arczello 17.04.09, 10:30 To już mam swojego kandydata:) Nie zdziała więcej niż reszta, nakradnie tyle samo ale przynajmniej będzie wesoło i dlatego na niego zagłosuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drojb Re: Związek Słowiański to nowa partia Tejkowskiego 17.04.09, 23:25 jest b. slowiańska, współpracuje z putinowcami i czeskimi kibolami. Inni Słowianie jakoś się do niej nie garną. PS. W ten ruch zaangażowani są dawni moczarowcy, m.in. Bohdan Poręba (chyba że się już pokłócił) Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <=-=-=-=-----=-=- 17.04.09, 18:58 Miałeś na myśli Mamlacza raczej, albo drugiego Kaczana. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Kononowicz jest lepszym kandydatem niz wszystkie 17.04.09, 11:20 pisuary do kupy wzięte:) Odpowiedz Link Zgłoś
janinna69 Kononowicz też chce do Strasburga 17.04.09, 11:47 Ubawilam sie po pachy. Ale serio to zastanawiam sie co jest grozniejsze: rzady idioty czy zlodzieja i cynika?Mam na mysli politykow ogolnie a nie konkretne osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz Kononowicz do PE? To tak samo jak Tusk premierem 17.04.09, 11:53 więc nie rozumiem z czego się śmiejecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa_beta1 Raczej jak wyborcza reklamówka PiS 17.04.09, 12:55 na poziomie Kononowicza Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 I znacznie bardziej serio niż Kaczyński 17.04.09, 19:55 [rezydentem, więc rzeczywiście śmiech nie jest wskazany. Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Konon górą! :D 17.04.09, 12:26 Mój głos Konon już ma :D W czasach powszechnego kłamstwa, cynizmu, złodziejstwa i zwykłej podłości w polityce, paradoksalnie analfabeta jest jakąś alternatywą. Piastowanie wysokiego stanowisko przez takiego człowieka, zmusza innych do podejmowania zabiegów w celu wytłumaczenia mu konsekwencji pewnych decyzji czy charakteru samych decyzji. Zabiegi te nie mogą jednak być podejmowane przez proste polecenie "rób tak bo ja tak mówię". Trzeba to zrobić tak, aby analfabetę przekonać, że służy to szczytnym celom. Ani się polityczny cynik obejrzy, a spowoduje w ten sposób "podjęcie" przez analfabetę jakiejś całkiem sensownej decyzji. Historia zna wiele przypadków rządów sprawowanych przez imbecyli o dobrym sercu i dobrych zamiarach i jakoś nikt pod tymi rządami nie jęczał od wyzysku, wojen czy głodu. Co prawda, taki człowiek nie może rządzić sam, ponieważ zbyt mało rozumie, jednak kto dzisiaj rządzi sam? Bez sztabu doradców nawet największy geniusz w polityce długo nie pociągnie. Tak wiec w sumie co za różnica czy rządzi mózgowiec czy Kononowicz, i tak decyzje przygotowują fachowcy. Jedyna różnica jest taka, że analfabeta jest paradoksalnie nieprzekupny bo jego ideały są tak proste, że się ich nie da nagiąć. Istnieje oczywiście ryzyko manipulacji w złych zamiarach ze strony jakiegoś cwaniaka, który omota sobie analfabetę, jednak jest to ryzyko pozorne, ponieważ inni cwaniacy nie pozwolą na taka manipulację. Wszyscy cwani, którzy zgromadzą się wokół nic nie rozumiejącego biedaka, będą siebie nawzajem kontrolować i patrzeć sobie na ręce. Ostatecznie przejdą tylko te działania, które będą służyły społeczeństwu, bo tylko takie działania będzie można podjąć jawnie. Wiem, że to bardzo uproszczona i nieco naciągana teoria, ale historia uczy, że rządy analfabetów nie muszą być złe dla społeczeństwa, mają natomiast swoje ewidentne zalety. Szkoda tylko, że Kononowicz startuje na tak mało znaczące stanowisko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re: Konon górą! :D 17.04.09, 13:36 Też głosowałabym na Kononowicza, gdybym mogła. Z przyczyn, o których pisze quant34, i nie tylko. Pamiętacie, jak tłumaczył, że „zimową porą architekci będą tworzyć plany budowy dróg, powtarzam: plany budowy dróg, podkreślam jeszcze raz: plany budowy dróg”, tak aby na wiosnę koparki mogły ruszyć do pracy? Te słowa przypomniały mi się niedawno, gdy czytałam wypowiedzi utytułowanych inżynierów na temat stanu dróg w Polsce. Otóż twierdzili oni, że nowe nawierzchnie rozpadają się tak szybko nie z powodu złego składu asfaltu, tylko opóźnień w pracach budowlanych. Projekty, przetargi, zezwolenia itp., czyli krótko mówiąc „plany budowy dróg”, są przygotowywane zbyt długo, więc koparki ruszają do pracy zbyt późno. W rezultacie nawierzchnię kładzie się jesienią, podczas opadów i pierwszych przymrozków, przez co rozpada się ona najdalej po kilku latach. Kononowicz, który nawet na budowie nigdy nie pracował, wiedział o tym od razu, bez ekspertyz i analiz. W porównaniu z tymi panami to geniusz. Mało to bylo geniuszy uznawanych za idiotów? Jak dla mnie, mógłby nawet zastąpić pana Rostowskiego na stanowisku ministra finansów. Wczoraj tenże pan ogłosił z dumą, że wpakował Polskę w kolejne długi w MFW, dzięki czemu weszliśmy do tego samego ekskluzywnego klubu, co Meksyk, a to wielki sukces. Dziś przedstawił projekt podatku samochodowego, przy którym program Kononowicza wydaje się szczytem kompetencji. Poza tym, powiedzmy sobie szczerze, w czym gorszy jest ten prosty człowiek od takiego np. chama i szmaty Czarneckiego (LPR, Samoobrona itp.)? Przynajmniej nie będzie kradł, tak jak np. Kamiński i Bielan, którzy przez lata oszukiwali na podróżach służbowych, bo dla niego kilka tysięcy euro miesięcznie to i tak niewyobrażalny majątek (tak jak zresztą dla większości Polaków). Że nas skompromituje? A czy ktoś może nas skompromitować bardziej niż frakcja Giertycha ze swoimi fobiami seksualnymi? Nie zna się na prawie międzynarodowym? A ilu europosłów się zna? Odpowiedz Link Zgłoś
craftwork Agato, zgadzam się w pełni, dodałbym tylko 17.04.09, 14:03 (po Czarneckim) lub podłego bydlaka Niesiołowskiego (ZCHN, PO itp.) Odpowiedz Link Zgłoś
valana Re: Agato, zgadzam się w pełni, dodałbym tylko 17.04.09, 18:27 craftwork napisała: Albo ten ewidentny "inaczej bystry" Gabriel "Skoczek" Janowski? Albo Marian "Tylne Siedzenie" Krzaklewski? Albo cała masa innych "asów"? Niespecjalnie by odstawał od tej menażerii. Niestety, kandyduje w innym okręgu i mojego głosu nie dostanie. Chlip, chlip... Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: Ludzie opamiętajcie się! Tu chidzi o wasz los! 17.04.09, 23:33 a wy sobie dworujecie (Agata zdaje się na poważnie, biedaczka) - poseł w Europarlamencie może zadecydować o dopłatach, o produkcji, o zasadach prawa. Konowicz - to pacynka, figurant znacznie mniej sympatycznej partii Leszka Bubla. Nie zasili żadnego ze stronnictw europejskich, bo neonazistów tam nie ma. Ale przyniesie nam znacznie większy wstyd, niż Maciej Giertych - wszyscy w całej Europie zaczną postrzegać Polaków jako bezrozumnych prostaczków, pozbawionych instynktu samozachowawczego, łatwych do manipulowania. I każden jeden rząd będzie miał pod górkę! Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk31 Kononowicz też chce do Strasburga 17.04.09, 12:41 A ja myślałem że Kononowicza weźmie sobie PO, wszak oni biora na listy jak leci, byle pare glosów więcej dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
nicetomeeteu.com Kononowicz też chce do Strasburga 17.04.09, 13:36 Kononowicz się sprawdzi. On wie na czym polega polityka UE. Już jako kandydat na prezydenta mówił konieczności uszczelniania wschodniej granicy Unii Europejskiej... lol Odpowiedz Link Zgłoś
godeep Kononowicz też chce do Strasburga 17.04.09, 13:53 "Moje miasto to Białystok, a moje życie to Białystok." Polecam: Kandydat Odpowiedz Link Zgłoś
w.zboralski A co Kononowicz myśli o 2012 roku? 17.04.09, 13:57 Czy zna zapowiedzi zdarzeń opisanych na tej stronie: 21grudzien2012.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Kononowicz też chce do Strasburga 17.04.09, 19:39 Jestem ZA ! Wreszcie prawadziwy reprezentant... Wokol kretyni i K.bedzie ich reprezentowal.A moze cos powaznie? Np o bufetowej,Oleksym albo /bidula/ Piterze? Polecam film B. o "Nilu".Byl skarajny,niemnie mial honor, ktorego ta ludnosc naplywowa nie ma, bo skad mialaby miec? DNOOOOO.... Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Kononowicz do Strasburga- masz mój głos 17.04.09, 21:54 Ale będą kurde jaja !!! Odpowiedz Link Zgłoś
bydlo_prof_wb Mam nadzieję że PO nie przegapi takiej okazji... 17.04.09, 22:03 Będzie im podwyższał średnią i podciągał czołówkę... __________ „Z całą pewnością nie jest grzechem czy winą historyków a także instytucji powołanych do badania przeszłości wydawanie książek nawet jeśli są kontrowersyjne. Nie zmienię tej opinii.” [D. Tusk] premier RP, 28.06.2008 Odpowiedz Link Zgłoś