maruda.r 21.05.09, 07:03 "- Jeśli dziewczyny zdawałyby sobie sprawę z konsekwencji seksu, nikt by go nie uprawiał. Zaufajcie mi. Nikt" ***************************** Przecież aż tak durnym, jak młoda Palin być nie można. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex-alexander Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 07:10 Nie tylko ona. Polskie dziewczyny sa tak samo naiwne i durne. Ile to matek 14-letnich mamy w Polsce. Jest to efekt braku wychowania seksualnego w szkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
arbu-zek Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 08:06 Ty się chyba alex-alexander z własnym wackiem na głowy pozamieniałeś albo w życiu do szkoły nie chodziłeś. Po pierwsze to szkołach jest tzw wychowanie seksualne (PDŻWR). A po drugie to przede wszystkim OBOWIĄZKIEM rodziców wychować i uświadomić dziecko. Więc nie wrzucaj na szkołę jak się nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 08:19 I kto tu się z czym pozamieniał i nie zna realiów... Odpowiedz Link Zgłoś
13xm To wina naszych czasów.. 21.05.09, 08:37 ..kto by wcześniej pomyślał, że w wieku 14 lat, dziewczyny zaczną się puszczać..oby to tylko 14 lat było! Mieszkając niedaleko szkoły widzę codzienine nie uczniów, ale "kure*ki" pędzące na rewie mody...kto jeszcze 10-15 lat temu widział aby dziecko miało mocny makijarz?? I to ma być wina systemu nauczania, że wychowania o seksie nie ma?? Bullshit! Właśnie te 10-15 lat temu też nie było, ale młody człowiek potrafił się jakoś zachować i nie było takich "skandali" obyczajowych w kżdej szkole..zdarzały się oczywiście wyjątki, ale sporadycznie..teraz wyjątkiem jest chyba dobre zachowanie :/ I napiszę coś, co niektórych zaskoczy, innych zbulwersuje i wywróci ich roszczeniowy sposób życia do góry nogami - to rodzice przede wszystkim swoje dzieci wychowują - ba! mają taki obowiązek! ..Ale czego z kolei można wymagać od rodzica wychowanego w dzieciństwie na MTV albo vivie? Można by żec - pokolenia "rodzica Bravo". Odpowiedz Link Zgłoś
pinola Re: To wina naszych czasów.. 21.05.09, 09:13 makijaż rzec Nie wiem "na czym" Ty sie wychowałeś ale nauki polskiego zabrakło. Błędy na poziomie podstawówki... Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: To wina naszych czasów.. 21.05.09, 14:54 Z całą pewnością ortografia jest tu kluczem do merytorycznej wartości wypowiedzi przedmówcy. Dwa lata temu wśród znajomych taką technikę erystyczną nazywaliśmy "PiS-owską dyskusją" lub krócej, choć cokolwiek niecenzuralnie. Odpowiedz Link Zgłoś
adamschodowy stary, chyba ci się strony w podręczniku skleiły 21.05.09, 09:54 w każdym razie ja nie słyszałem żeby jakakolwiek panna zaszła w ciążę od malowania paznokci i twarzy, tu chyba inne mechanizmy działają. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: stary, chyba ci się strony w podręczniku skle 21.05.09, 10:48 Chyba jednak "te" mechanizmy działają. Odpowiedz Link Zgłoś
cygan37 Re: To wina naszych czasów.. 21.05.09, 18:50 Muszę przyznać Ci rację. 13xm napisał: > ..kto by wcześniej pomyślał, że w wieku 14 lat, dziewczyny zaczną > się puszczać..oby to tylko 14 lat było! Mieszkając niedaleko szkoły > widzę codzienine nie uczniów, ale "kure*ki" pędzące na rewie > mody...kto jeszcze 10-15 lat temu widział aby dziecko miało mocny > makijarz?? I to ma być wina systemu nauczania, że wychowania o > seksie nie ma?? Bullshit! Właśnie te 10-15 lat temu też nie było, > ale młody człowiek potrafił się jakoś zachować i nie było > takich "skandali" obyczajowych w kżdej szkole..zdarzały się > oczywiście wyjątki, ale sporadycznie..teraz wyjątkiem jest chyba > dobre zachowanie :/ I napiszę coś, co niektórych zaskoczy, innych > zbulwersuje i wywróci ich roszczeniowy sposób życia do góry nogami - > to rodzice przede wszystkim swoje dzieci wychowują - ba! mają taki > obowiązek! > ..Ale czego z kolei można wymagać od rodzica wychowanego w > dzieciństwie na MTV albo vivie? Można by żec - pokolenia "rodzica > Bravo". Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 08:27 Nie ma takiego przedmiotu w szkole.Jezeli jakas placowka tę naukę organizuje , są to dodatkowe zajęcia i za pisemną zgodą rodziców. Oczywiście, że to obowiązek rodziców, ale wielu nie potrafi tego zrobić, bo nikt ich nie nauczył, a niektórzy uważają, ze jak dziecku sie o tym nie mówi,to potomek się seksem nie interesuje. Tak jak ojciec tej dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
raj001 Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 10:19 Mylisz się. Sprawdź programy nauczania. WDŻ jest normalnym przedmiotem w gimnazjach, obecnie odbywa się przez pół roku - przez drugie pół roku w to okienko w planie zajęć wchodzi WOS. WDŻ różni się od innych przedmiotów jedynie tym, że nie ma z niego ocen. Natomiast nikt sie nikogo o żadną zgode nie pyta. To religia jest za pisemną zgodą rodziców, przedmioty ci się pomyliły :) Odpowiedz Link Zgłoś
sekwana2005 Re: Córka gubernator Palin 21.05.09, 10:19 Ty chyba wychowanie seksualne z lekcjami religii pomyliłeś ! Dla oszczędności etatów jakaś zakonnica lub pan od WF poleca najlepszy legalny w Polsce środek antykoncepcyjny: Szklanka zimnej wody. Nie przed, nie po. Lecz zamiast... Moi rodzice wyjaśniali mi sprawy seksu, a gdy byłem pełnoletni, pozwalali narzeczone do domu zapraszać, uznając iż lepiej w łóżku niż w krzakach. Ojcem świadomie zostałem dopiero po studiach. Tak samo wychowywałem córkę i syna. Moja córka mogłaby podobne jak gubernatorówna rady dawać, z tą różnicą iż w ciążę nie zachodziła. Ale czego się dla mediów nie zrobi? Są tak uważający... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 09:34 alex-alexander napisał: > Nie tylko ona. Polskie dziewczyny sa tak samo naiwne i durne. Ile to > matek 14-letnich mamy w Polsce. Jest to efekt braku wychowania > seksualnego w szkolach. Nieprawda! To wynik zaniku religijności na skutek liberalno- postkomunistycznej propagandy ateistyczno-żydowsko-masońskiej i homoseksualnej uprawianej przez Platformę Obywatelską wraz z jej postkomunistycznymi przybudówkami lewicowymi! "Religia jest bardzo pożyteczna, gdyż dzięki niej kobiety tak bardzo się nie puszczają a i służba mniej kradnie" (Winston Churchill) Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 09:36 alex-alexander napisał: > Nie tylko ona. Polskie dziewczyny sa tak samo naiwne i durne. Ile to > matek 14-letnich mamy w Polsce. Jest to efekt braku wychowania > seksualnego w szkolach. ty mjsiek a 15 czy 20 lat temu bylo w szkolach wych. seksualne? moski trzeba zaczac sie wreszcie zajmowac dziecmi a nie tylko narzekac na wszystkich i wszystko, jak widze jadac w nocy o 1, 2 czy niekiedy pozniej malolaty 12 do 15 lat jak sie szwedaja po ulicach to ja sie do jasnej cholery pytam gdzie te krzykajace wkolo rodzice sa!!!!!!????? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 10:00 było. Ja miałam. Wprawdzie drętwe, ale miałam w liceum. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 17:34 alpepe napisała: > było. Ja miałam. Wprawdzie drętwe, ale miałam w liceum. ****************************** Był taki przedmiot, choć nie nazywał się "wychowanie seksualne". Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 14:26 Dbają o ich przyszłość. Tę wyrażalną kwotami. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 14:39 Przede wszystkim braku wychowania jako takiego. Seksualnego też, ale samo W.S. raczej nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Czy chodzi tylko seks? 21.05.09, 17:48 nazikomunista napisał: > Przede wszystkim braku wychowania jako takiego. > Seksualnego też, ale samo W.S. raczej nie wystarczy. ************************** Bo tu wcale nie chodzi o seks. Palin jest durna, bo zakwestionowała publicznie to, co się jej tam w kurzym móżdżku wylęgło. A wylęgło się to, że prawdopodobnie weszła do łóżka lokalnego lowelasa, zaciążyła i zgrała koleżankom na nosie, zakładając że mamusia i wszyscy święci dopilnują, by wszystko było dobrze. Palin wcale nie kwestionuje seksu, tylko swój związek. Kurzy móżdżek nie rozumie, że w tym cały ambaras, by dwoje chciało naraz - przede wszystkim w kwestii uczuć. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Czy chodzi tylko seks? 21.05.09, 18:09 To w sumie bardzo możliwe. Przynajmniej z punktu widzenia samej Bristol, czy jak jej tam było. Szkoda tylko, że z jej rozczarowania inni przemądrzy robią ideologię :/ Odpowiedz Link Zgłoś
redjuliannaa Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 15:20 Nie w szkołach - tylko w rodzinie. Wyobrażasz sobie, że szkoła nauczy dziecko wszystkiego o seksie? O odpowiedzialności, jaka się z tym wiąże? Ni - tego nauczy tylko dom rodzinny, przykład rodziców, rozmowy z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba_only Re: Mądra to ona... 21.05.09, 08:14 nadal myśli kroczem a nie mózgiem Odpowiedz Link Zgłoś
88i88 Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 07:14 Kiedyś p. Urban wysyłał do USA śpiworki.Żeby amerykanie nie marzli. Może by tak im wysłać prezerwatywy, wraz z obrazkową instrukcją montażu ? Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 07:22 88i88 napisał: > Kiedyś p. Urban wysyłał do USA śpiworki.Żeby amerykanie nie marzli. Może by > tak im wysłać prezerwatywy, wraz z obrazkową instrukcją montażu ? Koce ciołku, to były koce. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 07:26 Matolku, zanim zaczniesz komus wytykac bledy to sam sprawdz.. W ten sposob nie wyjdziesz na durnia. ...13 maja 1986 roku, rząd polski, dziękując Senatowi USA za chęć przysłania mleka w proszku, postanowił wysłać bezdomnym w Nowym Jorku pięć tysięcy śpiworów i koców. Odpowiedz Link Zgłoś
pensioner63 Nie namawiaj do ciężkiego grzechu! 21.05.09, 15:37 88i88 napisał: > Kiedyś p. Urban wysyłał do USA śpiworki. Żeby amerykanie nie > marzli. Może by tak im wysłać prezerwatywy, wraz z obrazkową > instrukcją montażu ? Nie ryzykowałbym na twoim miejscu. Amerykanie przyślą donos do arcybiskupa. Arcybiskup wyklnie ciebie z Kościoła Katolickiego skazujac na wieczne potępienie w piekle za łamanie zakazów papieża. Niedawno Benedykt XVI będąc w Afryce przypomniał, że stosowanie prezewatyw jest grzechem i zwiększa rozprzestrzenianie się AIDS. Belgijski rząd złożył oficjalny protest w Watykanie, że Papież mija się z prawdą, bo stosowanie prezerwatyw zmniejsza rozprzestrzenianie się AIDS. Ale katolicy wiedzą, że Papież ma zawsze rację, bo taki ustanowił dogmat o swojej nieomylności. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 14:23 Ale przecież i tak w każdej paczce jest komiks? Tylko, cholera, w każdej ten sam odcinek :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 07:35 Puszczalska idiotka zapomniała o istnieniu środków antykoncepcyjnych? Z tego, co wiem, to kawałek lateksu sprawia, że zazwyczaj dzieci się nie pojawiają w pewnym czasie po stosunku. Co prawda panowie w sukniach mogą mieć na to przygotowane inne zdanie, ale uwzględniać je to tak jak pytać weganina o przepis na bitki wołowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kontik_71 Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 07:38 Przeciez nie mogla uzyc zeslanego przez diabla kawalka lateksu bo to grzech. Odpowiedz Link Zgłoś
malwoj Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 08:59 Bo to prawdziwa chrześcijanka jest! Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk ale dała ciała 21.05.09, 09:00 dwulicowość i nadęcie się tej sekty są porażające, to są efekty prania mózgu przez Watykan Corporation. Katolicy nie myślą samodzielnie, nic a nic. Nie bez przyczyny mówi się na nich baranki i owieczki. Katolicyzm jest zaprzeczeniem wszelkiej wiedzy i samodzielności. Odrzucenie zwierzchnictwa bosów Watykan Corp. to już coś, tu ukłon w stronę protestantów. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: ale dała ciała 21.05.09, 09:05 Z tego co się orientuje bohaterka artykułu jest protestantką więc z czarnosukienkową mafią z Watykanu jej nie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: ale dała ciała 21.05.09, 10:42 no niestety, ale to fundamentalistyczny odszczep, po prostu robią krok wstecz i kierują się do pierwotnej katolickiej doktrynie ciemnogrodu i nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: ale dała ciała 21.05.09, 10:53 Miło mi, jako protestantowi, usłyszeć na forum GW, że należę do fundamentalnego odszczepu ciemnogrodu i nienawiści. Ciekawe jakich jeszcze bredni się naczytam na tym forum ludzi światłych, POstępowych i niezależnych ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: ale dała ciała 21.05.09, 11:02 Słuchaj książe, ona jest ewangelikanką, przynajmniej jej matka a przynajmniej tak twierdzi. Więc nie łącz prywatnie zidiociałej córki konserwatywnej fanatyczki z resztą religijnych, acz może mniej znanych, szaleńców. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowe Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 11:22 > Puszczalska idiotka zapomniała o istnieniu środków antykoncepcyjnych? Z tego, c > o wiem, to kawałek lateksu sprawia, że zazwyczaj dzieci się nie pojawiają w pew > nym czasie po stosunku. Z tego co wiem, kawałek lateksu nie zapewnia 100% skuteczności. Ani żadna inna antykoncepcja. Więc zanim nazwiesz kogoś puszczalską idiotką, dowiedz się, czy rzeczywiście niczym się nie zabezpieczyła. Odpowiedz Link Zgłoś
nick3 Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 12:57 Te te, konserwo sofistyczna. Z takich mądrości jak ta, że "na tym świecie nic nie jest na 100% skuteczne" nie wynika, że seks jest strasznie niebezpieczny i najlepiej sie go bać. W znakomitej większości spraw życiowych wystarczy nam prawdopodopieństwo nawet nie 99% ale już i 90%, byśmy w praktyce czuli, że mamy do czynienia z "pewnością". 100% pewności to nie masz nawet, że ci za chwile żyłka w mózgu nie pęknie... (Czy to cię powstrzyma przed wypiciem filiżanki kawy? Więc nie strasz nastolatek "nieskuteczną antykoncepcją":) Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 14:22 Wyjeżdżając samochodem na drogę (zamiast kopać prywatny tunel) wystawiasz swoje życie na znacznie większe niebezpieczeństwo, niż to, na które swoją bezdzietność wystawia dziewczyna stosująca antykoncepcję zamiast abstynencji. Odpowiedz Link Zgłoś
jszania Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 22.05.09, 10:03 cytrynowe napisała: > Z tego co wiem, kawałek lateksu nie zapewnia 100% skuteczności. nie bierz lekarstw, bo nie maja 100% skutecznosci Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkoi Czy to przypadkiem nie corka Nelly .. 21.05.09, 07:40 ... Rokciny ? Brakuje tylko czerwonego kapelusza z kokarda Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 07:43 Szkoda ze Republikanie przegrali. To bylaby superjajcarska rodzinka pani wiceprezydent.. :-))) Dziennikarze zarobiliby krocie na jej skandalach! Jaki narod - taka wiceprezydent.. (c) Odpowiedz Link Zgłoś
peterliberty Jest jeszcze głupsza od swojej matki 21.05.09, 07:46 kto by pomyślał, że to jest możliwe? liberalnydemokrata.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jest jeszcze głupsza od swojej matki 21.05.09, 09:45 peterliberty napisał: > kto by pomyślał, że to jest możliwe? > Jest mozliwe, bo "Bóg postawił granice ludzkiej mądrości, natomiast nie postawił granic ludzkiej głupocie". Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Jest jeszcze głupsza od swojej matki 21.05.09, 10:50 Bóg nie istnieje. To miraż słabego umysłu. Odpowiedz Link Zgłoś
baraqs Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 07:57 Chora dziewczyna, powinni ją leczyć na głowę, a później wyciąć jej jajniki, po co jej one, skoro nie ma zamiaru mieć więcej dzieci, a i to pewnie wychowuje tylko dlatego, bo mama jest kimś, i byłby problem porzucić dziecko w szpitalu. takie baby są psychiczne, najpierw sama daje, a później narzeka, pytanie tylko jak mogła nie wiedzieć, co jest rezultatem pójścia do łóżka, ciąża, lub choroba weneryczna, no można jeszcze mend się nabawić :) Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-1972 A tobie kiedyś wycięli mózg 21.05.09, 08:14 dlatego tak bredzisz - dziewczyna popełniła błąd, teraz ponosi konsekwencje. I ostrzega inne dziewczyny. I na jakiej podstawie zarzucasz jej chęć porzucenia dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
raj001 Re: A tobie kiedyś wycięli mózg 21.05.09, 10:30 Tak, fajnie "ostrzega": "Jeśli dziewczyny zdawałyby sobie sprawę z konsekwencji seksu, nikt by go nie uprawiał." Bardziej durnego zdania dawno nie widziałem. Czy to znaczy, że zdaniem panny Palin ludzie uprawiają seks z nieświadomości? Że jeżeli ktoś wie, że z seksu mogą wyniknąc dzieci, to go nie uprawia? Bo taki logiczny wniosek wynika z tej wypowiedzi. Panna Palin uprawiała seks dlatego, że jej ktoś kazał? Zapewne nie, tylko dlatego, że to było bardzo przyjemne. I własnie dla tej przyjemności ludzie uprawiają seks. Niech ostrzega przed *bezmyślnym* uprawianiem seksu, przed seksem bez zabezpieczenia, a nie przed seksem w ogóle. Usiłując "ostrzegać" przed seksem jako takim, po prostu się ośmiesza i robi z siebie idiotkę. Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: A tobie kiedyś wycięli mózg 21.05.09, 12:05 Racja. Równie dobrze mogłaby ostrzegać nastolatki np. przed mruganiem oczami albo oddychaniem Odpowiedz Link Zgłoś
malwoj Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 09:01 Gdyby zastosować ten system w RP, stracilbyśmy 70% licealistek i sporą część gimnazjalistek.. Nie szkoda? Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 09:06 Pierdzielisz. W Polsce średni wiek inicjacji u kobiet to 19 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 13:04 Deklarowany w ankietach, chłopczyku. W Polsce mamy popieprzony system kulturalny, w którym kobieta najczęściej swoją seksualność traktuje jako ten czy inny rodzaj grzechu. Wśród dziewcząt, które miałem okazję znać i obserwować - również pod tym kątem - na przestrzeni ~16 lat, zakres wieku inicjacji szacowałbym na 15-18, z większością przypadków między 16 a 17 rokiem życia. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 08:14 maruda.r napisał: > Przecież aż tak durnym, jak młoda Palin być nie można. Hehe, prowokator. Gdybyż to zapytanie powyżej miało pozytywną odpowiedź... Ale i w Polsce robi się wiele, by młode dziewczyny były nie mądrzejsze od tego okazu kołtuństwa. Swego czasu znajomej licealistce, jak wydawało mi się - niegłupiej, zarekomendowałem do samodzielnej lektury "Samolubny gen" Dawkinsa. Gdy po niedługim czasie oddawała książkę, mogłem się przekonać, że rzeczywiście krytycznie podeszła do lektury - gdzieś w przedmowie Dawkins napisał coś o przerywaniu ciąży, więc słusznie oburzona przestała czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 13:09 Niestety. Inteligencja bynajmniej nie wyklucza głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
alamar_3 Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 08:20 Faktycznie to szkodzi, po wszystkim jest jeszcze glupsza niz przed. Odpowiedz Link Zgłoś
rafal-1972 Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 08:20 Dawkins to ten wypisujący brednie jakoby świat pochodził z przypadkowych mutacji? Przecież to kosmiczna brednia. Wierzyć w ewolucję to tak samo jak wierzyć, że MS-Word powstał poprzez błędy przy kopiowaniu Notatnika. Nie dziwię się, że nie chciała czytać tego ignoranta. Nie wiem też co napisał o aborcji ale, jeśli odniósł się pozytywnie lub choćby neutralnie normalne, że wyrzuciła tę książkę. Aborcja to holokaust niewinnych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolek_alpejski Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 08:25 'Aborcja to holokaust niewinnych dzieci.' No to sa dopiero kosmiczne bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 09:11 Od dawna istnieją mutujące, inteligentne, samopiszące się programy. Możesz zaprzeczać faktom. Przykłąd sprzed jakichś 15 lat, sterowanie protezą przedramienia. Program genetyczny oparty na sztycznej inteligencji i ewolucji. To są normalne rzeczy i używa się ich równie często jak młotka do wbijania gwoździ. Po prostu o tym nie wiesz i zmyślasz w miejscu, w którym przestajesz pojmować. Nie wiem ile twój mózg może przyjąć, może katolicy ewoluują inaczej, wstecz. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 10:08 megasceptyk napisał: > > ...Po prostu o tym nie wiesz > i zmyślasz w miejscu, > w którym przestajesz pojmować. > > Nie wiem ile twój mózg może przyjąć, > może katolicy ewoluują inaczej, > wstecz. Może dać mu do przeczytania książki ks. prof. Włodzimierza Sedlaka albo francuskiego jezuity o. Piotra Teilharda du Chardin, (np. "Filozofia człowieka"). Byli oni ewolucjonistami a lektura ich dzieł sprawiła, że stałem się zwolennikiem teorii ewolucji. Ich dzieła pożyczali nam gdańscy dominikanie.Tak że i w KRK można znaleźć pokłady mądrości, trzeba tylko wiedzieć, gdzie ich szukać. Tylko że wymienione książki są dosyć trudne i zrozumiałe raczej dla wąskiej grupy zainteresowanych tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
raj001 Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 10:34 E, co ty - dla człowieka o takim sposobie myślenia jak zaprezentowal "rafal1972" zarówno Sedlak jak i Teilhard de Chardin, skoro piszą takie dziwne, trudne do zrozumienia rzeczy, to na pewno heretycy... Prawdziwa prawda ;) nie może być taka trudna... ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 10:46 eti.gda napisał: (...) > dzieła pożyczali nam gdańscy dominikanie.Tak że i w KRK można > znaleźć pokłady mądrości, trzeba tylko wiedzieć, gdzie ich szukać. Mówisz o tych "dobrych" hitlerowcach? Nie oceniaj Watykańskiej organizacji po jednostkowych przypadkach oszukanych i wciągniętych do sekty. To jest jeden z celów organizacji, wciągać ludzi z haryzmą, oszukać ich i użyć do wciągania innych. Tak działa każda sekta a ci ludzie, mino, że nie głupi, wierzą w to wszystko bardzo mocno. Do czasu oczywiście, aż otworzą im się oczy a otworzą się na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 10:53 z charyzmą Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 11:40 i niegłupi Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 12:24 O f pytę, jakby ktoś mi jeszcze nie wierzył, że ateizm czy choćby antyklerykalizm może być wiarą równie fanatyczną jak katolicyzm, zachowam sobie linka i będę wklejać :D Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 13:58 trzecia zasada dynamiki Odpowiedz Link Zgłoś
jszania Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 22.05.09, 10:09 muisze Cie rozczarowac - Sedlak to nie jest dobre zrodlo wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 12:22 Nie martw się, kreacjonizm można wyleczyć. Chwilowo głównie lobotomią, ale lepszy rydz niż nic. Odpowiedz Link Zgłoś
fiolek_alpejski interesujace 21.05.09, 08:22 ' Dziewczęta powinny sobie wyobrazić i uzmysłowić życie z płaczącym noworodkiem, a potem jeszcze pomyśleć, zanim dojdzie do kontaktu - podkreśliła.' Jasne, za to panowie sa zwolnieni od myslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: interesujace 21.05.09, 12:21 Panowie mogą wykręcić się Sianem. Odpowiedz Link Zgłoś
maura4 Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 08:22 Ona nie jest durna. Ona ma siedemnaście lat i nieprzespane noce, naukę, gromadę roboty. Jest zmęczona i zazdrości bezdzietnym kolezankom. Dlatego tak mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 08:24 maura4 napisała: > Ona nie jest durna. Ona ma siedemnaście lat i nieprzespane noce, > naukę, gromadę roboty. Jest zmęczona i zazdrości bezdzietnym > kolezankom. Dlatego tak mówi. Jest durna, bo u myślącej dziewczyny te same powody, które wymieniasz, spowodowałyby wezwania do oświaty seksualnej i stosowania antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
kaspera Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 08:45 Moim zdaniem bardzo dobrze, że nie uprawiała seksu używając preserwatywy. Wówczas popełniłaby dwa grzechy, a tak, tylko JEDEN. Odpowiedz Link Zgłoś
trv Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 09:09 Tak, zwłaszcza, że u protestantów antykoncepcja nie jest grzechem. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 10:54 u których protestantów bo ich jest jak psów Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 12:15 U tych konkretnych pewnie właśnie jest, inaczej matka kazałaby jej powiedzieć coś sensowniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
alamar_3 Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 08:32 Niech sie cieszy ze w ogole moze miec dziecko bo to powinno cieszyc. Wystarczy pomyslec ze niektorzy ludzie sa bezplodni na przyklad i skad wie ze ona tez nie stala by sie bezplodna juz za pare lat? :] Poza tym lekarze mowia ze optymalne jest dla dziecka aby rodzilo sie matka jest w wieku niewiele starszym niz 17 lat. Poza tym to pasuje ze jest glupia i ma dziecko, faktem jest ze najmadzejsze kobiety statystycznie rodza najpozniej stety/niestety, co z kolei zwykle dla tych dzieci raczej nie jest korzystne w sensie genetycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
rikol Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 17:11 To czemu dzieci starszych matek sa inteligentniejsze? Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 17:39 Skąd to? Bo ja czytałem, że jest na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
arahat1 sama uprawia seks a innym zabrania? nastepna do 21.05.09, 08:45 panteonu swietych.... Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <-------------------=-= 21.05.09, 09:00 Chyba zabrakło zakazanego słowa: ANTYKONCEPCJA Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: <-------------------=-= 21.05.09, 11:58 PRZEBÓG!!! NIE GRZESZ SŁOWEM!!!1!1!111one11!!!11!! Odpowiedz Link Zgłoś
klos2009 Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 09:04 mądra dziewczyna, chociaż po szkodzie Odpowiedz Link Zgłoś
nazikomunista Re: Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 11:53 Prawda? A jak dziecko kocha. Kierując się wypowiedziami na forum można by dojść do wniosku, że być chrześcijaninem i nie być przy tym kompletnym idiotą - jest rzeczą absolutnie niemożliwą i się zwyczajnie nie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
olewus1 Koleś był chyba nawalony, że takiego gniota prze 21.05.09, 09:04 leciał. A na konsekwencje to są prezerwatywy i inne środki. Kolejny matoł amerykański ale to pewnie po mamusi dziedzicznie obciążona. Odpowiedz Link Zgłoś
ajz77 Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 09:50 Zadbana uśmiechnięta i zadowolona z życia nastolatka, której tak na prawdę nic nie brakuje, uczy się i planuje dalszą naukę ma przed sobą perspektywy i przyszłość ma odstraszyć kogokolwiek od niechcianej ciąży!!!!!! Co za głupota.... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod widać, że bardzo kocha swoje dziecko... 21.05.09, 10:29 autsch.de/40107/huendchen_mit_schweren_kopf/ Odpowiedz Link Zgłoś
buk-humor-dziczyzna pokazujecie tłustego hamerykańskiego kołtuna-po co 21.05.09, 11:13 pokazujecie tłustego hamerykańskiego kołtuna-po co Odpowiedz Link Zgłoś
waw-el Córka gubernator Palin ostrzega przed seksem 21.05.09, 11:26 jest tak glupia ze nawet ma duze szanse zostac lekarzem na rynku amerykanskim. Odpowiedz Link Zgłoś
kurs_latania Córka gubernator Palin to typowa Amerykanka 21.05.09, 11:36 Czyli idiotka do kwadratu, a te jej złote, odkrywcze myśli...nic tylko powinna filozofię studiować, amerykański garkotłuk. Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Mamusia pitoli o życiu w czystości, a córeczka... 21.05.09, 11:44 ...wali sie aż miło, oczywiście, według wszelkich wytycznych zielonoświątkowej tradycji rodzinnej, bez prezerwatywy, ani jakiegokolwiek zabezpieczenia. No i do buzi też pewnie nie bierze, bo jak wypluje to aborcja, a jak połknie to kanibalizm. Nie narzekajmy na naszą młodzież. Mamy przykłady z Anglii - 15 letni ku...szon, który nie miał pojęcia, który z licznej armii jej fagasów jest ojcem dziecka, czy amerykańskie pasztety, z których większość myśli, że na stojąco nie zachodzi się w ciążę, a za pierwszym razem to już na pewno nie (patrz: liczne reportaże o młodocianych amerykańskich mamuśkach i ich wywody na temat znajomości antykoncepcji). Odpowiedz Link Zgłoś
adkalin Re: Mamusia pitoli o życiu w czystości, a córeczk 21.05.09, 11:48 Jacy rodzice, taka znajomość antykoncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś