presentation1 28.03.09, 07:44 Mamy demokracje.Przeciwwaga dla eurokolchozu sa eurosceptycy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ipta Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 07:57 Chichot Historii w Polskim wydaniu--jakieś 200 lat temu Polacy to już przerabiali--i potwierdza się określenie że Polska jest europejską - -- reszty trzeba się domyślić Odpowiedz Link Zgłoś
sabbina gdy niemcy, lub Soros finansują PO i poleczników 28.03.09, 08:08 to cisza, o tym, że MUSZĘ płacić podatki na dotacje dla takich partyjek jak PO, PiS, SLD cisza... a najgorsze, że nie podają nr kona partii LIBERTAS, chętnie dokonam przelewu ! . Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Czem GW i środowisko skupione wokół tej gazety tak 28.03.09, 08:29 nachalnie promuje traktat lizboński, który jest korzystny głównie dla Francji i Niemiec i oznacza oddanie niemal całej suwerenności na rzecz brukselskiej biurokracji. Należałoby postawić pytanie, czy ktoś im za to płaci? Czy może mają w tym inny interes? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Czemu GW i środowisko skupione wokół tej gazet 28.03.09, 08:40 10svb napisał: > nachalnie promuje traktat lizboński, który jest korzystny głównie dla > Francji i Niemiec i oznacza oddanie niemal całej suwerenności na > rzecz brukselskiej biurokracji. > Należałoby postawić pytanie, czy ktoś im za to płaci? Czy może mają > w tym inny interes? Koszerna z zasady popiera wszystko, co antypolskie... -- Łuczywo koszerne - mentalność plemienna "Misja Heleny, która jest stuprocentową Żydówką, polegała zawsze na chronieniu polskich Żydów przed jakimkolwiek złym losem. To zadanie wykonała w stu procentach. Była komendantką ŻOB w latach 90. Nie można się dziwić, że ona ze swoim zapleczem kulturowym i genetycznym nie była specjalnie wrażliwa na to, że mordowano księży po 1981, czy że generał Fieldorf był ofiarą mordu sądowego, w którym brała udział sędzia Wolińska. Misją Łuczywo było ratowanie sędzi Wolińskiej " "Mnie etniczne kryteria wcale nie kręcą. -Ale jak pan ich nie bierze pod uwagę, to pan nic nie zrozumie. Tak się składa, że ludzie Agory byli w większości pochodzenia żydowskiego. Nie było to żadnym przypadkiem" www.dziennik.pl/dziennik/europa/article325207/Wojna_pokolen_przy_uzyc iu_cyngli.html Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Sprawa z kredytem nadaje się chyba do CBA i s 28.03.09, 11:03 TO zacznij od niejakiej Henryki Bochniarz, Jej komitet wyborczy zrobił ten sam nuemr w poprzednich wyborach. Jesteś naiwniakiem któremu się zdaje, ze ci co tę "lukę" zostawili nie wiedzili po co to robią. Jakby w Polsce sądy i prokuratorzy mieli jaja, to połowa kalsy politycznej by siedziała w pierdlach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Re: Sprawa z kredytem nadaje się chyba do CBA i s 28.03.09, 11:37 To dlaczego PiS nie uwalił Bochniarzowej? tez by się jej należała emerytura. Odpowiedz Link Zgłoś
ex Z-D-R-A-J-C-Y 28.03.09, 13:04 polacy popierajacy libertas wbijaja noz w plecy swoim rodakom za granica i wszystkim tym, ktorzy mogli poprawic swoj los dzieki unii. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Z-D-R-A-J-C-Y 28.03.09, 13:10 PO jest w Europejskiej Partii Ludowej.Razem z CDU i CSU.Czy to zdrada?Razem ze Steinbach w jednej piaskownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Ciemny lud kupi wszystko co pisze GW 28.03.09, 13:47 1) Libertas Polska sama będzie mogła spokojnie spłacić kredyt bo będzie miała jeśli nie najlepszy to jeden z najlepszych wyników wyborczych 2) To, że zabezpieczenie jest na majątku Ganleya nie znaczy, że on ma spłacać kredyt. żeby wziąć kredyt trzeba mieć zabezpieczenie. To chyba jasne. 3) W ogóle dziwna sprawa z tym, partia jest europejska i niby jest swobodny przepływ towarów usług itp. a finansowanie partii jet wyciągane z budżetu państwa tylko dla tych co już dorwali się do koryta i nie ma swobodnego przepływu;) Chyba ze towarzyszy miedzy partiami;) Odpowiedz Link Zgłoś
mlasskacz Libertas zdobędzie poniżej 1%.Ale te 250k€ od Ga 28.03.09, 14:18 nleya też się przyda w tym ciężkim dla gospodarki czasie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej? :) 28.03.09, 14:22 Jakby Libertas miałby dostać mniej niż 1% to Wyborcza nie srałaby tak po gaciach, żeby codziennie na głównej jeden atak na Libertas. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Nie zapomnijmy szmalu jaki dostal SLD od Moskwy 30.03.09, 04:06 Re: studenci Palikótasa 1 mln załatwiają w 1 dzien. M: hipokryzja POstKomuchow nie ma granic. Po 1989 czerwoni przywozili z Moskwy szmal w walizach a kiedy przyszlo do klamliwego referendum w sprawie wejsciu do Eurokolchozu to szmal z Brukseli plynal na propagande Unii bez przerwy. Polske i Irlandie laczy podobienstwo historii i temperamentu. Zaden wstyd w sytuacji kiedy zwolennicy ZSRE kontroluja cale media siegnac po pomoc z zagranicy. Bez pomocy z CIA Solidarnosc bylaby w oplakanym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 28.03.09, 16:37 Jak zwykle u roszczeniowcow - powalajaca logika... Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 28.03.09, 16:42 To jak wyjaśnisz że jedna z największych polskich gazet na głównej stronie dzień w dzień mówi o partii, która rzekomo ma dostać poniżej 1% ?? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 28.03.09, 16:47 ekstremistyczne partie są zawsze ciekawe dla prasy, trochę jak małpy w ZOO...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 28.03.09, 16:49 Hahaha ekstremistyczne:) No brawo, brawo lepszego dowcipu nie słyszałem jeszcze na tym forum;) Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 28.03.09, 17:40 No wybacz, ja też się śmieje, ale dla mnie Wszechpolacy, Prawdziwi Finowie i inni, których gromadzi wokół siebie Ganley (prawdopodobnie do niedawna finansowany i użyty przez CIA do wbijania klinów w Europie, na co wskazuje wiele poszlak i co jest m.in badane przez specjalną komisję parlamentu europejskiego) to już nacjonalistyczna ekstrema. Szczególnie LPR - wywodząca się w prostej linii z faszystowskiego obozu IIRP. To ich polityczni antenaci mieli na sumieniu Narutowicza i getta ławkowe, pogromy Zydów. Dla mnie to ekstrema... Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 28.03.09, 17:52 hahaha za dużo czytasz wyborczej. Zdecydowanie za dużo;) A moze nie CIA tylko KGB też słyszałem. Pewnie MOSAD też finansuje Ganleya:) Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 28.03.09, 18:08 KGB? KGB istnieje już tylko na Białorusi. Pan G. prowadził natomiast ineresy w Rosji... Nadal trwa badanie przez parlament UE czy kampania przeciwko przyjęciu traktatu w Irlandii nie została wspierana przez amerykańskie służby specjalne. Ganley do niedawna prowadził interesy przede wszystkim z Gwardią Narodową USA, a jego kontakty z Heritage Foundation (która w jedności Europy widzi do tej pory zagrożenie dla interesów USA) są niezaprzeczalne. Podobnie niezaprzeczalne jest jego niejasna rola podczas brania udziału w jednej z największych afer finansowych w Albanii, gdzie na strukturach "piramid" setki tyś. ludzi straciło dorobek życia. Nie trzeba czytać GW, wystarczy parę artykułów inwestygatywnych z Holandii, Finlandii, Niemiec, czy nawet sceptycznej Aglii, wywiady z panem G. i fakt, że doprowadza do sztamy z takimi jak LPR, albo UPR, żeby mieć na jego temat wyrobione zdanie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 28.03.09, 18:13 No tak Rosja się zgadała z Ameryką i Irlandią przeciwko Polakom;) Gratuluje:) Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 28.03.09, 18:16 tego nigdzie nie napisałem, ale wyobrażam sobie, że lubisz takie uproszczenia ;-) radzę przeczytać sobie, dowiedzieć się tr więcej o tym panu, zanim mu oddasz swoją styraną polską duszę.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 28.03.09, 18:22 Jakoś mnie nie dziwi fakt, że ma tylu przeciwników i że starają sie go zdyskredytować. Libertas przecież może uzyskać niecały 1% głosów;) Odpowiedz Link Zgłoś
balrog008 Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 28.03.09, 23:35 feurig59 napisał: > No wybacz, ja też się śmieje, ale dla mnie Wszechpolacy, Prawdziwi > Finowie i inni, których gromadzi wokół siebie Ganley (prawdopodobnie > do niedawna finansowany i użyty przez CIA do wbijania klinów w > Europie, na co wskazuje wiele poszlak i co jest m.in badane przez > specjalną komisję parlamentu europejskiego) to już nacjonalistyczna > ekstrema. Szczególnie LPR - wywodząca się w prostej linii z > faszystowskiego obozu IIRP. To ich polityczni antenaci mieli na > sumieniu Narutowicza i getta ławkowe, pogromy Zydów. > Dla mnie to ekstrema... Partie, które bronią interesów narodowych i nie chcą, aby suwerenne kraje rozpłynęły się w socjalistycznym tworze jaką jest UE są od razu "ekstremistyczne"? Ładnie się układa w tej Europie.... Kiedy delegalizacja partii nie zgadzających się z jedynie słusznym tokiem myślenia? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 28.03.09, 23:46 nikt nie mówi o delegalizacji, tak długo jak nie przekroczą polskiego prawa (bo na razie starają się je tylko obejść - tacy z nich "patrioci"), ale prawdy historycznej nie da się zmienić, a taką są korzenie LPRu w ruchu narodowym, który jest odpowiedzialny za to co napisałem w poprzednim postcie. LPR to faszyzująca ultraprawica, która w przeciwieństwie do "czerwonych" nie rozliczyła się z własną historią. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Dla 1% GW sra codziennie paszkwile na głownej 29.03.09, 00:03 No czerwoni bardzo dobrze się rozliczyli tylko chyba nie z przeszłością a jedynie miedzy sobą się rozliczali majątkiem Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Uważam że moze byc większe poparcie 28.03.09, 15:53 wszak Polacy uwielbiaja wierzyć w cuda a szczególnie jak sa liczone w euro,dolarach, frankach lub funtach, ci akurat nie wierza w socjalizm unie czy co tam jeszcze, mówia że jakoś to będzie trzeba się modlic i jak daja to brać, póki daja bo i tak sie nie uda:))) Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin O cudach opowiada Michnik i jego koledzy 28.03.09, 16:01 www.youtube.com/watch?v=D74rM0rMsjk Tak wyglądają cuda, na które nabrało się bardzo wielu Europejczyków. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie słyszałem by A.Michnik opowiadał o cudach 28.03.09, 17:03 Dużo natomiast mówił i robił dla poszanowania drugiego człowieka, politykiem był zaledwie jedna kadencję i uznał że to nie dla niego miejsce. O cudzie tzw. irlandzkim mówił za to D.Tusk, powiedział że Polska zasługuje na cud na miare Irlandii. Trzeba wiele złej woli badź miałkiego umysłu by mu zarzucic obiecywanie cudów, pomniejszając zarazem wysiłek samych Irlandczyków społeczne porozumienie. Ja nie potrzebuję bys mi przypominał wypowiedzi polityków, nie byłem zwolennikiem eurokracji ale rozumiem interes państw z byłego bloku socjalistycznego, co proponujesz w zamian? To bardzo istotne pytanie. Oglądałem polską stronę Libertas i moge tylko powiedziec że uśmiechnąłem się z politowaniem. W skrócie: zgadzamy się na UE ale na naszych warunkach m.in. więcej demokracji i autonomii dla narodów a jeżeli nie to rewolucja. Doprawdy paradne, podobnie jak nie zgadzanie się z poglądami prezydentów Polski i Czech, to gdzie ta demokracja? Ja jestem akurat za prawdziwa niepodległością i demokracją, chciałbym ubezpieczać sie dobrowolnie a nie oddając haracz na ZUS, abonament i inne składki, to dla mnie prawdziwa wolność i demokracja. Nadal czekam na konkrety, bo jak na razie to zalewasz kolejke równo nie mając pojęcia o otaczającym Cie świecie. Cud to jest taki że 70 lat jest spokój w Europie, a jęzeli ktos mówi że trzeba załapac się do struktur PE bo ta demokracja jest nie po naszemu to sam sobie szykuje kłopoty i taka jest prawda. Jest jeszcze jedna wiadomośc na stronie że wszelkie kłopoty i kryzys zwalamy na obecnie rządzących i wykorzystujemy to do przechwycenia władzy w strukturach UE, jakbym Lenina czytał. Śmieszni jesteście ludkowie i to wy wierzycie nie tyle w cud co w zdobycie władzy i tworzenie czegoś co działac nie będzie, wtedy wam będzie potrzebny cud. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Nie słyszałem by A.Michnik opowiadał o cudach 28.03.09, 18:04 Demokracja wg. Ciebie to olanie tego co mówią obywatele? Dlaczego nie było referendum? Dlaczego ludzi okłamywano że będzie a póxniej wprowadza sie to na siłę? Na siłę dla mojego dobra wprowadzają Traktat tak samo jak na siłę dla mojego dobra zmuszają mnie do płacenia ZUSu. Zastanów się, ja też jestem przeciwnikiem przymusowym ubezpieczeniom. Cała masa ludzi jest. A jednak wszyscy polityce maja jakąś taka niemoc do likwidowania tego, co później mogą rozdawać przydupasom. Im dalej będą decydowali o Tobie tym mniejszy wpływ będziesz miał na te decyzje. Jeśli pozwolisz na to, żeby ludzie których nie wybierasz tworzyli prawo dla ciebie możesz być pewny, że to się dla Ciebie bardzo źle skończy. Politycy powinni mieć tylko tyle władzy ile jest konieczne nie więcej a likwidacja odpowiedzialności jaką wprowadzi traktat doprowadzi do tego, że ta banda złodziei będzie chciała decydować o wszystkim byleby tylko stworzyć nowe pasożytnicze stanowisko dla nierobów z rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Obalmy parlament rządźmy w referendach 28.03.09, 18:32 Uwazam że część posłów nie jest madrzejsza ode mnie,nie ma też wiekszego doświadczenia oraz sa mniejszoscią wobec pragnień społeczeństwa,więc zgodnie z Twoim tokiem rozumowania nalezy rządzix wedle woli większości-to prawdziwa demokracja. No więc ja pewnych ludzi nie wybieram, a oni znajda się na eksponowanych i dobrze płatnych stołkach, ba, gadaja głupoty i za cos takiego nie ponosza odpowiedzialności więc po co mi oni? Jeżeli uzywasz okreslenia wobec wybranych posłów okreslenia "banda złodziei" to znaczy że ci co są przeciw moga nazywac tak samo a tych co głosują za obce pieniądze sprzedawczykami, to logiczne i demokratyczne. Nie wierzę w Twoją ideowość i że nie pójdziesz na skróty po pewnym czasie, że nie zaczniesz kombinować, do tego trzeba mieć charakter i doświadczenie życiowe, ja np. pracuję z ludźmi którzy bywaja odpowiedzialni za kontrakty wielomilionowe(licze w euro)sa wynagradzani i maja świadomość że gdyby zakombinowali (zatrudnili mamę, brata, czy tez wzięli prezent np. w postaci auta za życzliwość) to nikt z nimi oprócz prokuratora gadał nie będzie, taka jest różnica kolego miedzy politykami a ludźmi odpowiedzialnymi. Zapędasz się w rożek koluniu, za mało wiesz o życiu a za bardzo wierzysz w ideę(ja w stanie wojennym tez byłem gotów na wielkie czyny, dobrze że miałem zawsze szczęście do mądrych ludzi, nie zaszkodziłem innym ani sobie natomiast trochę pomogłem) Nie popre tego nurtu, za bardzo ideologiczny i za mało doświadczonych ludzi skupia, to wiele mówi.a na polskiej stronie jest wyraźnie powiedziane jakie siły polityczne są "nieprzyjazne", więc żadnej dyskusji tu nie widzę, za obce pieniądze zbieraja sie ludzie żądni włazdy i kasy a nie potrafiący zdobyć głosów za swoja osobę, to wszystko. Wolę kłótnie PiSu z PO niz sprzedawczyków zawłaszczających zawołanie: Bóg, Honor i Ojczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Obalmy parlament rządźmy w referendach 28.03.09, 18:40 Chyba raczej wołających demokracja i odpowiedzialność. Widzę ze ty wiesz wiele i bardzo mądry jesteś zatem poradź jakie jest twoim zdaniem rozwiązanie. Na kogo mam zatem głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Zostawiam to Twojemu sumieniu i odpowiedzialnosci. 28.03.09, 19:50 Ja osobiście głosuję za człowiekiem którego znam i wiem co robił dotychczas(wybory samorządowe) bądź którego znam z działalności dotychczasowej(wybory parlamentarne) bądź tez co potrafi i w jaki sposób może być uzyteczny w PE (chociażby znajomośc jednego języka i znajomość procedur unijnych) Nie interesują mnie "złotouści", jestem praktykiem i wiem jak wygląda odpowiedzialność szczególnie za ludzi. A jezeli się nam, Polakom UE nie podoba to najlepiej zbojkotować, tak robiłem w latach 80-tych gdy mi sie system nie podobał, nie kandydowałem do instytucji gdzie mozna było miec układ bądź kasę, teraz nie muszę, robie swoje i nawet to co lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Zostawiam to Twojemu sumieniu i odpowiedzialn 28.03.09, 20:05 Chcesz powiedzieć, że jak nie pójdę do wyborów to wtedy nie będę musiał płacić olbrzymich podatków na jakiś biurokratów z Brukseli? że będę mógł sobie robić oscypki jakie będę chciał, że będę mógł sobie kupować produkty bez płacenia np. 60% cła? > A jezeli się nam, Polakom UE nie podoba to najlepiej zbojkotować, Głupoty gadasz i tyle, jak chcesz powiedzieć, że najlepiej jak się jest okradanym i ma się ograniczaną wolność nie iść do wyborów to chyba masz coś z głową. I to coś naprawdę poważnego... A po drugie w Libertas nikt nie mówi, że UE jest zła sama w sobie. Idea jest dobra ale realizacja pozostawia wiele do życzenia. Wręcz bym powiedział że nie ma nic wspólnego z dawna ideą. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Libertas-UE tak, wypaczenia nie? 28.03.09, 21:05 Faktycznie Libertas nie mówi że UE jest zła, mówi że to pomysł dobry ale za duzo tam zła i trzeba ją ulepszyć i właśnie Libertas ma na to patent. No to przeanalizujmy pokrótce fragmenty na stronce polskiej: Zwolennicy demokratycznej Unii Europejskiej Ojczyzn powinni starać się przejąć władzę w Parlamencie Europejskim, a przynajmniej mieć siłę do blokowania złych zmian-troszke obłudna motywacja jak na takie ambicje. Kryzys gospodarczy pomoże nowemu ugrupowaniu Libertas w wyborach do Parlamentu Europejskiego w czerwcu 2009 r. Winą za kryzys można łatwo obarczyć dotychczas rządzące ugrupowania-bez komentarza. Łatwo też będzie można zyskiwać poparcie, zarzucając dotychczasowej władzy UE brak demokracji, brak referendów w sprawie traktatu lizbońskiego-także obłudna motywacja. Declan Galeny opromieniony sławą pogromcy unijnej biurokracji ma szanse pozyskać głosy młodych i wykształconych ludzi, ale także elektoratu, przywiązanego do tradycji-czyli prezydent Europy w ramach polskiej tradycji? Będzie groźny dla PiS, dlatego jego przedstawiciele dystansują się od niego. Ryszard Czarnecki nazwał Declana Galenya eurosceptykiem.- zaiste potężna to broń Rysio Czarnecki,a nie chodzi o prezydenta który moze konkurowac o sławę jako ten który traktatu podpisać nie chciał? Czy eurosceptyk tak mówi: "Unia Europejska to najlepszy w historii projekt, który zapewnił pokój i dobrobyt” A tak twierdzi Declan Galeny. Choć zaraz dodaje „Jej problemem jest deficyt demokracji. Dlatego popieram ustanowienie prezydenta UE, ale wybieranego w powszechnych wyborach".-to chyba mówi wszystko o zamiarach i ambicjach paneuropejskiej partii Libertas? Libertas może odebrać wyborców również PO. Tych, którzy lubią UE, ale nie podobają im się aroganckie zachowania europosłów wobec prezydenta Polski i Czech. Tych, którzy uważają, że nasze państwo zasługuje na trochę szacunku.-bardzo naciagene porównując poprzednie. Zaletą Declana Galenya jest jego światowość, zagraniczność i sława zwycięzcy. To może podobać się młodym ludziom, którzy rok temu zdecydowali o zwycięstwie PO.-koń by sie usmiał z infantylizmu tego zdania. Jego sprzeciw wobec traktatu lizbońskiego spodoba się też młodym ludziom, którzy popierają LPR i UPR-to przeciez oczywiste, chca się załapac na eurosrebrniki, może się sprzeciwia także traktatowi atlantyckiemu, tez w nim nie ma demokracji. Ogólnie to dla mnie zbiór ble,ble,ble mający na celu uzyskanie najwięcej dobrze opłacanych mandatów i w przyszłosci zaspokojenie ambicji europrezydenckich jednego pana (wątpię w powszechne wybory na to stanowisko bo wygrana zbyt niepewna) Zmiany łatwiej zrealizowac mówiąc prawdę najprostszą a nie owijać g...o w bawełnę, gdyby to było takie proste juz dawno by to robiono. Ja po tych deklaracjach polskich libertasów sprzedawczyków na pewno takiej szansy im nie dam, tradycja patriotyczna mi nie pozwala. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Libertas-UE tak, wypaczenia nie? 28.03.09, 21:52 Byłoby miło gdybyś wyraźnie zaznaczył co cytujesz i skąd cytujesz wtedy możemy pogadać a tak to jest jakiś zbiór idei i jakiś opinii o tym kto może poprzeć Libertas i dlaczego. > brak referendów w sprawie traktatu > lizbońskiego-także obłudna motywacja. Nie wiem co w tym obłudnego. Nie informują społeczeństwa co tam jest, obiecywali referendum a teraz na siłę to wciskają. Co tu obłudnego poza zachowaniem polityków którzy nie czytając traktatu wciskają go nam jako coś wspaniałego. > Declan Galeny opromieniony sławą pogromcy unijnej biurokracji ma > szanse pozyskać głosy młodych i wykształconych ludzi, ale także > elektoratu, przywiązanego do tradycji-czyli prezydent Europy w > ramach polskiej tradycji? Raczej bym powiedział prezydent wybierany w powszechnych wyborach. > Czy eurosceptyk tak mówi: "Unia Europejska to najlepszy w historii > projekt, który zapewnił pokój i dobrobyt” A tak twierdzi Declan > Galeny. Choć zaraz dodaje „Jej problemem jest deficyt demokracji. > Dlatego popieram ustanowienie prezydenta UE, ale wybieranego w > powszechnych wyborach".-to chyba mówi wszystko o zamiarach i > ambicjach paneuropejskiej partii Libertas? No to chyba oczywiste, że Ganley nie jest eurosceptykiem tak jak kłamie to wyborcza. > Jego sprzeciw wobec traktatu lizbońskiego spodoba się też młodym > ludziom, którzy popierają LPR i UPR-to przeciez oczywiste, chca się > załapac na eurosrebrniki, No te dwie partie zawsze były przeciwne traktatowi lizbońskiemu wiec nie rozumiem skąd twoje gatki o eurosrebrnikach? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Wystarczy patrzeć z boku by widziec wiele 28.03.09, 22:28 Nie powiesz mi ze członkowie UPR i LPR tak ideowo nienawidzą UE że aż ją chca ulepszyć?:))), kasiora i jeszcze raz kasiora, udowodnili to w poprzedniej koalicji tak że do dzisiaj niektórym czkawką się to odbija, cechuja sie tym że nie maja żadnego umiaru ani przyzwoitosci w zasiedlaniu stanowisk nie mając do tego żadnych kwalifikacji. Cytowałem obszerne fragmenty ze strony która raczyłes reklamować, nie bardzo oddaje wierność deklaracjom załozyciela natomiast pokazuje cynizm i żądze władzy polskich "patriotów" z tradycjami. Skoro nie widzisz nic bulwursującego ani fałszywego w tej polskiej placówce to niech tak zostanie, wszak kazdy ma prawo swoim zyciem kierowac podług wyniesionych z domu bądź nabytych wartosci. Mnie uczono uczciwości, odpowiedzialonosci i rzetelności i tak mi zostało. Nie rozumiesz sensu o eurosrebrnikach? szkoda, myslałem że reprezentujesz wiedze i intelekt na poziomie przynajmniej średniej szkoły a tu pewnie papierek oraz pustka w głowie gdzie łatwo zasiać chwast. Jak mawiał imć pan Zagłoba Onufry co masz wziąc na plecy bierz na umysł nie bierz bo będzie szwankował i w końcu patrząc w lustro pomyslisz ze na głowie siedzisz. Szkoda czasu na dyskusje, rób swoje, ja popatrzę i się posmieję, problem lezy w pieniądzach, sa ludzie którzy je maja ale wcale nie podzielaja Twojej pasji, w tej chwili to oni rozdaja karty, jak myslisz oddadzą je pod demokratyczne zarządzanie na wzór polskiego ZUS-u, bo do tego takie pomysły zazwyczaj zdażają? Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Wystarczy patrzeć z boku by widziec wiele 28.03.09, 22:46 O jakiej Ty znowu mówisz koalicji. UPR z kim niby w koalicji? Ktoś z UPR zajmował jakieś stanowiska z nadania partyjnego? Nie rozumiesz sensu o eurosrebrnikach? Powiedz mi bo ja dalej nie pojmuję jak ktoś kto zawsze był przeciwnikiem traktatu lizbońskiego nagle przestał byc przeciwnikiem traktatu lizbonskiego i stał sie przeciwnikiem traktatu lizbońskiego za eurosrebrniki? Eurosrebrniki najlepiej smakują chyba PSLowcom bo to oni najbardziej lubią rodziną obsadzać stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Eurosrebrniki to dieta posłów w PE 28.03.09, 23:53 nazywana pogardliwie przez ludzi zwiazanych z szeroko rozumianą skrajną prawicą (osobiscie nie uważam ich za prawicę)Natomiast sami motywuja swoje kandydowanie jako ulepszanie bądź sprzeciwianie się złym traktatom, to taka próba usprawiedliwienia własnej chciwosci a nie ideii. Pomijam że większość spraw e PE uzgadnia sie w kuluarach a nie przemówieniach część europosłów jest bez głosu, gdyż nie ma przygotowania do takich merytorycznych dyskusji, to tak jakby na siłę wprowadzić odprawianie mszy po łacinie, po pewnym czasie wszyscy by przywykli ale jakby jeszcze homilia była po łacinie to sorry, zupełnie bez sensu. Przysłowiowe i faktyczne przyzwyczajenie PSL do brania łupów nie ma tu nic do rzeczy, chociaż chłopi najgłośniej swego czasu płakali( i nadal płaczą, bo zawsze płakali) Omawiamy tu sprawę nowej partii z kapitałem zagranicznym która ma aspiracje naprawiania UE poprzez swoich ewentualnych europosłów którzy programowo sa przeciw tzw. Eurokołchozowi za eurosrebrniki, kumasz teraz? Bo najdziwniejsze dla mnie jest że twórca Libertas uważa UE za cos dobrego tylko za mało demokracji no i oczywiście brak europrezydenta którym chciałby być a wspieraja go ludzie którzy byli do tej pory zdecydowanie przeciw, nie uważasz że jest tu pewna niezgodność ideowa? Za to finansowa się zgadza-dieta w eurosrebrnikach, które sa w tej sprawie jak najbardziej ok. Jeśli tego nie zauważasz to ja tego nie będę oceniał ale dla mnie jest to cyniczne oszukiwanie wyborców. Dodam że niektórzy członkowie PZPR po 1989 r, opowiadali że nalezeli tam bo chcieli szkodzic od środka, to jest bardzo podobna sytuacja, normalnie obrzydzenie bierze. Więc mi tu koles nie kituj ze wszyscy tacy piekni i ideowi tylko pogódx się z tym że robią to by się załapac na fuchę o jakiej kazdy marzy-nic nie umiec i zarabiać miesięcznie roczna kase pracownika spółki "państwowej"-to jest cała idea, nic innego,to juz nie będa eurosrebrniki tylko dieta europosła, reszta moze znowu na krajowa diete się załapie, wszystko możliwe, ja im tej szansy nie dam bo nie lubie byc robiony w wała.Skoro nadfal nie rozumiesz to dobranoc, to miej pretensje do przodków. Prosciej sie tego wytłumaczyć juz nie da chyba że w krótkich "żołnierskich" słowach:))) Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Eurosrebrniki to dieta posłów w PE 29.03.09, 00:13 Wyjaśnij mi zatem jak mają się sprzeciwić traktatowi jak nie startując do PE? Mają przewroty robić? Bomby podkładać? Łatwo jest krytykować i mówić, że chodzi im o kasę ale powiedz jak człowiek ideowy ma się sprzeciwić? No już jedna głupotę wymyśliłeś żeby nie głosować:P Brawo dla tych pomysłów;) Ganley nie mówi, że chce prezydenta utworzyc stanowisko prezydenta on mówi że traktat tworzy takie stanowisko i prezydent nie jest wybierany w wyborach powszechnych. On mówi, że o ile w ogóle takie stanowisko ma powstać (jeśli chcą tego Europejczycy) to prezydent powinien być przez Europejczyków wybierany. Nie wiem co ty się tak uparłeś że on chce tworzyć to stanowisko przecież on właśnie mówi że to traktat tworzy... Ale UE to jest coś dobrego w samej idei. Państwa w których jest swobodny przepływ ludzi towarów i usług. żadnych ceł itp. Przecież to dla ludzi bardzo dobra perspektywa. Ale jak ktoś nam mówi, że wybierając tę ideę musimy wybrać też to, że biurokrata będzie decydował o tym jak długiego i z jakim zakrzywieniem mam jeść bana to już się robi coś nie halo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jednak albo nie rozumiesz albo udajesz 29.03.09, 01:01 Ja nic nie wymyslam tylko jak się z czymś nie zgadzan to sie nie angażuję, nie twierdze że traktat jst dobry albo niedobry, nie będę go studiował bo mi to niepotrzebne. Jednak ludzie którzy podważaja w ogóle sens UE raczej nie sa dla mnie w zaden sposób wiarygodni, jeszcze raz powtórze że chodzi im tylko o dietę lub stanowisko, co udowodnili nie jeden raz i niech nie mydla mi oczu że chca reformować UE. Co do samego Ganley-a to nic do niego nie mam, chce chłop odegrac ważna rolę jako reformator i chwała mu keśli będzie miał rację i siłę ale niech się nie otacza szumowinami politycznymi bo niczego nie osiagnie. Co do biurokracji to niestety jestes idealistą, to sie nie zmieni, wahania mogą byc kilkuprocentowe, w róznych krajach z tym walczono, pozostaje tylko kwestia egzekwowania obowiązków, banana możesz jeść z zakrzywieniem jakim chcesz, natomiast dostarczac możesz według normy, takich przepisów jeszcze w PRL-u było bez liku a po to sa komisje i europosłowie by takie sprawy porządkowano, jak sobie wyobrazasz funkcjonowanie takiej instytucji bez procedur i przepisów, w Polsce jeszcze przed akcesem stworzono wiele durnych przepisów i do tej pory jedna komisja nad tym pracowała, senat jako korektor bubli tego nie wychwycił tylko zatwierdzał, o czym Ty mówisz że kto to oczyści? Nowa partia która wprowadzi demokrację i wyprowadzi biurokrację? Na pewno nie zrobia tego ludzie związani z prawica w Polsce, udowodnili że na krytyce np. PRL-u i aktualnego rządu mozna się fajnie ustawić a biurokrację wykorzystać na wprowadzenie swoich w obieg, nie rozśmieszaj mnie swa naiwnoscią. W jednym masz rację, ludzie ideowi najczęsciej się zajmuja naprawianiem i najszybciek się wypalają albo ich odstawiają najdłużej żyja w tej birokracji ci którzy sie do tych ideowców przyssali. Z wypowiedzi wynika że jestes młodym człowiekiem, wierzącym w ideały, i bardzo dobrze, ja wskazuję ci tych którzy beda ci potakiwac a potem wycisna i przestana poznawać, takie jest prawo buszu politycznego. Najbardziej zakłamanymi politykami sa ci którzy mają Boga na sztandarach, to sa fakty. Przykro mi że prawda jest przykra ale tak własnie to wygląda. Powiedz mi czym się rózni kandydowanie z Libertas od kandydowania z PiS, bo co do PO to rozumiem ze duża róznica ale PiS głosi to samo co Libertas, dlaczego więc nie wzmacnia się polskiej partii tylko szuka szansy w innej, obcej? Jeszcze raz twierdze że chodzi o kasę a jak juz sie tam będzie to sie będzie utrzymywac jak najdłużej to co jest byleby tylko kaska płynęła, tak samo przeciez robią w kraju, mówia o zmianach a jak przyjdzie do wykonania bastują, myslisz że to taka niemoc spływa nagle, nie, bierze sie kredycik, snuje rózne plany i się modli by kadencji nie skrócili oto cała idea większości parlamentu, myslisz że będa inaczej mysleli w PE, mylisz się, kilka kadencji musi upłynąc by nasze partie wreszcie składały sie z polityków a nie karierowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Jednak albo nie rozumiesz albo udajesz 29.03.09, 03:57 Wydaje mi się że mieszasz trochę. Z jednej strony mówisz o tym że w prawicy nie ma Idealistów (a mówisz też o UPR) a z drugiej strony opowiadasz że chodzi o pieniądze. Ja nie wiem czy w Polsce jest druga partia która tak jak UPR tyle lat utrzymuje się wyłącznie ze składek członków. UPR to typowi bezkompromisowi idealiści. Ciężko ich porównać z kimkolwiek innym z polskiej sceny politycznej. Komu jak komu ale im z pewnością nie chodzi o kasę bo cały czas tylko dokładają do interesu. Rozumiem, ze możesz to mówić o LPR bo oni byli i w sejmie i w koalicji no ale bez przesady nie o UPR. > banana możesz jeść z zakrzywieniem jakim chcesz, - no w ogórdku sobie nie wychoduję wiec muszę gdzieś go kupić. A niezgodnego z normami raczej nie kupię. Z reszta nie chodzi o fakt zakrzywienia banana i takie ograniczenie mojej wolności tylko o nierobów którzy tam siedzą i dywagują nad tym jakiego mam jeść banana. takich przepisów jeszcze w > PRL-u było bez liku Ciesze się, że zauważasz podobieństwo pomiędzy PRLem a UE też je widzę;) > Powiedz mi czym się rózni > kandydowanie z Libertas od kandydowania z PiS, bo co do PO to > rozumiem ze duża róznica ale PiS głosi to samo co Libertas PiS skupia się na pustych frazesach tak samo jak PO. Są przeciw bo PO jest za. Nie ma merytorycznej dyskusji tylko pierdu pierdu jakieś dyrdymały. W zasadzie to miedzy nimi nie widzę różnicy. Zupełnie co innego mówi Vaclav Klaus a co innego Kaczyński. Niby robią to samo ale jednak coś zupełnie innego. Tak samo jak nie widzę różnicy w tym kto cenzuruje i w myśl jakich argumentów. Jeśli mamy walczyć o tolerancje to bądźmy też tolerancyjni dla tych, którzy maja odmienne zdanie. A nie jak ktoś ma być tolerancyjny to musi być przeciwnikiem kościoła, zwolennikiem aborcji, homofilem itd. Ja nie wymagam od nikogo żeby mnie kochał i żeby mi dawał jakieś szczególne prawa. Jak mi nie będzie wchodził w drogę i mnie atakował to uznam, że jest wobec mnie tolerancyjny. A wracając jeszcze do GW, czy to nie jest chamstwo i w zasadzie cenzura? www.youtube.com/watch?v=tjdqa0I4jRk Oni są tolerancji wyłącznie dla swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper No tak. UPR ma pewne elementy idealizmu 29.03.09, 10:38 Znam ludzi z UPR i ich poglądy, zresztą kiedyś namawiali mnie do przyłączenia sie do nich. Co do pogladów gospodarczych mieliśmy podobne zapatrywania, natomiast mam trochę większą wrazliwośc na sprawy społeczne. Natomiast nie bardzo rozumiem pędu pod obce skrzydła by sie wreszcie móc zmienic UE, jezeli ma sie wyraziste poglady które przekonuja powiedzmy 5% wyborców to nie widzę problemu. Nie porównuje LPR z UPR ale zastanawiam sie co ich łączy oprócz chęci zdobycia mandatu? No i nie wmówisz mi że Mikke i Michalkiewicz to sympatycy Unii, okreslaja ja jako twór teoretyków hitleryzmu, czyli realizują "Ein Reich,einVolk,ein euro", nie mam pojecia od czego chcieli by zacząć naprawianie świata. Gdyby ich idee były popularne nie byliby na aucie politycznym. Udowadnianie że jest sie lepszym i kompetentniejszym od innych partii bo tamte sie kłóca sa poza moją argumentacją. UPR jeżeli juz cos chwalił to NAFTA co Polsce akurat nie grozi a UE to troszke inny temat, nadal nie widze ideowej wspólnoty i UPr i LPR z PE oprócz diety.Widac z wypowiedzi młodzieńczy idealizm, nie da sie być w polityce i nie byc skopanym, a co do cenzury to obecnie odpowiadaja za to redakcje, one decyduja czy to pójdzie czy nie, to jest tez demokracja, która wbrew pozorom nie polega na tym że się mówi i robi co chce a mówi i robi tak by wyrazic swoje poglądy i szanowac mniejszości-sam sobie zaprzeczasz, masz pretensje np. do mie że nie czytam gazet typu Najwyzszy czas lub podobnych? to mój wybór nawet za cenę szkody intelektualnej, uznałem że w te stronę się nie rozwinę. Wiesz jakie gazety były najbardziej "cięte" przez cenzurę w l;atach 80-tych? Tygodnik Powszechny, Tygodnik Katolicki inne w mniejszym stopniu. Idea której bronisz w działaniu jest jeszcze prostsza-nieudacznicy polityczni zarówno z LPR jak i UPR nie mający pomysłu na polityczny byt próbuja sie podczepić pod nowa partię,z finansowaniem zagranicznym cynicznie licząc że część społeczeństwa ten haczyk połknie co jest prawdopodobne. Jeżeli wierzysz w te ideowe brednie to się rozczarujesz, ja ci to mówię jako niezaangażowany ale swiadomy obserwator. Kiedys byłem w jednym obozie z wieloma, nasze drogi sie rozeszły po wojence na górze, od tamtego czasu widac co kto ma do powiedzenia i do jakiej podłości bądź szlachetności jest gotów. Jeszcze raz powtórzę-eurosrebrniki sa ich motywacją. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: No tak. UPR ma pewne elementy idealizmu 29.03.09, 17:04 No zdanie o eurosrebrnikach możesz mieć jakie chcesz nie mam zamiaru polemizować z twoją subiektywną opinią. Co innego mnei zastanawia. Z tego co mi wiadomo, to UPR startuje z oddzielnej listy jako UPR a nie z Libertas. Czemu zatem mówisz o jakimś sojuszu UPR z LPR i Libertas? UPR ma zupełnie inne poglądy niz libertas. Jedyny wspólny mianownik to niechęć do traktatu choć z rożnych motywacji. Jedyne co moze przyciągać zwolenników UPR do Libertas to fakt,że sa przeciwnikiami traktatu i że Libertas ma zdecydowanie większe szanse na PE bo UPR swoje poglądy ma na zdecydowanie wyższym poziomie abstrakcji, który nie jest pojmowany przez przeciętnego wyborcę. No i wyjaśniam co łączy UPR LPR i Libertas niechęć do traktatu lizonskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Ciemny lud kupi wszystko co pisze GW 28.03.09, 16:38 > 1) Libertas Polska sama będzie mogła spokojnie spłacić kredyt bo będzie miała > jeśli nie najlepszy to jeden z najlepszych wyników wyborczych O, prosze. Za to wlasnie lubie oszolomkow wszelkiej masci: jeden post - i juz pochmurne sobotnie popoludnie wyglada sympatyczniej... Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Ciemny lud kupi wszystko co pisze GW 28.03.09, 16:43 Gratuluje jak zawsze wybitnych twoich argumentów. Chylę czoła:) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynksi Re: Może w końcu zjawi się ktośna kogo mozna 28.03.09, 11:40 Kto? Ganley? Może od razu Putin? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Czemu GW i środowisko skupione wokół tej gaze 28.03.09, 09:44 No raczej nie bardzo. Wyborcza nie popiera jednak antypolskiej partii PiS bolszewika Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Nie bardzo rozumiem w czym widzisz problem? 28.03.09, 10:50 GW, podobnie jak i inne media pisze o tym co jako Polska uzgodniliśmy i akceptowali, teraz tylko trzeba dotrzymac słowa. Chciałbym zauważyć ze w świecie polityki może to nie jest częste ale wtedy jest poparte działaniem zwanym dyplomacją. Nie podoba mi sie presja wywierana na Irlandię, nie podoba mi się niedotrzymywanie słowa danego przez polskiego prezydenta, nie podoba mi sie tworzenie nowej "międzynarodówki" tym razem o odcieniu niby prawicowej ale kończy sie to zawsze tak samo, wystarczy historię przejrzeć. W Polsce głosowano juz na takie "niezależne" zjawiska-partia X, Samoobrona, teraz Libertas, wszystko co jest legalne jest dozwolone. Zadam proste pytanie: jaki cel ma Polak głosujący na taka opcję? Jezeli odpowiedź brzmi że sa za niezależnością odpowiem że sa głupcami, nie ma takiej opcji w polityce ani w biznesie. W biznesie dochodzi odpowiedzialnośc za swoje słowa przekładające sie na finansowy sukces badź upadek. Opowiesci o plemiennej solidarności bądź nienawisci sa niekompletne, sądząc po wynikach wyborów polskie społeczeństwo to przynajmniej w 1/3 jakis kibuc broniący swoich interesów plemiennych, 1/3 to "patrioci" zwalczajacy wpływy owego kibucu, a reszta to zdezorientowani chłopi pańszczyźniany. Uśmiałem sie z rana na takie tłumaczenia, trzeba mieć pustkę w głowie i nienawiśc w sobie by nie dostrzegać innych zalezności niz walki plemienne w środku Europy. Dopowiem że UE jest tworem o orientacji socjalistycznej, różniącej się od bolszewickiej wykładni tym ze ludzie moga sie swobodnie wypowiadać i podział subwencji jest skierowany faktycznie na rozwój a nie na pomoc krajom 3-go świata w zbrojeniach i utrzymaniu baz wojskowych(to się nazywało internacjonalizmem) efekty poznaliśmy po 1989r i nadal sie objawiaja chociaz niektórzy mówia że było dobrze bo była robota i wczasy. Co proponuje nowa "międzynarodówka" Libertas, jakie sukcesy odniesiemy i w jakiej dyscyplinie, z kim będziemy współpracować?Utworzymy nowy organizm ekonomiczny wspólnie z krajami azjatyckimi? Naprawdę dowcipne tłumaczenie o spisku żydowskim, czy to ma byc podstawa "nowego" ruchu? Obawiam się że sukcesów nie będzie, po wyborach zobaczymy ilu będzie pobierało znienawidzone eurosrebrniki a ile procent Polaków potrafiło sie sprzedać za irlandzki funt kłaków. Zaprawdę porównanie Tuska o irlandzkim cudzie było sensowniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Nie bardzo rozumiem w czym widzisz problem? 28.03.09, 11:19 a.k.traper napisał: > GW, podobnie jak i inne media pisze o tym co jako Polska > uzgodniliśmy i akceptowali, teraz tylko trzeba dotrzymac słowa. > Chciałbym zauważyć ze w świecie polityki może to nie jest częste ale > wtedy jest poparte działaniem zwanym dyplomacją. Nie podoba mi sie > presja wywierana na Irlandię, nie podoba mi się niedotrzymywanie > słowa danego przez polskiego prezydenta, nie podoba mi sie tworzenie > nowej "międzynarodówki" tym razem o odcieniu niby prawicowej ale > kończy sie to zawsze tak samo, wystarczy historię przejrzeć. Zacznijmy od tego, że dokument o którym piszesz został już raz odrzucony w referendach. Nazywał się konstytucja europejska. Dodano do niego 8000 słów. Kto to akceptował?? Dokument został podpisany przez naszego przedstawiciela, ale musi przejsć pełną procedurę legislacyjną w naszym kraju. Referendum się nasza klasa polityczna boi, więc wymyslono inną drogę. > W Polsce głosowano juz na takie "niezależne" zjawiska-partia X, > Samoobrona, teraz Libertas, wszystko co jest legalne jest dozwolone. > Zadam proste pytanie: jaki cel ma Polak głosujący na taka opcję? > Jezeli odpowiedź brzmi że sa za niezależnością odpowiem że sa > głupcami, nie ma takiej opcji w polityce ani w biznesie. > W biznesie dochodzi odpowiedzialnośc za swoje słowa przekładające > sie na finansowy sukces badź upadek. A czy ty w ogóle wiesz o co chodzi Ganelyowi?? Bo jak na razie ani jedno zdanie z twojego przydługawego wywodu zalatującego manipiulacją poprzez wzbudzanie poczucia winy nie odnosi się do tego Dlaczego Irlandczycy Traktat z Lizbony odrzucli. > Opowiesci o plemiennej solidarności bądź nienawisci sa niekompletne, > sądząc po wynikach wyborów polskie społeczeństwo to przynajmniej w > 1/3 jakis kibuc broniący swoich interesów plemiennych, 1/3 > to "patrioci" zwalczajacy wpływy owego kibucu, a reszta to > zdezorientowani chłopi pańszczyźniany. Uśmiałem sie z rana na takie > tłumaczenia, trzeba mieć pustkę w głowie i nienawiśc w sobie by nie > dostrzegać innych zalezności niz walki plemienne w środku Europy. Jeśli uważasz, że Hiszpański chłop z pod Pirenejów ma dużo wspólnego z na przykład z niemieckim robotnikiem pochodzenia tureckieg pracujacym u Volksawagena to się mylisz. Więcej ich wbrew pozorom dzili niż łączy. > Dopowiem że UE jest tworem o orientacji socjalistycznej, różniącej > się od bolszewickiej wykładni tym ze ludzie moga sie swobodnie > wypowiadać i podział subwencji jest skierowany faktycznie na rozwój > a nie na pomoc krajom 3-go świata w zbrojeniach i utrzymaniu baz > wojskowych(to się nazywało internacjonalizmem) efekty poznaliśmy po > 1989r i nadal sie objawiaja chociaz niektórzy mówia że było dobrze > bo była robota i wczasy. Zacznijmy od tego, że wolność słowa w UE nie obejmuje spraw objętych polityczną poprawnsością. Za to na przykład szerzenie wartości związnych stricte z Dekalogiem już są passe. Nie wspominam o tym, że w ramach tej wolności słowa Można wsadzić do pierdla pastora odmawiającego ślubu homosiom. Pomimo rozdziału Kościoła od Państwa Co proponuje nowa "międzynarodówka" > Libertas, jakie sukcesy odniesiemy i w jakiej dyscyplinie, z kim > będziemy współpracować?Utworzymy nowy organizm ekonomiczny wspólnie > z krajami azjatyckimi? Naprawdę dowcipne tłumaczenie o spisku > żydowskim, czy to ma byc podstawa "nowego" ruchu? Obawiam się że > sukcesów nie będzie, po wyborach zobaczymy ilu będzie pobierało > znienawidzone eurosrebrniki a ile procent Polaków potrafiło sie > sprzedać za irlandzki funt kłaków. Zaprawdę porównanie Tuska o > irlandzkim cudzie było sensowniejsze. No wieć właśnie tym co napisałeś udowodniłeś, że nie masz zielonego pojęcia to programie Libertas. Libertas chce, aby traktat regulujący działanie UE był spisany na max 25 stronach, w sposób ZROZUMIAŁY DLA KAŻDEGO EUROPEJCZYKA. Libertas chce, aby Prezydent UE był wybierany w OGÓLNOEUROPEJSKICH WYBORACH. Poza tym jeśli taki jesteś oblatany, to proszę o wskazanie mi DOKŁĄDNIE W KTÓRYM MIEJSCU JEST TWORZONE PRAWO UE I JAKIE MAMY MOŻLIWOŚCI KONTORLOWANIA OSÓB TO PRAWO TWORZĄCYCH?? Jabyś się trochę zainteresował, to byś wiedział, że traktat z Lizbony zawiera odpowiedzialnosć kalsy politycznej przed Bogiem i Historią. I już. Znane są ci te stwierdzenia?? zapraszam na : www.libertas.net.pl/ Poczytaj, wtedy podyskutujemy. Na razie brak ci wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Dlatego pytam ludzi którzy znają zagadnienia 28.03.09, 12:09 Chciałbym sie dowiedziec jak to oceniaja sympatycy i zwolennicy UE, ja sam akurat az takim zwolennikiem nigdy nie byłem ale tez potrafie realnie oceniać rzeczywistość. Libertas chce napisac nowe warunki dla UE, ok tylko trzeba miec poparcie "moznych" tego świata. Nie jest moim celem żadna manipulacja a rzeczowa dyskusja, skoro ktos mi wyjeżdża od razu ze spiskiem żydowskim to moge sie tylko roześmiac i zacząć mu sie badawczo przygladać, do tej pory czytałem same takie "ideowo-bojowe" wypowiedzi, żyłem w PRL-u teraz żyje w innej Polsce i nie chciałbym wracac do podobnej organizacji w tamtym stylu. Dzięki za Twoja wypowiedź, ale chciałbym jeszcze wiedziec jak np. Ty widzisz to praktycznie (odrzucam kwestie światopoglądowe) Co do referendum to możnaby "pogonić" naszych polityków także w innych sprawach, ja jestem za referendum mimo że pewne postanowienia już były, możemy nawet odrzucić traktat a wręcz opowiedziec się przeciwko przynalezności do UE skoro nas tak uwiera. Znam działanie instytucji obecnej UE i chciałbym poznać jak ma działać "nowa" organizacja proponowana przez Libertas. I mam prośbe by nie odsyłac zapytania do przeczytania programu tylko we własnych słowach opowiedziec jak to każdy widzi. Ja świadomie niczego nie przytaczam ani nie krytykuje zwolenników, jeśli w wyborach osiągna większośc to tak będzie, natomiast zastanawiam sie dlaczego podobne poglądy krajowych liderów nie maja wzięcia a będa miały pod egidą cudzoziemca-dlatego nazywam to "międzynarodówką". Każdy kto mówi o odpowiedzialności przed Bogiem i Historią jest dla mnie cynicznym kłamcą, Bóg do tego nic nie ma a Historia akurat żyjących mało interesuje, licza się fakty obecne. Poproszę jeszcze raz o wizję "nowego ładu" w UE oraz jak to ma wygladać skoro nie ma spójności miedzy chłopem hiszpańskim a robotnikiem tureckim w Niemczech, będziemy pogłebiac podziały czy inaczej oceniać wkład i rozdział konsumpcji, gdzie będzie miejsce polskiego chłopa i górnika? Ja pytam bardzo powaznie, bez manipulacji i czekam na poważna odpowiedź, bez sloganów i odsyłań, od ludzi znajacych temat. Ja poruszam sie w innych tematach, pracuje z różnymi ludxmi i patrze na to praktycznie a nie ideowo. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Dlatego pytam ludzi którzy znają zagadnienia 28.03.09, 12:24 To jest bardzo proste.Zeby byc czlonkiem UE kraje maja przyjac uniwersalny Traktat.Nie jest on uniwersalny.Jako poszczegolne narody roznimy sie znacznie.Co dla jednych bedzie uniwersalne, dla innych nie.Wprowadzac wizje na sile?To bylo przerobione.Jak sie skonczylo-wiadomo.Gdyby wspolnym jezykiem bylo np. esperanto ale...Nie bedzie.O to tez sie zra.Ale tylko ci co maja racje przebicia.Anglicy,Francuzi czy Niemcy.Libertas w jednym ma racje.Niech to jest federacja panstw.I wychodzac z tego zalozenia-jest szansa na budowe czegokolwiek.Parlament Europejski?Przeciez to totalny idiotyzm.Porownujac konsolidacje stanow USA z konsolidacja Europy dochodzi sie do smutnych wnioskow.To nie to samo.Tam przybywali ludzie z roznych stron swiata gdyz chcieli zostac obywatelami innego panstwa.W Europie kazdy ma swoje panstwo a silowe scalowanie grozi wybuchem spolecznym.Zreszta w USA tez juz maja dosc USA jako calosci.Wiec globalizacja pada.Szukac trzeba rozwiazan mozliwych ale nie zmuszajacych nawet male narody do uleglosci.To sie skonczy tragicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Rozumiem sens nie widzę sposobu zmian 28.03.09, 15:11 z tego co przeczytałem: "Zwolennicy demokratycznej Unii Europejskiej Ojczyzn powinni starać się przejąć władzę w Parlamencie Europejskim, a przynajmniej mieć siłę do blokowania złych zmian. Kryzys gospodarczy pomoże nowemu ugrupowaniu Libertas w wyborach do Parlamentu Europejskiego w czerwcu 2009 r. Winą za kryzys można łatwo obarczyć dotychczas rządzące ugrupowania. Łatwo też będzie można zyskiwać poparcie, zarzucając dotychczasowej władzy UE brak demokracji, brak referendów w sprawie traktatu lizbońskiego." Czyli UE tak wypaczenia nie, skądś to znamy, wolałbym coś sprawdzonego i mniej bolesnego dla "szarego żuczka". Prawda jest taka że kto ma prężną gospodarke i silne struktury państwowe ten będzie narzucał swoje jako sprawdzone, zatem pytam ponownie jak to ma wyglądać w praktyce i kto na tym zyska a kto zapłaci? Ambicje poszczególnych ludków mało mnie interesują, kazdy szef firmy musi miec jakąś wizję i zebrac załoge to zrealizować, jezeli się nie sprawdzi zostanie odwołany przez akcjonariuszy albo splajtuje, załoga albo zostanie zatrudniona(pewnie w części) przez następce albo znajdzie prace u konkurencji, takie sa prawa rynku które przekładaja się na politykę.(pomijam polskie spółki "państwowe" bo nie wszyscy tam czuja solidarność społeczną) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Dlatego pytam ludzi którzy znają zagadnienia 28.03.09, 12:45 a.k.traper napisał: > Ok. Najprościej rzecz ujmując ma to być powrót do idei Wspólnoty węgla i stali, europu ojczyzn. Czyli swoboda gospodarcza, swobodny przepływ ludnośći. Ale sprawy obyczajowe pozostające w gestii posczególnych państw. Ponadto prawo unijne stanowione pod kontrolą demokratyczną. Czyli pod kontrolą Parlamentu Europejskiego. Obecnie jest on tylko i wyłącznie fasadą. TO tak na szybko. W tej chwili najważniejszą rzeczą jest odrzucenie traktatu z Lizbony, ponieważ, jeśli wjedzie w życie, to po ptokach, zostaje tylko rewolucja. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper No widzisz jakie to proste? jeden problem 28.03.09, 15:17 Co będzie jak poszczególne państwa jednak nie zechcą tworzyc takiej wspólnoty a będa zwolennikami suwerennego rozwoju w związkach które będa uważały za opłacalne dla nich? Faktycznie PE w tej chwili jeszcze nie spełnia roli jaka powinien, więc po co kandydować, nie lepiej w ramach oporu zbojkotowac tę instytucję, to bardziej wyraziste. A jak dojdzie do rewolucji to jaki system polityczno-gospodarczy nas czeka? Słysze chichot historii, Rosjan i Jankesów. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra News for you 28.03.09, 08:40 >Należałoby postawić pytanie, czy ktoś im za to płaci? Tak, ty im placisz, matolku. Wchodzac na portal gazeta.pl zwiekszasz ilosc odslon tej strony, i tym samym stawki za reklamy na ktore sie teraz patrzysz, i ktore, oplacane przez przerozne firmy, zasilaja konto Agory. Jak sie czujesz jako sponsor zydowsko-masonskiego spisku? Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Re: News for you 28.03.09, 08:41 w ogóle się nie czuje bo blokuję reklamy na tym portalu Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: News for you 28.03.09, 09:00 I co z tego? Zwiekszasz ilosc "odslon" tej strony, a to jest statystyka wedlug ktorej wyceniane sa koszty reklam. Nie musisz ich widziec - wystarczy ze tu wejdziesz. Wiec moze zrezygnuj, i idz na forum Radia Maryja, czy jakichs innych prawdziwych patriotow. Im na pewno nikt nie placi za destrukcje Polski, wiec przyda sie im pomoc finansowa. Odpowiedz Link Zgłoś
remedia1 Re: News for you 28.03.09, 09:03 zat4ra - ostatnie tabu psychiatrii Dlaczego michnikujących wszyscy którzy się z nimi nie zgadzają są od razu rydzykującymi? Wy macie jakieś urojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: News for you 28.03.09, 09:07 > Dlaczego michnikujących wszyscy którzy się z nimi nie zgadzają są od razu > rydzykującymi? > Wy macie jakieś urojenia Kwestia doświadczenia. Prędzej czy później każdy plujący na GW okazuje się w jakimś stopniu rydzykującym. Odpowiedz Link Zgłoś
remedia1 Re: News for you 28.03.09, 09:19 maaac napisał: > > Dlaczego michnikujących wszyscy którzy się z nimi nie zgadzają są > od razu > > rydzykującymi? > > Wy macie jakieś urojenia > Kwestia doświadczenia. Prędzej czy później każdy plujący na GW > okazuje się w jakimś stopniu rydzykującym. Michnikujący mają urojenia i widzą wszędzie rydzykujących... i odwrotnie. Jedni widzą wszędzie spisek żydowski a drudzy antysemicki - tak różnica. Pomiędzy nimi jest milczące społeczeństwo, które ma ich fobie w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: News for you 28.03.09, 09:28 A TY oczywiście jesteś ten jeden jedyny normalny tu na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
remedia1 Re: News for you 28.03.09, 09:30 Ja jestem behawiorystą. Piszę książkę satyryczną w małpiarni czytającej GW i innej, tek co to słucha Radyja M. Jesteście identyczni. Równie oporni na argumenty, równie zacietrzewieni. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: News for you 28.03.09, 09:32 Odpowiedz na post poniżej. Skonfrontuj twoją normalność z faktami. Odpowiedz Link Zgłoś
kalkstain Re: News for you 28.03.09, 09:36 naucz się znaczenia mądrych słów zanim coś napiszesz:) behawiorysto:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac PS. 28.03.09, 09:30 Ma taką radę dla Ciebie. Policz ile razy w całym wątku padło słowo Michnik lub pochodne, policz swoje wypowiedzi i policz ile razy to Ty go użyłeś. Potem zaś zastanów się nad tym co to znaczy dla Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
remedia1 Re: PS. 28.03.09, 09:34 Bo tu jest więcej michnikujących i tyle. Rydzykujący mają mnie za "waszego". Taki mam problem, że wszyscy mnie mają za spiskowca. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: PS. 28.03.09, 09:35 Policzyłeś? Policz. Policz ile razy tu w tym wątku pisałeś o Michniku, a ile razy pisali inni. I się głęęęboko nad tym zastanów. Odpowiedz Link Zgłoś
kalkstain Re: PS. 28.03.09, 09:38 nie, tylko fakt, że jesteś strasznie zacietrzewiony i odporny na argumenty:) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: PS. 28.03.09, 16:18 O i jeszcze mania wielkości prócz monomanii na punkcie Michnika. I ktoś taki chce innych uczyć i oceniać? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Masz chlopku problemy ze swoja przynaleznoscia 28.03.09, 10:59 rasowa? Rznal cie w dziecinstwie tatko-katabas? Jesli tak polskojezyczny, udaj sie tedy do specjalisty, powiedz mu o swoich problemach. Łory not, bycie wykorzystywanym przez katoszmate to norma w kraju polskojezycznej choloty. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Masz chlopku problemy ze swoja przynaleznosci 28.03.09, 11:30 wiedmak napisał: > rasowa? Rznal cie w dziecinstwie tatko-katabas? Jesli tak polskojezyczny, udaj > sie tedy do specjalisty, powiedz mu o swoich problemach. Łory not, bycie > wykorzystywanym przez katoszmate to norma w kraju polskojezycznej choloty. a tak właściwie to co ci chodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Niski poziom przydupasów Michnika 28.03.09, 14:18 Człowieku opanuj się bo to co wygadujesz świadczy tylko i wyłącznie o twoim żałosnym poziomie intelektualnym i kulturalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Szmal Sorosa dla POstKomunistycznej agentury OK 28.03.09, 08:47 10svb napisał: > Czemu GW i środowisko skupione wokół tej gazety nachalnie promuje traktat lizboński, który jest korzystny głównie dla > Francji i Niemiec i oznacza oddanie niemal całej suwerenności na > rzecz brukselskiej biurokracji. > Należałoby postawić pytanie, czy ktoś im za to płaci? Czy może mają > w tym inny interes? M: ciesze sie, ze powstaje Miedzynarodowka Patriotow. Ci co w roznych krajach podjeli sie walczyc przeciw zniszczeniu Europejskiej kultury w ramach Zwiazku Socjalistycznych Republik Europejskich powinni sie zjednoczyc. Szczytem hipokrzji jest jednak przymykanie polsko-jezycznych lze-mediow na fakt finansowania propagandowej agentury POstKomunistow jaka jest "Fundacja Batorego" (co za ublizenie pamieci wielkiego Polskiego Krola!) Ciekawe, ze wlasnie "Fundacja Batorego" na lamach niemieckiej gadzinowki "Dziennik" wrzeszczala przeciw wspolnej akcji Miedzynarodowki Patriotow - "Adam Sawicki z Fundacji Batorego alarmuje: "Poręczenie kredytów, dzięki którym można sfinansować nawet całe kampanie, zaciągniętych przez partie to problem. Bo poręczycielem może być każdy: zamożny członek partii, przedstawiciel biznesu czy nawet ktoś z grupy przestępczej." Ha, ha, ha a Polakozerca Soros nie jest PRZESTEPCA ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: gdy niemcy, lub Soros finansują PO i poleczni 28.03.09, 08:43 sabbina napisała: > to cisza, > Koszerna popiera to, co antypolskie... -- Typ tuskoidalny Donald Tusk : "Polskość to nienormalność Polskość wywołuje u mnie odruch buntu: historia,geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze, wrzuciły na moje barki brzemię, którego nie mam specjalnie ochoty dźwigać... " ZNAK w nr 11-12 z 1987 roku str. 190 Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: gdy niemcy, lub Soros finansują PO i poleczni 28.03.09, 10:22 mg2005 napisał: > sabbina napisała: > > > to cisza, > > > > Koszerna popiera to, co antypolskie... > > -- > Jakieś dowody, czy tylko czcza paplanina, jak zwykle? Smiać mi się chce, kiedy wszechpolacy i inny nacjonalistyczny motłoch są finansowani przez podejrzanych milionerów z krajów trzecich uwikłanych w albańskie "piramidy" finansowe i inne szemrane interesy, a teraz na dodatek będą obchodzić polskie prawo. >> Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: gdy niemcy, lub Soros finansują PO i poleczni 28.03.09, 11:36 feurig59 napisał: > mg2005 napisał: > > > sabbina napisała: > > > > > to cisza, > > > > > > > Koszerna popiera to, co antypolskie... > > > > -- > > Jakieś dowody, czy tylko czcza paplanina, jak zwykle? > Smiać mi się chce, kiedy wszechpolacy i inny nacjonalistyczny > motłoch są finansowani przez podejrzanych milionerów z krajów > trzecich uwikłanych w albańskie "piramidy" finansowe i inne szemrane > interesy, a teraz na dodatek będą obchodzić polskie prawo. > >> A to może zpaytaj skąd takie SLD ma kasę?? Może poszukaj w historii?? Jak ruskie sprzedawczyki, sierotki po socjaliżmie brały kasę z Moskwy?? Wtedy to było wspieranie "postępowych" sił tak?? A jak ostatnio Gudzowaty się przyznał, że wpłacił do ich kasy 1mln zł to było ok?? Kto jest bez grzechu... Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: gdy niemcy, lub Soros finansują PO i poleczni 28.03.09, 16:01 dowody? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: gdy niemcy, lub Soros finansują PO i poleczni 28.03.09, 16:36 > o tym, że MUSZĘ płacić podatki na dotacje dla takich partyjek jak PO, PiS, SLD > cisza... Nie zapominaj, ze PO chce zlikwidowac te patologie... Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: gdy niemcy, lub Soros finansują PO i poleczni 28.03.09, 16:48 Po chce wszystko zlikwidować tylko jakoś im to nie wychodzi. Ani KRUSU, ani bonów edukacyjnych w zasadzie to niczego im się nie udało wprowadzić z tego co obiecywali. Jakaś niemoc przerażająca ich objęła. Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 08:20 GW ciągle promuję eurokonstytutę lizbońską, przez którą Polska zmniejszy wpływ na politykę UE i jakoś ma to być dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 10:59 ipta napisał: > Chichot Historii w Polskim wydaniu--jakieś 200 lat temu Polacy to już > przerabiali--i potwierdza się określenie że Polska jest europejską - -- > reszty trzeba się domyślić 200?? Spałeś na lekcjach, albo nie słyszałeś o pożyczkach moskiewwskich dla SLD?? Albo co ostatnio Gudzowaty mówił, że dał im 1 mln zł? To jakoś nie przeszkadza?? Początki Kaczorów (PC) też nie są do końca jasne, smrody tam zostały.. PSL, nawet nie wspominam... Więc mówmy o ostatniej historii, a nie o 200 latach do tyłu Odpowiedz Link Zgłoś
13xm "Przecz z obcym!", "Polska dla Polaów!".. 28.03.09, 08:14 ..tak normalnie by krzyczeli ci, którzy czując pieniążki obrócili swoje "poglądy" o 180 stopni. Nie wierzę tym sprzedawczykom. Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry Przecz z obcym!", "Polska dla Polaków!".. 28.03.09, 08:22 A teraz "Polska dla Polaków" krzyczą michnikujący. Toż to ksenofobia! A może i antysemityzm? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Przecz z obcym!", "Polska dla Polaków!".. 28.03.09, 08:24 Ciekawe czy zaczna w koncu wyrzucac zachodnie banki i firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Przecz z obcym!", "Polska dla Polaków!".. 28.03.09, 09:05 martinidry napisał: > A teraz "Polska dla Polaków" krzyczą michnikujący. > Toż to ksenofobia! A może i antysemityzm? Gdzie? W którym miejscu tak krzyczą? Może tak troche faktów a nie wymysły? Odpowiedz Link Zgłoś
antybol-szewik Polak katolik to z założenia sprzedawczyk Polski 28.03.09, 10:16 widać Polacy to naród który nie potrafi wypromować swojego tylko zawsze pcha się w niewolnictwo, Ganley wydoi durniów z forsy bo przecież na tym ta rzecz polega. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Polak katolik to z założenia sprzedawczyk Pol 28.03.09, 11:40 antybol-szewik napisał: > widać Polacy to naród który nie potrafi wypromować swojego tylko zawsze pcha si > ę > w niewolnictwo, Ganley wydoi durniów z forsy bo przecież na tym ta rzecz polega > . Jak rozumiem polak komuniasta jest patriotą?? A moze każdy kto ma takie same poglądy jak ty jest patriotą?? Odpowiedz Link Zgłoś
antybol-szewik Re: Polak katolik to z założenia sprzedawczyk 28.03.09, 12:50 Polak katolik pracuje na rzecz Watykanu obcego państwa, oddaje mu majątek Polski, tylko młot tego nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Polak katolik to z założenia sprzedawczyk 28.03.09, 12:55 antybol-szewik napisał: > Polak katolik pracuje na rzecz Watykanu obcego państwa, oddaje mu majątek > Polski, tylko młot tego nie zrozumie Z wyzwiskami jak domniemywam jesteś taki mocny z powodu anonimowości?? A jak komuchy latami oddawali kesę i pracowali na rzecz Moskwy to byli patriotami?? Tyle, że Polak i Katolik robi to na swój rachunek i za swoją kasę. Poza tym jakoś nie przypomnam sobie, aby Watykan zamykal kogos do wiezienia, albo zzsyłal na syberię... Odpowiedz Link Zgłoś
antybol-szewik Re: Polak katolik to z założenia sprzedawczyk 28.03.09, 14:31 dlatego zaliczasz sie do tępych młotów Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Polak katolik to z założenia sprzedawczyk 28.03.09, 14:52 >nie przypomnam sobie, aby Watykan zamykal >kogos do wiezienia Buahaha! Slyszales kiedys o czys takim jak Historia, glupcze? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Przecz z obcym!", "Polska dla Polaków!".. 28.03.09, 16:45 > A teraz "Polska dla Polaków" krzyczą michnikujący. Klamiesz, lajzo. Jesli nie, podaj zrodlo. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Przecz z obcym!", "Polska dla Polaków!".. 28.03.09, 16:50 poczytaj forum wyborczej a nie jeden post znajdziesz który atakuje Ganleya tylko dlatego, że nie jest Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Nie widzę różnicy 28.03.09, 08:19 między pożyczką moskiewską a irlandzką. Jedna i druga ma ten sam podtekst - antypolski. Polscy nacjonaliści na irlandzkim żołdzie... A usta pełne frazesów, że to inni są na cudzym garnuszku! Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry Re: Nie widzę różnicy 28.03.09, 08:21 Tylko, że Miller (elektryk z Żyrardowa) jest traktowany przez mainstream jako fajny pan polityk. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Nie widzę różnicy 28.03.09, 11:42 mela_1 napisała: > między pożyczką moskiewską a irlandzką. Jedna i druga ma ten sam > podtekst - antypolski. Polscy nacjonaliści na irlandzkim żołdzie... > A usta pełne frazesów, że to inni są na cudzym garnuszku! Nie wiem na czym polega ta antypolskość?? Możesz objaśnić?? Poza tym pożyczka moskiewska do dziś dnia nie jest rozlicozna, i nikt nie wie czy była, czy jej nie było, a jak była to kto ją wziął i za co?? Jest więcej niewiadomych niż wiadomych. I tu jest różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nie widzę różnicy 28.03.09, 11:59 Co wtedy oznacza antypolskosc skoro PO nalezy do Europejskiej Partii Ludowej razel z CDU i CSU? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nie widzę różnicy 28.03.09, 12:03 PO bawi sie w jednej piaskownicy z Erika Steinbach. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Nie widzę różnicy 28.03.09, 16:47 Czyli pozyczka moskiewska jest OK, poniewaz pozyczka od Ganleya jest OK, tak? A moze przestaniesz wreszcie wolac "A u was bija Murzynow" i przytoczysz jakis racjonalny argument? Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wierzy 28.03.09, 08:21 w to co robi. A nie tak jak PO, PiS, SLD i PSL okrada Polaków i jeszcze wciska im kit, że to "dla dobra demokracji". Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 08:24 Ja tam na stałe mieszkam na Wyspach. I chciałbym, żeby w Polsce było takie prawo i szacunek dla obywatela jak tam. Ani Michnikowszczyzna, ani Rydzykowszczyzna tego nie zapewnią. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 08:56 Ja mieszkalem tam 10 lat. I rowniez widze ta potezna roznice cywilizacyjna i mentalna. A jedna ze skladowych tej roznicy, ktora obserwuje na codzien, to oblakana psychopatyczna holota ktora regularnie odwiedza najwazniejszy polski portal - gazeta.pl i jedzie po tej "michnikowszczyznie", z zaplutymi z nienawisci gebami, belkotliwym jadem w kazdym poscie, obwinia tego nieszczesnego Michnika o wszystkie nieszczescia jakie spotkaly Polske. Ja tam niespecjalnie lubie faceta, mam swiadomosc jego matactw w sprawie ochrony kapusiow i w paru podobnych sprawach. Ale glownie to mam go w dupie - on po prostu juz nie ma znaczenia. Jest inny zywiol, samodzielny - i ten portal to jego czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
remedia1 Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 08:59 A mnie wnerwiają wielbiciela michnikowszczyzny, którzy "zaplutymi z nienawisci gebami, belkotliwym jadem w kazdym poscie", obwiniają Polaków o wszelkie nieszczescia jakie spotkaly świat. Polak=pijak=złodziej=antysemita itp. Szlag człowieka trafia od waszego nadętego moralizatorskiego bełkotu i moralności Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 09:10 Co to znaczy "waszego"? Do jakiej bandy ty mnie zapisujesz, pojebusie, i dlaczego? Daj przyklad jednego postu w ktorym "moraliztorskim belkotem" "obwiniam Polakow o wszystkie nieszczescia". Jesli nie dasz, bedzie to dowod na to ze jestes kolejnym bredzacym, klamliwym pieniaczem, ktoremu fascynacja jakims kolesiem o nazwisku Michnik, calkowicie odebrala rozum. Odpowiedz Link Zgłoś
remedia1 Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 09:21 Czytaj uważnie i wyrażaj się kulturalnie chamie! Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 09:07 zat4ra napisał: > Ja mieszkalem tam 10 lat. I rowniez widze ta potezna roznice > cywilizacyjna i mentalna. A jedna ze skladowych tej roznicy, > ktora obserwuje na codzien, to oblakana psychopatyczna holota > ktora regularnie odwiedza najwazniejszy polski portal - gazeta.pl > i jedzie po tej "michnikowszczyznie", z zaplutymi z nienawisci > gebami, belkotliwym jadem w kazdym poscie, obwinia tego nieszczesnego > Michnika o wszystkie nieszczescia jakie spotkaly Polske. > > Ja tam niespecjalnie lubie faceta, mam swiadomosc jego matactw w > sprawie ochrony kapusiow i w paru podobnych sprawach. > Ale glownie to mam go w dupie - on po prostu juz nie ma znaczenia. > Jest inny zywiol, samodzielny - i ten portal to jego czesc. Masz rację. Z drugiej strony krzykacze, robiący awantury na forach, obrażający wszystko i wszystkich o ile nie sa z "ich" bandy - korzystają bezmyślnie z wolności słowa, którą ów Michnik "wysiedział" jak kwoka w więzieniu. Nie ma, wśród bossów chamskopyskaczy forumowych takiego polityka, który mógłby równać się pod względem długości wyroków z Michnikiem. Ani zjawisko biologiczne, ani Gertych ani złodziej w sutannie z Torunia. Ale myślę sobie, że to zacietrzewienie to efekt nie tylko głupoty i współudziału w kolaboracji z komunistami, ale i nieuctwa. Mam nadzieję, że to wstydliwa mniejszość. Odpowiedz Link Zgłoś
remedia1 Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 09:22 Niektórzy siedzieli dłużej od Michnika i mają 600 zł renty + złamane życie. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 16:49 To prawda. Na przyklad mordercy. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 09:27 >Ale myślę sobie, że to zacietrzewienie to efekt >nie tylko głupoty i współudziału w kolaboracji z komunistami O wlasnie, trafne spostrzezenie. Bo to czesciowo musi byc poczucie winy i odreagowanie tej kolaboracji. Wiekszosc z tych szczekaczy, kiedy Michnik siedzial w wiezieniu, grzecznie wspolpracowala z systemem komunistycznym, zdobywajac wyksztalcenie czy kolejne stopnie naukowe na komunistycznych uniwersytetach, lub w zakladach pracy budujac socjalistyczna Polske. To nie jest przypadek, ze taki na przyklad "presentation1", jeden z najbardziej upierdliwych "antymichnikowych" pojebow na tym forum, ktory akurat zaczal ta tu dzisiejsza dyskusje, dawno temu zostal zdemaskowany jak Leslaw Wajdzik, byly funkcjonariusz SB w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
ritzy Argument "wiezienny" 28.03.09, 11:29 Komuchy tez sie na wzajem zamykali. A wczesniej mordowali. Czy z tego, ze ktos posiedzial w pierdlu w wyniku walk frakcyjnych cos wynikalo? Badz nadal wynika? Ponadto, ludzie ewoluuja. Tak jak Adas twierdzi, ze ludzie sie zmieniaja (gdy broni dawnych TW oraz Kiszczakow), podobnie Adas mogl sie zmienic. W koncu sporo lat minelo od jego ostatniej odsiadki. Odpowiedz Link Zgłoś
lawyer_pl Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 12:26 > Masz rację. Z drugiej strony krzykacze, robiący awantury na forach, > obrażający wszystko i wszystkich o ile nie sa z "ich" bandy - > korzystają bezmyślnie z wolności słowa, którą ów > Michnik "wysiedział" jak kwoka w więzieniu. Nie ma, wśród bossów > chamskopyskaczy forumowych takiego polityka, który mógłby równać się > pod względem długości wyroków z Michnikiem. Ani zjawisko > biologiczne, ani Gertych ani złodziej w sutannie z Torunia. Ale > myślę sobie, że to zacietrzewienie to efekt nie tylko głupoty i > współudziału w kolaboracji z komunistami, ale i nieuctwa. Mam > nadzieję, że to wstydliwa mniejszość. To akurat bardzo latwo wytlumaczyc. Patriotycznie nastawiona czesc opozycji antykomunistycznej w czasie "okraglego stolu" wyeliminowano z zycia publicznego w tzw. wolnej Polsce. Lewicowa czesc opozycji antykomunistycznej dostala Gazete i roczny monopol w ksztaltowaniu opinii publicznej, co mialo niebagatelny wplyw na kierunek przemian w Polsce. Komunisci dostali majatek po b. PZPR, a ponadto pierwszenstwo w uwlaszczaniu sie na innym majatku państwowym, dzieki czemu mogli stworzyc zaplacecze finansowe na ktorym moglo oprzec sie SDRP, a pozniej SLD. A co dostali Gwiazda, Walentynowicz i dziesiatki innych antykomunistycznych dzialaczy patriotycznych, o ktorych "zapomniano" przy okraglym stole? Nic! No, moze poza 600 zł renty i przytknieta im przez srodowisko GW latka "oszolomow". Jak wiec Ci ludzie mieli sie przebic i patronowac patriotycznej prawicy w Polsce, skoro nie mieli ani dostepu do srodkow finasowych ani do demokratycznych podobno mediow? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 12:41 Jest dokladnie jak piszesz.Dodac trzeba ze mieli dostep do mediow ale bez wlasnej zgody.Gdzie oceniono ich jako oszolomow.Nie mieli nawet szansy...III RP okazala sie chamskim PRLem.W wydaniu podobnym, jak nie gorszym.Dlaczego?Bo Sami Swoi podzielili sie majatkiem panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 16:51 > Lewicowa czesc opozycji antykomunistycznej dostala Gazete Niezly tekst :-))) > i roczny monopol w ksztaltowaniu opinii publicznej O, jeszcze lepszy! Alez mi umilacie sobote, dzieciaki. > A co dostali Gwiazda, Walentynowicz Malpiego rozumu dostali, ot co. Mnie to nawet jest ich zal... Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 16:57 I z czego rżysz. Poszukaj trochę o ojcu Michnika o jego bracie to będziesz wiedział jakimi opozycjonistami są ludzie z tej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Ganley przynajmniej płąci ze swoich, czyli wi 28.03.09, 10:27 10svb napisał: > w to co robi. A nie tak jak PO, PiS, SLD i PSL okrada Polaków > i jeszcze wciska im kit, że to "dla dobra demokracji". "Ze swoich", cha, cha, dobre, czyli z tego co natrzepał na finansowych oszustwach w Albanii? Już lepiej zaprosilibyście Tyminskiego. Stan przynajmniej dorobił się na truskawkach, a nie "piramidach"...Nędza. Niczego innego od polskich "pariotów" nie oczekiwałem. Smierdzące brunatne bagno... Odpowiedz Link Zgłoś
joris Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 08:26 Poskrobac troche i okaze sie p. Ganley ma pieniadze z Rosji lub z Chin lub od Arabow. Tak samo jak z przywodca angielskich gornikow, ktoremu po strajkach przecimw zelaznej damie dziwnie uroslo konto w szwajcarskim banku. Gornikom jakos nie... Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 08:33 A pieniądze z Niemiec na różne prounijne fundacje jak Fundacja Schumanna już są OK? Z czyich myślisz pieniędzy robioną tą dziką propagandę przed akcesją do UE? Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 09:49 Ojejku, czyli jeśli jedna partia bierze kasę od Niemców, to inna ma pozwolenie na sprzedanie się Rosji czy innym Arabom? Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Jakie luki? Ordynacja i konstytucja PL to gnity... 28.03.09, 08:29 Kwaśniewscy, Borowscy i inne komuszki od wiedzy tajemnej nasikały do własnej zupy... SENAT powinien byc miejscem gdzie gnioty prawne poprawiaja prawnicy, a nie bufony... Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Czy PO jest partia polska?......... 28.03.09, 08:30 Otoz PO nalezy do Europejskiej Partii Ludowej.A kogo w niej mamy? Ze strony niemieckiej CDU i CSU. Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry Re: ..Czy PO jest partia polska?......... 28.03.09, 08:40 Dziadzio Bartoszewski szarżował u Angeli, teraz Angela chodzi pod rąsię ze Steinbechową. I kto tu jest dyplomatołkiem? I nie tam, żebym popierał Kaczorystów, ale widzę, że ktoś zawala sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
ziarenko1.1 Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 08:52 żydokomuna zrobi wszystko żeby obrzydzić Polakom tą partię . Odpowiedz Link Zgłoś
mela_1 Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 09:12 ziarenko1.1 napisał: > żydokomuna zrobi wszystko żeby obrzydzić Polakom tą partię . Ależ naturalnie!!! Czy to coś złego? Skoro ty masz prawo sikać ze szczęścia na widok Libertasa-Qtasa i o tym głośno mówić, ja mam prawo mówić, że to mafijna struktura międzynarodowa, finansowana przez ugrupowania terrorystyczne. A może nie? Jeśli ja jestem "żydokomuną" to ty równie dobrze możesz być "euroterrorystą". Odpowiedz Link Zgłoś
remedia1 Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 09:03 zat4ra - ostatnie tabu psychiatrii Dlaczego dla michnikujących wszyscy którzy się z nimi nie zgadzają są od razu rydzykującymi? Wy macie jakieś urojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 09:33 Debilu, komentujesz moj podpis, tak zwana stopke, tak zwane motto, ktore wpisane jest na stale i pojawia sie pod kazdym postem, i nie ma nic wspolnego z ta dyskusja. P.S. Nawiasem mowiac, znudzilo mi sie. Zmieniam ja specjalnie dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
remedia1 Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 09:35 Gratuluję wysokiej kultury osobistej. Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 12:20 Najmocniej dziekuje Szanownemu Panu. Odpowiedz Link Zgłoś
k.adorator Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 09:11 to znacznie uczciwsze niż założyć 4-partyjną sitwę finansowaną przed podatników i starającą się kontrolować każdą dziedzinę życia publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 09:17 Dlaczego słowo "prawica" nieodmiennie kojarzy się ze słowem "przekręt"? Odpowiedz Link Zgłoś
remedia1 Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 09:24 Bo prawica była odpowiedzialna za "aferę Rywina", "aferę FOZZ", "aferę Żelazo" i szereg innych. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 12:51 battosai napisał: > Dlaczego słowo "prawica" nieodmiennie kojarzy się ze słowem "przekręt"? Bo lewica ma lepszy PR. Jakby tak poszukał dowodów, to lewica jest lepszym przekręciażem, niż się powszechnie uważa. Polecam film Miś. Dokłądnie opisuje jak to się robi... Poza tym lewica dyma nas pod pozorem humanizmu. Doi nas niezmiemmie od lat transferujać dochody od bogatych do "biednych" zabierając sobie godziwy procent za pośrednictwo. I pewien cytat z "ojczyzny proletariatu" : Proletriat je kawior ustami swych przedstawicieli... To jest dopiero przekręt. Zawłaszczyć całe państwo. Żaden prawicowiec nie jest aż tak pazerny... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 16:55 > Jakby tak poszukał dowodów, to lewica jest > lepszym przekręciażem, niż się powszechnie uważa. Wielu juz szukalo - i zawsze zostajecie z pustymi rekami. Bo fakty sa przeciw wam. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 16:59 Afera starachowicka, afera automatów, afera biopaliw lub czasopisma;) Odpowiedz Link Zgłoś
remedia1 Nie Rydzykuję ani nie michnikuję 28.03.09, 09:25 Widzę, że to forum to niezła rzeźnia. Ja tam ani nie rydzykuję, ani nie michnikuję. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Nie Rydzykuję ani nie michnikuję 28.03.09, 09:34 :) Grunt to dobre samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
mwiercik1 Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 09:32 Sorry za wyrażenia,ale ci posrańcy z fundamentalnej prawicy nawet z ręki diabła wezmą kasiore ,by zaszkodzić Polsce!!!!!! tylko tym razem ganley to nie tymiński.Ta gnida ma kase - i to jest grozne!!!.Przekrętas i aferał.I taka łajza będzie nam tłumaczył co jast dla nas dobre.ROZPIE...LIĆ TEGO FARFAŁA-wyrzucić gnoja z telewizji Za chwile będzie gloryfikował wszechpolaczków Rzadko bluzgam,ale to co wyprawia ten prawiczek w PUBLICZNEJ TV -to woła o pomste w niebie .A dodki chowają głowę piasek i udają,że nic się nie stało.A ku... stało sie stało-tylko teraz są wybory do europarlamentu i te tchórze POpaprańcy nic nie zrobią ,bo liczą na głosy prawiczków.Liczcie,liczcie tylko żebyście się nie przejechali jak miller na jankowskim za bursztynie Odpowiedz Link Zgłoś
10svb Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 10:03 niezłe ci pranie mózgu zrobili michnikowcy z fundacją szumana Odpowiedz Link Zgłoś
mwiercik1 Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 13:55 Synciu z 10svb-TY z 53-letnim dziadkiem nie nawijaj o praniu mózgu- wystarczy że CI wszechpolaki W łepetynie namieszali-pranie mózgu to robią Ci TERAZ-Jakbyś czasami wczytał się w to co pisze-to MOŻE w swym wpranym mózgu,jak go masz,zrozumiałbyś, że mnie nacią w dół wiszą czerwoni,PISuarczyki,POpaprańcy i innej maści pawliaki-tylko patrze co oni rozpirzją i to komentuję.Ale to nie z Tobą dyskusja-Ty musisz trenować inteligencje-i to OSTRO Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 10:07 Gratuluję wysokiej kultury osobistej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mwiercik1 Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 14:01 -martynidy-dziecko drogie-pożyjesz dłużej to zrozumiesz,że najwyższa kultura osobista nie wytrzyma starcia z kultura polityczną reprezentowaną dziś przez ELYTY polityczne- Odpowiedz Link Zgłoś
washner Przyjmę reklamę libertas na samochód osobowy 28.03.09, 09:32 Za opłatą, przyjme reklamówkę tego ugrup. na sam. osob. Odpowiedz Link Zgłoś
remedia1 Sprzedam Polskę tanio ! 28.03.09, 09:40 Sprzedam Polskę tanio ! Czekam na oferty od żydomasonerii, ewentualnie od eurosceptyków z Irlandii. Cena konkurencyjna. Rozliczenia w rublach, dolarach i euro. Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry Re: Sprzedam Polskę tanio ! 28.03.09, 09:49 Chętni się nie zgłaszają. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Celtycka V kolumna 28.03.09, 09:43 Prawdziwi Polacy w barwach antyeuropejskiej celtyckiej V kolumny. Czy ciemny lud to także kupi? Odpowiedz Link Zgłoś
abba.15 Libertas, to taka Al Kaida, tyle że...katolicka 28.03.09, 09:55 szambo Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry Re: Libertas, to taka Al Kaida, tyle że...katol 28.03.09, 10:02 No nie bardzo, bo Rydz stawia na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
abba.15 Libertas, to taka Al Kaida, tyle że...katolicka 28.03.09, 10:10 martinidry napisał: > No nie bardzo, bo Rydz stawia na PiS. Alec wielu z PIS stawia na sekte Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
martinidry Re: Libertas, to taka Al Kaida, tyle że...katol 28.03.09, 10:12 Ale Rydzyk nie stawia na LIBERTAS. Czyli nie masz co się martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie Libertas, to taka Al Kaida, tyle że...katolicka 28.03.09, 10:11 abba.15 napisał: > szambo Rydzyka. to ci sie udało!...pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie fly8171..Jesteś wzorem demokratycznej "damy"..!!! 28.03.09, 10:25 temu DAMY,tamtemu tez DAMY, im też DAMY... Demokratyczna cichodajka... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie fly8171..ja? daję żonie...A jak ! 28.03.09, 10:44 img528.imageshack.us/img528/4672/funphotobox215712101786.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i ciemny lud 28.03.09, 13:15 jerjar napisał: > Prawdziwi Polacy w barwach antyeuropejskiej celtyckiej V kolumny. Czy ciemny lu > d to także kupi? Ciemny lud jak na razie podnieca sie niebieskimi balonikami i chorągiewkami oraz paradami Schumana. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 10:16 Eurosceptycy? Przekupywanie posłów i porównania z machinacjami carycy Katarzyny byłyby temu bliższe... Najbardziej podobają mi się ultraprawicowe, faszyzujące kreatury, w imię Polskości zaprzedające się pierwszej lepszej podejrzanej postaci z nikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 10:47 feurig59 napisał: > Eurosceptycy? Przekupywanie posłów i porównania z machinacjami > carycy Katarzyny byłyby temu bliższe... > Najbardziej podobają mi się ultraprawicowe, faszyzujące kreatury, w > imię Polskości zaprzedające się pierwszej lepszej podejrzanej > postaci z nikąd. *************** Tja, niedługo się dowiemy ile w Europie jest zwolenników tego wielkiego kołchozu? Zakładam się, ze zwolennicy są najbardziej skopieni w krajach byłego bloku wschodniego, którzy pójdą walnie do urn by wybrać swoich popleczników. Zachód, w większości pozostanie w domu, by zademonstrować swoje niezadowolenie jak i brak poparcia dla polityki euro kołchozu. ------------------------------------------------------------------ Odpowiedz Link Zgłoś
kormiii Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 10:24 Nasze prawo... Jak się coś chce to zawsze można to jakoś obejść. wykopgier.pl/gry-online/102/super-mario/ Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Tylko sie cieszyć! 28.03.09, 10:32 gosc zainwestuje w polsce pieniadze - nic tylko sie cieszyć! a w dodatku michnik go szkaluje, wiec pewnie jest spoko gościem:) czas powstrzymac eurosklerotyczną chałastre. michniki i zakowskie na smietnik historii! Odpowiedz Link Zgłoś
otis_tarda Precz z nacjonalizmem i eurosceptycyzmem GW! 28.03.09, 10:37 Z nacjonalizmem, bo nagle się okazało, że zagraniczne pieniądze są "be". Z eurosceptycyzmem - bo GW atakuje pierwszę EUROPEJSKĄ partię. Ohyda. Wstrętni rydzykowi ksenofobi od Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie Kaczynski jest kierownikiem Libertasa,na Polske! 28.03.09, 10:46 awansował !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie fly8171.. Libertas JEST w Polsce, a CDU, kretynko? 28.03.09, 11:03 pisz,krowo, z sensem... Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Wycieczki osobiste zamiast argumentów! 28.03.09, 11:11 Tak właśnie wygląda rozmowa z euroentuzjastami. Czy nie możemy po prostu mieć innego zdania bez obelg?? Czy to takie trudne??? Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster fly8171..pokaż swój post, gdzie padły argumenty.. 28.03.09, 11:13 piszesz tylko tytuły, bez wykazania faktów,dowodów itp.. pisze tak jak ty rozumiesz, czyli byle jak... tylko dla ciebie, głupolko! Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 fly8171..pokaż swój post, gdzie padły argumenty.. 28.03.09, 11:15 staryduster napisał: > piszesz tylko tytuły, bez wykazania faktów,dowodów itp.. > pisze tak jak ty rozumiesz, czyli byle jak... tylko dla ciebie, > głupolko ! fly8171, to przedstawicielka "ciemnego narodu" wyalasowanym przez Kurskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Czy używam inwektyw??? 28.03.09, 11:17 Czy wybór w demokracji trzeba udowadniać? Post o CDU był odpowiedzią na Libertas z Kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 fly8171, pierwszy,prawdziwy argument, ale fałszywy 28.03.09, 11:20 tak ,używasz inwektyw, wobec PO,Tuska i forumowiczów..Wielokrotnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
fly8171 Re: fly8171, pierwszy,prawdziwy argument, ale fał 28.03.09, 11:23 Tak jak inni wobec polityków i osób publicznych. Jest to jak najbardziej dozwolone. Natomiast nigdy wobec forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas1492 Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 11:00 Brawo Declan! Powstrzymać Eurokołchoz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Libertas, jak Al Kaida, tyle że katolicka... 28.03.09, 11:05 tak jak sekta Rydzyka RM... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Libertas, jak Al Kaida, tyle że katolicka... 28.03.09, 13:04 staryduster napisał: > tak jak sekta Rydzyka RM... E... to masz chyba jakies informacje niedostępne ogółowi. Możesz jakieś konkrety?? Bo z posiadanej przeze mnie wiedzy pleciesz głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 16:10 lukas1492 napisał: > Brawo Declan! Powstrzymać Eurokołchoz!!! przecie ten podejrzany osobnik i jego partyjka nie dostaną nawet procenta głosów, mimo zabiegów różnych Farfałów i innej brunatnej ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 16:15 Pomyśl logicznie. Gdyby Libertas nie miało dostać nawet 1% głosów to skąd ta panika w Wybiórczej? Skąd te ataki ze wszystkich stron. Dzień w dzień na pierwszej stronie Michnik daje jakieś paszkwile na Libertas. Jeden dzień jeden artykuł na głównej. Czasami nawet więcej! Komuniści srają po gaciach bo wreszcie przyszedł ktoś, kto zamiast ideologi mówi o konkretnych argumentach przeciw traktatowi. Wreszcie przyszedł ktoś, kto w Polsce zaczyna wprowadzać pluralizm i demokrację. Trzęsą portkami bo wiedzą że najprawdopodobniej Libertas będzie miało najlepszy wynik w wyborach do Europarlamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 17:46 nie mam wrażenia, że ktokolwiek trzęsie portkami, już raczej brzuchem ze śmiechu.;-) GW zawsze tropiła ultraprawicę, a ta ostatnio stara się podnieść głowę, tym razem przy pomocy dosyć podejrzanego osobnika, więc temat jak znalazł... Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 18:06 Mhm... i dzień w dzień pierwsza strona;) Jesteś żałosny;) Ganlej już raz doprowadził do odrzucenia traktatu lizbońskiego boją się że znowu zrobi dla Europy więcej niż ta cała banda marionetek. Odpowiedz Link Zgłoś
qhasz Co za bzdura, nie ma żadnej luki. 28.03.09, 11:16 Przepis mówi, że partia polityczna nie może przyjmować środków finansowych pochodzących od osób fizycznych niemających miejsca zamieszkania na terenie Rzeczypospolitej Polskiej. Zakaz dotyczy również WARTOŚCI NIEPIENIĘŻNYCH. (art. 25 ust. 2 i 3 ustawy o partiach politycznych). Przyjęcie przez partię zabezpieczenia kredytu przez osobę trzecią stanowi właśnie przyjęcie takiej wartości niepieniężnej. Polecam dziennikarzom trochę uważniejszą lekturę przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
roman337 Re: Co za bzdura, nie ma żadnej luki. 28.03.09, 11:23 qhasz napisał: > Przepis mówi, że partia polityczna nie może przyjmować środków finansowych poch > odzących od osób fizycznych niemających miejsca zamieszkania na terenie Rzeczyp > ospolitej Polskiej. Zakaz dotyczy również WARTOŚCI NIEPIENIĘŻNYCH. (art. 25 ust > . 2 i 3 ustawy o partiach politycznych). Przyjęcie przez partię zabezpieczenia > kredytu przez osobę trzecią stanowi właśnie przyjęcie takiej wartości niepienię > żnej. > Polecam dziennikarzom trochę uważniejszą lekturę przepisów. i to jest konkret. Pozwole sobie nim zadysponować..Pozwolisz? Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Ganley zamelduj się na 3 miesiące w Polsce 28.03.09, 16:08 tak, tak. prezio nawet ci da obywatelstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejto1 Re: Co za bzdura, nie ma żadnej luki. 28.03.09, 13:08 qhasz napisał: > Przepis mówi, że partia polityczna nie może przyjmować środków finansowych poch > odzących od osób fizycznych niemających miejsca zamieszkania na terenie Rzeczyp > ospolitej Polskiej. Zakaz dotyczy również WARTOŚCI NIEPIENIĘŻNYCH. (art. 25 ust > . 2 i 3 ustawy o partiach politycznych). Przyjęcie przez partię zabezpieczenia > kredytu przez osobę trzecią stanowi właśnie przyjęcie takiej wartości niepienię > żnej. > Polecam dziennikarzom trochę uważniejszą lekturę przepisów. Chyba, że kredyt zabezpiecza osoba prawna, na przykłąd partia plityczna z innego kraju. Osoba prawna jak wiadomo nie jeste fizyczną, więc może. Poza tym jak myślisz, dlaaczego ejst taki zapis?? Myślisz, że nasi politycy to idioci?? Tylko nie wiedzieli, że ukręcili sobie bat na własny tyłek... Odpowiedz Link Zgłoś
qhasz Re: Co za bzdura, nie ma żadnej luki. 28.03.09, 13:48 Partii politycznej nie wolo przyjmować jakichkolwiek środków finansowych i wartości niepieniężnych od podmiotów niebędących osobami fizycznymi. (art. 25 ust. 1). Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Co za bzdura, nie ma żadnej luki. 28.03.09, 14:05 Ale zabezpieczenie przyjmuje partia czy bank? Bo mi się wydaje, że zabezpieczenie przyjmuje bank i dopiero jak partia nie spłaci kredytu to można się zastanowić czy nie złamano tego przepisu. Odpowiedz Link Zgłoś
nojuzjuz Start w wyborach? Ganley nam zapłaci 28.03.09, 11:17 No tak ,a juz sie balem ze obudzilem sie w sobote w innej rzeczywistosci!!!A tu nie....!Moje ukochane[od niedawna]Strzykojady,Jadwaszemy,Jedwabnopodobni,Jadacy inaczej!!!Juz jestem spokojny!!Obudzilem sie we wlasciwym miejscu!No juz,juz nie przestawajcie,dzieki wam wiem ze urodzilem sie w najpiekniejszym miejscu na swiecie!!!!Jest takie jakie jest!Dostalem mandat na jedna podroz,jak dlugo ona potrwa,tego nie wie nikt!Natomiast wiem ze im bardziej barwna tym lepsza!Slabe to troche ale dopiero sie rozkrecam.... Odpowiedz Link Zgłoś