koham.mihnika.copyright 13.04.09, 15:29 a jakby pan namiestnik tak z wlasnej kasy pare zlotych polozyl? nie trzeba czekac na Sejm, wystarczy odrobina dobrej woli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clooney_g Prezydent: Trzeba zastanowić się nad sposobem i... 13.04.09, 15:30 Większego bełkotu świat nie słyszał... Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Lech "Żałoba" Kaczyński - pan smutku 13.04.09, 18:24 Chyba kartofel chce jakiś rekord pobić. Współczuje ofiarom, ale sądze ze raczej pomoc jest im potrzebna a nie wielka żałoba. --------------- Wole coś zjeść i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Czy Jaroslaw Kaczyński wciaz rzadzi ?????????????? 14.04.09, 05:03 w tragicznym dniu katarstofy w Kamieniu Pomorskim dobrasekta napluł: > Chyba kartofel chce jakiś rekord pobić. > > Współczuje ofiarom, ale sądze ze raczej pomoc jest im potrzebna a nie wielka żałoba. M: No dobrze, wyrzygales sie (babcia klosetowa dziekuje, ze nie w jej kibelku) wiec powaznie. Oto realcja GW.... "Jeden z poszkodowanych opowiadał, że razem z żoną wyskoczyli przez okno w samej bieliźnie. - Ludzie z okiem rzucali dzieci - mówi. Mężczyzna przekonuje, że od strony, od której wyskakiwali ludzie, nie było strażaków i drabin. - Ludzie krzyczeli pomocy, płoniemy, próbowali skakać i wyrzucali dzieci przez okno, sami skakali - relacjonowała w TVP Info jedna z mieszkanek. (...)- Po godzinie 10 ktoś zastukał do drzwi i krzyczał że się pali. Moja siostra krzyczała do mnie "Darek, ratuj mnie!". Wywaliłem drzwi z tamtej strony, gdzie była droga pożarowa, wołałem strażaka, ale on uciekł - opowiada kolejny mieszkaniec. Ludzie żalą się, że to na nich leżał ciężar ratowania ludzi, którzy wyskakiwali z okien. Strażacy mieli biegać wokół budynku zdezorientowani. " Świadkowie: Budynek płonął jak pochodnia, ludzie skakali z okien awe, Gazeta.pl, PAP 2009-04-13, ostatnia aktualizacja 2009-04-13 20:08 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,6493266,Swiadkowie__Budynek_plonal_jak_pochodnia__ludzie_skakali.html TVN 24 pokazalo rozmowe z niechetnym do udzielania takiego wywiadu, bezimiennym bohaterem ratujacym wyskakujace z drugiego pietra dzieci. Wyraznie stremowany wywiadem i wydarzeniami nasz heros zdobyl sie jednak na opisanie wydarzen od momentu kiedy zauwazyl plomienie i pospieszyl z sasiadem na ratunek do czasu kiedy po 25 minutach zwloki, bezradni strazacy pojawili sie i zaczeli nieudolnie ratowac dogorywajacych juz nieszczesnikow. Nasz bohater przyznal, ze musial wyrwac bezradnym strazakom drabine by przytstawic ja do wlasciwych okien. Okrelil czas od momentu kiedy rozpoczal ratowac do momentu kiedy przybyla straz - 25 minut choc w innym reportarzu okreslono odleglosc miedzy najblizsza remiza a pogozeliskiem na 200 metrow. Niby to nie ma nic wspolnego z rzadem Tuska a jednak Schetyna zdecydowal sie zaprezentowac dziennikarzom sytuacje radykalnie odmiennie niz naoczny swiadek - ratownik. Schetyna stwierdzil, ze straz zareagowala "blyskawicznie" ! Akcje strazkow okreslil jako "wzorowa". Hmmm! Czyzby instynktowie Schetyna staral sie pokryc znane braki jakie rozne sluzby mundurowe napotykaja od czasu kiedy Tusk wprowadzil masowe ciecia budzetu? Dlaczego (zgodnie z reportarzem TVN24) cywile byli bardziej skuteczni, nie mowiac o szybkosci ich reakcji w ratowaniu ofiar pozaru? Moze stalo sie oczywiste, ze wina za nieudolnosc strazakow nalezy obarczyc wyniszczajacy wojsko, policje i straz budzet Rostowskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
esbecki_klaun_niesiol Donek_Najpierw_Kabluje_Do_Gejrlin a_:)))))))))))))) 14.04.09, 23:39 GWno kabluje: Nadludź herrr Thuskwa wybełgotał: Ja nadludź martwiłem się o podludzi a nie o to co Prezydent Polski powinien wiedzieć ........................................................................... NADLUDŹ - DONEK FOLKSDOJCZ ZOBOWIĄZANY JEST DO NATYCHMIASTOWEGO MELDOWANIA O WSZYSTKICH WYDARZENIACH W POLSCE DO CENTRALI W GEJRLINIE :))) A INFORMOWANIE PREZYDENTA POLAKÓW MA U NIEGO NAJNIŻSZY PRIORYTET :))) Odpowiedz Link Zgłoś
yesname A ten nawet tak wielką 13.04.09, 15:32 ludzką tragedię wykorzystuje do swoich małych, wyborczych celów. Oto prezydent Polski. I dlatego wstyd mi, że jestem polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: A ten nawet tak wielką 13.04.09, 15:34 więc "jesteś polakiem i wstydzisz się tego dlatego że prezydent... Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: A ten nawet tak wielką 13.04.09, 15:35 czy na forum jest specjalista psycholog? mamy tu atak neurastenii Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Re: A ten nawet tak wielką 13.04.09, 15:41 yesname napisał: > Oto prezydent Polski. I dlatego wstyd mi, że jestem polakiem. I dobrze, że przez małe "p" !!! Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: A ten nawet tak wielką 13.04.09, 16:22 yesname napisał: > ludzką tragedię wykorzystuje do swoich małych, wyborczych celów. > Oto prezydent Polski. I dlatego wstyd mi, że jestem polakiem. Mała swinia robi spektakl polityczny z tragedii ludzkiej,precz Iwreju nie wku...aj Polakow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alfa_beta1 Jego kancelaria zrobi wszystko aby nabić sobie 13.04.09, 18:22 punktów na tej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 jego kancelaria moze sie w d... ugryzc! 13.04.09, 18:38 sa swieta, niewinni ludzie zgineli w pozarze spowodowanym swiadomie albo nieswiadomie, byc moze przez jakiegos pijanego/zadzumionego osobnika, a ten naburmuszony, skacowany pisdent - o nowino ekspert bezpieczenstwa ppoz i ekspert "budowlany" - znow traci zjelczalym jadem pisu! Punktow glupoty i prostactwa nabija on sobie i te jego palacowe blazny regularnie! Czyzby bbn i te wszystkie kacze agentury zapily sie w Wielkanoc na umor??? A moze prad im odcieli??? Dobrze by bylo, gdyby pisdent rozliczyl swoj wlasny folwark kaczych nierobow. Po to te trzode palacowych balwanow mu oplacamy, by toto pracowalo!!! Wstyd - ze pisdent nawet najwieksze swieto kosciola katolickiego probuje sprowadzic do swojego prostacko-bolszewickiego poziomu!!! I tym sobie na pewno punktow matol nabije, minus punktow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright nic innego nie robia 14.04.09, 09:04 Pozwole sobie zacytowac Ruth Ostrow z The Weekend Australian - …Wielowiekowa madrosc mowi, ze sa tylko dwa realne odczucia, i wszystko inne pochodzi od nich: milosci i strachu. Milosc jest brakiem strachu, strach nieobecnoscia milosci. Zlosc pochodzi od strachu, podobnie jak nienawisc, uprzedzenia, pazernosc i niezadowolenie. Ktore zmierza ku stworzeniu wlasnie takiego zachowania, jakiego sie spodziewa. Milosc jest otwartoscia, ktora obejmuje zmiane i moze tolerowac roznice i niedoskonalosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 zamiast rzygac zrob zrzutke natelewizor dla remizy 14.04.09, 23:48 Stala uczestniczka narko-orgietek Owsiaka na Przystanku Woodstock a dzis członkini Mlodych Demokratow zainspirowana wezwaniem Owsiaka by przeciwnikom TW Bolka “przyłożyć z baśki”… www.wosp.org.pl/jurek/index.php/36/2/2/1238488665 … zamiast bazgrac na scianie kibelka, ku uciesze babci klozetowej posluchala sie instrukcji Schetyny (…kilka razy dziennie odwiedzic portal i dodac do kilku topowych artykołow swoj komentarz…nie wdawanie sie w dyskusje…efekt bedzie naprawde zauwazalny...Prosze jednak w tym informowaniu o nalezyta dyskrecje. Tajna instrukcja PO: Przejąć internet! www.dziennik.pl/polityka/article213016/Tajna_instrukcja_PO_Przejac_internet_.html?service=print ) rybka9915 napluła: > sa swieta, niewinni ludzie zgineli w pozarze spowodowanym swiadomie albo nieswiadomie, byc moze przez jakiegos pijanego/zadzumionego osobnika, a ten naburmuszony, skacowany pisdent - o nowino ekspert bezpieczenstwa ppoz i ekspert > "budowlany" - znow traci zjelczalym jadem pisu! > Punktow glupoty i prostactwa nabija on sobie i te jego palacowe blazny regularnie! Czyzby bbn i te wszystkie kacze agentury zapily sie w Wielkanoc naumor??? A moze prad im odcieli??? Dobrze by bylo, gdyby pisdent rozliczyl swoj wlasny folwark kaczych nierobow. Po to te trzode palacowych balwanow mu oplacamy, by toto pracowalo!!! > Wstyd - ze pisdent nawet najwieksze swieto kosciola katolickiego probuje sprowadzic do swojego prostacko-bolszewickiego poziomu!!! > I tym sobie na pewno punktow matol nabije, minus punktow!!! > M: Hmmmm! Ulzylo? W imieniu babci klozetowej dziekuje, zes sie nie wyrzygala na sciane kibelka. No ale jak wiesz to poszlo wszystko o brak ogladalnosci naszej telewizji. Tusk powiedzial, ze gdyby Prezydent Kaczynski ogladal Tusk Vision Network to by nie musial czekac na informacje z rzadu. PODOBNIE ! GDYBY STRAZACY OGLADALI TELEWIZJE TO BY WIDZIELI, ZE JEST POZAR I NIE SPOZNILIBY SIE O GODZINE NA JEGO GASZENIE. ZROB WIEC COS DOBREGO I ZAMIAST ZRZUTKI NA FLASZKE ZROB ZRZUTKE NA TELEWIZOR DLA STRAZAKOW. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_i Żal mi tych ludzi i współczuję ich rodzinom... 13.04.09, 15:35 ...ale moim zdaniem wprowadzanie 3-dniowej żałoby narodowej jest na wyrost. Ciekawi mnie jakie zdanie na ten temat ma większość "rasowych" Polaków(podzielona na grupy wiekowe i miejsce zamieszkania)...? Odpowiedz Link Zgłoś
cameel28 Re: Żal mi tych ludzi i współczuję ich rodzinom.. 13.04.09, 15:47 Moze i jest na wyrost ale w przypadku Kaczynskiego dziala zasada konsekwencji. Jak sie wyskoczyło z zaloba po wypadku autokaru we Francji, potem po wypadku CASY, to nieogłoszenie zaloby w tym przypadku byloby wyjatkowo trudno pijarowcom Kaczynskiego wytlumaczyc. Wyszloby na to, ze zycie pielgrzyma-wczasowicza czy oficera WP jest warte wiecej niz biedaka z hotelu socjalnego z Kamienia Pomorskiego. To dla świętego spokoju mamy znowu zalobe narodowa - a ze obniza to niestety range takiego gestu - kogo to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Żal mi tych ludzi i współczuję ich rodzinom.. 13.04.09, 16:20 Autokar rozbity we francji był tragedią, ale gdy kilka dni później autokar wiozący polaków do pracy w UK tragedią już nie był... To nie konsekwencja, to piar budowany na "medialnych trupach". Nie wierzę w szczere intencje, wierzę w medialność wypadku, na którym wizerunkowo można coś ugrać, więc się robi żałobę. Nie dla świętego spokoju jest żałoba, ale dla czasu antentowego. Czy ci, którzy zgięli na drogach, to gorsze trupy? Od piątku do dzisiejszego wieczora będzie więcej ciał niż w tym pożarze, będzie jeszcze więcej rannych. Ludzie umierają co chwilę, różnych powodów. Ale tylko ci, którzy umierają przed kamerami w efektownych zdażeniach są zauważani. Żałosne jest to dzielenie zmarłych, żałosne jest to nierówne traktowanie bliskich zmarłych, gdzie jedni na trupach zarabiają pokaźne pieniądze, o innych nikt nie pamięta, bo ich bliscy zmarli w zbyt mało medialnych okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_i Re: Żal mi tych ludzi i współczuję ich rodzinom.. 13.04.09, 16:34 słuszny tok rozumowania. Dodałbym od siebie, że negatywne skutki takiego postępowania dla image'u prezydenta będą marginalne gdyż Polacy - jako naród "smutasów"(bez obrazy) - odbierają wszelkie oficjalne żałoby pozytywnie lub chociaż obojętnie. Z drugiej strony - tak jak napisałeś - uznanie biedaków za niegodnych żałoby byłoby PR'owym samobójem. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Żal mi tych ludzi i współczuję ich rodzinom.. 13.04.09, 16:46 bzdury gadasz, żałoba ogłoszona przez prezydenta miasta w zupełności by wystarczyła - ten burdel robi się tylko i wyłącznie pod kampanię tak jednego, kurduplowatego pajaca, jak i drugiego, obiecującego gruszki na wierzbie naiwnym, ciecia. Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: Żal mi tych ludzi i współczuję ich rodzinom.. 13.04.09, 18:37 raz jeszcze pytam G D Z I E JEST KOSCIOL Z BRATNIA POMOCA I TEN PIEWCA o RYDZYK???????? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: Żal mi tych ludzi i współczuję ich rodzinom.. 13.04.09, 18:42 piewca wierci, wierci, wierci. A poza tym "piewca" jest od brania, a nie od dawania. Podobnie jak pisdent!! Choc ten ostatni to bardziej kopie niz wierci. Kopie sobie i palacowemu folwarkowi ostatni dolek... Odpowiedz Link Zgłoś
englishsummer a co z zaloba za 25 sobo zabitych na drogach? 13.04.09, 15:35 Weekend sie jeszcze nie skonczyl a juz 25 osob zginelo w wypadkach drogowych. Moze za nich tez oglosic zalobe? I wreszcie wziac sie za pijanych kierowcow i tych, co prowdzac nie moga sie rozstac z komorka? Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: a co z zaloba za 25 sobo zabitych na drogach? 13.04.09, 15:37 takie są standardy światowe - niestety nigdzie w świecie nie ogłaszają żałoby po weekendzie kierowców Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_i Re: a co z zaloba za 25 sobo zabitych na drogach? 13.04.09, 15:37 zapomniałeś dodać: - i za dziurawie drogi, - i za bezsensowne ograniczenia prędkości(i inne przepisy) które przyzwyczajają kierowców do ich łamania. pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: a co z zaloba za 25 sobo zabitych na drogach? 13.04.09, 16:12 kawa_i napisał: > zapomniałeś dodać: > > - i za dziurawie drogi, > - i za bezsensowne ograniczenia prędkości(i inne przepisy) które przyzwyczajają > kierowców do ich łamania. Twoja wypowiedź to typowo PiSuarowa głupota: - drogi są dziurawe, bo ich od dawna nikt nie remontuje, aby nie dać zarobić różnym firmom i w celu zapobieżenia "przekrętom" (viede rządy PiSuaru w Warszawie) - ograniczenie prędkości ma sens, ze względu na stan dróg, oraz fakt że w wypadkach przy predkości do 60 km/h ginie wielokrotnie mniej osób niż przy szybkościach nawet niewiele większych. Goowniarzeria która otrzymała "prawka" za odpowiednią opłatą wie jednak znacznie lepiej niż specjaliści od ruchu drogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
rechott Re: a co z zaloba za 25 sobo zabitych na drogach? 13.04.09, 18:50 > - ograniczenie prędkości ma sens, ze względu na stan dróg, chyba nigdy nie siedziałeś za kierownicą. Ograniczenia prędkości mają oczywiście sens ale w Polsce jest ich za dużo. Jak na drodze 3- pasmowej z nową nawierzchnią jest ograniczenie 50 km/h to raczej nie ma sensu. To samo z ograniczeniami typu 20 czy 30 km/h. Tych ograniczeń nastawianych jest na każdym kroku masę, dlatego kierowcy patrzą na nie tylko przez pryzmat ew. czającego się w krzakach policjanta z drogówki. Gdyby te ograniczenia stały tylko tam, gdzie to ma sens to na pewno większość by ich przestrzegała. >oraz fakt > że w wypadkach przy predkości do 60 km/h ginie wielokrotnie mniej > osób niż przy szybkościach nawet niewiele większych. To ograniczmy prędkość wszędzie do 20 km/h i na pewno będzie super bezpiecznie. PARANOJA. Swoją drogą myślałem kiedyś o zrobieniu protestu "strajku włoskiego" czyli jeżdżenie zgodnie z przepisami (również tymi bezsensownymi). Gdyby tylko 10% kierowców zaczęło stosować się do wszystkich znaków to paraliż większych miast gwarantowany. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.hound Re: a co z zaloba za 25 sobo zabitych na drogach? 13.04.09, 16:28 Dobrze byłoby gdyby każdy starał się jechać w taki sposób na jaki pozwalają warunki na drodze. Jeśli widać, że jest ona dziurawa, to nie powinno się chyba wciskać gazu do ziemi, bo wpadnięcie do wyrwy grozi niebagatelnymi skutkami.. Anyway, bardzo śmieszy mnie (albo powoli zaczyna załamywać) podejście ludzi do ograniczeń prędkości, które zaprezentowałeś(aś). Ale już wcześniej ktoś bardzo dobrze Ci odpowiedział, że specjaliści, którzy ustawiają te ograniczenia są dużo bardziej godni zaufania niż opinie takich ludzi jak Ty. A jeśli znaki na drodze swoją treścią zmuszają Cię do łamania prawa, to jest mi Ciebie żal. Pzdr.. Odpowiedz Link Zgłoś
kawa_i Re: a co z zaloba za 25 sobo zabitych na drogach? 13.04.09, 16:41 Jeździłem po polskich i niemieckich drogach i wiem, jak w obu krajach wygląda sprawa ustalania ograniczeń prędkości. Oczywiście większość tych ograniczeń w PL ma sens aczkolwiek duża ich część to znaki, które nie powinny stać w miejscach, w których stoją. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: a co z zaloba za 25 sobo zabitych na drogach? 13.04.09, 18:03 kawa_i napisał: > Jeździłem po polskich i niemieckich drogach i wiem, jak w obu krajach wygląda > sprawa ustalania ograniczeń prędkości. > > Oczywiście większość tych ograniczeń w PL ma sens aczkolwiek duża ich część to > znaki, które nie powinny stać w miejscach, w których stoją. > jezdziles w autobusie bucu Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: a co z zaloba za 25 sobo zabitych na drogach? 13.04.09, 18:00 kawa_i napisał: > zapomniałeś dodać: > > - i za dziurawie drogi, > - i za bezsensowne ograniczenia prędkości(i inne przepisy) które przyzwyczajają > kierowców do ich łamania. > i ty pewnie tez sie przyzwyczailes do lamania przepisow(miedzy innymi ograniczenia predkosci)drogowy morderca jestes debilu i nie wkur.....aj mnie. > pozdr:) Odpowiedz Link Zgłoś
pyosalpinx Poziom Jacka i Placka... 13.04.09, 15:40 Zeby przy okazji takiej tragedii sypac politycznymi podtekstami. ze projekt o budzecie zostal odrzucony? ze budynek taki owaki... (czemu nie zostal zburzony i zbudowany od nowa za rzadow PiSu?) Zamach Rydzyka na moherowe portmonetki Odpowiedz Link Zgłoś
koballt Re: Poziom Jacka i Placka... 13.04.09, 15:42 żeby zamiast pomagać ofiarom atakować polityków jak ty Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec czemu Kaczyński nie pomoże ofiarom? 13.04.09, 15:47 zamiast bełkotać o małym budżecie mógłby zwolnić np Kownackiego i z jago pensji ufundować comiesięczny zasiłek dla kilku poszkodowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
zetorg Re: czemu Kaczyński nie pomoże ofiarom? 13.04.09, 18:04 to wtedy juz nic by nie wiedzial. nie potrafilby nawet wrocic do palacu samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: czemu Kaczyński nie pomoże ofiarom? 13.04.09, 18:48 pisdent kocha wydawac "nie swoje". A poza tym jak to pisdent entelegentnie belkotal, to Maria rzadzi kasa! On, podobnie jak jego blizniak (ministrem finansow jest mamcia) - sa nagie i glupie, jak w dniu porodu! I to tyle w temacie pomocy "bliznim" w potrzebie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Re: Poziom Jacka i Placka... 13.04.09, 15:47 Zawsze możemy uważać, że są wspaniali jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec kaczyński pojechał zrobić sobie fotkę z ofiarami 13.04.09, 15:42 zawsze to coś przy okazji zbliżających się wyborów, dodatkowo opowiedział jaki to ma mały budżet, zapominając dodać o stadzie nieudaczników z Pisu którzy żerują na tym małym budżecie (budżet Kwaśniewskiego był dużo mniejszy) Odpowiedz Link Zgłoś
fiwan78 trzeba to doczekac czasow 13.04.09, 15:45 Gdy chomik nie bedzie juz prezydentem Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
norbertrabarbar Czy prezydent jest głupim bęcwałem? 13.04.09, 15:45 PO PIERWSZE: Trzeba zastanowić się nad sposobem informowania najwyższych władz o takich tragediach - nie może być tak, że prezydent zaskoczony taką informacją dostaje sraczki! PO DRUGIE: Budynek miał wadę konstrukcyjną lub został podpalony, Lech Kaczyński był z tego szkolony w Gruzji więc wie i się zna. Jak zresztą na wszystkim. PO TRZECIE: Szkoda, że Lechu w ramach łączenia się w cierpieniu z ofiarami też nie spłonął w tym pożarze. Odpowiedz Link Zgłoś
osiedlowyglupek oczywistą oczywistością jest,że TAK 13.04.09, 15:58 Brakuje mu tylko za dużego kasku strażackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
peter.hound Re: Czy prezydent jest głupim bęcwałem? 13.04.09, 16:33 2: Myślę jednak, że zanim Prezydent cokolwiek powiedział w kwestii wad konstrukcyjnych (budowlanych) został odpowiednio przeszkolony przez fachowców, więc nie wyśmiewałbym na wstępie jego podejrzeń, bo.. prawdopodobnie nie są do końca jego. Jak w przypadku każdego polityka. 3: Proponuję, żebyś też się w takim razie połączył z nimi w cierpieniu w sposób jaki uważasz za odpowiedni dla Prezydenta. Pozdr.. Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Jak kazdy pisuar jestes glupi. 13.04.09, 18:33 Gdzie przedmowca pisze ze pojechal do ofiar robic sobie z nimi zdjecia jak byly sbecki agent Rezydent Klamczynski? Wiec to Rezydent nie przedmowca powinien sie spalic z ofiarami-ot wyklad krotki z logiki ale i tak nie zrozumiesz, bo jak sie powiedzialo jestes glupi. Prezio zostal poinformowany o wadach konstrukcyjnych podobnie jak przeszkolono go w sprawie odrozniania rosyjskich od gruzinskich kalasznikowow? Zapewne, mozemy tedy zalozyc ze pijak Klamczynski znowu konfabuluje. Tego tez nie zrozumiesz bos glupi. Odpowiedz Link Zgłoś
boykotka Prezydent: Trzeba zastanowić się nad sposobem i... 13.04.09, 15:46 "Prezydent: Trzeba zastanowić się nad sposobem informowania o takich tragediach" Tzn ? Media chyba informują, dość obszernie ? Jakiś specjalny kanał prowadzony przez psychologów ma pan Prezydent na myśli ? A może pan Prezydent nadal ma nas za ciemny lud, który jak mu się w specjalny sposób nie powie, to nic nie zrozumie ? Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka obciach 13.04.09, 15:49 Ktoś schlał się w Święta Wielkanocne i puścił w pijanym widzie sąsiadów a rząd polski robi z tego tragedię narodową... wstyd! Ciekawe że pasibrzuchy zignorowały śmierć polskiego geologa, który zastał zamordowany, ponieważ nie chciało się pracować politykom RP. Odpowiedz Link Zgłoś
ecicha-3 Prezydent: Trzeba zastanowić się nad sposobem i.. 13.04.09, 15:50 Zanim zaczniecie krytykowac przeczytajcie wasz belkot,dobrze,ze wam nie grozi kariera polityczna,chociaz biorac ostatnio pod uwage przewage ilosci nad jakoscia kto wie.Kto mial ten dom zburzyc,wyremontowac ??? Prezydent? Za to odpowiadaja wladze gminy.A inna sprawa,jak ktos przytomnie tu zauwazyl,zaloba narodowa,to naprawde na wyrost.I nie warto sie licytowac,czy slusznie,czy nie jest oglaszana.Nalezy natomiast,przyjrzec sie gminom,poprzez wojewodow.Bo takich tragedii w naszym kraju moze byc sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
seweriusz Prezydent: Trzeba zastanowić się nad sposobem i... 13.04.09, 15:50 To ja powiadamiam<najwyższy organ> pana prezydenta ze ten cały kraj to jedna wielka tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
hens Prezydent: Trzeba zastanowić się nad sposobem i... 13.04.09, 15:51 Zbliżają się wybory i taki wypadek to dobry moment na pamięć o wyborcach. Już kancelaria prezydenta raz pomogła, po katastrofie budowlanej podczas wystawy gołębi w Katowicach. Rodziny ludzi którzy zginęli tam, jak i poszkodowanych podczas niej, nie otrzymali do chwili obecnej pomocy i odszkodowań.Panowie Kaczyńscy powinni się zastanowić nie jak informować, tylko czy oni sami są nam do czegoś potrzebni.Ci panowie powinni pamiętać że tam nie zginęło 21 osób a około 60, a skutek ich biadolenia pod publiczkę był jak zwykle zerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
elfia4 Re: Prezydent: Trzeba zastanowić się nad sposobem 13.04.09, 16:13 jakiego budżetu na takie sytuacje chce Kaczyński? Czyżby zapomniał o swoich urawnieniach. Od pomocy jest rząd i to rzad ma reagować na sytuacje nadzwyczajne, a nie prezydent. Prezio powinien poczytać konstytucję, to nie gadałby takich rzeczy. Zresztą śmiem trwierdzic, ze wprowadza ludzi w błąd z premedytacją, dla zbicia kapitału politycznego, bo chyba niemożliwe zeby profesor prawa nie znał konstytucji i uprawnień jakie ta mu daje jako głowie państwa. Jakby doradcy prezia byli na miejscu, to by szybko przekazali wiadomość szefowi. Ktoś w kancelarii zaspał, zapił, czy co tam jeszcze, a prezydent ma pretensje, ze go nie poinformowali na czas o wydarzeniach i premier był szybciej na miejscu zdarzenia;) Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 wybiory idą, musi grać "łojca" narodu... proste? 13.04.09, 16:18 choc jego uprawnienia nie dają mu nic do gadania, to pcha się przed szereg.. chce dysponować kasą, ktorej nie ma.. itp a od takich spraw jest wojewoda i rząd... ale coz,... popi_erdolic przed kamerą mozna, moze jakies debile moherowe zaglosują na "łojca" narodu co za dno! POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
lwowiak5 Re: Prezydent: Trzeba zastanowić się nad sposobem 13.04.09, 16:28 elfia4 napisała: > jakiego budżetu na takie sytuacje chce Kaczyński? Czyżby zapomniał o swoich ura > wnieniach. Od pomocy jest rząd i to rzad ma reagować na sytuacje nadzwyczajne, > a nie prezydent. > Prezio powinien poczytać konstytucję, to nie gadałby takich rzeczy. Zresztą śmi > em trwierdzic, ze wprowadza ludzi w błąd z premedytacją, dla zbicia kapitału po > litycznego, bo chyba niemożliwe zeby profesor prawa nie znał konstytucji i upra > wnień jakie ta mu daje jako głowie państwa. > Jakby doradcy prezia byli na miejscu, to by szybko przekazali wiadomość szefowi > . Ktoś w kancelarii zaspał, zapił, czy co tam jeszcze, a prezydent ma pretensje > , ze go nie poinformowali na czas o wydarzeniach i premier był szybciej na miej > scu zdarzenia;) Z niego taki profesor jak z świni sołtysa ogier. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Ważne, aby prezydent był pierwszy na miejscu.Hmm.. 13.04.09, 15:56 Cała reszta nie ma już znaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Prezydent: Trzeba zastanowić się nad sposobem i... 13.04.09, 16:02 plaplaplaplaplaplaplap Odpowiedz Link Zgłoś
upierdek07 Żałoba to bzdura 13.04.09, 16:06 codziennie giną ludzie więc żałoba musiałaby być przez 365 dni w roku zeby było sprawiedliwie. Bezsensu te wszystkie żałoby narodowe. Rozumie żałobę jak zginąłby czy umarł ktoś wybitny np JP2, ale żałoby z błachych powodów są żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
rad.ekg Re: Żałoba to bzdura 13.04.09, 16:49 Dokladnie, w dodatku jak to powiedzial, zajmie sie rozmowami na tematy wazne, ale jak skonczy sie zaloba. No i teraz ma kolejne trzy dni wolne. Pajac nie prezydent. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Umierajmy efektownie 13.04.09, 16:06 a zwołają żałobę narodową! Promocja trwa do końca kadencji sapacza. Kiedyś zwoływano żałobę narodową, jak umarł ktoś wyjątkowy, ktoś niezwykły i ponadprzeciętny... teraz zwołuje się gdy umierają zwykli, byle wyjątkowo i spektakularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
durenhab TEN Prezydent biednemu: Spi&%#j dziadu! rzekal 13.04.09, 16:07 teraz udaje zatroskanego? hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
janostrzyca Dlaczego ci ludzie mieszkali w stercie pudeł? 13.04.09, 16:08 Ofiary mieszkały w stercie blaszanych pudeł udających "budynek". To były łatwopalne kontenery wypełnione żywymi ludźmi, przeznaczone dla miejscowej biedoty a nie "hotel". Ktoś obejrzał zdjęcia pogorzeliska? Taka jest Polska. W każdym mieście powstają slumsy dla biednych, bezrobotnych, wykluczonych, wielodzietnych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: Dlaczego ci ludzie mieszkali w stercie pudeł? 13.04.09, 16:27 janostrzyca napisał: > Ofiary mieszkały w stercie blaszanych pudeł udających "budynek". To > były łatwopalne kontenery wypełnione żywymi ludźmi, przeznaczone dla > miejscowej biedoty a nie "hotel". Ktoś obejrzał zdjęcia > pogorzeliska? Taka jest Polska. W każdym mieście powstają slumsy dla > biednych, bezrobotnych, wykluczonych, wielodzietnych rodzin. Też tak jak ty uważam że dla meneli i tzw. marginesu należy budowac pałace. Odpowiedz Link Zgłoś
robaczekzwierzaczek Re: Dlaczego ci ludzie mieszkali w stercie pudeł? 13.04.09, 18:15 Piszesz jak potłuczony.Doczytaj wszystko i dosłuchaj a nie pisz bez sensu.Budynek powstał w latach 70-tych i początkowo służył jako hotel robotniczy.Więc nie wprowadzaj w błąd , że ten budynek powstał niedawno. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: Dlaczego ci ludzie mieszkali w stercie pudeł? 13.04.09, 19:02 robaczekzwierzaczek napisała: BBN = Biuro Bezrobotnych Nieudacznikow a ja uwazam, ze BBN = Biuro Bezuzytecznych Nieudacznikow, a wszystkie czlonki to pis-bolszewia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
upierdek07 Nad zmianą prezydrenta trzeba się zastanowić racze 13.04.09, 16:08 by już nigdy więcej nie plótł bzudr Odpowiedz Link Zgłoś
marszalek1980 Prezydent: Trzeba zastanowić się nad sposobem i... 13.04.09, 16:12 ten kartofel w każdej tragedii potrafi zrobić motyw to zagrań politycznych. największa żałoba to powinna być ogłoszona w dniu jego wyboru na urząd Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 a co? kaczka by ich wskrzesiła? 13.04.09, 16:12 po jaką cholerę prezydent ma wiedzieć o pożarach, itp? on ma wiedziec, gdy obca armia napadnie na Polskę, ma wiedziec, gdy jakieś kraje coś przeciw Polsce będą knuły... a o czym takim, jak pożar w jakiejś wiosce, to chyba prezydent nie musi w pierwszej kolejnosci wiedziec zaraz sie okaze, ze obie administracje (prezia i premiera) są sparalizowane z powodu tego pożaru... i przerwały realizację normalnych zadań co za żenada... aaa.. jeszcze kler wystawia w TV "zmartwione" mordki z okazji tego wypadku... też się pchają przed mikrofony co za gnój! POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
wroxi "Zmartwione mordki kleru" - super okreslenie. 13.04.09, 17:22 "Zmartwione mordki kleru" - super okreslenie. Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
zetorg Re: a co? kaczka by ich wskrzesiła? 13.04.09, 18:08 monster1972 napisał: > zaraz sie okaze, ze obie administracje (prezia i premiera) są > sparalizowane z powodu tego pożaru... i przerwały realizację > normalnych zadań normalnych zadan powiadasz... czyli czego ? czyz to co sie dzisiaj dzieje (w obu administracjach) to nie jest realizacja normalnych zadan ? przeciez nic innego nie robia tylko scigaja sie kto lepiej dzisiaj wypadnie w telewizorze. wedlug mojej oceny pracuja na pelnych obrotach (w obu administracjach). Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek.w7 żenujący jest nasz Prezydent 13.04.09, 16:16 jak wyrocznia, wydaje opinie o konstrukcji budynku, o wadach, jakiś bełkot. Zero wiedzy na ten temat, tylko aby pokazac się w telewizji, aby dodatkowe 30 sekund w ramach kampanii. Normalnie 30 sekund spotku reklamowego w ramach Dziennika TV to około 30-40 tys. PLN, więc za publiczne pieniądze przewiźc srakę samolotem do Goleniowa, a potem BMW 7, z 30-osobową do Kamienia Pom. Ludzie, całe społeczeństwo zasuwa na tych prymitywów, a oni nawet nie są w stanie z dystansu spojrzec na tragedię. Tylko słowa pod publiczkę, taki mierny, straganowy PR. Odpowiedz Link Zgłoś
tolex10 Prezydent: Trzeba zastanowić się nad sposobem i... 13.04.09, 16:16 blablabla.... Odpowiedz Link Zgłoś