Dodaj do ulubionych

Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry drogi

22.05.09, 13:44
czy ta farsa sie juz nigdy nie skonczy???
wiec jednak to prawda o "polnishe wirtshaft"
Obserwuj wątek
    • dan3iger Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry drogi 22.05.09, 13:46
      Jeśli to pierwsza "Schetynówka" to nic dziwnego że otwiera ten odcinek. Ten
      program jest nastawiony na budowę małych lokalnych dróg a nie autostrad. Kpiny
      że się udało wybudować 2,5 km dobrej drogi potrzebnej lokalnym społecznościom
      ? - Trzeba było kpić z PiS którzy nic nie robili, nawet tego.
      • gamon0 Każdy meter się liczy... dobre i to na początek :) 22.05.09, 13:55
        niedługo będzie pierwszy kilometr... nowej, wybudowanej drogi PO

--
        PO przewodnią siłą narodu, a Tusk ukochanym wodzem naszym jest :)))

• osemek Re: Każdy meter się liczy... dobre i to na począt 22.05.09, 14:00
          Tak naprawdę to mało ważne czy Tusk, czy Kaczyński czy inny Adolf
          stoi za budową tych dróg. Ważne jest to, że powstają, ważne jest to,
          że do kogoś dotarło, że Polska to nie tylko Warszawa i autostrady,
          że buraki z małych wioch tez potrzebują dróg. Dlatego nie czuję
          żadnej żenady, że na otwarcie małej drogi w Chabdzinie Górnym,
          przyjeżdża wicepremier który wymiślił program umożliwiający
          wybudowanie tej drogi.
          • gamon0 Gości Euro 2012 zawiezie się i pokaże tę drogę... 22.05.09, 14:06
            jako sukces gospodarczy PO... :)))
            • jacekm22 Re: Gości Euro 2012 zawiezie się i pokaże tę drog 22.05.09, 14:09
              GamonZERO , pisowski ciulu zapomnial juz jak twoj genialny ciamkajacy
              strateg otwieral parokilometrowy kawalek autostrady wybudowanej za
              rzadow SLD ???!!
            • fleicher Re: Gości Euro 2012 zawiezie się i pokaże tę drog 22.05.09, 14:12
              Do EURO jeszcze 3 lata a to że w miesiąc wybudowano 2 km wiejskiej drogi to
              akurat pozytywna wiadomość , jak z tymi drogami będzie tak jak z "Orlikiem" to
              sukces murowany.
              • jancior "sukces" - a ile tych Orlikow wybudowali 22.05.09, 14:34
                z tego co slychac sporo gmin rezygnuje przez niedoszacowane koszty budowy boisk
                w porownaniu z otrzymywanymi dotacjami...
                • narwik Ilość Orlików na 7.05.2009: 400. 22.05.09, 15:23
                  Informacja dostępna na stronie rządowej, wystarczy przeczytać.
            • cillian1 Re: Gości Euro 2012 zawiezie się i pokaże tę drog 22.05.09, 14:12
              jak gamoniowaty z ciebie człek, to w tym przypadku muszę pośmiać się z tobą
              (malutki człecze) Mógł sobie schetyna odpuścić to fetę :D Ale jaka to feta
              będzie, co metr to setka :D Tylko będą musieli uważać na radary na co 5 metrze :D
              • europacierz Tylko żeby znowu się nie musiał tłumaczyć 22.05.09, 14:46
                że dał prawidłowo do gazu
        • perfect4u Re: Każdy meter się liczy... dobre i to na począt 22.05.09, 14:28
          ABY POLSKA ROSLA W SILE A LUDZIOM ZYLO SIE DOSTATNIEJ.
          POWINNO SIE JESZCZE SFILMOWAC TUSKA Z GRABKAMI.I PUSCIC FILM W CZASIE
          NAJWIEKSZEJ OGLADALNOSCI.
        • jancior wracaja klimaty PRL, a moze IIIPRL ? 22.05.09, 14:30
          Ukochany przywodca, zakochana w nim Trybuna..WYborcza, dobrze zdefiniowane "sily
          reakcji" pisowskiej, ech....
    • szczuroburek Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry drogi 22.05.09, 14:03
      gdyby droga miała 3km otwierałby ją premier.
    • bajt52 Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry drogi 22.05.09, 14:09
      Przepraszam bardzo,nie pierwsza a druga!Pierwszą wysypał mi sołtys(20 metrów
      ostrym żwirem bo po opadach te 20 m było nieprzejezdne nawet dla ciągnika a to
      moja droga dojazdowa)nie wierzę,że wysypał to bez polecenia z "góry"bo nie
      mogłem sie doprosic ok.15 lat!Reasumując:niech żyją schetynówki!Poza tym
      624m,moje 20 m i na Euro uzbieramy!
    • lahdaan 624 metry czy 2624m? 22.05.09, 14:11
      a może 2km 624m (2,624km)? Nie ma czegoś takiego w języku polskim jak "dwa
      kilometry 624 metrów". Jeśli już to 2 kilometry 624 metry, dwa kilometry
      sześćset dwadzieścia cztery metrów, lub 2,624 kilometry, względnie 2624 metry.
      • bajt52 Re: 624 metry czy 2624m? 22.05.09, 14:14
        Nie jestem p.Miodek ale jak komus zabrakło np.8m to metrów czy metry?
        • bajt52 Re: 624 metry czy 2624m? 22.05.09, 14:18
          Kupiłem siatkę ogrodzeniową,źle zmierzyłem...zabrakło mi siedem metry...może to
          i gramatycznie ale wzrokowo aj waj...
          • gamon0 Jeśli 2624 metry, to... 400% normy!!! Wow... :))) 22.05.09, 14:22
            a to już różnica...
            • guru133 Ile by to nie było, to i tak jest to więcej 22.05.09, 17:58
              niż za rządów ś.p. pisuarów.:)
          • bajt52 Re: 624 metry czy 2624m? 22.05.09, 14:22
            To juz ostatnie:Po polu chodzi-mierząc-dwa geometry :)
      • bajt52 Re: 624 metry czy 2624m? 22.05.09, 14:28
        lahdaan napisał:

> a może 2km 624m (2,624km)? Nie ma czegoś takiego w języku polskim jak "dwa
        > kilometry 624 metrów". Jeśli już to 2 kilometry 624 metry, dwa kilometry
        > sześćset dwadzieścia cztery metrów, lub 2,624 kilometry, względnie 2624 metry.
        >
        Dopiero teraz zauważyłem:2,624 kilometry...?Pan sie nie pomylił w rozpędzie
        krytykując? W/g Pana wyszło zdaje się ponad 2 tys.kilometrów czyż nie tak?
        • lahdaan Re: 624 metry czy 2624m? 22.05.09, 15:34
          bajt52 napisał:

> lahdaan napisał:
          >
          > > a może 2km 624m (2,624km)? Nie ma czegoś takiego w języku polskim jak "dw
          > a
          > > kilometry 624 metrów". Jeśli już to 2 kilometry 624 metry, dwa kilometry
          > > sześćset dwadzieścia cztery metrów, lub 2,624 kilometry, względnie 2624 m
          > etry.
          > >
          > Dopiero teraz zauważyłem:2,624 kilometry...?Pan sie nie pomylił w rozpędzie
          > krytykując? W/g Pana wyszło zdaje się ponad 2 tys.kilometrów czyż nie tak?

lapsus: miało być kilometra :) Generalnie to jednak nie umniejsza meritum
          problemu: jeśli piszemy cyframi to całość, a nie część. Nie posądzam nikogo a
          dyskretną manipulację, ale jednak cyfry łatwiej wpadają w oko i zapadają w pamięć...

pozdrawiam
    • rosolina Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry drogi 22.05.09, 14:22
      Te słynne polskie przetargi to przekleństwo dla jakości. Wybiera się
      najtańszego wykonawcę w ciemno, nie zważając na jakość jego usługi.
      Znam tego typu przykładów aż za dużo. Potem się to dziadostwo łata w
      nieskończoność, bo wiecznie brakuje pieniędzy na solidną drogę.
      Mądrzy ludzie mówią jednak: jestem za biedny, żeby kupować sobie
      tanie rzeczy. Dopiero co wczoraj jechałam nową górską drogą z
      Orawskiej Leśnej do Czadcy na Słowacji. Takiej roboty mogliby
      pozazdrościć im Austriacy.
      • bosman_maly Re: Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry dr 22.05.09, 18:02
        Bzdury. Jakość jest ściśle określona w specyfikacji przetargu.
        Problem z naszymi drogami jest taki, że przetarg zakłada marną
        jakość.
    • tymon99 Re: Szef MSWiA otwiera dwa kilometry 624 metry dr 22.05.09, 14:34
      jaka myśl, taki rechtschreibung.
    • brynk Schetynie odbiła szajba ! 22.05.09, 14:35
      Tak oto wyglądają jaja Schetyny ze społeczenstwa. U mnie wykonano drogę co ma 5
      km i nie było żadnego "uroczystego" otwarcia. Oto "tanie państwo" wg POpie...nych
    • europacierz Kazdy ma swoje Włoszczową 22.05.09, 14:43
      Dlaczego więc wicepremier Schetyna weźmie udział w uroczystym otwarciu krótkiej
      trasy w małej, wiejskiej gminie? – Bo wicepremier jeszcze drogi nie otwierał –
      odpowiada „Rz" biuro prasowe resortu.

czego jeszcze nie robił Schetyna? widać ta funkcja jest idealna dla niego
    • talking_head POparaną autostradę powinien otwierać PaliCham 22.05.09, 14:43
    • and_nowak Oby tak dalej! Właśnie o to chodzi! 22.05.09, 15:20
      Nie wiem, jak się zakończy projekt "schetynówek", ale to bardzo dobry i ważny
      projekt!
      Właśnie o to chodzi, aby modernizować gminy, wszędzie tam, gdzie ludzie czegoś
      chcą to im się pomaga. Za dobrymi drogami lokalnymi przyjdą inwestycje itd.
      Autostrady też są ważne, ale jedno nie wyklucza drugiego.

To trochę jak ze stadionami - ważne są duże stadiony, czy może boiska dla
      dzieciaków? A może i jedno, i drugie?
      • cillian1 Re: Oby tak dalej! Właśnie o to chodzi! 22.05.09, 15:23
        masz rację, ale nie chwali się czymś, co jest jego zas...nym obowiązkiem. Za to
        dostaje kasę, żeby takie drogi były budowane. Od otwierania są lokalne władze i
        sukienkowy :D , a może tylko lokalne władze ;)
    • janan2 Szef MSWiA jednak nie otwiera dwóch kilometrów ... 22.05.09, 16:15
      Każdy wkopywany fotoradar,wysepki,utrudnienia i wszelkie baty na
      największych"bandytów" jakimi są w jego mniemaniu kierowcy powinien otwierać.A
      słupki fotoradarów obligatoryjnie,bo to chyba rodzinny interes lub kolesiowy
      ich produkcja.No i nowa ustawa.Koniecznie.Musi w niej być co najmniej jeden
      znak nakazu co 50m,ograniczenie szybkości do 1 km dla walców
      drogowych/ostatnio przejechał pracownika więc jest powód,fotoradaru nie było
      ot przyczyna/no i żółwie tempo w remontach i budowie samych dróg.Powinno być
      jak u Niemców.Oni mają drogi i przyczyn wypadków 30% z szybkości a reszta to
      złe nawierzchnie i szykany.Ny nie mamy dróg ale za to 90% to szybkość a cała
      reszta to szykany i zlę nawierzchnie.Prawie,ale obrazowo.Jak najszybciej
      zorganizować partię kierowców.100% pewności że wygra wybory.
      • guru133 Partię kierowcow, czemu nie ale nie może to być 22.05.09, 17:57
        partia półgłówków, którzy na drodze uznają tylko jedno - gaz do dechy i
        wypuszczać czad.
        • janan2 Re: Partię kierowcow, czemu nie ale nie może to b 22.05.09, 19:36
          A skąd taki wniosek że akurat gaz do dechy.Nikt nie jest samobójcą a rozsądek
          popłaca.Setki tysięcy wyjeżdżonych kilometrów bez wypadku o czymś świadczy.Ale
          pozwalać na wolność wyboru i ocenę gdzie i ile można.A nie narzucać i traktować
          jak półgłówków.Ale to jest jeden cel.Zedrzeć jak najwięcej.To dojna
          krowa,kierowcy,bardzo wydajna.Co tam kogo obchodzi że z jednego końca Polski na
          drugi trzeba jechać dwa dni w zgodzie z przepisami.To nie o to chodzi
          przecież.Ciągle nowe utrudnienia i szykany.W mojej miejscowości stoi znak od
          roku ograniczenie szybkości 40.Zapomnieli zabrać jak był remont.Skończył się ale
          znak i łowy trwają.Lapią wyłącznie obce rejestracje.A że jest trochę tych do
          dech,to też bywa.Ale dawcy organów też potrzebni,oby tylko nie uszkodził
          niewinnych.A partia miała by jednak zdecydowane poparcie.Tyle tych idiotyzmów na
          drodze.No i łowy,formalne polowanie na kasę.
    • wieczyslaw124 Wielka lipa 22.05.09, 16:29
      Psim obowiązkiem rządu jest dbanie o drogi w kraju.Dodanie Schetynówki to
      czysta propaganda z czasów PRL-u.Podatki ściągają na każdym kroku.Gdzie te
      pieniądze idą.Co ekipa to nowe pomysły.Zobaczymy jak skończą obecni Shetynowcy
      i Tuski razem wzięci.Celowo nie nawałem nas Polską tylko krajem,bo zostaliśmy
      przehandlowani w Brukseli.Ludzie czy naszła Wa na oczy zaćma!
    • carpaccio4 a co z pompą? 22.05.09, 17:21
      czyja ona była i po co potrzebna do tego aktu?
    • jaro1999 Szef MSWiA jednak nie otwiera 2624 metrów drogi 22.05.09, 17:42
      A tak się podwładni przygotowali!!!! Jechałem włąśnie o tej porze z Augustowa
      do Białegostoku: 720 km srebrna vectra, 717 granatowy ford mondeo, 690 srebrna
      vectra, za Korycinem, w bocznej drodze patrol oznakowany...
    • najlubusiejszy.lubuszanin a lubuskie to Polska C 22.05.09, 18:07
      gospodarczo i kulturalnie (kultura tzw. polityków --> Zych czy Fedak).
      Zlikwidujmy i podzielmy między Dolny Śląsk i Wielkopolskę!
    • artizta Szef MSWiA jednak nie otwiera 2624 metrów drogi 23.05.09, 10:05
      To jest bardzo dobry projekt! Można krytykować rząd, ale trzeba im oddać, że
      orliki powstają jak grzyby po deszczu, schetynówki się rozwijają i inne efekty
      działan są widoczne. PiS też ma swoje zasługi i inne rządy, ale ten wg mnie
      jest najlepszy z nich choć nie idealny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka