qoobaq 30.03.09, 12:24 Szef klubu parlamentarnego PiS Przemysław Gosiewski oświadczył, że kierownictwo klubu "nagannie podchodzi do przypadków łamania prawa" taaa, to się zgadza, podchodzą do nich nagannie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anakonda22 Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł... 30.03.09, 12:24 PROPONUJĘ W PiS-BOLSZEWIEJ SEKCIE UTWORZYĆ ODDZIAŁ ZAMIEJSCOWY: AA Odpowiedz Link Zgłoś
reegulator A jak został ukarany Gosiewski, za pijacki bełkot? 30.03.09, 12:29 A jak towarzyszka Kruk ???? Coś tam, coś tam ? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy tak samo jak kwasniewski... 30.03.09, 12:57 reegulator napisał: > A jak towarzyszka Kruk ???? Coś tam, coś tam ? Odpowiedz Link Zgłoś
pis-dorn pis-pijaczek i rajskie jablka 30.03.09, 14:37 jak by Latas na religie chodzil, to by wiedzial dlaczego Pan Bog Adasia z Ewka z raju wyrzucil, choc oni zubroweczka nie zapijali... Oj glupis ty Latas, glupi. Na cukrzyce bierze sie insuline, a nie jablka moczone w zubrowce. Moge sie zalozyc, ze pis za 2 dni zrobi z Latasa nastepna ofiare wrogow pis-bolszewii, a zacny wodz kurdupel wykreuje na euro(p) osla... Odpowiedz Link Zgłoś
nowak11 Niech zje skrzynkę jabłek i dmuchnie w balonik 30.03.09, 12:29 Żałosne, że poseł (wszystko jedno z jakiej opcji) zachowuje się jak gimnazjalista na szkolnej dyskotece... Odpowiedz Link Zgłoś
zedrjan Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł... 30.03.09, 12:29 A może i być, że cukier i jabłka sfermentowały. Szkoda, że nic nie wspomniano jeszcze o drożdżach. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk drożdżożerca makowcowy 30.03.09, 12:32 co za kmiot, co za wieś, co za polakowatość Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł... 30.03.09, 12:30 "kierownictwo klubu "nagannie podchodzi do przypadków łamania prawa"" Tu akurat p. Peronowy ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak I jeszcze pomroczność jasna 30.03.09, 12:30 Panie Łatas, pan żeś się nabzdryngolił i to solidnie! Jak widać, w PiS są rozwodnicy, idioci (Jurgiel) i pijacy. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Kolejny z wartościami chrześcijańskimi za pan brat 30.03.09, 12:31 Ksiądz w kościele nie mówił, że po pijanemu prowadzić samochód to grzech ? Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Kłamie jak każdy kaczy przykuper 30.03.09, 12:34 Kłamie jak każdy kaczy przykuper. Taki gatunek. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.pati Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł... 30.03.09, 12:35 Nie mówiłam.Zwróćcie uwagę jak niektóre bandyckie media wpływają na wasze życie, sposób myślenia, kierunek działania.Kiedy łapówkarz z PO został postawiony w stan oskarżenia pewne media mieniące się jako organ propagandowy PO pisał lakonicznie, po nazwisku jakby to nie dotyczyło wysokiego funkcjonariusza PO. Kiedy jakiś poseł, radny, ba, nawet osobą TYLKO związana w jakiś sposób z PiS, piszą o tym na 1 stronie, dużą czcionką i z wykrzyknikiem. A jak pisali np. o Katarasińskiej z PO, która funduje nam teraz ustawę o radiofonii i tv, byłego pracownika Gazety BARDZO Wybiórczej? Bez komentarza. PS.Proponuję Quiz; przez ile dni (tygodni) Wybiórcza tym tematem będzie odwracała uwagę od bieżących problemów, z ktorymi nie radzi sobie PO? Odpowiedz Link Zgłoś
justlikeyouimagined Re: Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu po 30.03.09, 12:43 czarna.pati, kogo byś chciała spotkać na drodze? Lapówkarza, czy pijanego kierowcę? Nie umniejszając winy tego pierwszego, to ten drugi wg mnie jest groźniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pw.2221 czarna.pati, no to pokaz jak to było, kłamliwa ku. 30.03.09, 13:36 masz chyba dowody w postaci linków, co ? Odpowiedz Link Zgłoś
avdw Na pewno zjadł skrzynkę jabłek. I niech nikt nie 30.03.09, 12:36 wmawia że czarne jest czarne a białe jest białe!! Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 Heheheee.. 30.03.09, 12:36 POSEŁ MŁ..CUKIER MA OSOBISTY. PÓŹNIEJ SE APLIKUJE ZAMIAST INSULINY DROŻDŻE. NO KILKA JABŁEK. DWIE GODZINY I JEST LUFA. PRAWIE ZA FRIKO.... ŚMIECHU WARTE.. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy nie dosc, ze cukrzyk, 30.03.09, 12:39 to jeszcze immunitet chca mu odebrac.... wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
ata99 Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł.. 30.03.09, 12:43 Na zdjęciu pan poseł wyglada jak każdy rasowy zjadacz jabłek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kormiii Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł... 30.03.09, 12:43 Wstyd panie pośle:/ Lubie to pisać: PRAWI I SPRAWIEDLIWI:P wykopgier.pl/gry-online/343/a-crow-in-hell-2/ Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł... 30.03.09, 12:45 Nos czerwony, morda sina - oto tata wraca z kina! Odpowiedz Link Zgłoś
indeed4 Karski .....? 30.03.09, 12:50 dzakarta napisał: > Nos czerwony, morda sina - oto tata wraca z kina! www.mokrudnik.pl/podstrony/kino/foto/repertuar/styczen/rudolf.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł... 30.03.09, 12:53 Przeceiż to atak łże mediów na osobę bezwzględnie uczciwego człowieka (bo tylko tacy są przyjmowani do PiS). Jestem głęboko przekonany, że oczyści się on z stawianych mu zarzutów i wytoczy proces mediom, które go tak bezczelnie pomawiają. Wystarczy jutro powtórzyć badanie aby nabrać przekonania, że poseł był trzeźwy. Odpowiedz Link Zgłoś
frank1957 Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł... 30.03.09, 13:10 Aby alkomat wykazał CI, POśle 0,7 promila alkoholu w wydychanym powietrzu, musiałbyś zeżreć całą przyczepe jabłek.Piłeś drinka poprzedniego wieczoru ? ANO WŁAŚNIE !! A potem juz Ci się film urwał i pamiętasz tylko ten pierwszy drink ! ADDICTED !!! CI P.O. NIE POPUŚCI !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prof_uj Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł... 30.03.09, 13:11 czy nasze zycie codzienne musi zalezec od bezgranicznie glupich (glupich w czynach i glupich w tlumaczeniach) posłow przynoszonych w teczkach na wybory przez chorych na wladze "wodzow" partyjnych? Nigdy nie bylem anarchista, ale teraz uwazam, ze z 10 lat oczyszczajacej anarchii by sie nam przydalo. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł.. 30.03.09, 13:16 Nie badzmy hipokrytami. 0,7 promila to jakies 2 duze piwa , komu nie zdazylo sie nigdy usiasc za kierownica po 2 zywcach ? Jestem pewien , ze prowadze samochod duzo lepiej i bezpieczniej po 2 piwach niz 50% trzezwych polskich kierowcow . Sama zawartosc alkoholu we krwi ma sens powyzej 1 promila , ponizej powinno sie badac czas reakcji i zachowanie rownowagi. Pan posel powinien dostac mandat karny + nagane poselska i kare pieniezna . Najdotkliwsza kare poniesie po najblizszych wyborach , tak jak cala jego partia. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu po 30.03.09, 13:22 > Jestem pewien , ze prowadze samochod duzo lepiej i bezpieczniej po 2 > piwach niz 50% trzezwych polskich kierowcow . No i takich skurczybykow jak ty powinno sie eliminowac ze spolecznosci kierowcow. Albo alkohol, albo samochod; nigdy jedno i drugie razem. A to, czego "jestes pewien", nikogo nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu po 30.03.09, 13:32 Widzisz funia , do problemu mozna miec podejscie albo emocjonalne albo naukowe. Skad sie wzial limit 0,5% ? Czy z tego powodu , ze w zakresie 0,5 - 1 tak bardzo rosnie zagrozenie spowodowania wypadku ? Otoz nie , czego dowodem jest to ze jeszcze