piccolo61501 29.04.09, 11:35 jako Polak,jestem dumny z niego,ze publicznie wypowiedzial sie przeciwko marianetkom z USa,przeciwko wojnie i rakietom jakie chca budowac w naszym kraju Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bity_po_ryju Nie nie brawo 29.04.09, 14:24 Krystian Zimermana wysmiano juz nie tylko w USA ale i na swiecie. Kolejny glupi Polaczek, ktoremu sie pomylilo. I zaspal ze dwa lata, bo gdyby to wyglosil dwa lata temu, za Busha, to mialoby jakis sens. A tak jest juz tylko posmwieiskiem i debilkiem.W USA uwazaja go za Niemca: www.bsu.edu/update/article/0,1384,26929--,00.html gdy naprawde ten idiota ma obywatelstwo Szwajcarii, mimo iz urodzil i wyksztalcic sie w Polsce. A w USA juz nie zagra. To ci gwarantuje. Odpowiedz Link Zgłoś
zyzakpawel Re: Nie nie brawo 29.04.09, 14:45 PiS za pieniądze podatników to tworzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 NIe histeryzujmy 29.04.09, 15:46 Nie popadajmy w histerie. Ja wprawdzie tez nie zgadzam sie z Zimermanem w tej sprawie ale z tym jego gestem do az osmieszania sie daleka jeszcze droga. Zdecydowana wiekszosc publicznosci na koncercie w Los Angeles bila mu za to akurat brawa. Jakies 95% obecnych. Co do uwazania go za Niemca... sprawdz inne, bardziej miarodajne zrodla. Podany przyklad z Ball State University swiadczy jedynie o ignorancji tamtych ludzi i nie jest miarodajny dla USA jako calosci. Odpowiedz Link Zgłoś
bity_po_ryju Re: NIe histeryzujmy 29.04.09, 19:28 strzelec51 napisał: > Nie popadajmy w histerie. Ja wprawdzie tez nie zgadzam sie z > Zimermanem w tej sprawie ale z tym jego gestem do az osmieszania sie > daleka jeszcze droga. Zdecydowana wiekszosc publicznosci na > koncercie w Los Angeles bila mu za to akurat brawa. Jakies 95% > obecnych. A czy Ty byles na tym koncercie? Jelsi tak to podziel sie bardziej osobistymi wrazeniami. Lewacko-spedalale LA jest tu akrat malo miarodajne, nawet jesli rzeczywiscie to bylo 95 %. Na szczescie oszaleli europorypancy, zwolennicy malzenst chlopa z chlopem i krytykanci polityki Busha w 100 dni po jego odejsciu ze stanowiska stanowia na swiecie stosunkwow niewielki % A co do Krystianka, ulubienca komuny ktora prawie mu weszla bez masla w tylek po wygraniu koncertu Chopinowskiego, to dziwne ze wtedy nie otworzyl buzi, a przeciez mogl? Komuna skonczyla sie dopiro gdy Krystianem mial 35 lat, czy nie ? Pozdr. www.qando.net/?p=2278 www.dziennik.com/articles/edytorial/995 www.popeater.com/music/article/howard-stern-beyonce-today-show-scandal/441157 www.dziennik.com/blogs/piotr-milewski/1009 Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Powtarzam - nie histeryzowac! 29.04.09, 22:25 Na tym koncercie nie bylem. Bylem za to na innym, dwa lata temu, gdzie tez cierpko skomentowal polityke zagraniczna USA i opowiedzial historie o rozkreconym (przez celnikow) fortepianie. Jego komentarz zostal skwitowany smiechem i oklaskami, zas na koniec koncertu otrzymal owacje na stojaco. Wracajac do niedzielnego przedstawienia w Los Angeles nie ma zadnego powodu nie wierzyc relacji Los Angeles Times. Wiesz lepiej? Pozwole sobie przy tej okazji zauwazyc, ze relacje w przytoczonych przez Wasci gazetach (m.in. Nowy Dziennik) w niczym nie odbiegaja od relacji LATimes. I na koniec - trzymaj sie tematu. Wklepywanie wrzaskow na temat homoseksualizmu, etc. doprawdy nie ma nic wspolnego z wystapieniem Zimermana (ktora to wypowiedz tez uwazam za pozbawiona sensu) ani tez wiele z samym Los Angeles (to juz raczej nalezaloby mowic o San Francisco, kolego). I w ogole - troche wiecej szacunku dla innych. Krystian Zimerman moze nie miec racji w sprawie polityki zagranicznej USA, nie zmienia to w niczym faktu ze jest wybitnym artysta. Polskim w dodatku! Odpowiedz Link Zgłoś
bity_po_ryju Re: Powtarzam - nie histeryzowac! 30.04.09, 00:27 > to w niczym faktu ze jest wybitnym artysta. Polskim w dodatku! Polskim ?? Kapitalny witz !!!! Szwajcar z obywatelstwa , pochodzenia zydowskiego i tegoz ( Izrael) drugiego obywatelstwa, nagrywajacy w Niemczech ??? Nie. On sie tylko urodzil i wyksztalcil w Polsce. To tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Powtarzam - nie histeryzowac! 01.05.09, 15:48 Ciekawy to Zyd, co to ma na imie Krystian (Christian)... en.wikipedia.org/wiki/Krystian_Zimerman Odpowiedz Link Zgłoś
bity_po_ryju Re: Powtarzam - nie histeryzowac! 01.05.09, 17:24 Ta. Jeszcze ciekawszy niz taki co ma na nazwisko Zimerman Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: Nie nie brawo 01.05.09, 15:41 A kto bedzie chcial teraz wystepowac w USA? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: brawo Kristian Zimerman 29.04.09, 14:48 Ja też się często publicznie wypowiadam przeciwko a nawet za. Jesteś ze mnie dumny? Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Nie jestem z ciebie dumny jezeli 29.04.09, 15:34 wypowiadasz sie jednoczesnie przeciwko a nawet za. To jest co prawda w stylu walesy, ale przeciez tego cala polska sie wstydzi. Nie rob tego wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Wielkie brawa Krystianie!!! 29.04.09, 15:32 piccolo61501 napisał: > jako Polak,jestem dumny z niego,ze publicznie wypowiedzial sie przeciwko > marianetkom z USa,przeciwko wojnie i rakietom jakie chca budowac w naszym kraju Calkowicie popieram twoje zdanie piccolo! Napisalem tez o tym post, ale znikl! cenzura! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz krystek trzymaj sie lepiej klawiatury 29.04.09, 16:16 taki z ciebie polityk, jak z fotygi pijanista, Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll A ty czarna rozpaczy trzymaj sie daleko od wydawan 29.04.09, 19:41 ia opinii na temat artysty, ktory jest od ciebie 100000 razy inteligeniejszy, lepiej poinformowany i jest w ogole innej klasy czlowiekiem. Trzymaj sie daleko od pisania. Zacznij tez myslec pocholku amerykanski. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_rozpacz moze teraz twoj krystek spojrzy w oczy.... 29.04.09, 19:53 rodzinie polaka zamordowanego przez talibow, od pacholkow amarykanskich juz mnie komuchu-morderco wyzywales !!! Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: moze teraz twoj krystek spojrzy w oczy.... 29.04.09, 19:57 Nie pochlebiaj mu, tytułując go mordercą. To na stepach komplement. On jest zwykłym, nieco ociężałym umysłowo, faszystobolszewikiem. - Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Gdyby pan Zimmerman 29.04.09, 21:29 z takim samym zapalem krytykowal wszystkie przegiecia POpaprancowej POkomuny to moze i bym mu przyklasnal. Na razie ta jego krytyka wydaje sie byc bardzo wybiorcza. W czyim interesie on to robi? Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 W czyim interesie? 29.04.09, 22:30 Ktos tu wietrzy jakis spisek. Zimerman na zoldzie, na uslugach, tylko czyich? Nie przyszlo ci do glowy, wet3, ze Zimerman mogl wyrazic po prostu swoja wlasna, bezinteresowna, opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 znakomitość nie w każdej dziedzinie 29.04.09, 23:26 strzelec51 napisał: > Ktos tu wietrzy jakis spisek. Zimerman na zoldzie, na uslugach, > tylko czyich? > Nie przyszlo ci do glowy, wet3, ze Zimerman mogl wyrazic po prostu > swoja wlasna, bezinteresowna, opinie? > Czasem bywa, że osoby wybitne w swoich dziedzinach ulegają pokusie zabrania publicznie głosu w sprawach, o których nie mają pojęcia. Niestety nie jest tak, że ich wybitność jest interdyscyplinarna. Klasycznym przykładem takiego zjawiska jest właśnie niestety nasz rodak, jeden z najznakomitszych pianistów naszych czasów, Krystian Zimmerman. Odpowiedz Link Zgłoś
komarowo Re: W czyim interesie? 30.04.09, 02:22 Przyszłoby mi do głowy, i owszem, gdyby ten reżymowy grajek wylansowany podczas panowania namiestników sowieckich w Polsce krytykował w Moskwie kacapski zamordyzm w Czeczenii, Gruzji czy judzenie na Ukrainie. Gdyby krytykował w Pekinie obozy filtracyjne CHRLD czy w Phoenianie Kima. To byłaby odwaga. Polskojęzyczny grajek krytykujący USA: 1. Wie, że robi to bezkarnie i bezpiecznie opuści kraj, dzięki któremu sporo zarobił 2. Wie, że krytykuje kraj, dzięki któremu dziś w Polsce m.in. możesz pisać na forum bez lęku, że nocą w drzwi załomocą. Dzięki któremu 20 mln Polonii znalazło lepsze życie. Dzięki któremu cywilizacja europejska przetrwała grożbę sowieckiej zarazy. Panjał? To ruki pa szwam i mołczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Re: W czyim interesie? 01.05.09, 14:54 komarowo napisał: "...ten reżymowy grajek wylansowany podczas panowania namiestników sowieckich..." Krystian Zimerman sam sie wylansowal, swoim nadzwyczajnym talentem i rzetelna praca. Od lat nalezy do grona najwybitniejszych pianistow o czym wie kazdy kto choc troche interesuje sie muzyka klasyczna. Zacytowany tu "komentarz" to przyklad wyjatkowo wrednego braku szacunku dla innych. Wystawia jak najgorsze swiadectwo autorowi tekstu - nikczemna miernota. Irytujace jest jak czeste sa tego rodzaju przypadki wsrod moich rodakow. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: moze teraz twoj krystek spojrzy w oczy? 01.05.09, 15:44 Jakim prawem zoldacy w polskich mundurach sa wysylani przez USA do Afganistanu, aby tam mordowac tubylcow? Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 brawo Kristian Zimerman? 30.04.09, 07:17 To wystąpienie to dowód, ze nie można być genialnym we wszystkich dziedzinach. Apel uważam za idiotyczny i zupełnie szkodliwy. Ale jako człowiek, Pan Zimmerman ma prawo do wyrażania swoich opinii. Publiczność też ....... Zamienianie sali koncertowej na forum dyskusji politycznych to zgroza. Ja na koncert takiego osobnika, nawet gdyby był geniuszem fortepianu nigdy bym nie poszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: brawo Kristian Zimerman? 01.05.09, 15:15 Ppochwalam wystapienie Zimmermana. Jednak w mysl porzekadla, ze blizsza idealowi jest halka niz suknia pan Zimmerman powinien rownie ochoczo krytykowac wszystkie nieprawosci w Polsce. Do krytykowania jest nadmiar, a tu jakos pan pianista nabral wody w usta. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: brawo Kristian Zimerman? 01.05.09, 15:55 wet3 napisał: > Ppochwalam wystapienie Zimmermana. Jednak w mysl porzekadla, ze > blizsza idealowi jest halka niz suknia pan Zimmerman powinien rownie > ochoczo krytykowac wszystkie nieprawosci w Polsce. Do krytykowania > jest nadmiar, a tu jakos pan pianista nabral wody w usta. ------------- Wet3, krytykę trzeba rozpocząć u źródła z którego te zło wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
herrrkagan Re: brawo Kristian Zimerman! 01.05.09, 15:41 I ja tez, jako Polak,jestem dumny z niego,ze publicznie wypowiedzial sie przeciwko amerykanskim marionetkom, rzadzacymi nami jako prezydent, premier i szef opozycji oraz przeciwko wojnie i rakietom jakie USA chca instalowac w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kwirszyll Jeszcze raz wielkie brawa Panie Zimmerman 01.05.09, 15:54 Zrobil Pan cos, co nie precedensu, przynajmniej ja o czyms takim nie slyszalem. Postawil Pan wyzej swoje przekonania, niz ukochane tu, na tym formu przez niektorych, zielone. To bardzo rzadkie. To swiadczy o czystosci panskich intencji, jak przystalo wielkiemu artyscie. Bedzie Pan dla mnie drogowskazem, jednym z bardzo niewielu autorytetow, ktore mi zostaly. Prosze sie nie przejmowac glosami tych, ktorzy oklamywani przez propagande ogolnoswiatowa (dowodzona przez propagande amerykanska), mysla tak, jak ja (musze sie do tego przyznac ze wstydem) przed jeszcze 20 latu. Wowczas ameryka byla dla mnie symbolem wszelkiej szlachetnosci, a np. Rosja, symbolem wszelkiego zla. Gdyby ta dyskusja miala miejsce lat temu 20, bylbym jednym z tych "czarnych rozpaczy". Niedostrzegalna dla mnie wowczas propaganda amerykanska, rozpaczliwa sytuacja w Polsce, brak tam wolnosci, powodowaly, ze dalem sie nabrac. Mieszkalem w kilku bardzo roznych krajach, nauczylem sie tego czym jest polityka, jak bardzo potrafi byc przewrotna i klamliwa. Stalem sie wolnym czlowiekiem. Wyzwolilem sie. Podnioslem sie z kleczek. Zobaczylem rzeczy jakimi sa. Czarne stalo sie bialym a biale czarnym. Mysle, nie ucze sie tego co pisza w gazetach, staram sie dotrzec do racji, dlaczego tak pisza. Doszedlem do wnioskow, o ktorych tematem byl Panski apel. I przyznaje Panu racje. Polsce nie jest obecnie potrzebna ani ameryka ani Rosja. Powinna z panstwa klienckiego stac sie panstwem o niezaleznej polityce. Jest w Europie, nikt jej nie zagraza. I powinna stac sie panstwem a opiniach uczciwych, tak jak Panska. Polska wiele ucierpiala, chocby w ostatniej wojnie. Kto dzis, w tych zaklamanych czasach wie, do czego zachod wykorzystal podlewany przez siebie i hodowany przez siebie ustroj faszyzm? Przeciez faszyzm, po porazce zachodu w latach sowieckiej rewolucji, mial wyplenic komunizm w Rosji. Czy jest ktos kto mysli, ze zachod zaniechal po porazce wytepienia komunizmu zagrazajacego jego elitom? Nie, nie zaniechal. Wychodowal Hitlera, Mussoliniego i spuscil go ze smyczy. Kto dzis o tym wie? Prosze poczytac ksiazke naszego znakomitego pisarza Herlinga-Grudzinskiego, to dozna tego olsnienia tak samo jak i ja. Dziekuje Panie Zimmerman. Kiedy bede w Polsce,niechybnie stawie sie na kazdy Panski koncert. Odpowiedz Link Zgłoś