jerzy.zywiecki 15.02.09, 08:42 W czym problem,że klnie?Przynajmniej to dobrze o nim świadczy,że chce mieć porządek koło siebie.Jestem daleki od "łaciny" w życiu godziennym ale niektórzy innego języka nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
punter Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, za ... 15.02.09, 08:43 Durczok potwierdza tylko opinię, jaka krąży o tzw. gwiazdach - małe kutasiki i pindki, które brak wychowania, nadmiar kasy i sodówy we łbie maskują niby-pewnością siebie i chamstwem. Dziwne, że takiemu genitaliamenowi jakim jest niby Durczok ten cały stek bluzgów przechodzi bez mrugnięcia okiem w chwili, gdy makijaż poprawia mu młoda dziewczyna. Czy ten złamas pomyślał w ogóle jak ta dziewczyna musiała się czuć ? Czy Durczok w domu też przy dzieciach rozmawia z kolegami z TVN na zasadzie ch.. k.... i wyp.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
takikushi Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 08:54 Ciekawe jak do rodziny mówi, żeby coś zostało sprzątnięte? Rozumiem przeklnąć, żeby coś podkreślić, ale to był potok bluzgów, i chyba miał jednak zadowoloną minę. Widać, ci z tefałenu mogą wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars zeby dotarlo w tym Kraju trzeba tak mowic 15.02.09, 09:22 bo inaczej nie zrozumieja... Odpowiedz Link Zgłoś
bjb48 Re: zeby dotarlo w tym Kraju trzeba tak mowic 15.02.09, 12:21 do alterpars: Rozumiem, że wypowiadasz się za swoje środowisko nie za kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
luki.wawa Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 09:49 Jak zawszę wszyscy święci. W życiu codziennym używają "Ojczyzny Polszczyzny", jak zwykle raj. Tylko że jakoś ciągle słyszę k,h,j,d i cały alfabet. Ale oczywiście jak ktoś jest na świeczniku to już nie może przeklinać, pić, być wkurzonym. Wg mnie to nie ma sprawy. A film jak film myślę że wielu firmach jest podobnie. Mój znajomy pracuje na planie filmowym tam dopiero mięso jest rzucane. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 16:08 > oczywiście jak ktoś jest na świeczniku to już nie może przeklinać, Albo się jest człowiekiem kulturalnym, albo się udaje człowieka kulturalnego. To tak jak z pudrowaną buzią Durczoka Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Durczok: To były krótkie UBeckie bluzgi 15.02.09, 09:57 żeby ewentualnie z hama Durczoka czy też innego POłganego ćwoka zrobić prawdziwego inteligenta to POwinno się urwać mu jajęta a przyszyć w to miejsce teczkę za skutek nie ręczę ani troszeczkę Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 10:11 punter, odpowiedz jak często wyżywasz się po pijaku na bliskich? Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 10:13 Kobiety w Polsce dlaczego dajecie się tak poniżać i znieważać przez pseudo inteligentów? --------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
bubblemilk Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 18:20 Przecież Durczok nie mówił tego do kobiety... Naginasz fakty, żeby wzbudzić emocje w feministkach (na szczęście MĄDRE feministki się na to nie nabiorą). Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Przyłączam się do tych, którzy są po stronie Durcz 15.02.09, 10:11 Jestem mniej więcej w wieku Durczoka i mam za sobą jakieś doświadczenie zawodowe. Niestety na każdym kroku spotykam się z tym, że ludzie, którzy są odpowiedzialni za wykonywanie jakichś czynności, albo migaja się od roboty, albo robią wszystko źle, albo nie używają w ogóle swoch mózgów i efekt końcowy jest gorszy niż gdyby nic nie robili. Gdy chcę mieć coś normalnie zrobione, to najczęściej zostaje po godzinach i robię robotę za 3 inne osoby. Bez łaski, bez kłótni, bez nerwów. Tylko czy to jest normalne? Tamci sobie już popijają piwko w barach i bawią się z dziewczynami, a ja zapierdzielam za nich w pracy. Nie muszę dodawać, że swoja pensję wezmą, na którą nawet nie zapracowali. Śmiem przypuszczać, że ci, którzy potępiają tak w czambuł Durczoka, to albo jeszcze nigdy nie pracowali, albo ich staż pracy jest na tyle krótki, że jeszcze jakoś wytrzymują to bumelanctwo, albo trafili na dobrych współpracowników, albo tacy, którzy są odpowiedzialni za utrzymanie stołu w czystości, a stół jest uj...any przez kilka dni i to im nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 10:17 W mojej firmie za zwracanie się w ten sposób do współpracowników można z roboty wylecieć... Odpowiedz Link Zgłoś
donek_z_bagien Wzięło by panisko szmatę i wytarło.... 15.02.09, 10:19 Durcok to buc wypasiony na cycu komuchów z TVP Kwiatkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Wzięło by panisko szmatę i wytarło.... 15.02.09, 10:24 W ten sposób pozbawiaz się swojego stanowika. Rozumiem, że sprzątanie kibli w USA dostaniez więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Wzięło by panisko szmatę i wytarło.... 15.02.09, 10:26 Wpadłem na świetny pomysł. Niech piszą do mnie wszyscy, którzy zauważyli, że ktoś nie wykonuje swojej roboty, a tylko się opierdziela w pracy. Ja natychmiast się tam udam i wykonam tę robotę. Zupełnie za darmo. To nic, że żona z dziećmi nie będą mnie już w ogóle w domu widzieć, ale nikt się nie będzie czepiał nierobów i nikt nie będzie musiał się denerwować na ich pracę (a raczej jej brak). Oczywiście w nagrodę nieroby wezmą pensję. To nieważne, że pracę wykonan ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
2berber Dba o firmę czyli akcjonariuszy! 15.02.09, 10:35 donek_z_bagien napisał: > Durcok to buc wypasiony na cycu komuchów z TVP Kwiatkowskiego Z tego wynika że Durczok i Kwiatkowski dbają o ludzi. Durczok dba o akcjonariuszy TVN . Wzrost wartości akcji TVN o 10gr lub zmiejszenie tego spadku o te 10 groszy będzie zasługą Durczoka - i o to chodzi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Czy aby na pewno? 15.02.09, 13:35 Są inne wartości zyciowe , a granie na emocjach? Nie wiemy czym spowodowany był wybuch jego "niecenzuralności". To nie jest istotne, ważne jest , że już wiem co ten cham potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
centaur10 Re: Wzięło by panisko szmatę i wytarło.... 16.02.09, 07:08 Następna zawistna menda krytykuje fachowca. A ty, parobku, ministrantem byłeś, ale LUJA byś przeczytał. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 "punter": całkowicie się z Toba zgadzam, o ... 15.02.09, 10:42 "punter": całkowicie się z Toba zgadzam, o człowieku świadczy nie jego zachowanie oficjalne - np. w czasie gdy wygłasza swoje spikerskie rwelacje, ale właśnie jego zachowanie w warunkach, kiedy jest pozornie poza kontrolą, np. podczas makijażu, w domu, wśród kolegów. P. Durczok tego egzaminu "z zachowania" nie zdał, o czym świadczy i zdeterminowanie, z jakim usiłowano wycofać materiał, który przeciekł do publiczności. To nieprawda, że "musiał" użyć ostrych słów, zwłaszcza tak wulgarnych i to w obecności kobiety - wystarczyłoby, gdyby powiedział: "Życzę sobie na przyszłość, aby w studiu był porządek i aby stół był zawsze czysty!" A słowa te powinien zwrócić do Szefa Studia tylko, nie bezosobowo, do wszystkich pracowników! Najwyraźniej uderzyła mu do głowy woda sodowa, pseudogwiazdorstwo, pogarda dla personelu studia. Źle to bardzo o nim świadczy, a z tak błahej przyczyny nie może być tłumaczeń typu: "Nerwy mu puściły!" Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "punter": całkowicie się z Toba zgadzam, o .. 15.02.09, 10:57 konrad.ludwik02 napisał: Źle to bardzo o nim świadczy, a z tak > błahej przyczyny nie może być tłumaczeń typu: "Nerwy mu puściły!" ***************** Od takich osób wymaga się kultury osobistej jak i opanowania. "Nerwy mu puściły!" - to jest leniwy wykręt na brak inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: "punter": całkowicie się z Toba zgadzam, o .. 15.02.09, 13:28 A co ma tu inteligencja do rzeczy? Nie widziałeś inteligentnego chama, albo kulturalnego, grzecznego głupca? Oj ludu polski, żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
2panda84 Re: "punter": całkowicie się z Toba zgadzam, o .. 15.02.09, 11:48 Całkowicie się z tobą zgadzam - nic dodać nic ująć. Poza tym Pan Durczok mógł sam podnieść te swoje cztery litery, pójść po ścierkę i przetrzeć stół. Oczywiście nie należy to do jego obowiązków, ale rączki na pewno by mu nie odpadły! Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: "punter": całkowicie się z Toba zgadzam, o .. 15.02.09, 13:36 Kpisz czy o zdrowie pytasz? A ty poszłabyś za niego prezentować dziennik.? Nie kompromituj się takim podejściem do życia. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: "punter": całkowicie się z Toba zgadzam, o .. 15.02.09, 13:21 Nic nie rozumiesz. Jak może będziesz musiał kiedyś za nieróbstwo ludzi sam świecić twarzą i za nie odpowiadać, to czy będziesz taki uprzejmy? Brak wyobrażni i empatii. Odpowiedz Link Zgłoś
gronostaj8 ale o co wlaściwie chodzi? 15.02.09, 11:50 może ten stół naprawdę był ekstremalnie brudny? nikogo nie obraził tlyko chciał żeby ktoś wyczyścił ten stół :) język może niezbyt wyszukany, ale w studiu TVN możliwe że skuteczny. Ciekawe jak to jest w TVP... Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Wraca cenzura a wolne media milczą!!! 15.02.09, 12:15 Kasacja taśmy z wyskokami Kamila D. świadczy o istnieniu cenzury. Obrona swojego redakcyjnego kolegi wiele mówi o tz. środowisku dziennikarskim oraz osobach zarządzających forum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Sekielski z Morozowskim prowadzą śledztwo.. 15.02.09, 12:19 W TVN uruchomiono całą machinę aperacyjną, zmysł dziennikarskiego śledztwa Sekielskiego i Morozowskiego, które ma wyjaśnić który to technik wysłał do mediów film z wyskokami Kamila D. Jutrzejszy program "Teraz My"- wyjaśni prawdę o agenturze w stacji klanu Walterów! Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 pewnie ciebie nie obraził 15.02.09, 13:37 mnie na pewno tak, skoro w ten sposób traktuje język polski Odpowiedz Link Zgłoś
bubblemilk Re: pewnie ciebie nie obraził 15.02.09, 16:28 Skoroś taki wrażliwy, drogi ontosie2, na język polski, to zwróć uwagę na dwukrotne użycie przez p. Redaktora formy wołacza - eleganckie i kulturalne - dla mnie to ono nadaje ton tej wypowiedzi, a nie wulgaryzmy. Może wtedy cała ta wypowiedź przestanie ranić Twoje czułe uszy purysty. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Rozumiem,ze 15.02.09, 17:13 dla ciebie bycie purystą ma pejoratywny wydzwięk. Prosze bardzo, tłumacz sobie wulgaryzmy jak ci wygodniej, niechaj bedzie to naduzycie semantyczne czy figura retoryczna.Bedac w z wykształcenia prawnikiem mam wielokrotnie do czynienia z tzw. zasadmi wpspółżycia społecznego. Ale widac brak zasad to tez zasada. Odpowiedz Link Zgłoś
bubblemilk Re: Rozumiem,ze 15.02.09, 17:52 Absolutnie nie. Tylko teraz już sama nie rozumiem - nie podoba Ci się sposób, w jaki p. Durczok traktuje język polski, czy zasady współżycia? Mnie cały czas chodzi tylko o kontekst. Co innego uchodzi w wypowiedziach formalnych, co innego - wśród kumpli z pracy. ON TO MÓWIŁ DO KUMPLA Z PRACY, a nie wiemy, jakie stosunki między nimi panują, być może od lat piją razem wódkę i zażyłość pozwala im na formę inną niż "szanowny kolego"? Tym, co mnie najbardziej tutaj wkurza, jest śmiałość w ferowaniu7 kategorycznych sądów bez znajomości kontekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Nie dostrzegasz 15.02.09, 18:58 wieloaspektowosci tego stanu faktycznego? Klął też przy kobiecie ( no chyba, ze jestes frministką), a standardy moralne? Bedac dziennikarzem roku wyskakuje z czyms takim. To bardzo nieprofesjonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
bubblemilk Re: Nie dostrzegasz 15.02.09, 19:36 Z tymi standardami moralnymi to pojechałeś... Co przez to rozumiesz? PS. Myślę, że dziennikarzem chyba jest niezłym, i swoją robotę (DZIENNIKARSKĄ) wykonuje wzorowo. I dokładnie za to dostał nagrodę. Odpowiedz Link Zgłoś
bubblemilk Re: Rozumiem,ze 15.02.09, 17:54 (No tak, ale pewnie zaraz ktoś tu napisze, że porządni obywatele nie piją wódki...) Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 nie trafiona analogia 15.02.09, 19:03 samo spożywanie alkoholu nie jest naganne, liczy się kontekst np. w obecnosci nieletnich czy w miejscu zabronionym itd., ok.. w porządku ,rozumiem, ze swoje frustracje wyładowujsz w podobny sposób, bo czym mogę tłumaczyc twoja ortodoksyjna postawe dla takiego zachowania Odpowiedz Link Zgłoś
bubblemilk Re: nie trafiona analogia 15.02.09, 19:32 Drogi ontosie2, Twoja zajadłość doprawdy zaskakuje. Zarzucasz mi frustracje (może zakładając, że skoro Ty je masz, to wszyscy inni też), które w dodatku topię w alkoholu - choć ja akurat niepijąca. Do tego atakujesz mój domniemany feminizm, nie wiem na jakiej podstawie. "Ortodoksyjną postawę"? Na pewno rozumiesz co oznacza to słowo? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 11:56 punter napisał: > Durczok potwierdza tylko opinię, jaka krąży o tzw. gwiazdach - małe kutasiki i > pindki, Czy to aby nie jest podświadomy wyraz Twego żalu, że nie jesteś jedną z tych "gwiazd", choćby i "małym kutasikiem" czy "pindką"? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Durczok -Palikotem TVN 15.02.09, 12:12 Jaka stacja, tacy redaktorzy. Wuyzwiska i obelgi miotane pod adresem techników są na codziennym miejscu. Dziwi mnie milczenie klanu Walterów w tej sprawie!! Czy Sekielski z Morozowskim przeprowdzą śledztwo, kto dopuścił się przecieku do mediów? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: a TVN Palikotem mediów 15.02.09, 17:12 Racja! Ogłupianie społeczeństwa jest naczelnym zadaniem TVN. Czeka aż Morozowski pokaże jak Sekielski puszcza joby na ekipę która nie chce śledzić działaczy pisu! Odpowiedz Link Zgłoś
con_game_master Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 12:52 ten "celebryta" dodatkowo sobie chcial ego podrasowac rzucajac bluzgi w obecnosci make-upistki rzeczywiscie praca w telewizji jest stresujaca jak masz kontakt z takim chamem za te ponad 20 kafli moglby wytrzec swoj stolik a nie w taki sposob zlecic to kolesiowi aby ten zlecil to nastepnemu a ten jescze kolejnem niezly burdel maja tam w archeo! Odpowiedz Link Zgłoś
miron-2 Re: podzielam Twój pogląd w 100%... 15.02.09, 13:58 człowiek z klasą tak nie mówi, koniec, kropka Odpowiedz Link Zgłoś
charliefrown Re: podzielam Twój pogląd w 100%... 15.02.09, 16:47 miron-2 napisał: > człowiek z klasą tak nie mówi, koniec, kropka ale Dziennikarz Roku i owszem ;) o tempora o mores, teraz wystarczy byc bucem by zebrac statuetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: podzielam Twój pogląd w 100%... 15.02.09, 17:13 Tak rodzą się wielcy redaktorzy godni wszelakich nagród!!! Kiedy klan Walterów przeprosi Kamila D.??? Odpowiedz Link Zgłoś
bubblemilk Do stu tysięcy beczek prochu! 15.02.09, 14:20 Szanowni Zbulwersowani Państwo wybaczą, ale śmieszni jesteście wszyscy. Z całą pewnością wulgaryzmy oburzają Was, bo sami używacie tylko przekleństw w stylu "motyla noga", "do krócset" albo "do kaduka". Jeśli tak jest to jesteście śmieszni w dwójnasób. Hipokryci... Toż to nawet profesor Miodek powiada, że po to przeca są wulgaryzmy, żeby ich używać. Durczok nie był na wizji. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 smieszysz mnie 15.02.09, 14:24 obwiniasz piszacych tu o hipokryzję, jeszcze raz napiszę, ten cham zarabia dzięki słowu, więc niechaj to słowo będzie wyrażone w kulturalny sposób Odpowiedz Link Zgłoś
bubblemilk Re: smieszysz mnie 15.02.09, 14:30 Kiedy zarabia słowem, wtedy zarabia i nie można mu wtedy nic zarzucić. Powtarzam, nie był na wizji. To tak, jakby ktoś rozliczał Cię z tego, co mówisz do kumpla z pracy w czasie przerwy obiadowej, komentując posunięcia swojego szefa. Naprawdę NIGDY nie używasz wylgaryzmów? Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 mylisz pojęcia 15.02.09, 14:34 nie jestem człowiekiem ze świecznika,nie jestem osobą publiczną, z mojej chorby nie robiłem show...a zadaj sobie pytanie najmądrzejszy : dlaczego Tvn tak usilnie blokowała strony z tym filmem? może za trudne? Odpowiedz Link Zgłoś
bubblemilk Re: mylisz pojęcia 15.02.09, 14:41 1. Jestem kobietą ;), 2. Wcale nie jestem najmądrzejsza, 3. Myślę, że dlatego, że z powodów oczywistych lepiej dla wszystkich byłoby, gdyby się nie wydostał, dlatego blokowano strony. nie byłoby na przykład teraz ani bicia piany na forach, ani szufladkowania człowieka - mnie osobiście naprwdę przeraża, jak daleko idące wnioski niektórzy wyciagają z tego incydentu. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: mylisz pojęcia 15.02.09, 16:39 Bo znając zawiść, prostactwo, brak tolerancji dla tych, którym wyszło nie chciała dopuścić by "prawdziwy polak" i "zwykły obywatel" wycierał sobie twarz firmą i jej pracownikiem za to, że ten dał wyraz na zamkniętym forum emocjom w sposób inny, niż to robił, gdy był na forum publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 jeszcze jedno, 15.02.09, 14:39 zapominasz , ze ten cham był w pracy...cóż zapewne dostrzegasz jakies analogie mi nieznane Odpowiedz Link Zgłoś
bubblemilk Re: jeszcze jedno, 15.02.09, 14:42 W czasie przerwy obiadowej Ty też jesteś w pracy. Tyle, że jesz obiad, a nie pracujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 A ty zapomniałes widac że piszesz na forum a nie 15.02.09, 16:05 plotkujesz w kawiarni a jednak obrażasz człowieka że ze swojej choroby robił shaw. Tym samym stawiasz się poniżej jego wulgaryzmów. Odpowiedz Link Zgłoś
charliefrown Dziennikarz Roku 2008 !!!! 15.02.09, 16:57 ontos2 napisał: > obwiniasz piszacych tu o hipokryzję, jeszcze raz napiszę, ten cham > zarabia dzięki słowu, więc niechaj to słowo będzie wyrażone w > kulturalny sposób nagroda chyba do czegoś powinna go zobowiązywać, myśle tu o absolutnym minimum kultury jak np. powstrzymanie się przed rażąco wulgarnymi wypowiedziami zwłaszcza w obecności kobiety - współczuje wizażystce, że znalazła się w tym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Walter wysyła Durczoka na urlop.. 15.02.09, 17:57 Walter-Szef imperium medialnego TVN wysyła Kamila D.na leczenie odwykowe. Redaktor ma podleczyć swoje nerwy i zaakceptować swoją skłonność do bluźnierstwa! Po Kamilu D. informacje TVN ma prowadzić Kinga Rusin. Będzie tańczyć jak jej zagrają! Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 18:31 punter napisał: > Durczok potwierdza tylko opinię, jaka krąży o tzw. gwiazdach - małe kutasiki i > pindki, które brak wychowania, nadmiar kasy i sodówy we łbie maskują > niby-pewnością siebie i chamstwem. Dziwne, że takiemu genitaliamenowi jakim > jest niby Durczok ten cały stek bluzgów przechodzi bez mrugnięcia okiem w > chwili, gdy makijaż poprawia mu młoda dziewczyna. Czy ten złamas pomyślał w > ogóle jak ta dziewczyna musiała się czuć ? Czy Durczok w domu też przy > dzieciach rozmawia z kolegami z TVN na zasadzie ch.. k.... i wyp.... ? Panie punter - a jakim językiem pan nas tutaj uraczył? I to publicznie, bo Durczok nie był na wizji. To hipokryzja z pana strony. Odpowiedz Link Zgłoś
poszerzenie-pola-walki Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 18:56 powinien wylecieć z pracy Odpowiedz Link Zgłoś
bubblemilk Z pracy powinien wylecieć 15.02.09, 19:38 ...przede wszystkim ten, kto to zarejestrował i puścił w świat. Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar13 zwykły cham 15.02.09, 23:08 Durczok to zwykły polski cham jakich niestety w naszym życiu publicznym wielu Odpowiedz Link Zgłoś
baltazar13 Re: zwykły cham 15.02.09, 23:12 ze zwykłego prostaka, któremu słoma z butów wystaje nawet duża kasa jaką w TVN dostaje gentelmena nigdy nie zrobi ..proste polskie chamidło, które uważa że kilka wulgaryzmów doda mu męskości... Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Durczok,u mnie masz plusa bo żądasz porządku a nie 15.02.09, 09:10 polskiego burdelu z brudnym, niechlujnym stołem. Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 [...] 15.02.09, 10:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
momman niedawno odmówił przyjęcia nagrody Wiktor 15.02.09, 14:40 niedawno odmówił przyjęcia Wiktorów, bo nie życzył sobie startu w jednej kategorii z "takim byle czym", jak Cichopek lub Ibisz. Za rok proponuję, aby inni nominowani w tej samej kategorii co on odmówili odebrania nagrody, bo nie odpowiada im start w kategorii "cham TV". Co do samego nagrania: widać, ze w studio nie ma pospiechu, do emisji jest jeszcze kupę czasu, wiec taki rynsztok jest niedopuszczalny. ja też klne jak szewca, ale w razie potrzeby, a nie zamiast normalnego języka. nagranie wypuścił ktoś z TVN, muszą go tam bardzo nienawidzić, słodka zemsta ca coś. duże ryzyko, ale DZIĘ-KU-JE-MY durczok - wstyd !!!!! słownictwo jest chamskie do kwadratu, i ta mina , warta Oskara patrz.pl/filmy/kamil-durczok-wypowiada-sie-o-sytuacji-w-pracy Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 S_A_M_0_0_B_R_0_N_A 15.02.09, 18:13 Durniok Samoobronę kultury uczył. W prostych wojskowych słowach. Plus szantaże kto ujawnił "kulturę" TvNiewawiść. I taka refleksja do aprobujących Durnioka. Czy byście sami chcieli słyszeć pod swym adresem proste wojskowe słowa Pana Durnioka. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Odwracanie uwagi od kłopotów PO i rządu Tuska 15.02.09, 11:59 WOW! Durczok klnie,żeby odwrócić...? Ciekawość... Odpowiedz Link Zgłoś
manson51 Re: Odwracanie uwagi od kłopotów PO i rządu Tuska 16.02.09, 15:45 kiciuś posrało cię mowiąc jezykiem Durczoka?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Durczok klnie !!! Tu jest link !!! 15.02.09, 09:28 Durczok klnie !!! Tu jest link !!! rutube.ru/tracks/1521036.html?confirm=414ba4756ef8b56dcfe8024a91acd042&v=d5f95f06b00351260ee4da62d1adc8d4 Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Pisuaria tak ma 15.02.09, 12:19 Stara, zacofana, wsiowa. Przyzwyczajona do życia w chlewie. Brudny stół dla niej normalka. Po polsku nie zrozumie. Więc czasem trzeba huknąć w języku, który pisuaria używa na codzień, żeby zrozumiała. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Re: Pisuaria tak ma 15.02.09, 13:34 > czasem trzeba huknąć w języku, który > pisuaria używa na codzień, żeby zrozumiała. tia... ta koleżanka Durczoka z pracy powinna się cieszyć, że jej z dyńki w nerwach nie pociągnął... Odpowiedz Link Zgłoś
remis1 Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, za .. 15.02.09, 08:51 Cóż Panie Durczok, teraz ilekroć bedę słyszał Pana (a nie bede o to zabiegał jak dotąd), bedę spoglądał na Pana przez pryzmat Pańskich ostatnich dokonań. Powinien sie Pan liczyć z tym, że takich jak ja może bedzie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
zi-k Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 08:57 Następny przykład na dwulicowość ludzi.Pamiętacie Zycha i jego Bluzgi?Albo język jakiego używał na nagraniu były szef policji? Zwykłe chamy.Pracuję w zwykłej fabryce wśród ludzi na różnym poziomie, ale takie słowa słyszy się rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
ashte Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 10:00 Jasne, przecież Pan remis1 - wykonuje wszystkie czynności, za które pieniądze dostają jego współpracownicy, a których nie wykonują. Sprząta zamiast nich, zamiata i spuszcza po nich wodę w klozecie... I jeszcze głaszcze ich po główce, żeby się nie poczuli urażeni tym faktem ;) remis1 napisał: > Cóż Panie Durczok, teraz ilekroć bedę słyszał Pana (a nie bede o to zabiegał ja > k > dotąd), bedę spoglądał na Pana przez pryzmat Pańskich ostatnich dokonań. > Powinien sie Pan liczyć z tym, że takich jak ja może bedzie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
remis1 Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 10:55 Otóż nie. Stek wyzwisk swiadczy tylko o bezradności, a stosowane w nadmiarze ulegają inflacji. Większe wrażenie na podwładnym robi gdy zwróci mu sie uwagę chłodnym (zimnym) tonem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Durczok nie wyrobił(?) 15.02.09, 12:21 remis1 napisał: > Stek wyzwisk swiadczy tylko o bezradności, Chyba trafiłeś w dziesiątkę: Durczok poczuł się bezradny... Przypuszczalnie jego wcześniejsze uwagi nt. brudnego stołu, zapewne zwracane "chłodnym (zimnym) tonem", nie odnosiły skutku... Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent_i_sceptyk Takich tłuków jak Ty nie brakuje 15.02.09, 13:01 Więc nie ma się co przejmować. Większość ludzi/dzieci/młodzieży klnie na potęgę, a oburzają się jak klnie ktoś inny. To się nazywa hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
observatorx Jaki tam w TVN jest balagan organizacyjny. Durczok 15.02.09, 08:55 nie wie kto odpowiada za porzadek. Po prostu skamle do najblizej stojacego faceta zeby kiedys powiedzial drugiemu facetowi zeby wytarl plame. Czemu nie mowi do kogos "Ziutek wytrzyj ta plame" nawet dodajac kilka wulgaryzmow jesli ma taka potrzebe? Wyglada na to, ze tam w studio przez dwa dni nikt nie umie zalatwic takiej banalnej sprawy jak wytarcie plamy a caly czas trwa na ten temat dyskusja. Duze rozczarowanie... Sprzedaje ich akcje Odpowiedz Link Zgłoś
mibru.pl Re: Jaki tam w TVN jest balagan organizacyjny. Du 15.02.09, 09:07 Bo jakbys był laską, która się dostała do tvn i myśli, że to już znak, że jest najwspanialsza osobą na świecie, bo przygotowuje wraz z setką innych serwis informacyjny w telewizji to broń boże nie wziąłbys do ręki szmatki-od tego są sprzątaczki!!!!!;) Odpowiedz Link Zgłoś
mic132 Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, za ... 15.02.09, 08:58 Ciekawe jak wy byście mówili, jeśli za 20 minut mielibyście występować przed całą Polską.W dodatku TVN powinna mieć jakiś ludzi do tej roboty.Durczok musi z godzinę powtarzać sobie te tekst przed występem, więc na sprzątanie nie ma czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
rav107 Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 09:17 mic132 napisał: > Ciekawe jak wy byście mówili, jeśli za 20 minut mielibyście występować przed > całą Polską.W dodatku TVN powinna mieć jakiś ludzi do tej roboty.Durczok musi > z godzinę powtarzać sobie te tekst przed występem, więc na sprzątanie nie ma > czasu. Durczok niczego nie musi sobie powtarzać. Prowadzący Fakty (i każde inne wiadomości) ma przed sobą prompter, na którym wyświetlany jest tekst do przeczytania. NIczego nie musi uczyć sie na pamięć ani ćwiczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
paolo.89 Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 09:33 mic132 napisał: >Durczok musi z godzinę powtarzać sobie te tekst przed występem, >więc na sprzątanie nie ma czasu. Oszalałes? Przeciez oni czytają z wyświetlacza, który stoi przed nimi!!!! Kto by codziennie spamietal 10 innych zajawek????? A te kartki co leża przed nimi, to na wypadek, gdyby wyswietlacz padł.No i dla powagi programu. Odpowiedz Link Zgłoś
kris_s Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 10:03 Bredzisz. Jak w takiej sytuacji używa slangu z rynsztoka, to co robi jak naprawdę zaczyna się zadyma? Wiesz po czym poznaje sie prawdziwą klasę faceta? Po tym, ze jak się potknie o kotke i nadal nazywa ją kotką. A juz najbardziej wnerwia to, że nie potrafi powiedzieć "dałem plamę", tylko buduje jakąś teorię. Chamstwo to chamstwo. I kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Oczywisty PR, Durczok wiedział, że jest nagrywany 15.02.09, 09:03 robi sobie reklamę... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
xemex44 Re: Oczywisty PR, Durczok wiedział, że jest nagry 16.02.09, 00:16 NIECH JACYKOW GO PUKNIE W DU.....!!! MOŻE MU SIĘ POLEPSZY ???? Odpowiedz Link Zgłoś
mibru.pl Jakbyście dostawali 100 tysięcy miesięcznie 15.02.09, 09:05 to tez by wam waliło do głowy. Wokół biegają stażystki, które mają mokro w majtkach bo zarabiają po 1,5 tysiąca i marzą o tym, żeby im "pomógł" w karierze, bo jak tego nie zrobi, to przez następne kilka lat wciąż nie będzie je stać na torebki za 2 tysiące i fryzjera za 800 złotych. Dookoła jeszcze tłum innych osób, który drży ze strachu przed szefem, bo jak się naprawdę wkurzy to koniec kariery w korporacji i trzeba będzie wrócić na swoją wiochę, z której wyrwało się do warszawki. I tak to sie kręci:):) Odpowiedz Link Zgłoś
przemekmika Re: Jakbyście dostawali 100 tysięcy miesięcznie 15.02.09, 09:17 Dokładnie - właśnie ten pan powiedział w 100% całą prawdę o pracy w telewizji... Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Jakbyście dostawali 100 tysięcy miesięcznie 15.02.09, 11:19 Telewizja nie jest wyjątkiem a wręcz przykładem typowym;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mibru.pl Z całą pewnością:) 15.02.09, 12:15 ta mieszanka wybuchowa (pieniądze i władza) wszędzie działa tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
the_cause Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, za .. 15.02.09, 09:19 Jakoś mało kto zwraca uwagę na to, że Durczok, owszem, ostro pojechał, ale nie wyzywa współpracowników, tylko wk.... się na sytuację. Inaczej niż Lis w swoim sławetnym występie. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 11:21 Właśnie szanowni internauci. Durczok nikogo nie wyzywa. Domaga się tylko by ktoś sprzątnął ten uj....ny stół;)) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynablond Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, za ... 15.02.09, 09:22 Dziewczyna musiała czuć się jak gó... Ale widać takie sytuacje są na porządku dziennym, bo nie przerwała makijażu i nie zdębiała w szoku. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 11:27 Więc widzisz. Nie czuła się ,jak to elegancko określiłaś, blondynko, jak g...o, tylko wykonywała swoją pracę.Tylko ktoś, kto nie ma poczucia własnej wartości może czuć się "jak gó...";))) gdy ktoś przy nim wyraża się "kwieciście". Ludzie, jesteście żałośni. Zakompleksione typki, które jak zblatują Durczoka to podniesie im się własne ego;)) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 12:26 dziewczynablond napisała: > Dziewczyna musiała czuć się jak gó... Bardzo wątpię. Doskonale wiedziała, że to nie do niej. Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, za ... 15.02.09, 09:27 Nie jestem zwolennikiem Durczoka za brak obiektywizmu w stosunku do PiS i uległość dziennikarską.Co mu każą Walter i spółka to robi czyli przeinacza fakty i manipuluje (tak jak Wybiórcza w każdym wydaniu), żeby tylko PO było na wierzchu, bo przecież rząd PO buduje Walterowi stadion w Warszawie i nie może być inaczej.Ale akurat w tym przypadku zgadzam się z Durczokiem.Skoro dla Wybiórczej autorytetem stał się Palikot to taki Durczok przy nim jest pikusiem. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 12:43 bandycki.uklad.po.wrocil napisał: > Nie jestem zwolennikiem Durczoka za brak obiektywizmu w stosunku do PiS A może TO właśnie JEST "obiektywizm w stosunku do PiS"? > i uległość dziennikarską.Co mu każą Walter i spółka to robi Może nie wiesz, że pracuje w firmie, której właścicielem jest niejaki Walter, a tak długo, jak długo nie potrzebuje zadawać sobie gwałtu, żeby być w zgodzie z opiniami właściciela (nt.Pis-u; identycznymi, zresztą, jak opinie zdecydowanej większości Polaków - p. wynik ostatnich wyborów oraz jakikolwiek późniejszy sondaż opinii o poparciu dla poszczególnych partii), tak długo nie sposób źle go oceniać jako dziennikarza. > czyli przeinacza > fakty i manipuluje (tak jak Wybiórcza w każdym wydaniu), żeby tylko PO było na > wierzchu, Czy byłbyś tak uprzejmy przytoczyć: a) trzy fakty, przeinaczone przez Durczoka, b) trzy fakty, zmanipulowane przez GW w jednym wydaniu? Jeśli tego nie zrobisz, uznam Cię za ordynarnego kłamcę i doradzę, żebyś na przyszłość wsadził MORDĘ W KUBEŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklydzien Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 12:52 Czy jeśli boli cię brzuch, też winien jest Michnik? Czy gdy pada deszcz i ochlapał cię samochód - również? Weź się zastanów, kretynie. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 14:49 To samo można odwrócić w drugą stronę.Jeżeli boli cię brzuch to winien jest PiS?do tego doprowadziła wybiórcza.Całe szczęście że nie edukują się na niej zdrowomyślący.Przeinaczanie faktów?Proszę bardzo.Ja podam zamiast bandycki..... Wybiórcza napisała o myleniu orderdór przez... PiS pomimo że być może ktoś coś przeoczył ale była to OSOBA a nie całe ugrupowanie.Podawać ci dalej przykłady?Zabrakłoby miejsca.I zgadzam się całkowicie z kolegą bandycki.... bo ten UKŁAD nie powrócił.On cały czas trwał! Odpowiedz Link Zgłoś
inthekitchen żałosny pajac i tyle 15.02.09, 09:29 Słoma z butów wychodzi, panie Durczok. Czy musimy nadal oglądać tego chama? Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: żałosny pajac i tyle 15.02.09, 11:17 Nie, nie musicie.Wystarczy użyć, odpowiednio pilota;))) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Do wyboru, do koloru... 15.02.09, 12:57 inthekitchen napisała: > Słoma z butów wychodzi, panie Durczok. Czy musimy nadal oglądać tego chama? Nie musicie. Możecie oglądać: a)TVP - trzy programy, b)Polsat, c)TV 4 d)TV Trwam razem 6 programów, a w każdym - po kilka programów informacyjnych. I W Żadnym z nich nie ma Durczoka. Odpowiedz Link Zgłoś
kat.2 Re: żałosny pajac i tyle 15.02.09, 19:36 z dobrych źródeł wiem, że niejaki Jacykow ma go zastąpić;) Może Ci Durczok nie odpowiadać, może słoma wychodzi mu z butów ale muszę przyznać- jaj ma w odpowiednim miejscu. Klął jak szewc nikogo nie obrażając. Inna sprawa, że zawsze kanał info można zmienić. Wolny wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 POpaprańcy to jednak ciule !!! 15.02.09, 09:29 POpaprańcy to jednak ciule !!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Nadzwyczaj a'propos: 15.02.09, 12:08 business3 napisał: > POpaprańcy to jednak ciule !!! Nie wiadomo co bardziej podziwiać: "trafność" czy "kulturę" tego, hm,... komentarza. A może Ty, biedaku-pisiaku, pomyliłeś wątki i wykorzystałeś otrzymanego smsa nie w tym wątku co trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
kruk53 Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, za ... 15.02.09, 09:32 A przed panem, panie Durczok, to stoi kobieta, czy przedmiot. Chamstwo i tyle. Durczok powinien tę wizażystkę przeprosić i to będąc na wizji! Oto prawdziwa twarz "gładkiego" redaktora. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 13:01 kruk53 napisała: > A przed panem, panie Durczok, to stoi kobieta, czy przedmiot. ????????????????? > Chamstwo i tyle. > Durczok powinien tę wizażystkę przeprosić i to będąc na wizji! Za co? Przecież on nie mówił do niej; ona tam nie jest od sprzątania. Z czego ona sama doskonale zdawała sobie sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
hiacynt33 Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 15:29 Nieważne, ze nie mówił do makijazystki. Mówił to tuż przy niej. Do swojego szefa na pewno takim językiem by się nie zwracał, przy swoich rodzicach czy synu pewnie też tak by nie mówił. Bo się z nimi liczy. A pozostałymi pogardza, więc nie zwraca uwagi na język. Obłuda po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
hotham Cham chamem na wieki wiekow amen 15.02.09, 09:36 tak mowila moja Babcia i miala racje Odpowiedz Link Zgłoś
fszkaradek Re: Cham chamem na wieki wiekow amen 15.02.09, 11:03 He he, jest też inne fajne powiedzonko. Chłop może wyjść ze wsi ale wieś z chłopa nigdy :D Odpowiedz Link Zgłoś
k_rol Gdybym byl sponsorem TVN 15.02.09, 09:37 zarzad kleczalby przed moim biurkiem... Durczok przeszdl ciezka chorobe, ale druga szanse juz marnuje. Zalosny czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Gdybym byl sponsorem TVN 15.02.09, 13:05 k_rol napisał: > zarzad kleczalby przed moim biurkiem... Ale nie jesteś. Chyba. > Durczok przeszdl ciezka chorobe, ale druga szanse juz marnuje. Szansę na co? Mógłbyś jaśniej? > Zalosny czlowiek Chciałbyś być taki "żałosny", prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
xemex44 Re: wypieprzyć chama z wizji !!! 16.02.09, 00:22 do domu durczok !!! za sprzątanie się weź !!! bo masz chyba ujebane w chacie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bah Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, za .. 15.02.09, 09:39 Pudrowany cham. Tacy nie znają słowa proszę. To pewnie ta pani posypała mu pudrem stolik. Jak nie wie kto odpowiada za porządek, to znaczy ze jest kiepskim obserwatorem. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 09:46 jerzy.zywiecki napisał: > W czym problem,że klnie?Przynajmniej to dobrze o nim świadczy,że > chce mieć porządek koło siebie.Jestem daleki od "łaciny" w życiu > godziennym ale niektórzy innego języka nie rozumieją. ************* Ciężko mu było posprzątać na stole, chyba ma takie same ręce jak każdy inny? Niedawno leciałam do Polski pewnymi liniami lotniczymi gdzie większość pasażerów stanowili Polacy, sadzę że nie wśród nich nie było Durczoka, a mimo tego co drugie usłyszane głośne słowo pochodziło z polskiego słynnego słownika. Wiec co dziwicie się że Durczok czy kto inny nie odbiega od reszty społeczeństwa, to jest wizytówka Polaka, być głośnym, grać cwaniaka a co drugie wypowiedziane słowo to słownik z rynsztoka. ---------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 13:08 nie-tak napisała: > Ciężko mu było posprzątać na stole, chyba ma takie same ręce jak każdy inny? Takich pieniędzy, jakie on zarabia, nie płacą za sprzątanie w najbogatszej nawet firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
bibistuart1 Re: Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, z 15.02.09, 18:31 To prawda, wizytowka wielu Polakow za granica jest wulgarny jezyk i brak uzebienia... Mieszkam na obczyznie i wiekszosc Polakow, ktorych tu spotykam wlasnie tym sie wyrozniaja. Ostatnio widzialam w sklepie z ubraniami taka scenke: mloda kobieta z dzieckiem w wozku (ok.3 letnim). Dziecko placze. Matka Polka : chcesz piciu? Dziecko:nie!! Matka:chcesz ciuciu? Dziecko: nie !! Matka: ku... ! Przyszlam sobie poogladac ciuchy a przez te mala france nie moge !!. Powyzsze zdanie wypowiedziane bylo do starszej (bezzebnej) kobiety ktora jej towarzyszyla. Ot i tyle... Mialam zamiar zagadac do dziecka by je probowac uspokoic, ale po wypowiedzi matki skutecznie sie zniechecilam. Takich sytuacji widzialam wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
j-agat Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, za ... 15.02.09, 09:55 Wpisuje się Pan w ogólny poziom prezentowany obecnie przez "elity intelektuane" naszego Społeczeństwa.Dziś chamstwo i prostactwo w modzie.Rzeczywiście dzisiaj płacą za takie zachowania?/!!!/ Należy mieć tylko nadzieję,że wzorem to Pan nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
kris_s Durczok: To były krótkie żołnierskie słowa, za .. 15.02.09, 09:56 Nie pierwszy i nie ostatni raz pan D. pokazuje jak ta "gwiazda" mediów traktuje otoczenie. Wielkość osoby mierzy się zachowaniem wobec wszystkich, szanowna gwiazdo, a nie tylko wobec prominentów z górnej półki... Odpowiedz Link Zgłoś
optymista1000 pani sprzątająca 15.02.09, 09:57 a niby dlaczego sam ma wycierać stół jeśli to należy do obowiązków pani/pana od sprzątania? czy ta pani/pan go zastąpi na wizji jeśli on nie będzie mógł czy też chciał wystąpić? gdyby każdy robił co do niego należy nie byłoby takich problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: pani sprzątająca 15.02.09, 10:05 optymista1000 napisała: > a niby dlaczego sam ma wycierać stół jeśli to należy do obowiązków > pani/pana od sprzątania? > czy ta pani/pan go zastąpi na wizji jeśli on nie będzie mógł czy też > chciał wystąpić? > gdyby każdy robił co do niego należy nie byłoby takich problemów. ************** Nic dodać nic ująć, leniwe usprawiedliwienia na każdym kroku jak i takie zrozumienie kultury osobistej, jak widać w Polsce jest to normalność. Nie dziwie się że zdążyło się parze dygnitarzy z polskiej sceny politycznej takie coś jak wyprowadzenie w kajdankach z samolotu w Monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr ty seksisto! 15.02.09, 10:21 dlaczego zakładasz, ze to pani sprząta studio durczoka? Facet na wizję, a kobieta do sprzątania! Wstyd! ========= A mówiąc poważnie. Korona by mu z głowy nie spadła gdyby stół wytarł osobiście. Mamy w firmie osobę odpowiedzialną za sprżatanie, ale jak naświnię to nie nie robię afery, nie rzucam mięsem, nie tracę czasu na epitety tylko sprzątam. Jest szybsze i skuteczniejsze. PS Żeby nie było, że jestem święty. Na budowie bez wiąchy niestety nie ta się. Odpowiedz Link Zgłoś
mibru.pl Re: ty seksisto! 15.02.09, 12:18 Prawdopodobnie dlatego, że 99 procent sprzątaczek to kobiety, co wynika z różnych względów (wrodzonej chęci do utrzymywania porządku, braku wykształcenia, mniejszej inteligencji). Generalnie można stwierdzić, że wprawdzie mężczyzna może być sprzątaczem, ale tylko kobieta może się w tym zawodzie spełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: ty seksisto! 15.02.09, 12:37 I to jest przykład prymitywnego podejścia do kultury i szacunku do kobiet. Kobieta sprząta bo jest mniej inteligentna i w tym może się spełnić. A mężczyzna jest do wyższych zadań. A swój szacunek do kobiet przejawi tym gdy nie będzie domagał się w jej obecności, w dosadnych słowach poszanowania obowiązków. Otóż ja uważam, że Durczok, nie zwracając uwagi że dziewczyna jest obok, wyraził swoją dezaprobatę dla olewactwa w dosadnych słowach, pokazał że kobiety postrzega jako równe mężczyznom.A nie panie do sprzątania, do których należy się zwracać per" niech Marysia weżmie ścierę i sprzątnie". Odpowiedz Link Zgłoś
mibru.pl Re: ty seksisto! 15.02.09, 12:45 Po pierwsze-Durczok nie mówił tego do pani od makijażu, a to że akurat stała obok nie ma żadnego znaczenia. Równie dobrze mógł stać jakiś facet. Jeśli ma być równouprawnienie, to dlaczego Durczok mógłby przeklinać przy facecie, a przy kobiecie nie może?To dyskryminacja. Po drugie to nie jest kwestia prymitynego podejścia, ale obserwacji rzeczywistości. Faktem jest, że zdecydowana większość sprzątaczek to kobiety. Wybacz, ale tak właśnie jest i nie zaprzeczysz temu. Więc czemu się ciskasz?Faktem jest też to, że w większości domów to kobiety utrzymują porządek i nie dlatego, że faceci to lenie, ale dlatego, że bardziej zwracają uwagę, jak się zacznie brudzić. Po prostu facetom nie przeszkadzają porozrzucane ciuchy i leżące kilka godzin w zlewie naczynia. To tez jest fakt do sprawdzenia w każdej rodzinie (nie mówię o patologiach typu dwie kobiety razem czy tym podobne upośledzenia). Więc logicznym wnioskiem jest to, że skoro kobietom bardziej zależy na porządku to mogą się spełnić w pracy, w której będa do tego porządku doprowadzać. Z faktami się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr mylisz sie 15.02.09, 12:49 wiekszość personelu firm sprzatajacych to faceci. Tylko że ich nie widzać bo biura sprzatają najczęściej w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr durczok wizażystki 15.02.09, 12:47 w ogóle nie dostrzegł. Ona dla niego nie istniała. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: durczok wizażystki 15.02.09, 13:47 A co, miał ją po rękach całować, czy po tyłku klepać?,))) Odpowiedz Link Zgłoś
xemex44 Re: ty seksisto! 16.02.09, 00:18 MUSI SPOTKAC TERAZ NA SWOJEJ DRODZE JACYKOWA TEN MU POPRAWI TROSZKE DYKCJE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 bełkot tego badziewia Mnie rozrzewnia 15.02.09, 10:04 Satyra na POstkomunę jak POstkomuna pluje jadem na Polaków to niby wyraża POglądy tych głuptaków a jak Polak powie kilka słów prawdy to to badziewie larum ogłasza zawdy Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: bełkot tego badziewia Mnie rozrzewnia 15.02.09, 10:15 Satyra na postkomunę jak postkomuna pluje jadem na Polaków to niby wyraża poglądy tych głuptaków a jak POlak powie kilka słów prawdy to to badziewie larum ogłasza zawdy Odpowiedz Link Zgłoś
kasim3 Durczok klnie: To krótkie żołnierskie słowa, za... 15.02.09, 10:08 Niestety. Przykro słuchać i patrzeć. Jak ktoś posiada odpowiedni poziom kultury osobistej to i w nerwowej sytuacji znajdzie odpowiednie słowa. Ten wybuch gniewu - i odruchowo wyrzucane przekleństwa świadczą o tym, że jest to język, którym p. Durczok posługuje się na codzień. Służyłem całe dwa lata w wojsku w gronie klnących na okrągło kolegów imimo tego nie używam przekleństw na codzień. Chyba, że w dosadnych dowcipach. A Panią wizażystkę należy przeprosić. P.s. A jak w domu Pan reaguje na nerwową sytuację? Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Durczok klnie: To krótkie żołnierskie słowa, 15.02.09, 13:17 kasim3 napisał: > A Panią wizażystkę należy > przeprosić. Za co? Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr dwa dni przy ujebanym stole 15.02.09, 10:14 pracować!? Ja bym nie zdzierżył! Sam bym blat wytrał ścierą... Odpowiedz Link Zgłoś
jaqbek2 Re: dwa dni przy ujebanym stole 15.02.09, 10:27 Może jeszcze sam, 20 minut przed wejściem na wizję, ma ustawiać światło, kamery i dźwięk? Jemu płacą za to, ze fakty ogląda tyle osób, ile ogląda. Za sprzątanie sprzątaczce, za upudrowanie mu nosa wizażystce, a za obsługę techniczną technikom. Koniec, kropka. Żałosne jest to, że poza nim nikt się tą sytuacją nie przejął, zlewka totalna. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: dwa dni przy ujebanym stole 15.02.09, 12:45 jaqbek2 napisał: > Może jeszcze sam, 20 minut przed wejściem na wizję, ma ustawiać światło, kamery > i dźwięk? ================= Przypomnę, że przez 1 minutę facet siedzi jak kniaź na stolu i sypie epitatami. Czy za to jemu płacą? Ma w kontrakcie zapisane i wycenione przeklinanie? Obrażanie ludzi? Mobbing? Ja w ciągu tej minuty stół bym doprowadził do ładu. ================= Jemu płacą za to, ze fakty ogląda tyle osób, ile ogląda. ================= No właśnie. Czy ma w kontrakcie zapisane przeklinanie w miejscu pracy i obrazanie podwładnych? ================= Za sprzątani > e > sprzątaczce, za upudrowanie mu nosa wizażystce, a za obsługę techniczną > technikom. Koniec, kropka. Żałosne jest to, że poza nim nikt się tą sytuacją ni > e > przejął, zlewka totalna. ============================= Bo widzisz, to jest tak, że ludzie do wszystkiego się przyzwyczają - nawet do chama i buca w jednym. PS Dobrzy szef to taki którego polecenia ludzie wykonuja a nie taki który przeklina i miesza ludzi z błotam bez większego efektu. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: dwa dni przy ujebanym stole 15.02.09, 13:33 wkkr napisał: > Przypomnę, że przez 1 minutę facet siedzi jak kniaź na stolu i sypie > epitatami. Czy za to jemu płacą? Ma w kontrakcie zapisane i > wycenione przeklinanie? Widocznie tamże nie ma zapisanego zakazu... > Obrażanie ludzi? Mobbing? Mógłbyś coś więcej o tym "mobbingu", bo nie bardzo rozumiem... > Ja w ciągu tej minuty stół bym doprowadził do ładu. I może m.in. dlatego nie zarabiasz tyle co Durczok... > Jemu płacą za to, ze fakty ogląda tyle osób, ile ogląda. > ================= > No właśnie. Czy ma w kontrakcie zapisane przeklinanie w miejscu > pracy i obrazanie podwładnych? Pewnie nie ma zapisanego zakazu... A tak, konkretnie, których "podwładnych" obraził? > Bo widzisz, to jest tak, że ludzie do wszystkiego się rzyzwyczają > nawet do chama i buca w jednym. Szczególnie, jeżeli m.in. dzięki temu "chamowi i bucowi" stacja telewizyjna, w której pracuje, ma oglądalność taką, jaką ma. > PS > Dobrzy szef to taki którego polecenia ludzie wykonuja a nie taki > który przeklina i miesza ludzi z błotam bez większego efektu. Czyim szefem w TVN jest Durczok? Sprzątaczek?! Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: dwa dni przy ujebanym stole 15.02.09, 14:27 Ku... to tam nie ma nikogo do sprzatania stołu?Tylko dziennikarz musi sie wku...ac i moze sam ma wytrzec?Tez bym sie wku...l panie Durczok! Odpowiedz Link Zgłoś