Dodaj do ulubionych

"Markiełow. Baburowa. Pamiętamy!" - demonstracj...

15.02.09, 18:36
U mjenja wopros k sowieckim pizdjelcom i polskim lizopizdjelcom na etom forumie.

Ci demonstranci to byli:
a. limanowcy, faszysto-bolszewiki, bolszewiko-faszysty ili bolszewiko-bolszewiki
b. szpjony
c. agenty Zachodu
d. anglosasy
e. amjerykancy
f. nieliczni, uczciwi Rosjanie, będący u was w marginalnej mniejszości od 1917 r?

Spasibo. Iz komsomolskim priwjetom
Obserwuj wątek
    • czlowiek_ksiazka Ja już powoli bzikuję... 15.02.09, 19:09
      Czytam (czasami, co drugie zdanie, bo i tak wiem o czym są) artykuły
      dziennikarzy GazWybu o Rosji i odnoszę wrażenie, że jest to państwo
      szczelnie (co najmniej) autorytarne. Że brakuje partii opozycyjnych,
      a praktycznie wszystkie media kontrolowane są przez Kreml.

Zaraz potem odbieram njusa, który burzy, niszczy mi ten misternie
      zbudowany jednoznacznie negatywny obraz Rosji.

Nie wiem, czy autor njusiora (jakiś mm,PAP?) nie działa w
      porozumieniu z red. Wacławem? Może więcej współpracy na linii ZBIRy -
      reszta czołówki dziennikarskiej GazWybu?

Po pierwsze okazuje się, że w Rosji sporo, a nawet dużo, jest
      ugrupowań tzw. demokratycznych, które uczestniczą w opozycyjnych
      manifach.

"Manifestację zorganizowała Moskiewska Grupa Helsińska i Ruch na
      rzecz Praw Człowieka, do których przyłączyły się inne ugrupowania
      demokratyczne, m.in. Jabłoko, Zjednoczony Front Obywatelski (OGF),
      Oborona, Smiena i Antifa"
      -
      • kacap_z_moskwy Re: Ja już powoli bzikuję... 15.02.09, 20:07
        Jeszcze niedawno Antifa pobila kilku manifestantow z limonowcow i kasparowcow. Walcza tak z faszyzmem. Wtedy byli kremlowska mlodziezowka. Teraz sa niby dobre :)

Przez ten pochod 300 ludzi centrum Moskwy stal w korkach. leprzego sposobu na "milosc" mieszkancow trudno znalezc :) Wladza musi jak najwiecej zezwalac na takie marsze. Wtedy w jeden z dni po prostu rzuca sie na nich gniewni kierowcy :) I po opozycji :)
      • kacap_z_moskwy A tez 15.02.09, 20:13
        Wiesz co glownie, o czym u nas wiekszosc w tym temacie gada? Ze wyglada na to, ze zabojstwo bylo przez "porzucona milosc". Bo juz nie jest tajemnica ze dwojga zabitych laczyla nie tylko chec wywiadu dzienikarki u adwokata. A duzo wiecej. I ze pozostawalo dwie osoby co okazali sie pozucone. Jest duzo dowodow juz, ze nie chciala jedna z tej dwojki osoba godzic sie z tym. Wiec trzeba poczekac. Ale nasza "opozycja" juz zucila sie do ataku. Ze jak dzienikaze moga tak myslec!!! Jak moga im tak swietny powod rujnowac :)
      • kacap_z_moskwy link 15.02.09, 21:42
        izvestia.ru/investigation/article3125401/
    • kacap_z_moskwy "Markiełow. Baburowa. Pamiętamy!" - demonstracj... 15.02.09, 20:02
      Zaczne od liczby - manifestantow bylo nie wiecej 300 lenta.ru/news/2009/02/15/meeting/ Jak zwykle sobie dzienikaze cos kreca.

Wiekszosc to roznej masci bizmesmeni od opozycji. Nazywanie jej demokratyczna szkodzi chyba samemu pojeciu "demokracja". Bo jak mozna nazwac limonowcow demokratami?

Tak samo z haslami. Smiesznie widac czlowieka ze znaczkiem "zerwonej awangardy" ktory domaga sie jakies "demokratyzacji" czy walczy z faszyzmem. Jakos pomietamy co bylo za czasow komuny :) I co bardzo ciekawi, ze ci niby "demokraci" nie maja wogule zadnego pluralizmu. Nie mozna miec zdania innego niz oni. Jak to moze byc?

Zreszta ze dzienikaz zawsze moze usprawedliwiac ilosc ludzi zla pogoda :) Snieg padal prawie przez caly dzien :)
    • asmall4 ilu jeszcze ?? 15.02.09, 20:23
      en.wikipedia.org/wiki/List_of_journalists_killed_in_Russia
    • juliaan [...] 15.02.09, 20:30
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • asmall4 ja tam siękacapom nie dziwię ... 15.02.09, 20:39
        Są jednak ciekawym obiektem do badań ...

"Totalitarne warunki egzystencji tworzyły ludzi pozbawionych etyki, dokładniej
        ze swoistym jej rozumieniem, którzy stracili możliwość posługiwania się
        tradycyjnymi kryteriami moralności. W wyniku powstał specyficzny typ osobowości,
        której brak przyzwoitości. Cyniczna mściwość i chorobliwa podejrzliwość,
        nieszczerość i zakłamanie nie były odbierane w otoczeniu sowieckim jako coś nie
        do przyjęcia czy nawet negatywnie. Właściwie chodziło o względność zasad
        moralnych, która polegała na uznaniu prawa każdego człowieka do ich rewizji.
        Sama władza wychowywała w ten sposób swoich obywateli, ponieważ zawsze
        dostosowywała bazę teoretyczną do swych konkretnych decyzji. Ta względność z
        czasem została wpojona całej ludności, zastępując zniszczone razem z religią
        zasady chrześcijańskie, wyrabiając w ludziach sowieckich relatywistyczne
        rozumienie moralności. Ponad siedemdziesiąt lat panowania ustroju sowieckiego w
        okresia życia 3-4 pokoleń, przy częściowym fizycznym wyniszczeniu pierwotnej
        populacji, zaowocowało zakłamaniem i wypaczeniem wszystkiego, co zawsze
        stanowiło wartość dla ludzkości: religii, wiary, tolerancji, ideałów duchowych,
        demokracji, wolności. W społeczeństwie komunistycznym nastąpiło odspołecznienie
        człowieka. Został pozbawiony korzeni, więzi społecznych i sensu życia, zamienił
        się w wydziedziczonego osobnika, drapieżnika, który szuka i odnajduje tylko
        takich samych drapieżników w świecie zbudowanym na odmienionej moralności."
      • kacap_z_moskwy Re: posluchaj Kacapie zamordowali ich w bialy dzi 15.02.09, 20:52
        :) Zabawne :) Znajdz IP, i dalej jak chcesz :))) Tak to po-polsku i demokratuycznie odrazu bluzgac :)

Choc wiesz gdzie Preczistenka? To ze 1,5 km od Kremla (a nie kilku metrow jak podaje twoja ulubiona gazeta). Choc na warunki Moskwiewskie sam centrum. I kto tam walczyl o "lepsza Rosje"? Lepsza dla kogo? Dla polakow? Niestety dla ciebie, to MOJE panstwo. I chyba sami decedujemy jak ma sie ulepszac!
      • rusek11 Re: posluchaj Kacapie zamordowali ich w bialy dzi 15.02.09, 22:14
        juliaan napisał:
        > wiesdz przez przypadek żyję w moskwie

przez przypadek jeszcze zyjesz,he

smigaj julius szybko na "preczistienke" moze bedzisz mial farta i
        zostaniesz wspolczesnym popieluszka,hehe
    • gekon1979 erupcja rusofobi na ulicach moskwy 15.02.09, 21:03

• kacap_z_moskwy Re: posluchaj Kacapie zamordowali ich w bialy dzi 15.02.09, 21:03
      Tacy co pan sa z malej. Hip hop idz zatancz. Pomaga.
    • pimpus18 takich chamów tylko do kasacji, już dałem 15.02.09, 21:27
      jak tego drugiego świra.

Trochę kultury, buraku
      • kacap_z_moskwy Re: takich chamów tylko do kasacji, już dałem 15.02.09, 21:36
        A po co? Niech podziwiaja inteligencje chlopaka.
        • gekon1979 a ktoz taki ja bedzie podziwial?? :D 15.02.09, 21:36
          obserwatorzy?? :D hahahaha
          • kacap_z_moskwy Re: a ktoz taki ja bedzie podziwial?? :D 15.02.09, 21:49
            Gekonie, cie na mysli nie mialem.
            • gekon1979 Re: a ktoz taki ja bedzie podziwial?? :D 15.02.09, 21:51
              alez ja wiem kogo miales na mysli :D
              • kacap_z_moskwy Re: a ktoz taki ja bedzie podziwial?? :D 15.02.09, 22:04
                Nawet nie Urse, Gekonu. Tylko normalnych myslacych ludzi.
                • gekon1979 Re: a ktoz taki ja bedzie podziwial?? :D 15.02.09, 22:05
                  tzn, ze URSA nie jest normalnie myslaca :D
                  uwazaj co piszesz, jeszcze cie tam w moskwie zatluka :D za takie smiale slowa haha
                  • kacap_z_moskwy Re: a ktoz taki ja bedzie podziwial?? :D 15.02.09, 22:09
                    Mialem na mysli twoich wspolobywateli. Wiec sie nie podnecaj tak szybko.

