poszerzenie-pola-walki 18.03.09, 18:53 i bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minerwamcg Biletomaty na chłodzie dla dobra pasażerów? 18.03.09, 19:22 W Krakowie biletomaty stoją luzem na przystankach, a w pobliżu Plant także pomiędzy nimi - i jakoś działają. Nie wydaje mi się, żeby 300 km na południe klimat był zauważalnie cieplejszy, a wandale wyginęli w drodze selekcji naturalnej. Warunki są, jak sądzę, te same. Może te krakowskie robi inna firma, oferująca lepsze zabezpieczenie? Odpowiedz Link Zgłoś
gdabski Re: Biletomaty na chłodzie dla dobra pasażerów? 18.03.09, 19:49 Jak na razie to tych warszawskich nikt nawet nie ruszył, więc o czym mowa. Kiedyś zresztą były w Warszawie prymitywne automaty na ulicach i jakoś działały. /Gdabski Odpowiedz Link Zgłoś
autobus7 Biletomaty w autobusach... 18.03.09, 20:08 A dlaczego do cholery nie mogą w autobsach, tramwajach, metrze czyli bezpośrednio tam gdzie są najpotrzebniejsze. Czytałem opinię że musiało by to być kosztem jednego lub dwóch miejsc siedzących. To jakaś bzdura. Byłem miesiąc temu w Rzymie i tam są biletomaty np. w autobusach niewiele większe niż nasze kasowniki, a już na pewno nie kosztem miejsc w nich. Jak nie mają pomysłu w ZTM-ie to niech podpatrzą jak to robią mądrzejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
thekaroten Re: Biletomaty w autobusach... 18.03.09, 21:11 Misiu, warszawskie biletomaty służą _przede_wszystkim_ do ładowania kart miejskich. I słusznie. Takie muszą być pancerne, z miejscem na banknoty i dużo monet do wydawanie reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
autobus7 Co ma piernik... 19.03.09, 07:50 A ja akurat Misiu piszę o automatach do sprzedaży biletów. Miały być w nie wyposażone nowo zakupione autobusy, a jak jest...? Jestem kierowcą autobusu i zamiast tracić czas na przystanku bawiąc się w kiosk, dyskutując z pasażerami że trzeba wydawać resztę (standardem jest że nikt nie daje odliczonej kwoty) czy tłumaczyć się że skończyły mi się bilety wolę zająć się tym za co mi płacą, a pasażerowie oczekują...PROWADZENIEM AOTUBUSU. Odpowiedz Link Zgłoś
kixx To gdzie je mieli postawic? 18.03.09, 20:51 W ogrzanych oddzialach bankow czynnych od 10 do 17? Odpowiedz Link Zgłoś
pis_to_pic To maszyna... 18.03.09, 21:49 Parkomaty działają jak się dobrze konserwuje, więc z automatami do biletów nie powinno być problemu. Taki temat z kosmosu, jak nie było to źle jak stoją w wygodnym miejscu to źle. Panie weź pan sobie kup taki do domu i traktuj jak członka rodziny, będzie miał dobrze... A kartach płatniczy to już było i gazeta też mogła by przypomnieć że to ZTM - nie chce płacić operatom systemów bezgotówkowych prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś