pan.tofelek Re: Lew Rywin zatrzymany 25.05.09, 14:09 funny5 napisała: > Ciekawe dlaczego sądzę że zatrzymano Lwa Rywina bo Rywin tego Lwa bez smyczy prowadzał. Stanowiło to zagrożenie dla społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba_only Zwolnienie lekarskie? 25.05.09, 14:50 czekam aż UBCBA zajmie się zwolnieniami lekarskimi PiSkaczystów w związku z afero 300 zł, kiedy to przedstawili lewe zwolnienia. Czy nadal jak za matki PZPR nietykalni są wśród nas towarzyszu Kamiński? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 zaraz się okaże, że pozosali są z PO lub PiS :)))) 25.05.09, 17:12 Zaraz się okaże, że pozostali aresztowani są z PO lub PiS. Walka się zaczęła na ostro. Aparat państwa jest używany w najlepsze w kampanii wyborczej. Ja nie dam się wciągnąć w teatr POPiSu. Mam innych kandydatów. Gringo dobrze podpowiada. www.youtube.com/watch?v=IcAx6GkjNaw Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Lew Rywin zatrzymany 25.05.09, 20:54 ondskan napisał: > Recydywa? Ale prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Lew Rywin zatrzymany 25.05.09, 14:31 A weterynarz żaden nie zginął podczas zatrzymania tego Lwa? A może tak dzieje się tylko przy zatrzymaniach Tygrysa? Ale jak zatrzymywano Tigera Michalczewskiego weterynarz nie zginął, więc są chyba jakieś wyjątki, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
grisza14 Nie mozna ryzykowac, zeby zaczal gadac 25.05.09, 14:11 i trzeba go przyskrzynic.A moze "dziennikarskie sledztwo" Giewu toczylo sie do dzis? Moze i czasopisma staly sie znow aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 Chcą zatuszować sprawę Kownackiego 25.05.09, 17:26 i rzucaja na pozarcie Rywina grisza14 napisał: > i trzeba go przyskrzynic.A moze "dziennikarskie sledztwo" Giewu > toczylo sie do dzis? Moze i czasopisma staly sie znow aktualne? Odpowiedz Link Zgłoś
czamlej Lew Rywin zatrzymany 25.05.09, 14:12 Czyli to jednak nie puma a lew grasował po opolszczyznie.... dobrze że już go złapali. Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Lew Rywin zatrzymany 25.05.09, 14:12 może będzie dalszy ciąg afery Rywina - pokaze się jej drugie dno, ewentualnie może chodzi o kompromitację kogoś przed wyborami do europarlamentu Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Lew Rywin zatrzymany 25.05.09, 14:12 Jakaś ustawa medialna przeszła przez sejm w ostatnim tygodniu :D Zbieg okoliczności? Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: Lew Rywin zatrzymany 25.05.09, 14:14 też chciałem to dodać. Może znów ktoś majstrował lub naciskał przy tej ustawie medialnej, moze znów ktoś komuś coś chciał wręczyć pod stołem i teraz na serio się wzięto za to - nie jak kiedyś podczas prac omisji kiedy Jakubowska czy Kwiatkowski w żywe oczy kpili sobie z ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
erg_samowzbudnik Re: Lew Rywin zatrzymany 25.05.09, 21:02 czujny_obywatel napisała: > też chciałem to dodać. Może znów ktoś majstrował lub naciskał przy tej ustawie > medialnej, moze znów ktoś komuś coś chciał wręczyć pod stołem i teraz na serio > się wzięto za to - nie jak kiedyś podczas prac omisji kiedy Jakubowska czy Kwia > tkowski w żywe oczy kpili sobie z ludzi Jakubowska skasowała o zgrozo jakis plik a Ziobro zniszczył tylko laptopa. Odpowiedz Link Zgłoś
kliwia-tylko Bredzisz ... 25.05.09, 14:35 Jesteś z PISu? Wszystkie PISiory zawsze widzą drugie dno. To obsesja! Odpowiedz Link Zgłoś
czujny_obywatel Re: Bredzisz ... 25.05.09, 14:50 kliwia-tylko napisała: > Jesteś z PISu? Wszystkie PISiory zawsze widzą drugie dno. To > obsesja! Co ma PIS do drugiego dna. To, że Rywinowi nie udowodniono powiązań, nie znaczy, że należy wierzyć, że się Rywin naćpał i poszedł do Michnika konfabulować. Wiadomo kto za nim stał, a że nie było dowodów sądowych to tylko swiadczy o tym, że bardzo dobrze przygotowana ta akcję. Odpowiedz Link Zgłoś
kliwia-tylko ksionc_proborzdz - potwierdza się, masz obsesję! 25.05.09, 16:01 Śledztwo prowadzi CBA, czyli organ PISu. Z obssji trzeba się leczyć. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: ksionc_proborzdz - potwierdza się, masz obses 25.05.09, 17:00 To może nie jest za późno dla Ciebie, w końcu wszędzie widzisz agentów PiSu. Obsesja, czy "zły dotyk boli całe życie"? Odpowiedz Link Zgłoś
mojorisin2 Kto następny?? 25.05.09, 14:14 Pewnie zaraz po wyjściu od Michnika... I zapewne był niewinny... ---- www.momenty-prawdy.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wyborca3 Re: widac notowania PO spadają 25.05.09, 14:39 Coś ci się pomyliło, CBA to zbrojne ramię PiS'u. Oni działają tylko na zlecenie prezesa lub jego brata. Odpowiedz Link Zgłoś
savena Re: widac notowania PO spadają 25.05.09, 15:06 CBA tylko zatrzymalo Rywina, na polecenie prokuratury z Lodzi. Trzeba czytac ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
zweglony_pazur Re: Lew Rywin zatrzymany 25.05.09, 14:14 funny5 napisała: > Ciekawe dlaczego jak to dlaczego? za to co zrobił filmowo z Wiedźminem Sapkowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
ksionc_proborzdz Re: Lew Rywin zatrzymany 25.05.09, 14:18 Jak za to, to będzie czapa. Odpowiedz Link Zgłoś
krakower Lew Rywin zatrzymany 25.05.09, 14:20 E tam... Orły z CBA pomyliły go z Urbańskim. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Wybory za pasem, trzeba znów walnąć w lewicę? 25.05.09, 14:20 Rywin to ma pecha. Niczego poza mitomanią mu nie udowodniono, a wciąż się go czepiają. A pani Rapaczyńskiej nawet twardego dysku i billingów nie sprawdzili... Odpowiedz Link Zgłoś
polakslowian Moze to lewa prawica? 25.05.09, 14:26 W Polsce nie ma lewicowej partii. Wszystkie sa wiecej lub mniej prawicowe. Dlatego taka bieda intelektualna w Polskiej polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent najbardziej lewicową jaką mamy w mejnstrimie 25.05.09, 14:32 Lepsiejszej nie macie, towarzyszu. :( Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: najbardziej lewicową jaką mamy w mejnstrimie 25.05.09, 14:40 Może chciałeś powiedzieć, że nie mamy innej, która określa się jako lewicowa. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: najbardziej lewicową jaką mamy w mejnstrimie 25.05.09, 14:49 nie, chciałem powiedzieć dokładnie to co powiedziałem. ;p Odpowiedz Link Zgłoś
dyngos Re: w jaką lewicę 25.05.09, 14:35 antyprawak napisał: > SLD to prawica. Może z twojego punktu widzenia, ale żeby tak definitywnie określać świat? Powiem ci coś, czego nie powiedzieli ci rodzice: Nie jesteś pępkiem świata! Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: w jaką lewicę 25.05.09, 14:36 Zacznij to mówić tym, którzy mają PIS za lewicę. Odpowiedz Link Zgłoś
sandino W postkomuszą hołotę to trzeba by porządnie 25.05.09, 17:53 pierdyknąć - raz a dobrze. Jak? Podnosząc próg wyborczy do powiedzmy 15 %. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekot Do czasu sprawy z Rywinem uważałem Michnika za 25.05.09, 14:25 wybitnego intelektualistę. Po tej sprawie uważam go za typa, któremu nie podałbym ręki - normalny człowiek nie nagrywa swoich znajomych bez ich wiedzy i zgody; tak robią świnie i kapusie Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Do czasu sprawy z Rywinem uważałem Michnika z 25.05.09, 14:30 Nie oceniaj go zbyt surowo. W końcu Michnikiem tak to wstrząsneło, że przez kilka miesięcy nie był w stanie zgłosić tego prokuraturze. Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Re: Do czasu sprawy z Rywinem uważałem Michnika z 25.05.09, 14:55 jacekot napisał: > wybitnego intelektualistę. Po tej sprawie uważam go za typa, któremu > nie podałbym ręki - normalny człowiek nie nagrywa swoich znajomych > bez ich wiedzy i zgody; tak robią świnie i kapusie Kodeks raczej mafijny. Tamten fakt to był kamień milowy w walce z korupcją, a dla zakłamanej tzw. lewicy gwóźdź do trumny. Ja oczywiście rozumiem, że wielu to się nie podoba, natomiast nie jestem pewien, czy to oni powinni dokonywać ocen moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sharn1 Re: Do czasu sprawy z Rywinem uważałem Michnika z 25.05.09, 15:01 Ja tam bym to nazwał raczej "kłótnią w rodzinie". Odpowiedz Link Zgłoś
jerjar Re: Do czasu sprawy z Rywinem uważałem Michnika z 25.05.09, 15:18 Zazdroszczę tej pewności, też chciałbym być takim, który wie lepiej, zwłaszcza, gdybym nie był świadomy, że za moimi plecami pukają się w głowę. Tymczasem muszę opierać się na ustalonej prawdzie, a nie przekonaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
wj_2000 Re: Do czasu sprawy z Rywinem uważałem Michnika z 25.05.09, 20:40 jerjar napisał: > Tamten fakt to był kamień milowy w walce z korupcją, a > dla zakłamanej tzw. lewicy gwóźdź do trumny. Jaki kamień? Akurat casus Rywina nie ma z korupcją NIC wspólnego. Przykład próby cqwaniackiego wyłudzenia. Sam Michnik w pierwszych zeznaniach mówił, że po dłuższych rozmyślaniach w Redakcji uznali, że oferta Rywina, to ... wypisz wymaluj taka sama jak oferta cwaniaka co pod bramą uczelni (do niedawna były egzaminy a nie konkurs matur, jak dzisiaj) co rodzicom kandydata obiecywał protekcję (no a jak się nie uda, to zwróci pieniądze). Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Do czasu sprawy z Rywinem uważałem Michnika z 25.05.09, 16:44 Co chcesz, wychowanie wzięło gorę. Wreszcie brat był gorliwym stalinowskim prokuratorem. Odpowiedz Link Zgłoś
panijedna1 Re: Do czasu sprawy z Rywinem uważałem Michnika z 25.05.09, 16:51 brat byl przyrodni i kilkanascie lat starszy. a ty za swoich braci, czy siostry odpowiadasz??? ciekawe, ze calego rodzenstwa pod nie stawiaja, jak jeden brat kradnie, zabija, czy popelnia inne zbrodnie!! zwlaszcza, kiedy mlodszy brat jest dzieckiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
piccolo61501 Re: Do czasu sprawy z Rywinem uważałem Michnika z 25.05.09, 17:48 znasz takie przyslowie: "jaka mac taka nac" lub "jablko sie daleko od jabloni nie odkulnie" panijedna1 napisała: > brat byl przyrodni i kilkanascie lat starszy. a ty za swoich braci, > czy siostry odpowiadasz??? ciekawe, ze calego rodzenstwa pod nie > stawiaja, jak jeden brat kradnie, zabija, czy popelnia inne > zbrodnie!! zwlaszcza, kiedy mlodszy brat jest dzieckiem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panijedna1 Re: Do czasu sprawy z Rywinem uważałem Michnika z 25.05.09, 16:46 Po pierwsze, skad wiesz, ze to sa znajomi, czy przyjaciele? I czy Rywin nie nagrywal Michnika? Na wszelki wypadek??? Tylko widac takie nagranie Michnikowi nie szkodzilo. A Rywin moze swojego nie chcial nikomu udostepniac.... Po drugie, jak slyszysz, ze ktos chce lamac prawo i zagarniac wspolny majatek w twoim Panstwie na ogromna skale, to co? Ty milczysz? Pomagasz? Wg. mnie normalnym jest zglosic, ze ktos ma zamier popelnic czyn karalny. A jak to zrobic bez dowodu??? Wlasne rozmowy, to kazdy moze sobie nagrywac. A jak ktos z kims gada, niech mysli, co mowi. ZEBY SIE NIE MUSIAL WSTYDZIC, za to co mowil. Moze Michnik siebie nagrywal w rozmowach? Ktos Rywina zmuszal do tego, co mowil? Odpowiedz Link Zgłoś
drmw *Jacekocie* kochany !Zgadzam się z Tobą 25.05.09, 18:45 w 100%-tach.Kiedyś nawet napisałem do Michnika list w tej sprawie.Nie odpisał. Rywin to przecież jego wieloletni przyjaciel, mogł to załatwić inaczej.Rywin to zacny i mądry człowiek.Michnik okazał się "szują". Myśle ,że teraz żaluje ,ale już jest za pozno. Zniszczył zdrowie Rywinowi.,,,,,,też uważałem Michnika za intelektualistę-posiadającego"klasę" ale zawiodłem sie na nim.Nawet przestałem czytać jego publikacje.Człowiek pewnego formatu nie posuwa sie do takich chwytów.Obrzydliwe ! Panie "Mychnik" Odpowiedz Link Zgłoś
antyprawak Re: znowu machlojki lewaków 25.05.09, 14:35 Misiaki, Kownacki - prawaki robią to w białych rękawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan związek tego zatrzymania 25.05.09, 14:33 związek tego zatrzymania z próbami rakietowymi i jądrowymi w Korei Północnej jest oczywisty; teraz natąpią masowe aresztowania. Odpowiedz Link Zgłoś
danpol-broker No cóż, Pan Zbigniew Z. swoimi 25.05.09, 14:45 kanałami robi dobrą robotę przed eurowyborami. Zarzuci napewno jakieś coś , co sie rozmyje po wyborach i Rywina wypuszczą. Ale ludziska zaglosują na PiS ktory walczy z korupcją. Polityka to szambo A.Stawski Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Deżawu czy cuś? 25.05.09, 14:49 Albo mi się stara strona otworzyła, albo ci z CBŚu dość wolno kojarzą fakty. Nie wiem co o tym myśleć, jedno jest tylko pewne w tej sprawie: Michnik się nie zna na magnetofonach. Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Lew Rywin zatrzymany przez CBA 25.05.09, 14:51 Szwadrony Ziobry działają. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Lapiduchy z CBA nie nadaja sie na lwy. 25.05.09, 15:14 Lepiej niech zabiora sie za kupry smierdzacym kaczorom, przynajmniej bedzie z tego jakis pozytek. Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Lew Rywin zatrzymany 25.05.09, 14:58 Normalka. Kto raz wpadnie w łapy łapsow, ten nigdy nie zazna spokoju. Przypomnieli sobie ni z gruchy ni z pitruchy o zwolnieniach z przed kilku lat. Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 A kiedy CBA weźmie się za aferzystów w Krakowie? 25.05.09, 15:16 Bo przekręty odchodziły tak na oko ze 100 razy większe. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa kampania PO ruszyła z kopyta 25.05.09, 15:17 Rywin zatrzymany z zwolnienie lekarskie, pewnie niedługo PO będzie zatrzymywać za nieodbity bilet. Ludzie PO z aparatu represji wstrzynają na miesiąc przed wyborami śledztwa dotyczące BOŚ sprzed 8 lat, które po wyborach po cichu umorzą. Ale ważne by rządowe media podały pseudo-sensacyjne info pomawiające opozycję. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: kampania PO ruszyła z kopyta 25.05.09, 15:21 Kancelaria pRezydenta to opozycja? A myślałem że oni są dla wszystkich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
premier.z.krakowa Re: kampania PO ruszyła z kopyta 25.05.09, 15:34 co to za twór ten "wszystkich polaków"? Czy można jednocześnie popierać uczciwych i złodziei, czy można jednocześnie popierać aborcję i być jej przeciwnikiem, czy można jednocześnie być wierzącym i nie wierzącym? a wracając do tej "afery" czy nie masz wątpliwości jak na miesiąc przed wyborami ludzie PO wracają do sprawy sprzed 8 lat? I nagle anonimowy świadek opowiada jakieś historie które kupy się nie trzymają. Ale najważniejsze że Kownacki "mógł". Mógł to jest to słowo kluczowe. równie dobrze nie mógł ale cicho sza. obraza.uczuc.religijnych napisał: > Kancelaria pRezydenta to opozycja? A myślałem że oni są dla > wszystkich Polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: kampania PO ruszyła z kopyta 25.05.09, 17:25 Ale o co ten krzyk? Kownacki jest przecież niezależnym człowiekiem, nie związanym z żadną partią, a tym bardziej opozycją. Co do tego mają wybory do PE? Odpowiedz Link Zgłoś
dorota-makota déjà arrivé ? 25.05.09, 15:35 Ale to już było i znowu nam wróciło i choć tyle się zdarzyło to Rywina Wyrywają lepkie ręce! Odpowiedz Link Zgłoś
uburama Po prostu po tym jak wyposażył Białołękę 25.05.09, 15:43 w najnowszy sprzęt AV reszta zakładów karnych też chce go mieć u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
sandino Znowu Lwie wdepnłąeś w gó...? Taki inteligentny 25.05.09, 15:56 gość a tak brzydko się bawi. Trzeba było robić to co się lubi - kręcić filmy a nie babrać się w szambie polityki. Odpowiedz Link Zgłoś