sexyparka1 11.05.09, 21:58 Judenrat nigdy nie odpuszcza... Buk (;P) przebacza ale sprawiedliwość wymierzać może jedynie tzw "naród wyprany".. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andrzejusa Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groźny"? 11.05.09, 22:07 jaki tam oprawca? to po prostu ofira 29 tys. zamordowanych ludzi, a pewnie i duza wiecej ! aniol w ludzkiej skurze! ze jeszcze nie zostal swietym kosciol katolickiego? to przecierz dzialanie wbrew katolickiemu bogowi(bogu) na oltarze demjaniuka!!! obok marii, matki jezusa , niestety zydowki:( a i biedny jezus zydem , tfu, byl! Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel Re: Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groź 11.05.09, 23:01 Mordercy muszą być ukarani. A czy to samo myślisz o UBEKACH, którzy mordowali Polaków w Polsce, Węgrów na Węgrzech. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura CNN: Sobibor, a Nazi death camp in Poland 12.05.09, 03:08 to tutaj: www.cnn.com/2009/CRIME/05/11/us.demjanjuk/index.html Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Nastepny zbrodniarz to Stefan Michnik 12.05.09, 03:42 Tyle ze ten mordowal juz po wojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bydlakzkrakowa Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groźny"? 11.05.09, 22:10 A może, wzorem "Gów...a Wybiórczego", zaczniecie ujadać, żeby zostawić w spokoju tego starego człowieka ( pamiętacie jaruzelskigo?)? Czy może nie? Czy może teraz zaczniecie domagać się kary śmierci, mimo, że już prawie wszędzie została skasowana lub zawieszona? A może żydkom wolno więcej ? Wszak naród wybrany, czyż nie ? A poza tym twierdzę, że płathfołma winna być zdelegalizowqana. Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki Szanowny Panie, proszę nie brać tego do siebie, 11.05.09, 22:28 Ma w końcu "Gazeta" udostępniać łamy dla oskarżonych jak Jaruzelski, czy nie? Miałem wrażenie,że generał gosci dość czesto w wywiadach. Odpowiedz Link Zgłoś
radocha1 Re: Szanowny Panie, proszę nie brać tego do siebi 11.05.09, 23:39 2-pswiecki napisał: > Ma w końcu "Gazeta" udostępniać łamy dla oskarżonych jak Jaruzelski, > czy nie? Miałem wrażenie,że generał gosci dość czesto w wywiadach. No, jak często ??? Ile razy był gościem i udostępnili mu łamy??? Przypomnij te artykuły Jaruzelskiego w Gazecie. Ja sobie nie przypominam. Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Szanowny Panie, proszę nie brać tego do siebi 12.05.09, 02:07 Ja też nie. On raczej unika udzielania wywiadów, raz na kilka lat go gdzieś zaproszą. Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Re: Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groź 12.05.09, 00:52 ggggrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
krawiec6661 Re: Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groź 12.05.09, 02:03 Normalni ludzie widzą różnicę między zbrodniarzem winnym zamordowania dwudziestuparutysięcy ludzi a generałem-komuchem, którego feralna decyzja dzieli Polaków jeśli chodzi o ocenę. Strasznie cię zaślepia ta nienawiść do Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Dla ścisłości: nie Flossenbuerg lecz Flossenbrück 11.05.09, 22:18 Dla ścisłości: nie Flossenbuerg lecz KZ Flossenbrück, w którym mieścił się jeden z najcięższych obozów koncentracyjnych (kamieniołomy!), podobnie jak w KZ Groß-Rosen, KZ Bergen-Belsen, KZ Mauthausen, KZ Gusen I i II. Gorsze były tylko obozy ze sztolniami: KZ Nordhausen-Dora (Mittelbau) i KZ Hersbruck (filia KZ Flossenbrück). Odpowiedz Link Zgłoś
emas69 Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groźny"? 11.05.09, 22:27 Z jednej strony jestem za rozliczaniem tych, którzy to zrobili, ale z drugiej strony jak to widzicie? Mężczyzna na wózku, ze zdjęcia widać, że nie wiele mu pozostało. Mam nadzieję, że zdążą przed jego śmiercią, tak żeby usłyszał wyrok i był świadomy tego. Odpowiedz Link Zgłoś
2-pswiecki To smutne fakty historyczne, tylko czy było lepiej 11.05.09, 22:34 tym 30 tys.co zostali być może zabici przez niego? Zbrodnie masowe mają się przedawniać po 50-ce? W odróżnieniu od pojedynczych? Odpowiedz Link Zgłoś
emas69 Re: To smutne fakty historyczne, tylko czy było l 11.05.09, 22:38 Nie jestem za tym, żeby się przedawniło - wręcz przeciwnie. Obawiam się, że nie zdąży przed śmiercią usłyszeć wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
poddanywujasama Re: To smutne fakty historyczne, tylko czy było l 12.05.09, 00:26 Demjaniuk wyrok juz uslyszal. Podczas procesu w Izraelu jeden z tych, ktorym udalo sie przezyc podszedl do Demjaniuka, ktory chcial mu podac reke, czlowiek ten splunal mu w twarz...Po drugie, bardzo dawno temu Baltimore Sun opublikowal zdjecia Demjaniuka. Pierwsze (o ile dobrze pamietam) bylo z lat jego mlodosci a nastepne robione byly co kikadziesiat lat. Nie mam zadnej watpliwosci, ze to ta sama osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
pochodnia_nerona Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groźny"? 11.05.09, 22:29 GW: >Po mężczyznę, który według niemieckiej prokuratury jest słynnym "Iwanem Groźnym" przyjechała karetka pogotowia, która ma - według Reutera - zawieść go na lotnisko.< Karetka ma go "zawieść"? Dokąd będzie go wiodła, redakcjo bez korekty? To nie jest pierwszy raz, gdy taki babol znajduje się w wirtualnym wydaniu Gazety. Czyżby w redakcji zatrudniano już młodzież po nowej maturze? Proponuję zakup elektronicznych słowników ortograficznych. Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel Re: Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groź 11.05.09, 23:25 Zwalniają starych, którzy zaczynają myśleć. Młodymi łatwiej się steruje, a że głąby to nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groź 11.05.09, 23:36 pochodnia_nerona napisała: > Proponuję zakup elektronicznych słowników ortograficznych. W tym akurat przypadku nie pomógłby. Faktem jest, że gazeta.pl to językowo zgroza. Utrzymanie poprawności językowej kosztuje, na co w kapitalizmie nie ma miejsca. Przyszłość czarno widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groźny"? 11.05.09, 22:33 wreszcie Odpowiedz Link Zgłoś
elkoguto11 Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groźny"? 11.05.09, 22:35 a ja uważam, jako (jeden z ostatnich sprawiedliwych zresztą) że za mało tutaj wypowiedzi kutasów szczekających na Wałęsę. Odnoszę wrażenie że Wałęsa dla wielu z pożal się Boże komentatorów, narobił więcej (ich zadaniem) szkody od tego ścierwa. Gdzie są ci, którzy tak chętnie i bez namysłu rzucali błotem, teraz macie okazję, teraz to byłoby "sprawiedliwe" Menele change.menelgame.pl/change_please/8087454/ Odpowiedz Link Zgłoś
asocjacja_w Kiedy deportują komendanta Morela 11.05.09, 22:38 Kiedy deportują komendanta Morela ? osobiście zamordował sześćset więźniów ! Odpowiedz Link Zgłoś
alik666 Re: Kiedy deportują komendanta Morela 12.05.09, 03:16 za późno, wygrzewa się już na solarium na dole... Odpowiedz Link Zgłoś
marysia57 Re: Kiedy deportują komendanta Morela 12.05.09, 06:07 asocjacja_w napisał: > Kiedy deportują komendanta Morela ? > osobiście zamordował sześćset więźniów ! -------------------------------------Wedlug zrodel izraelskich Morel zdechl kilka lat temu w Izraelu. Zadania jego deportacji ze strony polskiej byly zawsze lekcewazone przez Izrael.Wolinska jeszcze zyje w Wielkiej Brytani. Polskie zadania o deportacje kwituje ze powodem oskarzen przeciw niej jest ANTYSEMITYZM POLAKOW.Niestety nie ma takiej sily aby zydowskich zbrodniarzy doprowadzic przed oblicze sprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
elkoguto11 Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groźny"? 11.05.09, 22:42 i ciekawe kim jest ta blondynka obok tego starucha, całkiem fajniutka, i te biodra:-) Hmmm. pewnie wnuczka, mam nadzieję że nie będzie tęsknić za tym dziadem. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Niech zdycha w upokorzeniu i pogardzie !! 11.05.09, 22:56 że stary ?? Tym bardziej. Niech zdycha w upokorzeniu !!! Co to za argument, że stary, chory...itp.. Ma zgnić w więzieniu, żreć z aluminiowej miski i pytać czy może iść do kibla. To mu się należy. Bo jest niedołężny. jak byłby młodszy to niechby go suneli w anschosa i dawali lizaki possać. Tego mu życzę. Bydlakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
emas69 Re: Niech zdycha w upokorzeniu i pogardzie !! 11.05.09, 23:01 Myślę, że i tak possie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tom202 Re:I to jest ta hipokryzja 11.05.09, 23:05 I to jest ta hipokryzja żydowska, nie jestem sympatykiem Ukraińców, za to co zrobili z Polakami na Kresach, Wolinska, Morel i inni stalinowscy oprawcy żydowskiego pochodzenia nie zostali pociągnięci do odpowiedzialności karnej, tłumaczono to min. ich podeszłym wiekiem a tu faceta praktycznie niedołężnego na wózku deportuje sie na odległość tysięcy kilometrów, na przesłuchania będą zapewne go nosic na rękach, ciekawe czy czy cokolwiek powie. Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel Re:I to jest ta hipokryzja 11.05.09, 23:31 Tak powinno postępować się ze wszelkiego rodzajami ludobójstwa. Morderstw sfingowanych procesów. Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Sadysta Kozłowski szuka ofiary 12.05.09, 02:14 maciejkozlowski napisał: > że stary ?? Tym bardziej. Niech zdycha w upokorzeniu !!! > Co to za argument, że stary, chory...itp.. Ma zgnić w więzieniu, żreć z > aluminiowej miski i pytać czy może iść do kibla. To mu się należy. Bo jest > niedołężny. jak byłby młodszy to niechby go suneli w anschosa i dawali lizaki > possać. Tego mu życzę. Bydlakowi. Nazywasz bydlakiem i życzysz najgorszej udręki człowiekowi, który juz raz został przecież uniewinniony, przez sąd w Izraelu. Adwokaci Demianiuka dotarli wówczas w Moskwie do dokumentów, z których wynikało, że "Iwanem Groźnym" był niejaki Marczenko, a nie Demianiuk. Nie wiem, dlaczego ten proces wznawia się, i to przed sądem innego panstwa. W każdym razie żaden obdarzony sumieniem i rozumem człowiek nie powinien w tej sytuacj przyjmować, że gość jest winien. Pierwszy sąd go uniewinnił, drugi jeszcze nie zaczął sądzić. Skąd w tobie (i paru innych typach z tego forum) taka pochopność do gnojenia ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Re: Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groź 11.05.09, 22:58 Ależ skąd ? to gołągek pokoju. Nawet taki siwiutki jak gołąb. Wybaczcie gołębie. Odpowiedz Link Zgłoś
profanum_vulgus Barbarzyństwo Żydów przeraża! 11.05.09, 23:04 Przecież osoby w wieku żydówy Wolińskiej powinno zostawiać się w spokoju. Co z tego, że kiedyś tam popełniały zbrodnie na narodzie żydowskim (jak Damjaniuk) czy na narodzie polsim (jak żydówka Wolińska). Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Re: Barbarzyństwo Żydów przeraża! 11.05.09, 23:12 Oh jaki ty humanista ? Zaraz się wzruszę głąbie. Biedaczek, stary co żydostwo się na niego uparło. Cuchnące żydy ???!! Prawda głąbie? Ten gościu powinien zdychać w małej celi i widzieć tylko swojego adwokata raz na miesiąc i mur i...nic więcej.. Pragnąłbym aby nie dali mu picia i żarcia, ale.... niestety..regulacje międzynarodowe. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel Re: Barbarzyństwo Żydów przeraża! 11.05.09, 23:20 pl.wikipedia.org/wiki/Stefan_Michnik pl.wikipedia.org/wiki/Helena_Woli%C5%84ska ci nie powinni być ukarani? Odpowiedz Link Zgłoś
elkoguto11 Re: Barbarzyństwo Żydów przeraża! 11.05.09, 23:19 profanum_vulgus napisał: > Przecież osoby w wieku żydówy Wolińskiej powinno zostawiać > się w spokoju. Co z tego, że kiedyś tam popełniały zbrodnie > na narodzie żydowskim (jak Damjaniuk) czy na narodzie polsim > (jak żydówka Wolińska). a dlaczemu:-) nie byłeś taki mądry, gdy rozpisywano się o staruszku Jaruzelskim, i setki osób w komentarzach klęły na Niego okropnymi słowy?? Mi autentycznie było Go żal gdy czytałem o chmarze ....( jak ich nazwać hmmm) "ludzi" którzy stali pod Jego domem i darli japy nie żałując wcale H..i, Od kiedy Ty taki.. litościwy?? change.menelgame.pl/change_please/8087454/ Odpowiedz Link Zgłoś
szyfel Re: Barbarzyństwo Żydów przeraża! 11.05.09, 23:23 ?? zrozumiałeś co on napisał ?? Odpowiedz Link Zgłoś
elkoguto11 Re: Barbarzyństwo Żydów przeraża! 11.05.09, 23:40 szyfel napisał: > ?? zrozumiałeś co on napisał ?? jeśli pytanie kierujesz do mnie, to napiszę że nie do końca:-) ale to bez znaczenia jeśli kliknąłeś na mój link :-) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
michaelus_maximus ale glupie bledy!!! 11.05.09, 23:04 "oskarżany jest o śmierć" a ja myslalem, ze jest to możliwe tylko jeśli sie nie żyje... :P Odpowiedz Link Zgłoś
crame Co sadza cztytelnicy Die Welt o kosciele kat. 11.05.09, 23:10 Umfrage: Was halten Sie von der Katholischen Kirche? Ergebnis: 12% Sie ist eine gute und wichtige Institution 10% Sie hat gute und schlechte Seiten 72% Sie ist überflüssig 5% Sie ist mir egal. 17457 abgegebene Stimmen Odpowiedz Link Zgłoś
pawman Nie tylko oni, ja też tak sądzę. 12.05.09, 10:59 Co więcej takich osób będzie coraz więcej. Nie znaczy to że nie wierzę w Boga. Po prostu nie potrzebuję pośrednika między mną a Bogiem. Kościół jest zbędnym ogniwem. Odpowiedz Link Zgłoś
czuly-wojtek Nawet nie pójdzie do więzienia... 11.05.09, 23:47 Piszcie sobie, co chcecie, nie wiem jak to funkcjonuje w Niemczech, ale tu w Polsce powyżej 80 r. ż., niezależnie od wyroku, nie idzie się do więzienia, w Niemczech pewnie podobnie. Więc nie wiem, czemu się frajer boi. Nawet, jeżeli dożyje wyroku to i tak jest za stary na siedzenie w celi, o schorowaniu nawet nie wspominając. Tu chodzi tylko o symbolikę, że ukarało się sprawcę. Nikt nie powinien zostać bezkarny za swoje czyny a po wydaniu wyroku, jeszcze pewnie tego samego dnia, prosto z sali sądowej, wsiądzie do samolotu lecącego na Ohio... niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groźny"? 11.05.09, 23:52 Jednak Sąd Najwyższy Izraela uchylił ten wyrok, uzasadniając, że nie ma wystarczających dowodów, iż oskarżony był osławionym "Iwanem Groźnym". w tekście nie ma ani słowa, że niemiecka prokuratura dysponuje nowymi dowodami, potwierdzającymi, że Demjaniuk jest tym właśnie potworem - mordercą i sadystą... Odpowiedz Link Zgłoś
pinokkio Re: Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groź 12.05.09, 03:59 isa.stern napisała: > w tekście nie ma ani słowa, że niemiecka prokuratura dysponuje nowymi > dowodami, potwierdzającymi, że Demjaniuk jest tym właśnie potworem - mordercą > i sadystą... A co w takim razie z identyfikacją Iwana Groźnego jako Iwana Marczenki, dokonaną przez izraelskich adwokatów Demianiuka i zaakceptowaną przez izraelski Sąd Najwyższy? Odpowiedz Link Zgłoś
savrin Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groźny"? 12.05.09, 00:02 Najgorsze, że morderca to zabija a zwykli ludzie rozważają czy ma to sens. Nie twierdze, że to on i go ukamienować ale czasami wkurza mnie bezsilność zwykłych "zastanawiających się" do morderców. O ileż łatwiej być zwyrodnialcem... Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Czy POPiS pamięta o dniu zwycięstwa nad Hitlerem ? 12.05.09, 00:10 Bez względu na to, czy 8 czy 9 maja, zastanawiający jest kompletny brak obchodów rocznicy zwycięstwa nad hitleryzmem w obecnej "wolnej" Polsce. Wnuk dziadka z Wehrmachtu z PO nie lubi tego święta? Kretyni z PiS, jakże bliscy w identyfikowaniu swoich wrogów analogicznie do hitlerowców, tez nie lubią tego dnia, e? Świętują i gloryfikują Kurasia - bandycką gnidę i mordercę Żydów - a o wyzwoleniu Warszawy 17 stycznia i o kapitulacji faszyzmu w maju - cisza? Żenujące! Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Czy POPiS pamięta o dniu zwycięstwa nad Hitle 12.05.09, 00:25 Reasumując, dla skatolałych friemdanistów z PO i zbolałych ksenofobów z PiS świętowanie zwycięstwa nad faszyzmem jest tematem niewygodnym. Wolą pie*ć od rzeczy jak to niby nie było to żadne wyzwolenie, a kreatury pokroju Fotygi dawały nawet szmalcownikowi Kobylańskiemu głos w sprawach polskiej polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Przestan pieprzyc o "wyzwoleniu" Warszawy!! 12.05.09, 00:29 Ruscy stojac po drugiej strony Wisly patrzyli jak wyzynana jest ludnosc warszawy i niszczone miasto w powstaniu a potem po powstaniu mimo porozumien kapitulacyjnych! 17stycznia po prostu weszli w ruiny pustego miasta!!!!! co do 8-9maja zgoda... Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Czy POPiS pamięta o dniu zwycięstwa nad Hitlerem ? 12.05.09, 00:43 > 17stycznia po prostu weszli w ruiny pustego miasta!!!!! To fakt, ale akcent typowo POPiSowski: okazuje się, że to "Ruscy" byli najbardziej winni tragedii Warszawy! Tylko o tym sie mówi, świętując rocznice tej krwawej tragedii, przekuwanej przez martyrologię POPiSowską w wielki sukces. O hitlerowcach - cicho. A co do "Ruskich"... tysiące Rosjan walcząc z faszystami zgineło na ziemiach polskich - udawanie, że tak nie było, że Polskę wyzwolił nie wiadomo kto, ze nie nalezy się pamięć tym wszystkim ludziom bo to przecież wszyscy "stalinowcy" (k..wa, zwykłe chłopaki wcielone do armii) - jest haniebne. Tak samo jak tolerowanie niszczenia pomnika wdzięczności Armii Radzieckiej. Obrzydliwe fałszowanie historii. Odpowiedz Link Zgłoś
mazen17 Re: Czy POPiS pamięta o dniu zwycięstwa nad Hitle 12.05.09, 01:06 A co, mamy swietowac niewole ruska? Pomysl zanim cos napiszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Czy POPiS pamięta o dniu zwycięstwa nad Hitle 12.05.09, 01:31 Masz chyba IQ w nicku podane... Odpowiedz Link Zgłoś
zmichalg1 Re: Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groź 12.05.09, 00:16 czytaj, ośle, ze zrozumieniem... Napisali wyraźnie, że sąd Izraelski go uniewinnił mając go w garści. Ścigają go nie Izraelczycy ale Niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Deportacja Demjaniuka. Czy to jest "Iwan Groźny"? 12.05.09, 00:30 Swietym ten dosc z pewnoscia nie byl i nie jest. Jednak nie udowodnono, ze byl "Iwanem Groznym" chociaz swiadkowie zydowscy tak zeznawali. Przewod sadowy odbyl sie w Izraelu. Przypomina mi to proces naszego nieszczesliwca Walusia, w ktorym wielu zydowskich swiadkow "odpoznalo" kapo z jedngo z obozow. Tymczasem Walus przepracowal okupacje na robotach u bauera w szkoplandii. Gdyby nie interwencja bauera i zdjecia ze szkoplamdii, to Walus skonczylby marnie. I tak zdrowie mu zabrali i wkrotce po procesie zmarl. Poczytajcie sobie "Wiesenthal kontra Walus. Bardzo pouczajaca lektura o jenkesowskim systemie sprawiedliwosci. Zechce sie wam rzygac na calego. Odpowiedz Link Zgłoś
matt7893 Moja deportacja z USA w czerwcu 2007 12.05.09, 01:43 Moja deportacja z USA w czerwcu 2007: Obozy koncentracyjne USA dla Polakow na zdjeciach satelirnych skonfrontowanych z rozpoznaniem wewnatrz na ziemi: mkk.blox.pl mkk.blox.pl mkk.blox.pl mkk.blox.pl mkk.blox.pl mkk.blox.pl mkk.blox.pl mkk.blox.pl mkk.blox.pl mkk.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś