monster1972 23.05.09, 07:45 rachunek proszę wysłąć kaczemu gnomowi z Żoliborza to on, jako "wielki" strateg, do tego doprowadził Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
123rbr Nasi drodzy zawieszeni prezesi TVP 23.05.09, 08:19 To skutki działania PiS-owskiego państwa. Nocny zamach Kaczyńskich na publiczną TV i Polskie Radio spowodował całkowite zawłaszczenie tych mediów przez wyjątkowych łajdaków. TVP i PR stały się narzędziem niszczenia przeciwników politycznych. Usłużni pretorianie typu Kania, Gargas, Skowroński, Urbański, Bochenek, Siwek, Targalski, Czabański, realizowali polecenia partyjnego watażki niszcząc politycznych przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Nasi drodzy zawieszeni prezesi TVP 23.05.09, 08:29 "Miesięcznie za samochód z kierowcą trzeba zapłacić 8,7 tys zł " podejmę sie pracy kierowcy prezesa telewizji publicznej, od zaraz czym oni tankują, że tak drogo wychodzi, bo chyba kierowca nie zarabia 7tys zł (reszta niech idzie na paliwo i naprawy) Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Dlaczego Kaczyński namawia do płacenia abonamentu? 23.05.09, 09:52 A dlatego, żeby za nasze pieniądze kupić sobie posłuszeństwo kilku malutkich, przekupnych ludzików. Po co Kaczyński ich przekupuje? Przecież gdyby miał dobre zamiary to nie musiałby kupowac Telewizji Polskiej. Gdyby mówił prawdę też nie musiałby kupować Telewizji Polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Dlaczego Kaczyński namawia do płacenia abonam 23.05.09, 10:58 megasceptyk napisał: > A dlatego, żeby za nasze pieniądze > kupić sobie posłuszeństwo > kilku malutkich, przekupnych ludzików. W TVPIS, nawet po wyrzuceniu pisowskich prezesów i kilku redaktorów, zostało mnóstwo urzędników i "dziennikarzy", którzy posłusznie współpracują z Farfałem. Więc to nie kilku a, co najmniej, kilkuset ludzików. W końcu nie po to Wildstei robił największe czystki w dziejach telewizji, by były puste etaty (ok. 9oo osób). > Po co Kaczyński ich przekupuje? > Przecież gdyby miał dobre zamiary > to nie musiałby kupowac Telewizji Polskiej. Z powodów j.w. Studiowałam za komuny i wówczas mówiono nam, że telewizja to najważniejszy "FRONT IDEOLOGICZNY" partii. Nie zaznałam tego za komuny (z powodów politycznoestetycznych), ale zaznałam za PiS-u. Widzowie też porzeżyli dejavu. > Gdyby mówił prawdę > też nie musiałby kupować > Telewizji Polskiej. PiS i prawda to woda i ogień i wiara, że "ciemny lud wszystko kupi". Odpowiedz Link Zgłoś
dornjuan PISowskie bandziory 23.05.09, 14:39 PISowskie bandziory będą nam jeszcze mówić o "Solidarnej Polsce" i krytykować nową ustawę medialną. Teraz już wiadomo dlaczego, zrobili skok na kasę i trudno kolesiom zabrać.Już wiem o kim PIS zrobił ten zakazany spot - o sobie. "Kiedy Polak nie ma co jeść , otyły koleś z PIS kosi 18,5 zł. za nic nierobienie" a PISdęnt niech dalej pieprzy głupoty o "trosce" o biednych obywateli. Wpierw zabierz swoim nierobom PISdęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
klos2009 Nasi drodzy zawieszeni prezesi TVP 23.05.09, 08:35 oddajcie każdy grosz PO, bo miliony to dla nich za mało Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Nasi drodzy zawieszeni prezesi TVP 23.05.09, 10:02 Dobra, zlikwidujmy finansowanie partii z budżetu i zobaczymy kto ma poparcie wśród obywateli. Ja na gołodupców nie będę głosował bo to świadczy o tym, że taki nie będzie umiał zadbać o interes państwa. Na żadną panią w gumakach, która chce aby było dobrze i to jest jej cały program wyborczy. Trzeba namm ludzi obytych i reprezentacyjnych oraz kampanii pozytywnej. Teraz jesteśmy w Europie a nie na dzikim wschodzie. Kartofle są dobre ale w kiszce a nie w parlamencie. Odpowiedz Link Zgłoś
wertercom Wildstein i najwyższe odprawy w historii TVP 23.05.09, 08:41 Czterej dyrektorzy w TVP zatrudnieni przez Wildsteina mieli zagwarantowane na odchodne rekordowo wysokie odprawy. Według gazety b. szef Agencji Informacji Andrzej Mietkowski, który "odszedł, gdy na Woronicza przyszedł Andrzej Urbański", dostał 561 tys. zł, zaś Marcin Mazurek, szef biura zarządu TVP, dostał w sumie 568 tys. zł. Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Re: Wildstein i najwyższe odprawy w historii TVP 23.05.09, 09:19 > Urbański", dostał 561 tys. zł, zaś Marcin Mazurek, szef biura zarządu TVP, > dostał w sumie 568 tys. zł. jeśli to kwoty brutto to tyle co 20 lat pracy nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
republika-jednojajowa Wildstein dalej uprawia PiS propagande w TVP 23.05.09, 08:47 Odpowiedz Link Zgłoś
nieruchomy_spin do pracy? 23.05.09, 09:06 "A czy ja się prosiłem o to zawieszenie? Nie, wolałbym chodzić do pracy." kto ich wezmie do pracy? w pracy trzeba pracowac chlopaki, no chyba ze nbp albo pko. przydupasy czekac na zmiane kadencji Odpowiedz Link Zgłoś
byrcyn11 To czysty bandytyzm ! 23.05.09, 09:27 Te odprawy, zawieszenie, nagrody wszystko w proporcjach, gdzie przeciętny pracownik musi zaiwaniać latami. I to wszystko w państwowych firmach, - czyli za nasze pieniądze. Kiedy lud się wku... ? Latarni na pewno wystarczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
extrafresh prawe to i sprawiedliwe!!! 23.05.09, 09:34 Zawieszeni prezesi solidaryzują się (w biedzie) z min. Kownackim vel. "31 tys. dziennie". Odpowiedz Link Zgłoś
kaz63 Nasi drodzy zawieszeni prezesi TVP 23.05.09, 09:36 Kochany Prezydencie Polakow Dlaczego,ja biedny emeryt,mam płacić na tych nierobów????? Odpowiedz Link Zgłoś
tomy.c I taki aferalny system popieraja Kaczynscy i PIS ! 23.05.09, 09:39 img35.imageshack.us/img35/3666/poncyljusz.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: Nasi drodzy zawieszeni prezesi TVP 23.05.09, 10:06 Dlaczego Kochany? przecież prezydent nigdy nie interesował się emerytami i obojętne jest mu to czy my płacimy na TVP czy nie.Los najbiedniejszych ma on w nosie dla niego liczy się tylko polityka Pisu.Dlatego ustawy nie podpisze i będziemy czekać do nowych wyborów prezydenckich Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek żerowiska partyjne zlikwidować !!! 23.05.09, 09:40 Oprócz domów publicznych zlikwidować, sprywatyzować wszystkie biznesy publiczne, państwowe a właściwie partyjne !! Siwek, Farfał, Urbański i inne cwaniaki - niech sobie zakładają firmy i robia kariery, prywatnie, swoje !! Wara od pieniędzy podatników, lewusy i nieudacznicy !! Odpowiedz Link Zgłoś