do niedawna w takich krajach jak Wlochy limit wynosil 1 promil . Niskie limity alkoholu we krwi tak samo jak niskie limity predkosci do 50 km nie odzwierciedlaja bezposrednio poziomu bezpieczenstwa , one wyznaczaja nizszy prog marginesu . Najnizsze limity alkoholu we krwi stosuje sie w krajach najbardziej podatnych na pijanstwo , nie dlatego ze zagrozeniem jest kierowca po 2 piwach a dlatego ze zagrozeniem jest kierowca z 2 promilami we krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek_2 Re: Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu po 30.03.09, 13:44 Mi się nie zdarzyło nigdy. Mam zasadę że po alkoholu nie prowadzę i koniec. Nie kombinuję że może jedno piwo czy kieliszek by uszło. Jak jestem samochodem to alkoholu nie tknę. Mówisz że jesteś pewien że prowadzisz samochód dużo lepiej po 2 piwach niż 50% procent kierowców - ciekawe że 100% pijących tak uważa. Wiadomo że jedno lub 2 piwa znacznie podnosi samoocenę, wiarę we własne siły i moc pod maską (nagle zaczynają wierzyć że pod maską malucha drzemie bestia :-) No i potem wyprzedzają na trzeciego czy na zakręcie. Odpowiedz Link Zgłoś
total_immersion Re: Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu po 30.03.09, 14:09 Zdzisiek , ale to bardzo ci sie chwali , ze wyznajesz taka zasade. Byloby fantastycznie jezeli wszyscy kierowcy byliby w 100% trzezwi i w 100% przestrzegali zasad ruchu. Niestety jestesmy tylko ludzmi choc na szczescie w miare inteligentnymi . A nawiasem mowiac , nie jestm pewien bo tak mi sie wydaje , przypadkowo mialem badania psychomotoryczne po posilku z alkoholem i wyniki byly powyzej przecietnej . Osobiscie stosuje zasade , zero alkoholu w trasie poza miastem , czasami moze sie zadazyc ze wroce w nocy do domu ze srodmiescia po jednym piwie. Odpowiedz Link Zgłoś
m4r1u5z Re: Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu po 30.03.09, 14:08 mi sie nie zdarzylo (tak, jestem kierowca). najlepsze jest to, ze jakbym ja powiedzial, ze jablka wcinalem to jeszcze by mi dolozyli maksymalny wymiar kary za moj czyn a u niego zrobia wszystko, by udowodnic, ze rzeczywiscie owe jablko jadl... normalny kraj, witamy w polsce Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł... 30.03.09, 13:18 "Poseł PiS jadł jabłka czy pił alkohol?" Oczywiscie, ze jadl jablka. Poslowie PiS nie pija. Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki.uklad.po.wrocil Re: Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu po 30.03.09, 13:29 POlityczne POmioty znowu w akcji www.pardon.pl/artykul/5678/schetyna_do_mlodziezowki_po_macie_kadzic_nam_w_sieci/wszystkie_______________________________________________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu po 30.03.09, 13:46 A cos na temat, pysiu? Nie zacietrzewiaj sie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a to kto? pisdzielska bojówko-młodzieżówka? 30.03.09, 14:52 :) hehe Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
janekteleranek jablka.. jasne. Co za prostak! 30.03.09, 13:27 oglaszam konkurs na najglupsze tlumaczenie jazdy po alkoholu! np. "pilem w czasie jazdy sok, a ze zepsulo mi sie chlodzenie w schowku, prawdopodobnie sfermentowal" :) Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Dziwna metoda oceny trzeźwości 30.03.09, 13:30 "Łatas przekonywał, że miał tylko 0,33 promila alkoholu. Według policji, która poddała go kontroli alkomatem poseł miał 0,7 promila (jak tłumaczył rzecznik policji poseł miał mierzoną zawartość alkoholu w wydychanym powietrzu, co mnoży się razy dwa, żeby uzyskać wskaźnik promili we krwi). Jego zdaniem, alkomat mógł wykryć alkohol ze względu na zjedzone wcześniej jabłka." - taki fragment znajdował się w jednym z poprzednich wątków na temat posła Łatasa. Nie jestem miłośnikiem PiS-u i jego polityków, wręcz przeciwnie. Ale w tej sytuacji totalną bzdurę mówi policja. Parę godzin temu zrobiłem eksperyment. Zgodnie ze wskazaniem w "Informacji o sposobie użycia", do 1/2 szklanki wody dodałem 15 kropel Amolu (Amol - estrakt ziołowy na alkoholu do nabycia w aptekach, do zastosowania wewnętrznego i zewnętrznego, m. in. przy przeziębieniu, dolegliwościach żołądkowych, zaburzeniach pracy serca itp.). Bezpośrednio po wypiciu, alkomat (dysponuję takowym) wskazał 1,2 promila, po 15 minutach 0,3 promila. Policja pomnożyłaby to przez 2 i wyszedł by wynik 0,6 promila, czyli przestępstwo w przypadku prowadzenia pojazdu (dowolnego). Badanie krwi wykazałoby w tej sytuacji niemierzalną zawartość alkoholu. Parę miesięcy temu prasa doniosła o wygranym procesie przez człowieka, który ciągany był po sądach po zjedzeniu nasyconego arakiem ciastka w kawiarni. Bezpośrednio po spożyciu ciastka odjechał samochodem i został po chwili zatrzymany prze policję, która zapewne, jak wynika z powyższego, pomnożyła wskazanie alkomatu przez dwa. Ciekawostka. Ani na opakowaniu Amolu, ani na ulotce, nie ma uwagi dla ciężko myślących, a takich jest przecież sporo, że po zastosowaniu tego preparatu nie wolno przez taki a taki czas prowadzić samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
pw.2221 Zacier z jabłek ? muszę spróbowć... 30.03.09, 13:34 i od PIS-u może sie czegoś naucze... Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda22 Re: Dziwna metoda oceny trzeźwości 30.03.09, 13:41 ..PUKNIJ SIĘ...ALE JEST INFORMACJA ŻE ZAWIERA ALKOHOL...JAK KTOŚ LUBI SE WALNĄĆ TO WYCHLEJE LITR I BĘDZIE MIAŁ DYM...NIE FILOZOFUJ.. ..A TAKIE TŁUMACZENIE PiS-DZIELCA, ŻE POPRZEDNIEGO DNIA WIECZOREM WALNĄŁ SE 2 DRINKI TO TYLKO GO KOMPROMITUJE. A TE DRINKI TO MUSIAŁY BYĆ NIEZŁE..A PO SPOŻYCIU MOŻNA SIADAĆ ZA KÓŁKIEM DOPIERO PO MINIMUM 48 GODZ ABSTYNENCJI.....PO amolu TEŻ.. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Dziwna metoda oceny trzeźwości 30.03.09, 14:48 anakonda22 napisał: > ..PUKNIJ SIĘ...ALE JEST INFORMACJA ŻE ZAWIERA ALKOHOL...JAK KTOŚ LUBI SE WALNĄĆ > TO WYCHLEJE LITR I BĘDZIE MIAŁ DYM...NIE FILOZOFUJ.. > ..A TAKIE TŁUMACZENIE PiS-DZIELCA, ŻE POPRZEDNIEGO DNIA WIECZOREM WALNĄŁ SE 2 > DRINKI TO TYLKO GO KOMPROMITUJE. A TE DRINKI TO MUSIAŁY BYĆ NIEZŁE..A PO > SPOŻYCIU MOŻNA SIADAĆ ZA KÓŁKIEM DOPIERO PO MINIMUM 48 GODZ ABSTYNENCJI.....PO > amolu TEŻ.. Nie zrozumiałaś tego co napisałem. Chodziło mi o to, ze mnożenie przez dwa wskazań alkomatu może doprowadzić do niezasłużonych komplikacji osobę dla której alkomat wykazał nieduża ilość alkoholu. Przeczytaj jeszcze raz. Nie miałem zamiaru usprawiedliwiać posła PiS- u, w którym znajduje się dużo osób z problemem alkoholowym. Zresztą przyznał się dzisiaj, że pił wczoraj. Po Prostu zdziwiła nie metoda mnożenia przez dwa (dlaczego nie np. trzy?) wskazań alkomatu. O czymś takim do tej pory nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł... 30.03.09, 13:35 Wymówka na jabłka to mały ,,pikuś,, pewien radny na Podkarpaciu może być wpisany do księgi Ginessa jego wymówka to w czasie przejścia od samochodu do Ratusza nieznany osobnik -czytaj ufoludek wstrzyknął mu strzykawką tylko 4 promile alkocholu ,,,biedaczek,, a on jest wogle ,,abstynnent,, Odpowiedz Link Zgłoś
maszar Prokuratura wystąpi o uchylenie immunitetu posł.. 30.03.09, 13:35 tylko złota rybka potrafi produkować w swoim organizmie alkohol; dawny kolega pisuar rzekłoby -łże jak bura suka... to, że wypił - jeszcze możnaby zrozumieć (choć podobno od posła wymaga się więcej) - natomiast te kłamliwe wykręty dyskredytują taką kreaturę całkowicie ; przecież mógł poprosić Karolka "Melexa" Karskiego o odwiezienie - ten przecież nigdy nie prowadzi po pijaku; Odpowiedz Link Zgłoś