Moze glodny?
    • pimpus18 Cała ruska opozycja - czyli do 300 palantów 15.02.09, 21:36
      i to jeśli bolszewików Limonowa do tego doliczyć.
      Toż to pełne bankructwo sterowanej przez Zachód piątej kolumny.
      Taka jest skala problemu.

Z talibami i w Iraku Zachód ma podobne sukcesy.
      Nigdzie nie lubią, jak się im na chama ciemnotę wciska.
      Trzeba być zadufanym w sobie, ogłupionym przez zachodnią propagandę, aroganckim bufonem, żeby tego nie widzieć i nie rozumieć.

• igor_53 Re: Cała ruska opozycja - czyli do 300 palantów 15.02.09, 22:05
        pimpus,300 palantow,jak na warunki Moskwy, jest liczba wystarczajaco
        duza.Zachodni dziennikarze potrafia z tego zrobic niezle widowisko.
        • kacap_z_moskwy Re: Cała ruska opozycja - czyli do 300 palantów 15.02.09, 22:11
          Tak naprawde, to mogli by jednak zrobic normalna manifestacje. Bo czlowieka zamordowali. I go druga kochana polowe tez. Tylko ze udzial tych politycznie zaangazowanych nie dal szansy na wiecej ludzi.
        • pimpus18 Igorze, 15.02.09, 22:21
          nawet w Moskwie 300 to 300 - czyli jakieś 220.

Przy tym cała ta wyliczanka: "Moskiewska Grupa Helsińska i Ruch na rzecz Praw Człowieka, do których przyłączyły się inne ugrupowania demokratyczne, m.in. Jabłoko, Zjednoczony Front Obywatelski (OGF), Oborona, Smiena i Antifa" to jakby wzięte wprost z Monty Pythona, oni też się z takich rzeczy śmiali.

• igor_53 Re: Igorze, 15.02.09, 22:28
            pimpus,zgadza sie, 300 to i w Afrykie 300.Ale te "niezalezne " dziennikarze to
            nawet i z 5 dziewczyn,potrafia niezly news zrobic.Przeciez czytales o tych
            niechcacycz Putina.Ciekawe,czy Putin by ich chcial?
            • pimpus18 Igorze, 15.02.09, 22:41
              nie daj się wciągnąć w poziom rynsztoka.

My tu od tego jesteśmy, żeby prostowaś te codzienne njusy i rewelacje.
              Tępa propaganda jest bardziej śmieszna niż denerwująca.

• eva15 Re: Igorze, 15.02.09, 23:15
                Otóż to, Pimpusiu. Igor jest chyba dość nowy na forum skoro wdaje się w
                pyskówki, jak za przeproszeniem ja kiedyś. Szkoda zdrowia...
                • haansa Evo15, 15.02.09, 23:40
                  eva15 napisała:

> Otóż to, Pimpusiu. Igor jest chyba dość nowy na forum skoro wdaje się w
                  > pyskówki, jak za przeproszeniem ja kiedyś. Szkoda zdrowia...

A juzzz jestes !
                  mam nadzieje Walentynki w ruskich koszarach
                  z wieloma czlonkami armi byly owocne ?
                  co braklo chlopakom gorzyly i wyslali Cie do domu ?
                  • pimpus18 Ty chyba miałeś Walentynki z facetem 15.02.09, 23:46
                    oni lubią takich inteligentnych

• haansa Re: Ty chyba miałeś Walentynki z facetem 15.02.09, 23:56
                      pimpus18 napisał:

> oni lubią takich inteligentnych
                      >

Pupciusi18 ,zbyt ryzykowne :-)
                      w drugiej oczyznie evy15 takich "koni" jak Ty ...

Twoja przewodniczka w perskim na przemowieniach Ajattollachow
                      cwiczona , to niech ci przyszlosc niedoswiadczonego gownojada przetomaczy.

Sedom ikonon kuda kone imalou bro,
                      ticholo buzurk shudim ,
                      teojo verfhte fadhi rast.
                      Teim hashe koni kohnero bori bilar barkenor konin ,
                      beozol di , baharkehma behresin.

www.youtube.com/watch?v=ud0xYFtsZXQ&feature=channel_page
                • pimpus18 Droga Evo, 15.02.09, 23:41
                  wdawałaś się w pyskówki? To musiało być naprawdę zabawne.

Dzisiaj znowu skierowali mnie na tutejszy Idiotentest - po raz kolejny zresztą, ale zawsze go pomyślnie przechodzę i dziękują mi, że wziąłem w nim udział. A to wszystko przez tych natarczywych ciemniaków, od których się opędzić tu nie można.

