grenzik Komisja chce przyjaznego państwa z piwem w poci.. 12.02.09, 22:37 Ależ tu natłok idiotycznych komentarzy... Ci, co mają się nachlać i tak się nachleją, a ci, których po prostu najdzie podczas długiej podróży ochota na piwo, nie dostaną. Weźmy pod uwagę realia. Pijący dużo bez względu na okoliczności zaopatrzą się raczej tanio w sklepie przy dworcu. Nie wyobrażam sobie jakoś pijaczków kupujących piwo po 8-10 złotych (bo takie pewnie będą ceny). I powtarza się to, co ostatnio ładnie powiedział Makłowicz, że państwo polskie jest strasznie opresyjne w sprawach błahych. Odpowiedz Link Zgłoś
baret Re: Komisja chce przyjaznego państwa z piwem w po 12.02.09, 22:50 ludzie, czy wy nigdy pociągiem nie jechaliście? przecież piwo jest sprzedawane przez meneli na kżdej stacji - przeciez ten zkaz to fikcja. Piwo jest sprzedawane w kzdym pociągu - z Warsem i bez. grenzik napisał: > Ależ tu natłok idiotycznych komentarzy... dokładnie tak. Mam wrażenie ze piszący to jacyś bezmyslni fntaści - którym sie wydaje ze wiedzą jak sie podróżuje w polskim pociągu. Odpowiedz Link Zgłoś
rumel24 to jest jakis blad, pilem piwo w warsie... 12.02.09, 23:13 jak to nie mozna kupic piwa w pociagu od 83 r.? dalbym glowe, ze nie raz pilem w warsie zimne piwo w puszce. to bylo nielgalne? Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Re: to jest jakis blad, pilem piwo w warsie... 12.02.09, 23:26 no i wydało się podaj jeszcze trasę pociągu i imię kelnerki. A posłowia zakażą kursowania pociągów do wyjaśnienia sprawy. Poleca głowy. Chcesz być współwinnym przestępstwa? Za to chyba jest od 5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Bezalkoholowe. A już się język płatał :DDD 13.02.09, 02:11 rumel24 napisał: > jak to nie mozna kupic piwa w pociagu od 83 r.? dalbym glowe, > ze nie raz pilem w warsie zimne piwo w puszce. to bylo nielgalne? Ale dałeś się nabrać. I co? Szumiało w główce? :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!! 12.02.09, 23:23 Ja pier.ole, nad czym te cioole debatują! Delegalizują dopalacze, zdelegalizowali wcześniej alkohol w tym piwo w miejscach publicznych, teraz debatują nad przywróceniem w niektórych miejscach pod hasłem "przyjazne państwo" DEBILE!!!!!!!!!! Przyjanze państwo, cioole, to ja mam po przekroczeniu południowej granicy - tam mogę sobie bez krępacji pić piwo gdzie chcę i o wasze pozwolenie, cioolasy, się nie pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel aai 12.02.09, 23:24 proponuję sprzedaż powiększonych (nie tych 3szt) opakowań aviomarinu, wtedy będę częściej jeździł polską koleją. Chyba każdy wie że piwo i wódzię to się zabiera do pociągu? Chyba tylko polscy posłowie jak zawsze nie za bardzo są zanurzeni w realiach. Pewnie któryś musiał ostatnio się przejechać pociągiem bo akurat zabrakło helikopterów, limuzyn. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis PARPA to patologia - należy ją zlikwidować 12.02.09, 23:26 Państwowa Agencja Rozwiązywania Problemów Alkoholowych to jakiś postkomunistyczny wymysł - twór sprzyjający patologiom, który należy jak najszybciej zlikwidować. Nie wolno sprzedawać piwa w pociągach - kwietnie czarny rynek. Jeśli ktoś ma zamiar się upić podczas podróży, zawczasu zaopatrzy się w stosowne produkty albo da zarobić "nosiwódom". Naprawdę pora skończyć z tym postkomunistycznym tworem, jakim jest PARPA. Odpowiedz Link Zgłoś
jednokolanko Czy te darmozjady nie mają o czym już debatować 13.02.09, 01:27 Pensje sobie obetnijcie, zmniejszcie doffinansowanie partii z budżetu, powalczcie chociażby o czyste pociągi, a nie o piwo, żłopy jedne Odpowiedz Link Zgłoś
czapel111 Wietrzę podstęp... 13.02.09, 01:38 Coś mi tu głęboko nie gra... jeszcze parę lat temu, z braku własnego środka transportu, namiętnie korzystałem z usług PKP i tak tylko podpowiem, że w WARSie piwo kupić można, legalnie (chyba, że coś się zmieniło w ciągu ostatnich 2-3 lat, jednak według szanownego dziennikarza zakaz obowiązuje od 1983, co jest jakąś kompletną bzdurą). Ot zagwozdka... Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Żeby jeszcze można było sr... na ulicy. Przyjaźnie. 13.02.09, 02:09 Będzie wtedy tak przyjaźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
aktaur czarodziejska sonda wyborczej 13.02.09, 05:34 Jak to jest, ze mamy tutaj ponad 90% przeciwnikow zniesienia abolicji w miejscu publicznym, a sonda wybrczej pokazuje 62% za przywrocenie ochlejstwa? Przypominaja mi sie czasy sondy na temat "Cimoszewicz kandydat na prezydenta", kiedy ni z tad, ni z owad pjawil sie w czasie sekundy nad ranem 30.000 glosow "za". Ustawa juz zapadla w grupie trzymajacej wladze? Odpowiedz Link Zgłoś