takdalejbycniemoze 22.05.09, 13:44 czy ta farsa sie juz nigdy nie skonczy??? wiec jednak to prawda o "polnishe wirtshaft" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dan3iger Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry drogi 22.05.09, 13:46 Jeśli to pierwsza "Schetynówka" to nic dziwnego że otwiera ten odcinek. Ten program jest nastawiony na budowę małych lokalnych dróg a nie autostrad. Kpiny że się udało wybudować 2,5 km dobrej drogi potrzebnej lokalnym społecznościom ? - Trzeba było kpić z PiS którzy nic nie robili, nawet tego. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Każdy meter się liczy... dobre i to na początek :) 22.05.09, 13:55 niedługo będzie pierwszy kilometr... nowej, wybudowanej drogi PO -- PO przewodnią siłą narodu, a Tusk ukochanym wodzem naszym jest :))) Odpowiedz Link Zgłoś
osemek Re: Każdy meter się liczy... dobre i to na począt 22.05.09, 14:00 Tak naprawdę to mało ważne czy Tusk, czy Kaczyński czy inny Adolf stoi za budową tych dróg. Ważne jest to, że powstają, ważne jest to, że do kogoś dotarło, że Polska to nie tylko Warszawa i autostrady, że buraki z małych wioch tez potrzebują dróg. Dlatego nie czuję żadnej żenady, że na otwarcie małej drogi w Chabdzinie Górnym, przyjeżdża wicepremier który wymiślił program umożliwiający wybudowanie tej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Gości Euro 2012 zawiezie się i pokaże tę drogę... 22.05.09, 14:06 jako sukces gospodarczy PO... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Gości Euro 2012 zawiezie się i pokaże tę drog 22.05.09, 14:09 GamonZERO , pisowski ciulu zapomnial juz jak twoj genialny ciamkajacy strateg otwieral parokilometrowy kawalek autostrady wybudowanej za rzadow SLD ???!! Odpowiedz Link Zgłoś
fleicher Re: Gości Euro 2012 zawiezie się i pokaże tę drog 22.05.09, 14:12 Do EURO jeszcze 3 lata a to że w miesiąc wybudowano 2 km wiejskiej drogi to akurat pozytywna wiadomość , jak z tymi drogami będzie tak jak z "Orlikiem" to sukces murowany. Odpowiedz Link Zgłoś
jancior "sukces" - a ile tych Orlikow wybudowali 22.05.09, 14:34 z tego co slychac sporo gmin rezygnuje przez niedoszacowane koszty budowy boisk w porownaniu z otrzymywanymi dotacjami... Odpowiedz Link Zgłoś
narwik Ilość Orlików na 7.05.2009: 400. 22.05.09, 15:23 Informacja dostępna na stronie rządowej, wystarczy przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Gości Euro 2012 zawiezie się i pokaże tę drog 22.05.09, 14:12 jak gamoniowaty z ciebie człek, to w tym przypadku muszę pośmiać się z tobą (malutki człecze) Mógł sobie schetyna odpuścić to fetę :D Ale jaka to feta będzie, co metr to setka :D Tylko będą musieli uważać na radary na co 5 metrze :D Odpowiedz Link Zgłoś
europacierz Tylko żeby znowu się nie musiał tłumaczyć 22.05.09, 14:46 że dał prawidłowo do gazu Odpowiedz Link Zgłoś
perfect4u Re: Każdy meter się liczy... dobre i to na począt 22.05.09, 14:28 ABY POLSKA ROSLA W SILE A LUDZIOM ZYLO SIE DOSTATNIEJ. POWINNO SIE JESZCZE SFILMOWAC TUSKA Z GRABKAMI.I PUSCIC FILM W CZASIE NAJWIEKSZEJ OGLADALNOSCI. Odpowiedz Link Zgłoś
jancior wracaja klimaty PRL, a moze IIIPRL ? 22.05.09, 14:30 Ukochany przywodca, zakochana w nim Trybuna..WYborcza, dobrze zdefiniowane "sily reakcji" pisowskiej, ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
szczuroburek Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry drogi 22.05.09, 14:03 gdyby droga miała 3km otwierałby ją premier. Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry drogi 22.05.09, 14:09 Przepraszam bardzo,nie pierwsza a druga!Pierwszą wysypał mi sołtys(20 metrów ostrym żwirem bo po opadach te 20 m było nieprzejezdne nawet dla ciągnika a to moja droga dojazdowa)nie wierzę,że wysypał to bez polecenia z "góry"bo nie mogłem sie doprosic ok.15 lat!Reasumując:niech żyją schetynówki!Poza tym 624m,moje 20 m i na Euro uzbieramy! Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan 624 metry czy 2624m? 22.05.09, 14:11 a może 2km 624m (2,624km)? Nie ma czegoś takiego w języku polskim jak "dwa kilometry 624 metrów". Jeśli już to 2 kilometry 624 metry, dwa kilometry sześćset dwadzieścia cztery metrów, lub 2,624 kilometry, względnie 2624 metry. Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Re: 624 metry czy 2624m? 22.05.09, 14:14 Nie jestem p.Miodek ale jak komus zabrakło np.8m to metrów czy metry? Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Re: 624 metry czy 2624m? 22.05.09, 14:18 Kupiłem siatkę ogrodzeniową,źle zmierzyłem...zabrakło mi siedem metry...może to i gramatycznie ale wzrokowo aj waj... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Jeśli 2624 metry, to... 400% normy!!! Wow... :))) 22.05.09, 14:22 a to już różnica... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Ile by to nie było, to i tak jest to więcej 22.05.09, 17:58 niż za rządów ś.p. pisuarów.:) Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Re: 624 metry czy 2624m? 22.05.09, 14:22 To juz ostatnie:Po polu chodzi-mierząc-dwa geometry :) Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Re: 624 metry czy 2624m? 22.05.09, 14:28 lahdaan napisał: > a może 2km 624m (2,624km)? Nie ma czegoś takiego w języku polskim jak "dwa > kilometry 624 metrów". Jeśli już to 2 kilometry 624 metry, dwa kilometry > sześćset dwadzieścia cztery metrów, lub 2,624 kilometry, względnie 2624 metry. > Dopiero teraz zauważyłem:2,624 kilometry...?Pan sie nie pomylił w rozpędzie krytykując? W/g Pana wyszło zdaje się ponad 2 tys.kilometrów czyż nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: 624 metry czy 2624m? 22.05.09, 15:34 bajt52 napisał: > lahdaan napisał: > > > a może 2km 624m (2,624km)? Nie ma czegoś takiego w języku polskim jak "dw > a > > kilometry 624 metrów". Jeśli już to 2 kilometry 624 metry, dwa kilometry > > sześćset dwadzieścia cztery metrów, lub 2,624 kilometry, względnie 2624 m > etry. > > > Dopiero teraz zauważyłem:2,624 kilometry...?Pan sie nie pomylił w rozpędzie > krytykując? W/g Pana wyszło zdaje się ponad 2 tys.kilometrów czyż nie tak? lapsus: miało być kilometra :) Generalnie to jednak nie umniejsza meritum problemu: jeśli piszemy cyframi to całość, a nie część. Nie posądzam nikogo a dyskretną manipulację, ale jednak cyfry łatwiej wpadają w oko i zapadają w pamięć... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rosolina Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry drogi 22.05.09, 14:22 Te słynne polskie przetargi to przekleństwo dla jakości. Wybiera się najtańszego wykonawcę w ciemno, nie zważając na jakość jego usługi. Znam tego typu przykładów aż za dużo. Potem się to dziadostwo łata w nieskończoność, bo wiecznie brakuje pieniędzy na solidną drogę. Mądrzy ludzie mówią jednak: jestem za biedny, żeby kupować sobie tanie rzeczy. Dopiero co wczoraj jechałam nową górską drogą z Orawskiej Leśnej do Czadcy na Słowacji. Takiej roboty mogliby pozazdrościć im Austriacy. Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_maly Re: Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry dr 22.05.09, 18:02 Bzdury. Jakość jest ściśle określona w specyfikacji przetargu. Problem z naszymi drogami jest taki, że przetarg zakłada marną jakość. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry dr 22.05.09, 14:34 jaka myśl, taki rechtschreibung. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Schetynie odbiła szajba ! 22.05.09, 14:35 Tak oto wyglądają jaja Schetyny ze społeczenstwa. U mnie wykonano drogę co ma 5 km i nie było żadnego "uroczystego" otwarcia. Oto "tanie państwo" wg POpie...nych Odpowiedz Link Zgłoś
europacierz Kazdy ma swoje Włoszczową 22.05.09, 14:43 Dlaczego więc wicepremier Schetyna weźmie udział w uroczystym otwarciu krótkiej trasy w małej, wiejskiej gminie? – Bo wicepremier jeszcze drogi nie otwierał – odpowiada „Rz" biuro prasowe resortu. czego jeszcze nie robił Schetyna? widać ta funkcja jest idealna dla niego Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Oby tak dalej! Właśnie o to chodzi! 22.05.09, 15:20 Nie wiem, jak się zakończy projekt "schetynówek", ale to bardzo dobry i ważny projekt! Właśnie o to chodzi, aby modernizować gminy, wszędzie tam, gdzie ludzie czegoś chcą to im się pomaga. Za dobrymi drogami lokalnymi przyjdą inwestycje itd. Autostrady też są ważne, ale jedno nie wyklucza drugiego. To trochę jak ze stadionami - ważne są duże stadiony, czy może boiska dla dzieciaków? A może i jedno, i drugie? Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Oby tak dalej! Właśnie o to chodzi! 22.05.09, 15:23 masz rację, ale nie chwali się czymś, co jest jego zas...nym obowiązkiem. Za to dostaje kasę, żeby takie drogi były budowane. Od otwierania są lokalne władze i sukienkowy :D , a może tylko lokalne władze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Szef MSWiA jednak nie otwiera dwóch kilometrów ... 22.05.09, 16:15 Każdy wkopywany fotoradar,wysepki,utrudnienia i wszelkie baty na największych"bandytów" jakimi są w jego mniemaniu kierowcy powinien otwierać.A słupki fotoradarów obligatoryjnie,bo to chyba rodzinny interes lub kolesiowy ich produkcja.No i nowa ustawa.Koniecznie.Musi w niej być co najmniej jeden znak nakazu co 50m,ograniczenie szybkości do 1 km dla walców drogowych/ostatnio przejechał pracownika więc jest powód,fotoradaru nie było ot przyczyna/no i żółwie tempo w remontach i budowie samych dróg.Powinno być jak u Niemców.Oni mają drogi i przyczyn wypadków 30% z szybkości a reszta to złe nawierzchnie i szykany.Ny nie mamy dróg ale za to 90% to szybkość a cała reszta to szykany i zlę nawierzchnie.Prawie,ale obrazowo.Jak najszybciej zorganizować partię kierowców.100% pewności że wygra wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Partię kierowcow, czemu nie ale nie może to być 22.05.09, 17:57 partia półgłówków, którzy na drodze uznają tylko jedno - gaz do dechy i wypuszczać czad. Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: Partię kierowcow, czemu nie ale nie może to b 22.05.09, 19:36 A skąd taki wniosek że akurat gaz do dechy.Nikt nie jest samobójcą a rozsądek popłaca.Setki tysięcy wyjeżdżonych kilometrów bez wypadku o czymś świadczy.Ale pozwalać na wolność wyboru i ocenę gdzie i ile można.A nie narzucać i traktować jak półgłówków.Ale to jest jeden cel.Zedrzeć jak najwięcej.To dojna krowa,kierowcy,bardzo wydajna.Co tam kogo obchodzi że z jednego końca Polski na drugi trzeba jechać dwa dni w zgodzie z przepisami.To nie o to chodzi przecież.Ciągle nowe utrudnienia i szykany.W mojej miejscowości stoi znak od roku ograniczenie szybkości 40.Zapomnieli zabrać jak był remont.Skończył się ale znak i łowy trwają.Lapią wyłącznie obce rejestracje.A że jest trochę tych do dech,to też bywa.Ale dawcy organów też potrzebni,oby tylko nie uszkodził niewinnych.A partia miała by jednak zdecydowane poparcie.Tyle tych idiotyzmów na drodze.No i łowy,formalne polowanie na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczyslaw124 Wielka lipa 22.05.09, 16:29 Psim obowiązkiem rządu jest dbanie o drogi w kraju.Dodanie Schetynówki to czysta propaganda z czasów PRL-u.Podatki ściągają na każdym kroku.Gdzie te pieniądze idą.Co ekipa to nowe pomysły.Zobaczymy jak skończą obecni Shetynowcy i Tuski razem wzięci.Celowo nie nawałem nas Polską tylko krajem,bo zostaliśmy przehandlowani w Brukseli.Ludzie czy naszła Wa na oczy zaćma! Odpowiedz Link Zgłoś
carpaccio4 a co z pompą? 22.05.09, 17:21 czyja ona była i po co potrzebna do tego aktu? Odpowiedz Link Zgłoś
jaro1999 Szef MSWiA jednak nie otwiera 2624 metrów drogi 22.05.09, 17:42 A tak się podwładni przygotowali!!!! Jechałem włąśnie o tej porze z Augustowa do Białegostoku: 720 km srebrna vectra, 717 granatowy ford mondeo, 690 srebrna vectra, za Korycinem, w bocznej drodze patrol oznakowany... Odpowiedz Link Zgłoś
najlubusiejszy.lubuszanin a lubuskie to Polska C 22.05.09, 18:07 gospodarczo i kulturalnie (kultura tzw. polityków --> Zych czy Fedak). Zlikwidujmy i podzielmy między Dolny Śląsk i Wielkopolskę! Odpowiedz Link Zgłoś
artizta Szef MSWiA jednak nie otwiera 2624 metrów drogi 23.05.09, 10:05 To jest bardzo dobry projekt! Można krytykować rząd, ale trzeba im oddać, że orliki powstają jak grzyby po deszczu, schetynówki się rozwijają i inne efekty działan są widoczne. PiS też ma swoje zasługi i inne rządy, ale ten wg mnie jest najlepszy z nich choć nie idealny. Odpowiedz Link Zgłoś