stix Achtung! Deutsche Banditen! 28.02.09, 11:45 Niemiec to wróg Polaka. Tak było, jest i będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Raczej ty jesteś wrogiem wszystkich. zastanów się 28.02.09, 12:05 jaka organizacja wpoiła w ciebie taką wrogość do wszystkich różniących się czymkolwiek od ciebie. Rezczywiście Niemcy różnią sie tym od Polaków, że mówia o mniemiecku, a Polacy po Polsku. To wystarczy abyś ty Polak nienawidził Niemców. Zauważ, że samolot to ani nie Francja, ani Niemcy ani Szwajcaria ani inne... tylko wozidło do wożenia pasażerów. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem_dziwny Bawarska prokuratura ściga Rokitę 28.02.09, 11:49 jakby kolega JR był faktycznie taki honorowy, to powinien publicznie powiedzieć "przepraszam" Poza tym jakby był faktycznie człowiekiem cywilizowanym, to nie dopusciłby do tak głupiej sytuacji. A tymczasem chce uchodzić "wizualnie" za inteligenta (płaszcze, kapelusze - nie to żebym miał cos do ubioru, po prostu to jego sposób na pokazanie siebie). I nie bardzo mu to wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
pjck Nie wierze, aby ja popchnal 28.02.09, 11:49 Rokita, to moze histeryk, moze sie klocil (ale jak on sie klocil, to ona tez sie klocila), ale nie wierze, aby popchnal te babe. To najpewniej wersja ustalona wspolnie przez kapitana i stewardesse. Policja tez dorzuci swoje trzy grosze - w duzej czesci wymyslone - bo im zalezy na sflekowaniu Polaczka. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Myślał, że będą z nim obchodzić sie tak jak SB 28.02.09, 11:54 delikatnie w Polsce. Panie doktorze prawa Rokito, zna pan prawo? Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Od załatwienia sobie doktoratu, przecież "ważnym.. 28.02.09, 12:06 jest" Odpowiedz Link Zgłoś
gregrenata Bawarska prokuratura ściga Rokitę 28.02.09, 12:00 Panowie nie wiecie kim ja jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bawarska prokuratura i policja to SS!!! 28.02.09, 12:09 Swego czasu szefem policji w Bawarii był niejaki Heinrich Himmler, zwany pieszczotliwie "Reichsheini". Potem poszedł wyżej w swej karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Czy musisz obrażać obecnego szefa policji. Co złeg 28.02.09, 12:23 o zrobił? W samolocie owym na ok 100 pasażerów dwoje zachowali sie niewłasciwie, a teraz wyobraź sobie, że tak jak Rokity (owie) zachowuje sie połowa z nich. Chciałbyś lecieć takim samolotem w towarzystwie połowy gniewnych, gotowych ten samolot rozpi....ć? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Czy musisz obrażać obecnego szefa policji. Co 28.02.09, 12:29 A czy ja kogoś obrażam? Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Re: Bawarska prokuratura i policja to SS!!! 28.02.09, 13:58 A ty kto, NKWD? Odpowiedz Link Zgłoś
marek.lipski Bawarska prokuratura ,Rokita i dziennik.pl 28.02.09, 12:08 Szanowny Panie Rokita, Pana i jak kazdego obywatela,obowiazuja te same przepisy prawne. Pan jako polityk reprezentuje nie siebie ale Polske i pana partie. Jest pan sluga spoleczenstwa.Tak Pan zadecydowal. Nie wspominam o wymaganiach moralnych wzgledem Pana jako reprezentanta dziennik.pl i jako polityka. Poniewaz jest pan pracownikiem Axel Springer Verlag,nie jest to trudne dla Pana adwokata Pana obronic i Pana dochody przedstawic. Zycze moralnosci,odwagi w sprawach publicznych. Watpie czy to jest u Pana mozliwe. Ale to inny temat. Pozdrowienia z Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Również polska policja powinna ścigać Rokitę za 28.02.09, 12:13 obrażanie, bez powodu, innych narodowości. Samolot to nie Francja, Szwajcaria czy inny kraj tylko urządzenie do latania. I tak jak z kazym urządzeniem należy obchodzić się zgodnie z instrukcja tak też trzeba obchodzić się z samolotem. Odpowiedz Link Zgłoś
