woky 26.03.09, 05:22 Na czas polskiego przewodnictwa w EU w roku 2011 wyprowadze sie z polski do USA bo nasi zakompleksieni politycy znowu wstydu narobia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
city-zen Niech żyją Czesi ! 26.03.09, 08:47 Brawo czescy bracia ! Słowianie górą ! Odpowiedz Link Zgłoś
indris Re: Trzymamy kciuki za Czechów 26.03.09, 09:07 Ja też trzymam - żeby uwalili tarczę. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Okres ochronny Topolanka? 26.03.09, 11:14 "Wotum nieufności to dowód skrajnej nieodpowiedzialności czeskich polityków." **************************** Wotum nieufności to ryzyko zawodowe polityka. Każdy polityk jest gotów iść w zaparte, że tak naprawdę nie ma dobrego momentu na jego odwołanie - aż do emerytury. Jedynym winnym całego zamieszania jest Mirek Topolanek. Termin czeskiej prezydencji był znany od kilku lat. Trzeba więc było wzmacniać koalicję, a nie liczyć na to, że czas czeskiej prezydencji stanie się okresem ochronnym dla Topolanka. Ratyfikacja Traktatu? Jakim sposobem miał to zapewnić Topolanek, skoro jego koalicja była najbiedniejszą z możliwych? Na dwieście mandatów koalicja miał sto pewnych i dwa podkupione. Na co można liczyć w takim układzie, skoro de facto rządzi się na kredyt? Zawirowanie w Czechach jest dobrym ostrzeżeniem dla premiera Tuska. Podobnie jak dla Paroubka, tak dla Kaczyńskiego, każdy moment będzie dobry, by osłabić przeciwnika i dorwać się do władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
bartopry Re: Trzymamy kciuki za Czechów 26.03.09, 19:10 A ja trzymam kciuki za Jego Ekscelencję Vaclava Klausa, żeby pokazał tej EUsfołoczy, wszystkim tym urzędnikom, EUpolitykom, że prawa łamać nie wolno i żeby traktatu, którego z prawnego punktu widzenia już nie ma nie poidpisywał Odpowiedz Link Zgłoś
franek31 Re: Trzymamy kciuki za Czechów 27.03.09, 00:44 bartopry napisał: > A ja trzymam kciuki za Jego Ekscelencję Vaclava Klausa, Oj bartopry, ciekawe czy zdajesz sobie sprawę, że gdyby taka "ekscelencja" rządziła u nas, to mogłoby już nie być Polski, tylko na przykład republika śląska i mazurska... Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Trzymamy kciuki za Czechów 28.03.09, 08:36 Pewnie nie wiesz ze Klaus doprowadzil wspolnie z Mecziarem do podzialu Czechoslowacj.Pewnie dlatego ze jako prawdziwy czeski patriota uwazal Slowakow(podobnie jak i Polakow)za cos gorszego od Czechow. Odpowiedz Link Zgłoś