grabarz_pis kaczyzm to więcej niż zło 08.04.09, 13:20 to wrogie interesom narodowym działania grupy szaleńców Odpowiedz Link Zgłoś
cochabamba kaczyzm to więcej niż zło 19.04.09, 21:26 > grabarz_pis napisało: > > to wrogie interesom narodowym działania grupy szaleńców Ja dzisiaj jestem w tym miejscu i mówię do Państwa dlatego, bo ponad 16 milionów Polaków 21 października zdecydowało się zagłosować i dało Polsce, dało naszej Ojczyźnie szansę na dobrą zmianę. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93829841 Odpowiedz Link Zgłoś
wielki.inseminator kaczyzm to więcej niż zło 19.04.09, 21:43 = grabarz_pis napisało: = = to wrogie interesom narodowym działania grupy szaleńców Były prezydent Lech Wałęsa zapowiedział, że mimo listu, jaki napisał do niego w czwartek prezes TVP, Andrzej Urbański, złoży w sądzie pozew o naruszenie dóbr osobistych przez wyemitowanie filmu "TW Bolek". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93826624 Odpowiedz Link Zgłoś
willow10000 Do Pani Ewy Milewicz 08.04.09, 13:23 Szanowna Pani Szanse na to, że odczyta Pani ten list są mizerne, ale nie mogłem się powstrzymać w wyrażeniu swojego niesmaku po przeczytaniu tego artykułu. Niezależnie od tego jak oceniamy obywatela Kaczyńskiego, jako Prezydenta RP, a jak większość, oceniam Go jako małostkową miernotę, chciałem Pani przypomnieć, że order który Pani otrzymała powinien być przedmiotem dumy. Otrzymała go Pani jako wyraz zasług dla Polski, a nie jakiejś konkretnej osoby. Nieważnie, który Prezydent go nadał, bo uczynił go w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej, a nie swoim. Oddanie tego orderu nie jest wyrazem postawy obywatelskiej, wręcz przeciwnie – wyrazem tej samej małostkowości, która charakteryzuje naszego Prezydenta jako osobę. Jako obywatel tego Państwa ze zdumieniem stwierdzam, że to co powinno być przedmiotem dumy jest przedmiotem kupczenia, i to zarówno ze strony Prezydenta, jak i Pani. Tym bardziej bolesne, że dotychczas miałem jak najlepsze zdanie o Pani, jako dziennikarce. Jest Pani felietonistką największej polskiej gazety codziennej, oddając order pokazała Pani swoją postawą, że nie jest godna miana obiektywnego dziennikarza, bowiem opowiedziała się po stronie sporu, w którym powinna być „świętsza od papieża” i to deprecjonując podstawy państwa polskiego. Oddając order pokazała Pani, że nie chce mieć nic wspólnego nie z Prezydentem, a Polską. To co, w następnej kolejności odda Pani na znak protestu dowód? Paszport? Nie zapłaci podatków? A może oczekuje, że następny oczywiście lepszy prezydent, znowu nada odznaczenie? Gdzie jest granica, do której będziemy protestować negując zasady ustrojowe? Zatraciła Pani zdrowy rozsądek, w kwestii sporu, który jest upubliczniony a nie publiczny, bo w istocie jest personalny. Mogę wybaczyć Lechowi Wałęsie, że nie rozróżnia spraw publicznych od prywatnych, bo chłop prosty i nieuczony, bo jako niewątpliwy, światowy symbol Polski myśli o sobie „Państwo to Ja”. Ale Pani i Prezydent, to osoby wykształcone i oczekuje od Was umiaru, taktu i przemyślanych działań – godnych stanowisk, które piastujecie. Prezydent jest najwyższym przedstawicielem Narodu, zaś Pani osobą kształtującą opinie publiczną, a w zasadzie będącą głosem opinii publicznej. Może się nie podobać, tak jak mnie, wybór osób, którym nadaje się odznaczenia państwowe. Można go krytykować, można protestować, ale nie w sposób obrażający innych obywateli. A czuję się obrażony, nie lubię naszego prezydenta, ale w przeciwieństwie do Pani i Jego, nie uzurpuje sobie prawa do nieomylności. Nie podoba mi się wybór osób, którym Prezydent nadał odznaczenia, ale nadał. Nawet jeśli uważam, że zasługi funkcjonariuszy z IPN (nawet student I roku historii widzi jak na dłoni, że choć może ukończyli studia historyczne, to zapomnieli o podstawach warsztatu historyka) nie powinny być w ten sposób nagrodzone. Jestem Polakiem i chcę, aby w naszym Państwie odznaczenia państwowe mały rangę zaszczytu. Nawet jeśli nie wszyscy na ten honor zasłużyli. Pani zasłużyła, dla mnie nie pomocą dla strajkujących, zasłużyła Pani swoją pracą na forum publicznym. Dlatego w tej formie wyrażam swoje oburzenie, niesmak i proszę o opamiętanie się, Prezydenci się zmieniają, Polska nie. Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
targaj refleksja 08.04.09, 13:28 Poniekad to powinienem byc wdzieczny malemu czlowieczkowi za to cale -zamieszanie z orderami-w okresie prezydentury kwacha tez dostalem order, ale mialem duzy dyskomfort z powodu jego podpisu na legitymacji-wstyd bylo sie przyznac. Z perspektywy czasu musze stwierdzic ze nie bylo sie czego wstydzic. Wstyd to jest teraz dopiero. Brawo p. Ewo. Odliczanie trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kharper szcunek pani Milewicz!!! 08.04.09, 13:42 ma kobieta jaja by szmatom z IPN pokazac srodkowy palec Odpowiedz Link Zgłoś
abc12309 Jest to prawie skandal. 08.04.09, 13:56 Myślę że redaktor Ewa Milewicz postąpiła słusznie. Zniesmaczeni i obrażeni może się czuć również wiele innych osób. W 1980r. , roku apogeum działalności Lecha Wałęsy, gdy do NSZZ Solidarność zapisało się około 9 milijonów Polaków, zapisujący deklarowali że chcą się zapisać do tych związków od Lecha Wałesy. Jeżeli i ta jego działalnośc według Lecha Kaczyńskiego była nikczemna to i ja nie najlepiej się czuję,gdyż bo pod tym hasłem do NSZZ Solidarność się zapisywałem. Odpowiedz Link Zgłoś
amicus_europae Re: Jest to prawie skandal. 08.04.09, 14:23 To ciekawe jaką bezrozumną furię, irracjonalny amok budzi każda próba choćby zarysowania pomnikowego posągu Bolka. Tak pracowicie polerowanego medialną klaką i namaszczonego wazeliną. Jaką wściekłą histerię rozpętała publikacja w mało znanym pospólstwu kwartalniku Arcana. Piśmie którego autorami jak są głownie pracownicy naukowi UJ i który trafia do bardzo wąskiego grona -prawdziwej, nie pseudo-elity intelektualnej. I taką oto publikacje o 3000cznym czyli de facto śladowym nakładzie uznano za zmasowany atak sił ciemności czyli PISU na bożka narodowego. Juz to recenzuje najlepiej kwalifikacje logiczne autorów owej burzy rozpętanej do rozmiarów tornada. Gdyby chodziło o faktyczny cios w Bolka(dlaczego akurat w niego?) użyto by z pewnościa medium o nakładzie większym. Rzecz jasna IPN wystepuje tu w nierozerwalnej konstelacji z demonami z PiSu jako jego zbrodnicze ramie. Stosowanie prostackich zbitek PiS=IPN=moralne barbarzyństwo=apokalipsa to metoda klasyczna- lekkostrawna dla idiotów karmionych żerem made in GW. To ze szefem kolegium IPN jest prof. Paczkowski z nadania PO-stkomuny jakoś nikomu nie przeszkadza. Również to ze książka nie została przez IPN wydana a autor korzystał tylko z zawartych w archiwach materiałów -co wolno każdemu historykowi. Z czysto logicznego punktu widzenia kręcenie bicza na Wałka jest kompletnie nonsensowne. Motłoch już raz pokazał ze prawda go nie interesuje, nawet najbardziej miażdżące dowody są przez ciemnote ignorowane w imie ocalenia za wszelką ceną mitu spiżowego herosa bez skazy. Tego co to "sam, tymy rencamy z żono i dzećmi komónem obalył". Usłużne PO-stkomunie mendia zrobią ofiare z każdej kanalii vide casus Sawicka, Boni, Niesiołowski etc. Wykreowano już taką aberacyjną antykaczystowską psychozę że KAŻDY publicznie występujący przeciwko PiSowi z automatu awansuje na moralny autorytet i bohatera NIEZALEŻNIE od tego jakie łajdactwo popełnił. Ślepota na fakty jest już rodzajem społecznej epidemiii. Ilustracją sondaże-lawinowo wzrastające poparcie dla kogoś komu ponad wszelką wątpliwość udowodniono: - złodziejstwo(kradzież dokomunentów z teczki TW - kłamstwo- publiczne twierdzenie na łamach GW że żadnych dokumentów nie brał - donosicielstwo na kolegów z pracy które osobiscie potwierdzaja poszkodowani stoczniowcy i branie za to wynagrodzenie od SB - Bratanie się, podawanie ręki mordercom, w tym swojemu szefowi z pracy Kiszczakowi, Jaruzelowi i innym kryminalistom z branży. -Zatrudnianie w w UOP Sbeków etccccc. I po tym wszystkim sondaże zaufania szybują w rejony nieosiągalne w czasie ostatniego kandydowania na prezia....ręce nogi i szczena opada. A le na tym polega siła demokracji- to rządy ciemnoty. Na ulicy na której mieszkaja trzy prostytutki i jeden profesor demokracja da władzę... no komu? Stąd fenomen "zaufania" do Bolka. Dla GW i jej politruków typu Milewicz- Wałęsa i lukrowanie jego mitu to kwestia ocalenia fundamentów fałszu na którym są zbudowani. Wałęsa jest tego fałszu symbolem, dlatego tak wściekle wierzga cała formacja umoczona w tym samym konfidencko -donosicielskim bagnie. Zresztą czego wymagać od funkcjonariuszki gazety której linię ideologiczną i "moralną" w sprawie lustracji wyznaczał całe lata Maleszka, SBcki szpicel. Niestety-jak widać na przykładzie Milewicz -wyznacza dalej i nic nie zapowiada zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jest to prawie skandal. 08.04.09, 14:26 bo widzisz amicus_europae, atakować trzeba z głową, a nie sikaniem do chrzcielnicy. Tu o nic więcej nie chodzi. Robienie z autora inteligentnego człowiek uwłacza większości ludzkości. Odpowiedz Link Zgłoś
amicus_europae Re: Jest to prawie skandal. 08.04.09, 14:37 cillian1 napisał: > bo widzisz amicus_europae, atakować trzeba z głową, a nie sikaniem do > chrzcielnicy. Tu o nic więcej nie chodzi. Robienie z autora inteligentnego > człowiek uwłacza większości ludzkości. Przecież każdy przytomny widzi ze tu nie o zadne sikanie chodzi. To jeden z wielu wątków które celowo wyłapali politrucy z GW-pretekst do wściekłej nagonki na IPN. Oni panicznie boją sie że ktoś doszuka sie na ich temat czegoś więcej niż sikanie w naczynka. To cała geneza tej nagonki-zakneblować usta, przywrócić cenzure dla ochrony własnych tyłków. Ale najpierw maglem medialnym zgnoić i zrównać z ziemią Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jest to prawie skandal. 08.04.09, 14:39 ech.... naiwny/a jesteś. Gdyby coś było, to kaczki-sraczki już dawno by to opublikowali (a raczej ich sługusy). Nikt im nie zakazuje grzebania w archiwach. Ale jak coś piszą, to niech piszą z głową, a nie jak donos na koleżkę z 3b (podstawówki) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
amicus_europae Re: Jest to prawie skandal. 08.04.09, 14:54 cillian1 napisał: > ech.... naiwny/a jesteś. Gdyby coś było, to kaczki-sraczki już dawno by to > opublikowali (a raczej ich sługusy). Nikt im nie zakazuje grzebania w archiwach > . > Ale jak coś piszą, to niech piszą z głową, a nie jak donos na koleżkę z 3b > (podstawówki) ;) I kto tu jest naiwny :)))))) Na tej zasadzie wszystko- każdy plon badań naukowych który stawia ich obiekt w niewygodnym świetle można uznac za atak polityczny jego przeciwnika-przeciwników. I w ten sposób musimy zakazać wszelkiej działanosci naukowej historykom, o hagiografach nie mówie. A tacy z pewnością zostaliby uznani za jedynie wiarygodnuch. GW-PO spłaca dług wdzięczności za zasługi Dyzmy-Bolka w kampanii wyborczej w której pluł obficie do wyznaczonego celu (sylwetka biegnącej kaczki). Transakcja wiązana- ja porobie za łałtoryteta i powiem motłochowi jakie te kaczory be i fuj a wy w zamiam poszczekacie w obronie mojego mitu w który juz sam zdążyłem uwierzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Jest to prawie skandal. 08.04.09, 15:05 nie o światło chodzi, tylko o jakieś śmieszne zarzuty, po drugie nie poparte świadkami, takowi jeszcze żyją ;) EOT Odpowiedz Link Zgłoś
amicus_europae Re: Jest to prawie skandal. 08.04.09, 15:45 Poparte, Dwie lokalne gazety dotarły do świadków którzy wszystko potwierdzili Odpowiedz Link Zgłoś
el_presidente_tuks Re: Jest to prawie skandal. 14.04.09, 09:28 -> cillian1 napisało: -> -> nie o światło chodzi, tylko o jakieś śmieszne zarzuty, po drugie nie poparte -> świadkami, takowi jeszcze żyją ;) -> -> EOT Nigdy nie robilem tajemnicy ze swoich kontaktów z wladzą, ze służbami bezpieczeństwa [Lech Walsa, Moja 3RP] forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93837969 Odpowiedz Link Zgłoś
afrykan Szanowna Pani Ewo, 08.04.09, 20:04 oprócz orderu od prezydenta dostała Pani akcje od Agory. Jeśli się nie mylę, dostała je Pani razem z p. Maleszką (między innymi). Czy nie odda ich Pani teraz, bo jest Pani w złym towarzystwie? Byłbym zobowiązany za informację, co z nimi Pani planuje zrobić - w końcu przyzwoitość, i tak dalej. Pozdrawiam, Daleki Znajomy. Baardzo daleki. Odpowiedz Link Zgłoś
targaj Re: Jest to prawie skandal. 08.04.09, 15:03 amicus_europae napisał: > To ciekawe jaką bezrozumną furię, irracjonalny amok budzi każda próba choćby > zarysowania pomnikowego posągu Bolka. "Glupis panie kmicic"(to cytat z Sienkiewicza)- cale to twoje nienawistne pustoslowie jest funta klakkow nie warte. Co prawda wnosi pewien powiew swiezosci (tylko w formie) w spiskowe teorie PIS, ale te dokladnie metody stosowala komuna - wynik wiadomy. Walesa zawsze pozostanie pomnikowym symbolem i nikt go stamtad nie zrzuci - ani krasnale ani PIShistorycy,(jego okres rzadzenia to niekoniecznie tylko okres wspanialosci- ale w kontekscie...), a caly ten twoj jad na nic(nie warto z nim polemizować), historia i demokracja wystawiaja najlepsze rachunki. Bedziesz to musial zaakceptowac. Jak cie czytam to mi sie przypomina radio tirana. Odwaga staniała,(ordery daja!!!) ale na szczeście odliczanie trwa....PS.Szkkoda tylko ze jeszcze tak daleko do konca tego zenujacego i kompromitujacego nas Polakow widowiska.I jeszcze jedno -zadziwiajace jest dla mnie zestawienie twojej gigantycznej wrecz pogardy dla "motlochu"(kiedys to juz bylo)z miloscia do jedynie slusznych przywodcow narodu o conajmniej niejasnej i wartej wyswietlenia przeszlosci. (Cala nadzieja w Palikocie bo to jedyny odwazny). Odliczanie... Odpowiedz Link Zgłoś
amicus_europae Re: Jest to prawie skandal. 08.04.09, 15:36 targaj napisał: > amicus_europae napisał: > > > To ciekawe jaką bezrozumną furię, irracjonalny amok budzi każda próba cho > ćby > > zarysowania pomnikowego posągu Bolka. > "Glupis panie kmicic"(to cytat z Sienkiewicza)- cale to twoje nienawistne Głupiś panie Kuklinowski (To cytat z Sienkiewicza, dla ułatwienia ,nie z Kuby) A ta sympatia, nostalgiczny sentyment do motłochu skąd?, elementy autobiograficzne? może stąd że jak wspomniałem motłochu nie interesują fakty, żerem motłochu są mity, baśnie, symbole i pomniki. Lud wiedzieć nie chce bo nie lubi myśleć i weryfikowac zafiksowanej i utrwalonej ułudy. Pomniki wystawiano w historii wielu, nie wszystkie się ostały-i słusznie. Są zapyziałe wiochy w byłym CCCP gdzie dalej funkcjonuje kult Stalina i wciąż stoją jego pomniki. Takie skanseny amnezji dla ludu. Pani Michni...lewicz, GW, Trybuna, Kiszczak, Jaruzelski byli SBecy ich konfidenci i różne targaje chcą aby polska została takim skansenem. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_z_kaszub Re: Jest to prawie skandal. 14.04.09, 09:41 > amicus_europae napisało: > > targaj napisał: > > > amicus_europae napisał: > > > > > To ciekawe jaką bezrozumną furię, irracjonalny amok budzi każda próba cho > > ćby > > > zarysowania pomnikowego posągu Bolka. > > "Glupis panie kmicic"(to cytat z Sienkiewicza)- cale to twoje nienawistne > > ... Pilot wyszedł z depresji, na którą na chwilę popadł, ale mam nadzieję, że już z niej wyszedł Odpowiedz Link Zgłoś
gruss.aus.machu.picchu Re: Jest to prawie skandal. 19.04.09, 21:20 : amicus_europae napisało: : : To ciekawe jaką bezrozumną furię, irracjonalny amok budzi każda próba choćby : zarysowania pomnikowego posągu Bolka. Tak pracowicie polerowanego medialną klaką : i namaszczonego wazeliną. Jaką wściekłą histerię rozpętała publikacja w mało : znanym pospólstwu kwartalniku Arcana. Piśmie którego autorami jak są głownie : pracownicy naukowi UJ i który trafia do bardzo wąskiego grona -prawdziwej, nie : pseudo-elity intelektualnej. I taką oto publikacje o 3000cznym czyli de facto : śladowym nakładzie uznano za zmasowany atak sił ciemności czyli PISU na bożka : narodowego. Juz to recenzuje najlepiej kwalifikacje logiczne autorów owej burzy : rozpętanej do rozmiarów tornada. Gdyby chodziło o faktyczny cios w : ... Ojciec Michnika nie był szpiegiem. Czym innym jest skazanie za szpiegostwo na rzecz obcego wywiadu (podyktowane np. żądzą zysku), a czym innym skazanie za działalność komunistyczną podyktowaną przekonaniami[...] Z tych przyczyn wniesiemy apelację od tego orzeczenia. [Piotr Rogowski, pełnomocnik procesowy Adama Michnika] forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=94013898 Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.sotnia Jest to prawie skandal. 14.04.09, 09:35 -> abc12309 napisało: -> -> Myślę że redaktor Ewa Milewicz postąpiła słusznie. Zniesmaczeni i -> obrażeni może się czuć również wiele innych osób. W 1980r. , roku -> apogeum działalności Lecha Wałęsy, gdy do NSZZ Solidarność zapisało -> się około 9 milijonów Polaków, zapisujący deklarowali że chcą się -> zapisać do tych związków od Lecha Wałesy. Jeżeli i ta jego -> działalnośc według Lecha Kaczyńskiego była nikczemna to i ja nie -> najlepiej się czuję,gdyż bo pod tym hasłem do NSZZ Solidarność się -> zapisywałem. Tradycją naszej kultury jest dobra pamięć o zmarłych. Dlatego Adam Michnik żądał sprostowania kłamstwa o swoim nieżyjącym od lat ojcu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93848128 Odpowiedz Link Zgłoś
targaj refleksja- 08.04.09, 14:13 Chwala bohaterom Bolkom i innym bezimiennym agentom sb ktorzy wywalczyli mozliwosc swobodnego,bezkarnego wypisywania kazdej glupoty rowniez na tym forum.Kiedys wypisanie hasla na murze bylo ryzykiem. I dlatego niech zyje sb ktora wywalczyla nam wolnosc. Odliczanie trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
amicus_europae Re: refleksja- 08.04.09, 14:31 argaj napisał: > Chwala bohaterom Bolkom i innym bezimiennym agentom sb ktorzy wywalczyli > mozliwosc swobodnego,bezkarnego wypisywania kazdej glupoty rowniez na tym > forum.Kiedys wypisanie hasla na murze bylo ryzykiem. I dlatego niech zyje sb > ktora wywalczyla nam wolnosc. Odliczanie trwa... Niewątpliwie jesteś tym który czerpie garściami z tej możliwości. Nic nie rozumiesz i nawet jesteś z tego dumny...pogratulować Odpowiedz Link Zgłoś
kartel_miedziowy_tuska Re: refleksja- 19.04.09, 21:15 # amicus_europae napisało: # # argaj napisał: # # > Chwala bohaterom Bolkom i innym bezimiennym agentom sb ktorzy wywalczyli # > mozliwosc swobodnego,bezkarnego wypisywania kazdej glupoty rowniez na tym # > forum.Kiedys wypisanie hasla na murze bylo ryzykiem. I dlatego niech zyje sb # > ktora wywalczyla nam wolnosc. Odliczanie trwa... # # Niewątpliwie jesteś tym który czerpie garściami z tej możliwości. # Nic nie rozumiesz i nawet jesteś z tego dumny...pogratulować Ćwiąkalski zapewnia też, że to jeszcze nie koniec historii laptopa zniszczonego przez ministra Ziobrę wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,4924793.html forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=94014212 Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: ocena postepowania 08.04.09, 14:18 Tak też oceniał Gęsicką Palikot ale debil Ziemkiewicz musiał strzelić sobie samobója. Odpowiedz Link Zgłoś
premier_von_tux Re: ocena postepowania 19.04.09, 21:16 ## obraza.uczuc.religijnych napisało: ## ## Tak też oceniał Gęsicką Palikot ale debil Ziemkiewicz musiał ## strzelić sobie samobója. ## Odpowiedz Link Zgłoś
karia4 Szacunek dla Pani Milewicz 08.04.09, 14:34 Wielkie slowa uznania dla Pani Milewicz za ten gest. Walęsa jest naszą ikoną, kimś, komu jesteśmy winni szacunek, a nieustanne poniewieranie nim i opluwanie tego niezwyklego człowieka może budzic wstret w normalnych ludziach.Pani Milewicz odważnie stanęła po stronie prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
minusn W obronie prawdy... 08.04.09, 17:00 ... dodajmy jedynie słusznej prawdy, tzn. takiej która jest obecnie na rękę jej pryncypałowi. Prawdy bowiem mogą być różne, ale tylko michnik jest w stanie stwierdzić co jest nieprawdą (nawet jeśli jest prawdą) a co nie jest. Żałosne jak dużo ludzi daje się tak łatwo manipulować zręcznemu synowi komunistycznego zdrajcy Polski i bratu stalinowskiego oprawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitanahab Cezary Michalski o geście Ewy Milewicz. 08.04.09, 15:07 Są równi i równiejsi. Do równych należy Aleksander Kwaśniewski. Potrafił przeprosić historyków Instytutu Pamięci Narodowej za wygłoszone przez siebie na ich temat obraźliwe słowa. Za to, że uniesiony atmosferą chwili nazwał parę dni temu IPN "Instytutem Narodowego Kłamstwa". Do równiejszych zalicza się bez wątpienia Ewa Milewicz. Obraża ją order, który musi dzielić z historykami z IPN-u. Dlatego zwraca go prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu, od którego ten order dostała. Gestowi towarzyszą słowa obraźliwe dla Janusza Kurtyki, który może jako prezes IPN jedne rzeczy robi lepiej, inne gorzej, ale w latach 80. działał w krakowskiej opozycji tak jak Ewa Milewicz działała w warszawskiej. Natomiast on nie pracował - tak jak Ewa Milewicz - w "Gazecie Wyborczej", kiedy jej redaktor naczelny nazywał Czesława Kiszczaka (faceta łamiącego ludzkie sumienia i produkującego TW na skalę przemysłową) człowiekiem honoru, bronił Jaruzelskiego i "konsultował się" z Jerzym Urbanem. Zatem, gdyby Kurtyka zastosował zasadę Ewy Milewicz, to równie dobrze on mógłby orderu nie przyjąć, dlatego, że z rąk Lecha Kaczyńskiego otrzymała go wcześniej dziennikarka "GW". Różnica reakcji Aleksandra Kwaśniewskiego, który potrafił IPN przeprosić za obraźliwe słowa i Ewy Milewicz, którą noszenie tego samego orderu, co Kurtyka, obraża, może mieć tylko jedno uzasadnienie. Kwaśniewski był zaledwie prezydentem RP, wybranym przez ładnych parę milionów ludzi. Podczas gdy Milewicz jest aż dziennikarką "Gazety Wyborczej". Czyli nadczłowiekiem, z nieporównanie wrażliwszym sumieniem. Ale, jak mawiał niejaki Pascal Błażej, ci, którzy sami uważają się za anioły, często nie potrafią się zachować nawet tak, jak zwyczajni ludzie.W pełni zgadzam się z tą opinią. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrektor.wandryszewski Cezary Michalski o geście Ewy Milewicz. 14.04.09, 09:18 -> kapitanahab napisało: -> -> Są równi i równiejsi. Do równych należy Aleksander Kwaśniewski. Potrafił -> przeprosić historyków Instytutu Pamięci Narodowej za wygłoszone przez siebie na -> ich temat obraźliwe słowa. Za to, że uniesiony atmosferą chwili nazwał parę dni -> temu IPN "Instytutem Narodowego Kłamstwa". Do równiejszych zalicza się bez -> wątpienia Ewa Milewicz. Obraża ją order, który musi dzielić z historykami z -> IPN-u. Dlatego zwraca go prezydentowi Lechowi Kaczyńskiemu, od którego ten order -> dostała. Gestowi towarzyszą słowa obraźliwe dla Janusza Kurtyki, który może jako -> prezes IPN jedne rzeczy robi lepiej, inne gorzej, ale w latach 80. działał w -> krakowskiej opozycji tak jak Ewa Milewicz działała w warszawskiej. Natomiast on -> ... Bolek to Wałęsa forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93825936 Odpowiedz Link Zgłoś
staryduster Pani Ewo,nie wolno Pani przejmować się gnojkami .. 08.04.09, 15:17 Kaczynscy,Kurtyka,Nowak,Kobylanski,Sobecka,Macierewicz,Rydzyk ,Ziobro ...to zgraja szmondaków, zakłamanych gnojków, z legitymacja SB-IPN. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk "to zgraja szmondaków, zakłamanych gnojków 08.04.09, 18:40 "to zgraja szmondaków, zakłamanych gnojków, z legitymacja SB-IPN." Z faktu, ze wsrod tych wymienionych nazwisk nie ma nazwiska zadnego tajnego sprzedajnego donosicielskiego scierwa godnie przez 20 lat bronionych przez GW mozna wnosic ze Twoja poblazliwosc dla jednych a surowosc dla innych ma towarzysko-wyksztalciuchowo-propagandowy charakter. Jest niczym innym jak uraganiem wszystkim przesladowanym, zyciowo zlamanym ofiarom "naszych" SB bedacych na moskiewskiej smyczy z powolanym przez Sejm wiekszoscia glosow (PO i PiS-u) IPN-enem. Takie propagandowe zestawianie moskiewskiego narzedzia radzieckiego namiestnictwa w naszym kraju z powolanym przez nasz demokratycznie wybrany Sejm IPN-em jest wyrazem skrajnego nieposzanowania dla Sejmu i pogardy dla demokracji w imie wlasnej pretensjonalnej wyksztalciuchowej i zwykle skrajnie glupiutkiej "naszej" pseudointeligenckiej dziecinnej "wrazliwosci". Re: Pani Ewo,nie wolno Pani przejmować się gnojka Odpowiedz Link Zgłoś
urinal_of_gold Pani Ewo,nie wolno Pani przejmować się gnojkami .. 14.04.09, 09:31 > staryduster napisało: > > Kaczynscy,Kurtyka,Nowak,Kobylanski,Sobecka,Macierewicz,Rydzyk ,Ziobro > ...to zgraja szmondaków, zakłamanych gnojków, z legitymacja SB-IPN. Tam, gdzie możliwe jest budowanie bez ustaw i tego politycznego sporu, zrobimy wszystko na 100 proc., a jak będzie trzeba to na 120 proc. - dodał [Tusk]. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93831370 Odpowiedz Link Zgłoś
kmdr.maleszka Pani Ewo,nie wolno Pani przejmować się gnojkami .. 14.04.09, 09:45 > staryduster napisało: > > Kaczynscy,Kurtyka,Nowak,Kobylanski,Sobecka,Macierewicz,Rydzyk ,Ziobro > ...to zgraja szmondaków, zakłamanych gnojków, z legitymacja SB-IPN. Premier [Tusk] odrzuca projekt dotyczący bezpieczeństwa państwa i relacji z głównym sojusznikiem w polityce międzynarodowej, bo "mogłoby to zostać odebrane przez opinię publiczną jako sukces prezydenta"! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93836021 Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re:Dziennikarz powinien byc bezstronny 08.04.09, 15:17 A p. Milewicz jest widocznie na uslugach sluzb ktore kontroluja czesc mediow co jest bardzo widoczne.Trzeba byc wyjatkowym idiota zeby tego nie widziec.Jezeli zas wynika to z poziomu intelektualnego tej pani to tym lepiej ze oddala ten order.powinni go dostawac jedynie patrioci a nie jedynie zwolennicy ,,krecocych duze lody'' po 1989 roku.A ci ktorzy na nich glosuja i popieraja sa wyjatkowymi debilami.Lodziarze sie zawsze wyzywia ale co z tego bedzie mial ten idiota ktory poddajac sie propagandzie i obietnica cudow? Jedynie zwrocic sie na stare lata do kosciola i pomodlic za grzech glupoty.Te nawrocenia to pewnie bedzie jeden z tych niezapowiedzianych cudow Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
targaj Re:Dziennikarz powinien byc bezstronny 08.04.09, 15:32 perfect4u napisał: > A p. Milewicz jest widocznie na uslugach sluzb ktore kontroluja czesc > mediow co jest bardzo widoczne.Trzeba byc wyjatkowym idiota zeby tego > nie widziec.Jezeli zas wynika to z poziomu intelektualnego tej pani > to tym lepiej ze oddala ten order.powinni go dostawac jedynie > patrioci a nie jedynie zwolennicy ,,krecocych duze lody'' po 1989 > roku.A ci ktorzy na nich glosuja i popieraja sa wyjatkowymi > debilami.Lodziarze sie zawsze wyzywia ale co z tego bedzie mial ten > idiota ktory poddajac sie propagandzie i obietnica cudow? Jedynie > zwrocic sie na stare lata do kosciola i pomodlic za grzech glupoty.Te > nawrocenia to pewnie bedzie jeden z tych niezapowiedzianych cudow > Tuska. Pomodl sie razem z o.rydzykiem o zdrowie, bo o rozum to strata czasu Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re:Dziennikarz powinien byc bezstronny 08.04.09, 15:47 targaj napisał: > perfect4u napisał: > > > A p. Milewicz jest widocznie na uslugach sluzb ktore kontroluja czesc > > mediow co jest bardzo widoczne.Trzeba byc wyjatkowym idiota zeby tego > > nie widziec.Jezeli zas wynika to z poziomu intelektualnego tej pani > > to tym lepiej ze oddala ten order.powinni go dostawac jedynie > > patrioci a nie jedynie zwolennicy ,,krecocych duze lody'' po 1989 > > roku.A ci ktorzy na nich glosuja i popieraja sa wyjatkowymi > > debilami.Lodziarze sie zawsze wyzywia ale co z tego bedzie mial ten > > idiota ktory poddajac sie propagandzie i obietnica cudow? Jedynie > > zwrocic sie na stare lata do kosciola i pomodlic za grzech glupoty.Te > > nawrocenia to pewnie bedzie jeden z tych niezapowiedzianych cudow > > Tuska. > Pomodl sie razem z o.rydzykiem o zdrowie, bo o rozum to strata czasu. Ja akurat Radia Maryja nie slucham bo mieszkam za graniaca.Dzieki temu nie musze poddawac sie wplywowi propagandy Wyborczej czy TVN. Mamy tutaj dostep do materialow niepoddanych cenzurze czy samocenzurze dziennikarzy ktorzy boja sie narazic osrodkowi wladzy.I jasno wynika z tego ze Okragly stol byl jedynie przedstawieniem sluzb specjalnych dla takiej jak Ty gawiedzi. najpierw guru dla Ciebie byl Olo bo tanczyl disco polo a teraz Tusk ktory obiecal Ci druga Islandie.I jak tak dalej nie bedzie nic robil to wkrotce bedziecie ja mieli pomimo typowo gierkowskiej propagandy.Jak na razie to rzad nie robi nic zeby zniwelowac skutki kryzysu.Zajmuje sie wylacznie walka polityczna z PiSem.Nie zglosili kandydatury Sikorskiego na szefa NATO a mieli pretensje ze Prezydent o nia nie walczyl.Takiego debila wybraliscie na premiera to macie.Oszust zawsze robi dobra mine i pieknie mowi.A jak pieknie Gierek przemawial.Tylko ze kazdy wiedzial ze to bzdury ale gdy Tusk pieprzy trzy po trzy to go uwielbiasz.I kto tutaj jest glupi? Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re:Dziennikarz powinien byc bezstronny 08.04.09, 18:20 > Ja akurat Radia Maryja nie slucham bo mieszkam za graniaca z Twoich wypowiedzi wynika także, że nie miałeś okazji czytać tekstów p. Milewicz, chyba że czytałeś, ale nie jesteś w stanie ich odpowiednio ocenić, co jest zrozumiałe zważywszy na toporny styl Twoich wpisów... Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Pani Ewo,nie wolno Pani przejmować się gnojka 08.04.09, 15:59 Pani Milewicz z oparów kultu "opozycjonistki" żwawym susem wkroczyła w opary absurdu zalatującego na kilometr farsą. Tani gest pod publiczkę z gatunku tych które mają zaklinać rzeczywistość i zaganiać sterowaną medialnie tłuszczę do właściwego kojca. Zakłamana hipokrytka której nie przeszkadza codzienne podawanie ręki swemu pryncypałowi który z kolei ochoczo ściska się z SBckimi oprawcami, mordercami(Kiszczak ,Jaruzelski etc).Niech lepiej zwróci wszystkie pensje które brała za "prace" propagandową w gazetce której styl i istota działania jest porównywalna z gadzinówkami okupacyjnymi. Nie przeszkadza jej ze pracuje w firmie działającej w imię interesów SB i jej konfidentów robiąc wszystko dla ich wybielenia i niemal deifikacji. Nieprzypadkowo gazeta swiadomie zatrudniała konfidentów bezpieki jak moralne wyrocznie. To na etacie, to w roli tzw. autotytetów. Teraz pani Milewicz sili sie na groteskowe pozy i grymasy urażonej w swej cnocie anielicy. Groteskowe i niesmaczne. Trochę to przypomina moralizowanie prostytutki i takiego sortu cały ten pretensjonalny i pompatycznie śmieszny geścik dla ciemnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Brawo Pani Ewo 08.04.09, 16:24 zbychuk napisał: > Diekuje Pani za ten gest. Tak, a w ramach rewanżu i dozgonnej wdzięczności prezentujemy pani gest ...Kozakiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
dyrektor.wandryszewski Brawo Pani Ewo 14.04.09, 09:38 > zbychuk napisało: > > Diekuje Pani za ten gest. Kancelaria Premiera wysłała rano do CBA bardzo ostry w treści list nawiązujący do publikacji dotyczących współpracy CBA z FBI. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93829692 Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 moderator z poglądami PiS-u? 08.04.09, 17:16 Moderator tego forum musi być cichym zwolennikiem tych działań IPM- u, z powodu których Pani red. Milewicz oddała Prezydentowi order. W polemice na ten temat z niejakim po_strach, powtarzałem w kulturalny sposób argumenty, które Pani Milewicz przedstawiła w swoim liście opublikowanym w Gazecie Wyborczej. Jedynym sformułowaniem, które można uznać za kontrowersyjne było nazwanie w dwóch postach forumowicza po_strach „pismatołkiem”. Z czterech postów trzy zostały usunięte i to bez formułki: „Takie długie ręce ma PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Propagandowa technika utozsamiania wszystkich 08.04.09, 18:15 ktorzy nie podzielaja obowiazujacych dotychczas ocen i opini narzuconych miedzy innymi przez GW, z PiS-em i Kaczynskimi jest najkrotsza droga zapewnienia Kaczynskim szybkiego powrotu do wladzy. Jest olbrzymia rzesza ludzi, i to oni zdecydowali o dwukrotnie wygranych w 2005 roku przez PiS wyborach, ktora wbrew medialnej nagonce i przestepczym sondazom wierzy w wolnosc wypowiedzi niezaleznie od tego czy skrupulatnym budowniczym wygodnych dla nich legend to sie podoba czy nie. Tak jak Solidarnosc nie byla dokladnie taka jaka probuje sie ja wepchnac na sile do histori, tak rowniez ci co byli na jej czele niekoniecznie byli, i stad zreszta po 20 latach te obecne rozczarowanie, tymi za ktorych chieliby w oczach innych uchodzic. Czas weryfikuje najlepiej wszelkie pyskate, pretensjonalne i nierzadko donosicielskie i zlodziejskie badziewie. Re: moderator z poglądami PiS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
prokurator_od_blidy Propagandowa technika utozsamiania wszystkich 19.04.09, 21:45 > 1stanczyk napisało: > > ktorzy nie podzielaja obowiazujacych dotychczas ocen i opini narzuconych miedzy > innymi przez GW, z PiS-em i Kaczynskimi jest najkrotsza droga zapewnienia > Kaczynskim szybkiego powrotu do wladzy. > > Jest olbrzymia rzesza ludzi, i to oni zdecydowali o dwukrotnie wygranych w 2005 > roku przez PiS wyborach, ktora wbrew medialnej nagonce i przestepczym sondazom > wierzy w wolnosc wypowiedzi niezaleznie od tego czy skrupulatnym budowniczym > wygodnych dla nich legend to sie podoba czy nie. > > ... Wałęsa "wyłączył wszystkich mogących stanąć mu na drodze - aby to osiągnąć, uznał za stosowne lżyć ich publicznie, nazywając jajogłowymi i Żydami" [...] "jego niewiedza w sprawach gospodarki i międzynarodowych straszy i paraliżuje Polaków i zagranicznych partnerów" Adam Michnik 1990 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93832958 Odpowiedz Link Zgłoś
omulek2 moderator z poglądami PiS-u? 19.04.09, 21:24 # marek99az1 napisało: # # Moderator tego forum musi być cichym zwolennikiem tych działań IPM- # u, z powodu których Pani red. Milewicz oddała Prezydentowi order. W # polemice na ten temat z niejakim po_strach, powtarzałem w kulturalny # sposób argumenty, które Pani Milewicz przedstawiła w swoim liście # opublikowanym w Gazecie Wyborczej. Jedynym sformułowaniem, które # można uznać za kontrowersyjne było nazwanie w dwóch postach # forumowicza po_strach „pismatołkiem”. Z czterech postów trzy zostały # usunięte i to bez formułki: „Takie długie ręce ma PiS? Były prezydent Lech Wałęsa zapowiedział, że mimo listu, jaki napisał do niego w czwartek prezes TVP, Andrzej Urbański, złoży w sądzie pozew o naruszenie dóbr osobistych przez wyemitowanie filmu "TW Bolek". forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93848947 Odpowiedz Link Zgłoś
dozorca_z_sopotu moderator z poglądami PiS-u? 19.04.09, 21:30 -> marek99az1 napisało: -> -> Moderator tego forum musi być cichym zwolennikiem tych działań IPM- -> u, z powodu których Pani red. Milewicz oddała Prezydentowi order. W -> polemice na ten temat z niejakim po_strach, powtarzałem w kulturalny -> sposób argumenty, które Pani Milewicz przedstawiła w swoim liście -> opublikowanym w Gazecie Wyborczej. Jedynym sformułowaniem, które -> można uznać za kontrowersyjne było nazwanie w dwóch postach -> forumowicza po_strach „pismatołkiem”. Z czterech postów trzy zostały -> usunięte i to bez formułki: „Takie długie ręce ma PiS? Macierewicz dostarczył do Sejmu informacje, kto z posłów, senatorów, ministrów i wojewodów był odnotowany w dokumentach MSW jako konfident. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93840183 Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 18:15 wyrazy sympatii i poparcia dla pani, pani Ewo...:) Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez pre 08.04.09, 18:31 I po co ta ironia... najlepiej zostawić ja w spokoju - najwyraźniej woli towarzystwo Michnika, Maleszki & Co. Odpowiedz Link Zgłoś
min_bez_teki Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 19.04.09, 21:40 => isa.stern napisało: => => wyrazy sympatii i poparcia dla pani, pani Ewo...:) => => Odpowiedz Link Zgłoś
mieszaniec-zopola Jeżeli w IPN sami bohaterowie 08.04.09, 18:31 to czemu jeden z nich nie ma odwagi się przyznać, że dał WIldsteinowi CDroma z listą? Dziwne, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczory11 Dziekuje Pani, Pani Ewo. 08.04.09, 18:44 Dziekuje Pani, Pani Ewo. Dzieki Pani gestowi moge dalej wierzyc, ze w Polsce sa jeszcze przyzwoici ludzie. Kaczory11 Odpowiedz Link Zgłoś
pulkownik_wareda Dziekuje Pani, Pani Ewo. 14.04.09, 09:13 > kaczory11 napisało: > > Dziekuje Pani, Pani Ewo. > Dzieki Pani gestowi moge dalej wierzyc, ze w Polsce sa jeszcze > przyzwoici ludzie. > > Kaczory11 Macierewicz dostarczył do Sejmu informacje, kto z posłów, senatorów, ministrów i wojewodów był odnotowany w dokumentach MSW jako konfident. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93828761 Odpowiedz Link Zgłoś
piotr333 Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 19:49 Czy mozna poprosic Gazete Wyborcza aby wyslala na adres pana Prezydenta opinie czytelnikow Gazety o jego decyzji o przyznaniu nagrod odwaznym z IPN? Prosze rowniez o wyslanie tych pism na adres IPN z prosba aby te korespondencje zachowano dla przyszlych pokolen. Nic wiecej nie dodam, bo jedyne co moglbym zrobic, to obrazic tych o kim chcialbym napisac. Dziekuje Pani Ewo, ze Pani zrezygnowala z tego orderu. Mam nadzieje, ze przyszly Prezydent wreczy go Pani. Pozdrowienia dla wszystkich (oprocz obecnego Prezydenta i IPN). Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.sotnia Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 14.04.09, 09:42 # piotr333 napisało: # # Czy mozna poprosic Gazete Wyborcza aby wyslala na adres pana # Prezydenta opinie czytelnikow Gazety o jego decyzji o przyznaniu # nagrod odwaznym z IPN? Prosze rowniez o wyslanie tych pism na adres # IPN z prosba aby te korespondencje zachowano dla przyszlych pokolen. # Nic wiecej nie dodam, bo jedyne co moglbym zrobic, to obrazic tych o # kim chcialbym napisac. # Dziekuje Pani Ewo, ze Pani zrezygnowala z tego orderu. Mam nadzieje, # ze przyszly Prezydent wreczy go Pani. # Pozdrowienia dla wszystkich (oprocz obecnego Prezydenta i IPN). W grę mogą też wchodzić dostawy rud miedzi z Chile i Peru do hut należących do KGHM w takiej ilości, aby dopełniły ich możliwości wytwórcze. Nie można też wykluczyć zakupu przez polski koncern złóż miedzi w Ameryce Południowej. W ocenie analityków, takie działania byłyby w pełni pożądane, zwłaszcza gdyby surowiec był łatwy do wydobycia. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93827268 Odpowiedz Link Zgłoś
