junkier 17.03.09, 12:39 Eurofaszyzm krzewi sie w oblakanczym tempie w Wlk. Brytanii, ten kraj ma tyle teraz wspolnego z tradycyjnym brytyjskim liberalizmem co Wybiorcza z obiektywnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzeg-orz11 Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się p... 17.03.09, 12:44 ... szkoda gadać, panie pośle czas na wyprawę krzyżową, niech pan zbiera ekipę i jedzie( oby dalej stąd) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Eurofaszyzm krzewi sie w oblakanczym tempie w Wlk. 17.03.09, 12:50 Tu jest kilka linków do artykułów z "Rzeczpospolitej" opisujących antychrześcijańskie patologie i ekscesy w Wlk. Brytanii, włos się jeży na głowie od samych tytułów: - Zabrali dzieci dziadkom, dali gejom www.rp.pl/artykul/27,255828_Zabrali_dzieci_dziadkom__dali_gejom_.html Nowe społeczeństwo na trupie tradycji www.rp.pl/artykul/27,255844_Nowe_spoleczenstwo_na_trupie_tradycji_.html Kara za modlitwę (chrześcijańską) o zdrowie www.rp.pl/artykul/67352,257064_Kara_za_modlitwe_o_zdrowie_.html Brytyjka straci pracę za wiarę w Chrystusa www.rp.pl/artykul/30,262862_Straci_prace_za_wiare_w_Chrystusa___.html Muzułmańskie szkoły na Wyspach uczą nienawiści www.rp.pl/artykul/30,266304_Muzulmanskie_szkoly_na_Wyspach_ucza_nienawisci.html Brytyjski rząd: seks tak, wartości nie www.rp.pl/artykul/27,267658_Brytyjski_rzad__seks_tak__wartosci_nie.html Chrześcijaństwo spychane na margines w „agresywnie świeckim” brytyjskim społeczeństwie www.rp.pl/artykul/30,272386_Tony_Blair_broni_chrzescijan.html Islamiści obrazili i wygwizdali żołnierzy www.rp.pl/artykul/30,275185_Islamisci_obrazili_i_wygwizdali_zolnierzy_.html Taka to ci "normalnosc" w angielskim stylu ad. 2009 !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Eurofaszyzm krzewi sie w oblakanczym tempie w 17.03.09, 12:59 Bardzo mila wizja. Nigdy nie lubilem Angoli ale to mi się podoba. I daje polaczkostwu ładnie po nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurofaszyzm krzewi sie w oblakanczym tempie w 17.03.09, 13:04 Jest to wizja calkowicie chora, antycywilizacyjna. Zycze takim pozytecznym idiotom jak ty zebys trafil w lapska muzulmanskich fanatykow, oni zrobia z takim elementem porzadek i wtedy docenisz Polske, zindoktrynowany blaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Eurofaszyzm krzewi sie w oblakanczym tempie w 17.03.09, 13:05 To strasznie islamistami junkier jest już nudne i oklepane. Wymyśl coś innego. Od kilku lat chce być ofiara islamistów i jakoś nie mogę się załapać. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Eurofaszyzm krzewi sie w oblakanczym tempie w 17.03.09, 13:09 W Kosowie 60 lat temu tez straszenie muzulmanami moglo wydawac sie "smieszne". Dzis ta swolocz ma swoje bandyckie panstwo, a Serbowie, prawowici wladcy Kosowa, sa brutalnie przesladowani i mordowani, pisal o tym prawde znany pisarz Waldemar Lysiak. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Eurofaszyzm krzewi sie w oblakanczym tempie w 17.03.09, 13:14 Ty nie wierz we wszystko co piszą tylko staraj się myśleć samodzielnie bo na razie kiepsko ci to wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aplus nie lubie Czartoryskich ale ten przypadkiem ma rac 17.03.09, 13:30 je. Angole to zwykli hipokryci i bigoci, zartuja sobie z chrzescijan, JPII ale nie z krolowej ktorej jakby mogli to by weszli w d.. z zachwytem i bez wazeliny. Pamietajmy ile nakradli w czasach kolonializmu i ile zametu sieja na swiecie w wyniku wlasnej glupoty - np. konsekwencje Jalty albo konflikt blisko wschodni to tez przez nich. Hitlera tez dlugo tolerowali bo skoro Polsce nie wyszlo to Hitler mial byc tym ktory powstrzyma sowiecka zaraze. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 POstKomuchy wprowadza bolszewizm do Polski 18.03.09, 02:08 Re: Boruc bohater wiary Radia Maryja! :-)))))))) M: dzis biora sie za katolikow jutro za kazdego innego uczciwego czlowieka. Czy ktos jeszcze widzi roznice miedzy Zwiazkiem Socjalistycznych Republik Sowieckich a Zwiazkiem Socjalistycznych Republik Europejskich ? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Eurofaszyzm krzewi sie w oblakanczym tempie w 18.03.09, 16:40 obraza.uczuc.religijnych napisał: > Ty nie wierz we wszystko co piszą tylko staraj się myśleć > samodzielnie bo na razie kiepsko ci to wychodzi. Tobie też nie nejlepiej. Pojedź tam, zobacz co się dzieje, może porozmawiaj z żołnierzami którzy tam byli i wtedy dyskutuj. A jak chcesz zostać ofiarą islamskich fanatyków, to pojedź na zachód europy i na przykład wejdź do meczetu w butach. Zaraz się dowiesz. Nie wspomnę o tym, że chętnie bym zobaczył jak na przykład w Arabii Saudyjskiej wychodzisz na ulicę z krzyżykiem na szyi... No albo na przykład zrób taki happening jak niektórzy nasi artyści, czyli na przykład zesraj się na Koran, nakręć to na video i wrzuć to do sieci. Czy masz wystarczająco duże jaja by to zrobić?? Odpowiedz Link Zgłoś
mam_racje_zawsze junkiweeer was popiera klastra 17.03.09, 13:36 zdegenerowanych moherów którym matka PZPR opusciła a których przejeła PiCbolszewia, wy nie macie nic wspólnego z katolikami tylko z sekciarzami Odpowiedz Link Zgłoś
xxsiedleckaxx Re: junkiweeer was popiera klastra 17.03.09, 14:11 Ty nigdy racji nie masz.PIS to partia prawicowa .POpaprańce pasują do Bolszewików i PZPRowców. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: junkiweeer was popiera klastra 17.03.09, 14:15 Jeśli PiS to partia prawicowa to ja jestem skunksem. Przypomnij sobie filmiki o lodówce i tym podobne, hasła Polski solidarnej - toć to czysty bolszewizm zniechęcający do jakiegokolwiek działania. Druga część wypowiedzi to zwykłe epitety, z epitetami się nie dyskutuje. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: junkiweeer was popiera klastra 17.03.09, 14:27 Jak widac doktrynerom nawet obnizka haraczu skladki rentowej, PIERWSZA OBNIZKA KOSZTOW PRACY W POLSCE PO 1989 R, nie daje nic do myslenia. Oni wola wierzyc w goloslowne gledzenie o liberalizmie a la PO. Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <------------=--- 17.03.09, 14:31 Poproś chłopaków od Kaczystów, żeby Ci doinstalowali polską czcionkę bo wstyd robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: junkiweeer was popiera klastra 18.03.09, 16:51 xxsiedleckaxx napisała: > Ty nigdy racji nie masz.PIS to partia prawicowa .POpaprańce pasują do > Bolszewików i PZPRowców. Pis to partia katolewicowa. Lewicowośc czy prawicowość określa się stosunkiem do własności środków produkcji mówiąc krótko, a nie stosunkiem do kościoła katolickiego. Więc PIS jako zwolennik własności państwowej jest lewicowy, a ze względu na stosunek do kościoła jest prokościelny. Co w sumie daje jak na wstępie. CBDW Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Eurofaszyzm krzewi sie w oblakanczym tempie w 17.03.09, 13:12 Bądz grzeczy, bo przyjdzie żyd i schowa cię do worka! Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Eurofaszyzm krzewi sie w oblakanczym tempie w 17.03.09, 13:15 Same zagrożenie od obcych! Mogę być tylko pewien że Prawdziwy Polak nie wyrządzi mi żadnej krzywdy bo jest ubogacony. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz No niestety poseł ma rację. 17.03.09, 13:04 Brytyjczycy się mocno zagubili. Eurokomuna poczyniła tam szczególne zniszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorn Re: No niestety poseł ma rację. 17.03.09, 13:38 Jakoś nie zauważyłem masowej migracji brytyjskich chrześcijan do Polski - raju dla konserwatystów, katolików i obrońców tradycji. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: No niestety poseł ma rację. 17.03.09, 13:52 ludwikdorn napisał: > Jakoś nie zauważyłem masowej migracji brytyjskich chrześcijan do > Polski - raju dla konserwatystów, katolików i obrońców tradycji. Bo to w więkoszści anglikanie i zamiast uciekać wolą walczyć o swoje w swoim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: No niestety poseł ma rację. 17.03.09, 14:46 tak, ostatnio to bardzo widac, te walke. konkretnie rzecz biorac katole w Irlandii Polnocnej postanowily przypomniec rozmaitym durniom, ze jednak nie kazdy terrorysta jest islamski :) Odpowiedz Link Zgłoś
aplus fredzik a sprobuj pomyslec, skad wiesz ze to katol 17.03.09, 15:35 icy ? Bo TVN tak powiedzialo ? Toz to ten sam "dziennikarski" styl jak kiedys BBC ktore oglosilo ze WTC7 zawalilo sie na 15 minut przed faktycznym zawaleniem ready4freddy napisał: > tak, ostatnio to bardzo widac, te walke. konkretnie rzecz biorac katole w > Irlandii Polnocnej postanowily przypomniec rozmaitym durniom, ze jednak nie > kazdy terrorysta jest islamski :) Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Eurofaszyzm krzewi sie w oblakanczym tempie w 17.03.09, 13:49 . . . nie wszystkie artykuły uważam za obiektywne. Niektóre tytuły już są sugerujące. Co do islamistów: to kwestia liczby - Brytyjczycy sami sobie napytali biedy. Dotyczy to zresztą również poprawności (politycznej?). Wolałbym za to podyskutować o tym co dzieje się w Polsce. Tu mamy sytuację à rebours: tutaj kk sobie pozwala i wcale nie chodzi o tzw. wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 junkier broni heretyków 17.03.09, 15:36 Nie odnoszę się do pozostałych przypadków, ale ta pielęgniarka nie jest przecież chrześcijanką! To baptyska, czyli wstrętna Panu Bogu i Najświętszej Panience heretyczka! W ogóle chrześcijan, czyli rzymskich katolików, prawie w GB nie ma, oprócz przyjezdnych Polaków oczywiście. Większość należy do tzw. "Kościoła" Anglikańskiego. Ci bezbożni heretycy wypaczają Prawidziwą Wiarę. Nie uznają przywództwa Papieża, a ich księża mają żony! Są gorsi od muzułmanów. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: junkier broni heretyków 18.03.09, 21:36 Oj, obawiam się że Twoja wiedza o katolicyzmie jest przedatowana o jakieś 200 lat :-O Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: junkier broni heretyków 20.03.09, 12:54 Przedatowana??? Słucham Radia Maryja codziennie. Katolicką publicystykę ("Gość Niedzielny") czytuję regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
praczka Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się p... 17.03.09, 12:45 Pani pośle! To nie jest żadne prześladownaie chrześcijan, tylko laicyzacja społeczeństwa. Kościół będzie miał coraz mniej do powiedzenia i to jest nieuniknione. Nie można nikomu narzucać swojej wiary, twierdząc przy tym, że jest jedynie słuszną. A pan pewnie chciałby, żeby w Europie nadal dominował światopogląd chrześcijański, a najlepiej katolicki. Przykro mi, ale tak nie będzie. Ksiądz niech zagląda do łóżek swoim owieczkom, jeśli wyrażą na to zgodę. Resztę społeczeństwa proszę zostawić w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier B. Wildstein zdemaskowal ateistów - im chodzi o kr 17.03.09, 12:58 "Jakie są religijne przekonania ateisty, który deklaruje brak takich przekonań? Wydawałoby się, że państwo wywiązuje się ze swoich obowiązków, jeśli broni go przed poniżaniem, dyskryminacją i nawracaniem na siłę. Tymczasem ateiści domagają się od państwa zdecydowanie więcej. Obrażać ma ich obecność religii w przestrzeni publicznej. Dlaczego osoby, które nie wierzą, czują się obrażone publiczną manifestacją wiary? Obserwując “religijne przesądy”, powinny czuć co najwyżej intelektualną wyższość. Wycofanie religii z przestrzeni publicznej ma jakoby chronić osoby niewierzące przed dyskryminacją, jaka jest ich udziałem jako tych, którzy w religii nie uczestniczą. Jeśli jednak przyjmiemy tę logikę, to zakazać powinniśmy manifestacji patriotycznych jako krzywdzących osoby, które patriotami się nie czują. Każda kultura, którą znamy, posiada korzenie religijne. Czy dyskomfort ateistów ukoiłoby dopiero radykalne ocenzurowanie kultury? W rzeczywistości ateizm przekształcił się od jakiegoś czasu - zresztą ten potencjał miał w sobie od początku - w agresywną antyreligię. Jako taki dąży do eliminacji religii. Nie propaguje neutralnej przestrzeni publicznej, ale świat bez religii. Jest chyba najbardziej nietolerancyjnym wierzeniem współczesnego Zachodu. blog.rp.pl/wildstein/2008/05/05/uczucia-ateistow/ I nie rob z siebie idioty piszac do mnie "panie posle", nastepny pali glupa Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: B. Wildstein zdemaskowal ateistów - im chodzi 17.03.09, 13:00 A co ma Wildstein do gadania? Myśl lepiej samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: B. Wildstein zdemaskowal ateistów - im chodzi 17.03.09, 14:01 To prawda, jeśli ktoś nie ma własnych przekonań, własnych argumentów, podpiera się autorytetami, czyli tzw. argumentum ad verecundiam wg Schopenhauera. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: B. Wildstein zdemaskowal ateistów - im chodzi 17.03.09, 14:05 Podawanie cytatow z wskazywaniem zrodla nie jest niczym zlym, przeciwnie, swiadczy o oczytaniu i kulturze dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: B. Wildstein zdemaskowal ateistów - im chodzi 17.03.09, 14:07 Nie. Ty nie potrafisz się bez tego obejść co świadczy o twojej nieumiejętności samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_racje_zawsze Re: B. Wildstein tro komuszy kretyn 17.03.09, 13:37 piszący w czerwonej rzepie, włazikuper kaczek Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorn Re: B. Wildstein zdemaskowal ateistów - im chodzi 17.03.09, 13:42 junkier napisał: > I nie rob z siebie idioty piszac do mnie "panie posle", nastepny > pali glupa Nie bądź megalomanem, nie każdy post tutaj jest pisany do ciebie. Poza tym nie chodzi o obrazę uczuć religijnych ateistów, bo oni rzeczywiście takich uczuć nie mają, ale o uczucia religijne ludzi o innej wierze. Stajesz w obronie katolików, a co powiesz na to, że tak samo jak krzyżyka nie wolno nosić innych symboli religijnych, np. chust na głowie w szkołach. Chciałbyś, żeby stewardessa w samolocie którym lecisz miała na szyi zawieszony odwrócony pentagram? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: B. Wildstein zdemaskowal ateistów - im chodzi 17.03.09, 13:50 Jesli znaki religijne sa nieprzesadnie duze nie widze problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
4g63 Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się p.. 17.03.09, 12:46 nareszcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
totyczyja Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 12:47 Tak jest i zacząć prześladować innych wyznawców niż katolicy. To jest odpowiedż rm. Kretynizm. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Sekty plugawią człowieka, czas uwolnić świat 17.03.09, 13:58 od wiary w smoki i jeżozwierze i inne matki boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 GW w anagardzie antychrzescijanskiej 17.03.09, 12:49 razem z tow.Zapatero.A "Polityka" to ten rozsadny nurt w dawnej PZPR, ktory wie, ze trzeba podporzadkowac sie Gazecie Wyborczej, bo tylko porozumienia okraglego stolu ochronia "dorobek" pokolen sowiecko-polskich bolszewikow. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: GW w anagardzie antychrzescijanskiej 17.03.09, 12:53 grisza14 napisał: > razem z tow.Zapatero.A "Polityka" to ten rozsadny nurt w dawnej > PZPR, ktory wie, ze trzeba podporzadkowac sie Gazecie Wyborczej, bo > tylko porozumienia okraglego stolu ochronia "dorobek" pokolen > sowiecko-polskich bolszewikow. I tu zes dotknal sedna problemu. Warto tez wspomniec o odnodze adresowanej do najbardziej sfanatyzowanych i schamialych antyklerykalow podzielajacych dodatkowo poglady agresywnie pro-postkomunistyczne - NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeg-orz11 Re: GW w anagardzie antychrzescijanskiej 17.03.09, 12:54 na drugie masz "Oszołom"? Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz a jakieś argumenty? 17.03.09, 13:07 grzeg-orz11 napisała: > na drugie masz "Oszołom"? Jak sie z nim nie zgadzasz to dyskutuj, argumentuj. "oszołom" dowodzi braku samodzielnego myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 13:39 trudno dyskutowac z bunkrem, ktorego "wypowiedzi" to obszerne cytaty z elity szajbusow: Michalkiewicz, Ziemkiewicz, Bender, Nowak i Kaczynski Jaroslaw, ze wymienie najwazniejszych. samodzielnego myslenia istotnie wiele w tym nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 13:56 Najprościej powiedzeć że ktoś jest "oszołemem" czy "szajbusem" i wtedy nie trzeba z nim dyskutować. Tak robią wszyscy którzy nie mają argumentów. Jak się ma argumenty to można przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk nie wiesz a ja wiem, jak rozmawiać trzeba z psem 17.03.09, 14:02 Jak można rozmawiać z zacofanym bolszewikiem i nazikatolickim oszołomem bunkracym albo jakimś innym Kaczyńskim? Przecież tu argument nie działa. W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy mogli dowodami obalić? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 14:04 READY@FREDDY zgrywa za kontestujacego "intelektualiste" liberalnolewicowego ale plycizna niestety sie za tym chowa. Za zlosliwym poczuciem humoru niekiedy w zlym guscie kryje sie najczesciej zlepek swiatopogladowy zlozony z politpoprawnych sloganow. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 14:40 no widzisz, bunkier, ale to jest moj wlasny zlepek, na fristajlu jade za kazdym razem, bez przygotowania. a ty tylko wklejasz cudzy belkot, jak nie Nowak, to zas Bender i tak w kolko, Michalkiewicz Ziemkiewiczem pogania. a jak przyjdzie co do czego, to sie zaczynasz platac, bo sam juz nie wiesz, czy wolisz byc "konserwatywno-narodowo-liberalny", czy raczej narodowo-bolszewicki wg przykazan tow. Jaroslawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 14:43 Jakos ten Twoj freestyle pokrywa mi sie prawie ze szczegolowo z tym co o wyznawcach "michnikowszczyzny" czytalem. Wiec nie wiem czys taki "oryginal" czy raczej dosc typowy... Co do cytatow - jestem osoba oczytana i w momencie gdy dany problem jest omowiony celnie przez publicyste, ktorego cenie, po prostu cytuje, zawsze z podaniem zrodla. Jak widac co niektorym ta zdolnosc mocno przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 15:11 ech, bunkier, po mojemu to ty jestes troll Agory do podkrecania ruchu na forum, razem z uchachancem :) a wyznawca "michnikowszczyzny" (jakie fajne, sowieckie slowo! wy jednak naprawde jestescie homo sovietikusy :) to chyba jednak ty jestes, ciagle o niej wspominasz :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 15:24 Wspominam o "ideologii michnikowszczyzny", ale na zasadzie negatywnej. Troll agroy, w zasadzie powinienem obrazic sie, bylem juz poslem Kurskim, europoslem Tomczakiem, pracownikiem biura Gosiewskiego albo i samym Gosiewskim... nawet prof. Nowakiem..., a to taka degradacja do trolla Agory. Zmartwiles mnie szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 16:43 junkier napisał: > Jakos ten Twoj freestyle pokrywa mi sie prawie ze szczegolowo z tym > co o wyznawcach "michnikowszczyzny" czytalem. Wiec nie wiem czys > taki "oryginal" czy raczej dosc typowy... > > Co do cytatow - jestem osoba oczytana i w momencie gdy dany problem > jest omowiony celnie przez publicyste, ktorego cenie, po prostu > cytuje, zawsze z podaniem zrodla. Jak widac co niektorym ta zdolnosc > mocno przeszkadza. > A jakieś własne przemyślenia posiadasz kretynianieołowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 14:47 mam go przekonywac cudzymi argumentami? niech powie cos od siebie, bez wstepu "prof. Nowak rzecze" albo "Jaroslaw Kaczynski w swej madrosci oglosil, iz.." :) Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 15:17 ready4freddy napisał: > mam go przekonywac cudzymi argumentami? niech powie cos od siebie, > bez wstepu "prof. Nowak rzecze" albo "Jaroslaw Kaczynski w swej > madrosci oglosil, iz.." Wiesz - mentalnie jesteście do siebie bardzo podobni. Powinniście się dogadać. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 17:35 jimmyjazz napisał: > Wiesz - mentalnie jesteście do siebie bardzo podobni. Powinniście > się dogadać. A wiesz, mentalnie to ty jesteś do bunkra podobny, zamiast polemizować głupio pouczasz. A zamiast pouczać, co ktoś powinien zrobić, możesz przecież zacząć sam bunkra przekonywać do swoich racji. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 21:28 rs_gazeta_forum napisał: > A wiesz, mentalnie to ty jesteś do bunkra podobny, zamiast polemizować głupio > pouczasz. A zamiast pouczać, co ktoś powinien zrobić, możesz przecież zacząć sa > m > bunkra przekonywać do swoich racji. Poczytaj dyskusję od początku i ją zrozum. A dopiero później pisz bo tak to piszesz bez sensu i bez związku. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: a jakieś argumenty? 17.03.09, 23:39 jimmyjazz napisał: > Poczytaj dyskusję od początku i ją zrozum. A dopiero później pisz > bo tak to piszesz bez sensu i bez związku. Jaką dyskusję? Bunkra z tobą? Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: a jakieś argumenty? 18.03.09, 09:09 rs_gazeta_forum napisał: > Jaką dyskusję? Bunkra z tobą? Zerknij na drzewko postów. Przeczytaj. Spokojnie. Potem napisz. Nie będe się pastwił jak się przyznasz do błędu :) Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: GW w anagardzie antychrzescijanskiej 17.03.09, 12:53 Antychrześcijaństwo to zdrowa postawa. Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 No wlasnie i GW dba o Twoje zdrowie 17.03.09, 13:17 szkoda, ze przy okazji odbiera Ci rozum.Ale moze to bez roznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: No wlasnie i GW dba o Twoje zdrowie 17.03.09, 13:51 Mógłbyś zacząć myśleć samodzielnie a nie tylko: GW i GW... Odpowiedz Link Zgłoś
chrischerry Re: GW w anagardzie antychrzescijanskiej 17.03.09, 13:30 Nie pij wcześnie rano, bo już bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jb_forum Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 12:50 Póki co kosciół w Polsce prześladuje niewiernych. Przykładem jest odczytywanie na mszy nazwisk uczniów, którzy nie uczęszczają na lekcję religii. PS. Nie komentujcie i podniecajcie się wpypocinami junkiera bo o to mu właśnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 12:54 Podanie do wiadomosci "przesladowaniem" nazywasz? Jesli ktos nie posyla swoje dzieci na lekcje religii ale chce je w jakims chorobliwie ateistycznym czy prokomunistycznym systemie anty- wartosci wychowywac nie powinien sie chyba z tym kryc. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: Poseł PiS : Rozpoczęło się-do junkier 17.03.09, 13:02 junkier napisał: > Podanie do wiadomosci "przesladowaniem" nazywasz? Jesli ktos nie > posyla swoje dzieci na lekcje religii ale chce je w jakims > chorobliwie ateistycznym czy prokomunistycznym systemie anty- > wartosci wychowywac nie powinien sie chyba z tym kryc. ..................................................................... A znasz ty ćwierć inteligencie naszą Konstytucję.Szczerze polecam poszerzyć sobie wiedzę w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Poseł PiS : Rozpoczęło się-do junkier 17.03.09, 13:06 Konstytucja zapewnia wolnosc i swobode wyznania dla wspolnot religijnych. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: Poseł PiS : Rozpoczęło się-do junkier 17.03.09, 13:15 junkier napisał: > Konstytucja zapewnia wolnosc i swobode wyznania dla wspolnot > religijnych. .................................................................... Nadal nic nie rozumiesz z zapisów naszej Konstytucji.Polecam dalszą edukację,o ile jest szansa że wogóle coś zrozumiesz.Zalecam prześledzić i zrozumieć wyraz po wyrazie a jak to nie pomoże poproś kogoś roztropniejszego o pomoc aby ci wytłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Poseł PiS : Rozpoczęło się-do junkier 17.03.09, 14:34 Poczytaj dokładnie, bo cytujesz z pamięci, a ta cię zawodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiopysio do wszystkich , no może nie do wszystkich :-) 17.03.09, 16:30 Po kiego grzyba karmicie trolla @junkersa ? Czego byście nie napisali on zawsze nadaje ta samo.tak samo. Olewajcie tego smutasa - ubeka. Odpowiedz Link Zgłoś
respiral Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 13:08 junkier napisał: > Podanie do wiadomosci "przesladowaniem" nazywasz? Jesli ktos nie > posyla swoje dzieci na lekcje religii ale chce je w jakims > chorobliwie ateistycznym czy prokomunistycznym systemie anty- > wartosci wychowywac nie powinien sie chyba z tym kryc. > Nie bardzo rozumiem, dlaczego inną wiarę, do której ludzie maja prawo - nazywasz "jakimś chorobliwie ateistycznym czy prokomunistycznym systemem wartości". Kto ci powiedział, że twoja wiara jest lepsza od mojej? Czy człowiek wierzący ma obowiązek obnoszenia sie publicznego ze swoją wiarą? Brakuje, coraz bardziej, Ojca Świętego w naszym życiu...On szanował każdego człowieka. Wierzącego i ateistę. Twoje wypowiedzi dowodzą tylko jednego - szybko o Nim zapomniałes. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 13:11 Racje ma Benedykt XVI - "dominus Jesus". To obowiazuje chrzescijan. Nie ma czegos takiego jak "niegorsza wiara", po prostu inne wyznania nie prowadza do zbawienia i kazdy chrzescijanin ma obowiazek o tym mowic. Odpowiedz Link Zgłoś
piwekk Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 13:41 no teraz to już pszesadził.. chłopie powinieneś żyć w czasach nawracania Indian.. kompletny kretynizm.. junkier człowieku, RM zeżarło Ci mózg!! oj dobrze, że mój syn nie będzie indoktrynowany tą papką.. a ktoś wyczyta jego nazwisko w kościele to będzie proces o naruszenie dóbr osobistych i już. Maniakalna religia. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:28 "Kto we mnie wierzy zyl bedzie wiecznie". Zapamietaj to. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:38 junkier napisał: > "Kto we mnie wierzy zyl bedzie wiecznie". Zapamietaj to. > Jeżu! Junkier piszesz o sobie? Źle z tobą :D Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:58 To Ewangelia i slowa Chrysusa, ignorancie, celowo cudzyslow zamiescilem ale jak mawial rosyjski pisarz Sofronow, "madry po jednym zdaniu zrozumie, glupiemu i referatu malo". Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:44 ... dlaczego miałbym zapamiętać? Nie zauważyłeś, że to licentia poetica? Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:45 junkier napisał: > "Kto we mnie wierzy zyl bedzie wiecznie". Zapamietaj to. > ... dlaczego miałbym zapamiętać? Nie zauważyłeś, że to licentia poetica? Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 16:55 junkier napisał: > "Kto we mnie wierzy zyl bedzie wiecznie". Zapamietaj to. > W ciebie debilu? A kto ty ku... jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Memento dla deprawatorow: 17.03.09, 14:34 Memento dla deprawatorow: Ewangelia wg św.Mateusza 18,6-9 "Lecz kto by się stał powodem grzechu dla jednego z tych małych, którzy wierzą we Mnie, temu byłoby lepiej kamień młyński zawiesić u szyi i utopić go w głębi morza. Biada światu z powodu zgorszeń! Muszą wprawdzie przyjść zgorszenia, lecz biada człowiekowi, przez którego dokonuje się zgorszenie. Otóż jeśli twoja ręka lub noga jest dla ciebie powodem grzechu, odetnij ją i odrzuć od siebie! Lepiej jest dla ciebie wejść do życia ułomnym lub chromym, niż z dwiema rękami lub dwiema nogami być wrzuconym w ogień wieczny. I jeśli twoje oko jest dla ciebie powodem grzechu, wyłup je i odrzuć od siebie! Lepiej jest dla ciebie jednookim wejść do życia, niż z dwojgiem oczu być wrzuconym do piekła ognistego." Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Memento dla deprawatorow: 17.03.09, 14:51 Oj, już się boję "piekła ognistego". Czy my żyjemy w średniowieczu? Gdy nie znano innych kodeksów jak Stary i Nowy Testament? Ludzie, w jakim świecie my żyjemy? Przecież na tym poziomie nie może być dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Memento dla deprawatorow: 17.03.09, 14:59 Przekonasz sie po smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Memento dla deprawatorow: 17.03.09, 15:02 Tego nie mogę powiedzieć o tobie. Bo się o niczym nie przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:40 Jeszcze raz argumentum ad verecundiam. Rzeczywiście - inne wyznania nie prowadzą do zbawienia. Tyle że co to jest "zbawienie". Definicję proszę! Według mojej wiary "zbawienie" mam zapewnione bez kk. Narzucanie "zbawienia" inaczej wierzącym jest narzucaniem swojego punktu widzenia, a to nic innego jak powrót do zarzuconych krucjat. Tutaj twój autorytet nawet jest innego zdania. Odpowiedz Link Zgłoś
brickstone Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 15:08 znalazl sie Polak za 5zl. jedyna polska religia to poganstwo. cala reszta jest nam narzucona. jak chcesz byc ortodoksyjny to wyznawaj przynajmniej cos co jest rodzime. Odpowiedz Link Zgłoś
k-marian51 Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 13:09 Junkier, czy masz trochę wyobraźni, czy całkiem jesteś oślepiony. Weź na małej wiosce nie wyślij dziecka na religię. Polska nie jest przygotowana (m.in.dzięki klerowi i idiotom mieniącym się chrześcijanami)do tego co jest zapisane w Konstytucji RP tj. rozdziałowi kościoła od państwa. Kapelani są niemal w każdej formacji. Poświęceniu przez odpowiedniego kapelana podlega wszystko, od myszy, szczura do ciągnika rolniczego. W każdym szpitalu jest etat kapelana. Może brakować na pielęgniarkę ale na kapelana? W Sejmie RP wisi krzyż. Jak mają się zachowywać niewierzący, jak mają się zachowywać np. żydzi, wyznawcy innych religii. Dlaczego ich symboli nie można zawiesić w Sejmie RP? Więc zastanów się nad tym co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 13:14 Ludzie w szpitalach potrzebuja poslugi kaplanskiej. Co do krzyza - powinien wisiec w polskim Sejmie. Chrzescijanstwo jest, jak pisal juz R. Dmowski, nierozerwalnie zwiazane z polskoscia, jest jej fundamentem. Zadna inna religia nie odegrala w zachowaniu bytu panstwa polskiego i polskiej swiadomosci narodowej rownej roli i jest to po prostu stwierdzenie faktu. Zydzi niech sobie wieszaja wlasne symbole w Knesecie, muzulmanie w Iranie czy Syrii, kto im broni? Odpowiedz Link Zgłoś
bok12 Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:01 junkier napisał: > Ludzie w szpitalach potrzebuja poslugi kaplanskiej. > > Co do krzyza - powinien wisiec w polskim Sejmie. Chrzescijanstwo > jest, jak pisal juz R. Dmowski, nierozerwalnie zwiazane z > polskoscia, jest jej fundamentem. Zadna inna religia nie odegrala w > zachowaniu bytu panstwa polskiego i polskiej swiadomosci narodowej > rownej roli i jest to po prostu stwierdzenie faktu. Zydzi niech > sobie wieszaja wlasne symbole w Knesecie, muzulmanie w Iranie czy > Syrii, kto im broni? > Ludzie w szpitalach potrzebują leków , fachowców, nowoczesnego sprzętu , a zamiast tego mają krzyż . W Sejmie mają być mądrzy i światli posłowie, a ty chcesz wszystko załatwić " krzyżem " . Mnie krzyż nie przeszkadza, może wisieć w każdym miejscu. Ale mam wątpliwości , czy poza kościołem są miejsca , w których zachowano by szacunek dla tego symbolu i od razu chcę wyrazić swoje zdanie , Sejm nie jest miejscem , gdzie powinien ten symbol chrześcijaństwa się znajdować. Za mało tam godności , a za dużo zwykłego chamstwa , nienawiści ,. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:39 To jest po prosto manipulacja i ordynarne klamstwo ze ludzie maja krzyz ZAMIAST lekow. Powinna byc opieka medyczna ale tez wsparcie duchowe. Kosciol od dawna krytykowal neidowlad w publ. sluzbie zdrowia, za ktory postkomunisci sa przeciez w najwiekszym stopniu odpowiedzialni. Co do krzyza w Sejmie to jest on poza dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:41 junkier napisał: > Co do krzyza w Sejmie to jest on poza dyskusja. > Tylko dla ciebie junkier, tylko dla ciebie. Dla nas jest więcej niż dyskusyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 15:00 Jak widac komuszy zwyczaj mowienia o sobie w liczbie mnogiej miewa sie swietnie w komuszej III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 15:00 Tu akurat jesteśmy innego zdania: ktoś już powiedział - na kapelanów są pieniądze, na pielęgniarki, leki nie ma. To tyle co do faktów. Krzyż w Sejmie poza dyskusją? A niby dlaczego? Argumentum proszę! Krzyż jest symbolem jednego wyznania, dlaczego inne mają być upośledzone? Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 17:01 junkier napisał: > To jest po prosto manipulacja i ordynarne klamstwo ze ludzie maja > krzyz ZAMIAST lekow. Powinna byc opieka medyczna ale tez wsparcie > duchowe. Kosciol od dawna krytykowal neidowlad w publ. sluzbie > zdrowia, za ktory postkomunisci sa przeciez w najwiekszym stopniu > odpowiedzialni. > > I co te twoje zapasione czarnuchy zrobiły z tym niedowładem w publicznej służbie zdrowia. Wprowadziły cicha tacę i fałszywe współczucie? Ty nędzna kreaturo, dwulicowe kościelne pomietle. > Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:56 Ludzi w szpitalach nikt się nie pyta czy potrzebują posługi kapłańskiej, wchodzi im się w ich prywatność w kościelnych butach od gnoju. Co do krzyża w Sejmie, to nie żyjemy w czasach Konstytucji 3 Maja, wtedy może był uzasadniony, ale teraz? Gdy 95 % tych, którzy wówczas nawet nie potrafiło czytać wie coś więcej o świecie? i to że nie są tylko katolicy, ale nawet papież przyznaje (przynajmniej próbuje), że inne wyznania też prowadzą do zbawienia.- Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 13:41 junkier napisał: > Podanie do wiadomosci "przesladowaniem" nazywasz? Jesli ktos nie > posyla swoje dzieci na lekcje religii ale chce je w jakims > chorobliwie ateistycznym czy prokomunistycznym systemie anty- > wartosci wychowywac nie powinien sie chyba z tym kryc. > ale oni sie wcale nie chca kryc, chodzi tylko o to, ze jakis kiecuch nie bedzie wyczytywal "listy obecnosci" ludzi, ktorzy nie chca miec z nim nic wspolnego. co na to GIODO? ludu Polan, powstan z kolan! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:01 Zenujacy antyklerykalny bluzg. Oczywiscie, nie musisz swich dzieci do Kosciola posylac, mozesz im bajki o Pawce Morozowie czy europacierze o rzekomej 'rownosci i tolerancji' w Eurokolchozie czytac, buhaha! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:41 jaki znowu bluzg? ech, junkie, cos ci sie pokrecilo pod deklem. a tak bardziej w temacie: jeszcze raz pytam, jak sie ma wyczytywanie przez kleche z ambony do ustawy o danych osobowych? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 15:01 Ustawa o ochronie danych osobowych jest jednym z najglupszych aktow prawnych w tym kraju, przyniosla wiecej zlego niz dobrego, niestety nie udalo sie jej zmienic z braku czasu ale jest to nieuchronne. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 15:04 junkier napisał: > Ustawa o ochronie danych osobowych jest jednym z najglupszych aktow > prawnych w tym kraju, przyniosla wiecej zlego niz dobrego, niestety > nie udalo sie jej zmienic z braku czasu ale jest to nieuchronne. > Skoro ta ustawa jest taka głupia to dlaczego nie dzielisz się swoimi danymi osobowymi na prawo i lewo tylko pod ksywką junkier nas prześladujesz :P Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:32 ... a może odwrotnie? A może to właśnie ktoś wierzący w jakieś nieweryfikowalne bzdury powinien się z tym kryć? Choćby dlatego, że jest inteligentny inaczej, jeśli nie z innego powodu. Mókłbym równie dobrze rozpowszechniać wieści, że junkier to człowiek niezrównoważony psychicznie na tej samej zasadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
spluwa-orginal Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 13:06 Jakby na mszy odczytal moje nazwisko,toby dostal w ryj,a potem z przyjemnoscia zaplacilbym kolegium. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 13:07 Kolegium komunisto juz dawno odeszlo w niebyt. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 15:05 Czy mam odpowiedzieć tym samym epitetem? Faszysto, poszukaj sobie innego miejsca do bytowania. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 14:21 I to jest prawda. W końcu o Polskę chodzi, żeby tu dało się żyć nie tylko wyznawcom kk. Co do Anglików to mam swoje zdanie: tam nie chodzi o prześladowanie chrześcijan, ale raczej o zbyt daleko posuniętą poprawność polityczną. Z muzułmanami mają problem - to wyznanie nie pasuje do demokracji i nie potrafi koegzystować z innymi wyznaniami (np. Arabia Saudyjska - tam muzułmanka z krzyżykiem na piersi zostałaby ukamienowana na miejscu i nie znaleziono by przestępców). To też kwestia masy, tam jest ich po prostu zbyt dużo. To samo było w Danii, gdy nie zezwolono na kolejne meczety, to wywołano aferę z rysunkami Mahometa. Odpowiedz Link Zgłoś
lukrad No i facet pisze prawde! 17.03.09, 12:59 A czerwona holota sie pluje, tymczasem sami Anglicy maja juz po uszy politycznej poprawnosci i lansowania islamu z kieszeni podatnika. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: No i facet pisze prawde! 17.03.09, 13:00 Mają dosyć politpoprawności? Znaczy się wreszcie mają gdzieś patriotyzm? Odpowiedz Link Zgłoś
zwyklaosoba Co tam Wlk. Brytania. Wystarczy poczytać to forum 17.03.09, 15:51 Przecież w tych wpisach aż roi się od obrażania, ubliżania i poniżania chrześcijan tylko dlatego, że są chrześcijanami (nie za ich konkretne wady i przewinienia, ale wyłacznie za to, że wierzą w Jezusa Chrystusa). Ale nam to nie pierwszyzna. "Jeśli mnie prześladowali i was prześladować będą" J 15,20 Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Co tam Wlk. Brytania. Wystarczy poczytać to f 17.03.09, 17:39 zwyklaosoba napisał: > Przecież w tych wpisach aż roi się od obrażania, ubliżania i > poniżania chrześcijan tylko dlatego, że są chrześcijanami (nie za > ich konkretne wady i przewinienia, ale wyłacznie za to, że wierzą w > Jezusa Chrystusa). W sumie masz rację, to w zupełności wystarczy, by zapytać o poczytalność. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Z ust mi to wyjąłeś przyjacielu... 17.03.09, 18:48 Paru normalnych nas tu jeszcze zostało chciałoby się powiedzieć... Dodam tylko, że znikąd to się nie wzięło, jest tylko reakcją na ustawiczne szczucie i judzenie na katolików w wykonaniu GW. Śmiech tylko bierze jak się co jakiś czas ukazuje w GW tytuł "Nasz Papież" czy dodatek do gazety z homiliami papieża na CD, a w każdym numerze jakiś artykuł mający zohydzić religię, wyśmiać ją, skłócić czy ukazać hierarchów kościoła w negatywnym świetle. Pomówienia, donosy, półprawdy i całe bezczelne kłamstwa pod adresem o. T. Rydzyka, Radia Maryja i innych dzieł wokół wyrosłych to już klasyka jaką od lat się uprawia na łamach tej gazety. Zdecydowany sprzeciw i pogarda dla autorów tych enuncjacji jest obowiązkiem dla każdego uczciwego człowieka który chce być w zgodzie z prawdą i ze swoim sumieniem, niezależnie nawet od swych przekonań religijnych. Hańba tym nienawistnikom, polonofobom i bezbożnikom. __________ Wbrew pozorom, praw sumienia trzeba bronić także dziś. Pod hasłami "tolerancji" w życiu publicznym, w środkach masowego przekazu, szerzy się nieraz wielka, może coraz większa nietolerancja. Odczuwają to boleśnie ludzie wierzący. Zauważa się tendencję do spychania ich na margines życia społecznego. Ośmiesza się i wyszydza wszystko co stanowi dla nich największą świętość. Te formy postępującej dyskryminacji budzą niepokój i muszą dawać wiele do myślenia. [...] Czas próby polskich sumień trwa. [JPII, Skoczów 1995 r.] W stolicy ton nadaje Towarzystwo Wzajemnej Adoracji zdominowane przez bezczelnych telewizyjnych chałturników którym wydaje się że im bardziej będą wyszydzali tradycje, tym większymi będą światowcami. [red. S. Michalkiewicz] Polskie społeczeństwo jest od lat bombardowane konglomeratem półprawd i bezczelnych kłamstw. Dobre zmieszane ze złem, uczciwość z nieuczciwością i cwaniactwem. Dlatego normalny i uczciwy człowiek zagoniony troskami dnia codziennego nie jest w stanie samodzielnie w tym się odnaleźć i pozbierać. [prof. R. Kozłowski] Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 A może to religia jest niemoralnością?... 17.03.09, 19:22 Czy nigdy nie rozważałeś, bydło, takiej ewentualności, że "sama wiara w Jezusa Chrystusa" też może podlegać krytyce? W końcu ktoś ma prawo myśleć, że to nie przypadek, że wy, chrześcijanie, jesteście tak często takimi antypatycznymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
com.bi-nerki Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się p... 17.03.09, 13:03 Panie pośle Czartoryski! Pański idol hipokryta Boruc jest zdaje się na bakier z jednym z sakrementów kk, jakim jest małżeństwo, zawarte przed księdzem (dla was przed Bogiem), czyż nie? A interesował się pan londyńskim zoo, czym tam karmią lwy? Odpowiedz Link Zgłoś
old-amsterdam Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 13:07 No i dzięki Bogu, że się zaczęło! Znieść już nie można tego kato - faszystowskiego bełkotu róznych pisuarów. Tylko dlaczego w Wielkiej Brytanii się zaczęło? W Polsce to się szerzy duzo bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
alexaonly Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 13:22 aż boję się zapytać...czyżby chrześcijanami karmili lwy ????? Odpowiedz Link Zgłoś
seniorsenior Czy wszyscy posłowie to czubki? Nie, ale... 17.03.09, 13:06 niektórych wali dekiel i swoimi bzdurnymi wypocinami czarnym w Polsce szkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
juliaan jestem agnostykiem ale Czartoryski ma rację 17.03.09, 13:08 jak ktoś tego nie rozumie i myli polskich księży z tępieniem europejskiej tradycji judeo-chrześcijańskiej , to może zrozumie kiedy jego sąsiedzi muzułmanie obleją kwasem twarz jego córki za noszenie zbyt krótkiej spódnicy albo jak zamiast choinki symbolem świąt będzie wielbłądzie łajno Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz no pewnie spróbuj powiedzieć że masz "Christmas" 17.03.09, 13:36 Już nawet nie można mieć "Christmas" tylko "Holiday", nie „Christmas Greetings" a „Season’s Greetings” itp. Szczyt debilizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Popieprzony lewackoislamski motłoch. 17.03.09, 14:17 Już otwierają usta na przyjęcie chińskiej pałki. Ciekawe, ilu z nich wyjdzie na ulice po ew. inwazji na Koreę Płn? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: no pewnie spróbuj powiedzieć że masz "Christm 17.03.09, 15:13 jimmyjazz napisał: > Już nawet nie można mieć "Christmas" tylko "Holiday", nie „Christmas > Greetings" a „Season’s Greetings” itp. Szczyt debilizmu. > a, ty tez ogladasz "American Dad"? no popatrz. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: no pewnie spróbuj powiedzieć że masz "Christm 17.03.09, 15:18 ready4freddy napisał: > a, ty tez ogladasz "American Dad"? no popatrz. Nie znam Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: no pewnie spróbuj powiedzieć że masz "Christm 17.03.09, 21:22 > Już nawet nie można mieć "Christmas" tylko "Holiday", nie „Christmas > Greetings" a „Season’s Greetings” itp. Szczyt debilizmu. Skąd tak dobrze znasz Wyspy? Bo ja jakoś mieszkam tu od kilku dobrych lat i jeszcze nikt nie straszył mnie "Winter festival" poza kilkoma przychlastami z The Sun i The Daily Mail. Dalej dostaję kartli na "Christmas" a nie na "Winter festival", mogę odmówić pracy w święto religijne (z czego korzystam) i mam prawo zaprotestować, jeśli ktoś rani moje uczucia religijne (zdarzyło się). naprawdę nie wiem, kto Ci takich pierdół naopowiadał. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: no pewnie spróbuj powiedzieć że masz "Christm 17.03.09, 21:36 No określenie Holiday jest powszechnie używane. przybyło z usa i się szybki zadomowiło. A o reszcie to mówi m.in. sam ex PM: www.rp.pl/artykul/30,272386_Tony_Blair_broni_chrzescijan.html en.wikipedia.org/wiki/Christmas_controversy Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: jestem agnostykiem ale Czartoryski ma rację 17.03.09, 17:49 juliaan napisał: > jestem agnostykiem ale Czartoryski ma rację > jak ktoś tego nie rozumie i myli polskich księży z tępieniem > europejskiej tradycji judeo-chrześcijańskiej , to może zrozumie > kiedy jego sąsiedzi muzułmanie obleją kwasem twarz jego córki za > noszenie zbyt krótkiej spódnicy albo jak zamiast choinki symbolem > świąt będzie wielbłądzie łajno Nie, to ty jesteś zainfekowany brakiem wyobraźni i sugerujesz, że nie wolno leczyć się z dżumy w obawie przed cholerą. Wyobraź sobie po prostu stan w którym jesteś zdrowy - inaczej mówiąc ani nie panoszą się katolicy, ani muzułmanie. Odpowiedz Link Zgłoś
jimmyjazz Re: jestem agnostykiem ale Czartoryski ma rację 18.03.09, 09:12 rs_gazeta_forum napisał: > Nie, to ty jesteś zainfekowany brakiem wyobraźni i sugerujesz, że > nie wolno leczyć się z dżumy w obawie przed cholerą. Wyobraź sobie > po prostu stan w którym jesteś zdrowy - inaczej mówiąc ani nie > panoszą się katolicy, ani muzułmanie. Mowa jest o chrześcijanach a nie o katolikach. Jakaś mała obsesja chyba skoro nie rozróżniasz. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: jestem agnostykiem ale Czartoryski ma rację 18.03.09, 09:21 W Polsce z dobrym przybliżeniem wychodzi na jedno i to samo, i tego w domyśle dotyczył mój post, ale oczywiście masz rację - nawiedzony protestant nie jest lepszy od nawiedzonego żadnej innej maści. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd I słusznie zauważył! 17.03.09, 13:14 Wielka B. staje się powoli państwem żyjącym według lewacko-pedalsko-islamskich reguł i słowo "prześladowania" nie jest w żadnym stopniu przesadzone. Co więcej - nei jest to przejaw "laicyzacji" (bo jak tłumaczyć np. tolerancję wobec islamskich zabobonów) ale raczej masowego ogłupienia... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 hrabia-monte-christo nareszcie się ujawnił..... 17.03.09, 13:16 ......"Wielka Brytania przejawia skłonności do samodestrukcji. Instytucje rządowe i sądy rozpoczęły prześladowania chrześcijan. Tak, tak prześladowania" - napisał na swojej stronie internetowej poseł PiS Arkadiusz Czartoryski. O tezie wiceministra spraw wewnętrznych i administracji w rządzie Jarosława Kaczyńskiego napisał tygodnik "Polityka.....". "hrabio"...to przecież twój styl pisania i myślenia ------Premier Kaczynski ma racje------------------....a powiązanie nazwiska z "tytułem" ...nic dodać,nic ująć...wszystko wiemy....:) Odpowiedz Link Zgłoś
twojalewareka Pardoks polega na tym... 17.03.09, 13:19 ...ze kto mieszkal troche w UK, to wie ze Czartoryski duzo sie nie myli. Dzis UK to smietnik cywilizacyjny. Oczywiscie nie moge wrzucac wszystkich do jednego worka, ale pewne absurdy ktorych swiadkiem bylem w UK dosc mocno zmienily moj polgad na ten kraj. Poprawnosc polityczna brytyjczykow doszla do tego stopnia, ze pracownik leniwy, ale o innym wyznaniu, czy kolorze skory moze w pracy nie robic nic, zrzucac wszystko na barki anglika, a ten nie moze pisnac slowa, bo nastepnego dnia moglby zostac bez pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Re: Pardoks polega na tym... 17.03.09, 13:22 jeżeli nawet uznać, że piszesz prawdę, to gdzie w Twoim przykładzie widać prześladowanie chrześcijan. Podejrzewam, że wśród nie-białych jest w UK więcej chrześcijan niż wśród białych (za wyjątkiem Polaków i Irlandczyków). Odpowiedz Link Zgłoś
wdmochow Poseł PIS na bakier z językiem polskim... 17.03.09, 13:20 co akurat w tej partii mało dziwi. Wg. słownika języka polskiego, prześladować to inaczej "gnębić, uciskać, szykanować". Ciekawe, gdzie p. (p)oseł znajdzie w UK przykłady na takie traktowanie kogoś dlatego, że jest chrześcijaninem? Chyba że w Ulsterze, gdzie chrześcijanie (protestanci i katolicy) mordują się nawzajem. Odpowiedz Link Zgłoś
alexaonly Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się p.. 17.03.09, 13:28 poza tymi rewelacjami.... u pana posła ...wszyscy zdrowi????? Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 17:52 alexaonly napisała: > poza tymi rewelacjami.... u pana posła ...wszyscy zdrowi????? Nie, u pana (p)osła wszyscy katolicy... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Boruca chcieli nawet ostatnio ukamienowac, ale nie 17.03.09, 13:36 za to, ze jest chrzescijaninem, tylko za to ze wygral mecz. To moze pielegniarka tez miala problemy nie dlatego, ze jest chrzescijanka tylko jakas oglupiala dewotka. A ten pan Czartoryski powinien sie puknac krzyzykiem w czolo. To moze by mu sie stan umyslu troche poprawil. Choc u pisiorow takie zwidy to normalka. Psychiatryk, ta IV RP, normalnie psychiatryk! Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni biedne katole 17.03.09, 13:37 tacy prześladowani wszędzie. Może rezerwaty dla nich porobić? :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niepotrze 17.03.09, 13:56 Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niepotrzebne – każdy z książek może się dowiedzieć jak wyglądał świat ebz boga stworzony w myśl chorej antychrześcijańskiej ideologii lewicowej, czy to nazizmu czy bolszewizmu. Miliony ofiar i cierpień. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niep 17.03.09, 14:28 . . . równie dobrze moglibyśmy powiedzieć o świecie z bogiem chrześcijańskim: - krucjaty, - pogromy, - wyrzucenie żydów z Hiszpanii, - palenie na stosach czarownic, - innowierców - myślących (Jan Hus, Giordano Bruno etc. etc.) - święte oficjum, - wytępienie całych ludów: Prusowie, pierwotni mieszkańcy Ameryki w imię tego jedynego Kościół "zliberalizował" się dopiero ostatnio, choć i to wątpliwe. - Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niep 17.03.09, 14:40 To sa po prostu brednie. Np. inkwizycja byla przklamywana, jej rola i znaczenie, podobnie jak klamstwa o Piusie XII, fabrykowane przez KGB, skrzetnie podchwycone przez zydowskie media. Odpowiedz Link Zgłoś
velvet_demon Re: Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niep 17.03.09, 14:42 junkier napisał: > To sa po prostu brednie. Np. inkwizycja byla przklamywana, jej rola > i znaczenie, podobnie jak klamstwa o Piusie XII, fabrykowane przez > KGB, skrzetnie podchwycone przez zydowskie media. > Patrzcie kto się na przekłamywanie oburza! Junkier powinieneś założyć kabaret. Marnujesz się na tym forum :D Odpowiedz Link Zgłoś
cmoknij-mnie-w-pompe Re: Junkier zajmij sie tym co umiesz najlepiej 17.03.09, 14:43 kompulsywnym onanizmem Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niep 17.03.09, 14:43 no i widzisz, bunkier, predzej czy pozniej wylazi z ciebie ten przasny, robotniczno-chlopski antysemityzm spod znaku Moczara i "Grunwaldu" :) zawsze jakies "zydowskie media" winne. czyli co, pomoc Watykanu w ucieczce zbrodniarzy hitlerowskich do Ameryki Lacinskiej tez Zydzi z KGB wymyslili? :) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niep 17.03.09, 15:08 Moczar vel Djomko to wasz komuszy sojusznik, polska prawice tylko potrafil przesladowac, osobiscie gnebil zolnierzy NSZ wiec mi tu go lajdacku nie wciskaj, chamie! Mowilem wczesniej ze masz politpoprawne odruchy, nic poza tym. W pelni to podtrzymuje. Zarzucasz mi nieprawde i rzekomy antysemityzm ze mowie prawde, ze srodowiska zydowskie podchwycily i skrzetnie kultywuja KGB- owska "czarna legende" Papieza Piusa XII? Tu masz dowody ze ja mowie prawde a ty klamiesz i poslugujesz sie oszczerstwami. "Żydowskie oskarżenia wobec Piusa XII są oburzające – powiedział sekretarz stanu kardynał Tarcisio Bertone. To najostrzejsze słowa Watykanu w tej sprawie Przedstawianie Piusa XII jako osoby obojętnej na los ofiar narodowego socjalizmu: Polaków i przede wszystkim Żydów czy też mówienie o nim jako o „papieżu Hitlera” jest oburzające – powiedział kardynał Bertone na rzymskim Uniwersytecie Gregoriańskim. Przypomniał, że uznanie człowieka za świętego jest „sprawą religijną i leży w całkowitej jurysdykcji Watykanu”. Słowa te były skierowane do władz Izraela i środowisk żydowskich, które starają się nie dopuścić do wyniesienia Piusa XII na ołtarze, wywierając silną presję na Stolicę Apostolską. Bertone podkreślił, że oskarżenia wysuwane przez Żydów „mają niewiele wspólnego z historią” i „są coraz mniej zrozumiałe”. Zaapelował, by skończyć wreszcie z „oszczerczą legendą” papieża czasów wojny. Sekretarz stanu przypomniał, że Kościół katolicki podczas Holokaustu starał się działać dyskretnie, dzięki czemu udało mu się uratować kilkaset tysięcy Żydów. Głośne potępienie ludobójczych działań Trzeciej Rzeszy mogłoby mieć „katastrofalne skutki”. Niemcy w odwecie mogliby dokonać przeszukań w klasztorach, w których ukrywano Żydów. Kardynał ujawnił również sensacyjne fakty dotyczące objętych tajemnicą działań watykańskiej dyplomacji. Okazuje się, że na przełomie 1939 i 1940 roku papież popierał spisek niemieckich konserwatystów i brytyjskich służb specjalnych, który miał na celu obalenie Adolfa Hitlera. A po niemieckiej inwazji na ZSRR – mimo niechęci do komunizmu – starał się przełamać opór amerykańskich katolików przed sojuszem ze Stalinem. Ostra wypowiedź osoby numer dwa w Watykanie to element informacyjnej kontrofensywy Kościoła katolickiego, która ma obalić czarną legendę Piusa XII i ukazać światu jego prawdziwe oblicze. W Watykanie otwarta została właśnie wystawa poświęcona działalności tego papieża. Zwiedzający mogą obejrzeć na niej między innymi sensacyjny list z 22 czerwca 1944 roku, który do Piusa XII napisał znany francuski rabin Andre Zaoui. Żydowski duchowny opisuje w nim wrażenia z udziału w audiencji u papieża, która odbyła się dwa tygodnie wcześniej i w której wzięło udział „wielu oficerów i dygnitarzy państw sprzymierzonych”. Zaoui dziękuje Ojcu Świętemu za działania Instytutu Piusa XI, który „uratował około 60 żydowskich dzieci, w tych wielu małych uchodźców z Francji”. Rabin jest zachwycony „rodzicielską troską” księży wobec żydowskich dzieci. – Wypełniliśmy tylko nasz obowiązek – mieli mu powiedzieć pracownicy instytutu, gdy osobiście składał im podziękowanie. W liście można przeczytać również o innym księdzu, ojcu Benoit, który uratował w Rzymie wiele żydowskich rodzin. Na koniec pełnego wdzięczności listu do Piusa XII, rabin podkreślił, że „Izrael nigdy nie zapomni” o zasługach papieża dla ratowania Żydów. Zaraz po wojnie wielu Żydów rzeczywiście dziękowało Piusowi XII za jego działalność, z czasem jednak w Izraelu zaczął dominować pogląd, że papież zrobił zbyt mało. Czarna legenda Piusa XII, której początek w latach 60. dała słynna sztuka Rolfa Hochhuta „Namiestnik”, trafiła w Izraelu na podatny grunt i szybko stała się obowiązującą wersją historii. W jerozolimskim instytucie Yad Vashem na tablicy ze zdjęciem Piusa XII umieszczono ostatnio następujący napis: „Nawet gdy do Watykanu zaczęły napływać raporty na temat mordowania Żydów, papież nie protestował. (...) Do końca wojny zachował neutralne stanowisko”. Wielokrotne apele Kościoła o zmianę napisu spotkały się z odmową instytutu." www.rp.pl/artykul/67352,215872.html Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Re: Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niep 17.03.09, 15:36 junkier napisał: > Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niepotrzebne – każdy z > książek może się dowiedzieć jak wyglądał świat ebz boga stworzony w > myśl chorej antychrześcijańskiej ideologii lewicowej, czy to nazizmu > czy bolszewizmu. Miliony ofiar i cierpień. > Naziści mieli na pasach od gaci hasło "Gott mit uns" i nie chodiło im o Karela Gota, wspólnie z Watykanem rabowali złoto pomordowanych Żydów, więc o jakim ateistycznym nazizmie prawisz, hę? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niep 17.03.09, 15:47 Poganscy SS-mani chrzescijanskiego Boga na mysli mieli? A to dobre! Adolf w Opatrznosc wierzyl a chrzescijanstwa nienawidzil, nie klam podle. Odpowiedz Link Zgłoś
the_rapist Re: Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niep 17.03.09, 16:09 junkier napisał: > Poganscy SS-mani chrzescijanskiego Boga na mysli mieli? A to dobre! > Adolf w Opatrznosc wierzyl a chrzescijanstwa nienawidzil, nie klam > podle. > Kochał nie kochał, z Piusem sztamę trzymał. Adolf jest dziś symbolem zła, Piusa chcą wynosić na ołtarze. No, ale przecież historię piszą zwyciężcy, co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niep 17.03.09, 16:27 Czarna legenda Piusz XII to dzielo KGB skrzetnie podchwycone przez Zydow. Odpowiedz Link Zgłoś
13ronin Re: Dla ateistycznych wykolejeńców rezerwaty niep 17.03.09, 16:34 junkier napisał: > Czarna legenda Piusz XII to dzielo KGB skrzetnie podchwycone przez > Zydow. > junkier ty na prawdę jesteś nieuleczalnie chory. Ale tak to jest w przypadkach krzyżówek ku..wy z mułem. Ciężki do nauczenia i trudny do zaj....nia. Ale cóż podobno i takie mutanty są potrzebne tylko nie wiem komu? Chyba kościołowi żeby mógł pokazywać cuda rydzowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Idiota spokojny.zenek? 17.03.09, 14:03 Masz coś jeszcze do powiedzenia, czy możesz już wejść z powortem do skrzyni? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek idiota Czartoryjski ze wsi Czartoria 17.03.09, 14:09 ... używający od pewnego czasu nazwiska "Czartoryski" (ciekawe co na to rodzina Czartoryskich?) Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Co było idiotycznego w jego wypowiedzi? 17.03.09, 14:17 Na przykład (choć nie tylko) wyjątkowo idiotyczny fragment o Borucu. Odpowiedz Link Zgłoś
japico Re: Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się 17.03.09, 13:43 Ten Bender to mówi sam za siebie. Trzeba by prowadzać na smyczy. A co do postu (wypowiedzi) - dyskutuję tylko z argumentami nie obelgami. Odpowiedz Link Zgłoś
jiddu Prześladowania:) 17.03.09, 13:44 Zawsze jest tak, że prześladowani stają się prześladowcami - jeśli uda im się dorwać do władzy. Dotyczy to każdej ideologii i chrześcijańska nie jest tu jakimś wyjątkiem - najpierw gnębiona, potem sama dopuszczała się mordów. Hitlera zamknięto w więzieniu, Lenina ścigano, Husajm ledwo się uratował, gdy go ścigano itd. W końcu jednak prześladowani i późniejsi prześladowcy odchodzili, znikali, świat miał ich już po dziurki w nosie, szczególnie ich hipokryzji, udawania wiecznych ofiar. Chrześcijaństwo jest kolejną ludzką przypadłością, które odchodzi w cień. Nikt już przecież nie wierzy w dosłowność biblii, no, może poza grupką radykałów religijnych, którzy uważają, że ziemia ma kilka tysięcy lat. Dosłowne kiedyś pismo, dzisiaj stało się dosłowną metaforą, spotkało je dokładnie to samo co greckich bogów i na swoje nieszczęście obrońcy sami twierdzą, że nie można go traktować dosłownie, inaczej mówiąc sami wsadzają je między bajki. A potem się dziwią, jak ów poseł, że religia zanika, ale sama sobie ten los zgotowała, bo wrócić do dosłowności przekazu, to jakby dać się wyśmiać na życzenie. Ludzie prześladują innych, kiedy inni im się nie podporządkują, chrześcijanie wiedzą dobrze jak to jest od każdej strony - ofiar i oprawców. Ale głupota prześladuje się sama, kiedy stwierdzisz coś absurdalnego, nie licz na to, że inni zaczną cię traktować poważnie - będą z pewnością w jakiś sposób cię prześladować, choćby po to, by się przed tą głupotą bronić. No i byłoby prawdziwym dramatem, gdyby bóg ludzi religii był bogiem jakim go nam opisują. Kto by chciał być w takim raju? Na miejscu ludzi religii - tych przewodników religijnych, modliłbym się, aby boga jednak nie było, bo nie chciałbym być w ich skórze, po tym, jaką reklamę mu zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Prześladowania:) 17.03.09, 13:58 Ales blysnal intelektem, prawdziwy wykwit. jednak zmartwic musze, zanim smierc chrzescijantwa nastapi predzej sam w proch i pyl sie zamienisz. Historia czeste zna przypadki zatwardzialych ateistow, ktorzy dziwnie wiare odzyskiwali na jesieni zycia. Odpowiedz Link Zgłoś
pamejudd Ileż związku z tematem! 17.03.09, 14:05 Popisz się jeszcze: pokaż jakąś sztuczkę z kartami! Odpowiedz Link Zgłoś
drugi-ryszard55 Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się p... 17.03.09, 13:44 No i kogo on chce oszukac.Cynik wcale tak nie mysli,tylko gra pod publiczke.Do mocherow,ludzi nie bardzo kumatych trafia. Z ludzmi takiego pokroju wlasciwie nie ma o czym rozmawiac. FALSZYWIEC ! Odpowiedz Link Zgłoś
sniyg Chrześcijanie uwielbiają być prześladowani 17.03.09, 13:47 uwielbiają cierpieć, wystarczy przejrzeć żywoty świętych, czy obrazy w kościołach, krwawiące serca, przebite ciała, korona cierniowa, rany, krew, łzy. Wokół samo cierpienie. Kij z tym, że często, gęsto dostawali od innych tylko dlatego, że pchali się, gdzie nikt ich nie chciał. Pomijając już fakt, iluż oni w imię jedynej prawdziwej wiary wymordowali. Wymordowali, nie zwolnili z pracy, czy napisali naganę. Czasy się zmieniły, nikt w Europie nie pobiegnie na krucjaty, nikt stosów nie rozpali, nikt nie da się przymusem nawrócić - to zawdzięczamy laicyzacji, - i co biedny chrześcijanin ma zrobić ze swą wielką chęcią cierpienia, swym pragnieniem nawracania, co zrobić z tak miłym uczuciem jakie wywołuje pławienie się w poczuciu krzywdy. Należy znaleść trzy, cztery przypadki gdzie ktoś nadepnie chrześcijaninowi na ogon, ups, na odcisk i już można podnieść larum!!! Przesladują nas, prześladują!!! Furda, tam panie, molestowanie dzieci, furda zamiatanie tych spraw pod dywan, ekskomunika lekarzy i matki zgwałconej 9-latki w Brazylii, furda wieszanie krzyży w szkołach i urzędach, jedyna słuszna religia i rekolekcje w szkołach, kasa z budżetu na koszmarki architektury katolickiej i pensje katechetów itd. itd. Ciągle pod górkę, biedni chrześcijanie... Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Chrześcijanie uwielbiają być prześladowani 17.03.09, 13:53 Zaklamany szmaciarzu bedziesz udowadnial ze chrzescijanie nie sa przesladowani, chocby w Indiach? Odpowiedz Link Zgłoś
kamil_gorecki Poseł PiS o Wielkiej Brytanii: Rozpoczęło się p... 17.03.09, 13:48 Podoba mi się idea budowania światopoglądu przez tego pana, który zapewne uważa się za męża stanu, w oparciu o newsy prasowe, z których część pochodzi zapewne z ostatniej strony Faktu z gołą babą. Odpowiedz Link Zgłoś
mista_onanista kogoś to jeszcze dziwi? kreacjonizm, smok wawelski 17.03.09, 13:49 kogoś to jeszcze dziwi? kreacjonizm, smok wawelski.. itp. to w ekipie Słońca Narodu fakty dowiedzione naukowo, czemu więc nie może być prześladowań chrześcijan w Europie? Odpowiedz Link Zgłoś