czajnik-elektryczny 04.03.09, 08:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kinlej Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 08:19 Najgorzej jest na Discovery. Mam wrażenie że tam poziom głośności reklam jest 5 razy większy od programu. Zresztą tam przerywniki są najbardziej wkurzające bo poza reklamami puszczają w ogóle jakieś ch.. wi co (w dodatku nie wiedzieć czemu po angielsku). Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 08:34 To, że są głośne, to fakt. Ale nie wyróżnia to Discovery wśród innych kanałów. Ale to, że nie rozumiesz przerywników (pomijam już, że nocą są często nie są tłumaczone, a są nie tylko w jęz. ang.), to już świadczy o Tobie, i Twojej inteligencji, a nie o samym kanale. Radziłbym Ci więc nieco ostrożności w krytykowaniu tego czego nie rozumiesz, bo możesz się zbłaźnić... Odpowiedz Link Zgłoś
kinlej Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 09:00 rozumiem o czym tam mówią, nie rozumiem tylko po co przerywać ciekawy program takimi pierdołami (obok reklam) Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Jakiś postęp cywilizacyjny jest wymuszany jednak 04.03.09, 09:15 na szczęście. Kiedyś wciskano reklamy dzieciom przed dobranocką, opamiętali się, teraz te gó...ane wrzaski. Wpływ cywilizacyjny Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia.klozetova Re: Jakiś postęp cywilizacyjny jest wymuszany jed 04.03.09, 09:37 mlasskacz napisał: > na szczęście. Kiedyś wciskano reklamy dzieciom przed dobranocką, opamiętali się > , > teraz te gó...ane wrzaski. Wpływ cywilizacyjny Unii. Nie przesadzaj, nie wszystko co złe z Unii pochodzi: zmierz czas tzw. bloku reklamowego, rozumianego jako przerwa całkowita w nadawanym programie/filmie w Polsacie, TVP, TVN i w telewizjach zachodnich - nasze przerwy reklamowe są u nas wyjątkowo długie. W Unii przerwy są znacznie krótsze. Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Jakiś postęp cywilizacyjny jest wymuszany jed 04.03.09, 12:51 ...a dokładniej: w TVN serial trwa 41 minut + 19 minut reklam (wiem bo wycinałem), a bodajże mają prawo do 12-tu minut. Tak samo będą olewać to tworzone prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
fagusp Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 10:57 tim7 napisał: > Ale to, że nie rozumiesz przerywników (pomijam już, > że nocą są często nie są tłumaczone, a są nie tylko w jęz. ang.), to już świadczy o Tobie, i Twojej inteligencji, a nie o samym kanale. > Radziłbym Ci więc nieco ostrożności w krytykowaniu tego czego nie > rozumiesz, bo możesz się zbłaźnić No to pojechałeś tim7. Stwierdzenie, że nieznajomość języka obcego jest wyznacznikiem niskiego poziomu inteligencji - kurde, jak trzeba mieć namieszane pod kopułą, żeby publicznie wciskac taką pierdołę. Tak więc "Radziłbym Ci więc nieco ostrożności w krytykowaniu tego czego nie rozumiesz, bo możesz się zbłaźnić"! Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 20:18 Jak widzę, nie rozumiesz mojego postu. Nie możesz wyjść poza wytyczone sobie granice. Nie rozumieć programu, to nie tylko nie rozumieć języka. Można oglądać program, i nie rozumieć przekazu, treści tam omawianych. I niezrozumienie przekazu świadczy o inteligencji, a nie nieznajomość języka. Wyjmij głowę z własnej... Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 12:50 tim7 napisał: > To, że są głośne, to fakt. Ale nie wyróżnia to Discovery wśród > innych kanałów. Ale to, że nie rozumiesz przerywników (pomijam już, > że nocą są często nie są tłumaczone, a są nie tylko w jęz. ang.), to > już świadczy o Tobie, i Twojej inteligencji, a nie o samym kanale. > Radziłbym Ci więc nieco ostrożności w krytykowaniu tego czego nie > rozumiesz, bo możesz się zbłaźnić... ######### Nie pisz o zbłaź nieniu, bo to akurat Ty błaźnisz się nie rozumiejąc, że polskojęzyczna TV jest dlatego polskojęzyczna, że jest dla przęcię tnych polskich telewidzów ! kiedy wreszcie Telewizje, szczególnie TVP zacznie zacznie przestrzegać praw autorskich producentów filmów i przestanie mazać poprzez swoich "graficiarzy" napisy i graficzne ozdóbki na filmach. Kiedy między reklamami, a filmami będą króciótkie przerwy, kiedy przestaną obcinać tzw ścieżkę rozbiegową filmu (część filmu, najczęściej czarną bez kadrów, napisów i dźwięku ??? Co z przestrzeganiem godzin emisji? Telewidz płaci abonament, telewizja ogłasza program i są dwie strony zawierające umowę, którą należy przestrzegać. Aprzedłużanie reklam tzw zwiastunami i gadulstwem spikerów( mieli być podobno wg telewizji zlikwidowani)? itp, itp, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 20:20 Yyyy..., a co to ma wspólnego z kanałem "Discovery"...? Odpowiedz Link Zgłoś
araya Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 08:51 Z Discovery PL to jest raczej tak, że tam reklamy mają poziom dźwięku normalny, natomiast emitowany program ma poziom potwornie zaniżony, wręcz beznadziejny - stąd odczuwalna różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
rezoon Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 09:40 tam przynajmniej reklamy są krótkie i pamiętam jaki program przerwały. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac A co powiecie o dźwiękowych reklamach na www? 04.03.09, 08:32 Jeżeli pracuje(serfuje) się przy kompie nie słuchając muzyki to głośnośc jest zerowa. Wtedy każdy hałas jest przyjmowany z odrazą. Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Re: A co powiecie o dźwiękowych reklamach na www? 04.03.09, 08:42 Dlatego staram sie nie oglądać filmów na kanałach innych niż Cplus, HBO, TCM, Ale Kino - czyli tych które nie pokazują 90 minutowego filmu przez 2,5 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
ac78f92aa421c5e2b9 Re: A co powiecie o dźwiękowych reklamach na www? 04.03.09, 10:50 maaac napisał: > Jeżeli pracuje(serfuje) się przy kompie nie słuchając muzyki to > głośnośc jest zerowa. Wtedy każdy hałas jest przyjmowany z odrazą. Słuchasz sobie preludium Fis-dur Chopina w wykonaniu Polliniego, a w tle ładuje się jakaś strona (gazeta.pl), i nagle słyszysz obrzydliwe bekanie, gdyż jakiś IDIOTA wpadł na pomysł, że dobrze jest reklamować smochody marki Toyota za pomocą odgłosów bekania. Na szczęscie jest proste rozwiązanie - nie wchodzić na nieprofesjonalne strony i wyłaczyć Flasha. Ewentualnie używać sytemu operacyjnego, który pozwala na kontrolę głośności per aplikacja, wtedy po prostu odłączasz dźwięk przeglądarce. Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 08:42 Nie chodzi o "podniesienie odpowiednich częstotliwości dźwięku. " tylko o kompresję. W jej wyniku zmniejsza się dynamika, ale dźwięk POZORNIE jest głośniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 09:03 Można sztucznie budować tło akustyczne. Dodajesz do programu szum, usuwasz go na reklamy. I dźwięk jest pozornie głośniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 12:55 Głupie. Żeby skompensować wzrost głośności tylko o 6dB musiałbyś dodać tyle szumu, żeby poziom programu wzrósł o 6dB, czyli z takim samym poziomem jak program. Czyli stosunek sygnału do szumu dla programu wynosiłby 0dB. Kto by chciał tego słuchać??? Odpowiedz Link Zgłoś
viscon Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 08:43 mam nadzieję, że nareszcie uciszą tych sookinsynów, którzy nadają reklamy tak że cholera człowieka bierze. do tego dochodzi jakaś kompletna głupota nadawców, bo wrzaskliwość reklam prędzej odstrasza potencjalnych odbiorców, niż przyciąga. wyjące reklamy stosuje jakiś prymityw z Burakowa Dolnego, który za skuteczną komunikację uważa darcie ryja. to wszystko, co na ten temat myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
marooned.mb Podobnie w Internecie 04.03.09, 10:40 Podobnie jest w sieci. Gdyby durni reklamujący się ludzie nie wrzucali animowanych, krzyczących i migających reklam we Flashu, to o wiele ludzi mniej by je blokowało i co za tym idzie, większy byłby zakres potencjalnych odbiorców. Spokojną reklamę tekstową z GoogleAds mogę zostawić - migającego Flasha wycinam w pół sekundy wraz z całą domeną i nigdy więcej od tej firmy reklam nie widzę. Jeszcze wiele wody w Wiśle upłynie, zanim agencje reklamowe i firmy prywatne to zrozumieją. A co do samego newsa: w końcu miło przeczytać, że ktoś coś robi dla szarego zjadacza chleba. Oby więcej takich wieści! Odpowiedz Link Zgłoś
mark_13 Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 11:30 Też jestem ciekaw co to za geniusz wymyślił taki sposób na "zwiększenie" skuteczności reklam. Ale pewnie jak to zwykle bywa, nikt się nie zastanawia tylko stosuje bezsensowne "zasady". Chyba w tym środowisku nie dopuszczają do myśli, że istnieje coś takiego jak pilot, inaczej może wreszcie by się ocknęli i zrozumieli, że jako coś człowieka irytuje to będzie starał się pozbyć problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 13:00 To nie żaden geniusz wymyślił, tylko sprawdzono doświadczalnie. Im bardziej wpieniająca i dokuczliwa reklama tym bardziej skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 13:05 pe1 napisał: > To nie żaden geniusz wymyślił, tylko sprawdzono doświadczalnie. Im bardziej > wpieniająca i dokuczliwa reklama tym bardziej skuteczna. ############## Bo łatwiej rzucająca się w uszy i oczy. Tosamo z treścią. Im bardziej durna reklama tym łatwiejsza w zapamiętaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
mariaczczi1 nasze zdrowie i naszych dzieci 04.03.09, 14:09 bydlaki mają w dupie !!! Pewnie zwiększa to gó... stres i słuch. Potem naród się zrzuca na WOŚP w celu zakupu aparatów słuchowych dla niemowlaków. Ja mam wrażenie , że całym światem trzęsie zajączek od bateryjek. Im sie zwiekszają obroty , bo ja jak wchodzą reklamy i sięgam po pilota , to ich nie ściszam , tylko od razu przełączam na inny kanał. Producenci baterii muszą na tym zarabiać. PROPONUJE WE WSZYSTKICH ANKIETACH ( jak nas pytają ) PODAWAĆ ODPOWIEDŹ : ZE WZGLĘDU NA ZBYT GŁOŚNE REKLAMY NIE OGLĄDAM I NIE SŁUCHAM TEGO BADZIEWIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bet.a.12 Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 08:57 No wreszcie ! Wkurzające jest to ,że człowiek podczas oglądania filmu musi cały czas regulować poziom głośności bo właśnie "leci reklama". A odcinek serialu w rzeczywistości trwa 15 min ,reszta to reklamy ,paranoja...Jeszcze powinni zmniejszyć częstotliwość nadawania reklam bo co 10 min przez 10 min to przesada . Odpowiedz Link Zgłoś
maidenman Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 09:13 Reklamy będę regulowane - w odstępie minimum co 30 minut. Nie wiem kiedy to wejdzie w życie, ale prace już trwają. Z głośnymi reklamami można sobie poradzić kupując nowy telewizor lub odtwarzacz DVD, które już dawno mają algorytmy wyrównujące poziom "głośności" nadawanych audycji ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 09:23 > kupując nowy telewizor lub odtwarzacz DVD, które już dawno mają algorytmy > wyrównujące poziom "głośności" nadawanych audycji ;) I tracąc dynamikę, Odpowiedz Link Zgłoś
pio765 Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 09:41 Po co ci dynamika, przy słuchaniu sepleniącego lektora, który raczej dba o to, by mu sztuczna szczęka nie wypadła, niż o to, by oglądający zrozumieli tłumaczenie dialogów w filmie? Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 10:16 Z lektorem bez sensu, ale jak oglądasz filmy w oryginale... Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello Od dawana wiadomo, że to działanie kompresora 04.03.09, 09:11 dynamiki daje taki efekt co podnosi średnią głośność bez przekraczania wartości maksymalnych. Dynamika dźwięku to różnica pomiędzy najniższym możliwym i najwyższym możliwym w danym kanale przesyłowym poziomem dźwięku, zwykle wyraża się to w decybelach proporcjonalnych do logarytmu dziesiętnego z ilorazu poziomów, ze względu na to, że ucho ludzkie reaguje nieliniowo na poziom dźwięku. Kompresor w torze dźwiękowym podnosi cichsze fragmenty dźwięku nie ruszając głośniejszych. Często też stosowana jest kompresor pasmowy, manipulujący głośnością fragmentów dźwięku w zakresie częstotliwości od 1 do 4 kHz, gdzie ucho ma największą czułość: Patrz krzywe Fletchera-Munsona: www.hifi.pl/slownik/fletcher-munson.php Jednocześnie w torze pracuje limiter, który pilnuje by sygnał nie przekroczył poziomu granicznego, bo to się wiąże z możliwością przesterowania nadajnika. W efekcie otrzymujemy dźwięk o prawie jednakowym, dla ucha, natężeniu dźwięku, np. zmieniający poziom w zakresie 5-6 dB (stosunek poziomów natężenia dźwięku najgłośniejszego do najcichszego około trzykrotny) zamiast normalnego 40-50 dB (10000- 100000). Jeżeli przyjmiemy maksymalny poziom jako 0 dB i zakres zmienności jest od -6 dB do 0 dB to średni poziom wynosi -3 dB ((max-min)/2). Dla dynamiki 40 dB średnia wyniesie -20 dB, różnica wynosi 17 dB czyli przeliczając na poziom natężenia dźwięku 50 razy ciszej, a cały czas wartość maksymalna wynosi 0 dB. Podobny zabieg stosują różne stacje radiowe, by wydawać się głośniejszymi od innych. Problemem w pomiarach głośności jest to, że krzywa czułości częstotliwościowej nie jest stała tylko zmienia się zależnie od składu częstotliwościowego dźwięku (dźwięk jest cały czas zmieniającą się mieszaniną fal o różnych częstotliwościach i ich amplitudach) czego nie uwzględniają proste mierniki. Czytanki: www.fizykon.org/akustyka/akustyka_glosnosc_wstep.htm www.fizykon.org/akustyka/akustyka_natezenie_fali.htm www.fizykon.org/akustyka/akustyka_poziom_natezenia.htm www.fizykon.org/akustyka/akustyka_glosnosc_fon.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kac_moralny Świat nie walczy z terroryzmem, 04.03.09, 09:18 Świat walczy z biedą i narkotykami. Odpowiedz Link Zgłoś
mrarm Re: Świat nie walczy z terroryzmem, 16.03.09, 14:30 Mi brak pieniędzy na narkotyki, bo jestem biedny. Zwalczcie moją biedę, a ja będę się starał uwolnić świat od narkotyków, skupując je. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A tu jest opis metody pomiarowej, prosta nie jest 04.03.09, 09:21 www.krrit.gov.pl/bip/Portals/0/prawo/projekty%20aktow%20prawnych/proj_rozp_reklama_20090224.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
superbart Re: A tu jest opis metody pomiarowej, prosta nie 04.03.09, 10:45 Może dla laika, przejrzałem i dla kogoś kto uczciwe skończył inżynierie dźwięku/akustykę to bułka z masłem. Już kilka lat temu podczas dysput z znajomymi z inżynierii dźwięku twierdziłem że to proste i "do zrobienia". A z resztą jeszcze bym to inaczej ugryzł. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: A tu jest opis metody pomiarowej, prosta nie 04.03.09, 12:45 Oczywiście, że to jest banalnie proste i nadawcy już od dawna tak mierzą prawdziwy poziom głośności. Sęk w tym, że na potrzeby rozmowy z UKE wcale nie chcą się powoływać na te pomiary tylko przytaczają bezsensowny pomiar wartości szczytowej, bezczelnie wykorzystując ignorancję techniczną urzędników. To jest zwykłe chamstwo. Wprowadzając znormalizowany sposób pomiaru głośności (obojętnie jaki by nie był prosty, byle mierzył moc RMS a nie wartość szczytową) zmusza się nadawców z urzędu do trzymania się reguł fair play. Odpowiedz Link Zgłoś
ereta Re: A tu jest opis metody pomiarowej, prosta nie 04.03.09, 13:08 superbart napisał: > Może dla laika, przejrzałem i dla kogoś kto uczciwe skończył inżynierie > dźwięku/akustykę to bułka z masłem. Już kilka lat temu podczas dysput z > znajomymi z inżynierii dźwięku twierdziłem że to proste i "do zrobienia". A z > resztą jeszcze bym to inaczej ugryzł. TYLKO ILU "TAKICH MĄDRALI JEST"? Odpowiedz Link Zgłoś
superbart Re: A tu jest opis metody pomiarowej, prosta nie 04.03.09, 14:16 Wbrew pozorom nie jest tak mało, natomiast jak zwykle nie działa (oby wkrótce w czasie przeszłym) prawo i organizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: A tu jest opis metody pomiarowej, prosta nie 04.03.09, 14:19 Wbrew pozorom - sporo. Zobacz sobie ilu co roku absolwentów kończy kierunki : Fizyka, Elektronika. Fakt, absolwentów kierunku Marketingu i Zarządzanie jest więcej Odpowiedz Link Zgłoś
superbart Re: A tu jest opis metody pomiarowej, prosta nie 04.03.09, 16:08 O proszę, jaka to miła odmiana spotkać w sieci kogoś kto myśli niemal identycznie :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: A tu jest opis metody pomiarowej, prosta nie 04.03.09, 10:52 W istocie - opis algorytmu jest jasny i klarowny. Tym niemniej urzędnik redagujący tekst w miejsce terminu "surround" zastosował dziwoląga "sorund". Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami "Spokojny film podczas którego przysypiasz " :) 04.03.09, 09:22 Czyli na coś się te reklamy przydają: dzięki nim nie prześpisz połowy filmu :) Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 09:22 Chwała im za to, byle tylko dali radę wprowadzić. Nastepny krok to zakaz niechcianych dźwięków reklam w internecie - czowiek siedzi sobie wieczorem cichutko, ewentualnie słucha sobie spokojnej muzyki, a tu wrzask, hałas, zgrzyty, bo Gazeta.pl zamieściła "ijnnowacyjną" reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
gieniak Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 09:41 Człowieku zacznij używać normalnej przeglądarki i przestaniesz mieć problem z reklamami w necie. Ja właściwie żadnych reklam nie widzę: Ff + noscript + adblock plus, ale równie dobrze może być Opera lub jeszcze coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 09:31 Wygląda na to, że wreszcie KRRiTV zaczyna zajmować się tym, do czego została powołana. Odpowiedz Link Zgłoś
pluszsz Wreszcie uciszą TVN ! 04.03.09, 09:32 To nieprawda, że nie podnoszą głośności reklam. Przykład dla KRRiT - TVN i wieczorne "Złap mnie jeśli potrafisz" (Hanks, Di Caprio) z ostatniego weekendu. Na kilka sekund przed reklamami - pod koniec napisów końcowych, jakiś osioł podniósł głośność - nie częstotliwość. Pomylił się ale dał jednoznaczny dowód praktyki. Było to bardzo słyszalne, bo w nocy. Najbardziej denerwujące jest właśnie wtłaczanie nam głośnych reklam w późnych godzinach, gdy dzieci i część domowników już śpi. Odpowiedz Link Zgłoś
hapet Re: Wreszcie uciszą TVN ! 04.03.09, 10:58 A ja myślę, że to po części zabieg agencji reklamowych, a po części wina studia, która "robi" polską wersję danego programu. O ile na filmach jeszcze jakoś o to dbają, o tyle na wspomnianym już tu Discovery zdarza się, że dwa programy po sobie różnią się głośnością w sposób znaczny. Do tego często zdarza im się, że albo zbyt wyciszą wersję oryginalną i nie słychać żadnych dźwięków poza polskim lektorem, albo wyciszą za mało i wtedy angielskiego lektora słychać wyraźniej niż szepczącego polskiego. A najczęściej właśnie zdarza się, że polski lektor czyta prawie szeptem tekst, co w przerwie reklamowej skutkuje atakiem hałasu w normalnej (dopuszczalnej) głośności. PS. A dla przysypiających powinni przywrócić hymn na zakończenie programu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mockturtle A kiedy uciszą natrętne reklamy w Intenecie? 04.03.09, 11:22 A w tych przoduje między innymi Gazeta Wyborcza. Środek nocy, krótka przerwa w pracy (jestem koderem, więc wiadomo, kiedy pracuję), włączam gazetkę a ta wyje jakąś durną reklamą, i jeszcze trudno znaleźć wyłącznik. Ostatnio jakaś wybitnie złośliwa zaraza wyje kryjąc się za dolnym końcem ekranu - żeby cholerstwo wyłączyć, trzeba zeskrollować se w dół. Do tego czasu cała rodzina już na nogach, Żona grozi sprawą rozwodową, a dzieci karzą napisać oświadczenie, że nie mogą pójść do szkoły bo ojciec unmiemożliwia im odpoczynek nocny. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: A kiedy uciszą natrętne reklamy w Intenecie? 04.03.09, 12:46 Jesteś koderem fajtłapą, który nie wie, co to jest AdBlock ? Odpowiedz Link Zgłoś
hurdy-gurdy Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 09:34 Chyba jedyny przypadek przydatności KRRiTV Odpowiedz Link Zgłoś
anarchoateo Re: Proszę o wpis : kto ogląda "bloczki" 04.03.09, 11:50 kac_moralny napisał: > reklamowe? nikt ? Odpowiedz Link Zgłoś
smakaroni Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 09:44 Brawo. Te wyjace reklamy to skandal Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy_miszczuk przecież można wyłączać dźwięk. I po sprawie 04.03.09, 09:48 Ja znalazłem bardzo prosty i skuteczny sposób. Jak tylko to badziewie się zaczyna wyłączam dźwięk. I mam błogi spokój. Doszedłem w tym do perfekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: przecież można wyłączać dźwięk. I po sprawie 04.03.09, 12:57 I albo siedzisz i wgapiasz się w nieme reklamy, albo odchodzisz od telewizora i przegapiasz moment wznowienia filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
alowski Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 09:48 Mam nadzieję że to coś da... Odpowiedz Link Zgłoś
januszcz Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 10:04 Wreszcie. Wyjące reklamy, które pewnie pomyślane były jako wpadające, dosłownie, w ucho, mają u mnie skutek odwrotny, ponieważ z reguły nie kupuję reklamowanych towarów, których reklama mnie wkurzyła. W zasadzie nie kupuję w ogóle reklamowanych nachalnie towarów ponieważ mam świadomość, że za tą reklamę zapłacę kupując reklamowaną rzecz. Wyjątki są nieliczne, np. pasta do zębów. J. Odpowiedz Link Zgłoś
hapet Re: Uciszą wyjące reklamy algorytmem? Możliwe 04.03.09, 11:02 O i ja tak robię. Miast zwracać uwagę na przekaz skupiam się na dźwięku. Jeśli reklama "ryczy" staram się nie kupować danego produktu (a niech się uczą). Jeśli słyszę stonowane dźwięki to chętnie oko zawieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
apiw Ja też unikam kupowania takich produktów, a w szcz 04.03.09, 11:31 a w szczególności tych , które mi migają często. Jak reklama mi mignie raz, to od biedy mogę uznać ją za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
primum_non Re: reklamy to klęska demokracji 04.03.09, 10:07 największa.Jest dokładnie przeciwnie,niż by wszyscy głosowali.Nie chcę być złym doradcą,ale uwagę oprócz głośności zwracają fikuśne efekty ośmiokanałowe i zaskakujące dźwięki,też nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
lanyp Pytanie o ustawę medialną! 04.03.09, 10:02 można zadać tutaj: www.nasz-parlament.pl/forum/viewforum.php?f=2126 i tutaj: www.nasz-parlament.pl/forum/viewforum.php?f=1667 Odpowiedz Link Zgłoś
tenare "Specjaliści" od reklamy telewizyjnej uważają, że 04.03.09, 10:12 czym głośniej drze się mordę, tym reklama jest skuteczniejsza. Tak się nauczyli na tzw. "studiach marketingu i reklamy". Poziom głośności dźwięku można uregulować algorytmami, ale poziomu intelektu i chamstwa nadawców niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: "Specjaliści" od reklamy telewizyjnej uważają 04.03.09, 13:00 Ale niestety naprawdę tak jest. Potwierdzono to wielokrotnie różnymi badaniami. Reguła sprawdza się w masie, gdzie 90% społeczeństwa jest głucha i tępa, a nie wśród elity ludzi o wrażliwym słuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny Chwala. Nareszcie dobry ruch. 04.03.09, 10:24 Jestem w stanie zaakceptowac pojawiajace sie reklamy, irytuje mnie jednak ich akustyczna natarczywosc. Podobnie jak wiekszosc forumowiczow, widzac po postach ... Odpowiedz Link Zgłoś
bogucjusz Nowoczesne odbiorniki TV sobie z tym radzą 04.03.09, 10:55 A swoją drogą miło by było, gdyby telewizory pracowały na jakimś systemie operacyjnym. Można by instalować programiki w ogóle blokujące reklamy i przełączające automatycznie na inny kanał. No i sam sobie odpowiedziałem, dlaczego takich telewizorów się nie produkuje... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
b0d0 Re: Uciszą wyjące reklamy a razem z nimi programy 04.03.09, 10:58 Uciszą wyjące reklamy, a razem z nimi programy. Obywatel podkreci dzwiek, zeby uslyszec program i zostanie w punkcie wyjscia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
poznaniak81 A co z reklamami na stronach internetowych? 04.03.09, 11:05 Załóżmy że słucham w słuchawkach radia lub muzyki. Wchodzę na stronie i nagle słyszę bardzo głośno reklamę flashową lub inną. Przecież to może doprowadzić do utraty słuchu! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: A co z reklamami na stronach internetowych? 04.03.09, 12:47 Firefox + AdBlock+ Odpowiedz Link Zgłoś
sandino Poznaniaku, jest sposób. Używaj firefoxa i 16.03.09, 16:00 zainstaluj w nim dodatek "Adblock Plus". Odkąd mam adblocka, nie wiem co to reklama w necie. Naprawdę to działa ! poznaniak81 napisał: > Załóżmy że słucham w słuchawkach radia lub muzyki. Wchodzę na stronie i nagle s > łyszę bardzo głośno reklamę flashową lub inną. Przecież to może doprowadzić do > utraty słuchu! Odpowiedz Link Zgłoś