1utek nasz abonament składką na odprawy dla prezesów. 23.05.09, 09:47 Ot dlaczego Pis tak walczył o abonament. Zwykłe wyłudzanie pieniędzy od społeczeństwa dla swoich bogaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ateresa21 Nasi drodzy zawieszeni prezesi TVP 23.05.09, 09:49 Łatwo wydaje się publiczne pieniądze nie ma tu zadnej gospodarności. Gdyby to płacono z prywatnych kieszeni osób ,które zawieszają itp. mocno by się zastanawiali czy takie umowy , kontrakty podpisywać. Ponadto zastanawia mnie dlaczego mimo niewykonywania czy świadczenia pracy korzystają ze słuzbowych telefonów, samochodów z kierowcami. według mnie to jest bardzo chore tak jak i nasz rząd a także urząd prezydenta. Ludzie już maja was serdecznie dosyć za wasze wojny, podjazdy. Weźcie się wreszcie do pracy, która zacznie przynosić efekty a nie ciągle wykorzystujecie swoje imunitety do załatwiania swoiej prywaty. Wozicie się na plecach narodu polskiego i udajecie jacy to jesteście ważni. Dla mnie jesteście bez twarzy . Nie chcę głosować na was, bo nie zasługujecie reperezentować naród, panstwo. Odejdzcie wy marni politikierzy a dajcie młodym szanse na zaistnienie. Tylko przetasowujecie się. Dla mnie wielką bzdurą było uwłaszczenie i przekazanie mieszkań spółdzielczych za przysłowiową złotówkę. Dlaczego Państwo wtrąciło się do spółdzielców w formie ustawy aspołecznej. Jedni wykupili mieszkania za duże pieniądze a drudzy otrzymali je za przysłowiową złotówkę. Przecież to majątek spółdzielców. Prawo powinno bronić ten majątek ,gdy Zarządy Spółdzielni łamią prawo, ale nie tu nie ma prawa broniącego spółdzielców. Odpowiedz Link Zgłoś
jurek4491 Nasi drodzy zawieszeni prezesi TVP 23.05.09, 10:06 Jeszcze pół roku jakoś wytrzymamy, nowa ustawa medialna wyczyści media z pisowskiej zarazy. Odpowiedz Link Zgłoś
antyk-aczor Nasi drodzy zawieszeni prezesi TVP 23.05.09, 10:07 Szanowna "Gazeto"! Gdzie w wydaniu dzisiejszym, można sobie poużywać na Kaczym orędziu? Odpowiedz Link Zgłoś
mazzowsze Nasi drodzy zawieszeni prezesi TVP 23.05.09, 10:32 Ciekawy jestem co by się stało, gdyby tak do Urzędu Skarbowego, albo ZUS-u nie wpłacić 100 000 zł. Ile lat krmyminału? Odpowiedz Link Zgłoś
rudder Nasi drodzy zawieszeni prezesi TVP 23.05.09, 10:34 Przy takich chorych przepisach i prawie Polacy muszą płacić haracz w postaci abonamentu radiowo-telewizyjnego. Pieniądze te przeznacza się na apanaże darmozjadów, którzy wzajemnie podpisują sobie umowy o pracę z takimi przywilejami. Co robi NIK i Komisja Etyki Mediów ? Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <---------- 23.05.09, 10:52 Rządy Kaczyńskich jeszcze przez długie lata będą odbijały się czkawką Polakom. Odpowiedz Link Zgłoś
jkal ile będzie kosztować POdatników 2 dodatkowych prez 23.05.09, 11:23 prezesików krajowej TV i kopy w regionalnych ośrodkach.Najważniejsze, żeby mordy swoje i misiaczki miały kaskę.Deficyt w budżecie załata się sciągając ukryte POdatki w POstaci wprowadzenia (np energia elektryczna) lub POdniesienia (np. paliwa)POdatku akcyzowego, ew. POdniesienia skadki na ubezpieczenia zdrowotne (ile kosztuje nas pseudoreforma służby zdrowia, która praktycznie nie funkcjonuje?).Prawda jest jedna, rząd sam się wyżywi. Odpowiedz Link Zgłoś
ducks_arse Re: ile będzie kosztować POdatników 2 dodatkowych 23.05.09, 11:37 jkal napisał: > prezesików krajowej TV i kopy w regionalnych ośrodkach.Najważniejsze, żeby mord > y swoje i misiaczki miały kaskę.Deficyt w budżecie załata się sciągając ukryte > POdatki w POstaci wprowadzenia (np energia elektryczna) lub POdniesienia (np. p > aliwa)POdatku akcyzowego, ew. POdniesienia skadki na ubezpieczenia zdrowotne (i > le kosztuje nas pseudoreforma służby zdrowia, która praktycznie nie funkcjonuje > ?).Prawda jest jedna, rząd sam się wyżywi. Twój post to bełkot PiSuarowego czinownika. Najprawdopodobniej jesteś beneficjentem tego PiSuarowo - Dzikokamiennego procederu. Odpowiedz Link Zgłoś
jkal toż to słowa jakby TW LeoPOld lub POlikot przemówi 23.05.09, 11:58 a swoją szosą, czyz nie jest to obejście ustawy kominowej? Odpowiedz Link Zgłoś
chrabia_mentne_ciasto Re: toż to słowa jakby TW LeoPOld lub POlikot prz 23.05.09, 12:33 jkal napisał: > a swoją szosą, czyz nie jest to obejście ustawy kominowej? Ustawę kominową obchodzą przede wszystkim postPiSuarowe urzędasy, patrz "Wiecznie Brudny" Kownacki. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 zapytaj o to tego szmaciarza kownackiego 23.05.09, 13:47 za pare miesiecy bycia prezesem Orlenu zarobil tyle, ze juz nie musi pracowac do konca zycia... prawe to i sprawiedliwe, co palancie? Bo to pisdzielec, to tak moze.. prawda? Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
hanishl Nasi drodzy zawieszeni prezesi TVP 23.05.09, 11:20 Renata Grochal, Agnieszka Kublik Cholera mnie bierze , nie mają Panie o czym chyba pisać. Piszcie wtedy jak poniosą za to konsekwencje !!!! Tak czytam i dowiaduję się jeszcze o odprawach których wielkości są brane z Księżyca a jak dochodzę do odszkodowań za niepodejmowanie pracy w konkurecji np. w TVP pani Kotecka 600 tyś zł to jak nie było w Polsce komunizmu to chyba będę pierwszy Jaka konkurencja kto Tą Panią zatrudnić chce BBC ? już się nie chce pisać o podobnych zwłaszcza większych w innych firmach Niejaki pan Kochalski , Kownacki Żeby przeciętny Kowalski ( nie statystyczny) widział takie pieniądze to całe życie musiałby na część tego pracować . Oczywiście pod warunkiem że przedtem by się odzwyczaił od jedzenia , spał pod krzaczkiem w lesie ( bo państwowe ) , nie używał samochodu i innych niezbędnych chociażby do szukania pracy rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
gio69 Coś się Siwkowi pomyliło... 23.05.09, 11:30 nowa ustawa rozwali stary układ PISowsko-LPR- Samoobronny a nie TVP Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Coś się Siwkowi pomyliło... 24.05.09, 10:09 A to się nie wyklucza, celem ustawy jest rozwalenie TVP, a układ pisowski, czy jaki tam to przy okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
bogdan331 Polska to sukno czerwone.... 23.05.09, 11:32 Polska to sukno czerwone.każdy s.q.r.v.i.e.l musi urwać kawał.Prawica zażre sie na śmierć.Amen!Enter! Odpowiedz Link Zgłoś
posters Podnieść podatki 23.05.09, 11:35 i po sprawie. kto się będzie marnym groszem publicznym przejmować. każdemu w tym kraju, od dyrektora wydziału w gminie wzwyż, należy się samochód, kierowca i "reprezentacyjne" Odpowiedz Link Zgłoś