radiska.sl Re: Również polska policja powinna ścigać Rokitę 28.02.09, 12:20 masz zupelna racje, tylko niektorzy musieliby te proste prawa postarac sie zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Również polska policja powinna ścigać Rokitę 28.02.09, 12:30 Nie policja ściga ale prokuratura. Policja jedynie jest technicznym wykonawcą dyspozycji prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
stix Achtung! Deutsche Banditen! 28.02.09, 12:24 www.iswinoujscie.pl/artykuly/8228/ Policjanci śmiali się i robili mi zdjęcia - PRÓBOWALI wmówić, że nie mamy zapiętych pasów, śmiali się ze mnie, robili mi zdjęcia i kazali zapłacić 500 euro, bo powiedziałem k…a - relacjonuje swoje spotkanie z policją z Metelsdorfu (Niemcy) 36-letni Artur Zapłata z Dargobądza (gmina Wolin). Niemiecka policja wszystkiemu zaprzecza. Sprawą zainteresowała się Ambasada Rzeczypospolitej Polskiej w Berlinie. Ktoś mija się z prawdą A. Zapłata do Niemiec jeździ od 12 lat. Kupuje tam meble i sprzedaje w Polsce. Ma wielu znajomych w tamtejszym Czerwonym Krzyżu. Do tej pory uważał, że policjanci z Niemiec są milsi od polskich. W minioną sobotę (24.01) zmienił zdanie. - Ja i dwaj moi pracownicy wracaliśmy do Polski - mówi A. Zapłata. - Czterej niemieccy policjanci zatrzymali nas niedaleko Wismaru. Pretekstem było to, że jeden z moich pracowników nie miał zapiętych pasów. Nie była to prawda, ale postanowiłem zapłacić, bo z policją nie ma co dyskutować. Mandat wynosił 30 euro. Później policjanci stwierdzili, że pasów nie miał zapięty także drugi z moich pracowników, a na końcu doszli do wniosku, że i ja nie miałem zapiętych pasów. Stwierdzili też, że w jednym z kół jest za mało powietrza. Zaczęli się śmiać. Nie wytrzymałem i powiedziałem „k…a”. Chcieli dać mi mandat w wysokości 500 euro. Frank Schroeder, jeden z policjantów, który zatrzymał pana Artura twierdzi, że to wszystko nieprawda. Za swoje zachowanie i wulgaryzmy mężczyzna dostał w końcu mandat, ale „tylko” w wysokości 320 euro. - Pan Artur zachowywał się bardzo agresywnie - powiedział „Kurierowi” F. Schroeder z policji w Metelsdorfie. Aktor i oszust? Później mieszkaniec Dargobądza zemdlał. Przypuszcza, że to z nerwów. Policjanci zabrali go do klinki w Wismarze. Pracownicy, 21-letni Przemek Rydzykiewicz i jego 19-letni brat Damian zadzwonili w tym czasie do jego domu i opowiedzieli co się stało. Żona i dzieci były przerażone. - W szpitalu nie dali mi zadzwonić. Nie mogłem się tam z nikim dogadać. Ci policjanci dalej się śmiali. Robili mi zdjęcia, gdy byłem nagi. Mówili, że jestem aktorem i oszustem. Chciałem zadzwonić do ambasady, ale nie chcieli mi oddać telefonu - żali się pan Artur. Zdaniem policjantów zdjęcia były robione na dowód tego, że policjanci nie pobili go w czasie interwencji. Gdy zakuli go w kajdanki - ten zemdlał i uderzył się głową o maskę. Twierdzą także, że to nieprawda, że p. Artur chciał dzwonić do ambasady. Gdy w końcu mężczyzna opuścił klinikę, jakiś życzliwy taksówkarz dowiózł go do miejsca, gdzie czekali jego pracownicy i samochód dostawczy. Później przyjechał z pieniędzmi znajomy pana Artura, by ten mógł zapłacić za kurs. - Razem cała przejażdżka do Niemiec kosztowała mnie 600 euro. Za przekleństwo zapłaciłem 320 euro, za brak pasów u dwóch pracowników 60 euro, za taksówkę 40 euro, a za szpital 80 euro. Odpowiedz Link Zgłoś
szydlo4 Samolot to nie Francja, Niemcy, czy inny kraj. To 28.02.09, 12:25 przecież urządzenie do latania. Nie trzeba walić w bębny patriotyczne jak próbowali polscy politycy. To obraza Polaków, nie Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Samolot to nie Francja, Niemcy, czy inny kraj 28.02.09, 12:31 Samolot jest częścią terytorium kraju, w którym został zarejestrowany. Jeśli np. w samolocie w czasie lotu urodzi się dziecko, to jako miejsce urodzenia zostanie wpisany port macierzysty samolotu. Odpowiedz Link Zgłoś
zatroskany.7 większości z was chyba odbiło 28.02.09, 12:32 To, że Jan-Maria może wkurzać to nie powód żeby jakaś głupia pinda demolowała rzeczy pasażerów i doprowadzała do takich sytuacji. Nie za to jej się płaci z pieniędzy za bilety. Jeżeli trzy okresy jej się zeszły to niech bierze zwolnienie Odpowiedz Link Zgłoś
kieliszecze Jasne, Rokita - bohater narodowy 28.02.09, 13:27 obrońca płaszcza i kapelusza ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Bawarska prokuratura ściga Rokitę 28.02.09, 12:42 warcholstwo jest dopuszczalne jedynie we własnym kraju i tak trzymać - będzie bezproblemowo. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 czy to jest właśnie efekt zbliżenia 28.02.09, 12:43 konopnego dziadka i podstarzałej unitki chrześcijańsko demokratycznej? czy córka pastora powinna mieć jakikolwiek wpływ na cokolwiek? to tak jakby premier waszego kraju był synem księdza, natomiast ona sama nie ma dzieci, ale być może czeka na jakiegoś kapłona. Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Bawarska prokuratura ściga Rokitę 28.02.09, 13:21 Pan Jan Maria Rokita razem ze swoją żoną winni pracować w kabarecie a nie w polityce. Pan Maryś narobił sobie kłopotów a narodowi wstydu. No bo jak by nie powiedzieć jest osoba publiczną. Sobiepaństwo jest relik tem zamierzchłej epoki. Obowiązuje jeszcze tylko w zapyziałej Polsce ale nie w Europie. A może by tak zrobić taki egzamin z dobrych obyczajów i wychowania dla polskich polityków, tak jak na prawo jazdy. Bo to jest nie pierwszy przypadek arogancji naszych polityków za granicą. Pan Wojtek Mynarski miał rację, mówiąc, że frak na faceta pasuje do piero w trzecim a nawet w czwartym pokoleniu. Tym razem Marcyś nie popisał się swą elokwencją. Elokwencja Go zawiodła. Przykre ! Odpowiedz Link Zgłoś
lekarz62 Bawarska prokuratura ściga Rokitę 28.02.09, 13:29 Tak dla przykładu 5 lat dla Jasia i Neli. Może inni politycy tak butni nie będą. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Bawarska prokuratura ściga Rokitę 28.02.09, 15:24 Kar nie wymierza się "dla przykładu" lecz po dokładnym przeanalizowaniu okoliczności zdarzenia oraz osobowości sprawcy. Oczywiście, oskarżony musi zostać uznany winnym a w przypadku Rokity do tego jeszcze bardzo daleko. Na razie nawet nie został przesłuchany w charakterze podejrzanego z formalnym postawieniem zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 wszędzie was lubią 28.02.09, 14:09 nie tylko niemcy www.tvn24.pl/-1,1588524,0,1,nacjonalisci-przeciwni-upamietnieniu-mordu-na-polakach,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Wszędzie, nie wszędzie. Mnie nie zależy żeby nas 28.02.09, 14:43 lubili - zwłaszcza takie kreatury jak ty - do nas maja mieć szacunek, chociaż nie ukrywam, idioci typu Rokita dwojga imion tego szacunku nam nie przysparzają. Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 Re: Wszędzie, nie wszędzie. Mnie nie zależy żeby 28.02.09, 15:03 guru133 napisał: > lubili - zwłaszcza takie kreatury jak ty - do nas maja mieć szacunek, buahahahahahahauuaaaaa rozbawiłeś mnie wymoczku Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Może ta sprawa 28.02.09, 14:52 Może ta sprawa da do myślenia tym wszystkim bredzącym o rzekomej "łagodnosci" polskiego prawa. Czy tego rodzaju sprawa skończyłaby się w Polsce samą grzywną? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Może ta sprawa 28.02.09, 15:17 W większości przypadków kodeksu karnego istnieje możliwość alternatywnego orzekania pozbawienia wolności albo grzywny, ewentualnie jednej i drugiej kary zasadniczej. Oprócz tego istnieją kary dodatkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ontos2 Gros z piszących tu 28.02.09, 14:57 reprezentuje najgorsze cechy Polactwa. Małostkowosc,pieniactwo,chamstwo...Jakie znaczenie ma czy to Rokita czy jakikolwiek inny Polak zyjący w zgodzie z zasadami współzycia społecznego. To moze przytrafic sie kazdemu z nas. Ale jakże to tak:lepiej już zlinczowac Rokite, bo go nie lubię...bo,...Eh znawcy przedmiotu poczytajcie o zasadzie domniemania niewinności, a potem wypowiadajcie swe żenujące opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
gajerek3 Do ontos2 28.02.09, 15:33 ontos2 napisał: > reprezentuje najgorsze cechy Polactwa. > Małostkowosc,pieniactwo,chamstwo...Jakie znaczenie ma czy to Rokita > czy jakikolwiek inny Polak zyjący w zgodzie z zasadami współzycia > społecznego. To moze przytrafic sie kazdemu z nas. Ale jakże to > tak:lepiej już zlinczowac Rokite, bo go nie lubię...bo,...Eh znawcy > przedmiotu poczytajcie o zasadzie domniemania niewinności, a potem > wypowiadajcie swe żenujące opinie. Re: Może trudno ci w to uwierzyć, ale praktycznie wszyscy o zasadzie domniemania niewinności słyszeli. Zastanawiam się tylko, czy rzeczeni Rokitowie pamiętają o tym, że są (byli) osobami publicznymi, a w stosunku do takich poprzeczka jakby wyżej zawieszona była, no i oczekiwania prostego ludu co do zachowań inne są. Ponadto frau Nelli ponoć posłanką jest, a wykłócała się (inf.świadków) jak zwykła bazarowa baba. Nie ma się potem co dziwić, że taki carpaccio4 swoje posty zaczyna >wy Polacy<... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Państwo Rokitostwo nie zachowali się inteligentnie 28.02.09, 16:47 Gdy doszło do eskalacji nastrojów w samolocie, powinni wrzeszczeć po rosyjsku i twierdzić, że są Rosjanami. Sądzę, że pani Nelly potrafiłaby to uczynić a i Jean-Marie jeszcze coś niecoś ze szkolnej nauki rosyjskiego pamięta. Może nie byłoby takiego obciachu? Odpowiedz Link Zgłoś
kieliszecze Re: Gros z piszących tu 28.02.09, 17:12 Bzdura. To się nie może przytrafić każdemu z nas. Większość ludzi wie jak należy się zachowywać w samolocie. Rokita niech lata LOTem, tam pewnie może nakichać pilotowi na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Gros z piszących tu 28.02.09, 17:26 kieliszecze napisała: > Bzdura. To się nie może przytrafić każdemu z nas. Osobnicy psychopatyczni stanowią ok.8-10 % populacji. To rzeczywiście jeszcze daleko do "każdy". Odpowiedz Link Zgłoś
jab-77 No i prawidłowo 28.02.09, 16:58 Może wreszcie skończy się buractwo i samowładztwo naszych politykierów, którym się wydaje, że ich prywatny folwark sięga również poza Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Bawarska prokuratura ściga, i jest twarda dla debil 28.02.09, 17:41 Slyszalem ze Bawarczycy to nie Niemcy. Oni się nie cyckają (czyli nie pie... w tańcu). Widzę czarne chmury nad Rokita, choc początkowo myslalem tylko o karze pieniężnej. Odpowiedz Link Zgłoś
abstracto A nasza prokuratura podwinęłaby ogon 28.02.09, 20:36 A nasza prokuratura podwinęłaby ogon pod siebie, gdyby chodziło o niemieckiego ex-parlametarzystę. Taka jest między nami różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Postrach Goleniowa potknął sie w Monachium 28.02.09, 21:56 moze go to cos nauczy ale watpie. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz26b14 Bawarska prokuratura ściga Rokitę 28.02.09, 23:23 Byłem bardzo zdziwiony ,że policja niemiecka wypuściła bez kaucji awanturnika.Widziałem jak policja niemiecka działa wobec chuliganów.Policjanci niemieccy działają zgodnie z prawem.Nie ma możliwości załatwienia z nimi cokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro "Ratunku, Niemce mnie bija"!......... 01.03.09, 07:58 jak go Nelly tlucze tez sie tak wydziera? Odpowiedz Link Zgłoś
pollack5 Ratujcie!!! - bawarska prokuratura mnie ściga !!! 01.03.09, 12:41 (-)Jan Maryja von Arschloch Odpowiedz Link Zgłoś