieczeństwa z teutońską, hitlerowską zarazą. Kopiuje tym zachowanie Kaczyńskiego, który SPECJALNIE pcha się po ciemku na granicę Gruzja/Ostetia, by później ogłosić światu, że Rosjanie go osobiście ostrzelali. Wie, bo Kamiński, znany rusycysta, rozpoznał ich po akcencie. To możliwe, co sugerujesz. Ale obawiam się, że Rokita wyjdzie na tym jak jak Kaczyński na Saackaszwilli - NIC nie osiągnął a w starej EU ostatecznie się ośmieszył. Tu będzie podobnie. Ba, może być nawet gorzej, bo jeśli PL-rząd nie zadba o wyciszenie sprawy w Niemczech, to Rokita będzie w Monachium postawiony pod sąd i skazany. Jego los jest teraz w rękach PO, czyli Tuska. Może dla dla dobra image Polski PO ujmie się za nim, a może po to, by go ostatecznie wymanewrować z polityki jednak nie... Tak czy owak nie chciałabym być w jego skórze. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Pozew przed niemiecki sąd pomoze Rokicie 12.02.09, 12:49 eva15 napisała: Ale obawiam się, że Rokita wyjdzie na tym jak jak > Kaczyński na Saackaszwilli - NIC nie osiągnął a w starej EU ostatecznie się > ośmieszył. Tu będzie podobnie. Ale osmieszenie w starej UE nie ma specjalnego znaczenia dla wyborców w Polsce, pewnej grupy wyborców oczywiście. Czasem może nawet pomóc w wyborach. Ba, może być nawet gorzej, bo jeśli PL-rząd nie > zadba o wyciszenie sprawy w Niemczech, to Rokita będzie w Monachium postawiony > pod sąd i skazany I dopiero wtedy się zacznie. Skazany , za co ? Gdyby to było przestępstwo typu jakis napad ,rozbój , kradzież, oszustwo - pewnie miałby przechlapane u wyborców. Ale sąd za awanturę w samolocie ?? Wielu pomysli w ten sposób: stawał w obronie żony , kobiety, jej rzeczy, - musiał jej bronic. Nie mógł pozwolić na "pomiatanie " rzeczami zony- bez wzgledy na konsekwencje. I za to bezwzględni Niemcy go karzą . Ba , każą placić 8000 Euro !!!. Wez pod uwagę ,ze dla przeciętnego Polaka to poważna kwota , robi wrażenie . Sąd niemiecki zrobi z niego męczennika - dla częsći Polaków oczywiscie. Ja bym na niego głosował nie za "męczeństwo" (bo w nie nie wierzę ) tylko dlatego ,ze "ma jaja" w odróznieniu od bezbarwnego ,slamazarnego Tuska a jest zdecydowanie ciekawszy i chyba madrzejszy od kłótliwych ,pieniackich Kaczyńskich. Jego los jest teraz w rękach PO, czyli Tuska. Może dla dla > dobra image Polski PO ujmie się za nim, a może po to, by go ostatecznie > wymanewrować z polityki jednak nie... Wątpię czy Rokita zgodzi się na taką "pomoc" Tuska. Wypadł by z polityki . A wyrok sadu niemieckiego za awanturę w obronie zony to raczej atut dla polskiego polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Pozew przed niemieckmi sądem nie pomoze Rokicie 12.02.09, 14:12 Już jest pozwany. Za co? Z azakłócanie porządku publicznego i za naruszenie nienaruszalnożści fizycznej (stewardesy). Czyli za awanturnictwo, które jak w ynika z nagarania również i POLSKICH padsażwerów naobuerzyło na pokładzie. To naiwne wierzyć, że Rokicie to w Polsce pomoże - wystarczy popatrzeć na posty. Facet jest ostatecznie skończony, jedyne co z tego wyniesie to nowy przydomek "Arschloch" - ten się od niego już nie odczepi, niezależnie od tego czy do procesu dojdzie czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Nikt z polityków nie potepił Rokity 12.02.09, 20:20 eva15 napisała: > To naiwne wierzyć, że Rokicie to w Polsce pomoże - wystarczy popatrzeć na posty > . > Facet jest ostatecznie skończony Jakos fakty nie potwierdzaja