naturelovers 09.04.09, 11:56 I bardzo slusznie. Sa granice. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
uchuchany "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym nie ... 09.04.09, 11:57 Popieram.. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Szacun 09.04.09, 12:18 Trzeba nazywać rzeczy po imieniu i nie można wyrazić (nawet milczącej) zgody na to aby faszyści zarządzali telewizją publiczną. Szacun - takie zachowania pozwalają jednak wierzyć w ludzką przyzwoitość. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 To musi byc jakas znana kapela . 09.04.09, 12:39 Cos na ksztalt Bon Jovi ? Ma cylinder jak Richie Sambora :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zimnedziadylistopady Re: To musi byc jakas znana kapela . 09.04.09, 12:58 katolik_polski1 napisał: > Cos na ksztalt Bon Jovi ? > Ma cylinder jak Richie Sambora :))) jest znana wsior ludzi ktorzy preferuja samodzielne myslenie a nie czekanie na glos z torunia gdanska wa-wy czy iti pozdrawiam i zycze co bys sam sprobowal.. to nie boli tak bardzo..... Odpowiedz Link Zgłoś
madame_ichnick znana wśród tych, co czekają na głos z Czerskiej 09.04.09, 13:05 chyba zimnedziadylistopady napisał: > jest znana wsior ludzi ktorzy preferuja samodzielne myslenie a nie czekanie na > glos z torunia gdanska wa-wy czy iti pozdrawiam i zycze co bys sam sprobowal.. > to nie boli tak bardzo..... Odpowiedz Link Zgłoś
polacy_ratujcie_mnie Och, wysil się odrobinę... 09.04.09, 13:07 SnL kapelą Wyborczej? I tylko tyle masz do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Jak w TVP takich muzykow promuja .... 09.04.09, 13:12 to rzeczywiscie trzeba ich bojkotowac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r W plebiscycie TVP wygra Horst-Wessel-Lied? 09.04.09, 15:26 Wygląda na to, że plebiscyt Superjedynki będzie musiał się ratować kapelą w tyrolskich majtkach z Austrii lub Niemiec dziarsko wyjącą Horst-Wessel-Lied. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Muzyków ? - chyba przesadziłes jednak 09.04.09, 14:42 katolik_polski1 napisał: > to rzeczywiscie trzeba ich bojkotowac :))) Mysle ,ze za bardzo dowartościowałes tych panów uzywając wobec nich okreslenia "muzycy". Muzycy to grają w filharmonii , w klubach i piwnicach Krakowa ( ale nie tylko), na imprezach jazzowych ( np w Owczarni Muzycznej w Jaworkach). A ci wyżej wymienieni to sobie moga u Wojewódzkiego wystąpić. Ich brak w TV publicznej będzie wyłącznie korzyścią dla polskiej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: Muzyków ? - chyba przesadziłes jednak 09.04.09, 15:29 a Mickiewicz wielkim poetą był. i wzruszał Odpowiedz Link Zgłoś
util Nie masz pojęcia, a zabierasz głos. 09.04.09, 15:58 I co niby próbujesz udowodnić? Że Grabaż to nie muzyk? To jeszcze nazwij białe czarnym. Wolisz tvp bez Grabaża za to z Dodą i Tatianą Okupnik? Twoja sprawa, ale nie śmiej nikogo pouczać w kwestii polskiej kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Och, wysil się odrobinę... 09.04.09, 13:36 A czego innego oczekujesz od ludzi z mózgami przeżartymi kaczyzmem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
zimnedziadylistopady Re: znana wśród tych, co czekają na głos z Czersk 09.04.09, 13:13 wow tosik wymyslil nie za bardzo wiem co masz na mysli podejrzewam ze nic bo pewnikiem nie slyszales ani sztuki textu strachow dlatego bredzisz w modnym stylu Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: To musi byc jakas znana kapela . 09.04.09, 15:15 katolik_polski1 napisał: > Cos na ksztalt Bon Jovi ? > Ma cylinder jak Richie Sambora :))) Dopóki Farfuł nie wyrzucił PiSiorków z TVP to nie protestowali???? Gwiazdy są kapryśne. Odpowiedz Link Zgłoś
marciniok Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 15:42 Ciekawe ze oszusty i komunistyczne indywidua nie przeszkadzały. Odpowiedz Link Zgłoś
wiezet Re: "staszewski ma racje, prosze go nie nominowac 09.04.09, 16:47 juz sam fakt nominowania go do czegokolwiek jest dostatecznie duzym nietaktem, a tu czytam o nadziei na nagrode roku... Odpowiedz Link Zgłoś
epupecki "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym nie ... 09.04.09, 11:59 Jestem za bojkotem! Pamiętajmy jednak, że wszystkiemu winien pis. Kaczyński wiele mówi i chce za świętego uchodzić ale dla władzy wprowadził na salony Leppera i Gietrycha razem z tym tałatajstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 13:55 epupecki napisał: > Jestem za bojkotem! Pamiętajmy jednak, że wszystkiemu winien pis. > Kaczyński wiele mówi i chce za świętego uchodzić ale dla władzy > wprowadził na salony Leppera i Gietrycha razem z tym tałatajstwem. Pamiętajmy, że cała klasa polityczna w Polsce jest zdyskredytowana. PO jak PiS jak SLD, jak PSL... Odpowiedz Link Zgłoś
mira.bella szacun dla tego pana :) 09.04.09, 12:02 popieram. a bojkotuje od lat. przez te sieczke, ktora oferuja w tevałpe Odpowiedz Link Zgłoś
mamina79 "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym nie ... 09.04.09, 12:06 Miło, że w pogoni za kasą, jeszcze ktoś pamięta o wartościach. Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 15:04 mamina79 napisała: > Miło, że w pogoni za kasą, jeszcze ktoś pamięta o wartościach. taaa! jasne! tych nagrod nikt nie oglada a dzieki odmowie jest o kapelach glosno. Kazik to jeszcze ujdzie, ale SNL to jest straszna grafomania. Xero takie. Odpowiedz Link Zgłoś
cortez.the.killer I ja też,k****,bojkotuję.Przed chwilą wyrzuciłem 09.04.09, 12:09 telewizor,żeby nie oglądać tego draństwa.Ciekawe-czy TVP będą bojkotować ci,którzy ciągną największą kasę:prezenterzy,serialowe "gwiazdy",scenarzyści itp.Moim zdaniem-taki ch**.! -- Odpowiedz Link Zgłoś
calli te sprzadajne media-dziwki? 09.04.09, 13:27 przecież to tałatajstwo za 5 zł dało by się we wszystkie otwory przelecieć a Ty chcesz, żeby z koryta z naszych pieniędzy zrezygnowali? nie bądź naiwny, Lis musi alimenty płacić a Kraśko swój gejowski image podtrzymywać, czy naprawdę myślisz, że ci karierowicze zrezygnują dobrowolnie z politycznych synekur?? Odpowiedz Link Zgłoś
k-k-k-k-k Zobaczymy czy Telewizję zbojkotują 09.04.09, 15:20 kabareciarze,którzy naokrągło występują w "dwójce" i ciągną z tego napewno niezłą kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym nie ... 09.04.09, 12:12 "Grabowski tłumaczy, że zadaniem inteligencji, w tym także muzyków jest, by "nie milczeć w obliczu ogłupiającej propagandy"." Mnie zachwycil ten fragment, szczegolnie o tej inteligencji i muzykach ;) (bojkot oczywiscie popieram, ale mam pytanie: czemu dopiero teraz? Co to wczesniej "oglupiajacej propagandy" niby nie bylo?!?) _________________________________ Zadnych kaczorow, zadnych donaldow! Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 14:48 kijwoko napisał: > > (bojkot oczywiscie popieram, ale mam pytanie: czemu dopiero teraz? Co to > wczesniej "oglupiajacej propagandy" niby nie bylo?!?) Była tylko dla pana grabaża czy dla pana Staszewskiego właściwa. Tęczowe flagi, Simon Mol czy komuchy to ich świat. Odpowiedz Link Zgłoś
xys71 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 14:56 Pamietam koncert Kultu, chyba z 1986 roku, na ktorym Kazik wypieprzal kamerzystow PRL-owskiej telewizji ze sceny. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 14:59 xys71 napisał: > Pamietam koncert Kultu, chyba z 1986 roku, na ktorym Kazik wypieprzal > kamerzystow PRL-owskiej telewizji ze sceny. Bo Kazik jedyne w co wierzy to MONETA. A nic lepiej go nie promuje jak notatka w mediach. Skoro z muzyką nie może się przebić to robi to inaczej. Ostatnio nawet słyszałem, że się przerobił na Legionistę. Co tam, że na meczu nie był pewnie z 10 lat - ważne żeby "zdobywać" słuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
xys71 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 15:04 sharn1 napisał: > > Bo Kazik jedyne w co wierzy to MONETA. A nic lepiej go nie promuje jak notatka > w > mediach. Skoro z muzyką nie może się przebić to robi to inaczej. Ostatnio nawet > słyszałem, że się przerobił na Legionistę. Co tam, że na meczu nie był pewnie z > 10 lat - ważne żeby "zdobywać" słuchaczy. nie rouzmiem co to ma wspolnego z tym co napisalem, ale nawiasem mowiac Kazik nie musi sie nigdzie przebijac, bo zrobil to juz ze 20 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 15:10 xys71 napisał: > sharn1 napisał: > > > > > Bo Kazik jedyne w co wierzy to MONETA. A nic lepiej go nie promuje jak no > tatka > > w > > mediach. Skoro z muzyką nie może się przebić to robi to inaczej. Ostatnio > nawet > > słyszałem, że się przerobił na Legionistę. Co tam, że na meczu nie był pe > wnie z > > 10 lat - ważne żeby "zdobywać" słuchaczy. > > nie rouzmiem co to ma wspolnego z tym co napisalem, ale nawiasem mowiac Kazik > nie musi sie nigdzie przebijac, bo zrobil to juz ze 20 lat temu I już nie potrzebuje hajsu? To zwykły kapitalizm - obliczył, że bardziej niż bezsensowna kolejna nagroda przyznanie której nikogo nie obejdzie opłaci się BOJKOT (zresztą ostatnio popularny vide PiSowcy). Nagroda to rzecz zwykła, spodziewana, miałka. Ale bojkot? No o tym to napiszą nawet ci którzy nie zajmują się niszową twórczością artystyczną. Na tym Kazik zrobił karierę i tego się trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
xys71 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 15:17 Nigdy nie twierdzil, ze nie chce zarabiac na swojej muzyce, ma poglady mniej wiecej stabilne od kilkudziesieciu lat i ja mu ufam, a Farfal to faszysta Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 15:19 xys71 napisał: > Nigdy nie twierdzil, ze nie chce zarabiac na swojej muzyce, ma poglady mniej > wiecej stabilne od kilkudziesieciu lat i ja mu ufam, a Farfal to faszysta No popatrz. Faszysta. I to potężny skoro nawet ten wielki Kazik ma wszystkich widzów w dupie z jego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
xys71 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 15:23 na jakiej podstawie uwazasz, ze ma widzow w dupie, zreszta chyba nie ma sensu z Toba dalej trolowac, zaglosuj sobie na Legion. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 15:28 xys71 napisał: > na jakiej podstawie uwazasz, ze ma widzow w dupie, zreszta chyba nie ma sensu z > Toba dalej trolowac, zaglosuj sobie na Legion. Zdaje się te nagrody przyznają widzowie nie Farfał, więc? Odpowiedz Link Zgłoś
xys71 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 15:32 Wiec glosuj na Legion Odpowiedz Link Zgłoś
moloch99 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 10.04.09, 00:26 Pan sharn1 jest bardzo zabawny :) Wydaje się jakby zjadł wszystkie rozumy świata, a tak na prawdę o Kaziku i Grabażu gó... wie i próbuje się mądrzyć. "Wolność. Po co wam wolność? Macie przecież telewizję Wolność. Po co wam wolność? Macie przecież Interwizję, Eurowizję Wolność. Po co wam wolność? Macie przecież tyle pieniędzy Wolność. Po co wam wolność? I będziecie ich mieć coraz więcej" Odpowiedz Link Zgłoś
eses2 "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym nie .. 09.04.09, 12:33 Grabaz,p.a.l.a.n.c.i.e w co ty sie włączasz? Abstrahując od dyskusji kto ma racje - stawiając sie po "tej" stronie (tak sam beznadziejnej jak "tamta') zaprzeczasz po prostu swoim tekstom, które wyśpiewywałeś przez tyle lat Odpowiedz Link Zgłoś
polacy_ratujcie_mnie Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 13:14 Tzn. występując w show TVP rządzonej przez kompanię wszechpolaków dawałby świadectwo swych tekstów? Kiepsko u ciebie z percepcją. Poza tym bojkotując Farfała i Bosaka nie stanął po żadnej "tamtej" stronie, tylko "przeciw" wszechpolakom. I tylko tyle. A jeśli wg. ciebie tak zachowuje się palant, to ja nim chetnie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 13:30 jedyne, co Grabaż z Kazikiem powinni zrobić, to pójść na tę imprezę i nabluzgać pajacom ze sceny przed milionową widownią; albo zrobić taki numer, jaki wyciął Kazik ze swoimi '1oo milionami' kiedyś Wałęsie w Sopocie. a tak to tylko zmarnowana szansa na odrobinę fermentu w tym zapyziałym polskim media-grajdole.. Odpowiedz Link Zgłoś
turbo_wesz Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 15:34 był też incydent z kawałkiem "dziewczyny". ponieważ nie dali zagrać inaczej niż z playbacku Kazik wyszedł w koszulce i gaciach i gadał coś, w oczywisty i widoczny sposób nie mającego nic wspólnego z tekstem piosenki, do suszarki Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 15:42 jest na jutubie, klasior ;] pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jabberski "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym nie ... 09.04.09, 12:34 Brawo Grabaż !!! Może inni się obudzą Odpowiedz Link Zgłoś
26101985a A ja sie z bojkotem nie zgadzam. 09.04.09, 12:40 A ja sie z tym nie zgadzam, chociaz sam nie cierpie faszystow. Jedynym powodem, dla ktorego nie olgadam publicznej jest jej poziom. I jezeli Grabaz by zbojkotowal TVP i superjedynki ze wzgledu na oferowana tam zenada to zgoda. Ale jezeli to robi ze zwgledu na Farfała to mam pewne watpliwosci. Po pierwsze uwazam, ze prezes tvp ma prawo miec faszystowskie poglady, tak samo jak komunistyczne, antyglobalistyczne, libertarianskie czy jakiekolwiek inne, o ile oczywiscie nie stosuje nachalnej propagandy swojego punktu widzenia. Po drugie, nie rozumiem dlaczego akurat teraz bojkot jest uzasadniony, a nie przy praktycznie kazdym innym prezesie, ktory jedynie realizowal partyjne polecenia. Prosze wiec sie nie zagrzewac tak bardzo. Farfał jest, za pol roku czy rok zmieni go ktos inny, pewnie jeszcze gorszy. Ot, logika wewnetrzna Tvp. Odpowiedz Link Zgłoś
fuckinduckkiller Re: A ja sie z bojkotem nie zgadzam. 09.04.09, 13:01 Nie no, jacha! Każdy może mieć faszystowskie poglądy! W końcu Himmler i Eichman byli spoko!! Może nie tak cool jak antyglobaliści ale zawsze. A Goebbels to przeginał z tą nachalną propagandą to fakt i pamietaj Farfałku tak nie można bo zmieni cię ktoś gorszy!! Może wielbiciel Iosifa Wissarionowicza Dżugaszwilego?? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: A ja sie z bojkotem nie zgadzam. 09.04.09, 14:50 fuckinduckkiller napisał: > Nie no, jacha! > Każdy może mieć faszystowskie poglądy! > W końcu Himmler i Eichman byli spoko!! Może nie tak cool jak antyglobaliści ale > zawsze. > A Goebbels to przeginał z tą nachalną propagandą to fakt i pamietaj Farfałku ta > k > nie można bo zmieni cię ktoś gorszy!! > Może wielbiciel Iosifa Wissarionowicza Dżugaszwilego?? Ciekawe, że takie opnie wyrażają ludzie chodzący w koszulkach z bydlakiem Che. Odpowiedz Link Zgłoś
banan333 Re: A ja sie z bojkotem nie zgadzam. 09.04.09, 13:05 hmmm a propagowanie poglądów faszystowskich nie jest zakazane??? zdaję się że F. mocno propagował??? Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: A ja sie z bojkotem nie zgadzam. 09.04.09, 14:59 banan333 napisał: > hmmm a propagowanie poglądów faszystowskich nie jest zakazane??? > zdaję się że F. mocno propagował??? To idź na policję. Ale w podskokach. Odpowiedz Link Zgłoś
bzikofski tak, ale... 09.04.09, 13:12 troche moze w tym racji jest że bojkotuje nagle jak się Farfał pojawił... ale z drugiej strony chyba w jakiś sposób można zamanifestować swoje poglądy i to jest wg mnie dobry sposób (lepszy niż pisanie piosenki na ten temat). to samo zrobili filmowcy i inni ludzie sztuki pare dni temu, dlaczego nie zrobili tego wcześniej, przecież wiedzą że tv to papka dla mas ? dobrze że jest bojkot, bo w ten sposób jest jakiś głos, jakis sygnał dla innych ludzi, ot choćby czytelników internetu.. TVP to nie miejsce dla ludzi o takich poglądach i miejmy nadizeje ze ten człowiek nie bedzie pełnił tego typu funkcji w przyszłości. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
hooknose Kto to jest? 09.04.09, 12:40 Jakiś mierny muzykant chce bojkotować TVP? a może to jest forma autoreklamy? czy władze Polskich miast i wsi, w których koncertował lub będzie koncertował ten zespół, nie mają w swoim składzie ludzi nieodpowiadających światopoglądowi "lidera"? jeśli tak to kapela będzie zmuszona zejść do piwnicy, oczywiście za zgodą "grabaża".Swoją drogą, dziwię się reszcie zespołu, żeby zgadzała się na destrukcję "grabaża". Chyba niedługo rozpocznie karierę solową, może tu jest "grabarz" pogrzebany. Odpowiedz Link Zgłoś
bzikofski Re: Kto to jest? 09.04.09, 12:50 sam jesteś mierny. nie podejmuj dyskusji jeśli nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Kto to jest? 09.04.09, 12:52 bzikofski napisał: > sam jesteś mierny. > > nie podejmuj dyskusji jeśli nie masz pojęcia. --------------------- A ty masz pojecie o dorej muzyce ? Odpowiedz Link Zgłoś
bzikofski Re: Kto to jest? 09.04.09, 12:55 po pierwsze - nie wspomniałem o muzyce. po drugie - o gustach się nie rozmawia. po trzecie - nie chce mi się z Tobą gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
supermoher Ale sie usmialem :) Katolicy rozmawiaja o muzyce, 09.04.09, 13:15 ale jaja. Rozumiem ze to co jest teraz w tvp doskonale trafia w ich gusta. Jak nie mysla to sluchaja dody i feela a jak probuja myslec to koled, bogurodzicy i, w przyplywie narodowokatolickich emocji Kaczmarskiego albo Sikory. Tak trzymać buraki! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Ale sie usmialem :) Katolicy rozmawiaja o muz 09.04.09, 13:18 supermoher napisał: > ale jaja. Rozumiem ze to co jest teraz w tvp doskonale trafia w ich gusta. Jak > nie mysla to sluchaja dody i feela a jak probuja myslec to koled, bogurodzicy i > , w przyplywie narodowokatolickich emocji Kaczmarskiego albo Sikory. Tak trzyma > ć buraki! ----------------------------- Masz jakies nadprzyrodzone wlasciwosci , ze potrafisz z jednego postu odgadnac kto jaka muzyke lubi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
europacierz Nadprzyrodzone to ma ponoś przyrodzenie 09.04.09, 14:45 leczy nim syfilis wśród prostytutek Odpowiedz Link Zgłoś
zimnedziadylistopady Re: Kto to jest? 09.04.09, 12:51 mierna to jest twoja wiedza na temat strachow i grabaza w szczegolnosci ale w sumie jak sie slucha rmf itp i calej papki serwowanej przez media to i co sie dziwic Odpowiedz Link Zgłoś
polacy_ratujcie_mnie Re: Kto to jest? 09.04.09, 12:53 Mierny muzykant? Przeciez nawet nie wiesz co gra biedaku. Odpowiedz Link Zgłoś
malepiffko ale on naprawde jest mierny 09.04.09, 13:28 nie umie spiewac, na gitarze gra co najwyzej poprawnie (raczej brzdaka) a teksty to ma dla wkur##onych i do bolu naiwnych 13stolatkow. bardziej do niego pasuje okreslenie "wykonawca" a nie "muzyk" Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Może i jest, tylko nie o to chodzi tak naprawdę 09.04.09, 13:52 malepiffko napisał: > nie umie spiewac, na gitarze gra co najwyzej poprawnie (raczej > brzdaka) a teksty to ma dla wkur##onych i do bolu naiwnych > 13stolatkow. > bardziej do niego pasuje okreslenie "wykonawca" a nie "muzyk" Pisiorki próbują dezawuować i odwracać uwagę, niektórze też kłamliwie próbują od razu przypisywać Grabażowi jakieś związki "z Czerską". Bo de facto nie mają nic do powiedzenia, bo koleś po prostu powiedział głośno prawdę i jak widać, trafił:)Zauważ, do sedna sprawy, czyli do powodów z jakich zrezygnował, żaden pisior się nie odniósł nawet słowem. Bo i co mają powiedzieć?...:) Ja osobiście też za taką muzyką nie przepadam, rock progresywny pomieszany ze ska to nie moja bajka, ale faceta szanuję, zwłaszcza teraz, za odwagę cywilną i za honor. Odpowiedz Link Zgłoś
alcabin Re: Może i jest, tylko nie o to chodzi tak napraw 09.04.09, 14:06 > Zauważ, do sedna sprawy, czyli do powodów z jakich zrezygnował, żaden > pisior się nie odniósł nawet słowem. Bo i co mają powiedzieć?...:) 1) Nie bardzo jest siedo czego odnosić bo nie mowa jest o faktach tylko o opiniach tego pana. 2) Z tego co mi wiadomo to PiSiory nie lubią Farfała bo to nie ich bajka więc również nie trafiłeś. > Ja osobiście też za taką muzyką nie przepadam, rock progresywny pomieszany ze > ska to nie moja bajka, ale faceta szanuję, zwłaszcza teraz, za odwagę cywilną i > za honor. Nie oszukujmy się jaką odwagę? Przecież pałą nie dostanie. Nie zamkną go. Jedyne co może go spotkać to wywiady w wyborczej, TVNie itp. więc raczej nie chodzi o odwagę. Zwłaszcza, że jego "lata świetności" dawno minęły co jakoś szczególnie mnie nie dziwi. Jak już mam kogoś szanować to raczek Kazika ale ten coś z wyborczą mało rozmowny był. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Jednak Ci odpowiem 09.04.09, 15:04 y.y napisał: Pisiorki próbują dezawuować i odwracać uwagę, Miałem nie odpowiadać z uwagi na Twój brak kultury osobistej ( obraźliwe określenia wobec przeciwników w dyskusji) , ale w koncu , co mi zależy ? To sobie wystawiasz swiadectwo. Bo de facto nie mają nic > do powiedzenia, bo koleś po prostu powiedział głośno prawdę i jak widać, > trafił:)Zauważ, do sedna sprawy, czyli do powodów z jakich zrezygnował, żaden > pisior się nie odniósł nawet słowem. Bo i co mają powiedzieć?...:) Myslę ,że każdy myslacy czlowiek (bez wzgledu na orientacje polityczna ) odpowiedział by tak : Farfał został powołany na to stanowisko zgodnie z obowiązujacym w Polsce prawem , w procedurach , które sami ( poprzez swych przedstawicieli wylonionych w wyborach) ustalilismy. Możemiy nie znosic Farfała , ale prawo musimy szanowac. Jesli ktos nazwijmy to "bojkotuje" TV publiczna , bo nie znosi poglądów Farfała- to jest tylko i wyłącznie prywatna sprawa bojkotującego. I nie ma z czego robic afery i wydarzenia politycznego. Tym bardziej nie ma sensu analizować powodów "bojkotu". Równie dobrze ktos moze omijac Warszawę , bo mu się poglądy Prezydenta Warszawy nie podobaja. ale faceta szanuję, zwłaszcza teraz, za odwagę cywilną i > za honor. Za jaką odwagę? Czym zaryzykował ? Więzieniem ? Utrtatą zdrowia ? Odsiadką? A honor? Watpliwa sprawa. Grabaż jest porażająco mierny ,słabiutki gitarzysta, teksty ma fatalne. Tak naprawdę to on sobie po prostu robi reklamę i zawsze się znajda infantylni , którzy to kupia. Kazik zdecydowanie lepszy- ale niestety trochę "podstarzały idol". Prywatnie myslę ,ze martwi się "przemijaniem czasu" i szuka w ten sposób chyba namiastki dawnej sławy. Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 Re: Jednak Ci odpowiem 09.04.09, 15:24 > Myslę ,że każdy myslacy czlowiek (bez wzgledu na orientacje > polityczna ) odpowiedział by tak : Farfał został powołany na to > stanowisko zgodnie z obowiązujacym w Polsce prawem , w procedurach , > które sami ( poprzez swych przedstawicieli wylonionych w wyborach) > ustalilismy. > Możemiy nie znosic Farfała , ale prawo musimy szanowac. Jesli ktos > nazwijmy to "bojkotuje" TV publiczna , bo nie znosi poglądów Farfała- > to jest tylko i wyłącznie prywatna sprawa bojkotującego. > I nie ma z czego robic afery i wydarzenia politycznego. > Tym bardziej nie ma sensu analizować powodów "bojkotu". > Równie dobrze ktos moze omijac Warszawę , bo mu się poglądy > Prezydenta Warszawy nie podobaja. W 100% się zgadzam > Za jaką odwagę? Czym zaryzykował ? Więzieniem ? Utrtatą zdrowia ? > Odsiadką? > A honor? Watpliwa sprawa. > Grabaż jest porażająco mierny ,słabiutki gitarzysta, teksty ma > fatalne. Tak naprawdę to on sobie po prostu robi reklamę i zawsze > się znajda infantylni , którzy to kupia. > Kazik zdecydowanie lepszy- ale niestety trochę "podstarzały idol". > Prywatnie myslę ,ze martwi się "przemijaniem czasu" i szuka w ten > sposób chyba namiastki dawnej sławy. Tu się zgadzam w 90% ;-) Fakt, że z odwagą to ja bym tego nie łączył. Tto że Grabaż wybitnym gitarzystą nie jest to też jest powszechnie wiadomo. To że nie potrafi śpiewać i przez 30 lat się nie nauczył też wszyscy wiedzą, ale moim zdaniem teksty ma dobre i ma w sobie to coś, że jednak słucha go się z przyjemnością. A z tą reklamą to też się nie zgodzę, bo jednak Grabaż jest bardzo znany ze swoich poglądów i z działalności w antifa, więc nie sądzę, żeby ten bojkot był spowodowany takimi niskimi pobudkami jak reklama. Odpowiedz Link Zgłoś
stasio_paluch A kim ty jesteś? 09.04.09, 16:19 > Grabaż jest porażająco mierny ,słabiutki gitarzysta, teksty ma > fatalne. Skąd tyś się urwał? Jego teksty wydała Lampa, dostał Paszport Polityki, ale wg. ciebie jest "porażająco mierny". Pokaż mi lepsze rockowe teksty, które w dodatku się sprzedają w takich ilościach. ANTIFA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Ojej, zaszczyt mnie kopnął:) 14.04.09, 09:59 remik.bz napisał: > Miałem nie odpowiadać z uwagi na Twój brak kultury osobistej ( > obraźliwe określenia wobec przeciwników w dyskusji) , ale w koncu , > co mi zależy ? To sobie wystawiasz swiadectwo. Szanowny remiku. Gratuluję konsekwencji w takim razie. Co do kultury, to przepraszam bardzo, ale używam takiego języka, jak dyskutanci, do których nawiązuję. Nie trzeba być omnibusem i Sherlockiem Holemesem aby odnaleźć kilka jakże kulturalnych postów oczywistych zwolenników szeroko pojętej prawicy w tym temacie, aby się przekonać, jakim językiem operują. Zresztą, zanim zaczniesz mi zwracać uwagę, spójrz może najpierw na siebie i przykłady Twojej "kultury" tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=92603155&a=92635868 albo tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=92438249&a=92534993. Kiedy ktoś jest kulturalny, ja również jestem. Wobec trolli, którzy obrażają Grabaża, a nic konkretnego nie mają do powiedzenia, nie czuję się do tego zobligowany. No i nie pisze do nikogo personalnie, więc jak ktoś się czuje dotknięty, no to już tylko jego problem. Jesli ktos nazwijmy to "bojkotuje" TV publiczna , bo nie znosi poglądów Farfała- to jest tylko i wyłącznie prywatna sprawa bojkotującego. I nie ma z czego robic afery i wydarzenia politycznego. Tym bardziej nie ma sensu analizować powodów "bojkotu". >>>Praimo, nie ja zacząłem obrażać Grabaża per "dupa nie muzyk" (trawestując), a jedynie podsumowałem niektóre wypowiedzi. Secundo, nie widzę w tym wydarzenia politycznego, w artykule też nic o tym nie było napisane, przedstawiono co napisał Grabaż, jego powody, wspomniano o Kaziku. Co do sensu analizowania powodów, wybacz, pozostawię sobie prawo do analizowania, nic nikomu do tego, jak ktoś nie chce - nie musi przecież. > Za jaką odwagę? Czym zaryzykował ? Więzieniem ? Utrtatą zdrowia ? > Odsiadką? >>>A czy ja coś takiego napisałem? Nie? To czemu mi wkładasz w usta nie moje słowa? Dla mnie to jest odwaga, aby powiedzieć, że ma się gdzieś jakąkolwiek telewizję pracując w showbusinessie. Niektórzy artyści pójdą i będą się grzecznie uśmiechać odbierając nagrody, Grabaż i Kazik stwierdzili, że nie połążą na ołtarzu swoich poglądów w imię parcia na szkło. Dla mnie to jest odwaga. > A honor? Watpliwa sprawa. > Grabaż jest porażająco mierny ,słabiutki gitarzysta, teksty ma > fatalne. Tak naprawdę to on sobie po prostu robi reklamę i zawsze > się znajda infantylni , którzy to kupia. >>>Chyba powinieneś sprawdzić w słowniku znaczenie słowa "honor". Co honor ma wspólnego z tym, czy ktoś jest dobrym czy kiepskim muzykiem, nie wiem. Najwyraźniej honor mają tylko dobrzy muzycy wg niektórych:) Po drugie, oczywiście zawsze można cynicznie powiedzieć, że jak ktoś publicznie coś powie, to robi sobie reklamę. No ale z figurami retorycznymi nie chce mi się dyskutować:) Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Kto to jest? 09.04.09, 14:54 polacy_ratujcie_mnie napisał: > Mierny muzykant? Przeciez nawet nie wiesz co gra biedaku. Ile płyt sprzedał? 5 tysięcy? 6? Mierny niszowy artysta nie odbiegający od całej polskości którą zresztą pogardza. Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Re: Kto to jest? 09.04.09, 13:43 Jakiś mierny muzykant chce bojkotować TVP? a może to jest forma autoreklamy? > czy władze Polskich miast i wsi, w których koncertował lub będzie koncertował > ten zespół, nie mają w swoim składzie ludzi nieodpowiadających światopoglądowi > "lidera"? no tak z twoją ynteligentną Dodą SnL i Kazik nie maja się co równać:) Odpowiedz Link Zgłoś
trv Taaa... 09.04.09, 13:58 Mierny muzykant? Grabaż był obecny na scenie gdy Doda robiła jeszcze pod siebie w pieluchy. I w przeciwieństwie do Dody czy innego Feela nie musi grać na wszelkiego rodzaju imprezach okolicznościowych do kotleta w stylu otwarcie szaletu w Pi...chlewicach czy Dni Morza w Szczecinie albo dni miasta Krakowa albo jakieś inne przygrywanie przy kotlecie ew. hamburgerze i syfiastym piwie. Naprawdę wydaje mi się, że Grabaż nie jest osobą która musi jakoś się szczególnie lansować, nawet gdyby chciał pobawić się w karierę solową. Na koncerty SnL podobnie jak kiedyś Pidżamy Porno, ściągają tłumy, a że są to głównie ludzie młodzi i często zbuntowani to już inna bajka. Ich muzyka trafia w swój target, jest grana w klubach studenckich, często są na różnego rodzaju juwenaliach itd i chyba naprawdę nie potrzebują dodatkowej promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 To moze zacytuj jeden z ich tekstow ? 09.04.09, 14:00 Tak na skosztowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Kto to jest? 09.04.09, 14:52 hooknose napisał: > Jakiś mierny muzykant chce bojkotować TVP? a może to jest forma autoreklamy? > czy władze Polskich miast i wsi, w których koncertował lub będzie koncertował > ten zespół, nie mają w swoim składzie ludzi nieodpowiadających światopoglądowi > "lidera"? jeśli tak to kapela będzie zmuszona zejść do piwnicy, oczywiście za > zgodą "grabaża".Swoją drogą, dziwię się reszcie zespołu, żeby zgadzała się na > destrukcję "grabaża". Chyba niedługo rozpocznie karierę solową, może tu jest > "grabarz" pogrzebany. Sprzedał z 5 tysięcy płyt i wydaje mu się że jest ważny albo znany czy coś. Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 Re: Kto to jest? 09.04.09, 15:10 > Sprzedał z 5 tysięcy płyt i wydaje mu się że jest ważny albo znany czy coś. Jakby sprzedał z 5 tysięcy płyt to by go na superjedynki nie zapraszali. I nie chodzi o to czy się czuje ważny czy nie. Grabaż po prostu ma w dupie tvp i Pana Farfała i nie chce występować w tv i ja go rozumiem i szanuje za to. Niestety nie ma w Polsce wielu artystów, którzy mają sławę i kasę w głębokim poważaniu i odmawiają jak Grabaż czy Kazik. Zdecydowana większość robi wszystko żeby się wylansować w telewizji i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Kto to jest? 09.04.09, 15:17 somsiad82 napisał: > > Sprzedał z 5 tysięcy płyt i wydaje mu się że jest ważny albo znany > czy coś. > > Jakby sprzedał z 5 tysięcy płyt to by go na superjedynki nie > zapraszali. I nie chodzi o to czy się czuje ważny czy nie. Grabaż po > prostu ma w dupie tvp i Pana Farfała i nie chce występować w tv i ja > go rozumiem i szanuje za to. Niestety nie ma w Polsce wielu > artystów, którzy mają sławę i kasę w głębokim poważaniu i odmawiają > jak Grabaż czy Kazik. Zdecydowana większość robi wszystko żeby się > wylansować w telewizji i tyle. No tak - Kazik ma kasę w powarzaniu. Pewnie jakby to przeczytał to by umarł ze śmiechu. Odpowiedz Link Zgłoś
somsiad82 Re: Kto to jest? 09.04.09, 15:34 > No tak - Kazik ma kasę w powarzaniu. > > Pewnie jakby to przeczytał to by umarł ze śmiechu. Ok, co do Kazika to może przesadziłem, ale Grabaż jest znany z działalności w antifa i swoich antyfaszystowskich poglądów i z tego że nie lubi się lansować w mediach, więc nie dopatrywałbym się tutaj jakiś niskich pobudek. P.S. poważanie się piszę przez "ż" Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kto to jest? 09.04.09, 14:53 hooknose napisał: > Jakiś mierny muzykant chce bojkotować TVP? a może to jest forma autoreklamy? > czy władze Polskich miast i wsi, w których koncertował lub będzie koncertował > ten zespół, nie mają w swoim składzie ludzi nieodpowiadających światopoglądowi > "lidera"? jeśli tak to kapela będzie zmuszona zejść do piwnicy, oczywiście za > zgodą "grabaża".Swoją drogą, dziwię się reszcie zespołu, żeby zgadzała się na > destrukcję "grabaża". Chyba niedługo rozpocznie karierę solową, może tu jest > "grabarz" pogrzebany. Dokladnie taka sama logika kierowali sie niegdys dzialcze partyjni PZPR, a dzisiaj PiS...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <------------------------=-=--- 09.04.09, 12:53 Tak dzieciaki, nie tylko kasa jest ważna. Ale niektórym się wydaje, że jest inaczej. a przy okazji: WIELKIE POZDRO dla KAZINA od fanów z NOWEJ HUTY Odpowiedz Link Zgłoś
emce_dwa "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym nie ... 09.04.09, 12:55 wielki szacun dla naszych DOBRYCH POLSKICH ARTYSTÓW ! słuchacz radiowej Trójki Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 14:56 emce_dwa napisał: > wielki szacun dla naszych DOBRYCH POLSKICH ARTYSTÓW ! > > słuchacz radiowej Trójki Chyba nie piszesz o tych dwóch? Bo oni akurat ze słowem artysta mają mało wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
duch-2 "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym nie ... 09.04.09, 12:59 Nie ma problemu - mogę bojkotować TVP. Nawet będzie mi łatwo - od długiego czasu nie oglądam prawie w ogóle telewizji, bo nie ma tam nic ciekawego... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
tapir71 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 13:08 Osobiście Pan Grabaż nie jest dla mnie żadnym autorytetem ale zgadzam się z nim. Ale UWAGA !!! żeby to całe zamieszanie nie zostało wykorzystane odwrotnie. Bo o to chyba chodzi. Pozdro dla Kazka ! Odpowiedz Link Zgłoś
safed "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym nie ... 09.04.09, 13:13 Tylko czekać, aż "Gazeta Wyborcza" opublikuje listy protestacyjne Skaldów, Alibabek, Jerzego Połomskiego i zwycięzców festiwalu piosenki żołnierskiej w Kołobrzegu. Wszystkie zakurzone gwiazdy - nadszedł wasz czas - można się podlansować na antyfaszyzmie! Odpowiedz Link Zgłoś
polacy_ratujcie_mnie Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 13:16 Tylko tyle z tego zrozumiałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
cecora artyści, artyści 09.04.09, 13:16 Kazik śpiewał że "wszyscy artyści to prostytutki" a teraz wraz z innymi aŁtorytetami estrady podpisuje się pod jakimiś listami. Co artyści czuja gdzie jest kasa? Ciekawe czy byli by tacy mocni e gembie gdyby nie było internetu, Polsatu TVNu(który zaraz poleci by robić z nimi wywiad), stacji radiowych ect. Zaraz pobiegli by machać ogonkiem do Farfała by promował ich płytę na antenie. Żenada Odpowiedz Link Zgłoś
rty99 Grabaz wsadz se w d... swoj bojkot 09.04.09, 13:18 I tak juz nikt cie nie oglada. Odpowiedz Link Zgłoś
rty99 Re: Ciekawe... 09.04.09, 13:46 trv napisał: > To ciekawe, bo na koncertach tłumy. Chyba tlumy imbecyli, hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Ciekawe... 09.04.09, 14:00 Podobno o gustach się nie dyskutuje. A poza tym żal Ci ściska cztery litery, że kogoś stać na to by wybrać się na koncert lubianego wykonawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
hildegunst a R. Banasiak i chłopcy z Ordynackiej 09.04.09, 13:21 "Grabażowi" nie przeszkadzali - nonkoformista, pożal się Boże. :-P Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Grabaże i inni kiepscy ustępują lepszym 09.04.09, 13:23 To bardzo trafna decyzja tego gościa. Raczej nie miał szans. Ustąpił lepszym, ale przy okazji zrobił sobie reklame za która w normalnym trybie musiałby dobrze sypnąć kasą.... Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym nie .. 09.04.09, 13:24 Zgadzam się z Grabażem i Kazikiem... Po prostu sa ludzie, którym ręki się nie podaje i nie mówi dzień dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: "Grabaż" o bojkocie TVP: Są ludzie, którym ni 09.04.09, 13:29 Cieszy i podnosi na duchu,ze są jeszcze w Polsce ludzie przyzwoici, którzy mówią otwarcie o tym, jakie towarzystwo zawładnęło TVP. Brawo Grabaz i Kazik! Odpowiedz Link Zgłoś
danwrc1 "Grabaż" hehe tylko kasa sie 09.04.09, 13:27 liczy anie tam idee zreszta jakie idee moze miec punkrokowiec??? załosne Farfał górą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: "Grabaż" hehe tylko kasa sie 09.04.09, 13:30 Za to Farlal ma idee bardzo wyraziste. Sieg heil! Odpowiedz Link Zgłoś
innewidoki tiaaaa... 09.04.09, 13:32 superjedynki to żenada od dawna. szkoda tylko, że wszyscy artyści to prostytutki i nie szkodziły im w telewizji czerwone ludki. za kwiatkowskiego jakoś nikt niczego nie bojkotował i listów nie pisał... koszulki brunatnej nikt nie chce nosić - i słusznie. szkoda, że tiszercik z czegewarą nikomu nie wadzi... Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 Legion, Honor, Konkwista 09.04.09, 13:34 potwierdziły uczestnictwo w superjedynkach hahaha Odpowiedz Link Zgłoś