agent_abw Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 19.04.09, 21:21 ~ czarna.sotnia napisało: ~ ~ # piotr333 napisało: ~ # ~ # Czy mozna poprosic Gazete Wyborcza aby wyslala na adres pana ~ # Prezydenta opinie czytelnikow Gazety o jego decyzji o przyznaniu ~ # nagrod odwaznym z IPN? Prosze rowniez o wyslanie tych pism na adres ~ # IPN z prosba aby te korespondencje zachowano dla przyszlych pokolen. ~ # Nic wiecej nie dodam, bo jedyne co moglbym zrobic, to obrazic tych o ~ # kim chcialbym napisac. ~ # Dziekuje Pani Ewo, ze Pani zrezygnowala z tego orderu. Mam nadzieje, ~ ... Oszust i hipokryta forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93833277 Odpowiedz Link Zgłoś
piotr333 Ewa Milewicz zwroci order i bardzo dobrze 08.04.09, 20:04 Przyro mi, napisalem list, nikogo w nim nie obrazilem a pismo zostalo skasowane. W zwiazku z tym pisze najuprzejmiej jak umiem. Prosze przeslac otrzymane listy na temat pana Kurtyki i IPN na adres IPN i na ten drugi. Chyba dlatego moj list zostal zatrzymany. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
piotr333 Ewa Milewicz zwroci order i bardzo dobrze 08.04.09, 20:07 Moje pismo zostalo dwa razy skasowane i naprawde nie wiem co moge napisac. Prosze wyslac listy na temat Pani Ewy na adres. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
howitzer_203 Ewa Milewicz zwroci order i bardzo dobrze 14.04.09, 09:45 => piotr333 napisało: => => Moje pismo zostalo dwa razy skasowane i naprawde nie wiem co moge => napisac. Prosze wyslac listy na temat Pani Ewy na adres. => Pozdrawiam Napiszę, do kogo trzeba. Odetnę Radio Maryja od dolarów, skieruję tego ojca Rydzyka na modlitwę, a nie na uprawianie głupiej polityki. W Polsce też będę pisał, z pomocą syna porobimy listy do biskupów, do wszystkich parafii będę apelował, by nie dawali pieniędzy na to oszołomstwo. [L. Wałęsa, 2005] forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93829957 Odpowiedz Link Zgłoś
piotr333 Pani Ewa Milewicz 08.04.09, 20:09 Moje pismo zostalo trzy razy skasowane. W zwiazku z tym nic nie napisze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ks_profesor Pani Ewa Milewicz 19.04.09, 21:44 => piotr333 napisało: => => Moje pismo zostalo trzy razy skasowane. W zwiazku z tym nic nie => napisze. => Pozdrawiam Chciałbym Państwu ogłosić, że powołuję zespół, który opracuje program pod wszystko mówiącym hasłem - "Dostęp do komputera dla każdego ucznia". Tak jak każdy polski uczeń ma prawo do ciepłego posiłku, tak powinien mieć też dostęp do komputera, oprogramowania edukacyjnego i internetu. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93833376 Odpowiedz Link Zgłoś
marek503 straszny narod i jego prezydent 08.04.09, 21:38 Ciesze sie, ze mieszkam poza Polska. Zawisc, donosicielstwo i wzajemne oskarzenia to cechy Polakow. Przyklad idzie od glownego nienawistnika, ktory te nienawisc, do wszystkich i do wszystkiego wyssal z mlekiem matki.Walesa zas jest jedynym Polakiem szerzej znanym w Stanach. Na drugim miejscu jest Kosciuszko.To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
1stanczyk Walesa zas jest jedynym Polakiem szerzej znanym w 09.04.09, 18:12 "Walesa zas jest jedynym Polakiem szerzej znanym w Stanach." Jaki zwiazek ma liczba amerykanskich ignorantow z potrzeba przywrocenia naszej najblizszej przeszlosci niezbednej wiarygodnosci, ktora zostala zamydlona nie tylko potrzebami politycznymi sprawujacych dotychczas wladze (przed Kaczynskimi) ale rowniez niejednokrotnie bezprawnym dzialaniem wyrazajacym sie paleniem archiwow czy tez niekontrolowanym dostepem do archiwow. Ta sytuacja przypominala troche powojenna w ktorej sprawujacy wladze pisali swoja historie na swoj uzytek zas przeciwnicy nowych prl-owskich czasow w "odwecie" pudowali swoje falszywe i szkodliwe dla naszej przyszlosci symbole, ktore do dzisiaj jeszcze doskonale funkcjonuja. Jest najwyzszy czas zerwac z ta bardzo zla tradycja bez wzgledu na opinie ignorantow w tym czy innym kraju. Re: straszny narod i jego prezydent Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_troll straszny narod i jego prezydent 14.04.09, 09:34 # marek503 napisało: # # Ciesze sie, ze mieszkam poza Polska. Zawisc, donosicielstwo i # wzajemne oskarzenia to cechy Polakow. Przyklad idzie od glownego # nienawistnika, ktory te nienawisc, do wszystkich i do wszystkiego # wyssal z mlekiem matki.Walesa zas jest jedynym Polakiem szerzej # znanym w Stanach. Na drugim miejscu jest Kosciuszko.To wszystko. Zdrowie wasze w gardła nasze! forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93831713 Odpowiedz Link Zgłoś
pioskee Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 08.04.09, 23:02 Pani Milewicz nie ma racji, za grosz. Nie ma tak samo, jak nie ma jej Dominika Wielowiejska (dzisiejszy poranek w TOKFM) ani wielu innych dziennikarzy (pewnie wszyscy w GW, piszący i paplajacy wg jakiegoś "regulaminu zasad Michnika"). Pani Milewicz z pozostałymi dołącza do chóru nagonki na IPN, w której pretekstem jest ... cokolwiek, co udaje sie przerobić zagrywkami socjotechnicznymi, zakrzyczeć rzeczowe argumenty. Chwila - mówia urzędnicy IPN, prezes Kurtyka i sensowni komentatorzy, chwila z tymi napasciami, jakoby to rzekomo "IPN za naszą kasę stworzył i wydał paszkwil na bohatera". Nic to jednak nie zmienia, bo napastnicy i tak walą "pa wsiech". Robi się po prostu propagandowy kocioł i miesza, miesza, miesza ... Dodatkowo dowiedziec się można rzeczy na prawdę ciekawych z ust i umysłów atakujących IPN, rzeczy które są obrazą moralności i racjonalnych zasad ocen. Krótko mówiąc - indoktrynuje sie ludzi twierdząc, że jeśli jakaś postac publiczna została w jakiejś branży bohaterem, to juz nie jest ważne jej inne postepowanie. Zakrzykuje sie po prostu dowody czyichś draństw, bo mają byc one ... nieważne?, niebyłe?, nie podlegające ocenom i krytyce i sankcji?, tajne (w imię jakiegoś "naczelnego" a może partykularnego dobra)?. Dmie się w fanfary etosu, gdy nikt nie zaprzecza (chyba, że także podając fakty - jak Walentynowicz od lat, dezawuujace opowieści o Wałęsowym bohaterstwie), że niektórzy mają konkretne zasługi w przeszłości. Dlaczego jednak tacy ludzie maja korzystać jedynie z publicznego splendoru, a nie podlegac surowym ocenom, jakie wystawia się podmiotom pretendującym do pozycji wzorów i drogowskazów moralnych. Niech ten i ów - ważny człowiek z okresu PRL-u - korzysta z pozycji bohatera na tyle, na ile zasługuje. Niech to nie przykrywa ani ewentualnie nieślubnych dzieci, ani prywatnych świństw, ani nieoddanych długów, ani innych faktycznie udowodnionych okoliczności złych. Jako zwykły obywatel - nie-bohater i nie-świnia - nie zgadzam się na takie układy, wg których złe uczynki sie nie licza, bo sprawca zrobił także coś ważnego i dobrego. Tym sposobem zabójca z niskich pobudek mógłby się wyluzować po uratowaniu np. tonącego pod lodem dziecka. Z opisanych powodów uważam słynnego doktora G. za złego człowieka a nie za dobrego. Pani Milewicz i jej podobni starają sie to wszystko wytłumaczyć mi odwrotnie do zasad i logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
stalinowski_cenzor_donek Ubekistan_Przyjmuje_Tylko_Ordery_ Lenina__:)) ))))) 09.04.09, 01:17 GWno kabluje: Dziennikarze prosili Prezydenta Polski o komentarz do decyzji pstkomuchów: niejakiej Milewicz i szczekacza Francaniuka, który również zastanawiał się nad oddaniem Polskiego Odznaczenia. Prezydent Polaków Lech Kaczyński: To jest ich decyzja. Nie mogę powiedzieć, żebym chociaż w najmniejszym stopniu rozumiał motywy tej decyzji, ale to jest ich prawo. Nie będę się z tego powodu szczególnie przejmował. ........................................................................................ NIE ROZUMIEM DECYZJI PREZYDENTA DLACZEGO ODZNACZYŁ TE POSKOMUSZE NA OKRĄGŁO SZCZEKAJĄCE NA POLAKÓW KREATURY ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
super_troll Ubekistan_Przyjmuje_Tylko_Ordery_ Lenina__:)) ))))) 19.04.09, 21:32 ~ stalinowski_cenzor_donek napisało: ~ ~ GWno kabluje: ~ ~ Dziennikarze prosili Prezydenta Polski o komentarz do decyzji ~ pstkomuchów: niejakiej Milewicz i szczekacza Francaniuka, który również ~ zastanawiał się nad oddaniem Polskiego Odznaczenia. ~ ~ Prezydent Polaków Lech Kaczyński: ~ To jest ich decyzja. Nie mogę powiedzieć, żebym chociaż w najmniejszym ~ stopniu rozumiał motywy tej decyzji, ale to jest ich prawo. Nie będę się z tego ~ ... Nigdy nie bylem wrogo nastawiony do slużby, waszej slużby [Lech Wałęsa na spotkaniu z funkcjonariuszami WUSW w Gdasku, 1990] forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93831536 Odpowiedz Link Zgłoś
golden_urinal Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 14.04.09, 09:21 => pioskee napisało: => => Pani Milewicz nie ma racji, za grosz. Nie ma tak samo, jak nie ma => jej Dominika Wielowiejska (dzisiejszy poranek w TOKFM) ani wielu => innych dziennikarzy (pewnie wszyscy w GW, piszący i paplajacy wg => jakiegoś "regulaminu zasad Michnika"). => Pani Milewicz z pozostałymi dołącza do chóru nagonki na IPN, w => której pretekstem jest ... cokolwiek, co udaje sie przerobić => zagrywkami socjotechnicznymi, zakrzyczeć rzeczowe argumenty. => Chwila - mówia urzędnicy IPN, prezes Kurtyka i sensowni => komentatorzy, chwila z tymi napasciami, jakoby to rzekomo "IPN za => ... Stokrotka, stokrotka, jest pani na mojej krótkiej liście, pożałuje pani tego, wykończę panią, nie obronią pani agenci służb specjalnych Walterowie Odpowiedz Link Zgłoś
super_troll Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 19.04.09, 21:34 # pioskee napisało: # # Pani Milewicz nie ma racji, za grosz. Nie ma tak samo, jak nie ma # jej Dominika Wielowiejska (dzisiejszy poranek w TOKFM) ani wielu # innych dziennikarzy (pewnie wszyscy w GW, piszący i paplajacy wg # jakiegoś "regulaminu zasad Michnika"). # Pani Milewicz z pozostałymi dołącza do chóru nagonki na IPN, w # której pretekstem jest ... cokolwiek, co udaje sie przerobić # zagrywkami socjotechnicznymi, zakrzyczeć rzeczowe argumenty. # Chwila - mówia urzędnicy IPN, prezes Kurtyka i sensowni # komentatorzy, chwila z tymi napasciami, jakoby to rzekomo "IPN za # ... B. prezydent L. Wałęsa, wymieniony jako jedna z osób ponoszących "szczególną odpowiedzialność" za nieprawidłowości w WSI uważa, że "został pomówiony sformułowaniami zawartymi w raporcie" i zapowiada wystąpienie na drogę prawną przeciwko braciom Kaczyńskim forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=93819094&a=93838425 Odpowiedz Link Zgłoś
pan_obywatel Ewa Milewicz zwróci order przyznany przez prezy... 09.04.09, 07:39 Szanowna Pani Ewo, jest Pani najbardziej odważną i najuczciwszą osobą pośród tych, którzy odebrali swoje ordery z rąk Prezydenta K. Niegodnym jest stać w gronie, którego członkami stają się zakłamani pracownicy i szefowie IPN. W takim towarzystwie znajdują się niestety ludzie, którzy już pośmiertnie zostali odznaczeni i nie mają możliwości oddać czego0ś co miało ich honorować, a w tej chwili ustawiło w jednym szeregu z kłamcami i politycznymi rozrabiaczami. Pan prezydent K. winien widzieć to, że w szeregu ludzi naprawdę zasłużonych stawianie osób pokroju szefa IPN i jego współpracowników jest co najmniej nietaktem, by nie powiedzieć, że to zwyczajna żenada i draństwo. Wierzę, że historia kiedyś pokaże jak niedbałym i krótkowzrocznym człowiekiem jest nasz urzędujący prezydent. A mam nadzieję, że wówczas któryś potomek dzisiaj nagrodzonych i "odważnych" napisze o tym, że prezydent był nierozgarniętym umysłowo człowiekiem ogarnięty manią wielkości. Z wyrazami szacunku dla tych co jak Pani Ewa Milewicz, zachowają się w sposób godny i licujący z honorem. Nie nagradza się ludzi spekulujących w imię pseudonaukowych wywodów, które mają za cel zmieszanie z błotem tych co wespół z licznym gronem dali nam wszystkim wolność. Odpowiedz Link Zgłoś