Twoich przypuszczeń. Rokity w Polskie TV coraz więcej. Zdecydowanie popiera go PiS w tym osobiscie Kaczyński, ujął się za nim Napieralski z SLD (stwierdził -takie traktowanie moze kazdego z nas spotkać ),Komorowski z PO ( w końcu Marszałek Sejmu- trzeba wyjasnic czy nie było tu antypolskich uprzedzeń), że o Palikocie nie wspomnę (potraktowano go tak samo jak Rokitę- Lufthansą nie lata od tego czasu) TVN pokazało świadka - Polaka , jakiegoś "ważnego Prezesa" (nie zapamietałem nazwiska) , który stwierdził ,ze stewardesa była bardzo agresywna , nieprofesjonalna i jest współwinna zajściu. Inny pasażer (mlody chłopak) mowił ,ze w samolocie Lufthansy nigdy nie mówi po polsku , bo jest gorzej traktowany. Pokazano odpowiedź Lufthansy - a włąsciwie brak odpowiedzi. Lufhansa odmowiła po prostu mediom polskim komentarza. Przed chwila Rokita w TVN 24 publicznie powiedział ,że dopiero w samolocie LOT-u poczuł sie bezpiecznie,ze cieszy się iz Lufthansa jeszcze LOT-u nie kupiła ( a ma taki zamiar). Rokita przynał ,ze dotąd uważał ludzi mówiących cos o dyskryminacji Polaków w Niemczech za trochę niepowaznych. Teraz zmienił zdanie , gdyz sam sie przekonał , na własnej skórze... Redaktor TVN przypomniał ,że tydzien temu nie wpuszczono na pokład Lufthasy bramkarza polskiej druzyny piłkarskiej. Chyba jednak Niemcy zlekcewazyli ten incydent. Robi sie afera miedzynarodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Re: Nikt z polityków nie potepił Rokity 12.02.09, 20:49 Karskiego za to, że gromił na Cyprze wózki golfowe w stanie "wskazującym na spożycie", w sposób kretyński się tłumaczył i odmówił rekompensowania spowodowanych strat też nikt z polityków nie potępił. Czemu tu się dziwić - korporacyjna solidarność "Świętych Krów". Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Oblężenie Lufthansy? 12.02.09, 20:42 remik.bz napisał: > Sąd niemiecki zrobi z niego męczennika - dla częsći Polaków > oczywiscie. > Ja bym na niego głosował nie za "męczeństwo" (bo w nie nie wierzę) > tylko dlatego ,ze "ma jaja" Jak się tylko rozniesie fama to wszyscy jajarze, pragnący wylądować na ul.Wiejskiej, natychmiast polecą kupować bilety Lufthansy. Czy nie sądzisz, że bez tego Sejm coraz bardziej przypomina kabaret? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Lufthansa juz ma klopoty z wizerunkiem w Polsce 12.02.09, 20:59 walter62 napisał: ak się tylko rozniesie fama to wszyscy jajarze, pragnący wylądować na > ul.Wiejskiej, natychmiast polecą kupować bilety Lufthansy. Słyszałem dzis w polskich mediach duzo niepochlebnych opinii o dysryminowaniu Polakow przez Lufthanse a szerzej przez Niemców. I co ciekawe ,zaden polityk nie potępił Rokity wprost. Były jakies wypowiedzi w stylu "Janek jest nerwowy, konfliktowy". Ale nie słyszałem potępinia. No cóż ,zaden z polityków nie jest samobójcą. A popieranie Niemców w takiej sprawie nir przysporzy głosów wyborczych . A najweselej to było w TVN 24. Rokita pod niebiosa wychwalał LOT (wracał LOT-em z Niemiec)i przestrzegał przed Lufthansa. Dziennikarz prowadzący troche sie zdenerwował stwierdził ale sa tez inne linie niz LOT czy Lufthansa. Ale Rokita mu przewał "podróżujmy z Lotem zanim Lufthansa go wykupi" W Polsacie stwierdzono wprost- wizerunek Lufthansy w Polsce robi sie coraz gorszy. W interesie Lufthansy i Rokity jest jak najszybsze , polubowne zakończenie konfliktu. No cóż , media dość mocno dowartościowuja Rokitę w ten sposób. Ciekawe czy z premedytacja?. Odpowiedz Link Zgłoś
walter62 Spoko - wiedzą co robią 12.02.09, 21:06 remik.bz napisał: > No cóż , media dość mocno dowartościowują Rokitę w ten sposób. > Ciekawe czy z premedytacją?. Oczywiście, że tak J.M.Rokita (ksywa "Ar...ch") jest długodystansowcem i szykuje się do reaktywacji. A taki medialny show świetnie się sprzedaje. Prócz tego trzeba "baranom" dać jakieś widowisko, by nie zawracali sobie głowę sytuacją gospodarczą. Można więc trochę popsioczyć na "hitlerowców", bo temat "ruskich" już się tak dobrze nie sprzedaje. Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Re: Rokita- przepraszam czy tu biją? 12.02.09, 11:52 eva15 napisała: > Biedny tem Untermensch Rokita. Problem tylko w tym, że wszyscy nie tylko Niemcy > ale też pasażerowie mówią co innego niż on. Pasażerowie? Ilu ich jest? Możesz ich wszystkich wskazać? Ja zetknąłem się tylko z jedną relacją, której autor utrzymywał, że był wtedy współpasażerem Rokity. To relacja przesłana Gazecie przez anonimowego internautę o pseudonimie "Halny", przytoczona powyżej. Można obawiać się, że bezstronność i rzetelność Halnego jest taka sama, jak bezstronność i rzetelność większości internautów z politycznych forów Wyborczej, zajetych obsesyjnie kopaniem i opluskwianiem każdego, komu nie po drodze z polityką "Gazety". Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Rokita- przepraszam czy tu biją? 12.02.09, 11:56 Słyszałeś o kimś, kto by potwierdził wersję Rokity i jego żony? Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Re: Rokita- przepraszam czy tu biją? 12.02.09, 21:42 eva15 napisała: > Słyszałeś o kimś, kto by potwierdził wersję Rokity i jego żony? Uciekasz od odpowiedzi na moje pytanie. A więc nie znasz żadnego współpasażera Rokitów (prócz cytowanego przez Gazetę anonima), który potwierdzałby wersję Lufthansy. Odpowiedz Link Zgłoś
jarko49 Re: Evo w polskiej TV wszędzie Rokita 12.02.09, 20:57 remik.bz napisał: > eva15 napisała: > > > Nop właśnie, widać, że mało bystry. > > Oj Evo , bystry , bystry, bardzo bystry. > W polskiej TV pełno Rokity. > Cały czas opowiada o wyzwiskach ze strony niemieckiej policji , o ich chamstwie > i brutalnosci,twierdzi ,ze wyzywali go publicznie "Ar..loch". > Nastepnie ,ze próbowali wyłudzić kilka tysięcy Euro (zmuszali do wyplaty z > bankomatu), nie pozwolili złozyc skargi. > Rokicie to przypomonało lata 80-te w Polsce (był szykanowany jak wiesz przez > komunistów) > Potem podkresla wspaniałą robotę polskiej Pani Konsul. Nagłą zmiane stanowiska > niemieckiej policji po jej interwencji. A więc jednak niemiecka policja > winna-przegięła, niemal sie przyznaja !(wg Rokity) > Przesłanie jest jasne: Niemcy sa wrogo nastawieni do Polaków. Lekceważą nas i > łamia prawo w poczuciu bezkarnosci. > Myslę ,ze ten incydent bardzo sie przysłuży Rokicie i raczej nie pomoze w > naprawieniu stosunków polsko-niemieckich. > I wiesz ci Eva, ja w tym przypadku trzymam z Rokitą. > Niemcy sa chamscy w stosunku do Polaków , lekceważą nas. > Maja pecha ,ze trafili na Rokite. > Gdy wróci do polityki - ma mój głos. > A nie bedę wyjatkiem. =========================================================== oj cos mi sie zdaje ze jednak wyjatkiem a moze jeszcze paru takich jak ty do ciebie dolaczy i to bedzie was ta tzw masa. moze kiedys ten rokitka to i madry facet byl ale od kiedy w ich domu zaczelo rzadzic to monstrum Nelka to i on juz sie skonczyl jako madry polityk i powiem tylko ze faktycznie szkoda mi go. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Wstyd, Polacy! Gdzie Solidarność, Honor, Odwaga? 11.02.09, 15:04 Jasiu wzywał na odsiecz przeciw teutońskim siepaczom i nic... Gdzież efekty wytężonej Polityki Historycznej? Rozumiem, że Jasiu chciał wywołać Powstanie Monachijskie. To się łatwo śpiewa "Nie będzie Niemiec pluł nam w twarz", ale jak trzeba przejśc do Czynu, to udają, że nie widzą i nie słyszą. Eh...! Ale żurnalista Rokita ma teraz materiał na parę felietonów. Odpowiedz Link Zgłoś
kon_boxer A cóż to za problem dla Pana Jana? 11.02.09, 15:06 Partia Ekonomiczna, Partia Biznesowa - klasa ekonomiczna, klasa biznesowa... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A cóż to za problem dla Pana Jana? 11.02.09, 16:38 Raczej nie powinno się tłumaczyć nazewnictwa klas lotniczych, warto pozostawić oryginalne brzmienia: business class, economy class. Gdyby zresztą chcieć przetłumaczyć "economy class" na polski, to bardziej pasowałoby określenie "klasa oszczędna" lub "klasa tania". Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolotu 11.02.09, 15:19 Nie znosze Rokity i jego zony. Po przeczytaniu artykulu jestem przeswiadczony, ze w tak malutkiej sprawie szwaby posunely sie za daleko i zbyt pohopnie zalozyly Rokicie kajdanki. Gdyby cos takiego przytrafilo sie mnie, zaskarzylbym szwabow do sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
2mek99 Re: Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolo 11.02.09, 15:35 Marcinkiewicz, Rokita - ludzie z zasadami. Rozpada się to całe "konserwatywne" skrzydło na naszej scenie politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
wojec Jeden , były premier udaje Rudolfa Valentino .... 11.02.09, 15:36 ...drugi,niedoszły ,,płemiel''z Krakowa udaje Ala Capone!!! Same gwiazdy medialne!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jeden , były premier udaje Rudolfa Valentino 11.02.09, 22:32 Jean-Marie to nie "niedoszły premier" ale były minister szef Urzędu Rady Ministrów (u Suchockiej). Czyli prawie były premier. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Monachium to nie Vancouver, policja też inna 11.02.09, 15:46 Całe szczęście, że Monachium to nie Vancouver, policja też inna, no i nie ma taserów (czy jak to zwał) pod ręką. Na dobrą sprawę Rokita nie powinien na Niemców pomstować, w Kanadzie mogłoby się to inaczej skończyć. Czego ani Rokicie ani nikomu nie życzymy, więc doradzamy, by z tak zadziornym charakterem nie latał do Kanady. Monachium-Warszawa jednak bezpieczniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Mial szczescie 11.02.09, 15:51 Bylo napisane Nur für Deutsche? Bylo. Wiec gdzie sie pchal? Pokazal Kennkarte? Nie pokazal. Wiec niech sie cieszy, ze nie pod sciane na rozwalke a tylko do Dachau. Mial naszyta gwiazde? Nie mial. Wiec niech dziekuje, ze nie do pieca. A ci Polacy, ktorych prosil o pomoc, czy to Prawdziwi Polacy, czy prawdziwi szmalcownicy. Pazerni na jego miejsce przy oknie! Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski1960 Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolotu 11.02.09, 17:18 w Najjasniejszej wielu zna tego pajaca, a w Niemczech niekoniecznie. Musi sie tam normalnie sprawowac, a nie tak jakby go wszedzie "okrywal" immunitet! Odpowiedz Link Zgłoś
acidhead Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolotu 11.02.09, 17:46 "cały czas krzyczał i wzywał pomocy rodaków obecnych na pokładzie"-nie będzie Nieeemiec pluł nam w twarz!!!! "pan Jan kurczowo trzymał się fotela"BUHAHAHAHAHAHAHA!!!!!cóż,to takie politykierskie nawyki.generalnie trzeba dać napis żeby wpuszczać tylko klienta w krawacie.klient w krawacie jest mniej awanturujący się :-) a co do płaszcza w klasie byznes to już mega porażka.tam ładniejsze wieszaki lub schowki?czy w klasie ekonomicznej tyle chamstwa z łupieżem się rozsiadło? oj 'panie Janie'-obciaaaaach Odpowiedz Link Zgłoś
arkady.ronin Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolotu 11.02.09, 19:29 żenua. czy ludzie upadający z wysoka zawsze zostają złamasami? Odpowiedz Link Zgłoś
antykkk A u nasz to by tak nie było 11.02.09, 20:14 Święte krowy, wszystko ich stąd po niebo i zdziwko chapło że cos im jednak niewolno. Zakład że za ten lot zapłacili podatnicy juz Nelly nie po to se została politykierską co by czerpać pełna rurą Odpowiedz Link Zgłoś
nobull Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolotu 12.02.09, 02:59 " Funkcjonariuszy wezwano, ponieważ podczas kłótni Polak odmówił stewardessie wydania paszportu i ..." A od kiedy stewardesa ma prawo do sprawdzania paszportu? Stewardesa ma obowiazek obslugiwanie pasazerow, i za to jej placa, a nie sprawdzania paszportow! Od sprawdzania paszportow jest sluzba graniczna, a nie jakas dziwka pracujaca dla Luft szansy!! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolo 12.02.09, 03:28 Zresztą, podczas podróży na obszarze krajów konwencji Schengen paszport jest zbyteczny. Pasażer posiada poza tym tak zwaną boarding card. Dziewczyna od noszenia kawy nie jest od legitymowania ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
nobull Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolotu 12.02.09, 03:09 Ciekawe kto jest bardziej wiarygodny, Jan Rokita czy "Funkcjonariuszy wezwano, ponieważ podczas kłótni Polak odmówił stewardessie wydania paszportu i popchnął ją ..." Tak przy wszystkich i przy zonie on ją pchał w samolocie? To nie wiarygodne aby taki maz stanu czegos takiego sie dopuscil! Jeśli zachodzi taka sytuacja, że zachowanie stewardesy a nie pasażera mogłoby zagrozić bezpieczeństwu lotu, to linia lotnicza powinna natychmiast wyzucic stewardese z samolotu a nie niewinnego pasażera. Odpowiedzialność za taka decyzje ponosi zawsze kapitan danego rejsu, ktory powinien zapytac sie Rokote o co chodzi a nie wierzyc niemickiejn polinteligentce pod wplywem libacji podczas ostatniej nocy, chyba ze ona z pilotem .... Stewardesa pod wplywem alkoholu, dopuscila sie do naruszenia nietykalności cielesności czlonka parlamentu posla Jana Rokity. Jan Rokita publicznie potwierdzil ze antypatczna, wściekła stewardesa upokarzała niepełno sprawnego Hindusa, a w moją żonę rzuciła jej kapeluszem. Jeśli tak umiarkowana w sądach osoba jak honorowy posel Jan Rokita mówi, odczuł niechęć do niego niemieckich służb zajmujących się bezpieczeństwem wynikała z faktu, iż jest Polakiem, to sytuacja jest wyjatkowo poważna. Odpowiedz Link Zgłoś
apatryda_ateista Jan Rokita wyprowadzony w kajdankach z samolotu 12.02.09, 08:06 Brawa dla Lufthansy i niemieckiej policji! Rokitowie zaś po raz kolejny udowodnili, że są ćwokami. Odpowiedz Link Zgłoś
distroxpl I znowu naśmewanie się z ułomnych 12.02.09, 20:28 to bardzo nie ładnie tak kpić, drwić, szydzić. Jak ktoś jest dziwolągiem to co? też ma swoje prawa. Ułomny powinien mieć nawet większe bo mu trudniej... Odpowiedz Link Zgłoś