Ale mógłbym się założyć, że nikomu nie udało się do tego stopnia wyprowadzić Cię z równowagi.

• haansa Pupciusiu18, 15.02.09, 23:47
                pimpus18 napisał:

> nie daj się wciągnąć w poziom rynsztoka.
                >
                > My tu od tego jesteśmy, żeby prostowaś te codzienne njusy i rewelacje.
                > Tępa propaganda jest bardziej śmieszna niż denerwująca.
                >

Drogi pimpusi18 , dupcio ty moja
                to ty nie wiedziales ze w jednym szeregu z gownojadami
                znajdujesz sie w jednym z najlepszych rynsztokow tego swiata ?

poprostuj sobie ponizej "niuansy" aby Ci sie nie nudzilo..

www.youtube.com/watch?v=2FJ52j-UnCI&feature=related
                • pimpus18 Poszerzył ci ktoś na Walentynce horyzonta? 15.02.09, 23:51
    • josip_broz poprawka : opozycja projankeska nie demokratyczna 15.02.09, 22:57
      jak w demokratycznej Rosji moze być "demokratyczna opozycja" ?
      Demokracja oznacza władza ludu a rosyjskie władze mają 70% poparcia
      więc są demokratyczne czy się to propagandystom wyborczej podoba czy
      nie."Wybiórcza" ocenia poziom demokracji w danym kraju po jego
      podporządkowaniu USA im bardziej dany kraj służy jankesom tym
      bardziej jest demokratyczny.Kraje niezależne to "reżimy" a
      proamerykańska opozycja chce "demokracji"
      Ciekawe czy Michał Nowicki twórca Lewicy Bez Cenzury zamkniętej
      przez polską prokurature i postawiony w stan oskarżenia
      za "niesłuszne" poglądy też zdaniem autora tego artykułu zasługuje
      na miano "demokratycznego opozycjonisty"
      • herr7 napisz więcej o Lewicy Bez Cenzury 15.02.09, 23:26
        W Polsce też panuje cenzura, a partie antysystemowe też się zwalcza. Podobno
        przy pomocy prawa.
        • pimpus18 Herr7, 15.02.09, 23:48
          to chyba znalazłeś:

www.geocities.com/lbc_1917/
          jest też jeszcze godna polecenia Nowa Lewica:

www.nowalewica.pl/
          • herr7 dzięki za linki 15.02.09, 23:58
            Nie mam czasu na szukanie takich informacji w sieci. Nie jestem abhaodem czy
            wojciechem2345 spędzającym cały boży dzień na Forum GW.
      • asmall4 pisz do końca o swoim "idolu" cieciu :) 16.02.09, 00:19
        "Założyciel internetowego portalu Lewica Bez Cenzury i związanego z nim pisemka
        "Młody Komunista" Michał Nowicki szydzi z Polaków pomordowanych w Katyniu i
        gloryfikuje działania Stalina. Komuniści, którymi interesują się już organa
        ścigania, za pomocą internetu wzywają do przeprowadzenia metodami bolszewickimi
        rewolucji i wprowadzenia w Polsce komunizmu. Zapewniają, że nauczyli się, jak "z
        flagi biało-czerwonej stworzyć czerwony sztandar". Nowicki, syn Wandy Nowickiej,
        współtwórczyni Federacji na Rzecz Kobiet i Planowania Rodziny, propagującej
        aborcję, pozostaje bezkarny, a strona internetowa nadal działa. "

www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20080606&id=po41.txt
    • asmall4 Zapamiętać gawnojady !!! 16.02.09, 00:22
      "Od kilku dni, po publikacjach "Naszego Dziennka", działalności syna Nowickiej
      "przygląda się uważnie" Prokuratura Krajowa i Agencja Bezpieczeństwa
      Wewnętrznego. Ale jak na razie portal komunistyczny działa. A to może
      zaskakiwać, w przypadku bowiem nazistowskiego portalu Redwatch prokuratura
      zadziałała szybko i sprawnie.

- Propagowanie komunizmu, zwłaszcza za pomocą internetu, a więc medium
      dostępnego dla bardzo dużej liczby odbiorców, jest przestępstwem i mam nadzieję,
      że prokuratura i organa ścigania wreszcie zaczną działać sprawnie. Chciałbym
      wreszcie zobaczyć, że osoby propagujące totalitaryzm komunistyczny są łapane,
      dostają wyroki - nie w zawieszeniu, i są osadzane za kratkami - mówi dr Maciej
      Korkuć z Instytutu Pamięci Narodowej."

I na forum GW się wam skończy niedługo :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka